21. 2. 2015

Raněný voják ukrajinské armády řekl, že ho bojovat přinutili


Raněný voják Vasilij Běleň je už několik dní léčen v donbaské nemocnici v Alčevsku. V interview pro LifeNews voják učinil závažné prohlášení, když řekl, že ukrajinské velení štábu jej bojovat
přinutilo. V případě nesplnění rozkazu mu totiž velitelé hrozili, že si to vyřídí s jeho rodinou.
Vyprávěl, že chtěl uvolnit z armádních řad, ale nebyl propuštěn:
„Velení mi hrozilo prokurátorem. Říkali, že jestli nevyplním rozkaz, moje rodina může zmizet. Odjedou prý „odpočívat“ někam hodně daleko,“ - říká voják.


Do Alčevské městské nemocnice se voják dostal po ostřelování jeho kolony těžké techniky.
Ukrajinští vojáci se právě vraceli po dalším útoku na obydlené oblasti z Děbalceva do Artěmovsku, když jedna ze střel dopadla těsně vedle jejich obrněného vozu. Vasilij byl těžce zraněn a ztratil vědomí. Ve voze s ním jel jeho kamarád. Ten těžce zraněného Vasilije opustil a vzdal se opolčencům.
Vasilij se probral až poté, co ho na promrzlé zemi našli opolčenci. Naložili ho a odvezli do nemocnice. 
„Děkuju opolčencům, zachránili mě. Léčí mě tady, opolčenci mě chodí navštěvovat. Nikdo mě tu ani jednou neuhodil ani neponižoval, jak nám tvrdili u nás doma,“ - říká s obtížemi Vasilij Běleň.
V průběhu záznamu interview se tento mladý člověk obrátil i k prezidentu Ukrajiny Petru Porošenkovi:
„Nic není tak, jak lidem tvrdíš. Sedíš si tam a neděláš nic pro svůj národ, děláš jen pro své peníze. Ale tady pracují opravdoví lidé, kteří mi skutečně pomohli, opolčenci i lékaři!“ - řekl hněvivě Vasilij.
Brigáda opolčení Donbasu „Přízrak“ předala zraněného voják Ozbrojených sil Ukrajiny k dalšímu léčení jeho rodičům.
 
Připomeňme, že od 00:00 hodin 15. února v zóně konfliktu na Donbasu vstoupilo v souladu s Minskými dohodami v platnost příměří. Odpovídající rozkaz opolčencům vydal představitel Doněcké národní republiky Alexandr Zacharčenko. A byl vyplněn. Obdobný rozkaz dostalo i opolčení Luhanské republiky.
Petr Porošenko přes oficiální stránky informoval, že i ukrajinská armáda takový rozkaz dostala. Přesto nehledě na dojednané příměří v zóně konfliktu se i nadále nacházejí jednotlivé skupiny ukrajinských ozbrojenců, které promyšleně nadále ostřelují obydlené oblasti Donbasu a plánovitě ničí jeho infrastrukturu.





http://rusvesna.su/news/1424443569


(©)2015 myslenkyocemkoli.blogspot.com
Článek je povoleno publikovat v celé a nezměněné podobě s uvedením zdroje.

7 komentářů:

  1. ...musíme do ulíc, povedať nie násiliu, vojnám... BE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BED,
      neinformovaný dav v ulicich se dá velmi snadno zmanipulovat (viz Majdan). Myslím, že to by byla cesta tak leda do pekel. Musíme nejdříve pracovat na sobě, vzdělávat se, informovat, přemýšlet a pak pomoct otevřít oči i svému okolí. Je to pracnější, dlouhodobější než zamávat nějakou kartou a hodit vajíčko, ale myslím, že skutečně účinná cesta vede jedině tudy.

      Vymazat
    2. Nie VlaBi, musíme do ulíc ... !

      Vymazat
    3. Na Fb sú výzvy, formuje sa odpor, v tichosti...

      Vymazat
    4. V tomhle jsem názorově s Vlabi.
      Povstání a odporů bylo v historii člověka a je nespočet. Možná někdy vedly k drobným ústupkům či časově omezeným prohrám utlačovatelů, ale k osvobození člověka nikoli. S nástupem technologií a to nemyslím čistě destrukčně vojenských, nýbrž těch více méně skrytě manipulativních a špionážních, je úspěch něčeho takového v dnešní době ještě méně uskutečnitelný.
      Ale aspoň jsi mě Bed opravdu rozesmála slovy, že na "Fb se v tichosti" formuje odpor. Neber to osobně, ale tohle je opravdu hodně srandovní představa. Asi jako by se tři bakterie v petriho misce v "tichosti" pod mikroskopem rozhodly, že se rozmnoží a provedou útok na laboratoř.
      U klávesnice je každý bojovníkem za svobodu, ale když má dojít na věc, tak v naprosté většině si řeknou: "Já to tam stejně nevytrhnu, vždyť podle Fb jich tam budou minimálně milióny dalších, tak proč raději nekoukat na fotbal" To zaprvé.
      A myslet si, že zrovna na Fb se bude formovat něco tajného? No k tomu se snad ani nemá smysl vyjadřovat, ne? :-)
      Nejsem žádný "sluníčkář". Kdo mě zná, ví, že k ráně nikdy nemám daleko a jsem tím posledním, kdo sebou nechá druhými dlouhodobě orat. Ale jedno vím určitě - bez plného uvědomění si stavu věcí a tvrdou prací na sobě to globálně a dlouhodobě udržitelně nikam nepohne.
      Putin to dává světu jasně najevo. Vždyť Rusko právě svou naoko zdrženlivostí v přímých silových akcích a protiakcích drží Západ jakž takž na uzdě a hatí jejich plány. Místo tanků humanitární pomoc. Místo balistických střel mistrovská diplomacie (např. vypráskání bitevního křižníku z Černého moře a rozklad morálky posádky bez jediného výstřelu). Na plivance do jeho tváře metané mediálními sračkomety neustále odpovídá nabídnutou rukou. Nikoli však poníženým způsobem, ale stylem šachisty, který přemýšlí mnoho tahů dopředu. Sebeovládání a přemýšlení chladnou vlastní hlavou namísto toho se nechat vyprovokovat - to je sakra těžké a já vím, o čem mluvím.
      Podívej, jak Putin fyzicky nenásilnou metodou na svojí stranu strhuje už i občany USA a celého světa. Dosahuje snad téhož výsledku Babrak Bombama genocídou člověka?
      Vzít kámen a rozbít posměváčkovi, který mě veřejně zesměšní hlavu, to je reakce hodná neandrtálce. Obrátit situaci ve svůj prospěch, získat podporu okolí a znemožnit protivníka a ještě ho donutit se omluvit a to bez použití ještě většího kamene, to je něco, co obdivuju a co bych chtěl umět ovládat.
      Aby nedošlo k nedorozumění - nemluvím o nějakém "když dostaneš z jedné strany přes hubu, nastav i druhou tvář", to rozhodně ne. Mluvím o umění ovládnout situaci jako vyspělá bytost. Vědět, kdy již fyzická konfrontace je naprosto nevyhnutelná a i pak nadělat sobě i protivníkovi co nejméně utrpení. Dát protivníkovi možnost, stát se partnerem. A to je to, co chybí dnešnímu člověku. Tohle se na nikdo Fb nenaučí. Ani v davu s červenou kartičkou v ruce někde na náměstí.
      Ale ber to jen jako můj osobní názor. Nejde o vnucování jednoho názoru druhým, nýbrž o předložení dalších možností k posouzení.

      Vymazat
  2. ... čo vy máte furt s tými kartičkami a námestiami :-D ? To many words Michale, ...
    BED

    OdpovědětVymazat
  3. V tomhle také souhlasím s Michalem a VlaBi. Navíc je potřeba si uvědomit, že VŠECHNY velké revoluce byly dopředu naplánované a řízené shora, nebyly to nějaké spontánní akce lidu, jak se v neustále přepisované historii tvrdí. A díky víře v takovéto lži, a taky v lež, že takovou revolucí lze něco změnit, se pak formují tyhle nesmyslné demonstrace a podobné akce.
    Chce to se vyzbrojovat především informačními zbraněmi, protože skutečná světová válka, která se v každé vteřině ve VŠECH státech světa odechává, je válka INFORMAČNÍ. A tahle informační válka má na svědomí daleko více mrtvých, než všechny ozbrojené konflikty dohromady - můžu jmenovat například alkohol, tabák, rozpad rodinných hodnot, očkování, jedy v potravinách, marketing, který tyto jedy propaguje apod. ... bez takového pochopení jsou všechny revoluce a demonstrace ZBYTEČNÉ, protože stejně se pak lidé půjdou sami do křesla k televizi zabíjet dál, díky své nevědomosti...

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů