27. 12. 2020

Tichá Putinova revoluce

26. 12. 2020 - Irena


Než začne samotný přepis části videa, chtěla bych připomenout, že Vladimiru Putinovi bylo vyčítáno, že se málo soustřeďuje na vnitřní politiku, respektive na vnitřní problémy, že si sice dokáže dobře poradit na mezinárodní scéně, ale lidem doma se stále nežije moc dobře. Takto mohou mluvit lidé, kteří nevědí, pod jakým je Rusko vnějším nepřátelským tlakem, kteří nevnímají, že válka neskončila.

V roce 2018 Putin fakticky oznámil ve svém poslání Federálnímu shromáždění, že Rusko je kryté na šesté – vojenské prioritě, že má zbraně, kterými se dokáže ubránit. (Zcela ignorováno našimi médii, šlo o přelomové zbraně, které dosud nemá ve výzbroji nikdo jiný než Rusko, tak proč by o tom informovala, že?) O rok později přišel ve svém dalším poslání s tím, že je třeba provést některé důležité změny v ústavě (fakticky koloniální ústavě přijaté v době, kdy na tom Rusko bylo nejhůř). Souhlas s těmito změnami lidé odhlasovali v referendu! A nyní, jak to vidím já, nastupuje doba jejich realizace spočívající mimo jiné i v důrazu na vnitřní politiku.

Posuďte sami podle informací z videa:

Včera (23. 12. 2020) na pozadí všeobecného poprasku okolo Navalného trenýrek, prakticky bez jakékoliv pozornosti proběhlo první rozšířené zasedání Státní rady. V červenci tohoto roku byly stanoveny cíle národního rozvoje. Ještě předtím byla spuštěna řada národních projektů a státních programů a nyní na zasedání Státní rady premiér Mišustin předložil jednotný plán, který shrnuje všechno vyjmenované do jednoho strategického dokumentu.

Při přípravě jednotného plánu bylo ve středisku národních projektů zformováno 25 mezirezortních pracovních skupin, kam bylo začleněno několik set lidí z prakticky všech ministerstev a úřadů. Poté byl plán schvalován na různých úrovních, na úrovni Federálního shromáždění, Veřejné komory RF, Všeruské národní fronty, podnikatelského i odborného společenství, a také v pracovních skupinách Státní rady. Navíc každý ten proces není popsán jen z hlediska svého obsahu, ale také z hlediska toho, v jakém operačním dokumentu bude popsán a rozepsán v podobě konkrétního prováděcího plánu.

A co je neméně důležité s uvedením datumů, kontrolních bodů a pozor s uvedením odpovědných pracovníků i s příslušným financováním, vyčleněným rozpočtem. Jednotný plán popisuje logiku dosažení každého národního cíle. A pro všechny ministerstva, úřady a státní orgány vymezuje oblast jejich odpovědnosti a ukládá konkrétní úkoly, přičemž každý krok směřuje k dosažení společného výsledku.

Mezi cíle patří zvyšování životní úrovně lidí, formování komfortního prostředí pro rozvoj. Jednotný plán obsahuje rozklad podle měsíců a všech jednotlivých subjektů Ruské federace. Na realizaci toho všeho bude v nejbližších třech letech vyčleněna neuvěřitelná částka 39 bilionů rublů, to znamená asi 13 bilionů na rok. Pro srovnání, každoroční cena všech národních projektů je okolo dvou bilionů rublů. Teď budou rozpočtové výdaje pevně spojeny s dosahováním národních cílů rozvoje. Jde to do dvou hlavních směrů, na sociální programy a na rozvoj ekonomiky.

Bude vytvořena jednotná technologická platforma koordinace plnění plánu, informační systém řízení. S jeho pomocí bude prováděna kontrola plnění konkrétních číselných ukazatelů plánu. To umožní sledovat rozvoj událostí fakticky v režimu on-line. Bude tak možné zasáhnout v jakékoliv etapě a zabránit odchylkám od plánu! Přístup k tomuto systému budou mít všechny úrovně státní moci. Operativní úroveň realizace plánu je rok 2024. Strategická úroveň realizace plánu je rok 2030.

Teď se to pokusím přeložit z ruského jazyka do ruštiny:

Ve státě je fakticky zaváděn jednotný systém řízení ekonomiky, tedy státní plán!
Na realizaci tříletého plánu se plánuje vyčlenění 39 bilionů rublů, nebo-li 520 miliard USD.
Všechno to bude kontrolováno on-line, v režimu reálného času, jak výdaje, tak i plnění.

Ještě stále jste to nepochopili? Je to revoluce! Je to socialistická revoluce! Co? Sankce? Na ty zapomeňte. Že Rusko přijde o zahraniční investice? Ať si je nechají. Svůj předpotopní SWIFT si klidně odpojte, my už dávno máme své analogy. My teď máme státní plán a státní investice! Nepotřebujeme už nikoho, kromě našich čínských soudruhů. Jestliže jste si to doposlechli do této chvíle a stále ještě sedíte (a neskáčete), tak si prostě nedokážete představit, jaký to bude znamenat skok kupředu v budoucích třech letech. Za tři roky tu už bude v mnohém jiný stát. A ještě něco. Pro tento nový systém budeme potřebovat kybernetiky, ekonomy a další vysoce technologické odborníky а žádné rádoby levičácké klauny. Konec přepisu.


Jak je vidět, teď budou mít úředníci velký problém dále sabotovat plnění národních programů, jako tomu bylo často doposud!





8 komentářů:

  1. Tak to je naprostá bomba v řízení státních institucí a nejlepší na tom je jednak ta záruka kvality a záruka plné odpovědnosti každého zainteresovaného a pověřeného činovníka dělat to,co je zadáno a odklon se bude tvrdě trestat. Bude totiž závažným trestným činem proti státu a zřízení. Tady se ukazuje, jak je tvrdé plánování v celém kontextu státu tak veledůležité a ne to u nás předvádí smečka úplatných bezkoulých zamindrákovaných patolízalů kohosi za oponou. RF zavádí tak čistou hru já občan, já politik. Jak je vidět, v Dumě již převyšuje počet kvalifikovaných kádrů a zbytek čeká na svou smrt.

    OdpovědětVymazat
  2. Нам в России не известно об этом

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Об этом, конечно, не сообщают и официальные чешские СМИ.

      Vymazat
    2. Tak sa obráť na vaše mainstreamové médiá /ak si naozaj z Ruska/ a spýtaj sa ich, prečo o tom neinformujú.

      Vymazat
    3. Да смысл связываться со СМИ. Они же куплены! Нам ничего не говорят, кроме истерии по ковиду. А такого большого разнообразия альтернативных сайтов, как в Америке и Европе, мало, увы.

      Vymazat
    4. А как насчет этого: https://fct-altai.ru

      Vymazat
  3. To, co dokázal prezident Putin, je naprosto skvělé!

    OdpovědětVymazat
  4. Tak a teraz už len držať päste. Lebo naposledy toto rozbehli Stalin s Berijom. A akosi to neprežili.
    Centrálne rozumne plánovaná ekonomika (keď sa nechá podnikanie v malej a možno v strednej kapacite) je najoptimálnejší spôsob využitia zdrojov. Najmä ak je dodržané slovo ROZUMNE.

    Michal

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů