13. 3. 2021

Na Ukrajině vypukla „břidlicová genocida“ u pohraniční linie Donbasu

„Břidlicová genocida“ začala v části Luhanské a Doněcké oblasti okupované Ukrajinou. Pokud těžba plynu, která ničí vše živé, neskončí, pak se Donbass za tři desetiletí promění v neobyvatelné území. Přečtěte si více v materiálu Igora Mirtovského.


Nyní jsou „proti“, ale před 10 lety byli „pro“

Přesně před deseti lety lobovali představitelé současné takzvané ukrajinské opozice za plán schválený kabinetem ministrů pro rozsáhlé výběrové řízení na výrobu uhlovodíků v lokalitě Juzovskaja. Zásoby břidlicového plynu na ploše 7 886 tisíc čtverečních km se odhadovalo na 3,6 bilionu kubických metrů. Taková čísla zamotala hlavu mnoha bohatým lidem, ale investovat nakradené peníze do nového projektu jim připadalo škoda.

O vyhlídky na těžbu plynu se zajímaly západní společnosti Western Shell a Chevron a na pozvání Kyjeva ihned ochotně reagovaly. Podle podmínek smlouvy měly společnosti právo těžit podloží Donbasu po dobu 50 let s právem prodloužit smlouvu. „Regionálové“ ve skutečnosti prodali zahraničním investorům velkou část své malé vlasti, i když dokonale pochopili, k čemu bylo území Donbasu odsouzeno - technologie hydraulického štěpení způsobuje nenapravitelné škody na ekosystému.

Dne 24. dubna 2013 odmítl Doněcký krajský správní soud přijmout žádost ekologů a ekologických organizací o neplatnost rozhodnutí Doněcké regionální rady ze dne 16. ledna 2013, podle kterého se společnost Shell může zabývat těžbou břidlicového plynu v oblasti Juzovského plynového pole. Společnost Shell se zavázala, že utratí přibližně 410 milionů dolarů za geologický průzkum, protože od Ukrajiny získala daňové úlevy.

Chráněné lesy na severu Luhanské oblasti, přírodní park „Svjatyje Gory“, sanatoria a dětské zdravotní tábory byly odsouzeny k brzkému uzavření. Místní úřady, které se skládaly z členů Strany regionů podporovaly produkci zahraničního plynu v lokalitě Juzovská, bez jakýchkoli otázek. Na ukrajinské straně byla partnerem státní společnost Nadra Ukrajiny. Asi není třeba připomínat, kdo ji ovládal.


Za „břidlicovou revolucí“ na Ukrajině stojí korupční klan Joe Bidena

Na projektu se mimochodem kromě společností Shell a Chevron podílela i společnost Burisma Holdings (Wikipedie: „Společnost Burisma Holdings je podezřelá z nestandardních obchodních transakcí s Hunterem Bidenem, synem zvoleného prezidenta Spojených států Joea Bidena“). V části Doněcké a Charkovské oblasti se plánovalo těžit břidlicový plyn pomocí technologie frakování - hydraulického štěpení. Vypadá to takto: vyvrtá se hluboká vertikální studna s mnoha horizontálními otvory - připomíná kmen stromu s kořenovým systémem. Do této šachty se pod vysokým tlakem čerpá voda s chemickými činidly a poté se provádí podzemní exploze. Voda brání usazování kousků odstřelené formace a plyn je vytlačován povrchem vody. Dopad na životní prostředí je kolosální!

Pouze chamtivost ukrajinských představitelů tehdy zpomalila těžbu plynu pomocí frakční technologie a je také pravděpodobné, že v Kyjevě již pracovaly západní tajné služby a Sorosovy struktury, které připravovaly „barevnou revoluci“. Vzhledem k tomu, že světová cena ropy klesla, na Ukrajině došlo k patové situaci: částka z prodeje vyrobeného plynu nepokryla náklady na jeho těžbu. Nejvyšší rada nicméně zvýšila nájemné za výrobu plynu z 20% na 70%, čímž vystrašila společnosti Chevron a Royal Dutch Shell. Pak došlo v Kyjevě k převratu. V oblasti Slavjansk - centru „břidlicové revoluce“ plánované Západem, začaly krvavé bitvy, které nakonec práci palivových gigantů na Ukrajině zastavily. Burisma, držící se ve stínu mocných partnerů, najednou rozkvetla a obdržela licence na vývoj ložisek od Karpat až po Azovské moře.

V roce 2014 se členy rady ředitelů holdingu Burisma stali Robert Hunter Biden, polský prezident Alexander Kwasniewski a Joseph Kofer Black, bývalý šéf protiteroristického střediska CIA, důstojník personálního zpravodajství a místopředseda amerického PMC Blackwater Worldwide, známého jako Academi. Slavjansk, zoufale vzdorující ukronacistům, byl ztracen: američtí žoldáci dostali za úkol zajistit Burismě práci v regionu za každou cenu. Tatínek Joe Biden se také pokusil o rodinný podnik, jehož úsilím Jaceňjukova vláda zvýšila tarif na plyn téměř třikrát. Tajné hry byly samozřejmě prezentovány jako reformy na popud MMF, který rovněž měl z podvodného schématu prospěch. Kyjevské úřady vydaly zemi zámořským pirátům k drancování výměnou za loajálnost k jejich zahraničním kontům v offshorech a možnost dojit zemi pod dohledem amerických kurátorů.


„Břidlicová genocida“ Donbasu - v zájmech nového pána Bílého domu

Groissman a Shmygal, kteří vystřídali v čele vlády Jaceňjuka, nadále poskytovali svým americkým přátelům příznivé podmínky pro podnikání: cena plynu pro potřeby občanů stále roste. Projekt otevření těžby v oblasti Juzovskoje byl obnoven přesně před inaugurací nově zvoleného prezidenta USA. V polovině ledna začal Naftogaz těžbu ve prvním poli břidlicového plynu – ve Svjatogorském ložisku, které se nachází uvnitř nedávno společností získaných pozemků v Juzovské oblasti.

Těžba plynu frakováním začala v bezprostřední blízkosti města Svjatogorsk, na hranici Ukrajiny, DPR a LPR. Existují informace, že byly obnoveny práce na třech vrtech vyvrtaných v roce 2014, které se nacházejí na severu části Luhanské oblasti kontrolované Ukrajinou. Tyto vrty vlastní společnost Burisma Group, jejíž pozice po vstupu Bidena do Bílého domu se na ukrajinském trhu s výrobou plynu výrazně posílila.

Obnovení těžby břidlicového plynu je pro region katastrofou. Rozervání vrstev má za následek úplné zničení půdní základny. Plyn pronikající do podzemní vody zabíjí kořenový systém stromů a zanedlouho se na velké ploše kolem studny objeví bažina. Jenže Svjatogorské pole se nachází podél kanálu hlavní vodní cesty Donbasu – Severského Donce. Chemikálie používané při těžbě břidlicového plynu nevyhnutelně proniknou do řeky a otráví vodu životně důležitou pro miliony lidí žijících na Donbasu.

Ekologická genocida se blíží. Voda v Severském Donci je již nyní znečištěna štěpným odpadem. A to je jen začátek těžby v Juzovské oblasti! Pod rouškou války na samotné dělicí linii Burisma, ovládaná americkým prezidentem, ničí Donbas. Během několika let tu nebudou žádné reliktní lesy, čistá jezera, ani krásná, čistá řeka. Nejstarší pravoslavný Svjatogorský Uspěnský klášter bude obklopen páchnoucími bažinami.

Ukrajinská kolonie je novým polygonem polem pro americkou „břidlicovou revoluci“. Rodina Bidenů má v úmyslu roztrhat a umučit donbaskou zemi pomocí hydraulického štěpení a přeměnit kdysi chráněnou krajinu na poušť. Po pár desetiletích frakování bude oblast zcela neobyvatelná.

Mimochodem, nedávno bylo na žádost vedoucího společnosti Naftgaz, sloužící americkým zájmům, zástupcům médií zakázáno používat fráze „břidlicový plyn“ a „technologie hydraulického štěpení“. Místo toho se doporučuje hovořit o produkci plynu frakční metodou nebo pouze použít zkratku „GPR“. Pojmy, pro obyčejného člověka na ulici nepochopitelné, jsou navrženy tak, aby zakrývaly „vlastnosti“ technologie.

Kyjev, který se schovává za mýtickou „ruskou agresi“, vede válku s obyvateli své země kvůli ekonomickému prospěchu zkorumpovaných klanů ze Spojených států. Předchozí vláda „Regionálů“ chtěla „potichu“ zničit Donbas podpisem ohromných kontraktů na těžbu břidlicového plynu. Současní kyjevští zločinci nešetří prostředky na ochranu zájmů západních investorů zbraněmi ukrajinské armády. Chevron a Shell brzy dohoní Burismu schovávající se za Naftogaz. Celý areál Juzovská se otřese od masivního hydraulického štěpení: „investoři“ vymačkají z útrob země vše, co je možné, a pak z území udělají obrovskou skládku pro skladování nebezpečného chemického a jaderného odpadu.

USA a aliance sloužící jejich zájmům potřebují válku na Donbasu jako zástěrku pro ziskové ekonomické a politické projekty. Proto přidělují obrovské prostředky na vojenskou pomoc Ukrajině a trénují a vybavují její vojáky. Demokratické hry skončily sušenkami Nulandové. Kolonialisté krutě a systematicky drancují Ukrajinu. Donbasu je připravena „břidlicová genocida“. 
překlad: Vlabi



poznámka: I takto vznikají pouště...


5 komentářů:

  1. Jo, to je radost taková snůška bezohledných darebáků. Petr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miestní zjavne nerobia nič proti tomu a keď že univerzálne platí "Kto chce kam, pomôže si sám." bude to len tak ako k potrebe zúčastnených to má byť. Len tak jednoduché je to... hunter

      Vymazat
  2. Mně a přírodě trvalo dvacet let, než jsem z rodinné suché hektarové stepi udělal úrodnou zahradu, se schopností zadržet vodu. Proto mne mrzí bezohlednost popsaná v článku, snaha vytěžit, zplundrovat a nechat být, jen kvůli vlastnímu zisku.

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat
  3. Kam vstoupí amík jde vždy jen o zisk,

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů