28. 8. 2013

Příběh Emmanuela Kellyho









Vím, je to už starší příběh, ale pro to, co se dnes děje na Blízkém východě, stále nesmírně aktuální.
Vlabi



http://www.videacesky.cz/hudebni-klipy-videoklipy-hudba/pribeh-emmanuela-kellyho

3 komentáře:

  1. Vlabi,
    moc děkuji za toto asi nejúžasnější video, co jsem kdy viděl.
    Je to přesně to, co by si zasloužilo, aby shlédl každý na světě!
    Děkuji hlavně Emanuelovi!

    OdpovědětVymazat
  2. Michale,
    Emannuel je určitě skvělý, pro mě však je nejúžasnější postavou tohohle příběhu ta nenápadná světlovlasá paní v zákulisí. Už to, že se vydala jako zdravotní sestra pomáhat do válečné oblasti, o ní něco vypovídá. Kdo by se však odhodlal osvojit si dvě cizí, těžce postižené děti, zajistit jim potřebnou lékařskou péči, přemoci pravděpodobné byrokratické překážky, zajistit je finančně a poskytnout jim láskyplný domov - a to všechno patrně bez nějakého "otce", protože nikdo takový se na scéně neobjevil. Prostě - nemám slov...

    Tohle video však pro mě má ještě jednu, zcela odlišnou rovinu, a to je samotný text Lennonovy písně. Myslím, že to by stálo za hlubší úvahu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlabi,
      vím o čem píšeš. Snad i právě proto nemusí být "náhoda", že těsně před shlédnutím videa jsme doslova na jeden hlt spolkli v minulých článcích doporučovaný film (Cafe de flore). Myslím, že právě o tom tento příběh Emanuela, jeho náhradní matky, ale i všech v dané rodině je, stejně jako u nás všech.

      Ano, text Lennnovy písně si zaslouží alespoň malé zamyšlení, protože jde o to samé, na co jsem nenápadně upozorňoval ve vztahu k videu, na které nám "linkla" Selesta v komentářích pod článkem u duchovnu.

      Nyní mizím do pracovního procesu, ale večer zkusím v případě, že budou elementálové příznivě nakloněni, něco sesmolit. Pokud tedy mě mezitím nepředběhneš :-)

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů