8. 1. 2021

Pár poznámek k dění v USA

Vyňato z posledního videa profesora Igora Panarina:


- Před několika hodinami si už Twitter netroufl zablokovat projev stávajícího prezidenta (přece jen oficiální stránku prezidenta USA na Twitteru používá 30 milionů Američanů)

- Trump ve svém vystoupení řekl: "Jsem ohromen násilím a nezákonností. Okamžitě jsem aktivizoval Národní gardu, aby pomohla osvobodit budovu. Ti, kdo porušili zákon, za to zaplatí."

- Kdo zaútočil na Kapitol? Demokraté a bojové oddíly Atify. Na to je velké množství důkazů. V čele těch, kdo první násilně vstoupili do budovy, byli členové Antify označení jako přívrženci Trumpa.

- Večer 7. 1. prohlásila hlavní advokátka prezidentské administrativy, že: "Leví (Antifa, clintoidi,...) chtějí rozvrátit zemi, ale my nedopustíme proměnu Ameriky v arénu občanské války."

- To je principiální moment. Jedná se zde očividně o akci pod falešnou vlajkou. O tom všem Trump prakticky hovořil.

- Dále Trump ve své řeči hovoří o klidném předání moci nové administrativě. Neřekl však komu. Bidena nezmínil.

- závěr Trumpovy řeči: "Chápu, že jste rozčarovaní, ale chci, abyste věděli, že naše neuvěřitelná cesta teprve začala.

- K rozčarování kolem viceprezidenta Pence: Pelosiová, předsedkyně Sněmovny reprezentantů (demokratka) po viceprezidentovi důrazně požadovala, aby využil své pravomoci a s okamžitou platností Trumpa zbavil jeho funkce. Ten ji však kategoricky odmítl.

Panarinovy závěry: 
- Trump je i nadále prezidentem,
- Twitter si už nerisknul blokovat jeho projev,
- Pence zastavil pokusy o okamžité odstavení prezidenta,
- Trump se nachází na největší vojenské základně v Texasu,
- wikileaks masově zveřejňují videa a fotomateriály z útoku na Kapitol svědčící o provokaci pod falešnou vlajkou.


aktualizace 9. 1. 2021
Výběr zpráv z USA za posledních 12 hodin.

CNN - Mluvčí Sněmovny reprezentantů amerického Kongresu Nancy Pelosi informovala o rozhovoru s vedoucím Generálního štábu americké armády generálem Markem Milleym:
„Dnes ráno jsem mluvila s předsedou Sboru náčelníků štábů Markem Milleym, abychom prodiskutovali možná preventivní opatření, která zabrání "nestabilnímu" prezidentovi zahájit nepřátelské akce nebo získat přístup k odpalovacím kódům a nařídit jaderný úder.“

- CNN uvádějí, že Sněmovna reprezentantů obviní Donalda Trumpa již v pondělí.

- Články obžaloby, které demokraté v pondělí předloží Sněmovně reprezentantů, budou obviňovat prezidenta Trumpa z podněcování k povstání. - zdroj Reuters

- Pentagon musel zasáhnout, aby mírně snížil nával hysterie (https://t.me/infantmilitario/50442) Pelosiové o možném použití jaderných zbraní Trumpem.
Poradkyně amerického ministerstva obrany pro jaderné zbraně uvedla, že Pelosiová nechápe, jak americký jaderný arzenál funguje, a její prohlášení jsou „absurdní“ a obecně „vytvářejí obraz slabé Ameriky a slabost vyvolává“.

- Předsedkyně justičního výboru Senátu USA Lindsay Grahamová uvedla, že jakýkoli pokus o předčasné odvolání prezidenta Donalda Trumpa je odsouzen k neúspěchu.

- Americké ministerstvo spravedlnosti neplánuje obvinit Trumpa z podněcování k zajetí Kapitolu.

- Pentagon může povolit vydávání zbraní Národní gardě. Důvod není vysvětlen

- Bažina jmenovala Bidena jako vítěze a plánuje ho uvést do úřadu za pár dní, tak proč tak panikaří jako nikdy předtím kvůli Trumpově rezignaci? Je to skoro jako by se báli, že Trump má stále veškerou moc a masivní americká vojenská operace se chystá je všechny zatknout.

- Prezident Donald Trump má navždy zakázán Twitter. 
Účet Twitter současného amerického prezidenta Donalda Trumpa byl již trvale zablokován. Jak uvedla správa sociální sítě - „kvůli riziku dalšího podněcování k násilí“.
Nebudeme překvapeni, pokud bude situace s Facebookem stejná. Obě sociální sítě jsou v jednom týmu a jsou stejně angažované. Zkontrolováno na sobě (https://t.me/KlymenkoTime/15675).

- I účet generála Flynna na Twitteru je trvale zablokován. Účty zablokované Twitterem k dnešnímu dni:

- generála Flynna
- Sidney Powell
- MajorPatriot
- PraingMedic
- X22 Report
- IET
- Qtah
Zrušeno pravděpodobně bude i dalších 10.

- Twitter zahájil masivní začištění účtů podporujících Trumpa. Odstraněny jsou hlavní informační kanály. Zasvěcenci hlásí nástup rozhodující fáze a předpovídají hrozící výpadek internetu.
V posledních několika dnech drtivá většina amerických konzervativců ohlásila masivní exodus z Twitteru a Facebooku ve prospěch Parlera. Důvodem je politika sociálních médií týkající se svobody projevu a přímo Donalda Trumpa během volební kampaně ve Spojených státech. Populární americký bulvár The Wall Street Journal již nazval to, co se děje, „masovou migrací“.

- Trump řekl, že vytvoří svou vlastní sociální platformu poté, co bude všude zakázán.

- FBI o možném zapojení zástupců jiných států do útoku na Kapitol: "Je příliš brzy se k tomu vyjadřovat, vyšetřujeme to."

- V USA se mohl objevit infekčnější kmen koronavirů, který se šíří o 50 % aktivněji než letní verze - pracovní skupina Bílého domu

- Nová politika WhatsApp urychlila přechod uživatelů na Telegram - Durov

- Zvolený americký prezident Joe Biden uvedl, že Donald Trump není schopen působit jako prezident a plnit z toho vyplývající povinnosti.

- Ach jo, začalo to! Úřadující ministr obrany jmenuje členy komise k přejmenování vojenských základen pojmenovaných po generálech Konfederace. :-)

Čekáme na aktivní růst Donaldova Telegramu.

- TRUMP mladší: Žijeme v Orwellově roce 1984. V Americe již není svoboda projevu. Zemřela spolu s velkou technologií a to, co zbylo, je jen pro elitu. To je naprosto šílené!

- Google blokuje #Parler v obchodě Google Play


zdroj: V rychlosti přeloženo z diskuze na stránce I. Panarina
https://vk.com/panarin.club





13 komentářů:

  1. Dost už na tom, že prezidentský volební systém USA je antidemokratický, protože nevolí voliči, tedy lid, ale jacísi volitelé. Fakt, je to tak, protože i při minulé volbě deset z nich volilo někoho jiného, než voliči, které mají logicky zastupovat a respektovat, respektovat jejich většinovou vůli, protože to je ta demokracie.

    Tak se tedy stalo, že byl zvolen Trump, kandidát, který získal o téměř tři miliony volebních hlasů méně než jeho protikandidátka Clintonová a přesto se stal prezidentem USA, protože na počet těch volitelů zvítězil. To ve federaci, kterou USA jsou, není demokracie, je to blbost, zločin a doslova antidemokracie.

    Nicméně, nyní, v letošní prezidentské volbě, to vše, ještě nestačilo. Podle všeho známého, podle toho, co bylo možné se dozvědět, už při minulé této volbě docházelo k podvodům ze strany Demokratů a nyní, v nynější volbě, ke zdokonalení podvodů v tak obrovské míře, že Trump prohrál. No, jak se s tím ale smířit.

    Zase, fakt je, že Trump je z vývojového hlediska naprosto nepřijatelný, protože jeho primitivní a bezcitný krutý kapitalismus už je archaismem a v novém moderním světě evroatlantického společenství už nemá mít místo. On, Trump, je návratem do historie. Proto je vždy lepší, když zvítězí Demokraté a především ale ta demokracie. No, a, co? To se ale nestalo. Demokracie prohrála plně.

    Proto vesmír, bytosti ho obývající, mimozemšťané, jak lidé nazývají ty, kteří už se dokázali dostat z toho vesmíru až na Zem, neuznají Bidena za prezidenta USA a nebudou s ním i s USA komunikovat. USA se stanou izolovaným plně nedemokratickým územím, ve kterém bude zavedena právě vesmírem, karanténa, aby se jejich podlost, lež a podvod, nedostaly mezi ostatní státy a národy.

    IQ.

    OdpovědětVymazat
  2. Tyto dny si zpívám společně s Freddym:

    Tonight I'm gonna have myself a real good time
    I feel alive
    And the world I'll turn it inside out, yeah
    I'm floating around in ecstasy
    So, don't stop me now
    Don't stop me
    'Cause I'm having a good time, having a good time

    vše jde podle plánu a obrací se ke světlu, přátelé...

    OdpovědětVymazat
  3. Dekuji za shrnutí. Kamila

    OdpovědětVymazat
  4. Politika je len hra a keď že v životoch živých k užitku sú len tie hry ktorých bezprostredne sami zúčastnený sú, je nezmyslom nezúčastnenemu plitvať nad ňou k životu vymedzený čas.. hunter

    OdpovědětVymazat
  5. Hunter, tohle by Tě (a možná i další) mohlo zajímat. Vzpomněl jsem si na to díky Tvému příspěvku.

    https://uloz.to/file/YYgf06hXPVXT/hra-hodna-hrani-1-pdf

    OdpovědětVymazat
  6. Já nevím, samozřejmě, jak to všechno dopadne. Ale zaráží mne ta lhostejnost (zdaleka nejen v naší zemi!!) části společnosti, která se počítá za "dobré vlastence" k tomu, co v Americe probíhá a vlastně i probíhalo.
    Klidně se přiznám, že nemám rád USA jako stát, i když uznávám, že je tam pár velmi chytrých lidí. Ale to snad všude na světě. Neměl jsem rád a nemám nebo možná mi spíše není sympatický Donald Trump, ale sakra musím uznat, že on je skutečný vlastenec své země, který se chtěl postavit těm, kteří jeho zemi ničili a ničí a chtěl ji pozvednout. Tak jako mnoho z těch, kterým ke srdci nepřirostl, a ani mně ne. Ale za tohle zaslouží uznání. Udělal to z hlediska politických kroků všechno navenek naivně, pomalu, pro mnohé nepochopitelně. Po celou dobu svého úřadu byl nucen lavírovat i přes zdánlivou velmi silnou pozici ve státě. Byl často zrazen, kolikrát jenom v krocích, které podnikal proti uznání evidentně zfalšovaných voleb, se snad ani nedá spočítat!
    Trump však měl předem připravené pasti, které sice sklaply, ale díky zradám se jimi soudy odmítly zabývat. Donald Trump se snažil vždy v otázce voleb postupovat přesně podle zákona! To se ukazuje jako jeho slabina, protože protivníci na zákon prostě kašlou. Navíc během jeho prezidentování jej často ignorovali a snažili se jej prostě obejít ve svých zájmech. Ale rozhodně není hloupý.
    Málokdo z těch, kterým se výše divím, se už pozastavuje nad "občasným" falšováním voleb i v naší zemi. Prostě se mlčí, kromě "pár nadšenců". Co nás čeká v nejbližších volbách do sněmovny se nemusí ani příliš analyzovat a předpovídat. Je jen otázkou, kolikrát bude zatopený sklep ČSÚ nebo kolikrát bude "tajemný" výpadek proudu ... kolik bude klipů nauč volit bábu a dědka ... kolik kdo navštíví Domovů důchodců ...
    Ostatně ten "podivný" spěch, který "globalisté" projevují neuvěřitelnou drzostí v porušování psaných i nepsaných pravidel, je až zarážející. Že by nejbohatší rodiny světa stály před bankrotem nebo "šturmují" o větší prémie?

    Bedřich

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bedřichu,
      ve svém popisu Trampa si vystihl situaci jiného politika před 20 lety. A kde je dneska! :-)

      Vymazat
    2. Vlabi. Udělám repliku.
      A díky tomu jsme se ocitli ještě více v ... (chci být absolutně slušný).
      V Itálii - např. - , pokud se premiér projeví trošku schopným, tak následuje "pravidelně" jeho "rychlé" "odvolání".

      Ale vážněji k věci. Trump je symbolem pro mnohé Američany, ale ani on by nemohl a ani nemůže nic podstatného jen tak změnit, protože mu chybí jedna důležitá věc, přesněji myšlenka.
      Každý si může myslet co chce, ale v té definici demokracie, jak ji máme chápat zkresleně oproti původnímu významu z dob starého Řecka (takže oni nám až tak moc nelžou, když se chovají politici jak se chovají, ne? - viz definici např. https://www.slovanstvi.cz/temata/co-je-demokracie/ - stojí to za přečtení). Pak "naše" demokracie znamená třeba vášnivou, i "strkací" diskusi mimo jednací "místnost", ale po přijetí řešení je povinností všech toto řešení dodržovat!
      Tou myšlenkou nemyslím nějakou až přímo ideologii, ale prostě směr, kam se bude daná společnost ubírat. Pravda, nemusí ten cíl v dohledné době dosáhnout, ale není právě ta snaha a práce pro (plně morální, spravedlivý, čestný ...) směr a cíl tou podmínkou, která dá lidem kousek skutečného smyslu života?
      Já "zdánlivě odskočím". Když se v Rusku po roce 1917 dostali k moci bolševici (Lenin prý prohlásil - "zkusíme to a uvidíme jak dlouho se udržíme") jedním z problémů bylo řízení. Respektive nedostatek loajálních zemi a vládě pracovníků doslova všude. A tehdy se pustili do zdánlivě neřešitelného problému vzdělávání. Hned od počátku se kladl důraz na to, aby lidi uměli aspoň číst a psát (Jaká byla úroveň života pak v Carském Rusku, když asi 80 % lidí neumělo právě ani číst a psát?) V rámci zprvu celkem skromných podmínek byla snaha poskytnout co nejvyšší vzdělání každému podle jeho osobních možností a schopností. A to za situace velmi podobné dnešku - tedy za sankcí a neochoty spolupracovat se Sovětským svazem. Výsledkem se stala především mládež, která svými všemi schopnostmi umožnila nejen průmyslovou revoluci v třicátých letech, ale díky hlavně této mládeži Sovětský svaz vyhrál Velkou vlasteneckou válku. Právě tito mladí navrhli a postavili tank T-34, děla (např. konstrukce V.G. Grabina, který měl dokonce tu odvahu za "krutého" Stalina vyrábět děla těsně před VVV bez objednávky na vlastní "triko" na sklad!! Jen proto, že počítal a spočítal, že děl armáda objednala hodně málo ... (jeho osobní paměti jsou skvělým a poučným čtením)), letadla, zbraně všeho druhu atd. Právě tyto generace se rozhodujícím způsobem i "díky" věku podíleli na porážce fašistů.
      Chci tím říci, že když máte cíl, směr, můžete udělat nevídané a zdánlivě nemožné za velmi krátkou dobu. V Americe, kromě "konzervace" "starých" pořádků nemají, nebo prostě já nevidím, ani jedni skutečný - dejme tomu - vznešený cíl.
      Amerika skutečně nemůže zůstat jakou byla, ale bez "nějaké té vznešené" vize je odsouzena prohrát sebe sama.

      Poznámka: Nancy Pelosová, které "ukradli notebook", prý spolupracovala s čínskou tajnou službou. I proto ta hysterie kolem rychlého impeachmentu. Pak by to logicky znamenalo, že za událostmi a za Demokraty stojí - Čína. Pak by měl dlouhodobě pravdu V. Pjakin se "svým" názorem, že centrum světového řízení se přesouvá definitivně do právě Číny ...
      Pak by mohl prohlásit třeba jeden vysoce postavený pracovník tajných služeb Číny, podobně jako to učinil jeden takový pracovník amerických tajných služeb krátce po rozpadu SSSR, že až se jednou dozví jména jejich agentů, budou se divit ..

      Bedřich

      Vymazat
    3. Možná bych to trochu doplnil:-)
      Demokracie vznikla jako definice vlády svobodných, tedy vlastníků otroků - oligarchie, nad otroky. Kdo je kdo dnes snad každý pochopí. Vlastník čísel na účtě rozhodně není v demokracii svobodný. Hezky potištěný papír taky z nikoho nedělá demokraticky svobodného. Možná teoreticky jen ten, kdo vlastní adekvátní množství zlata nebo jiného podobného artiklu někde zakopaného. A i to je na diskusi.
      Z čehož vyplývá, že demokracie přímo souvisí s (nad)vládou peněz, a opačně, bez peněz není demokracie řečských, a ani majitelů země, tedy pozemků. Taky proto dříve(třeba za karla Václava) nikdo nemohl vlastnit půdu, jen vladař. Proto se označovali jako "vladaři země".

      V Carském Rusku umělo těch 80% lidí číst a psát, jen ne по-русски. По-пусски přišlo z Kyjevské Rusi od Varjagů z Řecka, resp. Byzancie, a pak ve velkém, když Petr непо-пусский "založil" Petrohrad a "sjednotil" Kyjevskou Rus, a pak jeho následovníci Moskovii a východ.
      Mimochodem, název Byzance rozšířil až nějaký vědátor v Německu někdy v 18-19.stol., aby rozlišili místo a čas dějů, stejně jako např. Sumer.
      nenimito

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů