16. 6. 2020

438-Mapa nového světa. „Pět metropolí“ globálního digitálního impéria…

aneb – vy už jste také propočteni…


Jaký svět buduje pět metropolí „Big Data“? Jaký význam v něm bude mít „nová ropa“ – Big Data? Proč nejde jen a nikoli jen o mechanizmy řízené spotřeby? O tom i mnohém dalším hovoří publicista a expert v oblasti umělého intelektu Igor Šnurenko*)…


Dnes si popovídáme o prvních rozjezdech světové války o lidská Big Data (BD), nebo o „novou ropu“, jak tyto údaje o lidech někdy nazývají. Těmi prvními rozjezdy je koronavirus. To, co se dnes kolem něj děje, je srovnáváno s válkou jen tak, protože všem je zřejmé, že informační válka už před několika měsíci začala, a to nejen mezi USA a Čínou, ale i mezi Trumpem a WHO, probíhá dokonce i neobvyklá informační válka proti Švédsku, Bělorusku, a výstřely této války zaznívají někdy i v ruských masmédiích. Probíhá občanská válka mezi republikány a demokraty uvnitř USA, a ti prvně jmenovaní chtějí fakticky vypustit lidi z pod onoho vězení, pro druhé je výhodné, aby lidé seděli v karanténě věčně, a pak bude možné vinu za rozbití hospodářství svalit na Trumpa.


Probíhají už vzpoury v rámci tohoto občanského konfliktu. Elon Musk se například vzepřel státu Kalifornie, jehož guvernérem je demokrat a 13. května, v rozporu s karanténou, otevřel svůj závod „Tesla“, – na svém twitteru, docela ve stylu Trumpa psal, že lidu je třeba vrátit svobodu, že vidí, že brzy uvidíme létat bomby a citoval americkou hymnu, která je v podstatě revoluční písní v boji za nezávislost. Někteří u nás v Rusku už začali předpovídat, že se USA blíží k rozpadu, což ve skutečnosti není pravda, protože probíhá jen proces přerodu republiky v impérium. Takové procesy všude (např. i ve starém Římě) provázely občanské konflikty. Pokud jde o informační války, tak ty byly vždycky a nevidím důvod, proč to, co probíhá, nechápat jako starou dobrou informační rétorickou válku. Byla tu válka s terorem, teď s koronavirem… někteří dokonce říkají, že nejde o skutečnou válku, že je to jakási záměna skutečné války, která, pokud by 3.světová vypukla…- všichni bychom viděli…, ale takhle to jen jakási cesta k anulování všech dluhů, a především mnohabilionového dluhu americké vlády vůči FED a dalších centrálním bankám světa. Popravdě mi není příliš jasné, proč k anulování  toho dluhu ne nutná právě válka, jestliže by stačilo jen jednoduše anulovat… Říká se dokonce, že světové elity se staly lidumilnými a nechtějí zahubit příliš mnoho lidí, a málem je pro ně úhelným kamenem lidský život… – očividné hlouposti.

Válka ale už skutečně začala, a koronavirus je jejím prvním rozjezdem, ale k pochopení událostí si připomeňme čínského vojevůdce Sun- C´ a jeho „Umění války“, kde m. j. napsal, že se každá bitva vyhrává ještě před jejím začátkem – „…úder vojsk se podobá tomu, jako byste udeřili kamenem na vejce – to je plnost a prázdno“. Co je v této válce prázdnota a co plnost, kdo je armáda, kdo je na čí straně, kdo je nepřítel – kdo proti komu bojuje, ale hlavně: – o co se válka vede.

Zmíněná nevyhlášená válka začala, podle mne, letos v březnu a není to vůbec nějaká náhražka války, ale skutečná válka, která může vést k řadě skutečných horkých válek, jen jsme nyní svědky jejího rozjezdu a prvních jejích výstřelů. Už teď lze říci, že nemoci, vypuštěné v důsledku této války už zasahují statisíce lidí – a to je teprve začátek. Podle mého je to stará dobrá válka o zdroje, a takové války byly vždycky. Zvláště kruté byly od výskytu kapitalizmu, založeném na spotřebě přírodních zdrojů, především pak obě světové války v minulém století, vedené o kovy, diamanty, ropu, atd., a my si dokonce ani příliš nevšímáme, jak klidně se přemístily do našeho století iPhonů. Pokud jde o iPhony, připomeňme si válku v Kongu, která se s přestávkami táhne už od vyhlášení nezávislosti v roce 1961. Kongo je na suroviny velmi bohatá země, a její generálové přírodní zdroje prodávají na Západ, a to především vzácné zeminy, tak potřebné k výrobě právě oněch iPhonů, baterií k elektromobilů Tesla – na každý z nich se spotřebuje 7 kg vzácných kovů. Přesto patří země k nejchudším, protože část získaných peněz jde na zbrojení a zbytek generálům a jejich rodinám k zajištění luxusního života, takže většina oněch krvavých peněz se vrací zpátky domů – do FED. Přitom se korporace snaží dělat vše proto, aby ani jedna se stran konfliktu neslábla a válka trvala věčně.

Nová válka, o které teď budu mluvit, se liší od bývalých válek o zdroje tím, že staré války se vedly v chudých zemích se slabými vládami, kde vůdce lze koupit za korálky, apartmány v New Yorku, domy v Miami, atd. Tentokrát to probíhá jinak: – dnes sledujeme válku o „novou ropu“ – a tou jsou lidé – lidské zdroje, přesněji počínání lidí a jeho ovládnutí.  Takový zdroj je především ve vyspělých zemích, a válku o BD je výhodné vést především v Evropě, ale i v Rusku, kde se rovněž shromažďuje množství dat. Vzpomeneme-li si na „sociální monitoring“, který shromažďuje údaje v Moskvě, je to jen kapka v moři. Ve skutečnosti se velmi brzy objeví efektivnější nástroje i v Rusku.

Beneficianty karanténního kapitalizmu a ekonomiky katastrof (jinak též „bunkrový kapitalizmus“), jsou světoví giganti, nazývaní „FAGMA“. Jsou to Facebook, Amazon, Google, Microsoft, Apple. Dalším beneficiantem je, jako vždy – FED. „FAGMA“ je něco jako kompozitní virus, sestávající z jakoby samostatných virů, které si ale pomáhají při prolomení obrany živého organizmu a jeho využití  k rozmnožení. Jakýmsi podivným způsobem se k jaru tohoto roku Googlu, Amazonu, Facebooku, Microsoftu a Applu vytvořily obrovské zásoby hotovosti. Jim i bez toho roste kapitalizace, ale druzí krachují, a to nejen malé a střední, ale i velké společnosti, a díky tomu zmíněná pětka dokáže velmi brzy skoupit po celém světě za drobné vše, co budou považovat za potřebné, a podobnou činností se dnes zabývá i FED (zapnul tiskárnu dolarů a poskytuje úvěry především velkým americkým korporacím a s nimi afilovaným vládám. Bez ohledu na mnohamilionovou nezaměstnanost, vzniklou v USA za poslední 2-3 měsíce, např. Amazon najímá měsíčně desetitisíce lidí. Tato společnost si k sobě přihrnula americký retail a tvrdí se, že budou mít brzy 10% trhu, nicméně se domnívám, že pokud série katastrof bude pokračovat (a jsou důvody předpokládat, že koronavirem to neskončí), tak Bezosovo dítě zůstane jediným hráčem, nebo tím, kdo prostě tvoří trh a celkově ho řídí. Zřejmé už je, že krizi přežije digitální byznys, ale malí a střední budou muset platit „FAGMA“ rentu jen za možnost existence. „Fagma“ buduje „překrásný nový svět“, ve kterém BD bude řídit lidskou populaci, jejíž počet bude třeba regulovat.

Co jsou to lidská BD a jak se využívají? To ani zdaleka nejsou jen osobní údaje. Obchodní model zmíněných digitálních korporací je založen na obchodu produkty týkajícími se počínání lidí, a každá z těchto společností na tom ročně vydělává desítky miliard dolarů. Kapitalizace některých z nich je srovnatelná s celými odvětvími ekonomiky – například s energetikou. Například průměrná digitální společnost Zoom má průměrnou kapitalizaci jako naše Rosněfť. Ale ve srovnání s Amazonem je to trpaslík… Lidská BD připomínají ropu ještě tím, že jsou základem nové ekonomiky a jsou jejím, svého druhu, multiplikátorem (stejně jako ropa pro ekonomiku dnešní). Na osobní data se nabaluje mnoho řádů zisku, protože se na ně vrství mnoho dalších údajů, ze kterých se generuje mnoho produktů řízení. A jsou to klíčové produkty, využívané systémy umělého intelektu jako jakési behaviorální továrny, umístěné v oblacích (servery v různých místech Země) – lídrem je Amazon, ale i Microsoft – je na 3. příčce. Jsou velmi aktivní v Rusku a všecky velké společnosti (např. Sberbank) mají v „oblaku“ Microsoftu svoje dílce. Objemy dat, shromažďovaných těmito společnostmi, jsou už dnes veliké a metody jejich zpracování jsou natolik dokonalé, že vědci z univerzit si o nich mohou nechat jen zdát. Například Google je skromný vyhledávač, který na vyžádání vydává nějaké výsledky. To je ale jen viditelná část. Ve skryté části už pustili do oběhu celé pozadí klienta, jeho slabiny, snahu probudit jeho vnitřní démony, učinit ho na něčem závislým, z informací získaných nepozorovaně od klienta: – například hledáte recept na pizzu, ale v paměti Googlu se zachovají údaje o tom, jak jste zadávali požadavek, zda dlouho, s opravami nebo bez, jak dlouho jste na portálu byli, odkud a kam jste šli, zda jste nakoupili nebo ne, jak to probíhalo, kde jste v té době fyzicky byli, co rádi navštěvujete a kdy, jaká je historie vašich požadavků. Tato metadata mohou o člověku říci mnohem víc, než čerpání z jakýchkoli osobních dat, mohou postavit model osobnosti, říci třeba o sexuální orientaci, sklonu k neurózám, s kým žije, povahových rysech, atd. Na základě těchto dat se vypracovávají prognózy vašeho jednání, ale přitom tak, abyste o tom neměli tušení.

Získávání takových informací oficiální cestou je mimořádně složité a drahé, zatímco privátní firma jako Facebook, investují velké částky do psychologických experimentů a přitom bez jakýchkoli omezení se strany státu. Proto se výše jmenované společnosti BD cítí jako na safari, což se vysvětluje i morálkou Sillicon Valley, kde sídlí. Pokud začnou mít lidé podezření, pak společnosti najímají drahé právníky, mírní svoji aktivitu, atd. Na čem vydělávají? – prodávají futures**) na lidské počínání, tedy své předpovědi, které jsou tím přesnější, čím větším množstvím reálných údajů krmí neurosíte a čím přesnější jsou produkty, tím dráže je lze prodat. Někteří Američané se např. diví, že jim stačí večer objednat, a ráno už mají objednávku vyřízenu. Jak nedávno oznámil jistý dánský výzkumník, má Amazon ale technologii, patentovanou už v roce 2013 – metodu dodávky, která umožňuje posílat zákazníkovi zásilku ještě předtím, než učinil objednávku. Metoda je založena právě na analýze BD a předvídá zákazníkovo jednání. Pro skutečné předvídání potřebuje systém všechna dostupná data, nejen o chování on-line, ale i o tom, co dělal po opuštění internetu. Velký význam má biometrie, biodata, údaje z medicínských aplikací, rozeznávání tváří, emocí, motivací, z čidel. To ale není všechno – korporace by potřebovaly získat data i pod kůží člověka, z krve a nejlépe přímo z mozku…

Technologie k tomu už existují v podobě nanosenzorů, atd. Přístup k síti 5G pak umožní podstatně rychlejší přístup – a potom bude skutečně možné ovládat lidské jednání po 24 hodin denně a 7 dní v týdnu – patent na to už Microsoft údajně má…  Velmi důležitá bude možnost ponoukání, shánění lidí do stáda Jak o tom už v roce 1931 psal Aldous Huxley v knize „Konec civilizace“. Elon Musk slibuje, že v příštím roce představí „Neurolink“ – interface mezi lidským mozkem a PC, což by mělo řádově zvýšit množství informací o lidském chování – v případě, že to lidstvo dovolí.

Události poslední doby ale nedávají naději, že by lidstvo nějak dokázalo zastavit tyto lidi, poblázněné mánií kontroly. Nakonec tedy bude splněn sen technokratů o bezprostředním řízení lidských podnětů ještě předtím, než je stihnout zformovat do emocí a myšlenek. Obchodem s futures lidského chování se organizace zabývají už od počátku dvoutisících let, ale už kolem roku 2010 přešly k sociálnímu inženýrství, ke shlukování lidí do skupin a vyvolávání v nich rojového jednání. Tady ale už jde o koupi a prodej garantované budoucnosti, že tedy ta či ona skupina lidí udělá to, co je třeba – za což budou společnosti ochotné i zemřít. Vypracováním takových prognóz se budou zabývat jen největší a nejvyspělejší technologické korporace jako FAGMA. Rusko se také do oněch závodů snaží zapojit, přijalo zákon č.123 o umělém intelektu ve městě Moskva, který koncem dubna prošel parlamentem v urychleném režimu bez jakékoli diskuse a vstoupí v platnost 1.července t. r. Tak začnе rozsáhlé budování internetu věcí a bude realizován v jediném k tomu připraveném městě. Už teď ale vidíme množství programových chyb na příkladu sociálního monitoringu – v zákoně například vůbec není popsána ochrana práv osobnosti, a je naprosto jasné, že až tento potají schválený, syrový zákon, který neprošel jakýmkoli připomínkovým řízením, začne fungovat, bude vše hrát proti lidem. V případě konfliktu s umělou inteligencí – např. dopravní nehody – nebude vina na algoritmu, ale na člověku, který bude muset dokázat zlý úmysl algoritmu… (tak to v zákoně skutečně je)

Tak internet věcí prudce rozšíří objem shromažďovaných informací potřebných k řízení chování mas. Budou miliardy a stamiliardy senzorů, které budou nejen sbírat informace, každý povrch bude muset umět najít, zaznamenat – ať je to stěna, spotřební elektronika, oděvy, atd. – to vše už technologicky existuje. Senzory budou moci být nejen registrátory, ale i aktivátory lidského jednání. Komerčně úspěšný řídící produkt zatím není – zatím nemá k dispozici dostatek informací – vyžaduje internet věcí, stožáry 5G a novou organizaci společnosti, záruky nepřetržitého proudu údajů, stálý přístup velkých technologických společností k těmto datům – tyto, požadavky jsou rovněž zakotveny v uvedeném zákonu.

Vraťme se k válce, od které jsme začali. Kdo s kým bojuje a kudy prochází frontová linie? Zmínil jsem hlavní beneficianty této války, ale na  mysli mám i země a nějaké národy. Jakýkoli systém umělého intelektu má vnitřní nestabilitu, protože nejen získává a zpracovává stále nové informace, ale stále se sám mění – a to je první zóna nestability. Další je nestabilita jeho fungování, protože není zcela jasné, co probíhá uvnitř. Třetí jsou rizika nejisté budoucnosti, a nakonec nestabilita související s lidmi. Nejhorší pro systém je, pokud lidé ve své mase pochopí, že jsou sledování a že se je pokouší někdo ovládat, s čímž mají zkušenost i biologové při sledování některých zvířat, jejichž chování se mění, mají-li podezření, že jsou sledována. Lidé pak začnou vědomě zkreslovat údaje, dráždit systém, vyhýbat se biometrii a odevzdávání údajů. Kvalita údajů prudce klesne, nebude možné se na ně spolehnout, produkty z nich vytvořené ztratí na ceně, a může nastat situace podobná těžbě břidličné ropy, kdy vznikne uzavřený kruh: – aby byly údaje kvalitní, bude nutné zvýšit náklady na jejich těžbu, a nakonec se třeba získávání těch dat stane nevýhodným. Takže před těmito technologickými společnostmi stojí úkol, jak vyloučit lidský faktor, zachovat stabilitu zisku ze vznikající nové instrumentální ekonomiky. Východisko zřejmě vidí ve vytvoření globálního politického systému, jakéhosi řízeného konce historie. Zajištění utajení instrumentální ekonomiky, zařazení lidí do systému od narození do smrti, podpora zadaných parametrů populace (včetně jejího omezení), politické a sociální stability systému. Ekonomická stabilita je druhořadá, protože systém bude v jejich výlučné dispozici.

Domnívám se, že válka s koronavirem má rozseknout všecky gordické uzly, které se v klidném období rozplést nedaří – především převzít kontrolu nad lidmi. To se bude dít bez ohledu na instituce a zákony, a míra bezohlednosti bude jen růst tak, jak se lidé budou pod tímto tlakem ohýbat. Propagandistické mašinerie se dnes právě tím zabývají – lámou vůli a vyvíjejí kolektivní strach jako produkt. Druhým úkolem je vytvoření post-lidské společnosti, kterou lze nazvat rojem, a vypracování nových pravidel pro ni. Nakonec třetím úkolem bude rozdělení „honebních revírů“ mezi hráči.

Proč vlastně mají války o BD smysl? Jde o to, že dnes ona BD prakticky nic nestojí, naleziště jsou otevřená, a stačí přijít a zabrat je, což připomíná devadesátá léta v Rusku, kdy bandité zabírali celá odvětví. To též se děje s lidskými daty v globálním měřítku. Příjem z toho je velmi vysoký – Google už má kapitalizaci 940 mld., Amazon už přes bilion, Facebook 600 mld. V Rusku v devadesátých letech zabíjeli za daleko méně…

Jak se světová válka vyvíjí? Hlavními trhy jsou USA, Západní Evropa, Čína – ale zajímavá je především Evropa, která je sice digitálně v podstatě už pod americkou kontrolou, ale stále silněji tam proniká Čína, zejména se svými, ve světě nejdostupnějšími a nejvyspělejšími technologiemi 5G. Příchod internetu věcí slibuje Číně velkou budoucnost, a pokud by soupeření probíhalo v ekonomických rámcích, nejspíš by Čína vyhrála. Američané se ale rozhodli skončit tuto partii ve stylu Ostapa Bendera Vasjuka, a mrštili protihráči hrst figurek do očí…

Pokud jde o Čínu, tak když se počátkem nového století definitivně ohradila od světa „Velkou čínskou internetovou stěnou“ dělali si z toho všichni legraci. Tehdy ale začaly Google a Facebook s ekonomikou chování a začaly zkoušet modely prodeje oněch produktů spojených s chováním lidí. Pokud by Číňané, svůj internetový štít odložili jen o pár let, mohli by Američané s Číny vytáhnout lidská BD – ale k tomu nedošlo. Čína má na „FAGMA“ svoji odpověď v podobě spojení tří technologických firem, zahrnující čínský satelitní navigační systém BeiDou. Tyto firmy intenzivně prosazují svoje technologie po celém světě.

Asi 10 let po Číňanech se pokusili ohradit i Evropané (po svém) zákonem na ochranu osobních údajů (GDPR), což velmi znervózňuje Američany, nicméně Evropa nemůže zavést internetový štít podobný Číně, kvůli své závislosti na USA. Evropané vědí, co je v sázce, že se nejspíš ocitnou v úplném podřízení „FAGMA“, pokusili se využít 1,5 leté obchodní války mezi USA a Čínou, ale díky koronaviru, a především s ním spojenému informačnímu viru, který prolomil ochranu celých národů, se jim nepodařilo sledovat tuto válku zvenčí – nebýt koronaviru, jistě by ho (Američané – pozn. překl.) vymysleli. Otevřel dveře informačním manažerům, kteří dokázali paralyzovat akceschopnost, strhnout celou ekonomiku a vyčistit pole pro novou instrumentální ekonomiku pod vládou FAGMA (tedy nikoli vládou USA). Ve Státech FAGMA pomáhá dohladit to, co zůstalo z republiky, přičemž BD v podstatě podporují Trumpa, ale hrají svoji hru a prezident jim v obavě nejspíš jde na ruku daňovými výhodami a dolarovými emisemi, atd. Vede se zničující válka proti všem, kteří mohou být konkurencí.

Za hranicemi USA se společnosti BD spojují s vládami, a FAGMA už lze srovnat s tzv. Austinskou společností, založenou kdysi v Anglii pro kolonizaci Indie. Takže vláda zásobuje takovéto svoje soukromé armády výstrojí – tedy dolary v jakémkoli množství, FED vládám, které souhlasí s otevřením svých trhů pro tyto společnosti, otevírá úvěrové linky, vše v zájmu boje proti čínskému vlivu. Sázky jsou vysoké, hlavní cenou této válečné epizody je Evropa, a vyšlo to tak, že Čína byla díky koronaviru zaměstnána vlastními problémy, evropská ekonomika je regulována BD o koronaviru z americké univerzity J.Hopkinse, a inkasuje porážku v této bleskové informační válce. Soukromé armády FAGMA obsazují města, aniž by je pobořily, a pouští dovnitř informační virus. Algoritmy Googlu a Facebooku řídí poslušné experty, masmédia a bloggery, kteří jsou na algoritmech závislí. Jejich prostřednictvím se demoralizuje obyvatelstvo a vedení států.

V USA to také funguje, ale ztráty nejsou podstatné – v USA FAGMA rovněž obsazuje teritoria. V Evropě ale Američané mohou přijít a skupovat vše, co přežilo – skoro jako v roce 1945, kdy platili masovými konzervami a nylonkami… No, a někde ve stínu už čeká Bill Gates se svými alchymistickými vakcínami a bude je nabízet třeba výměnou za úvěry, nebo je lidé budou sami vyžadovat pod vlivem těchto informačních válek.

Je třeba ale chápat, že virus této FAGMA přetvoří všechny účastníky dnešní války ke svému obrazu. Země se skutečně perou o přežití, ale boj jde o kontrolu nad jedním a týmž sociálně ekonomickým systémem. To probíhá uvnitř každého národního organizmu i globálně, v podobě rozporů mezi elitami a vládami, ale v hloubi mají reálnou jednotu – jednotu cíle. Kdo v této válce nerovnosti a kontroly zvítězí, kdo rozšíří tento systém na celý svět, ten získá všechno. Oni chtějí ustanovit tento systém jednou provždy, a je třeba chápat, že už dnes mají korporace k dispozici vysoce efektivní, rozsáhlé systémy s umělým intelektem, které jsou schopny nejen sledovat, ale i řídit jednání jednotlivců i společností, národů a jejich vůdců. To je ale už jiné téma.

*) Igor Šnurenko (1962) – v anglojazyčném prostředí známý pod pseudonymem Cyril Gilson, autor unikátní knihy „Démon uvnitř. Anatomie umělého intelektu“, řady článků a esejí. Žije v Skt. Petěrburgu.
**) futures – burzovní nástroj obchodu za pevnou cenu, k pevnému datu, kdy nemusí ani k převodu předmětu obchodu smluvní stranou dojít, jestliže je mezitím za jakoukoli cenu přeprodán.


zdroj: 
překlad: 


13 komentářů:

  1. Umění války,když udeřím na obal,těla určitých lidí taky u nich nacházím nakřaplý ton,jejich nádoba těla je jejich egoistickým a zvráceným myšlením celá rozbitá,jenom k poznámka ,že bitva je vyhraná již v začátku.Pokud takoví lidé řídí začátek bitvy,a pokud vyhrají ,tak je to jako jízda vlakem do tarasu na ukončené koleji,ve vývoji světa dnes.

    OdpovědětVymazat
  2. Bez očipování většiny to nemůže fungovat. Budou dělat všechno proto, aby k tomu pod jakoukoli záminkou došlo a my se musíme snažit, aby k tomu pod jakoukoli záminkou nedošlo. Výrok – „Že každá bitva se vyhrává ještě před jejím začátkem“, znamená, že útočník nezačne horkou válku dříve, pokud si nebude jist svým vítězstvím. Musí se na to dobře připravit a zajistit si dostatek kvalitních informací a dobré zázemí. Pokud mu nebudou poskytnuty, prohrál dřív než začal.
    Které informace je potřeba si chránit je dobře popsáno v tomto videu:
    https://www.youtube.com/watch?v=gzzRIWfxYJI

    Rozum ovládá lidské chování sotva z 10-15%. Jakákoli logická konstrukce se rozpadá jako domeček z karet, sotvaže narazí na nějaké opravdu silné přání. Naše hlubinné emoce nakonec rozum a úsudek vždy potlačí. V duši existují dvě vrstvy emocí. Jedna souvisí s vědomím a tělem, a v té je hodně agrese a vášně. Druhá souvisí s duchem - s jemnými strukturami pole, které nás spojují s celým vesmírem. V té převládá altruismus, jednota a láska. Schopnost podřídit tělo duchu a nízké emoce těm vyšším je umění, které vede ke skutečnému zdraví a štěstí a do toho nemá právo zasahovat žádný umělý systém a my bychom mu to ani neměli dovolit. Duše tvoří co do důležitosti devadesát sedm procent, kdežto tělo pouhá tři procenta každého z nás.

    V 17. Století lidstvo vytvořilo klasickou formu rakovinného nádoru - ČLOVĚK JE PÁNEM přírody. V překladu do jazyka těla to znamená – BUŃKA JE PÁNEM organismu. A přesně takový je princip rakovinné buňky. V současné době jsou duchovní struktury lidstva natolik nasměrované a přilnuté k Zemi, že zachránit lidstvo před smrtí může jen mnohonásobné směřování k Bohu. Nyní musí lidstvo zakoušet takovou lásku ke Stvořiteli, jakou doposud nikdy nezakusilo.

    Když člověk dokáže přijmout jakoukoliv situaci na 80 – 100% - rovná se to absolutnímu zdraví. Při 50 - 80% je člověk v podstatě zdráv, 20 – 50% znamená, že člověk je nemocen a ukazatel pod 20% signalizuje těžkou nemoc a dostane-li se pod 5%, člověk je odsouzen k smrti. V roce 1990 se tento údaj u lidstva celkem pohyboval kolem 3%. Dnes je to 10 – 12% (1996), což na úrovni bioenergetického pole znamená, že lidstvo je těžce nemocný organismus.

    Navenek se stýkáme s lidmi, ale uvnitř však s Bohem. Proto uvnitř musíme jakoukoli ztrátu čehokoli přijímat s povděkem jako očistu. Vnějškově nemusím se situací souhlasit, musím ji kontrolovat a podrobovat si ji, ale uvnitř ji mám přijmout a neprotestovat proti ní – děj se vůle Boží, protože nevím co je pro mě v daný okamžik dobré a co zlé, co se mám tímto naučit a co mám pochopit). Vnitřní reakce je vždy hlavní a vše určující. Proto když se člověk vnitřně modlí, musí Bohu děkovat za všechny strázně a nemoci, jimiž se jeho duše bude očišťovat. Dřív jsem nechápal, proč Bůh nesmí být zobrazován. Přece proto, abychom ho na Zemi nehledali.

    Dnes jako na běžícím páse vznikají školy zabývající se rozvojem dětských schopností. Nikoho ale nenapadne, že schopnosti jsou auto, které nás může daleko dovézt, ale stejně dobře nás může přejet nebo se s ním můžeme nabourat. Velké schopnosti, které nejsou provázeny etickými imperativy umění porozumět světu, nepřinášejí štěstí, ale zabíjejí.

    Před několika staletími lidstvo připustilo překotný ústup od zásad harmonie světa, proto je dnes informační pole Země tak zatěžkané negativními programy. Proto dnes nestačí být dobrý a nikomu neškodit. Je třeba být aktivně dobrý. Proto člověk musí vědomě a aktivně pracovat na obnově vlastní duchovnosti, vnitřního humanismu a smyslu pro harmonii světa.

    Úkolem eticky gramotného člověka je zásadně nevpouštět negativní city (či programy) do podvědomí. Člověk, který začíná den přáním: „Pane Bože, dej mým nejbližším, příbuzným a známým zdraví a mně dostatek trpělivosti. Jakýkoli kategorický tvrdý soud znamená, že působíme škodu sami sobě i jinému člověku.

    J.K. pokračování ...

    OdpovědětVymazat
  3. Proto hlavní útok je dnes veden na naše podvědomí a lidé se proti tomu neumí bránit. Jak se ukazuje, nebezpečí agresivní emoce netkví v její síle, nýbrž v hloubce proniknutí této emoce do duše. Opěrný bod musí spočívat výlučně v lásce k Bohu. Jedině tento pocit skýtá člověku skutečné štěstí. Logika lidského vědomí je zaměřena na přežívání fyzického těla, kdežto logika podvědomí na uchování a rozvoj duchovních struktur. Lidské podvědomí dnes vstřebává energetické smetí obrovskou rychlostí – a nejen proto, že se tam mnozí snaží cílevědomě proniknout, ale také proto, že dnešní totálně znejistělý člověk je příliš důvěřivý. Stačí prokázat alespoň malé procento nedůvěry k získávaným informacím a podvědomí bude před jejich vpádem blokováno.
    Především je třeba se přestat zlobit na okolní svět, dosáhnout s ním smíru a zamilovat si to opravdové ve svém nitru, ve své duši. Harmonie je láska. Minulost, přítomnost, budoucnost, to jsou objekty lásky. Člověk musí směřovat k tomu, aby v sobě cítil lásku. Každá buňka našeho organismu pro plnohodnotnou existenci musí nejen nepřetržitě pracovat, ale také dodržovat zákony jednoty s celým organismem. Člověk je buňkou Všehomíra a jeho úkolem je nejen správně plnit své funkce, ale i nepřetržitě usilovat o kontakt a jednotu s vesmírem, o lásku k Bohu. Náš kontakt s Božstvím je dán nejen a vírou, ale i čistotou ducha a těla. Láska je velký cit, jímž musíme žít a který se musí šířit po celém světě. Je to láska k celému organismu, který se jmenuje vesmír.
    Proto nikdy nikoho z ničeho neobviňujte (ani sebe), ani osud, ani Boha, ani minulost, ani jiné lidi. Navenek se můžete chovat, jak je vám libo, ale uvnitř je jakákoli vaše výtka programem zničení toho, komu ji adresujete. Jednotlivá buňka nemůže organismu předkládat výtky z pozice vlastního zájmu. Nemůže, protože by to byl program rozpadu celého organismu. Takováto buňka se oddělí a onemocní a pokud s tím nepřestane, může umřít.
    Na druhou stranu čím čistší a vznesenější je duše, tím víc úsilí musí vynaložit na to, aby se dokázala vtělit na Zemi a byla schopna rozvíjet i pozemskou logiku. Když nebudeme v kontaktu s pozemským principem, rozvoj se zastaví a náš duch zkostnatí. Proto se z včerejších Avatárů stávají dnešní invalidé a mrzáci.
    Je snadné spatřit v Duchu svatém Boha, a když žena miluje člověka, který je duchovní osobností, je to přirozené a žena se díky tomu rozvíjí. Když však žena miluje ničemu a darebáčka, rozvíjí se a očišťuje ještě víc – i když je pro nás těžké si něco takového představit. Vše pozemské, bez ohledu na to, zda čisté či poskvrněné, je však jen tenkou vnější slupkou, za níž se skrývá to Božské. Duch svatý je přímá cesta dolů. Jenže přímý sestup, ať už nahoru nebo dolů, je smrt. A k rozvoji všeho živého dochází po sinusoidě. Čím vyšší je úroveň Avatára, který zachraňuje lidstvo, tím větších pozemských muk a útrap se musí dočkat, aby svou mohutnou duchovní energií pozvedl a kultivoval nejnižší úrovně pozemského.
    Základem každého našeho činu je určitý náhled na svět. Pokud si myslíme, že láska se rodí na Zemi, naším nejvyšším cílem jsou hodnoty pozemské. Svůj cíl hledáme tam, kde se rodí cit lásky. Pokud pochopíme, že citu lásky může dát vzniknout jedině Bůh a že je nám dán proto, abychom jej rozmnožili a vrátili zpět, a když si k tomu ještě uvědomíme a pocítíme, že cit lásky není naším majetkem a že nemáme právo ho nějak řídit, bude nám dovoleno, abychom se i na Zemi dočkali velkého štěstí.
    Jedním z hlavních faktorů sklíčenosti je neschopnost dosáhnout nějakého cíle, snu, když nemůžeme udělat nic v obtížné situaci, tehdy se objevuje sklíčenost a zoufalství. Jedním z nejlepších způsobů jak překonat sklíčenost je schopnost jednat navzdory všemu, nesedět na zadku, neurážet se, ale zkoušet a hledat.


    J.K. pokračování

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to může fungovat, pokud Lidé pochopí, že slovo Bůh = duše každého jednotlivce. Také proto se duši říkávalo božská jiskra nebo božské světlo(div). Je to božský génius každého v nás.

      To, co to se děje, není žádná válka, oni nebojují, oni jen nabízejí zbraně, to jedinci bez duše válčí z hlouposti nebo nevědomosti.
      Nebo dokonce je i prodávají. A nevědomí lidé si berou nebo i kupují... a střílí s nimi sebe i ostatní. Protože to je prostě jednodušší, tedy na první pohled, krátkozrakost, nejjednodušší cesta cíli pozlátkové moci.
      Není třeba bojovat, čím více bojujete, tím víc potřebujete zbraní a nejjednodušší dostupná zbraň je ta, co už někdo vyrobil a nabízí ji. A čím víc jich někdo má, tím víc toho pozabíjí.

      Chcete svobodu? Najděte ji, v sobě, v druhých... Chcete bojovat? Pak si ponesete následky. Válku nikdy nikdo nevyhrál, VŽDY byli jen poražení. Válka nikdy nezničila ty, co vyrobili zbraně. Ti z toho mohou mít jen méně nebo více peněz a moci.
      Proč lidé střílejí? Buď si chtějí dokázat moc nebo se bojí smrti? Fakt? Nebo se bojí bolesti ze smrti(i jiných)? Ve smrti není bolesti, to jen ve strachu z ní. Kdo má strach neví, že má SVOJÍ duši, tudíš Boha(tím nemyslím fousáče na mráčku). A tedy, kdo má strach ze smrti, ten nikdy nedokáže ŽÍT, bez duše nebo s nemocnou duší neboli duševní chorobou to prostě nejde:-)
      nenimito

      Vymazat
  4. Ukazuje se, že ten kdo nepřijímá minulost a smýšlí špatně o minulosti, ten boří svou budoucnost. Člověk se stává otrokem pouze tehdy, když je otrokem uvnitř. Vnitřní otroctví je závislost na lidských hodnotách je to zřeknutí se Boha. Čím více člověk ztrácí své vnitřní spojení s Bohem, čím méně lásky má ve své duši, tím více se připoutává ke světu a závisí na něm. A závislost to je otroctví a vnitřní otroctví vede k otroctví vnějšímu.

    Jak přestat být otrokem uvnitř. Je nutné bojovat za svobodu. Je třeba bojovat o lásku v duši. Člověk nemá usilovat o ráj, ale o Boha. Člověk se musí rozvíjet a připodobňovat se Nejvyššímu. To je hlavní cíl člověka. Pokud to chápeme, nikdo nám již tento cíl neodejme a již nebudeme upadat do sklíčenosti.

    Další důležitý moment. Nesmíme odsuzovat lidi. Proč? Protože pohrdání a odsuzování je zřeknutím se lásky na jemné úrovni a tím pádem zřeknutím se Boha. Jak se tedy chovat k těm, kdo chtějí zničit většinu lidské populace, chtějí je očipovat a mít z nich otroky? A tady je velmi důležitý bod. Musíme s nimi bojovat, musíme bojovat o naše přežití. Ale nesmíme je odsuzovat. Nejhorší, co můžeme udělat těm mizerům, kteří chtějí udělat z ostatních otroky, je odsuzovat a pohrdat jimi. Jsou to duševně nemocní lidé. Jejich duše se odvrátila od Boha. Proto je třeba k nim být soucitní a s nimi je nutno bojovat. To znamená když věříme, že budeme čipováni a vzniká v nás pocit beznaděje, tak to je prohra. Bojovat musíme na všech úrovních. Existují tři úrovně konfliktu. Fyzická, duchovní a duševní. Nejdůležitější je duševní úroveň. Proč? Protože na fyzické úrovni je skoro nemožné bojovat proti světové elitě, která má vše, armádu, peníze, politický vliv.

    Na úrovni duchovní je taky velmi obtížné s ní bojovat. Politické reformy nepřinesou nic. Oni se příliš pevně drží při moci.
    Jediným účinným prostředkem je to, že se vnitřně staneme jinými a tehdy nás Bůh ochrání.
    Když ďábel pokoušel Krista v poušti, co nabízel Kristovi – moc. Každý člověk stojí před výběrem v situaci, která je pro něj rozhodující. Co je pro něj důležitější, láska nebo moc. Moc, která vám pomůže získat všechny privilegia a potěšení. Kristus řekl, že hlavní je láska k Bohu. Pak vzniká otázka, proč moc tak triumfuje a proč směřujeme k tak nevalnému konci. Proto, protože se to děje z vnějšku, znamená to, že uvnitř nás není láska na prvním místě. Co znamená láska na prvním místě? To je vidění Boží vůle ve všem. Bůh je láska. Je to schopnost neodsuzovat, ale vychovávat druhé lidi.

    Již jsme pochopili, že se člověk nesmí urážet a nesmí odsuzovat a tyto pocity v sobě potlačujeme. Ve skutečnosti je však nutné nikoli se neurážet, ale vychovávat člověka. Ani nesmíme odsuzovat, ale bojovat za ty podmínky, které toho člověka změní. Musíme bojovat za správné zákony. Za správné pochopení světa.

    J.K. pokračování

    OdpovědětVymazat
  5. Všichni lidé nevyhnutelně nakonec nesměřují k lásce, ale k moci. To je zákon. Pokud zločinec spáchá zločin proti člověku, tak za zabití světce dostane nakonec stokrát horší trest, než za zabití hříšníka. Pokud zloděj okrade hříšníka, kupodivu nebude následovat nijaký zvláštní trest, pokud však okrade svatého, bude přísně potrestán. To znamená, že nakolik se přibližujeme k Bohu, závisí na tom odplata těm, kteří nám způsobují škodu. Ti, kteří chtějí udělat otroky z vnitřně svobodných lidí, budou nejen potrestáni, ale také neuspějí. Nejvyšší je nejsilnější než kterákoli světová elita. Proto když u vás vzniká touha odsuzovat, urážet, upadat do zoufalství a sklíčenosti obracejte se k Bohu. Modlete se a proste jej o ochranu. Snažte se změnit tak, aby pro vás láska k Bohu nebyly pro vás prostředkem pro získání zdraví a blahobytu. Ale zdrojem a podmínkou štěstí. Zkoušejte se změnit tak, aby se láska byly vždy ve vaší duši. A nakolik směřujete k Bohu natolik vám Bůh nedovolí uzavřít cestu k němu.

    Buďte radostní, nikdy se nevzdávejte a hledejte nové a nové formy rozvoje. Láska a rozvoj to je ta nejlepší ochrana. A tehdy vše překonáme. Je nutné zachovávat lásku a vše je následně možné změnit. Nejhorší je naše sklíčenost, zoufalství a odsuzování. To by nemělo být. Proto láska, optimismus, pokusy o přeměnu světa, ale především musíme začít u sebe. Musíme být energičtí, odvážní, nezávislí, dobrosrdeční a vše se nám podaří…
    Čerpáno z knih a videí S.N.Lazareva

    J.K.

    OdpovědětVymazat
  6. Na doplnenie, toto vám v kostole, alebo v médiách nepovedia, čítajte v poradí, ako je uvedené:
    http://channeling.safo.cz/detail.php?id=242
    http://channeling.safo.cz/detail.php?id=219
    Pk

    OdpovědětVymazat
  7. Internet věcí bude znamenat ve svém výsledku nejen to, co je v článku, ale pro nás bude mít mnohem větší následky. Zase nám sebere další "starost", ale otupí ještě více naše myšlení. Mozkové závity se nám "zase trochu více vyhladí". Proč myslet, když stisknu tlačítko a samo mi to "udělá" jídelníček, nakoupí do ledničky, do spíže, zatopí, vychladí pokoje podle počasí, napustí vanu a bůh ví co ještě.
    Dnes se všichni chtějí co nejvíce bavit. To je sice pochopitelné, ale má to háček. Já se neustále nestačím znovu a znovu divit, kolik práce ve skutečnosti naši předkové dokázali udělat za svůj často i kratší život než je ten náš průměrný věk. A hlavně jak! My jezdíme všude auty, motorkami a co děláme s ušetřeným časem? Většinou ho zase promrháme třeba u bezduchého pořadu televize. Můžeme si dnes nakoupit na týdny dopředu, ale co zase uděláme s ušetřeným časem? Promrháme jej. Mohl bych pokračovat dlouho, ale kam se poděje všechen ten ušetřený čas, třeba i relativně nebezpečnou - protože agresivní - jízdou autem, když nejsme schopni stejně skoro nic stihnout?
    Teprve po mnoha letech jsem dokonale pochopil, proč mému tátovi nevadilo, přes relativně vysoké místo ve velkém podniku, že jezdil denně do práce hromadnou dopravou tam téměř hodinu a půl a to samé zpět. Nebo proč rád jezdil za příbuznými vlakem, autobusem na dlouhé vzdálenosti. On ten svůj boj vyhrál, protože se neustále vzdělával cestou z knih (našel jsem výpůjční lístek s neuvěřitelným množstvím výpůjček), četl knihy v několika jazycích a hlavně mohl cestou i přemýšlet. Na první pohled ztrácel mnoho času, ale když se zamyslíte, tak kdo skutečně ten náš určený čas zde využil lépe? Nepamatuji si, že když někdy něco radil, že by se kdy spletl.
    Takže jsem pochopil, že jsou vítězství, která nejsou vidět, ani se o nich nepíše, nemluví, ale jsou. Jsou to ta největší vítězství, protože tohle je to "moje", co mi nikdo nemůže vzít. Ale také jsou to ta nejtěžší vítězství, protože nestačí si sednout a nechat se bavit. (Jenou z mých "odměn" bylo, když jsem odpověděl vietnamsky dlouhou "neslušnou" řečí na "slušně pronesené" velmi neslušné nadávky jednoho Vietnamce. Hned se pak "zázrakem" naučili česky, bohužel i to se stává)
    Popravdě řečeno, doufám, že se to všechno "digitální" zavede tak, že se to jednoho pošmourného dne "zavaří" a provede to sebelikvidaci. Nebo Slunce projeví "nečekanou vlastnost" a "vypne" na dost dlouhou dobu digitál ... Protože pokud by umělé inteligenci zadali "autoři" skutečně program pro opravdové dobro a rozvoj lidstva, pak by po dosažení určitého objemu znalostí a jejich vyhodnocení, umělá inteligence musela nechat logicky nejspíš natrvalo vypnout sebe sama (bez možnosti obnovy nebo jakékoliv náhrady), dokud se lidé nenaučí, že "digitální" svět je sice lákavý, ale může se stát velmi zlým sluhou a hlavně "pánem".
    Samozřejmě, to je jen část problému. Ale vědět, znamená mít sílu. Ale i takovou sílu je nutno neustále cvičit a možná je to stejně nebo i více důležité, než cvičit "jen" svaly.

    OdpovědětVymazat
  8. dříve se více stihlo, protože dnes čas běží rychleji. Těžko se to vysvětluje, ale je to tak.
    Martin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná, ale my pak ten čas jako celek špatně využíváme. O tom jsem psal.
      Bedřich

      Vymazat
  9. S tím souhlas. Ale stihnout to co dřív už nejde ani s lepším využitím času.
    Martin

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů