3. 8. 2024

Jedno gesto ruského Lídra nasměrovalo vývoj planety Země jinou cestou




Vědecká odpověď mise Kirpičeva (Научный ответ мессии Кирпичева)

Jedno jediné gesto vůdce Ruska změnilo historii světa. Současný střet civilizací a celá nová realita jsou určeny právě tímto gestem Lídra. Níže vám povím o tomto historickém gestu a vysvětlím jeho příčiny.


Všechno proběhlo přibližně v desátém roce tohoto století. Zapracoval motýlí efekt z příběhu Raye Bradburyho. Bylo to malé gesto rukou jedné osoby, ale tektonický posun pro celé lidstvo. Stalo se to. Někdo naopak potřebuje impulzivně ukazovat rukou, a pak se celé lidstvo vyhrabává z nečekané reality.

Velcí spisovatelé a znalci lidí zbožňovali motýlí efekt. Věděli, že dějiny světa tvoří živí lidé. Alexandre Dumas toho využil. Jedna dáma, emocionálně, daruje přívěsky, a pak bataliony Francie a Anglie začnou pochodovat. I Shakespeare ale věděl i o motýlím efektu. Kovář koně špatně okovává, a proto se hroutí království.

Tak se stává i v naší době.

Připomeňme si desátý rok 21. století. Vztahy mezi Ruskem a Amerikou jsou celkem tolerantní. A najednou se vše změní lusknutím prstů.
  1. Západ začíná dělat problémy ruské olympiádě.
  2. Rázně se nadouvá bublina na Bolotnej (sídlo ukr. vlády). Jen tak tak neutralizovali (první pokus o Majdan).
  3. O něco později zaplápolá v jižním Rusku Majdan.
  4. Rusko se ještě do 10. roku aktivně rozvíjelo. Zde ale Západ aktivuje své finanční agentury. Rubl slábne. Ekonomika, měřená v cizí měně, neroste. Nová finanční politika eliminuje ekonomický růst Ruska. A to vše se děje bezprostředně po desátém roce.
  5. Začínají první sankce.
Shrneme-li všechna fakta, je jasné, že právě po desátém roce přešel Západ do akutní fáze boje s Ruskem. Jaká malá, zdánlivě nepostřehnutelná událost tehdy tedy změnila běh světových dějin v ostrý střet světů a civilizací?
A já odpovím!

Tento den jsem si velmi dobře zapamatoval. Vše se odehrálo u snídaně. Ruský lídr a jeho přítel Dmitrij se setkali s Obamou, prezidentem Ameriky. Na stole bylo ovoce a další jídlo. Ale nechyběl ani pokrm ze sušenek. Kolem něj se právě rozvinuly ty intriky.
Obama se najednou rozhodl a začal se sušenek dotýkat rukou.
A tohle nebyla žádná náhoda! Ale strategie nadvlády vypracovaná Afroameričany a americkými politiky. Když Američan náhle poruší etiketu a pravidla chování, aby prosadil svou dominanci v komunikaci. Z tohoto důvodu se američtí prezidenti snažili anglickou královnu obejmout pod zády. Ze stejného důvodu se Obama snažil blahosklonně poplácat po rameni Castra při setkání s ním.

Takto jsou afroameričané a američtí politici zvyklí kontrolovat, nakolik jsou před nimi ostatní připraveni se sklánět.

A právě tady ruský vůdce udělal gesto, které otočilo pohyb planety opačným směrem. Vůdce pokynul a podíval se přitom na svého přítele Dmitrije, aby se nedotýkal sušenek, kterých se dotkl Obama. A tímto gestem ukázal náš vůdce Obamovi jeho místo. Že tady Obama není vůdce velké země, ale jen nevychovaný černoch.

Všechno.

Motýlí efekt zapracoval. Obama se smrtelně urazil. Černoši nepotřebují překládat taková gesta, cítí je instinktivně. Ruský vůdce ve skutečnosti jedním pohybem řekl Obamovi, že je možné dostat afroameričana na funkci prezidenta Ameriky, ale není možné z takového prezidenta odstranit opici.

Od této sekundy se světové dějiny prudce stočily stranou. Směrem k ostrému střetu civilizací a boji za multipolární svět.

Po této chvíli Obama nařídil naléhavé odstranění ruského vůdce z politiky vůbec a tlačit na Rusko ze všech stran. A už to jelo!
To, co nyní dobře vidíme.
Vůdcovo gesto během osudné snídaně lze nazvat “Sbohem, Ameriko!”

O pravdivosti příběhu svědčí i Obamovy paměti.
Všichni normální američtí prezidenti ve svých memoárech s úctou vzpomínali na vůdce jiných zemí. To je nepsané pravidlo. Respekt k druhým vede také k úctě k autorovi. Čtenáři nemají rádi, když najednou ctihodný člověk začne chrlit jed.

Ale ani tady Obama nedokázal překonat sám sebe. Ve svých pamětech vyplesknul hroznou nelibost nad sušenkami, které sám osahával.
Obama vzpomíná na ruského vůdce tím nejnegativnějším způsobem. Nazývá ho lídrem gangu.

No dovolte!

Ostatně byl to sám Obama, kdo se snažil chovat jako kápo. Ale jeho zlomili. Skutečný muž musí neúspěchy snášet důstojně. A ne si vyřizovat účty v memoárech.
A kdyby jen na papíře.
Obama zrušil celou americkou pomalou, promyšlenou strategii jak uškrtit Rusko. Země byla vařena pomalu jako žába, ale Obama ji opařil vařící vodou. Dal Rusku historickou šanci dostat se z hrnce s pomalým vařením.

Ale jak zajímavé je všechno ve světové historii!
Afroameričan se dotkl sušenek. Usadili ho.

A pak odstartovaly bombardéry, vypluly letadlové lodě, rozvědky zesílily svoje úsilí, rakety se přesunuly k hranicím.

A to vše kvůli jedinému gestu.

A kvůli motýlímu efektu.


původní zdroj

převzato z
překlad: Peter 008


17 komentářů:

  1. Něco mi to evokuje - je možné karierní štábní krysu vysvléct z uniformy a navléct jí do pěkného obleku a povýšit na prezidenta, ale .....

    OdpovědětVymazat
  2. Zní to hezky, ale osobně si myslím, že Obama jako jedinec, co se světové politiky, nikdy neurčoval lautr nic. Stejně jako loutka neudělá jediného pohybu na jevišti bez vedení svého loutkovodiče.
    Tento motýlí efekt se motýlím efektem může zdát pouze v jednom jediném případě. A to v tom, kdy by se přání této černé marionety krylo s přáním jejího loutkovodiče. Pak ale nejde o motýlí efekt, na jehož proces od začátku do konce dohlíží ta nejvyšší instance, nýbrž o plán vytvořený a realizovaný člověkem.
    Ale jako vždy - jde jen o názor, nikoli fakt :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdysi dávno jeden můj známý vysvětlil efekt "motýlích křídel" takto: "Když na jižní Moravě mávne motýl křídly, účinek se projeví v amazonských pralesech".
      Tzn. všechno souvisí se vším, všecho je provázané tak, že jedna maličkost ovlivňuje druhou, a teprve všechny okrajové události dohormady vedou výsledému efektu. Jedinec sám samozřejmě nemůže ovlivnit prakticky nic.
      Jedinec sám na opravdu pustém ostrově bez vegetace a vody, nepřežije ani s Pátkem, natož aby něco mohl ovlivnit, i kdyby chtěl.

      Vymazat
    2. Souhlasím s tím co piše MichalB, a dokonce si myslím že to co nasměrovalo vývoj planety na jinou cestu byl projev prezidenta Putina v Mnichove 2007.

      Vymazat
    3. Kéž by to bylo takhle jednoduché - loutky a loutkovodiči. Leč není :D poněvadž je několik úrovní loutek a loutkovodičů. Ala ten kdo je na jedné úrovni louktovodičem na vyšší úrovni již je jen pouhou loutkou. Je otázka, kterou úroveň jste myslel. Ale co se týče Obama, jednoho ze satanových (jahovových, baalových či jaké dáte pojmenování této entitě stojící za zlem v první linii) zástupců na Zemi, tak i on je loutkou, ale žádného humanoida ;)

      Vymazat
    4. Zase takový prosťáček nejsem, nebojte. Ve všem, tedy i v politice aneb loutkohře funguje fraktálnost.
      A co se toho nehumanoidního Obamovic loutkovodiče - proč být jak Tajemný hrad v Karpatech? Stačí se podělit o zdroj, z kterého tyto informace čerpáte a budeme mít v tom všichni jasno. Nebo i zde, na Myšlenkách, budeme praktikovat davoelitářství, kde znalosti si úzkostlivě střeží elita a davu hází jen ohlodané kosti?

      PS: Jen hádám, ale (právě podle vzoru fraktálu - aneb jak dole, tak nahoře) i ta vámi uváděná entita stojící v první řadě zla, je loutkou někoho (spíše něčeho) nad ní. A stejně jako všechny loutky pod ní o své roli marionety neví.

      Vymazat
  3. Z té fotky mám asi tento dojem:
    Dva muži v čele stolů mi připadají jako snaživí blbci, co se snaží zakrýt tento hendikep snaživým a horlivým psaním. Třeba se ale pletu a jsou to pouze stenotypisté.
    První muž od Obamy vpravo má evidentně úplně jiné starosti. Třeba, kde asi jen zapotrošil notes.
    Druhý muž od Obamy vpravo se sepjatýma rukama se modlí, aby Obama naučené povídání nedoplantal.
    Obama v předkloněném posedu, jak v úplně jiné místnosti, se ze sebe snaží vytlačit myšlenky a veledůležitě cosi vysvětluje. Levačka přikazuje "zaprvé....zadruhé..." Sláva, tentokrát to šlo horem!
    A Putin, namísto vzorného, receptivního žáčkovského posedu, uvolněně usrkává kafe s myšlenkou "co z tebe chlape ještě asi vyleze?"

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat
  4. Zrovna Obama je sice loutka, ale ze všech posledních US p-rezidentů mi přijde jako ten s nejvyšším povolením jednat samostatně. Je to dlouhodobý projekt CIA a zdatný kádr. Podobně jako Hillary. Prostě psychouš, žádnej blboň. O něm ještě dlouho uslyšíme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím, že Obama je výše postavená loutka, která řídí další, např. Bideta.

      Vymazat
  5. Na druhou stranu si myslím, že je efekt motýlích křídel přeceňovaný. Nikdo nežije ve vákuu, aby zrovna ten jeho malinký počin spustil lavinu. Ale chápu, že realita je tak složitá, že se musíme uchylovat ke zjednodušování, jinak by se toho nedalo moc vyjádřit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A možná že na "třetí" stranu je vládnutí i "vládnutí" nekonečně složitější, než se laikům zdá. K vládnutí musí být talent a příprava. A taky pocit zodpovědnosti za svěřený "úřad" - ovšem v první řadě vůči vlastním spoluobčanům.
      Jak názorně vidíme, zvlášť u naší fialové vlády - reklama, sliby, inteligentní vzhled vzdělance, ani vysílání optimistických "signálů" jaksi úplně nestačí. Ani při sebevětším zjednodušení.
      Albi

      Vymazat
  6. Pro nezveřejněné komentující (oni budou vědět). Psaní komentářů česky (případně slovensky), což znamená v rámci osobních možností pravopisně korektně, je první uvedenou podmínkou pro publikování komentářů (https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2023/01/rozsireni-podminek-pro-publikovani.html).
    Když někdo, s odpuštěním, sere na svůj rodný jazyk, je to jeho věc, ale zároveň i jeho vizitka. Pravděpodobnost stejného přístupu u takového člověka i ke svému okolí a vlasti jen ukazuje a vysvětluje proč se společnost ocitá tam, kde je i to, kam směřuje.

    PS: Dnes je (bohužel) možnost si nechat pravopis zkontrolovat v počítači, tabletu či mobilu množstvím aplikací. Pokud ani tato berlička nestojí komentujícímu za naprosté minimum námahy, pak mně i Vlabi zase nestojí jeho názory za zveřejnění.

    OdpovědětVymazat
  7. Susenky vsechno zmenily.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani sušenky, ani pekař, co je pekl. Stejně jako zemědělec, co na ně vypěstoval mouku. Ve smyslu článku vše změnil Obama, který se choval jako prase (čuníci nechť prominou) a Putin, který mu to dal jasně najevo.

      Vymazat
    2. Tohle může být pravda i nemusí tak docela být. Je tu ale jedno velké ale. My lidi máme sklon podceňovat roli jednotlivce v historii. Mám tím na mysli, tak a teď přijde někdo Svatý a všechno uvede do pořádku!
      Tak to nechodí. Daná osobnost je vždy produktem své doby, nikdy nemůže vědět co bude v realitě za ani padesát let, natož ještě dál. Ale ta osobnost také nikdy nebývá sama. Ten kdo se zabýval aspoň někdy skutečnostmi vlád různých systémů v různých dobách za různých vládců, ví že aby byla moc k prosazení, musí být k tomu prostředky. Králové měli šlechtice, jimž předávali k ovládání "kus" území a za to ti byli povinni mu sloužit a bránit království.
      Dnes mají vlády armádu, policii a tajné služby. A nemůžete převzít vládu aniž byste měli nějaké páky aspoň na nejdůležitější prostředky moci. A protože přes všechno je to z drtivé většiny jen jedna osobnost, která je vidět a která jako o všem rozhoduje, lidé si to myslí.
      Takže Putin, jako příklad, nikdy nemohl a nemůže být sám. To by se neudržel ani přes jmenování Jelcinem ani týden. Stejně jako Obama byl a je produktem jeho společnmosti a platí totéž.
      A lidé jsou vždy sami, protože se nedokážeme ani náznakem prozkoumat, abychom jako v knize četli jeden v druhém. Pak stačí jakákoliv maličkost a mění se základy. Souhlasím s tím, že podobné gesto je spíše mýtem, ale mohlo být. Jen o všem už bylo rozhodnuto předem. Prootže taková rozhodnutí mohl přijímat samostatně jedině silný král, císař, či car.
      Ostatně je v minulosti dost příkladů, kdy se bojovalo i jen o přízeň ženy i na státních úrovních, byly kvůli tomu i války. Maličkosti hýbou světem. Ostatně jak si někdo představuje, kde třeba Putin a spol. vzalipotasjmu od USA peníze na obnovu armády atd., prootže všechny nástroje by přímé financování okamžitšě prozradili. Tohle objasňuje aspoň trošičku cyklus statí na zdroji tohoto článku - Skutečný Putin, zatím vyšel první díl a je jich pět (četl jsem na odkazu), ale už první díl ukazuje reálné možnosti ruského prezidenta. A vidíte před časem byly asi dva tři překlady o tom, jak korupce pomohla to vše financovat. Je to ovšem jiná korupce, než ta, na kterou se nyní soustředili v Rusku, především na ministerstvu obrany. Každý si musí vybrat sám a otázky si nakonec také zodpovědět sám. Někdy skutečně hýbou světem maličkosti. Jako Západem po více než pět století hýbe taková maličkost jako nakrást si co nejvíc jen a jen pro sebe ... a zemřelo kvůli tomu mnoho deítek milionů lidí ...
      To je ovšem jen můj názor a pohled na věc.
      Bedřich

      Vymazat
    3. Zdravím Bedřichu, souhlasím s Vámi. Jen bych k tomu počtu mrtvých, který
      uvádíte v závěru Vašeho komentáře, já osobně přidal ještě jednu nulu.
      Jirka N.

      Vymazat
  8. Nepochopitelne je, ze v Rusku generalove ve stabu armady, rozvalujici se v teple zaprdenych kancelari a automaticky povysujici v hodnosti podle sluzebnich roku mohli tolik let bez uhony krast a podvadet. Namisto zasobovani jednotek v boji munici a vsem potrebnym premysleli jak stat i vojaky okrast. Zcizili prostredky na vystavbu opevneni, zasobovali vojsko spatnym zradlem, atd. Na vsem vydelavali. Zatim co jejich kolegove generalove v boji na fronte riskuji kazdy den zivot a zraneni, oni premysleli jen jak stat okrast.
    Teprve po Sojgovi novy ministr obrany RF Belousov naridil provest audit na ministerstvu obrany a jeden zlodej po druhem jdou z funkce pryc nebo rovnou do chladku. Vyminuji si jeste namisto zalare domaci vezeni ! Mezitim bylo spachano na Belousova uz nekolik pokusu o atentat. Hydra se stale nevzdava a 5. kolona KoZa v Rusku take ne. Valcit a jeste drzet tuhle zlodejskou pakaz v sachu. K tomu musi byt nadlidska sila!

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů