20. 2. 2015

ZKÁZA VELKÉ TARTÁRIE 6


- předchozí část -


Pokud byste byli lovcem, který u Pokrovského jezera číhá na divokou kachnu, neviděli byste tu nic, než pár terénních nerovností.



Ale pokud byste se jako ta kachna vznesli vzhůru, uviděli byste tohle:


 

To není obrazec v obilí nakreslený zelenými mužíky do zrající pšenice, jak by se snad někdo mohl domnívat. To jsou stopy po pevnosti, která zde byla, ale která byla srovnána se zemí. Nebo přesněji - byla vymazána s povrchu zemského. Doslova tu nezůstal kámen na kameni.
Kde myslíte, že to je? Ve Francii? Německu, Španělsku? Ne, tam jsou tyto hvězdicové pevnosti obdivované a opečovávané. Ale tady jsou – rovněž s velkou péčí - zlikvidovány... Je to Omská oblast – Pokrovská pevnost
Prozkoumáte-li zem, uvidíte takovýto obraz:


Přesněji řečeno – neuvidíte nic. Ani jeden kámen, blok nebo cihlu. Všechno bylo rozebráno až na drn a nejspíš i odvezeno! Kolik na to padlo sil a prostředků? Byl důvod tak silný, že těch prostředků nelitovali?
-----------------

Hvězdicové pevnosti se stavěly od druhé poloviny 17. stol. téměř do konce století 18. Na základě rozvoje dělostřelectví bylo třeba vytvořit zcela nový konstrukční typ, který by díky zešikmení stěn snížil destrukční účinek střel. Vybíhající „cípy hvězdy“ zároveň umožňovaly nerušený výhled obránců do všech směrů. Pevnosti obklopovaly hluboké a někdy i velmi široké vodní příkopy a nakupené valy zeminy.
Abychom si vůbec udělali představu o velikosti těchto pevností, nabízím dva obrázky. Nejdříve pro představu maketu hvězdicové pevnosti v dokončeném stavu:



A nyní si na základy jedné z bývalých pevností doplňte v duchu stěny a pak porovnejte s velikostí domů... 

Středně velká pevnost měla stranu dlouhou kolem 120 metrů a připočítáme-li několikametrový vodní příkop a za ním ještě navršený hliněný val, zjistíme, že to rozhodně nebyl drobeček.
Pevnosti tvořily souvislé pásy opevnění. Výše zmíněná Pokrovská pevnost postavená v letech 1752 - 1755 byla součástí jednoho z nich - takzvané Tobolo-Išinské linie dlouhé 576 km. Na plánku je vyznačena červeně.


Z dalších pevností této linie byste dnes při troše snahy ještě nalezli třeba pevnost Nikolajevskou (55.023029, 71.618357) postavenou v roce 1761:


nebo Lebjažje (55.034962, 70.838870):


či Stanovoje (54.818519, 68.308950).

 

To jsou ty, po nichž zůstaly alespoň trochu viditelné stopy, viditelné především při pohledu zhora, takže místní obyvatelé o těchto starých stavbách často ani nemají tušení. Drtivou většinu ostatních byste však dnes už hledali marně, přestože takových pevností byly na teritoriu dnešního Ruska postaveny tisíce, a to za poměrně krátkou dobu. Byly to stavby nejen ohromujících rozměrů, ale samozřejmě i důkladné. Přesto drtivá většina z nich zmizela! Buď úplně, nebo se zachovaly jen hliněné valy a polozasypané příkopy.
I když největší hustota pevností je na velmi ohraničeném prostoru Omské a Ťjumenské oblasti, tedy opět v západní Sibiři, mnohé najdeme i na Ukrajině nebo v severním Kazachstánu, jak poznáte s uvedených souřadnic.
 
(49.135994 36.741956)
 (49.321608 36.446119)

(49.392203 36.263986)

(49.441858 36.064006)

49.441222 35.585778

Tato pevnost se už uprostřed rozrůstajícího se města pomalu ztrácí (49.368958 35.452961),


"duch" téhle je vidět, jen když trochu proschne zorané pole (49.189950 35.169250),


a poslední stopy po této pevnosti už jen tušíme. Jak dlouho ještě? (49.164214 34.751892).


----------------------
Pokud si chcete zahrát na letecké archeology, je tu malý výlet po ukrajinských pevnostech Charkovské oblasti.
Vyjděte od pevnosti mající tyto souřadnice 49.441290 35.585645. Z jejího jihovýchodního cípu vybíhají základy stěny (Velké závolžské stěny) směřující zhruba k východu. Každých 100 – 500 metrů je na ní patrný výběžek bývalé strážní věže (např. tady 49.441612 35.606287). Stěna není všude zachovaná, ale při troše snahy nás její směřování po několika kilometrech dovede k další pevnosti (49.472441 35.722619). A teď to bude napínavé: terén začíná být zvlněný a stěna to respektuje. Přesto Holmes neomylně dorazí k pevnosti se souřadnicemi 49.517620 35.868988. Dál už se lze o pokračování stěny jen dohadovat...
Podobnou stěnu (Velkou sibiřskou zeď) lze sledovat i na Sibiři. Tentokrát velmi dobře viditelnou na googlemaps zhruba od tohoto místa 54.187543, 51.272007 a to i s přilehlými pevnostmi – např. zde
54.302239, 51.334583 nebo tady 54.072805, 51.202929
----------------------

V Evropě je každá pevnost postavená podle jedinečného plánu. Ale sibiřské pevnosti jsou typizované! Svědčí to o existenci standardizace v době jejich stavby. Specialista řekne, že to je z oblasti fantastiky a bude mít skoro pravdu; nemohou přece existovat standardy v neindustrializované zemi! Standardy se objevují tam, kde existuje sériová výroba a jednotný systém přípravy kádrů. Jednotný, chápete?
A pak můžeme učinit ještě jeden závažný závěr. Takové ohromné množství složitých opevnění (tisíce!) svědčí o tom, že jejich dělníci, inženýři a projektanti měli nejen vysokou kvalifikaci, ale také obrovské materiální i lidské rezervy, o čemž se jaksi nepíše v bajkách o primitivních knížectvích roztroušených na územích středověké Sibiře. To je jen v možnostech země s centralizovaným systémem vzdělávání a odborné přípravy, který je schopen mobilizovat velké množství zdrojů, peněz a pracovních sil. A také mající systém vojenského vzdělávání a přípravy vojáků.
Podobá se to učebnicové historii?
Tam se píše o nekonečných pustých prostorách, řídce obydlených polodivochy, klanícími se dřevěným idolům za zvuků šamanských bubnů...

A tak aby fungovala romanovská historka o „osvojení“ pusté a necivilizované Sibiře, bylo nutné tyto stavby zničit. Pokud se o to nepostaral meteorit, o kterém už byla řeč, musel to být někdo jiný. Kdo?

Protože - co musí udělat vítěz na uchváceném území, aby si je podržel? Správně, zničí historii dobyté země. Bez zničení národní paměti není možné ustanovit na okupovaném území nový stát.
V opačném případě ho čeká partyzánská válka a ta vždycky končí porážkou okupanta. Dokud si voják pamatuje, za co proléval krev, není možné ho změnit v otroka. Když však ztratí rodovou paměť – stává se lhostejným. Ztrácí chuť k životu, přestává tvořit, nechává se unášet proudem, cítí se být zajatcem okolností. Ztrácí smysl existence, vydává se na cestu sebezničení, alkoholismu, narkomanie a propadne všem druhům legálních drog – od televizních seriálů přes bitvy sportovních fanoušků a obdivování idolů k bezcílnému pobíhání po prázdnotě.
Chce-li si vítěz podržet dobytá území, zničí jakoukoliv připomínku historie dobytých národů, spálí archívy a knihy, zakáže prapůvodní náboženství, zničí kulturu a umění. A tak bude muset srovnat se zemí i tyto pevnosti. 

Kdo však byl poraženým v této válce? Kdo se bránil v těchto sibiřských pevnostech? Zatím to nevíme. Sami sebe nazývali Rasény, možná Skýty nebo Tartary. Možná dokonce Rusy. Díky monstrózní manipulaci s dějinami 18. a 19. století, kdy všechny dosažitelné historické dokumenty svědčící o slavné minulosti poražených byly na popud západem nasazeného klanu Romanovců zničeny a nahrazeny novými, dnes jen velmi těžko zjišťujeme, který z „historických“ pramenů je pravý, a který „upravený“.
Pokud však v Evropě hvězdicové pevnosti stojí dodnes, ale v Rusku se o nich začíná vědět především díky satelitním snímkům až nyní, jaký z toho lze udělat závěr? Dobyvatelé přišli z míst, kde pevnosti stojí dosud. I věda je v rukou okupantů stejně jako všechny obvyklé páky moci.

Pokud by kdysi okupanti věděli, že jednou budou rogala a fotoaparáty, určitě by „uklízeli“ pečlivěji. Člověka, který jen chodí po zemi, totiž vůbec nenapadne, jaký obraz se otevře z výšky.


A ještě poznámka na závěr:
Co vůbec víme o vládcích Tartárie? 

Zatím velmi málo. Existují však důvody se domnívat, že posledním právoplatným potomkem vládnoucího rodu byl Stěnka Razin – „kozák, pirát a lidový hrdina“, jak jej oficiální historie tituluje. Ale ono by to ani nedávalo smysl, kdyby jednoduchý kozák se jen tak rozhodl usednout na carský trůn! Národ šel za ním zejména proto, že byl posledním zákonným potomkem jednoho z bývalých vládců Tartárie – Tamerlána. Ostatně jistá podoba by tu byla, co říkáte?


Že Tamerlánovi portrétista zapomněl namalovat šikmé oči?
Ale on byl – na rozdíl od přepisovačů dějin - očitým svědkem...



-----------------
http://kadykchanskiy.livejournal.com/127704.html
http://www.kramola.info/vesti/neobyknovennoe/kak-pogibla-tartarija-chast-3
http://atlantida-pravda-i-vimisel.blogspot.cz/2012/11/blog-post_3848.html
http://www.kramola.info/vesti/letopisi-proshlogo/otkuda-gorod-chast-1

http://loginov-lip.livejournal.com/547326.html

- pokračování -

aktualizace:
Jeden z čtenářů zaslal velmi zajímavou fotografii makety hvězdicové pevnosti v Čechách. Terezínskou pevnost všichni známe, ale takhle to kdysi slušelo také Hradci Králové:


Olomouc


Holandsko:
http://zwemmertauerova.blog.idnes.cz/c/410445/Maly-a-sikovny-byl-jednou-jeden-mostek.html
https://www.google.cz/maps/@51.5289793,4.2979571,824m/data=!3m1!1e3?hl=cs

(©)2015 myslenkyocemkoli.blogspot.com
Článek je povoleno publikovat v celé a nezměněné podobě s uvedením zdroje.

52 komentářů:

  1. Tenhle díl o Tartárii je už trochu lepší, ale předkládané skutečnosti stále dávají víc otázek, než odpovědí.

    OdpovědětVymazat
  2. Stavby mi evokujú hviezdy - a tak moja skromná, naivná pre niekoho mienka je, že vládcovia Tartárie prišli z hviezd. Chcelo by to pohľad Nassima Harameina, lebo geometria stavieb mi pripadá vznešená, svätá.
    Samé trojúholníky, .... žeby z vnútri Slnka ?
    Splietam tu možno nesplietitelné, ale pred pár dňami mi opäť prišla pred zrak Luisa Muratori, jej koridor Slnkom, je trojúholník.
    BED

    OdpovědětVymazat
  3. Když už tu byl zmíněn Tamerlán, nemohu si odpustit připomínku, kterou mi včera místní ukecaní vrabci vykecali. Prý se znají s očitým svědkem.
    Tamerlán vůbec nebyl tou postavou, jakou ho vykresluje oficiální historie. Nejenže nešlo o člověka žluté rasy, ale dokonce a to je podstatné, vůbec nešlo o někoho bez citu, o někoho kdo vlastní rukou masakroval obyvatelstvo dobývaných území po stovkách či snad i po tisícovkách a to včetně žen a dětí.
    Co jeden obzvláště hovorný vrabčák říkal, tak Tamerlán byl velmi schopným vojevůdcem slovanského původu. Jak byl spjat s Tartárií budu teprve zjišťovat, ale zatím to vypadá, že opravdu byl jejím vládcem. Jeho výpravy nebyly charakterem vyhlazovací ani genocidní, jak tvrdí například wikipedie.
    Byl to velice schopný válečník, kterého se oprávněně báli všichni, kdo stáli proti němu.
    Zvěrstva, která se o něm šířila Evropou byly záměrné lži, mající za cíl sjednocení říší a armád především na západ od Tartárie. Ale o stejných záměrech se zmiňuje Vlabi v této sérii článků myslím dost jasně.
    Jen podotýkám, že snahy o vyhlazení Slovanů a převzetí jejich území jsou mnohem starší a počaly již v dobách před událostmi, o kterých jsou tyto články avšak jsou jejich vyústěním.
    Dnes když vypadne prso nějaké célebritě kdekoli na planetě, tak díky informačním technologiím to ví do pár minut i Karel z Horní Dolní. Dříve se však informace šířily jinými způsoby a než něco nedopatřením prosáklo mezi širší obyvatelstvo, tak to trvalo nejen léta, ale celá desetiletí či dokonce staletí. Proto akce a události neprobíhaly v takové frekvenci jako dnes. A to, co patrně proběhlo před oněma dvěma staletími, bylo zakončením stovky let trvajícího snažení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tieto súvislosti vrhajú nové svetlo na hon na Putina aj na to, prečo je nočnou morou dnešných veľmocí na západ od Ruska.
      IvH

      Vymazat
  4. Jo,
    ale nejsmutnější na tom je, že zde téměř vždy vraždil Slovan, jež zapomněl z mnoha důvodů na své slovanství ... Slovana, který se Slovanem cítil a jím skutečně byl.
    Před téměř dvaceti lety v Jugoslávii se již vědomě vraždili Slované mezi nimiž byl rozdíl pouze v tom, že jeden byl Chorvat a druhý byl pouhý Srb. Ještě se tehdy naplno a jednoznačně neprojevilo to, že jeden to dělal pro Západ a druhý pro Východ. Na současné Ukrajině již jsme v našem slovanství velmi pokročili, neboť jedni Slované se zde vědomě spřáhli s agresivním a arogantním Západem, což ještě doplnili místním folklórem fašistické ideologie. A těm druhým je vyčítáno a jsou vražděni proto, že ctí svojí slovanskou příslušnost. Hm, to je pokrok co, Slované? Copak asi bude v televizním programu zítra? Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Otázkou je, koľko skutočných Slovanov zostalo na pôvodných slovanských územiach ?
      IvH

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Tak, Matěji.
      Jovan, Srb po materi, žil v Croatii so ženou a deťmi. - Po TOM čo mu prestrelili brucho, chcel akože domov. Ale odtiaľ ho hnali, lebo mal chorvátsky prízvuk. Nuž, zakotvil v B. Bystrici na Slovensku. Nie je mieru pod "olivami". BE

      Vymazat
    4. ..princip rozděl a opanuj (bez práce, protože se oni povraždí navzájem) - ten používá stejný typ moci stále.
      Naštěstí se tato moc už rozpadá - a kope o to víc své díry do našich hlav. Letos se opět láme chleba v další vrstvě - v té mezi veřejnou a skrývanou metodou řízení.
      Jde o konceptuální (plánované) a bezkonceptuální řízení událostí. To druhé vychází z momentálně nejdůležitějšího "přesahu" v množině plánovaných řízení. Jde o starobylý systém "květu života". Zatímco plánované/konceptuální/ řízení vychází z dějin "stromu poznání", ze kterého v Egyptě vyrostl projekt dvou nových jazyků z hebrejštiny - latiny a matematika devítkové soustavy. byly propojené výkladovou strukturou kabaly a silovou strukturou magie (řízení přírodních sil skupinovou anebo osobní vůlí.
      V rozmezí let 1991- 2002 tento systém řízení naplnil svou kapacitu a začal se rozpadat spolu s nástupem "dvojjazyka" angličtiny a jayka počítačových technologií.
      Šance zastavit tentto proces rozpadu a nahradit jej upgradovanou formou celosvětového řízení, které fungovalo na Zemi před invazí silového řízení z Marsovské populace (v LeMurii?) - tyto šance dnes leží v mentální rovině na úloze češtiny - a v praktickém provedení na ruském národu.
      ...držme si tedy palečky a něco pro to dělejme i svým myšlením a svou činností.
      proč čeština?
      protože ona je řešením Gödelova teorému, který se týká měření hodnoty pravdivosti poznávacími systémy člověka.

      Vymazat
    5. O tom, jak propaganda vymývá mozky, napsal pan Onoda. Takže prosím nehodnotit podle etnika, ale podle skutků, a to vždy a všude.

      Vymazat
  5. Aj na slovensku mame peknu zachovanu pevnost Leopoldov...google maps

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simoo,
      děkuji za typ. Odkaz na mapu zde:
      https://www.google.cz/maps/@48.4449295,17.7776431,1026m/data=!3m1!1e3

      Vymazat
  6. Pekná je aj v Holíči !
    odkaz tu: https://www.google.sk/maps/place/Hol%C3%AD%C4%8D/@48.8085149,17.1603968,1108m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x471331f8168fbe67:0xde3145dfa39ad643

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Héézkíí!
      Není to evropský typ, ale takový, jak se stavěly v Tartárii! Dalo by se zjistit, kdy to bylo postavené? Myslím to opevnění, ne zámek.

      Vymazat
  7. Nieco k Holici tu: hthttp://slovakia.travel/en/slovak-stonehenge-is-in-holic
    Aj tu:http://cestovanie-dovolenka.sk/slovenske-stonehenge-nase-zahadne-kultove-miesto/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://irsa.blgz.cz/Slovenske-Stonehenge.html

      Vymazat
    2. Hmm,
      vida, co by se na našich územích našlo! Kdybychom se každý porozhlédl po svém nejbližším okolí, asi bychom se dost divili, co všechno nám tu naši "primitivní" předkové zanechali. Díky za příspěvek.

      Vymazat
  8. V Hradci Králové taky bývala velká pevnost, postavená tuším při švédských válkách a přestavěná Josefem II: - přesně je vidět, jak je její půdorys propsaný do podoby města, i když už 100 let neexistuje.
    http://forum.valka.cz/attachments/osobnosti/Mapy/Hradec_Kralove_1767.jpg
    https://www.google.cz/maps/place/Hradec+Kr%C3%A1lov%C3%A9/@50.2095212,15.8372961,1759m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x470c2b3eab397049:0x3665cf363be33a52
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino,
      díky za plánek. Názorně dokresluje maketu na fotografii výše.

      Vymazat
  9. Protiturecká pevnosť v nových Zámkoch.

    http://www.obnova.sk/diskusia/nove-zamky-renesancna-pevnost

    http://skolskyservis.teraz.sk/zaujimavosti/pevnost-nove-zamky/5310-clanok.html

    https://www.google.cz/maps/place/Nov%C3%A9+Z%C3%A1mky,+Slovensk%C3%A1+republika/@47.9855013,18.1636841,742m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x476b014e1d001c71:0x34e9b20e19515def

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásná ukázka toho, jak i po zániku původní pevnosti architektonické řešení města i nadále respektuje umístění komunikací, které k ní kdysi vedly. Díky za odkaz.

      Vymazat
  10. V textu je zřejmě chybka - 3x stejné souřadnice:
    Podobnou stěnu (Velkou sibiřskou zeď) lze sledovat i na Sibiři. Tentokrát velmi dobře viditelnou na googlemaps zhruba od tohoto místa 54.187543, 51.272007 a to i s přilehlými pevnostmi – např. zde 54.187543 51.272007 nebo tady 54.187543, 51.272007.

    OdpovědětVymazat
  11. Brněnké nádraží také kopíruje, vlastně celý kus Brna, Lužánecký park etc, ulice, původní barokní opevnění. Je to nádherně vidět na mapách.

    Typizování staveb není nic divného, ani u pevností, tyto byly malé proti tomu co se stavělo jinde, pro rychlost výstavby byl proto asi vytvořen jeden či dva plány, podle kterých se stavělo.

    OdpovědětVymazat
  12. Zásadní rozdíl je v tom, že evropské pevnosti jsou dnes součástí měst, zatímco sibiřské nikoli. I to dobře odpovídá likvidaci obyvatelstva sibiřských pevností a sídlišť.

    OdpovědětVymazat
  13. Take si neco pridam, objevil jsem pri hledani jedne mapy.....
    http://landscapes.hiu.cas.cz/img/p3.jpg
    Tady se da priblizit v perspektive:
    http://towns.hiu.cas.cz/p_zoom.php?map=Huber
    A nejen Praha, ale podobna opevneni jsou kreslena na mape Cech: Nymburk, Caslav, Plzen, Tabor, Budejovice a jine...
    http://www.oahshb.cz/staremapy/full_big/1712half.jpg
    A samozrejme i Morava...
    http://www.oahshb.cz/staremapy/full_big/m1742half.jpg

    nenimito

    OdpovědětVymazat
  14. kosice , citadela
    teraz tam mame velkyobchod
    http://www.auparkkosice.sk/page/sk/Informacie/KOSICKA-CITADELA.html
    text ku videu a foto nekomentujem

    OdpovědětVymazat
  15. https://www.google.cz/maps/place/Josefov,+551+02+Jarom%C4%9B%C5%99/@50.3391065,15.9261152,1034m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x470e7de33fc8a4f3:0xa00af11d9b63990!8m2!3d50.3391711!4d15.9313062 co Josefov u Jaroměře?

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj bratři slované, mám dotaz, ten drak je slovanský???
    Jak jsme k němu přišlí,?. Není náhodou slovanským zvířetem dvouocasý lev?
    Děkuji za info
    Stefan

    OdpovědětVymazat
  17. Myslím, že aj tu sa niečo rysuje - Komárno "protiturecká" pevnosť https://www.google.cz/maps/place/Kom%C3%A1rno,+Slovensko/@47.7537707,18.1388393,511m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x476bad06b036bd8f:0x400f7d1c696dcb0!8m2!3d47.7625785!4d18.1294132 IvH

    OdpovědětVymazat
  18. K Rasénom len jedno upresnenie - Rody bielej rasy sa delia na dve skupiny po dvoch celkoch, Árijci {daÁrijci (šedé oči) a chaÁrijci (zelené oči)} a Slovania {Raséni (hnedé, červenohnedé oči) a Svätorusi (modré oči)}. Kto sa zaujíma o genetiku, vie, že farba očnej dúhovky je jeden z kombinačných dedičných znakov.
    Juraj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juraji,
      aniž bych se chtěl měřit s izotopem uhlíku (to jako s vědou), bych rád poznamenal, že kdo se dívá lidem při řeči (a nebo jen tak) do očí, ten ví, že se barva očí může změnit i několikrát za rok :-)

      Vymazat
    2. To slyším, teda čtu, poprvé. Čím je to způsobené, co to ovlivňuje?

      Vymazat
    3. Alexandrie,
      to zatím nevím. Oficiálně se tvrdí, že to způsobuje strava. Osobně se však domnívám, že to může mimo jiné souviset s tím, co jsem psal tady:
      http://myslenkyocemkoli.blogspot.cz/2017/07/co-dalsiho-je-v-dna.html

      Vymazat
  19. Palmanova, v Taliansku, blízko hraníc so Slovinskom.
    http://www.biosferaklub.info/hviezdne-mesto-palmanova/

    https://www.google.com/maps/@45.9055384,13.3012988,3125m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x477bb089f331a869:0x5d2129dbb7a04c79!8m2!3d45.909424!4d13.3057286

    OdpovědětVymazat
  20. „Vardøhus Fortress“ na ostrove Vardøya v Barentsovom mori, Nórsko. Pevnosť vybudovaná vraj v 14 stor.
    http://www.vletenky.com/severne-norsko-finnmark-s-norwegian-air-shuttle-od-147-eur

    https://www.google.sk/maps/place/Vard%C3%B8hus+Fortress/@70.3720552,31.0952435,1506m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x0:0xf8860c29d711671b!8m2!3d70.3720552!4d31.0952435


    Pevnosť Fort Jefferson, Florida, Spojené Štáty Americké. Žeby sa Amíci inšpirovali? Vraj stavali v polovici 19 stor.
    http://www.vletenky.com/floridsky-key-west-s-british-airways-od-462-eur

    https://www.google.sk/maps/place/Fort+Jefferson/@24.6288563,-82.8735825,1518m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x0:0x48e98db02d8c59ad!8m2!3d24.6287053!4d-82.8731853

    OdpovědětVymazat
  21. Dánsko, Kodaň
    https://www.google.sk/maps/place/Freetown+Christiania,+K%C3%B8benhavn,+D%C3%A1nsko/@55.6910781,12.598495,741m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x4652533907ed3da7:0xae183de2099528b9!8m2!3d55.6760425!4d12.6081154
    https://www.google.sk/maps/place/Freetown+Christiania,+K%C3%B8benhavn,+D%C3%A1nsko/@55.6763571,12.604145,2098m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x4652533907ed3da7:0xae183de2099528b9!8m2!3d55.6760425!4d12.6081154
    IvH

    OdpovědětVymazat
  22. 3D Laserscan - Charles Fort, Irsko
    https://youtu.be/OvGezyh56RI
    nenimito

    OdpovědětVymazat
  23. Dobry den,

    nevim do jake miry se tady kdo zabyva spiritualitou a jejich zakony ci ucenim, ale k tvarum techto pevnosti se v zahranicnich pramenech pise/spekuluje i v souvislosti s urcitymi spiritualnimi zakony ci ucenim.

    Konkretne se pise o tom, ze jednak byly puvodni obyvatele Velke Tartarie obri o velikosti 2,5m a vyse, kteri zili v miru s obyvateli o naseho dnesniho vzrustu. Na Telegramu na kanalu Tartaria Einstieg, Grande Tartaria...atd. jsou k tomu dokladany i dobove fotografie a obrazy. Ano, slysite dobre, fotografie, protoze vedecko-technicka revoluce nezacala teprve v polovine 19.-teho stolety, jak je nam vykladano. To co udajne vynalezali lide az od poloviny 19.-teho stolety uz bylo davno vynalezeno. V tomto obdobi bylo pouze znovu objeveno, nebo se znovu (ze penize) postytlo lidem. Proc az od poloviny 19.-teho stolety? Protoze uz zemrely posledni svedci/pemetnici Velke Tartarie, protoze byly odstranene hlavni dukazy o existenci Velke Tartarie a protoze uz byla prepsana/sfalsovana historie a tak se mohlo vse stare prodavat a vydavat za nove!
    To jsem ted ale trochu odbocil od tvaru pevnosti, omlouvam se!
    Tyto pevnosti nebyly jen pevnosti, nybrz tak zvanymi hvezdnymi (hvezdicovymi) mesty, ve tvaru svate geometrie, ktere se nachazely (podobne jako i pyramidy) po cele nasi planete a jejich tvar (podobny napr. i sneznym vlockam) rezonoval s kosmickymi frequencemi. Samozrejme ze k tomu bylo potreba vice, nez pouze tyto hvezdicove tvary.
    V kazdem takovem meste (pevnosti) bylo mnoho chramu, jejich kopule byly neco jakozesilovace a na spicce se nachazel/-i krystaly. Okna u techto chramu byly kulata v ruznych svatogeometrickych tvarech a nezasklena a fungovala (kdyz se napr. hralo na varhany, ci zpivalo) jako reproduktory. tyto frequence se pak sirili nejen tym hvezdnym mestem (pevnosti), tyto frequence meli byt i spojkou s nasim/-I stvoritelem/-i.

    Mozna ze prave proto, ze byly velmi spirituelni, se po stalety a tisicelety usilovalo o jejich zniceni!?

    Mozna si s dejepisu pamatujete na upalovani carodejnic....
    Mozna ze toto byly ve skutecnosti nejakym zpusobem podomci predku Velke Tartarie, nebo ti, co meli jeste nejake znalosti a vedomosti z teto doby, vedomosti spirituality....

    Ti z vas, kteri se se spiritualitou vubec nezabyvaji, ti me ted a tady nejspise za tento muj komentar ukamenujou, ale....

    Nic kolem nas se deje nahodne a nase soucasnost je s minulosti propojenejsi nez si myslite. Pokud chcete zmenit soucastnost, tak musite vedet se se stalo v minulosti, pak zjistite kde v minulosti udelalo lidstvo chybu/-y (tyto chyby se stale opakuji a dokud to nepochopime, tak nezmenime ani soucasnost).

    Nebojte se a nebudte liny hledat a najit pravdu, kdyz zjistite co se kdysi stalo, tak mozna zjistite jeste mnohem vice, napr. kdo skutecne jsme a proc tu ve skutecnosti jsme (urcite ne proto, aby jsme se narodili jen proto, aby jsme cely zivot pro nekoho drely, aby nam nekdo rikal, co si mame nechat pichat do zil a abychom pak jedoho dne umerly s majetkem, ktery si do hrobu sebou nevememe.

    Sorry, trochu jsem se rozfylozofoval!

    A jeste na tomo miste, omlouvam se za pravopisne chyby. Jsou cizinec a pisu jak nejlepe umim :-)

    Preji vsem krasny den a vsechny prosim, aby sli vice a vice do hloupky (vseho)! :-)

    S pozdravem
    Andreas O.

    OdpovědětVymazat
  24. 16:18

    Všichni jsme cizinci a jsme po celém světě. Spojuje nás něco vyššího.

    Jsem jedním z mála lidí, kteří se setkali s nějakým Tartariánem. Mně se to stalo při plnění jedné z mých bojových misí. Vlastně mne tartaránská dívka spoluzachránila. Byla skoro tak vysoká jako já, tedy pod dva metry, měla červené vlasy a i červená obočí, o čemž jsem si jen myslel, že si je prostě také obarvila, protože tehdy jsem ještě o Tartárii a jejích obyvatelích nic nevěděl. Sama mi potom řekla, že je z Tartárie a také to, že nyní bydlí v Antarktidě. Mluvili jsme spolu jen několik minut a prožili značné nebezpečí, při kterém nám šlo o život. Trochu mne rozesmálo, že se mne zeptala, jestli ji budu bránit. Přesto vykonala svou misi naprosto bezchybně a rád na ni vzpomínám. Asi bych jí měl i poděkovat tím, že všem sdělím, že byla krásná v obličeji a se skvělou štíhlou postavou. Disponovala technikou, kterou lidstvo v té době ještě nedisponovalo.

    V Antarktidě žijí tři vlastní civilizace a neříkám, že celé tam. Pouze zastoupení, kromě té nejslabší z nich, která vznikla především z bývalých příslušníků jednotek SS a civilních vědců a jejich rodin, kteří se do antarktického území nazvaného Nové Švábsko ( Země královny Maud ) dostali lodními konvoji těsně před koncem druhé světové války za přímé mimozemské podpory civilizace Aldebaran, se kterou mělo tehdejší Německo přímé kontakty a která ho vedla ve válce. Jmenují se Thoriané.

    Zdravím a jsem rád, že mluvíte česky a dobře.

    IQ.

    OdpovědětVymazat
  25. Dobre rano,

    ano, v podstate mate pravdu, my vsici jsme cizinci (na teto planete).
    O presunu byvalych prislusniku SS a civilnich vedcu na Antaktidu jsem uz take hodne slysel, i o jejich spolupraci s mimozemskou civilizaci.
    Nekteri ctenari si ted asi reknou, a je je, tady se dva nasli :-D
    Ano, pokud nekde nevidi dal, nez na pokraj sveho talire, tak se mu veci, o kterych pisete vy i ja, mohou zda jako fantasmagorie, uznavam, ale clovek by mel konecne otevrit svou mysli, sve srdce. Rozpomenout se kdo ve skutecnosti jsme a proc tu jsme a pak by byl zas schopen videt mnohem vice.
    To co je v dnesni dobe povazovano, ci vydavano za paranormalni, je (bylo) ve skutecnosti normalni. Jen nam tyto vzpominky byli dukladne vymazany!

    To jsem trochu odbocil, omlouvam se.

    Co jsem jeste chtel zminit, ohlede toho posunu nemcu na Antarktidu, tak se v zahranicnych pramenech pise i o tomu. ze maji i (vojenskou) Bazi na mesici. Do jake miry je to pravdu nevim, ale kdyz vememe, ze spolupracovali s mimozemskou civilizaci, tak to predstavitelne je.
    Filmovy prumysl nam koneckoncu uz po desetilety rikaji co vsechno je a co se bude dit jako dalsi a dalsi. Bud aby nas varovaly a my se konecne probraly, nebo proto, aby jsme si na tuto myslenku mohly pomalu zvykat.
    Kazdopadne, to co bylo pred par desitky lety povazovano za sci-fi, se z velke casti uz vyplnilo

    No a kdyz uz tu zminujeme spolupraci pozemstanu s mimozemskou civilizaci, tak je treba brat i tu moznost v potaz, ze to o cem se tady mluvi o "Meteoritech, telesech", ze mohly klidne byt zbrane mimozemske technologie....?
    Jen jako myslenku.......!?

    Je to co vnimame jako realne a nesfalsovane, skutecne realne.....?

    Zijeme v Matrixu (vzpomente si na ten film Matrix).....?

    Jsou nase tela pouhym Avatarem, ktery je ovladan od jinud......?

    Chtel bych temito dotazy ctenare jen trochu pobudit k hlupsimu zamysleni :-)

    Zapomente na chvilku to, co vas ucili ve skole a co nam tvrdi masmedia a vazne se zamyslete. Treba se rozpomenete na skutecnou pravdu, skutecnou realitu, protoze ta neni ztracena, nybrz pouze zapomenuta.... :-)

    Preji vsem lidem krasny den a opatrujte se!

    A.O.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dlho už rozmýšlam nad tým prečo sa nás teraz snažia zotročiť v takom zrýchlenom režime pomocou kovid-fašizmu. Klasická metóda "varenia žaby" by mala byť pomalá, salámová, lebo inak hrozí presne opačný efekt - žaba vyskočí z vody, a už ju do hrnca nedostanete. Možno práve masové prebúdzanie je ten dôvod, prečo temným dochádza čas. Keď vychádza Slnko, najprv je len šero a vzápätí vás oslepí žiara slnečného disku. Možno práve to sa má čoskoro stať a človekom začne fungovať mozog na 100%. Z takejto udalosti by mali temní iste nočné mory..

      s0lar

      Vymazat
    2. s0lare,
      pracuje Zákon času
      https://www.youtube.com/watch?v=JL2SxikvRTo

      Vymazat
  26. 6:51

    Ano, Vaše domněnka je plně správná. Nyní opravdu nemám čas psát příspěvek ale napíši Vám ho večer a s tím, že možná nebude redakcí publikován, protože jde o nezpochybnitelný důkaz, který by se mohl "dotknout" Ruské federace. Ale,... co mohu dělat, jde o nezpochybnitelný důkaz a zatím o vlastně jediný takový.

    IQ.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ---- 15.2.2013 explodoval nad Čeljabinskem na Urale v Ruské federaci tzv. Čeljabinský asteroid ( Čebarkulský meteor ) a způsobil ve městě značné škody - poškozeno 7.000 budov, zraněno 1.500 osob - 30krát silnější výbuch než v Hirošimě. Zároveň, ve stejný den, proletěl rekordně blízko Zemi další asteroid 2012 DA14 - proťal dráhy geostacionárních družic, aby bylo zjevné, že nejde o náhodný průlet - dráhy obou těles byly naprosto odlišné, nešlo tedy o dva objekty z jednoho roje.

      Nad Čeljabinskem byl ten asteroid sestřelen ( asteroid explodoval ), nějakým mimozemským vzdušným objektem, jak je na videozáznamech zřetelně vidět, který byl schopen pohybovat se ještě rychleji. Nad Čeljabinskem, protože v tomto městě 14.5.1918 došlo k tzv. Čeljabinskému incidentu - českoslovenští legionáři jím začali v Rusku válčit a oficiálně ovládli 17.500.000 km2 území Ruského impéria, což jim bylo mezinárodním společenstvím plně uznáno. Toto území jimi vybojované, bylo větší než dnešní celá rozloha Ruské federace.

      Čeljabinský asteroid dopadl na Zemi dne 15.2.2013 záměrně, protože v tento den 15.2. v roce 1991 vznikla Visegrádská čtyřka, tedy aliance států Polsko + Česko + Maďarsko + Slovensko ( Česko a Slovensko tehdy ještě tvořily společný stát ČSFR ).

      Logickým účelem této vesmírné akce je tedy varování mimozemských civilizací Ruské federaci před jejím útokem proti Visegrádské čtyřce, pod hrozbou porážky a ovládnutí celé Ruské federace vesmírnými válečnými silami.

      Myslím si tedy, že vzhledem k logice dat a jejich souvislosti, nelze vyvrátit tento záměr a že tedy tyto dva asteroidy byly použity mimozemskými civilizacemi jako zbraně.

      Shrnutí:
      Exploze asteroidu nad městem Čeljabinsk --- kde 14.5.1918 proběhl Čeljabinský incident, kterým začala vítězná válka Československých legionářů v Rusku --- exploze dne 15.2.2013, protože stejného dne 15.2.1991 vznikla Visegrádská čtyřka --- exploze provedená mimozemskými civilizacemi pro přímé varování Ruské federace v souvislosti s V4, tedy.

      IQ.

      Vymazat
    2. ...přepisovači dějin nám zapomněli říct aké skutečné dějiny Asie, dané jejich kalendářem. Rozdíl mezi naším a staroruským je kódovaný, rozdíl "letopočtu" je 5508, což v jazyce samotných číslic má zcela jiný význam = očekávání této doby,....rozpadu biblického příběhu pochopením skutečných důvodů pro zařazení našeho letopočtu do těch starších, vycházejících z mayského....

      Vymazat
    3. IQ:
      Velice zajimave, o tom jsem do dnes nic neslysel.
      Nevim jak se divate na Putina a po tom co jste napsal, nevim jak se na nej mam divat ja?
      V mych ocich se jevi/-l jako vlastenec, podobne jako Trump a ze tyto dva spolupracujou na ukonceni tohoto celosvetoveho divadla a ze chteji zmenit dejiny ve prospech obyvatel teto planety.
      To co popisujete by pak ale do techto planu moc nezapadal, nebo jsem neco prehledl!?

      Mozna by bylo dobre vedet, ktera mimozemska civilizace to tedy byla a na ci strane stoji, ci zajmy podporuje?

      Je mnoho mimozemskych civilizaci, ktere nasi planetu navstevuji jiz po MOZNA milionu let a ne vsechny to s nami mysli dobre, ale ti dobri nam pomahaji taky uz leta. Jinak by jsme se za uplynulych cca. 70 let uz x-krat znovu vyhubily.

      janko:
      Prepisovaci casu muzou prepisovat co chteji. Nahazime se ted v cyklu, kdy bude vse odhaleno a lidstvo se vrati na svoji pravou (spravnou) cestu, ktera bude v souladu se stvoritelem (stvoritely), s Gaiou a celym vesmirem.
      Na tom prepisovaci jiz nic nezmeni, maximalne to o neco pozdrzi!
      Je to na nas lidech, abychom s durazem ukazali a rekli co chceme a co naopak striktne odmitame (sedet jen na gauci a pojidat popcorn je kontraproduktivni)!

      Preji vsem krasny den!

      AO.

      Vymazat
    4. Putin i Trump, ale i Zeman jsou připravení po krachu "dvojího metru" nastavovat rozumná pravidla pro lidi. Současné vlády (Nemecko, Francie Polsko, Česko...mají na špici víceméně neschopné lidi pro řízení svých států - to je taky schválnost od přírody, která funguje v zákonu akceREakce - ale v dlouhých cyklech. Ten špatný (čtvrtá kalpa) končí a pátá je klidová, pro lidi....než si to zas po cca 2-6 tisíci letech sami nepoděláme.
      ...a ten "Stvořitel" je taky něco jiného, ...zkuste přemýšlet, jestli by něco mohlo vzniknout nebo se změnit, kdyby neexistoval POHYB. Vše se hýbe, jen informace jsou v klidové = paměťové formě.
      A pohyb bez klidu by také nevznikl - takže bylo nutné vytvořit uvěřitelný příběh o tom, jak z DVOJICE!!! POHYB A KLID vzniklo mezi nimi ROZHRANÍ, z něj vznikaly hustoty později hmota i její cyklická forma = život.
      Ten příběh mám hotový, čeká se na dobu, kdy to někoho bude zajímat....

      Vymazat
    5. 12:21

      Nechci nyní hodnotit politiky. Ale k té mimozemské civilizaci se mohu vyjádřit: Je to má mimozemská civilizace a proto vás všechny o jejích válečných akcích tady na Zemi informuji. Zastupuji tu nejen ji, je jich takových mnohem víc a navzájem plně spolupracují. Neznamená to, že bych se osobně fyzicky nestýkal i s některými jinými, samozřejmě, mají také své vlastní zájmy a já nějaká ta práva pozemšťana, pokud to mohu říct tak volně. A také nějaké povinnosti, ale o tom asi až někdy jindy, už toto je nejspíš dost silná káva. Fakt je ale, že kontaktu s vesmírem nelze zabránit, někdy k němu prostě musí dojít.

      IQ.

      Vymazat
  27. Jsem na to zvedavi, takze se budu tesit!

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů