5. 3. 2021

Rozděl a panuj?

Tento krátký článek je spíše takové hlasité přemýšlení za pochodu, takže nevím, jakým směrem se bude ubírat, ani k jakým či vůbec nějakým závěrům dospěji.

Již nějakou dobu sleduji diskuze pod různými články na internetu. Bohužel se již ve valné části nejedná o diskuze, ale o hádky, vulgarismy, osočování, a kdyby to bylo jen trochu možné, tak by došlo na věšení, střílení u zdi, nahánění do plynových komor. Oč vlastně jde? Národ český se během krátké doby rozdělil na dva nesmiřitelné tábory. Jedni dostali nálepku "ovce" či "rouškaři" a druzí "odmítači" či "bezohlední". A to jsou jen ta slušná označení.

Rouškaři jsou ti, kteří beze zbytku a s důvěrou ve vládní protiepidemická nařízená opatření jsou schopni celou noc stát ve frontě na spásnou vakcínu poté, co předchozí dvě noci stáli frontu na test. A když by vláda nařídila dýchat jen mezi 22. - 04. hodinou, tak by to udělali.

Odmítači jsou jednoduše všichni ostatní. Především ale ti, co ona vládní nařízení nehodlají plnit, ani když by je to mělo zabít, protože "omezování svobody".

Jistě, v reálném světě je určitě dost lidí, kteří by se vtěsnali do jakési šedé zóny mezi oběma zmíněnými skupinami, ale v diskuzích se až na výjimky vesměs nevyskytují, protože si prostě hledí svého a své názory si nechávají pro sebe.

Bohužel - a to mě mrzí nejvíce - společnost není takto striktně rozdělena jenom ve virtuálním světě internetových diskuzí, ale i v běžném životě. V našem maloměstě je například jedna střední firma s cca 200 zaměstnanci. Mluvil jsem s jedním ze spolumajitelů této firmy a ten si posteskl nad napjatými vztahy, které tam vládnou mezi lidmi. Ti jsou samozřejmě rozděleni do dvou zmíněných skupin a jdou si téměř po krku. Nedejbože aby si někdo odkašlal nebo se pokusil vysmrkat a neměl přitom roušku! A to jde o slévárnu, kde i bez roušky je to často k neudýchání. Okamžitě následuje slovní přestřelka, která kolikrát nemá daleko k tomu, aby přerostla v bitku. Případně se okamžitě telefonuje či píše na různá místa od nadřízených přes hygienu až k policii. Často jde o tytéž chlapy, co ještě před rokem spolu chodili na pivo nebo hrávali fotbal. Dnes si nemohou přijít na jméno.

Ač mám - a není to jednoduché - v plánu při psaní zůstat maximálně nestranný, musím podotknout, že jak v diskuzích na internetu, tak v běžném životě je o poznání více tolerantnosti v druhé skupině - tedy mezi tzv. odmítači. Většina z nich totiž nemá problém s tím, když jiní lidé chodí v roušce, s dvěma i vícero rouškami nebo klidně i třeba s plynovou maskou na hlavě uprostřed lesa. Sice si často neodpustí nějaký ten ironický úsměv či zamumlání si cosi pod fousy, ale tím to hasne. Rozhodně ale nikam nevolají (ještě nedávno by to bylo zralé pro Chocholouška, že?) ani si na tom základě nedělají seznam, s kým již nikdy nepromluvit a rozhodně komu se velkým obloukem doživotně vyhýbat, jako časované bombě s cholerou.

V druhé skupině - tedy mezi rouškaři, je podíl netolerantních lidí podstatně vyšší. Tuto netolerantnost maskují paradoxně za ohleduplnost a obzvláště za zodpovědnost k ostatním. Zajímavé, alespoň pro mne, je, stejnou zodpovědnost nevyžadují po výrobcích a prodejcích tabákového a alkoholického zboží, které mrzačí a zabíjí, ano nebojím se použít slovo zabíjí, mnohonásobně více lidí, než všechny druhy chřipek a vlastně všech ostatních nemocí a válek na světě dohromady. Proč nevolají po zodpovědnosti i - a hlavně - zde?

Ale abych nenechal nitku suchou na nikom, musím s politováním konstatovat, že i ve skupině rouškařů jsou netolerantní individua. Svoji neochotu akceptovat druhé si ale nevybíjejí na těch z druhé strany barikády, nýbrž na těch, jež by měli stát a v drtivé většině tomu tak i podle mě je, na straně všech. A to na policii. Množí se značné množství videí a dalších nahrávek, kde strážci zákona mají vystupovat jako svá ega si honící bestie bez základních znalostí zákona, morálně pokřivení, do prachu zadupávající práva pracujícího lidu.

Jak už tomu vždy bylo, je a bude, v každé skupině lidí se najdou jak ti dobří, tak ti zlí. A ne jinak je tomu i u policie. Je ale pravda, že právě u policistů by tomu tak být nemělo. Policisté, stejně jako třeba soudci nebo jinak lid zastupující jedinci by měli být ti nejmorálnější z nejmorálnějších. U policistů to podle mě platí nejvíce. Nemělo by, jak tomu bohužel dnes je, docházet k omlouvání jejich některého chování tím, že "jen" dělají svojí práci, že "jen" poslouchají rozkazy, že jsou to také "jenom" otcové, co musí živit své rodiny, a proto dělají to, co dělají - dohlížejí na dodržování nařízení, a to i přes to, že v mnoha případech mohou být tato nařízení v rozporu z Ústavou i Listinou základních práv a svobod.

Je sice pravda, že v mnohých, možná většině zmiňovaných videích a nahrávkách šlo o cílené provokace "odmítačů", nicméně každý policista má výcvik, jak se má v takových situacích chovat a jak hlavně udržet nervy na uzdě a danou situaci řešit jako strážce zákona nikoli jeho vymahač.

Osobně jsem vždy měl na policisty asi štěstí, protože pokaždé šlo o slušně se chovající, ale zároveň respekt budící strážníky. A možná to bylo tím, že jsem se k nim choval s úctou a respektem. A to je to, co bych si přál vidět i v těch videích a nahrávkách - úctu a slušnost na obou stranách. A to nejen ve vztahu občanů k policii, ale - a to především - ve vztazích občanů k občanům bez rozdílu, zda kopou za rouškaře nebo za odmítače.

A když už někdo chce, i třeba násilím, druhému nasadit roušku, protože je to ohleduplné, měl by stejně afektovaně bojovat za zdraví i v případě rakovinu vyvolávajících cigaret. Pokud ne, jde o povrchní jednání a alibismus.

Shrnul bych to asi do známého: "K druhým se chovej tak, jak chceš, aby se oni chovali k tobě".

24 komentářů:

  1. Bohužel, s netolerantností rouškařů patrně nejde nic dělat. Jedná se o sociální idiocii s psychikou fňukalů. Klasickým příkladem jsou alkoholičtí fňukalové "já za nic nemůžu, to oni...". Podotýkám že nejsem zaujatý abstinent. Ještě umím "zapařit", ale vždy s plnou zodpovědností za své činy. Proto rouškoví fňukalové svalují vinu na nerouškaře. Ani je nenapadne obvinit autory této průhledné frašky, protože jim tu lež sežrali i s navijákem.

    Fňukalové budou fňukat kvůli kdečemu co jim kdo nakuká. Obvykle vyšší moc, jako je třeba televize, nebo oškliví herci (politici) v ní. Jejich charakteristickým rysem je slepé přejímání cizích názorů, jen aby probůh nemuseli myslet! Vždyť všechny ty "autority" mají odpovídající vzdělání, všechno viděli a všude byli dvakrát. "Tak nač bych přemýšlel?"

    Oblíbenou výmluvu policistů "dělám jen svou práci" slýcháme v ulhané skříňce s pohyblivými obrázky, minimálně od dob poručíka Colomba, proto není divu že je tak zažitá. Jestlipak si ale tito lidé, nejen policisté, ale i další lidé ve státním aparátu uvědomují, že svým nemorálním jednáním mohou zapříčinit lidovou vzpouru a mocenský převrat, při kterém je nikdo šetřit nebude?

    Odpovím si sám, neuvědomují. Jsou více či méně psychopatičtí a proto je jim to nutno připomínat. Proto zopakuji to co jsem psal v předešlém článku:

    Vstupujte do řízení! Pište maily nebo posílejte dopisy vládě, ministerstvu zdravotnictví a politikům. Otravujte je, aby si uvědomili váš tlak.

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím s článkem. V podstatě se celou dobu chovám pořád stejně, tj. nosím hadr jen tam, kde je to vyžadováno a proto, abych neplatil zbytečně pokuty. A proto si myslím, že díky lehce opatrnějšímu přístupu a použití "typické" mé ozdravné jarní léčby před rokem (česnek, cibule, med, skořice, dlouhé procházky a vůbec ne rychlé a pod.), jsem podle mne získal nakonec pravděpodobně odolnost. V práci sice teď musíme mít respirátory, ale jednak jsou dost veliké a jednak to řada lidí nosí na půl žerdi.
    Rouškaři často argumentují, že každý přece žije rád nějaký ten rok "navíc". Ale to se zásadně pletou. Protože zásadním vlivem na délku života oplývají války, strava a obraz způsobu života. Pokud rouškař sedí nejčastěji doma u televize, přičemž zásadně jezdí co nejvíce autem i "za roh", pak stejně ten zbytek života promrhá a co z něho má? Život je krásný tím, že nejde jen tak nalinkovat, že nám může poskytnout lásku, štěstí stejně jako nenávist či neštěstí. A také je cenný tím, že nikdo neví, kdy a jak - bohužel - odejde.
    Jako všude začalo v podniku, kde pracuji, testování dobrovolně povinné a od 12.3. nutně povinné ač nezákonné podle práva (tak to prostě je). V našem podniku byli již "odchyceny" první případy, všichni bez příznaků, ale víte co je zajímavé? Prakticky všichni, co takto byli odesláni na nemocenskou, absolutně zoufale dokonale nosili roušky a respirátory (náhoda?)!! Já sám jsem negativní.
    Již před zhruba dvaceti lety - bylo tehdy něco podobného - jsem se začal zajímat o virová onemocnění. Za celou tu dobu jsem nikde nenarazil na skutečnou fotografii prakticky žádného viru, nikdo nedokázal vytvořit tzv. "zlatý standart" (čili koncentrát laicky řečeno) nějakého viru nedozvěděl jsem se, jak se virová onemocnění přenáší - ostatně výzkumy vedené po světě za poslední rok ukazují na to samé. A navíc jsem zjistil, že vlastně nikde není skutečně vědecká definice nemoci. To co je, je v podstatě jen popis stavů organismu, ale ne ta pravá podstata.
    Víte co vznikne když si dáte chipsy nebo to kukuřičné cosi a zapijete to "pořádnou" dávkou nějaké té světoznámé koly, co do sebe ládují především Američané a návštěvníci kin? Sliz, který způsobí potíže podobné rýmě a některým příznakům respiračních onemocnění. A pak se lidé diví, co to mají za potíže. Žijí přece tak zdravě! Nebo když do sebe ládují lidi hamburgery a zase s nějakou tou kolou a diví se, že tloustnou, mají zdravotní potíže. A to pro děti stačí navštívit zařízení, kde se tohle prodává třeba pouze jednou za rok! Jim to způsobí s obrovskou pravděpodobností TRVALÉ zdravotní potíže.
    Absolutně jsem nikdy neodmítal nemoc zvanou dnes covid, ale nesouhlasím s tím jak se s ní "bojuje". Já se jen ptám, jak by si kdo počínal, kdyby ve světě skutečně propukla pandemie nějakého ekvivalentu černého moru, co procházel světem (přesněji Euroasií) ve středověku? A co by dělali dnešní rouškaři? Upalovali, salovali domy nakažených?
    Dovolím si říci, že než přenosnou nemoc, mi tato kovidová nemoc připomíná spíše použití bojové látky.
    Nechci se rozčilovat a proto končím, dokud píši - všimli jste si? - slušně.

    Bedřich

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bedřichu, já jsem vir také neviděl. Ten kdo se podíval do obyčejného školního mikroskopu ví, že sledovaní jednobuněční prvoci nemají žádnou barvu. Jsou viditelní pouze díky různým odstínům šedi. Vrstva roztoku se sledovanými prvoky je tak tenká, že i kdyby byli nakrásně vybarvení, tak tato tenká vrstva nemůže znatelně změnit barvu. A to jsou prvoci mnohonásobně větší než bakterie a viry. Takže ty krásně barevné fotky koronaviru jsou jen počítačovou grafikou, jak je patrné z této fotky "globuscoconaviru" https://www.happyend.cz/blog/koronavirus-horke-tema-bozp

      Že s virovými nákazami je to poněkud jinak, napovídá tento článek https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/search?q=AIDS Konkrétně to, že "virovou" nemoc si lze uhnat v důsledku jiných bakteriálních nákaz.

      Že je covid bakteriální nákazou dokazuje to, že mezi symptomy onemocnění patří bolest hlavy. Jak jsem vysvětlil zde https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2020/12/imunizace-proti-covidu-jinym-chripkam.html mikrobiologický původce nemoci se množí v cévách a tyto kolonie bakterií rostou do objemu a ucpávají cévy. Ať mi někdo vysvětlí, jak se může vir - neživá genetická informace množit! Množit se může bakterie, ale vir ne. Vir se může podle dostupných informací replikovat pouze uvnitř buňky. Takže jakákoli virová nákaza může být jen a pouze bakteriální nákazou. Vypravěči pohádek "Jak vir k velké moci přišel" se do svých lží zamotali tak dokonale, že jedna informace odporuje druhé.

      MUDrland Wenca

      Vymazat
    2. Bedřichu, ještě doplním téma covid fotek. Většina lidí jim věří podobně, jak dřív lidé věřili, že kost z králíka je relikvie záprstní kosti nějakého svatého. Už před bezmála třiceti lety jsme viděli Terminátora protékat mezi mřížemi. Pohyblivá počítačová iluze je mnohem složitější než pouhá fotka. Jak může někdo věřit barevné fotce "koronaviru", kterou zvládne vytvořit průměrný grafik?

      MUDrland Wenca

      Vymazat
    3. Zaujímavá debata. Pán JUDr. vysvetluje, že koronavírus je domodelovaný IT-technologiami, doteraz nebol nikde izolovaný. Obraz (grafiku) v 2015-om publikoval KillBill a to sa bez zmeny prebralo a používa! Doporučujem celé pozrieť.
      https://vimeo.com/519416572

      PePeek

      Vymazat
    4. To, že ten hrozný koronavírus je počítačová grafika, je známe už od začiatku. Doteraz nikto, skutočne nikto na celom svete nemôže oznámiť, že má izolát koronavírusu a Kochovymi postulátmi preukázať jeho existenciu, takže je to celé fejk a hoax a do neba volajúce klamstvo. Už len to, že na ten tzv. koronavírus zaberajú antiparazitiká ako ivermectin či hydroxylchloroquin, by malo +udí trknúť, že čosi smrdí .
      Jana

      Vymazat
  3. >>>>> "K druhým se chovej tak, jak chceš, aby se oni chovali k tobě".

    No, na to se dost zapomíná a nejen to, věří se v odpuštění, které přikazuje křesťanská církev bez ohledu na ten nejzákladnější fakt, potřebu spravedlnosti. Bůh je spravedlivý, protože jinak by systém nefungoval, pokud by nebyla dodržována pravidla a proto je Dobro, proto je on dobro, protože musí vyžadovat tu funkčnost, jinými slovy tu spravedlnost.

    Stalo se to na Zemi kdysi, před dvěma tisíci lety, kdy se mafie spolčily proti jejich největšímu nepříteli, proti největší hrozbě, kterou bylo právě to Dobro, ten, kdo reprezentoval Boha na planetě. Mafie totiž nerespektuje řád, a žije z toho.

    Stalo s to nedávno, před desítkami let na Zemi, v Česku, kdy byl zlikvidován někdo takový zase, někdo, kdo mafiím a nejen těm českým, vadil stejně a nebo dokonce ještě více, protože jeho přesah byl nadnárodní, doba globalizace.

    No, tipněte si, jak zareagovalo Dobro. Jak zareagovalo? Jak asi mohlo? Zůstalo s ním a s těmi, kdo s ním. Tak došlo k uvolnění možností, které nyní tak obrovsky tragicky pozorujete všude kolem. Snaha Dobra o obranu těch pozitivních obecně, se zúžila jen na ty jednotlivce, kteří ho nezklamali. Vždyť útok například a především biologickými zbraněmi, protože ve skutečnosti údajně nejde o mutace ale o nové kmeny covidu, je to nejsnadnější, v dnešní vědecky vyspělé době, a kdokoli může kdykoli zaútočit kdekoli, protože detekovat tyto zbraně je fakticky naprosto nemožné.

    Mnoho práce a sil bylo vynaloženo na ochranu lidstva před fanatiky a nebo před zvůlí šílenců ať už mocenských a nebo duševních. Někteří z těch nejmocnějších už se nepovažují za rovné ostatním natolik, že za bohy s právem určit budoucnost lidstva silou a jen podle vlastního přání.

    Těm jsme čelili především a vy ostatní také, připomínám tím třeba Hitlera a jeho Německo, poraženého stejně jako Napoleona v Rusku strašnou zimou, nečekanou a neobvykle silnou, asi si to i dostatečně ještě uvědomujete. A hele, je tu něco obdobného, něco, co tvrdí, že je vyvoleno k vládě nad světem a všichni ostatní jsou určeni jeho Bohem k otroctví a hele, už probíhá organizovaná invaze, jak tvrdí maďarský premiér Orbán a vy mlčíte. Protože nemůžete mluvit, nemůžete se objektivně bránit, protože trpíte coronavirem. Autor prvního příspěvku tvrdí a radí, že musíte psát maily, dopisy vládě, ministerstvu, politikům. Už ne. My někteří už nejsme s vámi, protože jste se přidali k mafiím, bohužel. Jsme nyní zachraňováni individuálně. Možná vás utěší, že zástupci lidstva zaručí jeho pokračování. Protože bojovat proti zlu ve vás, proti vaší zvůli vůči Dobru, už není možné, nemáme na to už potřebnou sílu. Vy jste zvítězili a my někteří ale, nejsme poraženi. Prostě ale nemáme už šanci. Takže sbohem.

    Až budeme v bezpečí, vzpomeneme si na vaši záchranu a pokusíme se o ni, protože váš současný stav, je pro vás jen vývojovým poučením. Pochopíte, protože k tomu budete sami sebou donuceni, jak se budete snažit přežít.

    >>>>> Chováte se vůči nám strašně, nelítostně a striktně.

    IQ.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. IQ.
      na rozdíl od vás si myslím že je nutno psát maily, už jen kvůli sobě samému. Koncem tohoto týdne mi praskly svršky na zimních pracovních botách. Jako univerzální vesničan si s nimi lehce poradím, ze starých bot si ustříhnu dva kusy kůže, praskliny jimi zalepím a zimu nějak přečkám. To ale neznamená že si to nechám líbit. Stručný mail mne stojí minutu času, takže v pondělí ho tam budou mít.

      Co ale má dělat člověk který neumí boty opravit? Ano, může si boty koupit v internetovém obchodě. Jenže jak boty, tak nohy mají specifické tvary a boty nemusí sedět. Tak je vrátí a objedná jiné. Při troše smůly dojdou zimní boty, až bude tento člověk chodit v sandálech naboso a psi se budou rvát o chládek. Do té doby ale může prochladnout a onemocnět, což je v přímém rozporu s oficiální státní zdravotní doktrínou. Ti kteří schéma zákazů vymysleli, některé aspekty nedomysleli. Pokud je někdo ve vrcholném řízení sociálního systému, měl by vidět i za roh! Tak jako řidič auta, měl by předvídat. Jinak na svém postu nemá co dělat.

      Většina kterým tyto zákazy vadí nadává mezi svými, ale jen málokdo to dá státnímu aparátu najevo. Stát by měl fungovat jak následující vzorová rodina. Pan domácí který si myslí že rodinu řídí, jeho manželka, pořádná semetrika a děti které zdědily rozřízlou pusu po ní. Když pan domácí učiní nevhodné rozhodnutí, ta jeho semetrika ho seřve, přidají se uřvané děcka a panu domácímu nezbude než rozhodnutí přehodnotit.

      Po několika ukvapených rozhodnutí si propříště pořádně rozmyslí, jestli vůbec nějaké rozhodnutí učiní.

      MUDrland Wenca

      Vymazat
    2. 17:31

      Můžete psát maily, můžete dělat třeba i více, pokud je to potřeba pro Vaše svědomí. Můžete dělat třeba i cokoliv, ale proč zbytečně. O tom jsem psal. Můj názor není průkazný a je jen na vašem uvážení, samozřejmě, jen Vám poskytuji informaci, stejně jako i všem jiným. Spočívá přesně v tom, co jsem napsal, ti, kteří by měli zasáhnout, nezasáhnou. Ale samozřejmě se tedy můžete Vy osobně snažit.

      Probíhá už projekt úniku. Jde o to, zachránit co nejvíce pozitivních lidí ze situace vlády zla, které se ujalo plné moci už před desítkami let. Ano, utahují se šrouby, třeba zrovna tady na internetu a riskovat obvinění z poplašné zprávy a nebo třeba z nenávistného projevu, je zatím spíše jen varováním. Svobody všeobecně, jsou omezovány a některé doslova rušeny. A my? My, kteří jsme za jejich zachování bojovali? My už nemáme šanci čelit, mohli bychom se zbytečně obětovat a to zrovna není správně, když zbytečně, protože zvítězit už nelze. Proto se "evakuujeme" a nerozumějte tomu tak, že ne z planety, což by byla jen ta největší hloupost a chyba, tady na Zemi máme my lidé veškerá svá práva.

      Jsme vedeni vyššími bytostmi, děláme rádi to, co máme, protože si stále víc a víc uvědomujeme, že tak jednáme správně a lépe než bychom sami dokázali. Jsme globálně kooperováni, dokonce si na sebe navzájem zvykáme, protože spolu komunikujeme, telepaticky, technikou nám umožněnou. Samozřejmě, že to tedy plně uniká pozornosti kohokoliv. Není zatím v lidských technických silách nás monitorovat. Jsme zachraňováni, my, kteří jsme zůstali s Dobrem a kteří jsme bojovali tak moc, že většina z nás je zlem i trvale poškozena. Zasloužíme si to, tuto pomoc a především jsme náš charakter prokázali, my lidé totiž jinak mluvíme, jinak jednáme a jinak myslíme a toto prokázání naší kvality je i pro tu vyšší vývojovou sféru potřebné.

      Když píši __obecně, považuji za rozhodující __většinu. Většinu __národa, když už konkrétněji, protože to je demokracie, která rozhoduje i všude ve vesmíru. Vůle většiny z většiny! To je skutečná demokracie. Ta rozhodla i v případě toho, o kterém jsem napsal. Národ se ho vzdal, proto byl zničen, protože jinak by existovalo to právo ho pro jeho pozitivnost ubránit. Stejně tak to bylo před dvěma tisíci lety s Ježíšem, což jste doteď asi nepochopili. Demokracie je základem vždy a všude, v ní je budoucnost lidstva, bez ohledu na jakýkoliv společenský systém, přičemž tím nejhumánnějším je sociální, samozřejmě. Promiňte, pokud jsem se Vás dotkl, nemyslel jsem Vás konkrétně, tedy.

      IQ.

      Vymazat
    3. 19:35

      Musím se smát, protože jsem můj příspěvek kontroloval a přesto. Ta věta má samozřejmě znít: "Proto se "evakuujeme" a nerozumějte tomu tak, že z planety, což by byla ta největší hloupost a chyba, tady na Zemi máme my lidé veškerá svá práva".

      Jsem tedy nucen se nyní domnívat, že nějaká taková návštěva jiné planety, třeba Marsu, je uvažována. Asi až následná, po USA, které už deklarovaly tento akt v několika následujících letech. Omlouvám se tedy, ale skutečně si nemyslím, že to byla má chyba, spíš zásah něčeho vyššího.

      IQ.

      Vymazat
    4. IQ.

      Určitě jste se mne nedotkl, z toho už jsem vyrostl. Jen jsem tím chtěl sdělit, že u některých vašich textů nevím co jimi myslíte. Ale na druhou stranu musím přiznat, že se to stává i mně. Když si své texty přečtu později, dojde mi že některé věci jsem mohl formulovat lépe.

      MUDrland Wenca

      Vymazat
    5. Nechci vás poučovat, ale asi i vy sami uznáte, že napsat něco takového jako, že "skutečná demokracie je vůle většiny z většiny", si zaslouží upřesnění.

      - Volič, který se zúčastní VOLBY - soutěže kandidátů, stvrzuje svou účastí v ní, že přijímá výsledek hlasování - uzná vítězného kandidáta(y), tedy vůli většiny ze zúčastněných, jak jinak, a pro demokratickou platnost tedy většiny z většiny všech oprávněných voličů, protože tak je naplněna podmínka demokracie - vůle většiny všech.

      -- I protože vůle právního úkonu pro jeho právní platnost, tzv. souhlasný projev vůle, musí být mimo jiné jasná, průkazná a nezpochybnitelná, nelze za demokratickou volbu považovat jen účast menšiny ze všech oprávněných voličů s tím, že ti ostatní, kteří se volby nezúčastnili, "JAKO BY byli pro výsledek" a to platí i pro referendum, a vlastně i jakýkoliv úkon všeobecně by byl už odpočátku neplatný, to stanovuje - přikazuje - zakotvuje tedy i ústavní zákon! Proto ta většina Z VĚTŠINY všech oprávněných voličů, jak jsem uvedl v první větě mého příspěvku.

      Demokratické volby mají nejzákladnější podmínku a tou je svoboda volby, respektive tedy svoboda vlastního názoru, vlastní svobodné vůle. Nelze tedy vyžadovat účast voliče ve volbě, protože nelze nikoho nutit volit toho, koho třeba skutečně nechce, rozumějte nikoho z možných nechce. Svoboda demokratické volby spočívá tedy nejen ve svobodě volit nezávisle, ale i nevolit a to je vůle, respektive názor, ta svobodná volba v průkazném odmítnutí všech.

      Konkrétně u referenda, je pro platnost výsledku volby, logikou věci, potřebný souhlasný projev vůle prosté většiny všech oprávněných voličů. Pokud ho není v referendu dosaženo, rozhoduje současný stav, tedy nedojde k jakékoliv změně, tak přikazuje právní logika!

      IQ.

      Vymazat
    6. Demokracie je největší zlo a oj..b který nám nadělili ti co tahaj za provázky. Demokracie je ekvivalent názvu tohodle článku "rozděl a panuj". Proč? Protože v demokracii se vždycky lidi rozdělej na ty co "vyhráli" a na ty co prohráli... Ve skutečnosti prohráli všichni. Když pominu fakt, že volby sou většinou zfalšovaný, tak pointa demokracie je právě v tom rozdělení společnosti, vytvoření vzájemný nenávisti. To je cílem demokracie. Pro provázkáře je úplně šumafuk kdo vyhraje volby. Všichni kdo kandidujou sou jejich lidi. Vždycky, bez vyjímky. A ovce tu hru s tak velkou radostí hrajou... Ovce se dobrovolně zbaví práva na rozhodování o svým životě a delegujou ho na někoho jinýho. Doslova zahoděj svojí svobodu do "urny". Více co se obvykle dává do uren? Ano, popel toho kdo zemřel... Tady zemřela vaše svoboda. Dobrovolně ste se jí zbavili.
      Jedinej spravedlivej systém kolektivního řízení nějakýho útvaru (a nechci mluvit o státu, protože i stát je zprasenina, my měli občiny a državy) je kopný právo. Tzn. systém jednomyslnejch rozhodnutí. Schválení nikoli většinou ale všema zúčastněnýma. A pakliže nejsme schopný fungovat podle kopnýho práva, tak je lepší osvícenej diktátor...
      Chorche

      Vymazat
    7. Chorche

      Kopné právo - zajímavý název. Podle kopného práva by se snad měl každý kdo kope za nepřítele vykopnout do jeho státu, ať si kope se svými za své zájmy, se svými soukopovanci.

      MUDrland Wenca

      Vymazat
    8. Wenco, kopný právo spočívá v tom, že všichni zúčastněný při volbě nějakýho řešení museli s řešením souhlasit. Kdo nesouhlasil, musel předložit vlastní návrh řešení a o něm se opět hlasovalo. Pakliže s návrhem někdo nesouhlasil musel předložit vlastní návrh řešení. A tak dále. Výsledkem musel bejt jednohlasně přijatej návrh = tzn. nejlepší návrh řešení. Řešení se kterým souhlasili všichni = řešení pro všechny výhodný. Neexistovali pak vítězové a poražený, nebylo rozděl a panuj.
      Chorche

      Vymazat
    9. Chorche, děkuju za vysvětlení. Neustále se divím, co všechno demokraté přede mnou skryli.

      MUDrland Wenca

      Vymazat
  4. IQ., jak jste přišel na to, že jsem se přidal k mafiím?

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wenco,
      neberte to jako nějakou výzvu k názorové přestřelce nýbrž ve snahu udržet diskuzi v nezaujaté rovině.
      Kde IQ psal, že jste se přidal k mafiím? Nikde to totiž v jeho komentáři nemohu najít.
      Rozumím tomu, že komentáře IQ mohou někomu zvedat krevní tlak a nutit reagovat, ale není třeba brát si osobně věci, které jsou psány neadresně obecně v rovině "vy lidé".
      Navíc v onom odstavci nevidím Vaše jméno, nýbrž jména jako Hitler, Napoleon ad.

      Vymazat
    2. Michale, tyto věty: "Autor prvního příspěvku tvrdí a radí, že musíte psát maily, dopisy vládě, ministerstvu, politikům. Už ne. My někteří už nejsme s vámi, protože jste se přidali k mafiím, bohužel." jsou napsané tak, že je lze chápat adresně i neadresně. Všeobecně IQ podle mne píše nekonkrétně a jeho texty lze chápat pod více významy, proto jsem se zeptal tak, jak jsem se zeptal.

      MUDrland Wenca

      Vymazat
  5. V souvislosti s policejním hlídáním nevolníků uvedu příhodu manželčiny kamarádky. Je to typická valašská držka, myšleno v dobrém. Má obrovskou vyřídilku, snad má na hubu i zbrojní pas. Je prodavačkou a když telefonuje s manželkou, bravurně zvládá nejen komunikaci s manželkou, ale i se zákazníky. Ze sluchátka je pak slyšet "ěšče pět korunek", nebo "ten salámek nakrájať?".

    Tato žena jela z okresu Vsetín do okresu Zlín. Samozřejmě bez jakéhokoli papíru. Na cestě tam ji nikdo nestavil. Na zpátení cestě ji zastavili dva policajti. "Kam jedete paní?" A ta otevřela svou vysmátou vyřídilku: "Ále ani sa neptajte páni policajti! Jedu kastrovať kočiska! Mám ich plné auto, tož ať vás neposkáčů!"

    Policajti se po sobě podívali s výmluvnými pohledy "ta má větší vyřídilku než ta moje" a řekli "jeďte".

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat
  6. Opakovaně upozorňuju na vstupování občanů do řízení státu. To aby vláda získala alespoň dílčí zpětnou vazbu. Tato aktivita může omezit míru krvavosti budoucích konfliktů.

    Jedná se o to, že ožebračenému národu, např. tímto: https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/2021030613287297-okamura-se-tvrde-pustil-do-snemovny-a-eu-chteji-zadluzit-ceske-obcany-aby-zachranili-krachujici/ nezbude než krást, jak jsem psal zde: https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2021/02/vsichni-jsme-podezreli.html Zloděj se před odchodem omluvil, patrně ho k loupeži donutila neřešitelná finanční situace. Podobné situace se s nastupující ekonomickou krizí budou narůstat a mohou postihnout i ty, kteří by za žádných okolností mail vládě a politikům nikdy nenapsali.

    Jak se mohou budoucí konflikty vyvíjet, ukazuje příklad ze Slovenska:https://cz.sputniknews.com/slovensko/2021030613287672-anonymni-osoby-vyhrozuji-slovenske-vlade-a-prezidentce-sis-zjistuje-zda-se-nejedna-o-mozny/

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat
  7. Valerij Pjakin v pořadu Otázka - Odpověď: "Chtějí v Rusku ustavit totální fašistický režim na základě boje s jakousi epidemií."

    https://www.youtube.com/watch?v=evEhhMaDPug - 48.minuta záznamu

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat
  8. Antiparazitikum na koronaVIRUS je už povoleno, už před měsícem se s ním léčila moje sestřenice v Makedonii. Kromě ivermektinu dostala vitamíny C,D+ zinek, je to nějaký kompletní balíček tam u nich. Předepsal ji to lékař, asi u něj byla, neboť ji oznámil, že je pozitivní.
    Po novém roku se někde v horách Beskyd, kde bydlíme nakazila snacha, ztratila čich a chuť a vyděšená volala lékařce, ta ji nařídila karanténu. Nic víc, o nějakých vitamínech a zinku ani slovo.
    Postupně nás otestovali, pozitivní byl i syn, vnoučata a my starší ne. Nikdo nebyl vážně nemocný.
    Naši potentáti, ale naklušou do Vojenské nemocnice anebo je vyšetří parlamentní lékař. Zajímavé je, že jim i naordinují léky na posílení imunity anebo je pošlou do špitálu, protože mají oboustranný zápal plic. Ti ostatní si to mají léčit paralenem, nebo když nebudou moci dýchat, tak volat rychlou. A tak se dost často dostanou k odborné pomoci pozdě, už jim nic nezabírá, jelikož mají poškozené plíce.
    Tohle je prosím také válka, snižování množství obyvatel, místo koncentráku máme izolaci. Místo léčení, pochybná vakcinace. Už testy nám dělali v práci pod pohrůžkou pokuty 50.000 kč. Tohle je začátek, začínám šetřit, bo vakcinovat se nenechám.

    OdpovědětVymazat
  9. Pekne zdravím,

    žijeme v dobe, kedy je čoraz viac zrejmý zámer likvidácie väčšiny populácie Zeme. Pod rôznymi zámienkami.
    Čechy, Morava a Slovensko by mohli veľa dokázať, len by sa naši museli prebrať. Je to ako v tom ruskom sci-fi - prečo Žiariaci nepomôžu.
    Ak tomu správne chápem, oni nepomáhajú príživníkom.
    Na to téma tu komunikuje i IQ.
    A inak hej, prebieha sťahovanie kádrov, mimo iné i do Ruska. Európa to teraz asi riadne schytá. :-/

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů