18. 4. 2020

Operace COVID-19 je hra na svržení Putina, Trumpa a Xi Jinpinga

aneb - Co se děje za oponou pandemie


Známý politolog Igor Panarin hovoří o tom, proč se vojáci NATO nebojí koronaviru a zda Kreml dokončí Putinův levicový konzervativní převrat.
"Do éteru byly vrženy dezinformace, že Putin je nejen nemocný, ale že uprchl z Moskvy. Stejné dezinformační schéma bylo použito proti Stalinovi v roce 1941: Němci se blížili k hlavnímu městu a generalissimus údajně zmizel a opustil zemi,“ říká profesor doktor politických věd Igor Panarin. V rozhovoru pro „BUSINESS Online“ hovoří o tom, koho američtí zpravodajští veteráni obviňují z výroby biologických zbraní a že na pozadí pandemie se v globálních i ruských elitách odehrává tvrdý boj.

— Igore Nikolajeviči, už několik týdnů na svém vidokanále „Světová politika“ analyzujete situaci s koronaviremu. Jaký je váš osobní názor: je to virus přírodního nebo umělého původu?


— V tomto ohledu jsem četl a zaznamenal různé názory, ale moje verze je taková, že COVID-19 je samozřejmě biologická zbraň. Nebo, jak se také říká v médiích, bakteriologická nebo jen biologická zbraň. Bohužel o tom prakticky nepochybuji. Má umělý původ, stejně jako všechny tyto informační vlny, které se kolem něj rozvinuly.

— Ale v tom případě, koho pokládáte za možného vývojáře koronaviru jako biologické zbraně? Jaké jsou nepřímé známky, důkazy?

— Zmiňme například, že tuto verzi už nějakou dobu uvádějí stránky veteránů armády a rozvědky USA Veterans Today (ale nejen ty, jsou však nejsystematičtější). Tento portál navíc cituje dokumenty, že vývoj COVID-19 byl dokončen v roce 2015. Jedno z center, kde byly umístěny tajné laboratoře, sídlilo v Severní Karolíně, druhé v Harvardu a třetí v Arkansasu. Podle amerických zpravodajských veteránů byly experimenty na testování nové biologické zbraně provedeny ve Velké Británii (včetně na Cambridge University), kde byly financovány nadací Billa Gatese, stejně jako v Austrálii a Kanadě. Kromě toho bylo testování některých složek provedeno v biologických laboratořích v Gruzii a na Ukrajině. Jak ukazuje zdroj, podobně se dělo se s největší pravděpodobností i na Virologickém institutu ve Wu-chanu, (což bylo mimochodem financováno Sorosem), kde se později objevilo epicentrum infekce. I když to je další otázka: bylo epicentrum skutečně tam? Existují totiž důkazy, že jeden z amerických lékařů onemocněl koronavirem už v listopadu 2019, a to ve Spojených státech ještě předtím, než tuto infekci v Číně objevili.

— A přesto, kdo může být zákazníkem takové rozsáhlé práce?

— Předpokládají, že bývalý šéf společnosti Microsoft a jeden z nejbohatších lidí na planetě (a od roku 2009 do roku 2016 - podle Forbes nejbohatší) Bill Gates a tzv. filantrop George Soros. Všimněte si, že Gates je velkým přítelem Demokratické strany USA a je hlavním sponzorem klanu Clintonů (tzv. clintoidů). Navíc to, čemu říkám „hluboký stát“ (Deep State) se svým centrem v Londýně, s oběma úzce souvisí. V lednu 2020 jsem navrhl verzi, že „sídlo“ (pokud to tak mohu říci) této hry se nachází ve smutně proslulém britském městě Salisbury, a vyzval tam k vyslání mezinárodní inspekce.

— Ale co zprávy, že princ Charles z Walesu byl nakažen koronavirem? Že premiér Boris Johnson dokonce na chvíli skončil na intenzivní péči?

— Považuji to za dezinformace a k odvedení pozornosti Britů. Nevěřím v pravdivost těchto lékařských zpráv. Navíc se Johnson, jak britští novináři s radostí hlásí, již dobře zotavuje. Pokud jde o cíl hry spuštěné „hlubokým státem“, není to nic menšího ani většího než rána do celého světa, a to se samozřejmě nikdy předtím nestalo. Lze s jistotou říci, že takové aktivní použití biologických zbraní proti celému lidstvu je naprosto bezprecedentním případem.
V komentářích k mému videokanálu o světové politice, který vedu na internetu, mi Italové napsali, že zaměstnanci Nadace Billa a Melinda Gatesové (vytvořené údajně ke zvýšení úrovně zdravotní péče na celém světě) na podzim roku 2019 organizovali v řadě italských měst očkovací akce proti chřipce, a pak právě na těchto místech byla největší nákaza a smrtnost. Myslím si však, že nelze všemu věřit. Vede to pak k tomu, že lidé pálí vysílací věže, protože mají podezření, že přenášejí infekci. Právě takové „pálení čarodějnic“ nyní vypuklo v Británii. Je pro mě těžké to komentovat - všichni jsme byli příliš nervózní, a to nejen v Rusku. Přestože stále ještě vypadáme proti obecnému světovému pozadí docela klidně.

— Spolu s pandemií koronaviru kráčí po celém světě pandemie hrůzy. A zasahuje mnohem více než samotný virus.

— To je velmi důležitý bod: samotné použití biologických zbraní není vše, to vše je doprovázeno obrovskou dezinformační kampaní, která lidstvu vytváří problémy spíše psychické než problémy podobné chřipce. Přitom angličtí i italští statistici svědčí o tom, že úmrtnost v Itálii a Velké Británii je letos dokonce menší než v loňském roce, takže se nic tak katastroficky nezvratného neděje. Úroveň nebezpečí je řádově přehnaná! Jedná se tedy také o rozsáhlý sociální experiment, ale již v oblasti dezinformací a hoaxů. Celou starou Evropu s jejími závazky v oblasti lidských práv staví před skutečnost, že jednotky NATO byly umístěny prakticky do všech evropských zemí (údajně kvůli budoucím rozsáhlým cvičením). A Evropský parlament, který se pohoršuje nad rozptýlením dvou tisíc demonstrantů v Moskvě, z jakéhosi důvodu o tom mlčí - nikoho to netrápí. To je také zajímavý faktor.
Bohužel jsem nucen konstatovat, že velká většina ruských médií je s tímto globalizačním trendem v souladu: i ona se zabývají eskalací situace.

— Dobře, uspořádali pro nás jistý armageddon online - v televizi i na internetu. Není nic, co by se skrývalo před řadou negativních informací, které se na nás řinou: lidé jsou zavřeni doma a jedinými prostředky jejich komunikace jsou počítače, sociální sítě a instant messenger. A ty jsou také plny zpráv o COVID-19.

— Posuďte sami: v loňském roce zemřelo na chřipku na světě 650 tisíc lidí (pro srovnání: v době rozhovoru bylo na světě zaznamenáno asi 97 tisíc úmrtí na koronaviry – pozn. red.). Zavedl snad tehdy někdo v té souvislosti šílené pokuty, daně a omezující opatření? Jako nyní v Itálii pokuty 5 tisíc eur, ve Francii asi 4 tisíc eur a ve Španělsku mohou dosáhnout až 600 tisíc. Pro mnoho Evropanů to je špatný sen. Navíc, jak poznamenal náš lékař Mjasnikov, míra úmrtnosti na COVID-19 nepřesahuje 4 – 5 %. Proč jsou tedy zaváděna tak silná informační opatření spojená s agresivním útokem na lidská práva, na svobodu pohybu atd.? Připomínám, že v Rusku, v Moskvě, byl dokonce na samém začátku karantény učiněn pokus o zavedení digitálních průkazů...

— Ale v Kazani byl tento pokus, o kterém mluvíte, úspěšný. Existují dokonce i speciální webové stránky vydávající digitální propustky.

—  Od pondělí, jak víte, i Moskva přejde na propustkový režim (jak uvedl moskevský starosta Sergej Sobjanin, od 13. dubna jsou v hlavním městě zavedeny průkazky na cestování za prací, ale poté se bude režim jen zpřísňovat, až po kontrolu pohybu v každém okrese - pozn. red.). Jedná se očividně o překročení, protože stupeň ohrožení zjevně není s přijatými opatřeními v souladu. Ano, pandemii je třeba léčit, musí se s ní bojovat, ale nemělo by se při tom zapomínat na zdravý rozum. Donald Trump správně připomněl počet úmrtí při dopravních nehodách ve Spojených státech: toto tragické číslo již několik let nekleslo pod 40 tisíc lidí ročně. Ale nikdo kvůli tomu nezakazuje automobily!
V této souvislosti je třeba připomenout již zmíněná cvičení NATO s názvem „Obránce Evropy“, Defender Evropa 2020. Přes všechna karanténní omezení Defender Evropy 2020 (poznamenávám, že největší v historii NATO na evropském území a spojené s přepravou čtyřicetitisícové armády) nebylo zcela zrušeno! Vůdci výcvikové operace pouze snížili její objem. Nejzajímavější přitom je, že NATO se podle plánu pohybuje přes nejvíce infikovaná centra v Německu - Mnichov, Bádensko-Württembersko a Hamburk. Vyvstává tedy otázka: opravdu se trápí nebezpečím nakažení?

— Proč se tím netrápí, co myslíte?

— Existuje předpoklad, že vojáci NATO již byli proti COVID-19 očkováni, i proti dalším válečným virům. Mimochodem podle informací oznámených 3. dubna na stránkách Veterans Today může počet válečných virů dosáhnout až 89 a byly vyvinuty především v Cambridge, který sponzoruje Bill Gates. Existuje také důvod se domnívat, že když se koronavirus objevil na území ČLR, zaměstnanci západních zvláštních služeb, kteří jej tam používali, již proti němu očkování měli. Toto je velmi důležitý bod: vakcína na COVID-19 proto již může být k dispozici!
Jak mě informovali italští vlastenci, válečný virus byl použit v pěti zemích: v Číně, Íránu, Itálii, Francii a Německu. Do Španělska byl přenesen přes Francii a Itálii. Jedná se o viry různých modelů: nejsilnější v Itálii, druhý nejsilnější v Íránu, třetí v Číně atd. Pokud jde o Rusko, v této situaci jsme se zachovali velmi správně: okamžitě jsme s Čínou uzavřeli hranice, takže ani jeden z našich lidí čínskou variantou viru neonemocněl.

— A to navzdory skutečnosti, že ještě včera bylo v Rusku hodně Číňanů.

— Prostě neuvěřitelné množství! Opatření přijatá vládou Michajla Mišustina však fungovala zavčas. Poté však následoval úder z Evropy, a tak se virus přesto na naše území dostal. Podíváme-li se na lidi infikované v Rusku, zejména na první vlnu, nebude těžké si všimnout, že většina z nich to jsou bohatí lidé. Mnozí se vrátili z Courchevelu. Proto existuje podezření, že v Courchevelu byli infikováni docela úmyslně, takže COVID-19 přivezli domů. Je zřejmé, že nemluvíme jen o turistech, ale především o těch, kteří mají nemovitosti v zahraničí nebo tam vlastní podnikání. Někdo se pokusil infikovat Rusko skrze milovanou západní civilizaci. Všimněte si, že pouze od 20. do 27. března se podle oficiálních údajů do Moskvy ze zahraničí vrátilo 160 tisíc ruských občanů. A Sergej Sobjanin dokonce uváděl milion lidí, kteří byli za poslední měsíc na zahraničních cestách. Podařilo se při návratu zkontrolovat každého z nich? Pochybuji o tom, i když jde o hlavní rizikové skupiny.

— Je příznačné, že lví podíl infikovaných přišel do Ruska z Courchevelu. To svědčí o tom, jak se clintoidi chovají ke svým. Vždyť ruští „courchevelci“ jsou konec konců také součástí globální elity, i když nejsou tak důležití.

— Ano, to jen charakterizuje clintoidy a jejich vztah k lidem. Z naší strany jsme však povinni tyto lidi sledovat, protože jsou ruskými občany.
Přesto se domnívám, že federální komunikační centrum pro boj proti koronaviru vedené jedním z místopředsedů vlády, kterého jmenoval Mišustin, nefunguje efektivně. Během schůzek, které nyní pravidelně pořádá Vladimir Putin, ho informovali, že 80 % lidí nakažených virem COVID-19 přijelo ze zahraničí a dalších 20 % byli hlavně ti, kdo se s nimi kontaktovali.

— Pokud byl do Itálie dopraven ten nejsilnější virus, kdo a jak by to mohl udělat?

— Podle mých informací to provedla organizace Gladio, tajná teroristická síť bloku NATO. Samotní členové NATO se navzdory skutečnosti, že téměř celá Itálie je zachvácena pandemií, spokojeně po zemi přemísťují. Rusko Italům pomáhá - poslali jsme tam naši skupinu epidemiologů a virologů s podporou skupiny radiačních, chemických a biologických obranných sil. Potřebujeme získat vzorky italského viru, abychom se ujistili, co se tam ve skutečnosti děje, a také plníme základní úkol uhasit zdroj infekce v zemi, kam tradičně jezdí mnoho našich turistů a máme tam mnoho obchodních spojení. Toto rozhodnutí platí stejně v případě vyslání našich specialistů do Srbska.
Pokud jde o Gladio ... Po skončení druhé světové války působilo uvnitř britské zpravodajské služby MI-6 zvláštní operační oddělení - ve skutečnosti teroristická správa. Domnívám se, že právě tato kancelář spolu s agentem Winstona Churchilla Williamem Donovanem, vedoucím oddělení strategických služeb USA, vytvořila v západní Evropě a ve Spojených státech zvláštní teroristickou strukturu, jak se tvrdilo pro případ války se Sovětským svazem. Jejich sekundárním cílem bylo zabránit komunistům v převzetí moci v Itálii a Francii. Kromě toho prováděli teroristické činy na Západě a poté byli odepsáni komunistům a KGB SSSR.
Italové mi napsali, že koronavirus v Itálii distribuovala stejná síť Gladio. Do té doby největším teroristickým útokem, který Italové spojují s Gladiem, byla exploze železniční stanice v Boloni v roce 1980, během níž bylo zabito 85 lidí a 200 lidí bylo zraněno. Někteří odborníci se však domnívají, že Al-Káida i Daesh (arabské jméno skupiny ISIS zakázané v Ruské federaci - pozn. red.), a některé další zakázané organizace jsou také teroristické sítě NATO, jen jsou vytvořeny pouze uvnitř islámského světa.
Itálie byla vybrána jako testovací základna pro použití silného bojového viru z mnoha důvodů, mezi nimiž je v neposlední řadě přítomnost velkého počtu základen NATO, a také dobré příležitosti pro zorganizování tohoto cynického experimentu.

— Jaký může být cíl nepřímého biologického úderu na Rusko?

— Zde je několik cílů. Jedním z hlavních je zrušení lidového hlasování o pozměňovacích návrzích k Ústavě, které bylo naplánováno na 22. dubna. To, jak víme, uspělo - hlasování bylo odloženo na neurčito. Druhým cílem je narušit rozsáhlé oslavy 75. výročí Velkého vítězství, dosáhnout zrušení vojenské přehlídky a průvod Nesmrtelného pluku. Můžeme říci, že hlavně se mířilo na tyto akce - vždyť oslavy byly koncipovány za účasti hlav mnoha států, což měl být náš triumf. Nevím, s jakými výsledky se přiblížíme k 9. květnu, ale už nyní je jasné, že grandiózní oslavy s velkým počtem vážených hostů se nebudou moci uskutečnit.
A co je nejtypičtější: téma 75. výročí Velkého vítězství úplně zmizelo ze všech ruských médií, včetně státních kanálů - prakticky se o tom nemluví! To je úžasné! Teprve nedávno začala proklouzávat některá prohlášení televizních moderátorů a to ještě jen tak mimochodem. Výjimkou jsou kanály Zvězda a Spas, ale to zjevně nestačí. Uvážíme-li, že země je už třetí týden nucena sedět doma u televize.
Na můj videokanál jsou přihlášeni odběratelé ze 108 zemí. Takže mi například píšou z Ukrajiny, že tam televizní kanál Inter TV spojený s podnikatelem Dmitrijem Firtašem každé ráno hlásí, které město nebo obec Rudá armáda ten den v roce 1945 osvobodila. Máme my v Rusku něco takového? Na ruských státních kanálech ani muk! Myslím, že to jasně ukazuje téměř úplnou vnější správu ruských médií, včetně státních televizních kanálů. Zároveň se do našeho informačního prostoru nalil celý proud dezinformací a hoaxů prostřednictvím médií Michajla Chodorkovského a dalších, a to vše  okamžitě ruská média citují. A prakticky neexistuje žádná reakce ze strany těch, kteří jsou povinni toto všechno sledovat. Po falešné zprávě o rozkazu k údajné přípravě vyslání vojsk do Moskvy, která byla šířena jménem ministra obrany, následovalo vyvrácení až po celém týdnu! Během této doby se informace šířily přes sociální sítě a média a paniku jen zhoršovaly.

— Jak je to možné?

— Myslím, že část ruské elity jednala a nadále jedná ve spojení se zahraničními hráči - s Brity a dalšími. Proto bych opravdu rád věděl, která část to je. Myslím, že hra na straně nepřítele se začala vyostřovat koncem března, ale Putin to ustál, i když na něj byl vyvíjen ohromný tlak. Došlo to tak daleko, že některé telegram-kanály, za kterými jsou v Ruské federaci velmi vlivné síly, požadovaly rezignaci ruského prezidenta.

— Nebo napsali, že Putin po rozhovoru s hlavním lékařem Kommunarky onemocněl koronaviry...

— Ano, i o tom psali. O tom, že Putinovo zdraví mu již neumožňuje vládnout státu. "Komu nyní připadne moc?" - pateticky vykřikovali anonymové. Sledoval jsem tyto telegramové kanály a představuji si, kdo je za nimi – a divili byste se, nejsou to malí trollové, ale často jsou to velmi vážení vládní úředníci.
Tvrdý boj uvnitř elit se odehrál zejména poté, co Valentina Těrešková ve Státní dumě přišla s návrhem na zrušení prezidentského období Vladimíra Putina. Okamžitě poté následoval na Vladimíra Vladimiroviče tvrdý dezinformační útok s cílem zlomit jej a donutit ho, aby to odmítl. Objevily se dezinformace o tom, že Putin nebyl jen nemocný, ale že uprchl z Moskvy a léčí se tu na Valdaji, tu zase v Soči. Bylo to přesně stejné dezinformační schéma, jaké bylo použito proti Stalinovi v roce 1941: Němci se blížili k Moskvě, a generalissimo údajně zmizel, utekl z hlavního města a nechal zemi svému osudu. Putin však ve svém okolí našel lidi, na které se může spolehnout, a pomocí několika videozpráv ukázal, že situaci má zcela pod kontrolou.
Třetí informační úder se pokusili vést, což by se mohlo zdát podivné, přes Borise Johnsona. Když se rozšířila zpráva, že COVID-19 byl objeven uvnitř britské královské rodiny a že onemocněl i sám Johnson a hledal někoho, na koho by přenesl moc, někteří analytici si pospíšili nastolit paralely s Putinem. Prý a co my? Co budeme dělat ve stejné situaci?
Vladimir Putin však všem ukázal, že je stále ve formě: kromě konferenčního hovoru, videokonference s guvernéry a podniky vojensko-průmyslového komplexu uspořádal řadu přímých pracovních setkání, a to byla odpověď těm, kteří na něj tlačí zvenčí i zevnitř. Boj se podle mého názoru dostal do rozhodující fáze. Ruský vůdce však byl podpořen telefonickým rozhovorem s Donaldem Trumpem, který opět potvrdil, že jejich pozice v hlavních otázkách jsou blízké. Spojení Putina a Trumpa podle mého názoru svědčí o tom, že londýnští globalisté by měli být poraženi.

— Ale sociologové tvrdí, že návrh Těreškové na „vynulování“ byl společností vnímán většinou negativně.

— Ano, na mnohé to zapůsobilo negativně, ale z mé strany to mělo plnou podporu. Proč? „Vynulování“ přece vůbec neznamená, že v roce 2024 bude Vladimir Putin pokračovat v dalším prezidentském období. To všechno bude až za tři, čtyři roky, proč o tom tedy už dnes mluvit? Samotná možnost takové volby však dává ruské politické struktuře stabilitu. Po hysterii kolem koronaviru se nevyhnutelně probudíme v jiném světě, hospodářský pokles bude patrný nejen v naší zemi, ale také v Evropě a Číně. Vůbec není jasné, zda Xi Jinping jako vůdce ČLR v této situaci přežije. Nebo se v Číně dostanou k moci globální antiruští liberálové? A co bude s Trumpem - udrží si prezidentský post? Myslím, že v současné nejistotě je Putinova směna zcela nepřijatelná.
Pokud se situace stabilizuje a bude vůči nám příznivá, rozhodnutí v roce 2024 lze učinit jasněji a snadněji než nyní.

— Jak důležité jsou změny Ústavy Ruské federace, že se kolem nich odehrává tak závažný boj?

— Mohu říci, že jsem jeden z mála politologů, který podpořil jmenování Michajla Mišustina předsedou vlády (od 16. ledna 2020 – pozn. red.). Mnoho dalších odborníků (nebudeme je jmenovat) byli více nakloněni názoru, že Mišustin je přechodná, dočasná postava, určená k odvádění pozornosti atd. Podle mého názoru se však Putin rozhodl pro historický krok. Představte si, kdyby nyní na místě Mišustinovy ​​vlády seděla stará vláda Dmitrije Medveděva! Zemi by jistě očekával úplný kolaps - ekonomiky, společenského života atd.
Komplex pozměňovacích návrhů Ústavy, které měly být přijaty 22. dubna, nazývám levicovým konzervativním obratem. Proč? Vraťme se znovu k postavě Michajla Mišustina. Tento muž po mnoho let finančně podporoval klášter Serafima Sarovského v Divjejevu, ale příliš to neinzeroval. A 15. ledna, kdy hlava státu jmenování nového předsedy vlády oznámila, podle pravoslavného kalendáře to byl právě den svatého Serafima Sarovského! Z tohoto důvodu někteří duchovní uvedli, že právě tento svatý, který byl mimochodem kanonizován carem Nikolajem II., je nebeským ochráncem současné hlavy vlády.
Mišustin se pravidelně účastnil pracovních setkání o ústavních změnách, z nichž jedním je, jak víme, zavedení božího konceptu do Ústavy Ruské federace. To je velmi důležité. Za druhé: sociální dávky občanů jsou nyní také uzákoněny. Jedním z problémů moderního Ruska je děsivá, rostoucí stratifikace mezi bohatými a chudými. Tato stratifikace je významnější než v Evropě a USA a je nebezpečná, plná otřesů. Nyní je to poněkud změkčené, ztlumené.
A další důležitý bod. Pro Rusko byla otázka tranzitu moci vždy velmi bolestivá. A to nebylo jen za Stalina, ale také za carských dob, počínaje Peterem I., Pavlem I. a ještě dříve.

— Ale tehdy fungoval jiný princip - dědičný.

— Přesto máme mnoho příkladů negativního tranzitu, když se moc dostala do nesprávných rukou. Vladimir Putin rozehrál protiúder v předstihu v lednu 2020, čímž zabránil destabilizaci, která byla z mého pohledu plánována na březen. Náš strategický protivník ve skutečnosti připravil tři věci.
První bylo cvičení NATO Defender Evropa 2020 se soustředěním spojeneckých sil na evropské hranice Ruska. Obvykle mi na to namítají: co je to nějakých 20 - 40 tisíc vojáků? Nic to není! Ano, nic, pokud se je chystají odrazit. Ale pokud ne a některá část naší elity je připravena předat moc úplně jinému týmu?
Druhým bodem jsou samozřejmě bioviry vypuštěné z různých geografických bodů.
Třetí bod: zcela bezpříkladný informační úder kolem koronaviru, současně namířený proti Putinovi. Faktory, které jsem uvedl, se shodovaly, jak si myslím, ne náhodou - někdo to všechno připravoval! Ruský vůdce však byl před námi: svou hru začal v lednu jmenováním Mišustina.
Levicový konzervativní obrat ruské politiky samozřejmě nevyhovuje globalistickému Londýnu a finančním kruhům za ním. Proto se nyní blížíme k rozhodující epizodě konfrontace.

— Rusko však není hlavním cílem korovinarové války. Doposud nejvíce postiženou zemí je Itálie, kde již zemřelo více než 18 tisíc lidí. A ve které zemi přišla druhá nejsilnější rána?

— Po Íránu. Tam počet nakažených přesáhl 66 tisíc, zemřelo více než 4 tisíc lidí (data k 10. 4. - pozn. red.). Velitel IRGC (Islámský revoluční gardový sbor) Hossein Salami na začátku března mimochodem řekl, že se jedná o skutečný „biologický útok“ provedený Spojenými státy proti Číně a Íránu. „Dnes země vede biologickou bitvu," řekl Salami. „Ale i dnes v boji proti viru zvítězíme. V USA by měli vědět, že pokud to udělali oni, virus se k nim vrátí!"
Zároveň si připomeňme, že infekce se v Íránu začala šířit z města Qum - a to není jen svaté město šíitů, duchovní a administrativní hlavní město, ale také místo v těsné blízkosti jaderných zařízení Islámské republiky. Takže místo úderu nebylo vybráno náhodně. Podobně v Číně. Co je Wuhan? Je to město první čínské revoluce – Quinská říše padla po Wuchangském povstání, k němuž došlo v roce 1911 právě tam. A za Mao Zedonga to bylo centrum „kulturní revoluce“, kde bylo obzvláště mnoho hunweibinů. Zatřetí se jedná o křižovatku mnoha dopravních uzlů: vzdušných cest, železnic i říčních tepen (protéká zde řeka Jang-c’-ťiang). V Íránu i Číně byla jako cíle vybrána symbolická města, která mají pro jejich státy velký význam.
Věřím, že pokud jde o Čínu, neexistovalo nic jiného než myšlenka svržení Xi Jinpinga. Pokud hovoříme o operaci COVID-19 jako o komplexní, měla kromě destabilizace světa vést ke svržení tří světových vůdců: Vladimíra Putina, Donalda Trumpa a Xi Jinpinga. To znamená, že jde o hru proti triumvirátu, proti třem konkrétním politickým režimům.
První rána dopadla na Xi Jinpinga, a ten neměl čas se na to řádně připravit. Podle mých informací bylo v Číně naplánováno na 3. - 5. března tradiční parlamentní setkání, během něhož Xi Jinping plánoval odvolat současnou vládu a provést velké očištění čínské elity od liberálů a „členů Komsomolu“ (straničtí funkcionáři se v Číně nazývají „členové Komsomolu“). Komsomolská strana, která přichází zdola a stoupá díky strukturám Komsomolu, je proti straně „princů“ narozených ve vrstvě privilegované nomenklatury – pozn. red.). Ale to nestihl udělat. V listopadu 2019 byly v Číně zaznamenány první případy COVID-19 a mezi 20. a 30. lednem došlo k jeho prudkému rozšíření, které bylo zjevně vyvoláno zvenčí. Nakažení se objevili doslova ve všech regionech a provinciích Číny. Následně bylo 24. února rozhodnuto zasedání Národního lidového kongresu ČLR odložit.

— A jak silní jsou čínští členové Komsomolu? Mnozí o nich mluví negativně, i když není nic ostudného v tom, že pocházejí z nižších tříd a dosahují všeho sami. Jsou to lidé z Číňanů. Nebo je někdo ovládá zvnějšku?

— V Číně je za lídra „Komsomolu“ považován současný předseda vlády Li Keqiang a má dost příznivců. Můj názor je, že komsomolská kohorta v ČLR je spojena s londýnskými globalisty. Je to jakási interní neformální strana – jako například clintoidé v USA nebo liberálové, syslibové v Ruské federaci, kteří ovládají náš finanční a ekonomický blok.
Jejich dominance však již není bezvýhradná. Na rozdíl od svého přítele Xi Jinpinga se Vladimiru Putinovi podařilo zahájit očistu elity včas, a udělal to v lednu, kdy odvolal vládu Dmitrije Medvěděva. V novém kabinetu jsou kromě samotného Mišustina velmi silní státníci, mezi nimiž je i první místopředseda vlády Andrej Bělousov. Mimochodem on byl jediný z finančního a ekonomického vládního bloku, který bezpodmínečně uznal přisvojení Krymu, všichni ostatní byli ve svých prohlášeních velmi opatrní. Považuji ho za skutečného ruského státníka, silně podporuji jeho jmenování a považuji skupinu Mišustina-Bělousova za velmi silnou. Věřím, že jejich úsilí v současných obtížných podmínkách udržuje ruskou ekonomiku nad vodou, nedochází k žádnému hrubému nárůstu cen a všechny základní nezbytné produkty, jako je mouka, cukr, těstoviny, brambory a další, jsou v obchodech. I když kroupy a konzervy zprvu, ve dnech největšího rozruchu, zmizely z regálů, ale panika pominula a přízrak hladovění před námi rozhodně není vidět.
Mišustin je velmi efektivní, je kvalifikovaným organizátorem. Dalšími klíčovými osobnostmi kolem Putina jsou ministr obrany Sergej Šojgu, tajemník Rady bezpečnosti Nikolaj Patrušev, ředitel FSB Alexander Bortnikov a pskovský metropolita Tichon (Ševkunov). To jsou lidé, které lze bezpodmínečně připsat ke kořenovým postavám Putinova týmu.
Navíc se podařilo kromě lednové kádrové čistky v březnu vyvolat ropný protiútok...

— Myslíte odchod Ruska z obchodu s ropou OPEC?

— Ano, a myslím, že je to správné rozhodnutí.

— A skutečnost, že ceny za barel pak klesly na 13 - 15 dolarů?

— Nyní však již opět vzrostly: ropa Brent se obchoduje za 36 USD za barel a nových dohod o snížení produkce ropy již bylo dosaženo. Za podmínek těchto cenových výkyvů přežijeme, ale oni - naši konkurenti - sotva. Mám na mysli nejen Saúdy, ale také Spojené státy. Dříve měl Trump všechny důvody být hrdý na své úspěchy: za tři roky zorganizoval 7 milionů nových pracovních míst a snížil nezaměstnanost. V příštích prezidentských volbách v listopadu měl 45. prezident Spojených států osmdesátiprocentní šanci na výhru. Joe Biden a Bernie Sanders vedle něj vypadali směšně. Ale nečekaná krize způsobená koronavirem přináší Trumpovi opět 4 miliony nezaměstnaných. Nyní jsou šance současného pána Bílého domu výrazně sníženy.
Zdá se mi, že i přímo v USA byla nyní použita biologická zbraň – dá se říci, že se jedná o její šestý cíl kromě Itálie, Íránu, Číny, Francie a Německa. Podle Veterans Today dnes „americký Taliban" (jak tomu říkají) úmyslně šíří viry ve Spojených státech. Místním cílem, opakuji, je sesadit Donalda Trumpa.
Všimněte si, že v Rusku není COVID-19 dosud distribuován takovou rychlostí. První dva případy infekce koronaviru byly zaznamenány na konci ledna. Epidemie však stále nebyla schopna pokrýt všechny ruské regiony a v některých místech díkybohu nejsou ani desítky, ale jen ojedinělé případy. To znamená, že šíření infekce po celé zemi (a naše země je samozřejmě velká - s tím nic neudělají) je poměrně nízká. Na Itálii stačilo 7 dní a na Čínu - 10, aby byly pandemií plně pokryty.

— Proč byl, jak říkáte, na Putina, Trumpa a Xi Jinpinga veden útok? V kontextu globální politiky to jsou konkurenti, ne spojenci. Nebo byla zkoumána možnost určitého spojení konzervativních světových vůdců?

— Předpokládám, že komunikace těchto tří vůdců by měla postupně vést k „nové Jaltě“ - podle vzoru konference v Jaltě v únoru 1945. A to se může stát velmi brzy - podle mé verze by nejúspěšnějším okamžikem pro taková jednání mohl být červen tohoto roku a Bělehrad by byl tím nejvhodnějším místem. Proč Bělehrad? To by bylo hluboce symbolické. V hlavním městě Srbska se nachází jediný památník cara Nikolaje II. na světě. Samozřejmě, poslední ruský car měl mnoho slabých stránek. Já osobně ho kritizuji za skutečnost, že se v lednu 1917 neodvážil přijmout nouzová opatření a neprovedl kádrovou čistku – mimochodem, na rozdíl od Putina, který v lednu 2020 včasná rozhodnutí učinil. Ale za Nikolaje byla postavena Transsibiřská železnice - 9 tisíc kilometrů železničních tratí, které byly pro budoucí říši velmi důležité. Ruská populace vzrostla o 60 milionů – která vláda se s tímhle může pochlubit? Ale hlavní věc - z podnětu ruského cara byla v roce 1899 svolána první mírová Haagská konference, která navrhla koncept mírového rozvoje lidstva. Konference byla zahájena k narozeninám Nikolaje Alexandroviče - takový byl návrh dánské královny, která ocenila zásluhy Romanova za svolání konference.
Nabídli jsme svět bez konfliktů a válek. Rusko bylo prakticky soběstačné, jeho populace rostla, ekonomika se vyvíjela. To se však nehodilo Britům, kteří navrhli svou vlastní válečnou cestu. Byl to Londýn, který udělal vše pro to, aby rozpoutal první světovou válku, což mělo za následek rozpad osmanské, ruské, německé a rakousko-uherské říše. Poté následovala druhá světová válka - jako pokračování stejné cesty.
Konkurence mezi těmito dvěma modely lidského rozvoje ve skutečnosti pokračuje dodnes. Jeden z nich lze nazvat „ruským způsobem“ a druhý - „britským způsobem“. Cílem možného setkání Putina, Trumpa a Xi Jinpinga bylo proto zabránit další světové válce, která může vypuknout jak v horké formě, tak i ve formě biologické války (jež v tuto chvíli už probíhá). To zaprve. Druhou věcí, na které by se ti tři světoví lídři měli shodnout, je likvidace bloku NATO jako agresivní struktury. Zatřetí, vytvoření nového modelu světa, který by mohl být na euroasijském kontinentu realizován v podobě geopolitické unie Německa, Rakouska, Itálie, Ruska a Běloruska (nazývám to GIArussia). Další pravděpodobnou aliancí je balkánská konfederace se středem v Bělehradě. Pak „Frankonia“ - Francie, Belgie, Španělsko, Skotsko. Na severu - podmíněná „hanzovní liga“ - Skandinávie a pobaltské země. Anglie a Holandsko by také mohly vytvořit alianci. Plus arianský prostor - Turecko, Írán, Irák, Katar, Saúdská Arábie, SAE, Bahrajn. A na Středním východě - Asýrie (Sýrie, Libanon, Jordánsko, Kypr, Palestina) atd. To vše je nezbytné, aby se Británii zcela znemožnilo začít jakoukoli válku.
To samozřejmě není nic jiného než můj osobní návrh, moje hypotéza o novém obrazu světa, nad kterým by se Putin, Trump a Xi Jinping mohli setkat. Není to tak dávno, 16. prosince 2019, v Kataru (Dauhá) se konala mezinárodní konference, které jsem měl příležitost se zúčastnit. Úroveň konference byla poměrně vysoká – byl zde zástupce generálního tajemníka OSN, hlavy států, několik tisíc hostů ze 104 zemí. Na této akci jsem vyjádřil myšlenku potřeby trojitého setkání a nesetkal jsem se se žádným odmítnutím ani námitkou. Jedná se však o diskusní platformu, na níž existuje celá řada nápadů.

— Jaké jsou vyhlídky Trampa zvládnout úder? Zdá se, že je v nejzranitelnější pozici.

— Donald Trump, podle mého odhadu, se drží skvěle. Připomeňme si, jak rok začal - atentátem na íránského generála Kassema Sulejmaniho 3. ledna. Tím se otevřela přímá cesta k rozsáhlému vojenskému konfliktu, ale let Vladimíra Putina do Damašku 7. ledna a jeho setkání s Bašárem Assadem myslím zabránily válce. Bylo to velmi riskantní, ale Putin to udělal. S největší pravděpodobností bylo odstranění Sulejmaniho provedeno bez Trumpova vědomí, ale ze zřejmých důvodů to nemohl veřejně říct. Podívejte se však na to, co se nyní děje: téměř si toho nevšimnete za kouřovou clonou koronaviru, ale Američané opouštějí Irák, všechny základny už jsou prakticky prázdné. To je obrovská událost. Toto téma však v médiích, alespoň v těch ruských, sotva najdete.
Ano, Trump vydržel ránu a nezapojil se do války, ale co ho to stálo? Podle některých zpráv měl být 2. února 2020 na amerického prezidenta uskutečněn atentát na Floridě, v jeho vládní rezidenci. Bylo tomu však zabráněno. Moje osobní verze je, že zpravodajská služba Trumpa aktivně zničila dvě letadla CIA spolu s teroristy: jedno údajně havarovalo v Afghánistánu a druhé v Iráku. Plukovník CIA Michael D'Andrea, známý také jako Ajatollah Mike, který vedl celou operaci na odstranění Sulejmaniho v Bagdádu, patrně zemřel spolu s nimi.
Jsou-li některé konspirační teorie pravdivé, pak v dubnu Spojené státy plánují zatknout globální clintonidy, pedofily atd. Souběžně může být veden ničivý úder na FED v podobě jeho znárodnění. To by mělo výrazně oslabit postavení odpůrců Trampa.

— Kdo jsou to ti odpůrci Trampa? Říkáte jim clintoidi, liberálové nebo „Deep State“. Co je za všemi těmito koncepty?

— Centrem Deep State je Londýn. V rukou těchto lidí jsou tři mohutné nástroje. Prvním je "hlubinný stát" Spojených států; jeho politickou „střechou“ je Bill Clinton a jeho „rodina“, finanční, ekonomický a částečně ideologický blok tvoří George Soros a Bill Gates a energetický blok je součástí CIA a ministerstva obrany (ale ne zcela). Americký hlubinný stát vytvořili Winston Churchill a William Donovan, tehdejší vůdce americké OSS (předchůdce CIA – pozn. red.), po druhé světové válce. Dalším nástrojem je FED, americký federální rezervní systém, a třetím jsou globální média, a to i v Rusku.
Vyzývám ruské televizní kanály, aby promítaly filmy o Velké vlastenecké válce, ale právě včera jeden z federálních kanálů strávil celý den uváděním filmů Jamese Bonda. Moji předplatitelé mi píšou, že například i v Japonsku diváci také očekávají od své televize historické a vlastenecké filmy, ale i tam je to samý Bond, stejně jako u nás. Mimochodem jsem velmi zklamán kanálem RT - Russia Today, který stále více hraje na straně globalistů v globalizovaném trendu. Informací o Rusku zde není více než 8 – 9 %, a to navíc hlavně v negativním smyslu.
Pamatujete si střelbu na Lubljance 19. prosince 2019? Stalo se to v tentýž den jako Putinova velká tisková konference a v předvečer Dne čekistů (slavený 20. prosince – pozn. red.). Na první pohled bylo jasné, že se jedná o útok proti ruským zvláštním službám a osobně proti Putinovi. A co? RT pouštěla z místa 18 zpráv v angličtině. A když o týden později došlo ve Spojených státech ke dvěma mimořádným událostem – střelba v kostele, útok na synagogu a rabínův dům, tentýž kanál o tom vysílá šestkrát méně zpráv.
Není náhodou, že 19. prosince se u budovy FSB objevili liberálové všeho druhu, kteří vysílali vše, co se dělo online, incident mnohokrát zveličovali a stupňovali paniku (až do té míry, že zprávy vypadaly, jako by část budovy na Lubljance byla obsazena neznámými lidmi). Pokud by ovšem nebylo konání naší kontrarozvědky, útok na budovu FSB mohl být mnohem větší. Takže liberálové ve skutečnosti vysílali to, co se původně mělo stát, ale nestalo se to, protože to bylo zkorigováno (v důsledku střelby na Lubljance zemřeli tři lidé, včetně údajného útočníka Evgenije Manjurova, a pět bylo zraněno - pozn. red.). Jsem si téměř jist, že po tomto incidentu Vladimir Putin ohodnotil rozsah chystané provokace a rozhodl se provést zásadní změny ve struktuře státu, což pak následovalo v lednu. Začal, jak už jsem řekl, levicový konzervativní obrat, který fakticky do jisté míry Trump opakoval.

— Existuje obecně alternativa ke globálním médiím? Kromě Trumpova Twitteru a americké televizní stanice Fox News je obtížné si vzpomenout na cokoli jiného.

— Zajímavý detail: 1. dubna po telefonickém rozhovoru Putina s Trumpem, kdy ruské letadlo An-124 s nákladem humanitární pomoci v boji proti koronaviru přistálo na newyorském letišti, o tom konstruktivně informoval pouze jediný americký televizní kanál - Fox News. A už žádné další z mnoha amerických médií! Ale na to jsme si už zvykli. Donald Trump pracuje v situaci, kdy 92 % mediálních zpráv o něm je negativních a pouze 8 % je neutrálních nebo podporujících.

— Jaká je vaše předpověď: budou karanténní opatření zrušena do 9. května? Porazíme koronavirus alespoň k 75. výročí Velkého vítězství?

— Nyní se předkládají návrhy na odložení oslav až na 24. června - na počest prvního vítězného průvodu, který v ten den uspořádal Josif Stalin. Nevylučuji, že i 24. června lze tyto oslavy pořádat - alespoň některé z nich. Připomeňme si však, že 7. listopadu 1941 rozhodl Stalin o konání vojenské přehlídky i za mnohem obtížnějších podmínek. Jak uvádí Sergej Šojgu, v současné době mezi ruským vojenským personálem není koronavirem nakažen nikdo. Přehlídka se tedy může a měla by se konat. A je čas vrátit vlastenecká témata alespoň státním kanálům a médiím blízkým státu. Tím se zlikviduje situace, kdy se zvrátí negativní tok informací, jež se nad námi neustále šíří: zprávy ne o zotavených, ale o mrtvých atd. Toto je zřejmý tlak na psychiku lidí, kteří jsou nyní doma, v izolaci.
Podle mého hlubokého přesvědčení jsme však již prošli klíčovým bodem krize. Pokud by Putin v lednu nepodnikl rozhodné kroky, Rusko by v březnu vstoupilo do hrozného období destabilizace.
Mluvil jsem o triumvirátu Putina - Trumpa - Xi Jinpinga. Podle mého názoru je v této trojici lídrem ruský prezident. Je zcela nepřijatelné stáhnout jej nyní nebo po roce 2020 ze hry. Nová konstrukce světa se teprve začíná formovat a my musíme poskytnout nám všem čas vstoupit do budoucnosti s pro Rusko minimálními ztrátami.


zdroj: https://www.business-gazeta.ru/article/464732
překlad: Vlabi

16 komentářů:

  1. Velmi dekuji ze preklad tohoto clanku Vlabi

    OdpovědětVymazat
  2. Veľmi pekne ďakujem za preklad.Camellia

    OdpovědětVymazat
  3. Najlepší článok, ktorý som tohto roku čítala. Ďakujem

    OdpovědětVymazat
  4. dezinformace Seznamte se s lidmi, kteří řídí svět https://blog.dnevnik.hr/milanovblog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou jen mediálně bílí koně, co milují peníze a jejich moc, hérečky. Skutečná Moc Vysoké Politiky je někde jinde:-)
      nenimito

      Vymazat
  5. Vďaka za informácie.
    Pre širšiu orientáciu v politike Britov a ich cieľov odporúčam knižné tituly:
    Anglosaská agresia versus ruská kultura
    Kdo přinutil Hitlera přepadnout Rusko

    OdpovědětVymazat
  6. Vďaka za informácie.
    Pre širšiu orientáciu v politike Britov a ich cieľov odporúčam knižné tituly:
    Anglosaská agresia versus ruská kultura
    Kdo přinutil Hitlera přepadnout Rusko

    OdpovědětVymazat
  7. Konspirovat na "platformě covidu" se dnes dá jakkoliv...
    A jak krásně je to zde popsáno:-) Máme tady NWO v čele s Trumpem, Putinem a Xi Jinping. Co všechny tři spojuje a to i na mapě? Že by Izrael? A na čem stojí Izrael? Že by swissbanks? A swissbanks stojí na devalvaci. Kdo vytváří, povolí, resp. nařídí devalvaci? A že by to nesouviselo s královskou rodinou a jejím "úprkem" na svoje zatím jisté pískoviště, tedy Brexitem?

    S tím "rozšířením" kolony z corony....
    Pamatujete, jak proběhla v srpnu všemi médii zpráva o "záhadném" plicním onemocnění?
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/usa-umrti-e-cigareta-elektronicka-cigareta-dychaci-cesty_1908300630_nkr
    https://edition.cnn.com/2019/08/17/health/vaping-lung-disease-states/index.html
    To, že jim už v srpnu umírali starší lidé na plicní onemocnění bylo "normálně" připsáno chřipce. Ale to, že jim začali umírat i mladší už bylo Záhadnou Plicní Nemocí, kterou nikdo nevěděl kam zařadit. Tak si vycumlali z prstu v CDC Nemoc z e-cigaret, ačkoliv do dnes NIC ve spojitosti pouze s vapingem neprokázali.
    Od srpna do listopadu Záhadnou vapingovou nemocí plnili média:
    https://edition.cnn.com/search?size=10&q=%20vaping-related%20illness
    A najednou Záhadnávapingnemoc néni, už jen covid19, zvláštní. Ale jen konspirace:-)
    Bohužel, kombinace vapingu a covidu19 je zřejmě téměř smrtelná....
    nenimito

    OdpovědětVymazat
  8. Známý politolog Igor Panarin hovoří o tom, proč se vojáci NATO nebojí koronaviru a zda Kreml dokončí Putinův levicový konzervativní převrat.

    Nezrušilo NATO cvičení letos? Právě kvůli covidu? Tohle mi nesedí... To je nějaká kachna.

    jemilito.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "nebylo zcela zrušeno! Vůdci výcvikové operace pouze snížili její objem"

      Vymazat
    2. Keď tri riadky vytrhneš z kontextu, tak sa potom nediv že máš v hlave kachny..

      jsijelito

      Vymazat
    3. Snížili, a v neděli nezemětřesou :-)
      A jen střed Evropy nad 30km. Obyčejně bývá pod 30km.
      http://macek.ig.cas.cz:8000/index?
      Katowice, Karviná, Opava, Lubin se také schovají za novodobý mor.
      Alko

      Vymazat
  9. @Kuky...Také se připojuji s poděkováním za překlad,není kde číst,před časem jsem denně četl diskusi Leva-net ale nějaký čas je tato stránka bez odkazu na diskusi, to samé se týká i protiproud.cz,které mi nejde spustit a Ostrov Janiky také nepíše nic k aktuálnímu dění,takže poslouchám Svobodný vysílač když tam mluví předsedkyně ANS paní Vítová.
    Zdravím admina/y/ a všechny čtenáře

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pozdrav. Na diskuzi Levanetu se dostaneš přes tento odkaz:
      http://www.vodaksb.eu/diskuse/
      a na Protiproud zde:
      https://www.protiproud.cz

      Vymazat
    2. @kuky..Jé,moc děkuji už jsem otevřel oba weby,tak to jsi mi udělal moc velkou radost Vlabi,díky moc,s úctou Kuky.

      Vymazat
    3. Jo, Vla Bi je dobrej, dělá nám radost už dlouho.

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů