15. 5. 2021

Lži



Pustil jsem si dokument z produkce National Geographic - "Tajemství oceánů: Vražedný Tichý oceán". Protože podtitulek sliboval "vypuštění" vody z oceánu a já jsem chtěl vidět mořské dno líp, jak na gůglu. Pořad jsem si pustil ze záznamu a prolistoval. Filmaři tedy "vypustili vodu" a ukazovali mořské dno podél západního pobřeží USA.

Předesílám že:
Teorie expandující Země říká, že nově vzniklá hmota, jako produkt fůze neutrin přicestovalých z vesmíru, vyzvedává pevninu i mořské dno a vznikají hory. Tato hmota uniká na povrch Země rovněž sopkami a vývěry vody a uhlovodíků.

Teorie tektonických desek praví, že pohybující se zemské desky se zasouvají pod sebe a tlakem vrásní pohoří. Když se deska zasouvá pod druhou, znamená to že níže položená deska se potápí pod horní desku a logicky musí vytvářet příkop.

"Vědec" se zrzavými vlasy a židovským jménem, které oplývalo slovním základem gold, vysvětloval, jak se tichomořská oceánská deska zasouvá pod pevninskou, a filmaři ukázali, jaké podmořské hory vyvrásnila. Tím si ale naběhli na hrábě, protože hory tam sice byly, zato tam nebyl ani náznak příkopu. Takže žádná subdukce tam neexistuje. Tečka!

Musel jsem tu ulhanou skříňku vypnout. Najít tuto školáckou chybu mi netrvalo déle než 7 minut. Na druhou stranu pevně věřím, že divákům kteří mají při sledování televize starost hlavně o svůj hamburger a plechovku piva či Coly, tato skutečnost spolehlivě unikne. A tak je to se vším. Se Skripaly, s covidem, Vrběticemi, Ruskem, osvobozením... Lži, lži a zase jen lži!

Lži jsou typickou vlastností západní civilizace. Jak říká jeden starý český film "Lžou, protože čtou jinak, než píšou".

Možná by měl být založen výzkumný ústav, který by vysledoval korelaci mezi množstvím výrazů přejatých z anglosaských jazyků do hovorové češtiny a množstvím nových, nejstupidnějších lží. 


MUDrland Wenca

23 komentářů:

  1. Na jednoduchú kontrolnú "Čo je lož?" je vcelku jednoduchá odpoveď - Myšlienkový produkt. Ták tak, myslenie nie je ničím iným len jedným z chorobných stavov človeka.. hunter

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mne se nabizi moznost, ze Zeme je obrovska, supercivilizaci umele vytvorena masina treba s reaktorem uvnitr, pripadne krystaly...s nasazenym rozmanitym biologickym zivotem..da se ruzne mechanicky manipulovat, teraformovat, castecne zaplavovat, vysusovat atd...

      Vymazat
    2. Už mi něco podobného také problesklo hlavou. Ale spíše hybrid, kdy v dobách, kdy Země byla Pangeou a tedy celá pokrytá prvotním mořem, do ní někdo "vpálil" umělý reaktor, díky kterému začala zpracovávat neutrina, a zvětšovat se. Tedy i "vyrábět" vzácné kovy, neRostné "bohatství" a drahokamy(krystaly, spíše tedy kristal). Tím vznikly i pevniny a tedy obyvatelnost, a pak vše ostatní.... k těžbě....
      nenimito

      Vymazat
    3. Pohori Bucegi - pozustatek supercivilizace, zajimave cteni ke zvazeni...mimo jine technologie k zatopeni pozadovaneho uzemi...

      Vymazat
    4. Nenemito: odkud se vzala voda? Já si myslím že to bylo opačne.
      Kamila

      Vymazat
    5. Myslel jsem tím, že (i podle legend o stvoření) někdo přišel v dobách, kdy naše Země byla "vodní příšerou", tedy celá pokrytá prvotním mořem. Zřejmě navíc ještě sladkovodním - trilobiti, hlavonožci. "Země" byla mnohem menší a pod prvotním, zřejmě ani ne moc hlubokým (proto moře), se nacházela Pangea. Přišli "bohové" a vpálili do ní reaktor, který jí rozpoltil a tím začala zpracovávat neutrina, stala se "živou" a hlavně s obyvatelnou pevninou, kde podle jiných legend přišel Ptah(EA) a začal vytvářet hory a řeky, aby vysušil močály po prvotním moři.
      Vědátoři pojmenovali to prvotní moře Tethys(řečsky, jak jinak), což je "božský" ekvivalent k akkadskému Tiamát.
      A z akkadských mýtů:
      "...
      Rozprostřel pán svou síť, do té ji chytil,
      vítr zlý, jenž za ním stál, vypustil proti ní.
      Když Tiámat otevřela ústa, aby jej pohltila,
      vrh do nich vítr zlý, rty nemohla sevřít.
      Zuřivé vichry její nitro naplnily,
      život se nadmul, ústa široce otevřela.
      Vystřelil šíp, rozerval jí břich,
      vnitřnosti její proťal, rozpoltil srdce.
      ..."
      Marduk byl národním bohem Babylonu. Proto mu byla přisuzována všechna vítězství a byl ctěn jako vládce ostatních bohů. Podle starších legend však prabožstvo Tiámat(tedy vodní planeta) bylo zničeno bohem Enlilem (bůh Nippuru). A pokud Enlil byl jinde ve Středozemí Dios(latinsky Bůh s velkým B, z indoarijského Deus, Djeus), tak jinde severněji zřejmě i Odin a Svarog. Tedy stvořitel Nebe(Asgard) a země(Midgard). Jen Asgard byl na tehdejším severním pólu, a Midgard Středozemím, nikoliv rozdílnými planetami, ale jednou planetou s "reaktorem" - Yggdrasilem.
      Koneckonců, i v Cestě do pravěku dojeli k moři:-)
      nenimito

      Vymazat
    6. Pro anonyma, měl byste si uvědomit jednu základní vlastnost:-)
      V pohoří Bucegi, Peter Moon i nakladatelství SkyBooks... také přijímají PayPal.
      Takže k Transylvanian Sunrise bych doporučil i Transylvanian Moonrise, protože tibetský láma Xien jako tajný(jakjinak) agent čínské vlády s jeho rituály je o mnoho čtivější:-)
      http://skybooksusa.com/page2.html
      nenimito

      Vymazat
  2. Tak tohle uhodilo na mou strunu!
    Já již necelý půl rok poté, co jsem si tehdy dávno pořídil - tedy musel a ne kvůli sobě - internet s kabelovou TV, jsem přestal sledovat drtivou většinu pořadů jak v celku, tak především tzv. přírodopisné a zvláště historické. Jen jednou jsem to pak porušil na cca pět minut, to byl pokud si pamatuji pořad něco jako Vědecky prokázáno nebo tak nějak.
    Vystupoval tam jeden z trojice moderátorů z té známé TV show Top Gear, ten nejmenší Hemmond (nebo tak nějak). Šlo o to, že při přepínání programů jsem zaslechl frázi, že teď se bude prověřovat průvan. To mne zaujalo. S průvanem se setkává snad každý a i já jeden čas také pravidelně denně. A znám celou řadu lidí. co na to doplatili zhoršením zdraví. Ale pak jsem otevřel ústa a nechal je otevřená i dlouho po vypnutí "vědeckého pořadu".
    Jistě víte všichni, co je průvan, takže to popisovat nebudu. Jeho největší nebezpečí pro zdraví, především při častém pohybu v něm, spočívá v tom, že proudící vzduch odebírá teplo a i případnou vlhkost jak z odkryté části lidské postavy, ale přes oblečení se "nějakou" záhadou se mu to daří také. A čím je člověk více zpocen prací, či má jen lehké oblečení, tím je vliv při každodenním vystavení větší. Průvan se přece často využívá při vysoušení např sklepů, pokud to teda jde. Zajímalo mne, jak to budou prověřovat. A to přišla na řadu ta moje obrovská ústa (jak tvrdí nejedna část rodiny). Jednak to předváděl britský (nebo jaké americkoanglskotaustral apod. země) občan tmavé pleti. No co, to přece nevadí. Jednak vysvětlovali, že průvan je především pocit zimy a chladu a tak to nejlépe předvedou a nasimulují v koupelně, kde si černoch lehl do vany a "pomocnice" mu na tělo sypaly ledové kostky a sypaly a sypaly ... pokud si pamatuji tak s úsměvem. Pak černoch dostal za úkol po nějaký čas, kdy jej měli rovněž znovu a znovu každý den zasypávat oním ledem, chodit po ulici "jen tak" a nejspíš to bylo někdy tam u nich na podzim, zimě nebo brzkém jaře, kdo to má u nich poznat - prostě nebylo sucho, pouze v plavkách (?!?) (úzkých a módních). Jediné, co měl onen na sobě navíc byly nějaké drahé "botasky" a řetízek na krku. Pak už si pamatuji jen na to, jak říkali, že černoch se cítí zdráv a snad i lépe než předtím a netrpí chřipkou (nebo čím) i po zkušební době a tudíž to s tím průvanem a jeho škodlivostí není pravda.
    Kdyby tohle předložili jako vědecký projekt před třiceti lety, vlastně ještě o takových pět let více před, pak by je s tím nepustili snad ani na jakékoliv další zkoušky na VŠ a nebo ho snad vyhodili, pokud by ten někdo nebyl měl "nahoře nejméně "pětky" ... Co by bylo dnes, tím si nejsem tak jist. Protože to, co předváděli, to bylo jen a pouze prakticky dokonalé otužování zdravého člověka. Nic víc a nic míň!

    Historické programy, no o všem mluví to, že jeden, co to má přímo v názvu - History - se převážně prezentuje Válkami skladů, (Něco nějaká) zastavárna, kování mečů, nožů apod. na soutěž. Nemluvě o "tvůrčích" a "správných" pohledech na dějinné události dalších kanálů.

    Nakonec si myslím, že ten někdo, kdo vymyslel a začal používat jako spisovné a běžné označení v češtině pro TV programy jako KANÁLY věděl velmi dobře, co dělá. Díky mu a hluboká poklona.

    Jednu z opravdu mála výjimek sledování činila původní řada Bořičů mýtů, tam jasně definovali podmínky mýtu a úspěšnost hodnotili celkem objektivně, tento pořad byl nejen zajímavý a rozmanitý, ale podle mého mnohem více vědecký, než ten o kterém jsem psal výše. I když to dělali lidi, kteří to (cokoliv) prý dělali předtím pro filmy jako filmové triky.

    Bedřich

    OdpovědětVymazat
  3. Tisíce rokov klamú ľudstvo a myslia si,že ľudia im to veria. Všetko raz začne ale aj skončí

    OdpovědětVymazat

  4. Koukám jako blázen,čeho všeho jsem ušetřen,když tu krabici už drahně let nesleduji...
    Rozesmála mě formulace "Jinak píšou,jinak čtou,takže lžou",tenhle "argument používám nějakých pětatřicet let...
    Martin

    OdpovědětVymazat
  5. Podívejme se na současné "vymývání mozků" U podávání vakcín proti covidu prý "pár mrtvých" nevadí, je to totiž pro blaho celku. Tedy počítejme .....Pokud vyloučíme úmrtí věkem a v důsledku nemocí, pak je úmrtnost po vakcinací druhá nejvyšší, hned po úmrtích v důsledku 2.světové války. Např. během pobytu sovětských vojsk na území ČSSR zemřelo za 20 let asi 180 občanů, + následkem 40 let vládnutí KSČ zemřelo zhruba 544 osob ( 241 popravených členů KSČ a kulaků do 50.let, 80 osob při překročení hranic na el.drátech, 174 při přechodu hranic, 35 osob v letech 68-69.). V důsledku nařízeného očkování zemřelo za půl roku již 64 osob v ČR, přepočtěte si tyto ztráty na časovou jednotku 1 rok. Konkurovat vakcinaci mohou jen autonehody, ale ty nevznikají cizím úmyslem a nařízeními.

    OdpovědětVymazat
  6. Vojto, obávám se že se brzo najde někdo, kdo nám "vědecky" zdůvodní, že autonehody způsobuje odvedení pozornosti od řízení automobilu, výčitkami svědomí typu: "proboha, ještě jsem se nestihnul nechat naočkovat, co když chytnu covid?"

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat
  7. U Římských záplav jsem psal teorii o protržení "hráze" z Pacifiku do Atlantiku u Antarktidy, kdy jí mohla protrhnout obrovská vlna šířící se Pacifikem. Co když ta samá vlna, pokud byla opravdu hooodně veliká a šířila se celým Pacifikem, mohla při nárazu na Ameriku vytvořit tím tlakem na pevninu i celé horské hřebeny od Aljašky až po Antarktidu? V podstatě úplně stejně, kdyby pokračovala, by tlakem na Afriku i Evropu mohla vytvořit Alpy, Pyreneje a tlakem na Indii i Himaláje, a zřejmě to způsobilo v minulosti i spláchnutí Malajsie a Indonésie(zánik Lemurie) nebo i spláchnutí Atlantidy. Takže to podle mne nebylo jen jednou. V průběhu tisíciletí se to stalo zřejmě několikrát... Takže otázkou zřejmě není, jestli se to stane znovu, ale KDY:-) Popř., co to vlastně způsobuje, protože TOHLE není jen nějaký meteoritík co prolétává okolo, myslím. Tak veliké vzedmutí Oceánu a následnou vlnu díky rotace Země vytvoří NĚCO hoooodně velikého v blízkosti Země.
    Ono se stačí jen kouknout na všechna pobřeží na mapách do 15-16.století, mapy Asie, Indonesie, Japonska... a je jasné, že buď byli všichni mapující tenkrát naprosto neschopní nebo pod vlivem, anebo taky ne. Zvlášť pokud si uvědomíme, že lidstvo spíše degeneruje(hlavně mícháním s těmi z jihu), než jak nám v TV kAnálech tvrdí, že se vyvíjíme k dokonalosti obrazu svého.

    Tsunami 2011 posunulo Honšů o asi 2,5metru, a to zase nebyla až tak moc veliká vlna... co by způsobila 10km(?) vysoká vlna kdyby se vytvořila uprostřed Pacifiku, vyzdvižením by obnažila celé pobřeží Amerik až ke dnu oceánu a vlivem rotace Země by vší silou praštila do celého pobřeží obou Amerik? Žeby Titicacu? Opuštěná "vysokohorská" a v pralesech zarostlá a pohřbená vylidněná města? Jinak rozložené řeky směrem do Atlantiku? Zániky velikých Jezer uprostřed Brazílie?
    nenimito

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nenimito,
      hypotetická vlna v prostřed Pacifiku by rotací ,,nepraštila" do pobřeží Amerik.
      Země se otáčí od západu k východu (proto slunce ,,běží" opačně) a vlna by hypoteticky rotací musela šplouchnout na Austrálii a Jihovýchodní Azii.
      10 km vlna by mnohokrát oběhla Zeměkouli a mnoho živého by tu nezůstalo.
      Tato teotie je málo pravděpodobná.

      Vymazat
    2. Netuším, jak mohla být vysoká, těch 10km bylo jen pro orientaci nějaké výšky nad horami světa.
      Pokud si přečteš nějaké mýty o katastrofách, tak se tam často píše, že při nich Slunko vyšlo na západě a zapadlo na východě. A to v mýtech i bájích v různých částech světa.
      Jde jen teoretickou představu:-) A připuštění si těchto možností, které podle mne zapadají do vícero zvláštností než jen změna proudění oceánů a vyzdvižení(vytlačení) horských masívů. Ale třeba si toho někdo časem všimne i u těch jiných zvláštností a zapojí fantazii možného a nemožného.
      Pokud třeba připustím, že se vlna přehnala přes Kalifornii a část vod se zastavila o Yelloustone a Utah, tak mohlo vzniknout vnitřní moře, z usazenin Nevada, a následným "pomalejším" vypouštěním i Grand kaňon pro Colorado, a ani se to nemuselo vymílat miliony let. Proč se říká Salt Lake City? Že by jim hospodin daroval sůl?
      A takový zvláštností je po Zemi vícero, stačí se jen dívat a použít fantazii...
      nenimito

      Vymazat
    3. Nenimito,
      nemôžu byť odpovede na tvoje otázky dané v knihe od Iva Wiesnera - Bohové a apokalypsy? jk369

      Vymazat
    4. Nečetl jsem, od Wiesnera jsem nakousl Děti moudrých draků a přišlo mi to něco jako Sitchin. Převzaté zajímavé teorie od starších badatelů z 19.století stočené na scestí divnými myšlenkovými závěry autora.
      Jde jen o to poznat, co je převzaté a co jsou myšlenky autora, protože problémem je, že ty převzaté mnohem starší teorie nejsou většinou v češtině, stejně jako u Sitchina nebo Danikena. Že by podobnosti čistě náhodné? Na zakázku? Kdo je schopen vydat v té době tak nákladné výtisky v takovém rozsahu? Střelec se sázkou do loterie, zda na tom vydělá? Nebo někdo, kdo na "vydělává" úplně jinak?
      (A nevšiml si někdo, jak jsou si Sitchin s Wiesnerem podobní? Nebo to přijde divné jenom pro mne?)
      nenimito

      Vymazat
    5. Už jen když si přečtu první stranu Prologu, tak mám 100chutí to zavřít...:-)
      nenimito

      Vymazat
    6. Rozdiel medzi polomerom planéty na rovníku a na póloch je tak 21km. Pri náhlom "zaseknutí" zemskej kôry (to podľa prof.Meyla môže nastať napríklad pri zatmení Slnka, keď pás totality pretína Zem presne v dotyčnici k hranici jadra - čiže v okruhu s polomerom 3500km od stredu Zeme. Mesiac je ako neutrínová šošovka a ak je silný prúd neutrín sústredený do tohto bodu, jadro Zeme reaguje prudkým a náhlym pribrzdením a "povyskočením" do strany, ako keď zo strany uchopíte rotujúcu guľu. Tým sa dá rázne do pohybu tekutý zemský plášť a s ním zemská kôra. Týmto spôsobom môže dôjsť v extréme k prepólovaniu Zeme a ak nie tak k mohutným zemetraseniam s epicentrom nad týmto bodom, ktoré je hypocentrom), sa teda teoreticky môže povrchom Zeme prevaliť až 21km vysoká vlna vody.

      Ale myslím že ani takto mohutná vodná vlna nebude formovať hory, nanajvýš kopy kameňov, sutín, naplavenín. Hory budú jednoducho dôsledkom zlomov kôry, keď na polonafúknutom balóne necháme vytvrdnúť vrstvu blata a potom ho začneme nafukovať (a to sa deje so Zemou), môžeme byť svedkami nielen kontinentálneho driftu, ale aj vzniku zlomov "tektonických" dostičiek blata. Tie budú z balóna odpadávať, ale v planetárnej škále sa pod vlastnou ťarchou zlomia, keď pod nimi vznikne dutina, pretože ich zakrivenie je väčšie ako zakrivenie povrchu zväčšenej Zeme.

      s0lar

      Vymazat
    7. Viděla jsem dokument o tomto jezeru.
      Sant Lake City má podobné složení jako oceán a teď už ale nevím který. Nemůžu ten dokument na yootube najít, dala jsem si tam automatický překlad, je v angličtině, kterou neumím.
      Je to podle toho dokumentu pozůstatek obří tsunami. On i ten Atlantik není tak starý, jen okolo 12.000 let.
      Před těmi 30 lety se hodně mluvilo o Stolových horách, nazývají se Roraima a hodně se očekávalo co za potvory tam budou žít. Moc toho tam nežije, je tam nedostatek potravy...https://www.youtube.com/watch?v=KvkYDYNmhVY
      Osobně si myslím, že to je pozůstatek původní pevniny. Ta se rotrhla působením zemětřesení a dnes se pevnina nachází dole pod těmi rovnými horami.
      Podobné skalní útvary se nacházejí i v Číně, na fb často vyskakují odkazy na tyto hory Tianzi...
      https://www.freshjam.cz/wp-content/uploads/tianzi.jpg
      https://www.freshjam.cz/wp-content/uploads/37-jpg.jpg
      https://www.freshjam.cz/wp-content/uploads/33-jpg.jpg

      A tady tahle fotka také vypadá jako na zatopený daleko větší ostrov https://www.freshjam.cz/wp-content/uploads/mauritiusunderwaterwaterfall1.jpg
      V článku to je napsáno jinak https://www.freshjam.cz/2013-verili-byste-ze-na-mauriciu-existuje-neco-jako-podvodni-vodopad
      Eva

      Vymazat
    8. I jezero Titicaca je částečně slané. Oficiálně se píše že tam bylo kdysi moře a pak bylo vyzdvizeno. V jezeře žijí mořští Konici a na břehu najdete mořské škeble. Kamila

      Vymazat
  8. Jen tak pro Vaši informaci. Wiesner téměř ve všech svých knihách (snad jsem přečetl vše dostupné) říká, že k závěrům došel systémovou analýzou. Prostudoval dostupné informace různých autorů k určitému období vývoje na planetě, což uvádí v seznamu použité literatury. Není náhodou, že se tyto informace shodují i s tvrzeními různých lidí, kteří pracují v duchovní oblasti. Že by všichni vycházeli s pana Wiesnera...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všichni tito lidé, vč. pana Wiesnera, začínají u informací z Blavatské a jejích zvláštností pochycených údajně v Indii nebo Tibetu, kam prý podle svých informací utekla - jako psanec před spravedlností, ačkoliv jí vlastně porušení zákona nikdy nedokázali. Ale to, že byla "zlatokopka" a vdávala se pro peníze, bylo více než jasné. Když došly, založila spiritualistické společnosti, na kterých slušně vyžila taháním peněz ze zbohatlíků, díky "informacím", které chtěli slyšet. Postupně se k ní přifařovali další a další... a z těch dalších a dalších získávají informace nynější. Myslím... ale samozřejmě jsem ji neznal... jen, co jsem kde našel.
      Ažeby zrovna před víc jak 150 lety nějaké samotné ženě z evropy někdo svěřoval skrytá tajemnství "Života" lámů? Opravdu tomu někdo chce věřit? Ještě před válkou ženy ani nesměly pracovat, natož cestovat samy, nedejbože po Tibetu... ale samozřejmě můžu se mýlit... Jen Blavatské nevěřím ani nos mezi očima, a bohužel VŠICHNI z těchto zajímavěčtivých informací vycházejí.
      nenimito

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů