9. 8. 2013

Pod našima óóókny roste přeslička...


...bych si klidně mohla zpívat prostonárodně: ne jedna, ne dvě, ale téměř souvislý hustý koberec sytě zelených otřapečkovaných rostlinek. 
Jsou k neudolání - čím víc je sekám, tím víc a mohutnějších všude vyráží. Kde se tu vzaly? Nasela jsem přece "hřišťovou", ale místo ní - přeslička, přeslička, bodlák, přeslička, nic... a zase přeslička.



Ale proč to píšu: 
To si vám takhle dneska nad nimi hovím v lehátku, listuju v Helsingovi a najednou čtu...


...To musím jíst písek, abych se uzdravil?

Ne, stačí přeslička rolní. Je vhodná především při nedostatku vápníku. Křemík, který je v ní obsažen, zpracuje buňku tak, že je schopna vápník přijmout. S přesličkou překonáte každý problém s vápníkem, například osteoporózu.

Kolem našeho domu roste spousta přesličky.

Pak máte v rodině nedostatek vápníku. A potřebujete posílit kůži, vlasy a podobně. Rostliny se vyskytují v okolí toho, kdo je potřebuje, a všude jej následují. Až je nebudete potřebovat, zkrátka zmizí.

Ty rostliny tu ale byly odjakživa.

Věděly, že přijdete. Už jste někdy četl něco od Wolfa Dietera Storla? Má profesuru z botaniky a píše o léčivých rostlinách, jejich duši, přípravě a metafyzických účincích. Zabývá se otázkou, proč provázejí člověka a proč rostou v jeho blízkosti.
Podívejte se, co roste v okolí místa, kde se narodily vaše děti. Tyto rostliny spoluprožívaly jejich zrození a pomohou jim, až to budou potřebovat.
Ještě jedna poznámka k přesličce: vyskytuje se sice všude, ale nikdy ne v nápadně velkém množství. Pokud máte pocit, že jí je kolem vás opravdu hodně, svědčí to o nedostatku křemíku nebo vápníku ve vaší rodině.

Podle homeopatie trpí všechny mé děti nedostatkem vápníku.

Proto vám v zahradě roste přeslička – jednou ji vaše děti budou potřebovat a ona tam na ně čeká. Vaši potomci jsou odmalička blonďatí, že ano?

Ano.

Udělejte si přesličkový čaj nebo šťávu, případně ji můžete jíst také syrovou v salátu. Má sice křehkou strukturu a nepoddajný stonek, drsný jako smirkový papír – dříve se s ní leštilo cínové nádobí - dovede však přeměnit buňky v těle tak, aby byly schopny přijmout křemík, a tím pádem i vápník. Můžete vypít ohromné množství kravského mléka, ale vápník se zase vyloučí ven. Přeslička buňku dovede připravit a zařídit, aby vápník přijala.
Shrnul bych to takto: když na sebe začne nějaká rostlina upozorňovat, snaží se ti říct: „Množím se, aby sis mě všiml, potřebuješ mě a já tu jsem pro tebe.“ Pokud bude třeba, vleze vám klidně do postele, jen aby na sebe upozornila. To je třeba mít na paměti.

(úryvek z knihy Jana van Helsinga: Tajné společnosti) 




No není tohle synchronicita jako hrom?
(Teď jdu prozkoumat pole jitrocele, které se nám namnožilo na druhé straně domu... )
Vlabi



10 komentářů:

  1. Ano, ano, ano... ja budem musieť preskúmať púpavu, a modrú čakanku. Nech žijú priatelia rastlinky!
    B

    OdpovědětVymazat
  2. Tak sa mi zdá, že praslička sa ordinovala na ľadviny a močové ústrojenstvo.
    B

    OdpovědětVymazat
  3. Boli tu ďalšie komenty... B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bed,
      vím o tom. Zapracoval šotek :-(
      Pracuju na rekonstrukci.

      Vymazat
  4. Zrovna nedavno som premyslal presne nad tym o com v podstate pises tu VlaBi.A predchvylou som tym smerom pisal i komentar u Iv. Nahody neexistuju:-) Skvely clanok. ..Mailo

    OdpovědětVymazat
  5. No, to si děláš legraci:) Můj muž trpí jak zvíře už 2 roky bolestmi v kříži a tak různě, nic nepomáhá,. . . včera jsme jeli něco vyřídit a byla objíždka kolem tratě, neřídila jsem, tak sleduji znuděně okolí a koukám, přímo kolem trati koberec přesličky, a dál a dál i mezi kolejema. Říkám Vlastíkovi, tak dlouho jsem tu přesličku neviděla, pamatuješ, jak jsme jí sbírali, když jsme byli malí . . no a dnes otevřu Michalův blog a tady PŘESLIČKA . . :))))to je nějaká informace také pro mě:) iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo,
      na bolesti v kříži nevím, jestli pomůže zrovna přeslička, ale mně pomohlo následující: nejdřív je třeba zjistit příčinu. Jak? Jeden věhlasný ortoped mému masérovi ve slabé chvíli prozradil jednoduchou metodu - při záchvatu decku kvalitního alkoholu a dvacet minut počkat. Pokud bolest zesílí, jsou to plotýnky a to je lepší přenechat odborníkům. Ale pokud bolest přejde (oblast se vlivem alkoholu prohřeje a uvolní), je to svalová záležitost a pak doporučuju jednu kúru s MMS na zažehnání zánětu a pak 2 - 3 Bowenovy masáže, ale provedené odborníkem! Garantuju stoprocentní úspěch!

      Vymazat
    2. VlaBi, díky moc, určitě vyzkoušíme, u nás už je to nesnesitelný, všechen chod našeho života se nyní točí kolem bolestí mého muže. S tou odborností je to fakt, naposledy ho měl v parádě sice odborník, ale nějak se mu to zhoršilo, tak už nevím co. Bowenovy masáže neznám, ale najdu si info na netu. Díky . . . iva:)

      Vymazat
  6. Musí se užívat přeslička jen jako čaj, nebo se může normálně jíst syrová? Děkuju. Pavel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neznámý,
      čaj, napařování, koupele, přikládání rozmělněné kaše (taky se s ní dobře myje nádobí bez použití chemie), ale že by ji někdo jedl, jsem ještě neslyšela.
      Informace jsou ale kdekoli na internetu, třeba zde:
      http://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-stromy/byliny/156-preslicka-rolni-ucinky-na-zdravi-co-leci-pouziti-uzivani

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů