23. 2. 2015

Osobní poznání 2# - být vědomě mimo tělo (OOBE) je reálné

Dlouhou dobu jsem přemýšlel, zda tímto článkem jen nedonesu další kousek dřeva do lesa, ale nakonec jsem se do psaní přece jen dal. Vždyť nikde není psáno, že ho je nutné dočíst do konce, že?
Nedávno se mi poštěstilo něco, oč jsem usiloval téměř tři roky bez sebemenšího náznaku úspěchu. Něco, co racionálně smýšlející člověk považuje za nesmysl i přes v dnešní době již statisíce popsaných zkušeností lidí z celého světa. Lidí, které odlišuje věk, společenské postavení, víra, smýšlení, vědomosti.
Oč jde? O pro mne v tuto chvíli již holý fakt, že to, co nás definuje, jak sebe vnímáme - naše Vědomí, může existovat mimo naše fyzické tělo. Zkrátka, že se nevnímáme ve své hlavě. V literatuře o tom lze nalézt mnoho pojmenování. Astrální cestování, stav mimo tělo, OBE/OOBE (out of body experiences). Stav, který popisují i lidé, kteří prošli tzv. prožitkem klinické smrti.
Literatury je na toto téma opravdu více než dost, takže koho tento silně "exotický" zážitek zajímá, může dohledat a nastudovat, ale i tak si myslím, že většina lidí o tom už alespoň někdy slyšela. Zmínil bych asi pro mě zatím nejucelenější a nejzajímavější, jakoukoli vírou nezatíženou trilogií Roberta Monroa - Cesty mimo tělo, Daleké cesty a Návrat k pramenům.
Znám osobně několik lidí, pro které tento fenomén je jejich vlastními slovy - normálka. Oni tohoto prapodivného stavu dosahují běžně. Někdy spontánně, jindy cíleně. I když jsem neměl nejmenší důvod jim nevěřit, chybělo mi to nejpodstatnější - Vědět.
Pročetl jsem tuny návodů, jak takového zážitku dosáhnout. Vyzkoušel všechny více či méně vědecké metody. Taktéž neunikly mé pozornosti i metody nevědecké. Jediným výsledkem, kterým jsem sebe však obtěžkal, bylo, že to asi i přes opačná tvrzení není pro každého. Takže i když jsem v existenci tohoto jevu 100% věřil, nebyl jsem schopný si ho sám sobě dokázat. Vlastně jsem se už vzdal jakýchkoli pokusů, které stejně vždy končily totálním krachem.
Jenže před pár dny jsem "náhodou" narazil na jednu publikaci tématu se týkající, která pojednávala úplně jiný typ metod, jak mimotělního zážitku dosáhnout tou nejpřirozenější cestou. Spíše jen ze zvědavosti jsem ji přelouskal a řekl si, že pár pokusů navíc mě už nezabije a nic horšího, než další neúspěch mě nečeká.
Metody jsou založeny na tom, že vědomého, a tudíž relativně kontrolovatelného výstupu Vědomí mimo tělo lze dosáhnout ihned po probuzení. Je tam několik podmínek, které na jednu stranu jsou až překvapivě jednoduché, ale zároveň díky určité specifikaci i těžké. Ještě tentýž den jsem se pokusil o zaregistrování okamžiku, kdy se probudím, a zároveň zůstat bez jediného pohybu a spustit specifickou sérii myšlenek a vizualizací. První pokus skončil nezdarem. Když jsem si uvědomil, že jsem vzhůru, došlo mi, že již nespím několik minut. Ale druhý pokus dopadl dobře. Zastihl jsem přesně ten okamžik, kdy Vědomí přebírá svoji bdělou úlohu. Byl jsem však ve vaně (kde běžně po práci usnu do pár desítek vteřin :-) ) a již ne úplně teplá voda mne donutila obrátit pozornost jiným směrem. I tak jsem byl spokojen.
Druhý den hned od rána jsem cítil takříkajíc ve vzduchu nějakou velkou změnu. Nebylo to nic hmatatelného. Vyzní to sice jako nějaké spirituální kecy, ale vše bylo bližší, krásnější, harmoničtější. Vše se dařilo jak v nějakém kýčovitě naivním filmu. Emočně mě dokázaly roztřást takové věci, kterých si běžně ani nevšimnu. Ten den jsem si pomyslel, že pokud opravdu existuje něco s námi úzce propojeného jako jemnohmotný svět, pak určitě v tom mém k něčemu klíčovému právě ten den došlo. 
To jsem ještě nevěděl, co zažiji následující noci!
Vzbudil jsem se k ránu před šestou hodinou. Okamžitě jsem si uvědomil, že jsem vzhůru a zároveň se mi vybavilo vše, co jsem v takovou chvíli chtěl zkusit, abych se možná dostal do jakéhosi tranzu nebo spánkové paralýzy, která je k opuštění těla pro začátečníka nezbytná. Sám sebe jsem se v duchu zeptal, zda něco neslyším. A hle! Něco slyšet bylo. Takové vzdálené hučení, jak od vodopádu. Zaměřil jsem tedy na ten zvuk pozornost. Okamžitě začal zesilovat. Již po asi třech vteřinách nešlo o jen tak nějaké hučení, ale opravdu velmi intenzivní rachot ne nepodobný startu tryskového motoru hned někde za zdí. To už jsem díky mnoha knihám a vyprávěním věděl, že je to tady! Nemít o tom informace, tak se k smrti vyděsím, ale takhle ve mně propuklo intenzivní nadšení a očekávání příštích okamžiků. K hukotu, který byl sice velmi intenzivní, nikoli však nepříjemný se ještě v pozadí přidalo syčení a lehké popraskávání podobné elektrickým výbojům, které jsou slyšet na elektrickém vedení vysokého napětí, když na něj prší. Po další jedné až dvou vteřinách jsem ve většině těla začal cítit velmi silné vibrace. Okamžitě jsem věděl, že díky těmto symptomům mohu sám před sebou prohlásit, že jsem poprvé v životě v tranzu. O vibracích jsem také věděl z knih a vyprávění, a tak, ač jsem to vůbec neplánoval, mi projela hlavou myšlenka, že bych se mohl pokusit o oddělení od svého fyzického těla, které ve chvílích vibrací v těle je již prý uskutečnitelné. Ještě jsem jednu dvě vteřiny zkoušel zaměřením na vibrace je zesílit, ale nebylo již třeba. Byly opravdu velmi intenzivní. Byly přesně takové, jak je popisováno. Pocit, jako by vám tělem projížděl elektrický střídavý proud, ale bezbolestně. Tak, aniž bych zatnul jediný sval, jsem se pokusil posadit. Oči jsem měl stále zavřené. Od probuzení do tohoto okamžiku uběhlo tak 5 - 8 vteřin. Začal jsem se zvedat, až jsem si sedl. Pocity ale byly natolik reálné, že jsem znejistěl, zda nesedím ve skutečnosti. Jen abych svými akrobatickými výkony nevzbudil manželku!, pomyslel jsem si. Ale díky naší posteli vyrobené ne zrovna skvěle zvládnutou řemeslnou prací výrobce vím bezpečně, že tak razantní pohyb by se neobešel bez značného skřípotu. Tak jsem se snažil procítit svoje tělo nebo těla a opravdu jedno - to pravé fyzické stále leželo jak prkno, kdežto jiné, v kterém jsem se cítil v tu chvíli "jako doma", sedělo! V tu chvíli mi problesklo hlavou, že je to konečně tady! Již za pár okamžiků se budu dívat sám na sebe někde od stropu! Jenže právě tyto úvahy byly velkou chybou, která moje "nové" tělo katapultovalo do starého.
Byť s droboučkým nádechem nezdaru jsem byl uchvácen právě prožitým dobrodružstvím, které mojí víru, že jsme něco více, než fyzické tělo, posunulo na úroveň vědění. Jistě pragmatik může namítnout něco o halucinaci nebo o zvláštních, zatím ještě ne příliš probádaných schopnostech mozku, ale kdo něčím podobným prošel, ten ví, jak velmi se věda v tomto mýlí! Pocity a vnímání sebe sama a okolí jsou v tomto stavu - jak to jen říci - nejen reálné, ale mnohem více intenzivní a skutečnější, než když jste plně bdělí.
I když se mi nepodařilo zcela opustit fyzické tělo a celý zážitek trval jen kratičkou dobu, šlo pro mne o důležité poznání.
Jde tedy o další pro mne zajímavou oblast, kde již nemusím debatovat o pravdivosti tvrzení jiných lidí, kteří údajně něco podobného také znají. Pro vás, kteří jste něco podobného ještě nezažili, to pochopitelně nic nemění, protože jsem jen dalším, kdo si tím "údajně" prošel. Jde o další zkušenost, kterou nelze předat druhému člověku. Tím si musí projít sám.
Pokud vás něco podobného láká a máte pocit, že vám se to stát nemůže, mám pro vás dobrou zprávu. Když jsem toho dosáhl já, pak mohou všichni! Jsou tu sice jistá omezení či oprávnění - nebo jak bych to nazval - a to už je nad rámec tohoto článku. Ale splnit je nebo naopak dát vzniknout dalším omezením, je jen a jen na vás :-)

(©)2015 myslenkyocemkoli.blogspot.com
Článek je povoleno publikovat v celé a nezměněné podobě s uvedením zdroje.

35 komentářů:

  1. prosím o odkaz na tú publikáciu.. :-)
    Robo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Robo,
      publikaci v PDF podobě můžete sosnout například v níže uvedeném odkazu. Jen bych upozornil, že souhlasím pouze s metodami. Se závěry autora již nikoli. Jsou v přímém rozporu nejen mého poznání, ale i v rozporu již dohledatelných důkazů - i vědeckých. To je ale možné dočíst i v oněch publikacích Roberta Monroa.

      http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCIQFjAA&url=http%3A%2F%2Fobe4u.com%2Ffiles%2Fcesty_mimo_telo.pdf&ei=m_LcVNLmKMGzUYuagoAO&usg=AFQjCNGhN1pBUbYjaopZ4EpPo0j2dyAkBw&sig2=BwbnVt0DB6CJzpHMXXz6og&bvm=bv.85970519,d.d24

      Vymazat
    2. Michal, ďakujem za odkaz i za komentár! :-)
      Robo

      Vymazat
    3. Gratuluji, ted uz vis, jak na to. Ted se jen domluvit na spolecnem setkani v astralu :-)
      Zdravi BP z Alp :-)

      Vymazat
  2. BP, s dobrými ľuďmi kedykoľvek a kdekoľvek.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ..to som asi povedal blbosť, čo? :-)
      Dobrí sme všetci vo finále....tak teda s vedomými alebo s tými, čo sa so svojim vlastným vedomím aspoň pokúšajú zoznámiť a uvažovať srdcom.. :-)

      Vymazat
    2. Rada se setkam i s Vami pri AC, moje gratulace byla puvodne myslena na Michala, vyjadrila jsem se asi pod jiny komentar. I kdyz priznavam, teleportace mi nefunguje, 2x jsem zkousela nekoho takto navstivit a skoncila nekde jinde, tak se radsi potloukam v okoli, kdyz se mi zdari vedome opustit telo :-) Ano je to krasne se stat vedomym a videt co opravdu jsme - ciste vedomi/svetlo/kmitajici energie :-) BP

      Vymazat
    3. Som Michalovi za tento článok vďačný.

      BP, pomohla Vám k vedomiu (k vedeniu, nielen k viere) AC? Máte pocit, že ste vedomá alebo je tento pocit omnoho silnejší len pri AC?

      ...cítim sa jak malé dieťa pred Vianocami, tak sa ospravedlňujem.. :-)

      Vymazat
  3. Az po ruznych zazitcich jsem se stala vedoma. Zacala jsem se ptat a zadat vesmir o odpovedi na duchovni otazky .... a oni opravdu zacaly chodit, postupne behem 2 let. Do te doby jsem spala. :-) A AC mi pomohlo nejvice. Jedna vec je cist a druha uplne jina, kdyz ma clovek osobni zazitky, vlastni dukazy, ze smrt neexistuje, ze nejsme ve vesmiru sami, ze mame sve pruvodce ... apod. Az po AC jsem si uvedomila, kdo jsem, kdo jsme vsichni a to uz Vam nikdo neveme a neni nutne jine presvedcovat, to nejde ani s dukazy, to si musi kazdy prozit sam. Urcite spoustu lidi jsou vedomy i bez AC. Me to ale pomohlo a zaroven se mi nabalily i dalsi zazitky, nektere se pravidelne opakuji. Neni se ceho bat. Strach je nejvetsi nepritel a je to vlastne iluze. :-) BP

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)
      Ďakujem! :-)

      Mám potrebu niečo zažiť/prežiť/precítiť a až som trochu prekvapený, že táto možnosť sa mi ponúkla tak rýchlo vďaka tomuto Michalovmu článku, ktorý ma oslovil.. :-)
      Podobný pocit (možno o malinko intenzívnejší) som mal, keď sa ku mne dostali slová iného múdreho človeka, ktorý vo mne naplno rozvinul túto túžbu po poznaní.. :-)

      Vymazat
    2. Taky mi najednou prisla velka touha v duchovnim smeru neco zazivat, prozivat.... dnes vim, ze tento zajem nebyla nahoda. Paradoxne po tech spoustu zazitcich, kdy mi spousta veci docvakla jako puzzle, uz o ne tolik nestojim a katapultovalo me to zpet k tomu,abych vice vedome prozivala tuto realitu v kterem ted jsem a verim, ze sem tady dobrovolne. Mozna jsem paralelne i jinde, ale moje vedomi vice vnima tuto hmotu, takze vice pozornosti uz zameruji na zivot v TED a TADY. Uz nemam tolik touhu prozivat ruzne duchovni veci, nektere me presto stale doprovazeji, proste je sice prijimam a raduji se z nich, ale uz tolik cilene nevyhledavam, jako drive pred 2-3 lety, kdy jsem se hledala. Preji Vam krasne zazitky v tomto duchovnim smeru, stoji to urcite za to, ale je mozne, ze jini budou mit odlisne
      zkusenosti.

      Vymazat
    3. Byť prítomný tu a teraz nieje pre mňa automatické, vlastne je to pre mňa v tomto okamžiku celkom ambiciózny plán.. :-)
      Čokoľvek mi pomôže prebudiť sa naplno z hypnózy, je vítané.. :-)
      Ešte raz ďakujem Vám i Michalovi!
      Robo

      Vymazat
    4. Hehe, krájaj cibuľu, jednak musíš dávať pozor, aby si si neukrojil prst, štípu oči, a už si totálne v prítomnom okamihu... Ak sa chystáte mi nadávať, nerobte to ! Ja fakt a stále zažívam okamihy prítomnosti - spontánnu meditáciu pri robení detailných činností. Keď musíte dávať pozor, vnoríte sa a je to, čas stojí, mladnete, šak vidno na mne , heč....:-D BED

      Vymazat
    5. Robo,
      nemohu vědět, jaké podmínky musíš splnit ty konkrétně. Každý má jiná současná omezení a v něčem je zase napřed. Takže jeden OOBE bude zažívat samovolně od mala, jiný na tom musí tvrdě máknout. Nepropadej splínu, pokud budeš patřit do té druhé skupiny. Mě to trvalo tři roky. Tvoje cesta do teď prostě vedla jinudy a jsi napřed zase v jiných oblastech.
      Rozhodně se nefixuj kýmkoli, kdo kategoricky tvrdí, že je něco tak nebo opačně jen proto, že on to tak měl a má. Nikdo není ideálním lidským prototypem. V ničem. Počínaje stravou a konče třeba oblékáním. Když vnitřně cítíš, že projít zrovna tímto je pro tebe něčím důležitým, tak jdi potom jak lovecký pes. Sám poznáš, zda jdeš správným směrem či nikoli.
      Každý je naprosto jedinečný a originální právě tím, čím jsme si v celé své historii prošli. Tím jsou také dány nazvěme to úkoly, na kterých musíme zapracovat nyní.
      A tak nějak tuším, že famózní zážitky, které spadají pod kategorii zázraků (větších i těch menších osobních), bude člověk zažívat až v případě, že půjde směrem, který právě splnění vlastních úkolů vyžaduje. Čím více půjde s tímto proudem, tím lépe a plněji se bude cítit. Pro jednoho mohou být podobné zážitky katapultem (možná i podmínkou) pro jeho další vývoj, pro jiného zase brzdou. Už jen z tohoto důvodu se řiď vlastním citem a nestav na cizích základech. Máš položeny své vlastní.
      Myslím si, že OOBE můžeš dosáhnout v každém případě. Ale pokud půjdeš mimo svůj proud, nemusí to být vždy ku tvému prospěchu. Sice i zde platí, že bez práce nejsou koláče (někdo si to odpracoval už v minulých životech a proto je to pro něj nyní jednodušší), ale když se musí až příliš tlačit na pilu, je to patrně proto, že nejsou splněny všechny úkoly nebo na řadě je něco jiného důležitějšího.
      Ale určitě tyto schopnosti-možnosti nemáme jen tak pro nic za nic. Možná bych to srovnal s ohněm. Ten je taky dobrý pomocník, ale špatný pán :-)

      Je to sice velmi osobní, ale snad tím něco nepohnojím. Nepředpokládám, že se mi v blízké době bude podobný zážitek opakovat. Škemráním o něj jsem směřoval příliš mnoho času a energie jinam, než si žádá můj proud. Patrně proto mi bylo umožněno jen kratičko nahlédnout za oponu, abych se mohl uklidnit a zintenzivnil a zefektivnil konkrétní práci, která je nyní pro mne hlavním bodem-úkolem. Zkrátka nejdříve práce a až potom zábava. Záleží na mě jak brzy (zda vůbec) stihnu tu svojí práci a kolik mi zbude času na zábavu :-)

      Vymazat
    6. Michal, ten múdry človek, o ktorom hovorím, ma učí hľadať pravdu sám v sebe a preto ma nikto len tak z mojich zámerov neodradí.. :-)
      Verím, že všetci tu máme svoju úlohu. Ja som však zatiaľ nevedomy, tak svoju úlohu zatiaľ ani neviem nájsť. Aj preto je pre mňa dôležité vedieť, nielen veriť. Určite mi rozumies :-)
      A to vystúpenie z tela určite skúšať budem, Tvoj článok vo mne zarezonoval:-) Skrátka teraz potrebujem zazitky.
      Mimochodom, tá moja "Biblia" je "Thovt - projekt lidstvo" a "Thovt - Brány Atlantidy"

      Ďakujem za tie osobné slová, Michal!
      Robo

      Vymazat
    7. ..a ešte... raz som mal lucidne snenie. V dobe, kedy som o svojej súčasnej ceste ešte ani netušil.. :-)
      R.

      Vymazat
  4. Len raz som to vedome urobila a šlo to. Ako som sa tak videla zhora, zdalo sa mi , že to je predsa zbytočné pozerať sa na seba. K čomu to safra je ?
    Žiaden iný pokus som vedome neskúšala, nerobila, prišlo samo. Lety nad krajinou, morom, mestami, môj astrál je krásne farebný - bacha na šedý !! Tiež mám sprievodcov, čo to mi ukázali..., ale v tom som akási skromná. Viem čo viem, stačí. Sú onakvejšie zážitky. - Ano, ako tu ktosi píše , sú to zážitky v bdelom stave, v prítomnosti, v úplnom sa odovzdaní momentu. Sú čisté ako krištáľ, a nik Vás v nich nemôže napadnúť, al. prilepiť sa na Vás, ohroziť.
    Stretávajte sa ľudia v tomto nádhernom časopriestore na matke Zemi, nie v astrále, tu je nám prirodzené prežívať, to je naše pravé bohatstvo. BED

    OdpovědětVymazat
  5. To co trvale poškozuje vědomé vystupování z těla a likviduje záměrně mozek si můžete taky přečíst zde: http://prvopodstata.blog.cz/1502/deti-a-mladez-jsou-trvale-poskozeny-smartfouny

    OdpovědětVymazat
  6. Takové články se hezky čtou. Přeji tedy spoustu dalších úspěšných zážitků v astrálu :-)

    Víš, co je na té fascinaci tímto "fenoménem" nejkomičtější? To, že astrální tělo a Já (vědomí) člověka vystupují z těla každou noc a jsou ponořené do kosmu s železnou pravidelností - a "nasávání vesmírné harmonie" je pro astrální tělo podobný proces, jako pro fyzické tělo obědvání :-) Jediný rozdíl mezi bezesným spánkem a AC je to, že při AC neztratíš vědomí a můžeš s jednou jeho částí vědomě manipulovat, kdežto při bezesném spánku jsi v bezvědomí. Kdyby si lidé tohle uvědomili, nebudou to už brát jako něco exotického, ale jako přirozenou a nutnou součást života :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. spiiiidy: souhlasim, asi pred 2 lety jsem videla video s vedcem na nejake konferenci (v nemcine a uz ho myslim nedohledam), ktery udelal pokus se spoustu lidmi. Lehli si pred spankem vsichni do posteli, co byli vahach a na hlavu kazdemu dali takove ty merice, jak mozek pracuje behem spanku a v jakem fazi zrovna jsi. A vysledek byl ohromujici. Uplne vsichni meli v urcitem momentu spanku nahly ubytek vahy, to trvalo celou dobu spanku a tesne pred probuzenim, kdy mozek uz ukazoval ze se zapina, tak vaha okamzite naskocila zpet. Rozdil byl jen v tom, ze nekdo mel vetsi ubytek vahy, jiny mensi, ale UPLNE VSICHNI meli nejakou ztratu. Ten rozdil proc nekdo mel vetsi ubytek a jiny mel mene vysvetlil tak, ze to bude ASI tim, ze nekdo se odpoji jen kousek, mirne vysune a jiny odleti uplne pryc mimo telo. Zda to je 100 % pravda, nedokazi potvrdit, kazdopadne me to zaujalo a ten pocit mam tez, ze behem spanku vsichni vycestovavame. Rozdil je jen v tom, ze nekdo si to pamatuje a dokonce cilene ovlada ale vetsina o tom vedome nevi.BP

      Vymazat
    2. Spiiiidy
      píšeš: "Kdyby si lidé tohle uvědomili,..."
      Můžeš nějak nastínit, jak si uvědomit něco, co se děje možná na nevědomé, možná na vědomé úrovni, nic méně při návratu je tato část paměti vymazána, respektive je pravděpodobněji přepsána pamětí mozku z doby spánku (např. sny)? Doufám, že tím nemáš na mysli si o tom někde přečíst :-) Takto nabyté informace můžeš maximálně akceptovat, můžeš jim věřit, ale nemůže být řeč o uvědomění si (od slova vědět).
      Je tu jistě pádný důvod, proč z těchto každonočních výletů nemáme vědomé vzpomínky. Možná se pletu, ale domnívám se, že překlenutí tohoto důvodu by mělo pro naší psychiku(mysl) stejně fatální dopad, jako si dlouhodobě odepírat spánek.
      Nemluvím o OOBE ani AC, nýbrž o přirozeném nevědomém opouštění těla během spánku, který jste ty i BP zmiňovali. Podle mne jde o hodně odlišné záležitosti co se místa - "výletních destinací" i jejich účelu týká.

      Vymazat
    3. Nejdříve si o tom samozřejmě přečíst musíš, pokud nejsi z předchozích životů nadán schopností kontinuity vědomí nebo pokud ji nemáš vypracovanou. Existují ale konkrétní (meditační) postupy, jak toho v relativně rozumném čase dosáhnout, a pak si můžeš ověřit sám na vlastní kůži (resp. na vlastní vědomí), že tomu tak skutečně je. Ta část, kdy jsi v bezesném spánku, se nevymazává ani nepřepisuje - zkrátka z toho za běžných okolností ani vzpomínky mít nemůžeš. Pokud ale začneš v této fázi být vědomý, vzpomínky z této fáze neztrácíš.A právě AC je dobrý krok tímto směrem. Protože pokud dokážeš být vědomý, když je astrální tělo a Já vysunuté z éterného a fyzického těla, a ještě je v jejich blízkosti, pak je velmi dobrá šance, že dokážeš být vědomý, i když je astrální tělo a Já poněkud dál ve vesmíru, tzn. ve fázi bezesného spánku.

      Je velký rozdíl mezi snovým obrazným vědomím a bezesným spánkem. Snové obrazné vědomí nastupuje tehdy, pokud na astrální tělo a Já ještě působí dozvuky smyslových vjemů z dne. Tyhle vjemy se různě transformují, míchají a ještě se do nich zamíchává vliv z vyšších světů. Při bezesném spánku je astrální tělo a Já natolik daleko a je natolik ponořené do kosmu, že na něj už žádné dozvuky smyslových vjemů nepůsobí a lze při tom vnímat úplně jiné skutečnosti :-) A vše, co píšu, si také můžeš sám ověřit.

      Vymazat
  7. Michal, existuje i článok "osobní poznání *1", prosím?
    nenašiel som..
    Robo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Robo,
      u každého článku jsou dole štítky. Když na to klikneš, tak konkrétně u tohoto ti vyjedou čtyři další články. První z nich je "jednička".
      http://myslenkyocemkoli.blogspot.cz/2014/10/osobni-postrehy-1.html

      Vymazat
    2. Ďakujem :-)

      Vymazat
    3. Robo,
      možná to tak nevypadá, ale mnohem úžeji, než se zdá, s tématem souvisí tyto dřívější články-povídky:
      http://myslenkyocemkoli.blogspot.cz/2013/05/chytremu-napovez-hloupeho-nakopni_6131.html
      http://myslenkyocemkoli.blogspot.cz/2014/07/den-jako-kazdy-jiny-volne-pokracovani.html

      Vymazat
    4. Michal, články si prečítam, ďakujem - cením si Tvoju úprimnú snahu (úprimných ľudí už stretám čoraz viac - čoraz viacej sa ich vydáva na cestu k poznaniu seba samého, svojho srdca. Je vlastne úžasné, jak rýchlo sa ich počet zvyšuje).
      Ďalšie info o technikách k AC už nehľadám. Stačí mi tento Tvoj článok aj s odkazom. Verím, že teraz je na mne, aby sa mi to podarilo a že tieto informácie mi k tomu budú stačiť.. :-)
      Podľa môjho (ešte nevedomého) názoru sú ku všetkému, čo robíš, podstatné aj úmysly, prečo to robíš.
      Ćhcem napríklad výhľadovvo skúsiť holotropné dýchanie.. Teraz od toho budem očakávať úplne iné veci, aké by som bol očakával napríklad pred 5 rokmi a tomu sa prispôsobí aj môj následný zážitok a ponaučenie z toho.

      ..mimochodom, chce to po mne prečítať obrázok při odosielaní tak odhadom z 50% (ochrana pred robotom).. :-)

      Robo

      Vymazat
    5. To je divné, v nastavení mám kontrolu opsáním slova permanentně vypnutou. To musí být nějaká krpa u poskytovatele (blogger.com).
      Po mě jako přihlášeného pod nickem to nikdy kontrolu nechtělo.
      Možná máš nějakou IP adresu, kterou google občas označí jako podezřelou (mě se to občas stane a nemohu vyhledávat pod googlem) a pak některé jejich servery dělají různé naschvály.

      Vymazat
    6. pre Google po všetkých tých mojich príspevkoch na nwoo už musím byť aspoň t.r.r.sta (nechcem to slovo písať tu - je to Tvoj blog) :-D
      Inak, články sú to veľmi pekné, sedí mi to... :-)
      R.

      Vymazat
  8. ona ta osobní zkušenost vytváří vibrace,vyzařující klid,který vycítí děti a zlí psi.MLČKY setrváváte kdekoliv,NEKECÁTE,nemáte ičo s mastným ceníkem na esoteriku,jste v pohodě...

    OdpovědětVymazat
  9. me se to v mladi darilo normalne vcetne propadu do paralelniho sveta - dodnes kvuli tomu mam velike problemy ktere se nedari opravit.

    OdpovědětVymazat
  10. Užasné něco podobné se mi stalo,, je to něco nepopsatelného ale krásného..Být vědomne v jinem světe...

    OdpovědětVymazat
  11. Právě jsem dočetl knížku od J. Londona s názvem Tulák po hvězdách.
    Kdo ještě nezná a zajímá se o téma OOBE, vřele doporučuji. Vlastně doporučuji i těm, kteří se zajímají i o minulé životy, sílu vědomí apod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vdaka za doporučenie, začiatok mi pripomenul jeho knihu Pred Adamom, ako malý chlapec sa každú noc ocitol v prehistorickej dobe v "koži" svojho prapredka a opisoval jeho život.
      Knihu Tulák po hvezdách, už viac raz spomínal J. Dušek, ale až teraz som sa dostal k jej čítaniu...
      Miki

      Vymazat
  12. To jsem četla jako náctiletá a málem jsem si z toho.... Naprosto úžasná a jedinečná kniha. Nechtěla jsem, aby skončila. Schovávala jsem ji sama před sebou, abych ji nedočetla hned :-)

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů