26. 2. 2019

"Považují nás za problematickou civilizaci,"

řekl americký ufolog v rozhovoru pro RT o příchozích z vesmíru a jejich vnímání Země.


Existují nevyvratitelné důkazy o cizích návštěvách na Zemi, řekl v rozhovoru programu SophieCo na RT Dr. Stephen Greer, ředitel projektu Discovery a Centra pro studium mimozemské inteligence. Ufolog tvrdí, že zástupci mimozemských civilizací dlouhodobě provádějí tzv. průzkumné mise. Současně jsou podle něj tito mimozemšťané opatrní a ostražitě sledují vývoj lidstva, zejména pokud jde o výrobu zbraní hromadného ničení. Zároveň Greer dodal, že po dobu 25 let pracoval na zveřejňování "utajovaných" informací o UFO.

— Doktore Greere, podle vašich slov tedy nejsme ve vesmíru sami a mezi námi a mimozemšťany už proběhlo mnoho kontaktů. Ale většina takových prohlášení se zdá být podivná. Jak můžeme jednou provždy prokázat, že mimozemšťané existují a byli již objeveni?

— Velmi dobrá otázka. Ve skutečnosti se tak už stalo. V roce 2017 byl natočen dokument "Nepřiznané". Je pojmenován podle prvního slova ve znění "Nepřiznané projekty s omezeným přístupem" – tak američtí vojáci označují špičkové programy týkající se UFO a mimozemského života.
V něm můžete vidět, že více než 950 vojáků s přístupem k nejtajnějším materiálům podalo svědectví, předložili dokumenty a fotografie. Dokonce jsme provedli vyšetření biologického vzorku mimozemského původu. Existují tedy nezpochybnitelné důkazy o návštěvách mimozemšťanů a upřímně řečeno, každý účastník utajovaných projektů o tom ví.
Veřejnosti to však sděleno není, je tu snaha všechno uchovat v tajnosti kvůli technologiím a petrodolarové makroekonomii. Toto utajení tu není kvůli takzvaným mimozemšťanům, ale kvůli geopolitickému vlivu a penězům. Jako obvykle.

 Mám pár otázek ohledně verze obrazu světa, který jste uvedl. Za prvé: mimozemšťané k nám přilétají jen na chvíli, nebo se již tady pevně usadili?

— Ne, jsou to výzvědné mise. Od té doby, co jsme začali zkoušet atomové zbraně, počet návštěv mimozemských civilizací na naší planetě zřetelně vzrostl: jsou zjevně znepokojeni naší schopností ničit i našimi zbraněmi hromadného ničení. Pozorování takzvaných UFO i jejich počet značně vzrostly poté, co jsme vyvinuli jaderné zbraně a vodíkovou bombu.
To je fakt a máme pro to velké množství svědků, kteří byli zapojeni do nejtajnějších projektů a byli přítomni v jaderných zařízeních, kde přistávala mimozemská plavidla, aby sledovala naši činnost. 
Mnoho lidí (zvláště samozřejmě pisatelé sci-fi) nás inspirovalo myšlenkou na riziko nějaké mimozemské invaze nebo hrozby. Ale všechno je naopak: za hrozbu považují oni nás, lidská civilizace je nyní vnímána jako nestabilní, neschopná nastolit mír na planetě. To se mělo stát už po druhé světové válce, ale změny k lepšímu stále nenastaly.
Myslím, že mimozemská inteligence čeká na zrychlení vývoje naší civilizace a až do té doby nepřistoupí k otevřené akci, pokud ovšem nedojde k nějaké katastrofě.

— Pokud nějaká civilizace ovládla možnosti mezihvězdných letů, pak nás může pokládat za zaostalé?

— Ano. Ale problém je následující: my do vesmíru létáme, ne? Máme ISS, poslali jsme na Mars bezpilotní aparát a v budoucnu vypustíme pilotovaný. Přistáli jsme na Měsíci. Mimochodem, můj strýc se zúčastnil projektování měsíčního modulu, v němž přistál Neil Armstrong.
Snažím se lidem sdělit: když jsme si začali osvojovat okolní vesmír a zároveň vyvíjet zbraně hromadného ničení, byl to signál, že naše civilizace je v určité fázi vývoje, kdy může nastat problém. Myslím, že jsme považováni za vyvíjející se, ale současně problematickou civilizaci.
Takže hlavním úkolem celého lidstva je vykročit z té naší roztříštěné opičí společnosti, v níž hloupě bojujeme proti sobě navzájem, do fáze mírového soužití, kdy budeme létat do vesmíru s dobrými cíli. Když dosáhneme tohoto důležitého milníku, ostatní civilizace se s námi budou kontaktovat mnohem otevřeněji.

— Podle vašich slov tedy existuje zvláštní organizace, která v tajnosti udržuje vše, co souvisí s UFO. Ale mimozemšťané by nebyli omezeni pouze na Ameriku, a pak by o nich museli vědět i vlády jiných světových mocností. Existuje tedy nějaká mezinárodní dohoda?

— Ano.

— Nebo vlády jednotlivých států samy rozhodují o kurzu v oblasti mimozemských kontaktů?

— Tím se zabývá nadnárodní organizace. Je třeba vysvětlit rozdíl mezi mezinárodní strukturou, jako je OSN. Pro nadnárodní organizaci neexistují geopolitické hranice. Existují například doklady o tom, že uprostřed studené války spolupracovala KGB v této oblasti s americkými zpravodajskými službami.
Takže tato otázka byla utajovaná po několik desetiletí společným úsilím několika zemí. Ale lví podíl na práci leží na Spojených státech - prostě kvůli jejich technologickému rozvoji, a musíme připustit, že mají obrovský makroekonomický vliv.

— Dokumentární film Sirius, natočený podle vaší knihy, začíná tvrzením, že za nespravedlivým finančním systémem, který prospěje jen hrstce lidí a zanechává americkou střední třídu v nouzi, je síla ropných společností. Možná, že všechny rozhovory o UFO jsou vaším způsobem vyjádření extrémní nespokojenosti s tím, co se děje v reálném světě?

— Ne, prostě si uvědomuji, že náš svět je jen bledým stínem toho, čím by mohl být, kdybychom použili technologie vyvinuté v posledním půlstoletí v různých tajných programech. Používáme letadla a automobily, ropu a plyn, i když je ve skutečnosti nepotřebujeme.
V posledních několika desetiletích jsme se již bez nich mohli obejít. Byl však učiněn závěr, že zveřejnění nových technologií by mělo ničivý dopad na současný makroekonomický systém. Takovou diskuzi musí vést všichni společně.
Lidé se stále více obávají problémů, jako je změna klimatu, znečištění ovzduší a s tím související smrtí. Takové problémy však lze vyřešit, ale ne jen pomocí sluneční nebo větrné energie. Je nutné využít ku prospěchu lidstva odvážné vědecké objevy, které jsou už nejedno desetiletí zkoumány v rámci špičkových programů.

— Také jste řekl, že ne o všech těchto projektech jsou informováni američtí prezidenti. Dokonce jste uskutečnil zvláštní briefing pro Baracka Obamu a také jste vystoupil před Kongresem. Jak to šlo?

— Zjistil jsem, že všichni chtějí znát pravdu. A právě proto jsem teď ve Washingtonu. To je největší „Le secret de Polichinelle“ - otevřené tajemství v historii. I když jsem poprvé připravoval briefing pro prezidenta Billa Clintona a ředitele CIA, každý si byl dobře vědom existence velkých tajemství v této oblasti.
V Americe volení úředníci zpravidla nemají kontrolu nad takovými projekty. Pokud nevěříte, vzpomeňte si na slova Jimmyho Cartera (39. prezidenta Spojených států - RT), poté, co se stal prezidentem a pokusil se vyznat v této záležitost. Na otázku, jaké to je být nejmocnějším člověkem na světě, odpověděl, že to není otázka pro něj, protože s určitými věcmi nebyl obeznámen a nemá nad nimi kontrolu.
Už příliš dlouho narážíme na podivné zájmy, které se staly velmi nedemokratickými a ohrožují světovou svobodu, a dokonce i naši existenci v rámci biosféry. Už jsem řekl, že pro Spojené státy je taková míra utajování problémem už od doby Eisenhowera, ale existuje i v jiných zemích.

— Pokud je otázka UFO tak tajná, že ani prezidenti s ní nejsou seznámeni, jak je možné, že jste ještě naživu? Proč máte povoleno vytvářet dokumenty pro Netflix? Mluvíte o odhalování rozsáhlého vládního spiknutí a přitom CIA zabila mnoho lidí i za daleko méně...

— Tři lidé z mého týmu už zabiti byli, včetně bývalého ředitele CIA... Ale já bych nechtěl jít do podrobností. Tím spíš, že máme opatření na ochranu toho, na čem pracujeme. Shromaždil jsem spoustu údajů, a pokud by se mi něco stalo, budou okamžitě zveřejněny na internetu, což by pro naše nepřátele byla katastrofa. Takový mechanismus používáme už 20 let.
Kromě toho jsem se seznámil s lidmi pracujícími v Pentagonu a CIA, kteří by podle mého názoru tyto informace s radostí zveřejnili. Neexistuje jasný rozdíl mezi "my" a "oni". Mnoho lidí z celého světa by rádo tyto informace zveřejnilo.
Moje dobrá známá Carol Rosen úzce spolupracovala s vysokými úředníky v Rusku, kteří chtějí totéž, protože sdílejí naše názory. V Číně, ve Velké Británii a v Kanadě existují podobné osoby. Takže je tu určitě pokrok. Ale nic se nestane, dokud si lidé neuvědomí závažnost situace a neuvidí potenciál pro řešení problémů životního prostředí, státního řízení a ekonomiky na celém světě.

— Vrcholní vojenští a vládní činitelé již téměř 60 let vydávají prohlášení o existenci mimozemšťanů. Osobně jsem mluvila s bývalým ministrem obrany Kanady...

— Jsme dobře obeznámeni.

— ...který mi řekl, že naši Zemi navštěvuje mnoho mimozemských ras. Ale nikdo nebyl schopen poskytnout hmatatelné a nezvratné důkazy. Zajímalo by mě, kolik očitých svědků je třeba? Je skutečně nutné, aby létající talíř přistál na Rudém náměstí nebo u budovy Pentagonu, aby všichni existenci mimozemských civilizací přiznali?

— Ne, to nutné není. Ale je třeba lidi s těmito věcmi správně seznamovat. Proto zveřejňujeme populární vědecké filmy a další produkty. Paul Hellier, bývalý ministr obrany Kanady, je můj dobrý přítel. Také jsem ho uvedl do případu a v Torontu jsme uspořádali tiskovou konferenci.
Existuje obrovské množství takových důkazů, včetně nezvratných, věcných, materiálních. Máme je a shromažďoval jsem je po celá desetiletí. Jediná otázka spočívá v tom, kdo o tom bude mluvit. V USA to vypadá tak: pokud kterýkoli program začne tyto důkazy o existenci UFO podrobně studovat - bude uzavřen.
A to si všichni myslí, že v Americe jsou média svobodná... Ne, jsou pod kontrolou. Kdyby CNN začal kopat hluboko, byl by jim řečeno, aby přestali. Už jsem to viděl. Spolupracovali jsme se společností ABC News a předal jsem jim 35 hodin materiálů s vysoce známými svědectvími a nezvratnými důkazy. Ale pověřenému producentovi kanálu bylo zakázáno takový materiál vyrobit...


Celý rozhovor si můžete poslechnout zde.


rozhovor vedla: Sofiko Ševardnadze
zdroj: https://russian.rt.com/nopolitics/article/604400-ufolog-grig-vnezemnye-civilizacii-zemlya
překlad: Vlabi

42 komentářů:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=-V-qrf_EWzQ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vojto,
      na tomto blogu je zvykem, že pokud uvádíme cizojazyčné odkazy, přidáváme k nim pokud ne celý překlad, pak alespoň stručný obsah v češtině.

      Vymazat
  2. s těmi zprávami o mimozemšťanech se v poslední době roztrhl pytel
    1. boj proti komunismu
    až se vyčerpá
    2.boj proti terorismu
    poté
    3. boj proti mimozemšťanům

    OdpovědětVymazat
  3. Dr. Stephen Greer predstavuje svet a tezy zahmlevajuce pravdu. Videli ste tie dokumenty a citali jeho knihy, co take zasadne a hlavne nove a sokujuce tam bolo uvedene? V podstate nic. Stale tie iste informacie aj odkazy na pripady, zrejme vyfabrikované z velkej casti (netvrdim, ze vsetky) z rozmedzia od 50 do 90 rokov 20. storocia (prevazne). Dr. Greer podporuje tezy ako: lietame do vesmiru, boli sme na Mesiaci, lietame na Mars a pod. Zrejme jeho presvedcenie plynie aj z toho ako uvadza, ze jeho stryko sa zucastnil projektovania mesacneho modulu. Tato stranka a dalsie na nete, je tiez dokazom, že dnes coraz viac ludom uz nestacia len reci. Aktivne sa zapajaju, dochadza k masivnemu skumaniu, kladu otazky, vsimaju si veci, aj cez dostupne technologie sa snazia overit predkladane fakty vedeckeho mainstreamu a paradoxne nachadzajú mnoho veci ktore s oficialnou verziou nesedia. Zrkadlovo k informaciam vedeckeho mainstreamu, ktory podporuju vlady. Jedna sa napr. o sporne cesty na Mesiac, Mars, fotky z vesmiru, taktiez aj otazka ako vlastne planeta zem vyzera (otazka plochej zeme - dialkove infrared fotografie). Potreba premyslat nas nuti este viac ked sme konfrontovany s duchom podvodnej politiky (fake news),dnes aj vdaka pristupu a overitelnosti a rychlemu sireniu informacii, ked vidime klamstvo bola vzdy pracovna metoda (falosne obvinenia, dovody na zacatie vojen, nicenie ekonomik, okolnosti 911 apod.). Chlapik v rozhovore sa ho spravne pyta : " Ale nikdo nebyl schopen poskytnout hmatatelné a nezvratné důkazy. Zajímalo by mě, kolik očitých svědků je třeba? Je skutečně nutné, aby létající talíř přistál na Rudém náměstí nebo u budovy Pentagonu, aby všichni existenci mimozemských civilizací přiznali?" Geer odpoveda: " Ne, to nutné není. Ale je třeba lidi s těmito věcmi správně seznamovat. Proto zveřejňujeme populární vědecké filmy a další produkty." A to je presne to. Kecy a biznis a mozno aj zamer ako zavadzat verejnost (dovody mozu byt rozne). K comu zoznamovat, uz malo knih na tuto temu bolo napisanych (uz su skoro obsahovo rovnake), malo prednasok, malo hrncekov, nalepok a figurok s mimozemstanmi predaných a Holywood filmov natocenych? K tomu sa vzdy pridava nutna povinna davka reci o nevyspelosti ludstva, atomovej hrozbe a ekologickych problemov. Ved co by bol lepsi dokaz? Spomente si napriklad na serial V, prva cast ked sa objavia mimozemstania https://www.csfd.cz/film/264254-v/prehled/https://www.csfd.cz/film/264254-v/prehled/. (ponechajme stranou zinscenovanie ich prichodu cez nejaky hologram alebo digitalnu "tajnu"technologiu). V takom pripade koniec diskusie a fam. Alebo Den nezavislosti https://www.csfd.cz/film/2572-den-nezavislosti/prehled/.
    Alebo je mozne, aj na tejto stranke je dost info, ze ten svet je zrejme uplne odlisny s inou historiou ako je nam cez vedecky mainstrem uz po storocia predkladane. A Dr. Greer je sucastou projektu (vedomo alebo nevedomo) odvedenia pozornosti a zahalovania "pravdy". Mozno len kedysi jeho zaujem, prirodzeny sklon poznat pravdu poodhalit zavoj tajomna sa premnil na dobry biznis plan. Doba bola vhodna, ludia zmateny a posluchacov na zabezpecenie prijmu, zivobytia sa najde po celom svete vdaka takejto popularnej teme na pomerne dlhu dobu najde vzdy dostatok. Ved vesmirne dialavy a buduci mozny svet napr. StarTreku, Star Wars alebo Babylonu 5 alebo novsi The Orwill, alebo cely svet superhrdinov od Marwellu a DC je do urcitej miery lakavy...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těmi "nezvratnými" důkazy to máš těžké. Co by to mělo být? Knihy? Výmysly. Zprávy v médiích? Těm už se dnes nevěří ani pozdravení. Fotografie? Ty zfalšuje i žák základní školy. Videa? Jakbysmet. Svědectví očitých svědků? Zase je založeno jen na víře.
      Marně přemýšlím, v jaké formě bych mohla podat důkaz, aby byl opravdu nezpochybnitelný. Vždyť i to, co na vlastní oči uvidím, může být jen halucinace, přelud, hologam,...

      Vymazat
    2. Použiji výňatek ze scénáře z dnes již kultovního filmu, který k tématu jak článku, tak tématu "rozepře" v diskuzi pasuje jako hrnec na pr..l:

      "Před 1500 lety všichni věděli, že Země je středem vesmíru. Před 500 lety každej na týhle planetě věděl, že Země je placka. A ty jsi před 15 minutami věděl, že jsme na týhle planetě sami. Teď si představ, co se dozvíš zítra."

      Kdo film poznal a viděl, možná pochopí, co tím chci říci. Nikoli to, zda emzáci jsou či nikoli ani to, zda Dr. S. Greer mluví pravdu nebo tahá informace z fuseklí, ale chci říct to, co je vlastně důležité a o čem život každého člověka je :-)

      Vymazat
    3. Prave o to ide, ako ste napisal : "co je vlastně důležité a o čem život každého člověka" . Kolko ludi vsak robi co chce a co povazuje za dolezite? Nakolko su nase zivoty definovane nami samotnymi? Myslim, ze mame ovela menej slobody a moznosti realizovat sa ako si pripustame. V podstate vacsina ludi, ktori prichadzaju aj na tieto a podobne stranky ma spolocnu tuzbu poznat pravdu. Vidia a citia, ze so svetom je to inak. Toto konstatovanie vsak nestaci aj ked mnohych zenie dopredu a svojou snahou sprostredkovavaju utrzky poznania alebo mudrosti ktore objavuju. Velka vdaka im, ze sa podelia. Zakladne otazky pri hladani podstaty nasej existencie: kto sme, odkial sme, kam kracame - ani filozofiou ani vedou, ani nabozenstvom (do urcitej miery) stale nie su uspokojivo zodpovedane. Zijeme vo svete mentalnych konstruktov. Obavam sa, ze jedine co nam ostava je len tato takmer nekonciaca sa snaha odhalovat fragmenty zmyslu zivota, nevieme ani ci ich zostavujeme spravne. Pochopit individualne o com je zivot nestaci (zit v bubline svojich pravd) aj ked to moze byt uspokojive. Existencia cloveka je nad jeho individualnym tkzv. osvietenim, je sucastou ludstva a jeho existencia a cinnost vytvara vzajomne nekonecne interakcie s celym stvorenstvom.
      Zial je to vsak tak, ako som videl kdesi na nete vyjadrene: Ludia ktori si nepamataju minulost su nuteny ju opakovat avsak ti ktori si ju pamataju su aj tak nuteny nakoniec ju opakovat tiez - spolu s "idiotmi" ktory si ju nepamataju... A v tom vidim problem, ze nielen na individualnej urovni ale v podstate aj v ramci civilizacie aj osobnych zivotov, sme nutený neustale sa "brodit" v "matrixe" niekoho ineho. Toho kto ma moc (historiou, politikou, nabozenstvom, vedou) definovat a vytvarat tak nasu realitu na vsetkych urovniach existencie. Ti ktorí maju moc su skutocny hybatelia svetovych dejin a nasich zivotov. Ten rozhovor z Man in Black je trefny, smutne vsak je, ked si uvedomime, ze za kolko takchto pravd a ich objajobu (nabozenstvo, politika) bolo v dejinach ludstva dobrovolne aj nedobrovolne obetovanych zivotov.

      Vymazat
    4. Девицы побывавшие за куполом Плоской Земли в 1991 году выдают под гипнозом его страшные тайны

      https://www.youtube.com/watch?v=qSGqrb1Eiv4

      To nejdůležitější: cca 28 minuta:
      Vy nejdete po cestě vlastního rozvoje.
      A jakou cestou bychom měli jít?
      Humanitární cestou DOBRA a LÁSKY. Je to vaše cesta, ale vy po ní nejdete. Vy jdete po cestě rozvoje techniky a jeho výzkumu a to není vaše cesta. Pro vás je nutné rozvíjet svoji duši. Jenom technika vás může zabít...

      J.K.

      Vymazat
    5. "... nikdo vám nepomůže, musíte si pomoct sami..."
      A fakt si chceme sami pomoct? Opravdu chceme "žít" v jiné "dimenzi"? Nebo na "vyšší úrovni"? Opravdu nechceme vychovávat naše fyzicky narozené děti? Chodit na pivo s přáteli? Běhat utahaní po koncích a pozorovat přírodu? Fakt nechceme cítit fyzickou přítomnost i vůni někoho, koho milujeme? Opravdu to uvnitř sebe chceme bez váhání? :-)
      nenimito

      P.S. Zaujalo mi, jak ti vědátoři valily bulvy na otázku: Jaké je složení jádra Země? - vodík
      Ví někdo, co vymysleli za zdroj energie za těch 12let potom? tedy v r. 2003?

      Vymazat
    6. Můj názor je, že informace kritizující nedostatečnou duchovnost lidstva nebo jednotlivců mají zdroj v lidech, kteří se považují za duchovní nebo za duchovně žijící (jsou o tom přesvědčeni). Je to nemlich to samé, jako s vegetariány, vegany apod., kteří (ne všichni) kritizují "masáky", že se stravují nezdravě, nehumáně, zkrátka nesprávně. Stejně jako onen ortodoxní vegan, stejně i duchovně založený člověk (opět ne všichni) žijí v domnění, že právě oni jsou univerzálním příkladem toho, jaký má každý člověk být, jak má žít proto, že jim osobně to funguje. Jenže každý jsme jiný, každý jsme tu kvůli něčemu jinému. Tudíž buďme tolerantní k druhým, chraňme se hodnocení druhých, stejně víme prdlačku :-)

      Vymazat
  4. Greer je starý hoaxer. Jeho úloha je príprava informačného poľa pre projekt Blue-Beam. Tak ako to zmienil už anonym nado mnou, je to dlhodobý program:

    1. boj proti komunismu
    až se vyčerpá
    2. boj proti terorismu
    poté
    3. boj proti mimozemšťanům

    Pred týmto programom varoval už Wehrner Von Braun. V podstate ide o to, ako je postavená americká ekonomika. Je to vojnová ekonomika, ktorá stojí hlavne na vojensko-priemyslovom komplexe. Keď klesne predaj zbraní, americkej ekonomike hrozí krach. Čiže potrebuje vždy nejakého vonkajšieho nepriateľa, bez ktorého proste nefunguje. Zatiaľ fungujú zlí teroristi, sem tam okorenení zlými hekermi, aby to nebolo také jednotvárne. Sú to všetko operácie pod falošnou vlajkou, pod vedením tajných služieb USA, Izraela, Anglicka a ostatných západných mocností. Do radov teroristov najímajú aj miestnych, ale iba ako "kanonen-futr", veliaca elita je výlučne zložená zo zpravodajcov. Vedľajším účelom je odzbrojenie obyvateľstva a urýchlenie bezhotovostnej spoločnosti, ako mechanizmu kontroly nad obyvateľstvom. Samozrejme samostatná kapitola sú zlí Rusi, to je tiež užitočný vonkajší nepriateľ ktorý dvíha predaje zbraní. Veď aj Slovensko onedlho kupuje americké F16. Ale blíži sa čas, kedy už rozprávky o zlých rusoch či zlých teroristoch ľudia prestanú konzumovať a bude treba nového vonkajšieho nepriateľa. A tu prídu na rad zlí mimozemšťania, uvedený holografickým introm ktorým je projekt Blue-Beam. Je to ultimátny vonkajší nepriateľ - neviditeľný, nevyčerpateľný, neporaziteľný, pripravený udrieť hocikde a hocikedy, hociakým druhom útoku. Zároveň sa mimozemský nepriateľ použije na upevnenie globálnej kontroly obyvateľstva a urýchlenie vytvorenia globálnych direktívnych inštitúcií, globálnej armády a globálnej vlády. Proste na nastolenie totálnej globálnej kontroly a globálneho fašizmu. Nejaká EU je iba slabý odvar, taká malá rozcvička. Taký je aspoň plán. Plán ktorý máme moc vykoľajiť..

    s0lar

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sOlare, asi bych souhlasil se vším, co píšeš. Jen bych osobně asi použil ostřejší výraz namísto hoaxer, ale to by se asi nelíbilo Michalovi a VlaBi, možná i jiným čtenářům:-) Ona se vlastně dá zneužít jakákoliv informace, i ta teoreticky pravdivá. Určitě není pravdou, že se fenomén začal objevovat po 2.sv.v., jen se díky rychlejší informovanosti médií rozšířil rychleji mezi vícero lidí. Za tím zneužitím a nárůstem podle mne stojí právě poválečný rozvoj technologií(a tedy BlueBeam), což je to, o čem píšeš. Ale to podle neznamená, že mezi námi někde neexistují "návštěvníci", ať už ti "veřejně tajně" známí s dohodami divných organizací, ale i ti v totální anonymitě bez kontaktu s kýmkoliv z "poZemšťanů".

      Další věcí je házení všech do jednoho pytle. Kdyby teoreticky letělo za Marťany na návštěvu pár Pražáků nebo pár Ostravaků nebo pár Brňáků nebo pár křováků, tak výsledek návštěvy bude asi pokaždé jiný, myslím. I jakýkoliv vyslaní amíci do prostoru se budou chovat jinak než typický Hanák nebo někdo z Chánova:-) A stejné je to určitě opačně. Těžko může pár zvědavců na návštěvě jednat jako jejich celá teoretická zalidněná planeta.
      A možná je to ve skutečnosti právě TO, co ty návštěvníky zajímá - naše různorodost a jedinečnost každého jedince, teoreticky. Což třeba může být důvodem toho, proč většina údajně unesených jsou kříženci různých ras nebo smíšené páry. Ono totiž podle to, co se povedlo jednomu z těch kdysi Příchozích - vytvořit nové rasy Stvořených z genů Příchozích a "hlíny" Země, která je křížitelná s Příchozími, je podle mne ve Vesmíru unikát, vytvořený Luciferem nebo Saturnem nebo Prométheem nebo jak se vlastně skutečně jmenoval. Z čehož může vyplývat další věc, a tou je náš mimozemský původ. Čili, kdo tu může být skutečný poZemšťan? Ten kdo se tu jen narodil, ačkoliv jeho předci mohli být před pár tisíci lety mimoZemšťané? Nebo třeba někdo, kdo tu teoreticky může mít milionletité kořeny? Osobně bych takové teorie nezavrhoval, tím netvrdím, že jim věřím:-) https://www.suenee.cz/serial/lacerta-plazi-bytost-zijici-v-podzemnim-svete/

      Další věcí je, že se v článku tvrdí, že se ona pozorování nejvíce objevují v americe. Nemyslím, podle mne existovalo daleko a daleko více pozorování UFO i USO v dobách a na území Sovětském svazu, a i potom. Asi nejznáměji zdokumentovaná je Voroněž, ale existuje mnoho a mnoho a mnoho jiných. U nás se tím velmi intenzivně věnuje pan Raško - doporučuji navštívit jeho přednášky.
      Jde jen o to, jestli UFO i USO jsou mimozemského původu nebo "výtvorem" divných pozemských organizací nebo někoho pozemského, kdo je "neviditelný" i pro ty "divné" organizace:-)
      Pravdy - polopravdy - lži... a vyznejte se v tom. Přesně jak napsal Michal - "Teď si představ, co se dozvíš zítra."
      nenimito

      Vymazat
    2. Ještě mi to připomenulo celkem aktuální nález na google map:-)
      https://www.google.com/maps/@40.4510833,22.8608682,608m/data=!3m1!1e3
      Zvláštností je, že na GoogleEarthPro v před rokem 2017 nic není, a ani na jiných mapách. 40.4527754,22.86027003
      nenimito

      P.S. Zkomolil jsem jméno pana Pavla Roška, za čož se omlouvám...
      A celkem zajímavé texty o havárií UFO(nejen pozorování), má Libor Čermák.
      https://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=591379

      Vymazat
    3. Nenimito, ja tvrdím že mimozemské civ. nás celkom určite sledujú (technológiami ktoré nemáme šancu odhaliť), ale za vývojovo seberovných nás určite nepovažujú, a preto sa priamemu kontaktu budú zo zásady vyhýbať. Nejaké parkovanie či dokonca krúženie svojimi strojmi nad našimi hlavami je teda celkom vylúčené. Bol by to čistý idiotizmus a ten mi s rasou schopnou premiestňovať sa medzi hviezdami proste nejde dokopy.

      Vhodná analógia je možno keď človek sleduje spoločenstvá opíc v pralese. Sem-tam ho snáď prekvapia svojou vynaliezavosťou, ale väčšinou sa na nich len s úsmevom baví :).

      To či sa človek vyvinul na tejto planéte, alebo nie - prikláňam sa k druhej možnosti. Dovolím si dokonca tvrdiť, že každá ľudská rasa má pôvod v inom hviezdnom systéme. Niekde som čítal že pôvodom pozemské tvory poznáme tak, že sú schopné ihneď po narodení chodiť. To klonovanie to už je téma na inokedy, ale viem že Slovania z Adama určite nepochádzajú. To si len temní zasiali do pozemskej "hliny" svoje semeno :)..

      s0lar

      Vymazat
    4. Netvrdím, že Slované nepochází z Adama, to jen jedni z těch Stvořených. Ale Těch Stvořených národů Pánem je po Zemi vícero, nejenom TI z Adama. Těch "hlín" Země bylo podle mne použito povícero podle daného umístění. Ale "základ" Příchozích byl stejný pro všechny i pro Adamovce. Jen pro ty Příchozí měli zpočátku stejný název - černohlavci, a v každém národonářečí to zní jinak:-)
      Dnešním problémem je spíše to, KDO může říci po těch tisíciletích, že je jen ten daný jedinec "čistého" národa, ať už Stvořeného nebo Příchozího. Můj osobní názor je, že NIKDO. Všichni jsou s někým smícháni. Jde jen o to, jak moc:-) A za dalších 50-100let to podle PanEu plánu bude ještě mnohem smíchanější. A nakonec časem to bude jen jeden suprbuprnárod, haleluja(chvalmePána, co je stvořil).
      Dalším problémem je, že se velmi často mluví o genech po otci. Ale tou více důležitou je mtDNA, která v podstatě vyplňuje celou živočišnou buňku daného jedince. Jinak řečeno(možná blbě) - převládající.
      Existuje zvláštní kniha, myšlenky v ní jsou tedy prapodivné, ale podstata je celkem důležitá, myslím. https://vesmir.cz/cz/casopis/archiv-casopisu/2004/cislo-5/triumf-mitochondrialni-dna.html

      To přirovnání sledování pralesa je asi výstižné. A že jsou UFO většinou neviditelní, je asi předpoklad:-)
      https://youtu.be/NkUTGpegZN0
      nenimito

      Vymazat
    5. Chybka:-)
      Netvrdím, že Slované pochází z Adama, to jen jedni z těch Stvořených.
      nenimito

      Vymazat
  5. Taky v tom vidím něco falešného. Už několikrát se objevily podobné zprávy, vždy tam hrali roli jaderné zbraně a pouze pozorování, na chlup stejné od více zdrojů. Takže se přikláním k názoru, že je to pouze hoaxer. Jednou jsem viděl létající talíř na vlastní oči, 3,5 roků nazpět (září 2015). Podle mě to byl lidský stroj. Ale kdoví, jestli se to někdy dovím. Bylo to kolem 11 večer, kdy už sem spal, zbudil mě strašný rámus. Postel máme pod oknem. Jen sem viděl spoustu světel jak to míří na protější horu. Bydlíme v průsmyku mezi horama na vyvíšenině a kopce jsou od sebe vzdáleny cca 10 km vzušnou čarou. Zprava do leva (od západu k východu) vidím vzdálenost zhruba 20 km. Myslel sem si, že padá letadlo. Sáhl sem po brýlách a nasadil (mám 1,5 dioptrií na dálku) a viděl sem, jak to najednou mění směr, nenaráží do hory, ale vrací se to zpět. V tom sem to viděl naprosto jasně, osvětlený létající talíř, který dělal šílený rámus. Zbudil sem manželku a nemohl sem z něho spustit oči. Letěl opět od našeho domu zpátky k hoře a zase se vracel. Udělal asi 3 nebo 4 kolečka. To už i manželka nevěřícně koukala, co se to děje a viděli sme naprosto stejný talíř. Chytl sem do ruky telefon, že ho začnu natáčet. Jenže byl tak blízko, že sem ze strachu telefon odhodil, asi aby si mě nevšimli. V té době sem opravdu myslel, že to jsou mimozemšťani a že přišel den D, že to přece každý musí vidět a slyšet, protže veškeré doby se začly rozvícet. I souseda to zbudilo, ale nic neviděl :-(. Na to zamíříl dál, k českopolskoslovenským hranicím a zmizel. Půl hodiny na to (to sme byli s manželkou pořád pořádně vystrašení a spřádali plány, kde se schováme. Chtěli jsme jít do pivnice) opět rámus, ale jiný. A objevily se 2 vojenské neosvětlené vrtulníky. Druhá den sem psal na vzdušné sily ČR. Přišla mi odpověď, že prováděli cvičení s nočním viděním...Nad hustě obydlenou oblastí kolem půlnoci, chápete to? Byl bych rád, kdyby se tady objevil někdo z dané oblasti a něco taky viděl. Jelo kolem auto a lidi v něm to taky museli vidět, jeli krokem a nemohli to přehlédnout. A z tolika lidí, bydlících v oblasti to někdo prostě musel vidět. Ještě teď mám z toho husí kůži, byl to opravdu silný zážitek.
    Zdraví Vás David

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. solare, nenimito, Davide,
      o dr. Greerovi jsme samozřejmě četli a slyšeli leccos a mým cílem nebylo obohacovat zdejší čtenáře jeho "převratnými" informacemi. Mě totiž zaujalo něco úplně jiného: médium, které tento rozhovor zveřejnilo.
      A ta emerická sebestřednost za pobavení stála také, ne? :-)

      Vymazat
    2. VlaBi, do roku 2013 RT patřila pod státní RIA Novosti. Od té doby je to něco jako BBC... Sice jí "kritici" považují jako nástroj propagandy, ale je to něco jako akce Snowden. Systémově naprogramovaná newageTV, myslím:-)
      nenimito

      Vymazat
    3. https://www.whois.com/whois/rt.com
      https://www.bloomberg.com/research/stocks/private/people.asp?privcapId=311971289
      https://en.wikipedia.org/wiki/RIA_Novosti
      https://en.wikipedia.org/wiki/Sputnik_(news_agency)
      https://cz.sputniknews.com/
      https://cs.wikipedia.org/wiki/Dmitrij_Kiseljov
      Dnes je rozdíl mezi Sputnikem a RT, myslím.
      Obojí vypadá jako ruská propaganda, ale obojí je trochu jinak.
      nenimito

      Vymazat
  6. Ahoj Davide, predpokladam ze jses z Trinecka. Stejne veci zazili moji znami. Ja mam podobnou zkusenost s podivne manevrujicimi svetly za bileho dne v nekolika dnech cca pred rokem a se mnou to sledovalo nad Trincem nekolik svedku. Sledovali jsme to dalekohledem. At vas vsechny provazi sila, Jirka z 3nce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jirko, přesně tak, bydlíme kousek od 3nce. Manželka vykládala, že taky kdysi viděla létající světlo za bílého dne nad kopci a divně se pohybovalo.
      Hezký den všem, David.

      Vymazat
    2. Okolo "kopců" je vždy veselo:-) Jen hledat;-)
      https://majovyhonzik.wordpress.com/2011/05/20/hora-cantoryje-rytiri-spici-v-nitru-hory/
      https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2016/06/mezikontinentalni-podzemni-tunely-2.html
      nenimito

      Vymazat
  7. Jeho obličej vypadá nějak divně bezemočně, malá hlava silný krk vypadá příliš atleticky ,ani bych se nedivil, že bude mít někde kousek ještěří kůže. Prostě, když nám soudruzi globalisté předhazují takové divné lidi, pak to potvrzuje Pjakina- nemají kádry a nic kloudného se jim taky nedaří vymyslet a ono vzhledem k zadání ani nejde. Tyto hovadiny, krom jednoho mého kamaráda nikdo ze známých nezaznamenal. Kdo to vážně žere bude spíš na Chocholouška a to ten můj kamarád tak trochu je.

    OdpovědětVymazat
  8. Velkou otazkou ostava, ci v dohladnej dobe napr. zinscenovany prilet ako avizoval Wehrner Von Braun, je vobec uskutocnitelny. Nemyslim len technologicky, v sirokej verejnosti ufo nadsencov stoji troska bokom zvazenia faktor religiozny. Napriek tomu, ze cez filmovu produkciu a vedu sa
    postupne vytvara informacne pole, ktore robi tuto zalezitost prijatelnou. Dovolia to napr. krestanske cirkvy alebo islam? Nabozemstvo je dolezitym nastrojom ovladania ludi – to ,ze nabozensky predstavitelia aktivne zasahuju do politiky je dnes viac nez jasne. Su politicke a nabozenske elity pripravene nejakym planom na takuto udalost, ktora by zasadnym sposobom preformatovala nase videnie sveta a nabozensku vieru ludi? V odbornych teologickych kruhov, napr. katolickej cirkvy sa uz tato udalost diskutuje. Je vsak zasadny rozdiel riesit nieco intelektualne a vediet ako nakoniec zareaguju masy veriacich z radov laikov ale aj knazov. Pokus o nacrtnutie riesenia a mozny vyvoj bol urobeny aj napr. v serialy https://www.csfd.cz/film/71121-zeme-posledni- konflikt/prehled/ . To je vsak serial. Berie do uvahy len niekolko faktorov psychologie nabozenstva a sociologie nabozenstva. Nezohladnutie skutocnu realitu masoveho a bezneho nabozenskeho prezivania beznych ludi konkretneho nabozenskeho vierovyznania. Ako zareaguju ludia, ked prichodom mimozemstanov pravdepodobne nastane ohrozenie zakladnych pilierov viery velkych nabozenskych systemov hlavne abrahamovskej tradicie? Problem existencie inych civilizacii vo vesmire pre krestansku dogmatiku vytvara zasadny problem, a tou je otazka soterologicka - ci je Jezis Kristus spasitelom aj hypotetickych mimozemstanov. Ako by sa pravoverny krestania postavili k faktu, ze existuju ine civilizacie? Ako by prebiehala konfrontacia ak by doslo k osobnemu kontaktu, pripadne spoluprace s mimozemstami s ich religioznymi a filozofickymi konceptami? Vzkrieseny Kristus totiz v ev. Mareka (Marek 16,15) jasne dava misijny prikaz aby bolo toto evanjelium kazane vsetkemu STVORENSTVU. Novy zakon ako vieme je postaveny na Starom zakone a dejiny spasy su nastavene od zaciatku od stvorenia z knihy Genezis po ocakavany druhy prichod Krista.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak možno nám Blue-Beam na oblohu premietne druhý príchod Krista. Aj o takej alternatíve som už kdesi čítal. Potom premietne zlých mimomšťanov, strih na Krista, a ten povie: "Zjednoťte sa bratia. Choďte a šírte kresťanstvo medzi pohanov na iných planétach". A máme tu NWO a Križiacke Výpravy 2.0. Tak či onak, vojensko-priemyslový komplex bude ziskový a stádo pod globálnou vládou a jedným náboženstvom.

      s0lar

      Vymazat
  9. O spase celeho stvorenia sa priamo hovori v liste Rimanom 8, 18-25. Z toho vyplyva, ze Boh stvoritel vesmiru je stvoritelom aj mimozemstanov. Su mimozemstania takto automaticky zahrnuty do tohto prikazu? Postavenie Krista je na viacerich miestach textoch Noveho zakona predstavene s kozmickym aj nadkozmickým rozsahom, vladne celmu vesmiru a mocnostiam cez svoje vzkriesenie a jeho mocou na hriechom (Korintanom 15,20-28). Jeho vlada a moc siaha od neba, cez zem aj podsvetie (Filipanom 2, 9-11). Z toho vyplyva zasadny fakt, Jezis Kristus podla tohto ucenia je univerzalny prostrednik (jedinecne a jedine vtelenie) v konflikte medzi Bohom a jeho stvorenim (prvotny pad) a jeho druhy prichod je vysledkom - zavrsenim diela stvorenia (Janova Apokalypsa). Tento problem vyvstupi do popredia ked si uvedomime, ze Kristus podla krestanskeho ucenia: " sa stal tim, cim sme my, aby sme sa mohli stat tím, cim je on. Aby toto bolo mozne, musel by prijat nielen ludsku prirodzenost, ako to urobil, ale aj prirodzenost mimozemskych ras alebo konkretnej rasy. To vyvolava otazku ci udalost (zivot, smrt,vzkriesenie Krista) prebehla aj na inych planetach (z logiky veci nie, lebo tato udalost je jedinecna). Alebo sa udiala len raz na tejto planete a potom nastava problem - su aj mimozemstania potomkovia Adama? Su mimozemstania ludmi, ako ich definujeme ak ich stvoril jediny Boh (ten isty, lebo druhy Boh uz nemoze byt Bohom, prvotna pricina vsetkych pricin) ako nas podla Biblie? Mozno su nam podobny biologicky, telesnou schrankou, ale problemom ostava podobnost kulturna. Plati pre nich taktiez dedicny hriech a pod.? Je teda Kristovo spasenie urcene vyhradne pre ludsky rod a dejiny ludstva - teda pre pozemstanov, ludske potomstvo pochadzajuce od Adama?Velkym problem je vsak aj pneumaticky rozmer - posobenie Ducha Svateho (v zivotoch mimozemstanov) a vlastne cely koncept Trojice (Boh-Otec, Syn, Duch Svaty).
    V tejto dogme je krestanstvo oproti inym nabozenskym systemom, napriek istej zdanlivej podobnosti, velmi originalne a jedinecne. Cely problem je, ze cirkevna tradicia nejako zasadne neriesila existenciu inteligentnych tvorov vo vesmire a chape dejiny spasy tak ako su predstavene v Biblii. Mimozemstanov tak dava do kategorie padlych anjelov alebo su v kategorii demonickych prejavov. Pre krestanou existencialnou otazkou tak stale ostava, ci maju krestania tuto vieru ako povinnost kazat aj mimozemstanom, teda kazat celemu stvorenstvu. Vaznou otazkou ostava ako sa tito mimozemstania - ak by prisli- postavia k tejto nasej verzii teologizovaneho planetarneho antropocentrizmu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdysi se tu objevily " bytosti " z jiných částí Vesmíru, byly to bytosti " schopné , pokročilé, na daleko vyšším stupni vývoje , než jsou lidé dnes , dnes by jsme je nazvali možná mimozemšťané, i když to není přesné, tenkrát je lidé nazvali Bohy a Stvořiteli , ...byly to bytosti s plně rozvinutým Já Jsem , ...jedním z nich byl i Ježíš z Nazaretu, který se stal Kristem , přišel nám říct a ukázat , že i my se můžeme stát Kristem , Stvořitelem : " Bohové jste a Království Boží , je ve vás " !!! nepotřebujeme k tomu žádné církve ..ani Vatikán a spol . Já jsem ....

      Vymazat
    2. Ciste zo zvedavosti, mam otazku, co vas presvedcilo, alebo inak - na zaklade coho si myslite, ze Jezis z Nazaretu by mal byt mimozemstan alebo krizencom pozemstanky a mimozemstana?

      Vymazat
    3. Jedinou zpatlaninou všech bájí, mýtů a pověstí o Příchozích, kde se z odposlechů píše jedním dechem o Ieusovi, Ukřižovaném a Matce boží, je přece nejstarší kniha ze všech objevená r.1761 na Sinaji v řečském pravoslavném klášteře pod Mojžíšovou horou:-)
      nenimito

      Vymazat
    4. Myslite informaciu od historika a cestovatela Vitaliana Donatiho, ked do dennika 1971 si napisal (prvy raz zverejnene v 1879 roku), ze mu bola ukazana Biblia na pergamene, velkeho stvorcoveho formatu popisana uhladnym pismom. Pobyval vtedy v klastore Sv. Katariny na Sinaii, tento klastor je dodnes znamy svojou kniznicou a zbierkou cennych manuskriptov. Donati ohlasil objavenie Codex Sinaiticus (dnes datovanie 4.storocie),on si myslel,ze pochadza zo 7. storocia Zmienku o Biblii pripojil s poznamkou, ze Biblia musi byt velmi stara, taktiez videl Aprakos (text na sposob Skutkov apostolov) pisany zlatymi pismenami.V 1844 klastor navstivil Constantin von Tischendorf a nanovo "objavil" Sinajsky kodex https://cs.wikipedia.org/wiki/Sinajsk%C3%BD_kodex

      Vymazat
    5. Oprava rok 1671 nie 1971 samozrejme:-)

      Vymazat
    6. Asi ju? http://www.codexsinaiticus.org/en/codex/history.aspx
      Jenže to "dnes datovanie 4.storocie" pochází z řečské "vědy" Πάλαια γραφή, což je stejné, jako věštění z rozhozených kostí Pepina Scaligeriho:-) Čili s přesností plus mínus tisíc let...
      nenimito

      Vymazat
    7. Po pravde neviem si predstavit to mnozstvo krestanskych spisov (vieroucne aj historicke) a gnostickych spisov (reakcia na nezodpovedane vieroucne otazky) v takom rozsahu zfalsovat, vzhladom na proces tvorby/schavlovaniu kanonu (vseobecne snemy a reakcia na rozne herezy) krestanskej Biblie a ich naviazanie na dolozene historicke udalosti na tak rozsiahlom uzemi krestanskeho a "pohanskeho" sveta. Ako to bolo uz nikdy nezistime. Predpokladam vsak manipulaciu s casovou liniou ako ste spomenuli Scaligeri a spol., Nakoniec je mozne, ze Jezisov pribeh sa odohral niekedy v takzvanom "stredoveku". Je mozne, ze to napisali-prepisali aj v tom 17.storoci z textov na zaklade udalosti spred par sto rokov. Posobenie mimonov vsak v pribehu Jezisa nejako primarne nevidim:-), snad len v tomto odkaze, ked dnes mame iste porozumenie aj vdaka scifi filmom toho, co by mohlo znamenat "prichadzat na oblakoch s velkou mocou a slavou" - " Vtedy uvidia Syna človeka prichádzať na oblakoch s veľkou mocou a slávou. On pošle anjelov a zhromaždí svojich vyvolených zo štyroch strán sveta, od kraja zeme až po okraj neba." Mk 13: 25-27.

      Vymazat
    8. Prvotní a od toho se vše odvíjející polopravdou je "sjednocení" dvou osobností(možná i více) z bájí, mýtů, pověstí a poHádek - Ieuse a uKřižovaného do jedné "uctívající svaté osobnosti", což je základ řečského pravoslaví a poté němčourského katolicismu, nikoliv románského křesťanství(neplést románský s římským). To kdy, je otázkou:-)
      Od mala jsem nepochopil "vývoj" katolicismu od znaku Krestu(Chirho) po zničeho nic se objeveného ukřižovaného dědka na dřevěném kříži.
      Prý jedním z nejstarších dochovaných je "znak" Krista údajně z 5.st. na sarkofágu https://previews.agefotostock.com/previewimage/medibigoff/f760d5bcc32eb8e0667440abb8250ffe/dae-a7001648.jpg , ale vidí tam někdo uKřižovaného?
      Pokud pominu nějaké divotvorně datované kresby z rukopisů a maleb na zdech, tak nejstarší uKřižovaný na dřevě(a tedy i dobře datovatelný?) je v Habsburském klášteře v Innichenu z pol.13.st.
      https://www.alamy.com/innichensan-candido-south-tyrol-italy-the-cruzifix-in-the-innichen-image157201471.html Ale fakt je to ten samý svěšený "chudák" s trnovou korunou? Nezdá se mi...
      Podle mne je velký rozdíl mezi narozením a životem Ieuse, učením Krestu(tedy lidí křížením Příchozích a Stvořených) a "chudákem" uKřižovaným Pánem Stvořených. Alespoň vše, co jsem kde našel, tomu nasvědčuje.
      A o nemluvě o gnosticích.... https://www.gnostica.cz/
      "Rozpoznáním židovských interpolací v gnostických textech (především v Hippolytově spisu Vymítání všeho kacířstva) dokázal také nalézt skutečného autora výroků, připisovaných v Bibli nápodobou gnostického učení fiktivně vytvořené postavě židovského "Ježíše Krista". Objevil a popsal metodu "camery obscury", kterou se západní tradice zmocňovala východního duchovního dědictví. Tím ukázal cestu, jak se osvobodit z hlubokého omylu, do kterého byl evropský člověk uvržen prostřednictvím domnělých "svatých" textů Bible a otevřel tak novou cestu poznání. Pochopením indické védské tradice ozřejmil a vysvětlil pravý smysl a cíl árijské duchovní školy a rehabilitoval tak starou indoevropskou filosofii.
      V rychlém sledu za sebou vycházely pak v jeho nakladatelství Bibliotheca gnostica knihy, které otvírají českému čtenáři dveře k jeho skutečným duchovním kořenům. Po přeložení základních súter buddhistického pálijského kánonu (21 řečí askety Gótama zvaného Buddha - 1993) následovaly četné překlady z gnostických textů (Evangelium "neznámého" boha - 1994, Křesťané před Kristem, za Krista a po Kristu - 1995, Příběh o povstání hada - 1996), qumránských svitků a latinských spisů raných křesťanů (především Hippolytus: Vymítání všeho kacířstva - 1998). V roce 2001 vyšla ve světle nového poznání i souborná učebnice nově interpretovaných dějin náboženství "Kořeny indoevropské duchovní tradice."

      Prostě to, co mají katolíci a pravoslavní jako knihu knih je jen zpatlaný výcuc stohů bájí a mýtů a i klidně pravdivých hlášek vytržených z kontextu tisíců stohů stránek, aby se vešly do podpaží nebo kabelky pro nošení s sebou "duchovním rádcům" a netahali za sebou kárku plnou papíru. Nic jiného:-)
      nenimito

      Vymazat
    9. Ještě mi napadly zvláštnosti okolo Sinai.... třeba zaujmou nejen mne.
      https://pictures.abebooks.com/CPAULUSCH/22872946692.jpg
      https://pictures.abebooks.com/CPAULUSCH/22872946693.jpg
      https://img.oldthing.net/8867/22720708/0/n/Palaestina-Palaestina-Katharinenkloster-St-Catherine-Cloister-Mount-Sinai-Couvent-Kuenstler-F-Perlberg-Israel.jpg
      https://cache-graphicslib.viator.com/graphicslib/thumbs674x446/3124/SITours/private-tour-das-katharinenkloster-in-sharm-el-sheikh-165715.jpg
      https://static5.akpool.de/images/cards/229/2293398.jpg
      https://c7.alamy.com/compde/hhw386/mount-sinai-mount-horeb-dschebel-musa-sinai-wuste-fruh-20-jahrhundert-postkarte-hhw386.jpg
      https://www.zazzle.co.uk/the_camel_train_condessi_mount_sinai_1848_postcard-239462040048199320
      https://www.zazzle.co.uk/convent_of_st_catherine_with_mount_horeb_februar_postcard-239945589565667573
      https://www.eirinika.gr/sites/default/files/styles/article_landscape/public/article/2017-04/saint_kat.jpg
      nenimito

      Vymazat
    10. Dakujem za odkazy na obrazky Sinai. Zobrazenie kriza, ukrizovanie vlastne cela cela ikonografia vyvolava este viac otazok. Pripajam, myslim, taktiez zaujimave odkazy k teme:
      https://aleteia.org/2018/10/10/the-six-oldest-images-of-jesus/
      https://en.wikipedia.org/wiki/Depiction_of_Jesus
      https://en.wikipedia.org/wiki/Crucifixion_in_the_arts#Late_Antiquity

      Vymazat
  10. "jakýkoliv vyslaní amíci do prostoru se budou chovat jinak než typický Hanák nebo někdo z Chánova:-) A stejné je to určitě opačně. Těžko může pár zvědavců na návštěvě jednat jako jejich celá teoretická zalidněná planeta. "

    Nenimito, tvoje uvaha ale vychazi z predpokladu, ze ti "navstevnici" jsou jako my lide. Muzeme ale zrovna tak predpokladat, ze nekde ve vesmiru uz maji jine civilizace svuj vyvoj za sebou,nebo lepe receno, jsou o hodne dal, nez my lide, co se tyce spolecnych rysu,vlastnosti a cilu. Pak je tedy docela dobre mezne,ze ty navstevnici jednaji stejne jako cela jejich civilizace.
    To mi pripomelo jeden film s Milosem Kopeckym z 1961 "Muz z prvniho stoleti", kde hlavni postava omylem opusti Zemi v rakete, ale vrati se , jenze mezitim uz na Zemi ubehlo pres 5 stoleti. Lide mezi tou dobou vyresili vsechny sve spory a nasli spolecny cil,vsichni se podileli na rozvoji sve spolecnosti. Jenze Milos Kopecky ma vlastnosti lidi z roku 1960. Velmi povedena komedie. Nekdo v tom vidi komunistickou agitku. Ja osobne v tom videl mnohem vic. Tak to jen pro priklad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli je vývoj to, že máme mít společné rysy, vlastnosti a cíle, a tím budeme mít vývoj za sebou a bude tedy o hodně dál, tak to snad ani nechci zažít, a to ani v dalším životě:-)
      A taky jsem psal, že JE možná přitahuje a zajímá ta naše různorodost a smíchatelnost.
      nenimito

      Vymazat
  11. No, mozno myslienka roznorodosti a zmiesania ma svoje opodstatnenie:-)Mozno sme pre nich riesenie:-)Asgardi zo serialu Stargate, napriek svojej znacnej vyspelosti maju problem, po urcitom case stratili schopnost fyzicky sa rozmnozovat, vlastne vsetci su klony klonov. Postupne ako to bolo naznacene aj v serialy zacali degenerovat a tento proces nedokazali zvratit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si zase myslím, že cíle lidstva (a tím i vlastnosti a rysy) a cíle člověka coby jednotlivce mohou být různorodé a přitom se nemusí navzájem vylučovat, že mohou koexistovat. Tedy, že lidstvo jako celek může mít společné cíle, aniž by to znamenalo, že člověk (jedinec) se musí vzdát své jedinečnosti (individuality). Ovšem bylo by to podmíněno určitou kvalitativní úrovní mysli a tím i chováním každého jednotlivce.

      Vymazat
    2. To je ono Mišáku, i já zacituji z kultovního filmu . . . člověk je talentovaný, krásný a úžasný, ale lidi jsou nebezpečný a zlý zvířata . . .:). PRo mě je nejdůležitější se uzemnit, nezblbnout a věřit jen tomu, co sama vidím a cítím ve svém reálném světě. Prostě, dokud nezakopnu o mrtvolu, tak nevěřím, že něco takového je a hlavně si takové věci v mém filmu, neboli světě, neboli životě nevytvořím :). Moje vlastní pokusy jsou pro mě jasné. Děje se mi co chci já a když se na mě něco, nebo někdo nasáčkuje, tak to vím a dokážu ho odstranit ze své reality:)IVA

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů