22. 2. 2022

Doněck slaví uznání nezávislosti DNR Ruskem

https://politikus.ru/video/140456-v-donecke-prazdnuyut-priznanie-rossiey-nezavisimosti-dnr.html

Dekrety uznávající LPR a DPR jako suverénní a nezávislé státy byly podepsány v úterý večer. Prezident Ruské federace Vladimir Putin dále pověřil ministerstvo zahraničí jednáním s DLR a LPR o navázání diplomatických vztahů o přátelství, spolupráci a vzájemné pomoci. 

Donbaské republiky už dále uznaly i Sýrie, Venezuela, Kuba, Nikaragua a Středoafrická republika
Spojené státy proti republikám zavedly sankce...
Ruský krok odsoudila Británie, Lotyšsko, Gruzie, Slovensko, Německo a Česká republika.


Zasedání Rady bezpečnosti OSN na Donbasu
V New Yorku skončilo mimořádné zasedání Rady bezpečnosti OSN o Donbasu, které bylo spíše jen protokolární akcí – strany zběžně přečetly dávno známé pozice a bez jakéhokoli rozhodnutí se zase rozešly. Setkání bylo svoláno z iniciativy Spojených států, Ukrajiny, Francie, Británie, Norska, Mexika, Irska a Albánie. Nikdo neočekával průlomy v této události vzhledem k tomu, že Ruská federace má právo veta.
Stálý ruský představitel při OSN Vasilij Něbenzja řekl, že Donbas se nyní ocitl na pokraji nového vojenského dobrodružství Ukrajiny, a proto padlo rozhodnutí uznat DLR a LPR. Stálý představitel Ukrajiny při OSN sebral fixy-zvýrazňovače a označil to, co se mu zdálo podobné, v dekretech prezidenta Ruska o uznání Abcházie a Jižní Osetie, DLR a LPR. Došlo i  k vtipným momentům: Kyjev například vyzval Ruskou federaci, aby zrušila rozhodnutí o uznání DLR a LPR a vrátila se k jednacímu stolu. :-)

Hlavní teze vystoupení stálého představitele Ruské federace Něbenzji:

- Donbass se ocitl na pokraji nového ukrajinského vojenského dobrodružství, to Moskva nemůže dopustit, proto tak bylo o DLR a LLR rozhodnuto;

- Kyjev vedený Zelenským se vrátil k militantní rétorice a udělal vše pro zničení Minských dohod;

- je důležité zaměřit se na to, jak se vyhnout válce a donutit Ukrajinu, aby přestala ostřelovat LLR a DLR;

Minské dohody je bohužel připravena pohřbít i řada mých kolegů v Radě bezpečnosti OSN;

- Ruská federace je otevřená diplomacii na Ukrajině, ale nedovolí na Donbasu
 nový masakr.

Washington neplánuje dodat jaderné zbraně Ukrajině, „která je nechce“, řekla americká velvyslankyně při OSN Linda Thomas-Greenfieldová. Uvedla také, že „dnes Putin roztrhal Minské dohody na kusy“ a vyjádřila přesvědčení, že „se tam zastaví“.

zdroj: https://rusvesna.su/news/1645502600

-----------------

A co Ukrajina?
Ukrajinští poslanci se po uznání LDNR hromadně odmítají podílet na práci Rady
Zahájení plenárního zasedání Nejvyšší rady dnes ráno, 22. února, totiž bylo zvláštní: v sále byla zaregistrována méně než polovina celého parlamentu. Ze 450 poslanců jich dnes do Rady přišlo jen 218. Symbolika situace, která se vyvinula v ukrajinském parlamentu po osudových událostech uznáním donbaských republik Ruskem, je působivá.
Nejzarytější „patrioti“ na Ukrajině jsou rozhořčeni. Po sarkastické řečnické otázce, kam se poděl zbytek poslanců, tedy spolupracovník exprezidenta Porošenka Igor Mosiyjčuk pronesl, že ti, kteří na jednání nepřišli, si už zřejmě "nabrousili lyže“ (= utekli). 
V Rusku to berou s nadhledem: Sergej Koljasnikov, který provozuje populární blog "Zergulio", napsal, že poslanci se zřejmě už perou u mobilizačního střediska o přednostní odeslání do zákopů na obranu Ukrajiny.

zdroj: https://rusvesna.su/news/1645523579


18 komentářů:

  1. https://youtu.be/aj0LRnpZPD8
    Vypadá to, že snad bude klid... Ti géniové i v EU snad pochopili, že když naposledy naštvali medvěda, tak se zastavil až v Berlíně. Což zřejmě němci rozhodně nechtějí:-) Protože dnes by se možná zastavil až v Bruselu...
    nenimito

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bolo to tak, že Keď nastal pokus o Nový Svetový Poriadok vo Francúzsku - slávna Francúzska revo-polúcia - ale nevedeli to rotsh ovládať - tak povolali zaplateného lokaja Napoleona, ktoré ho následne poslali do Ruska - a odtial ho HNALI až do Paríža a obsadili Rusi Paríž. Tak vďačíme vzniku Bistro - to ako ruská vojaci hnali liknavých žabožrútov do rezkej roboty - a pamätajú si to dodnes. Toto INVESTORI dobre vedei aj v 2. vojne, keď poslali svojo poskoka vodcu zase do Ruska - a počkali si na výsledok Kurska - AŽ POTOM sa konal Teherán a prosíkali Stalina, aby mohli otvoriť druhý front - aby si zachránili koľko toľko Európy - lebo nemec by utekal do Francúzska, aj Španielska a Rusi za nám a obsadili by celú Európu. Teraz je možnosť, že ak sa Rusi naozaj naserú a pohnú - vezmú si Svajc s bankami, ktoré VŽDY financovali týchto lotrov - a tým skončí tento systém platených objednávok na vojny. Už sa nebudú mať kde schovať a bude konečne kľud.




















      Vymazat
    2. Bylo by to jen ku prospěchu. Nemusí se táhnout přes celou Evropu, stačí, když do Bruselu přiletí, a celé to tam..... (postaví do latě)

      Vymazat
  2. Všechno už tady jednou bylo.... stejný scénář jako v 1938. A dopadne to nakonec jako v 1939.
    Na víc ruská armáda ani ekonomika nemá.
    JB

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle ničím nepodložené výkřiky jsou od reality vzdálené tak, jako tento systém od vlády lidu. Člověk

      Vymazat
    2. Nepodložené? A to jako čím, mohu-li se zeptat. Fakta totiž hovoří jinak.
      Děkuji za fundovanou a doloženou odpověď.
      JB

      Vymazat
    3. No pokial viem tak v 1939 bol len zaciatok a nie koniec konfliktu vsak? A aky bol koniec vsetci pozname... ale presne ako hitlerovci aj Vy mate presne ten isty nazor...na ciac rusi nemaju. A mali vtedy a mali by aj dnes ak by k niecomu doslo, co myslim ze kazdy kto pouziva mozog vie ze nedojde.

      MS

      Vymazat
    4. Srovnávat současnou situaci s rokem 38´je opravdu síla. Nikde jsem se např. nedočetl, žeby čs. armáda několik let ostřelovala sudety z těžkých zbraní.
      Nebo jsem se přehlédl....?
      Jirka

      Vymazat
    5. Teď už je jasné kdo koho ostřeluje....:-(
      JB

      Vymazat
    6. A taky je jasné, kdo na co má. A stejně tak teď teprve bude jasné, kdo na co v našich krámech, obchodech (i s energiemi) bude skutečně mít. A díky tomu i to, jak skutečně jsme na Rusku závislí s tou naší ekobruselpolitikou:-) Stačí se kouknout na ceny denní spotřeby v obchodech před 14dny a za 14 dní. To se teprve v té (politické)ekonomice pozná, kdo na co skutečně má... Ti naši političtí ubrebtálci si jen odsouhlasí vyšší mzdy. Co JB? Umíte si taky zvednutím ruky zvednout plat? Nebo jen po vzoru naší mediální politiky ubrebtávat, ale bez nároku na vyšší mzdu? Měl byste si o ni co nejdříve zažádat, než bude ten vedle placeněnetový picálek rychlejší;-) Protože až odmávají další sakce na východ, tak se z toho mnoho lidí na západě možná i pos...
      nenimito

      Vymazat
  3. Evropští tupci si neuvědomili že sankcemi pomohli Putinovi. Všichni sankcionovaní https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/invaze-rusko-sankce-britanie-donbas-vychodni-ukrajina-evropska-unie-borell-javid.A220222_091947_zahranicni_dtt si díky sankcím konečně uvědomí, že majetky a bankovní konta na západě jim nejsou k ničemu. Konečně si uvědomí kde jsou doma a nezbude jim než kopat za Rusko. Z toho vyplývá že vysněnou barevnou revoluci nebude mít kdo rozdmýchávat.

    S Nordstreamem se tupci střelili do vlastní nohy. Až jim začne kolabovat energetika, nezbude jim než vykácet nejbližší park, enebo nakupovat předražený "americký" plyn. Rusko mezitím svoji produkci vyveze do Číny. Tuhle srandu zaplatíme my, obyvatelé české kotliny. Prodáme elektřinu za hubičku, aby fašisti přemalovaní na demokraty nezchudli. Děkovné dopisy posílejte na adresu naší vlády, plné charakterních osobností.

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat
  4. Konečne. Medveď už nemal kam ustupovať. Veriť západu znamená smrť. Nasledujúce dni budú zaujímavé, pretože zatiaľ nie je jasné (aspoň nie verejne) v akých hraniciach boli republiky uznané. Ak ide o celú Doneckú a Luhanskú oblasť, tak práve sa na ich území ocitla podstatná časť armády Mordoru.

    s0lar

    OdpovědětVymazat
  5. No, takže celé oblasti patria republikám:

    https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/vyzveme-ukrajinu-aby-se-stahla-z-naseho-uzemi-zni-z-republik-na-donbase/

    Som zvedavý čo nato druhá strana keď tam nastúpia Rusi. Ale asi veľmi na výber mať nebudú. Tých 20 000 žoldákov sa posr.lo určite už dnes. Tak tretina ukrajinskej armády dezertuje, tretina sa pridá k ruskej armáde a tretina ujde do Kyjeva...

    s0lar

    OdpovědětVymazat
  6. Nějak jsem se snažil zjistit, co vlastně znamenají PindenUsaSankce...

    Zřejmě to bude pro běžné Rusy hrozný trest:
    "Biden řekl, že ruské elity „sdílejí korupční zisky kremelské politiky a měly by se také podílet na bolesti“. Tři Rusové, kteří jsou součástí Putinova vnitřního kruhu – Sergej Kirijenko, Aleksandr Bortnikov a generální ředitel Promsvjazbank Petr Fradkov – budou potrestáni sankcemi, které jim zablokují přístup k americkému finančnímu systému, stejně jako někteří příbuzní.
    Prezident řekl, že USA také spolupracují s Německem, aby zajistily, že se plynovod Nord Stream 2 z Ruska do Německa nepohne vpřed. (osobně pochybuji, že němce přesvědčí, asi spíše výkřiky do tmy, tedy pokud nemají záměr ten plynovod vyhodit do vzduchu)
    ...
    Vysoký představitel administrativy obhajoval rozsah sankcí v telefonátu s reportéry a poznamenal, že dotyčné banky nabídly klíčovou finanční pomoc Putinovým spojencům a ruské armádě, zatímco Nord Stream 2 představoval masivní investici do infrastruktury. Zmrazení státního dluhu by podle USA vedlo k vyšším výpůjčním nákladům, menší kapacitě investic a nižšímu růstu ruské ekonomiky.
    Úředník, který hovořil pod podmínkou anonymity, uvedl, že opatření také telegraficky uvedla, že žádná ruská finanční instituce nebude v bezpečí, pokud by invaze pokračovala. USA konkrétně zvažují opatření, která budou mít dopad na Sberbank a VTB Bank , pokud bude invaze pokračovat, řekl úředník... "

    https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-02-22/biden-amps-up-russia-sanctions-saying-ukraine-invasion-underway?srnd=premium-europe

    Tak z těhle trestů se Vladimir fakt pos.... :-)

    Ale třeba jen špatně hledám, co jsou sankce proti Rusku...
    nenimito

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Njn. Už sú s tými sankciami trápni. Rus si to všetko spočítal dopredu a za každých okolností z toho vyjde so ziskom:

      https://aeronet.cz/news/mluvci-kremlu-dmitrij-peskov-potvrdil-spekulace-ze-moskva-opravdu-uznala-hranice-dlr-a-llr-ve-statutarnich-hranicich-ukrajinskych-regionu-tak-jak-byly-zakresleny-ke-dni-11-kvetna-2014/

      s0lar

      Vymazat
  7. Tak to prr. Česká republika nic neodsoudila. To jen naši ko..ti. Já oběma republikám gratuluji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gratulujete agresorovi. Jak příznačné. Inu podle peří poznáš ptáka, podle řeči ........
      JB

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů