14. 4. 2020

Co je spánková paralýza

© obrázek Jekatěriny Bernjak

Černočerná tma, která zavalí hruď, hlasité kroky v prázdném domě, nečekaný dotyk, mystický pocit cizí nepřátelské přítomnosti – takové bývají halucinace, které přicházejí při usínání nebo při probouzení. Nejedná se o noční můru – lidé si uvědomují, kde jsou, poznávají obvyklý nábytek a jistě vědí, že mají otevřené oči. Častým společníkem takových vizí je spánková paralýza, stav, při kterém nepohnete ani prstem. Jen sledujete, jak se cosi temného blíží k posteli, aby stisklo prsty váš krk…

Domácí skřet na posteli
Ve stavu mezi spánkem a realitou, když už je člověk při vědomí, ale mozek již (nebo stále ještě) přenáší sny, se dva obrazy překrývají: lidé jasně vidí obvyklý nábytek v místnosti a jsou si jisti, že nespí, ale najednou se ve známých dveřích objevuje děsivá černá silueta. Takové halucinace se nepovažují za duševní poruchu a nevyžadují léčbu. Někdy jsou však doprovázeny spánkovou paralýzou, kdy člověk ovládá pouze pohyby očí, ale ostatní tělo ho neposlouchá. Úplná nehybnost dělá noční vidění ještě zlověstnější.
Ke spánkové paralýze často dochází u různých neurologických onemocnění, jako je například narkolepsie (neschopnost zůstat dlouho vzhůru a upadání do spánku i při běžné činnosti). Nicméně tento stav sám o sobě, i když je doprovázen „mystickými vizemi“, je zcela neškodný.
Příběhy o zlých domácích skřítcích, poltergeistech, démonech, kteří v noci děsí majitele domu, kteří jim v něčem nevyhověli, jsou vysvětleny právě halucinacemi během usínání a probouzení.

„Myslela jsem si, že přišel dědeček“
Jekatěrina Berňak spánkovou paralýzu a s ní spojené halucinace zná už od dětství: téměř každý měsíc viděla ve dveřích muže v klobouku. Káťa si myslela, že k ní chodí mrtvý dědeček – vždycky měl stejný klobouk. Později na to pozapomněla: „Zdálo se mi to.“ Ale ve studentských letech se paralýza vrátila.

Probudím se a vidím celou místnost, jako by to bylo ve skutečném životě. Všechno chápu a uvědomuji si vše. Pak se mi ale v uších ozve divoký hukot, jako obrovský roj včel. Tělo začne vibrovat a nemůžu se pohnout. Mám hrozný strach. Potom přijde černý člověk. Tato postava mých snových halucinací se nemění. Je to hubený černý člověk s velmi dlouhýma rukama a nohama  někdy je sám, někdy je jich několik.
Vyleze mi na postel a šlape po mně dolů po nohách a zase zpět ke tváři  jako by kočka šlapala na přikrývku. Pak si na mě sedne, drží mi ruce za hlavu a tlačí na čelist, aby mi otevřel ústa  a jako by saje mou životní sílu. Těžko se to vysvětluje, ale je to pocit, jako že mi něco bere. Je to nekonečné. Snažila jsem se ho zeptat: „Co chceš?“ Ale nedostala jsem odpověď. Když konečně odejde, je mi, jako by mě trenér pronásledoval přes všechny simulátory. Silná slabost. Chce se mi spát, ale usnout se strašně bojím,“ popisuje Káťa.

A vysvětluje, že toto není jediný scénář. Jedna věc však zůstává při všech stejná – panický strach. Pokud dojde ke spánkové paralýze, když leží na boku, má dívka pocit, že ji někdo tahá za vlasy nebo rameno, aby ji otočil na záda. Nebo se jí zdá, že je vytažena z postele a kamsi unášena v náručí.
Jekatěrina je obeznámena s vědeckou definicí spánkové paralýzy, je však spíše nakloněna mystickému vysvětlení: „Dělají to některá stvoření, která se živí naší energií, když naše emoční obrana oslabuje.“
Není možné předvídat další útok, a podle dívky tu není ani možnost žádné prevence: spánková paralýza přímo nesouvisí s úrovní stresu nebo životními podmínkami. „Teď se mi nic vážného neděje, ale k útokům dochází stále. Dobré spaní a vedení zdravého životního stylu moc nepomáhají," říká.

Sen po spánku
Jiná spolupracovnice agentury, Marja Gutorova, si je naopak jistá: čím vyšší je úroveň stresu, tím větší je pravděpodobnost spánkové paralýzy.

„Stalo se mi to nejednou. Poprvé  před deseti lety a příštích pět let se to pak opakovalo pravidelně. Možná to bylo tím, že tyto roky byly nervóznější. Vzpomínám si, že jednou jsem uviděla tvář ďábla, která se vynořila ze tmy. Probudila jsem se z toho a cítila, že mě někdo drží, snažila jsem se pohnout, vyprostit se, ale nešlo to. Hrozný pocit! Došlo to tak daleko, že já, nevěřící, jsem si uložila pod polštář ikonku a několik let jsem spala s ní. Pokaždé během atak jsem viděla stvoření se známými rysy, ale snažila jsem se neupadnout do mystiky. Vysvětlila jsem si to nervózním napětím a únavou."

Spánková paralýza po zneklidňujícím snu nastala i u Innocentij Kašina:

„Tehdy jsem studoval na vysoké škole. Během dne jsem si zdříml a měl jsem podivný sen: Nacházel jsem se ve svém bytě, ale bylo tam tlumené světlo a z okna nebylo nic vidět, jen tma. Dveře se neotevřely, místo nich tam byla stěna. Celý interiér vypadal trochu jinak. Bylo to poněkud znepokojující, ale stále to byl můj byt. Ve snu jsem prostě přecházel po místností sem a tam. Když jsem se probudil, ležel jsem ještě chvíli s očima dokořán proti stěně a najednou jsem ucítil něčí přítomnost. Ucítil jsem něco jako píchání jehel  to se stane, když vám přebrní ruka. Nemohl jsem se však pohnout. Nechápal jsem to a přepadl mě strach. Trvalo to 15 – 20 sekund a pak to náhle zmizelo.
Podruhé se mi stalo, že se uprostřed noci od nočního stolku oddělily nějaké stíny, jakoby načechrané koule temnoty, a vznášely se mi nad obličejem. Znova jsem ucítil to brnění.
V tomto stavu neexistuje kritické myšlení. Jako opilý nebo ve snu berete všechno za bernou minci. Nejhorší je ta bezmocnost. Snažíte se, ale nemůžete se pohnout. Pokud se však budete hodně snažit, zapnete svou vůli a dokážete to: stačí se opravdu soustředit, zkoncentrovat se na myšlenku, že chcete pohnout rukou nebo alespoň jazykem, jakýkoli sval je dobrý. Podařilo se mi mávnout rukou a všechno okamžitě zmizelo."

V té době byl Innocentij trochu závislý na esoterismu a nejprve si myslel, že se setkal s něčím neznámým, ale tuto verzi rychle odmítl: „Okamžitě jsem začal hledat informace a zjistil, že to byla spánková paralýza – jev známý vědě, na němž nic mystického není.“
Taťána Konstantinova se se spánkovou paralýzou potýkala v dětství, a zakazovala si nad tím přemýšlet po mnoho let. 

„To jsem ještě chodila do školy, do šesté nebo sedmé třídy. Byla jsem v polodřímotě a vtom jsem si uvědomila, že se po mé levici nahromadila tma. Pak na mě padla nějaká velká, měkká a zároveň těžká síla. Nemohla jsem se ani pohnout. Ani rukou ani nohou. Pak se to však pomalu rozptýlilo, a já mohla vstát. Byla jsem tak vystrašená, že jsem o tom nikomu neřekla, zakázala jsem si o tom dokonce i přemýšlet. Vzpomněla jsem si na to až o řadu let později, už v dospělosti. Na internetu jsem pak rychle zjistila, že to byla spánková paralýza.

Spánková paralýza je neškodná
Alexander Palman, vedoucí somnologického kabinetu při Fakultní nemocnici č. 1 První moskevské státní lékařské univerzity, řekl RIA Novosti, že spánková paralýza je sice nepříjemným, ale neškodným selháním organismu. Fázi REM spánku, kdy máme živé sny a všechny svaly těla jsou co možná nejuvolněnější, se někdy říká fyziologická spánková paralýza. Je tomu tak proto, aby člověk nemohl provádět náhlé pohyby a zranit se.

„V této fázi nefunguje většina svalů. Dýchání je vedeno pouze bránicí, ostatní dýchací svaly hrudníku a ramenního pletence jsou vypnuty," vysvětluje Alexander Palman. Někdy se však vyskytne porucha a přirozený stav spánku pokračuje až do bdělosti. Tehdy nastává spánková paralýza. Člověk se probudí, ale nemůže se hýbat, nemůže ovládat své dýchání a prožívá řadu nepříjemných pocitů. Není to nebezpečné, ale lidi to pochopitelně vyděsí. Začnou fantazírovat: invalidita, mrtvice! Hlavní věcí však je nepanikařit: všechno totiž rychle odchází. To není situace, ve kterém můžete zemřít, udusit se a nemůže ani dojít k permanentnímu ochrnutí,“ komentuje lékař.

Proč se však někteří lidé setkávají se spánkovou paralýzou často, zatímco jiní nikdy, věda ještě neví.

Projekce snu
Alexander Kalinkin, vedoucí Centra pro spánkovou medicínu, Fakultní nemocnice při Lomonosově Moskevské státní univerzitě, zdůrazňuje, že spánková paralýza nemusí být vždy doprovázena halucinacemi.

„Může být kombinována s vizemi, ale to je charakterističtější pro narkolepsii, nemoc relativně vzácnou a špatně diagnostikovatelnou.
Halucinace během usínání a probouzení jsou sice nepříjemnou, ale nikoli nebezpečnou chybnou funkcí v těle. Sny se vkliňují do struktury bdělosti. Člověk si uvědomuje své vlastní já, chápe, že nespí, vidí kolem sebe známou místnost, ale překrývají to obrazy snu. Nejedná se tedy o skutečné halucinace, ke kterým dochází v případě psychiatrických chorob.
Normálně, když usneme, všechny vnější smyslové informace (vizuální, sluchové, hmatové) zmizí. Úkolem spánku je izolovat se od prostředí a přejít na zpracování informací od vnitřních orgánů. V určitém okamžiku však dojde k malé poruše, když část mozku ještě nespí a některé smyslové informace stále přicházejí. To sice vede k děsivým pocitům, ale vážné klinické důsledky to nemá. V každém případě však musíme člověku vysvětlit, co se s ním děje, jinak si bude vymýšlet všemožné teorie a obracet se na psychotroniky, neboť při halucinacích mohou přicházet velmi neobvyklé obrazy,“ zdůrazňuje Alexander Kalinkin.

Somnolog zároveň připomíná, že pokud se spánková paralýza a halucinace během usínání a probouzení pravidelně objevují, je na místě konzultace s odborným lékařem, protože to také může být příznak závažných neurologických onemocnění.


autor: Marija Semjonova
zdroj: https://ria.ru/20200110/1563218869.html
překlad: Vlabi


20 komentářů:

  1. Zdravím,
    mám tyto stavy , ale až po úrazu elektrickým proudem v tramvaji, do té doby nic. Bylo to ještě za socíku a byla tam špatná izolace a další souhra náhod, já zrovna nastupovala. Tramvaj byla hned odstavena..to je na delší popis.
    Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to v Bratislavě a oprava v trolejbusu, ne v tramvaji . Iva

      Vymazat
  2. Pokud se vám něco podobného stane, a máte pocit že tam je nějaká další entita nebo entity, obraťte se o pomoc k Bohu, událost skončí. To, že se to jednomu z těch lidí začalo dít poté, co se začal zabývat esoterikou, není náhoda - otevřel tím cestu k sobě různým entitám.

    OdpovědětVymazat
  3. Sic to je v dnešní době veletoku informací nošením dříví do pralesa, dovolím si vlastní náhled-zkušenost.

    Spánková paralýza je (jak je v článku i napsáno) stav, kdy tělo ještě(už) spí, ale mysl se již probouzí(je ještě vzhůru). Stav bdělosti může mít mnoho fází od "téměř spánku" až po zcela bdělý. Problém, který člověk v paralýze může mít, je dán pozměněným vnímáním času, kdy (stejně jako ve snu) je reálná rychlost času jiná, než ta, jak jí vnímá probouzející se vědomí (nebo těsně po probuzení). Vteřiny, desítky vteřin i minuty ve snu a tedy i ve spánkové paralýze, tedy tak, jak čas vnímá vědomí, jsou ve skutečnosti pouhými zlomky vteřiny, výjimečně jednotlivými vteřinami.

    Dále - v článku popisované brnění, hučení, vibrace apod. je projevem tranzu nebo stavu, který je v literatuře zabývající se OOBE (mimotělní zážitky) nazýván počátkem vyfázování. Ačkoli autor uvádí, že nejde o nic mystického, ten, kdo tyto stavy zkoumal osobně, ví, že opak je pravdou. Jde o stav vědomí, kdy lze dosáhnout právě zmíněného mimotělního zážitku, což je stav, kdy vědomí opouští fyzické tělo a může se pohybovat jak v rovině fyzické, tak metafyzické (astrální a pravděpodobně i dalších).

    Ony temné bytosti apod., o kterých je v článku řeč jsou (podle mne) v části případů vyprojektovanými (zhmotněnými) různými strachy člověka, který k této zkušenosti přichází mentálně nepřipraven (většinou chyba výchovy a zvyklostmi ve společnosti). V dalších případech se sice může jednat o cizí entity, nicméně zcela neškodnými (například vědomí spících domácích mazlíčků jako třeba kočky - které jsou v podobném stavu vědomí - tedy mimo tělo) a temnou podstatu jim opět dává nepřipravené vědomí člověka zatížené strachy, stresem apod. Vědomí v tomto stavu se již nenachází ve fyzické formě (zprostředkovávané smysly a následně mozkem) a tak barvy, tvary, formy entit, ale i vlastní pocity, emoce a stavy mysli jsou "zhmotňovány" do této podoby. Takže tutéž entitu (ale stejně tak stejný psychický stav) může dané vědomí vnímat jako temnou, zlou bytost, stejně jako zářící a hřejivou energii a nebo jako postavu z pohádky, příbuzného apod.

    Samozřejmě jsem nakloněn i myšlence, že jakési smísení snu a reálného prostoru může být také částí případů spánkové paralýzy, kdy lze vidět ve skutečném (?) světě neskutečné (?) věci, což se vlastně blíží i k tzv. bilokaci (vědomí je na dvou místech zároveň). O tom tu na blogu nějaký článek tuším také je.

    Spánková paralýza sama o sobě sice není nic mystického a nevysvětlitelného, nicméně může být vstupní branou do takového světa. Tento svět není (stále podle mě) ani temný ani zářivý, prostě jenom je. Jaká povaha tohoto světa bude pro dané vědomí člověka, záleží na každém zvlášť.
    Ostatně takto to funguje i v reálném světě. Optimista vidí tentýž svět také jinak, než pesimista :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem chtěl něco podobného napsat, byl jsi rychlejší:-)
      Trochu bych pozměnil TO vnímání času. Podle mne to není až tak o vnímání, ale vnoření se duchem do jiného času a tělo zůstává ve "svém" časoprostoru. Proto brnění, i nemohoucnost pohnout tělem. Duch je prostě v jiném čase, někdy klidně i na jiném místě.
      Pokud z toho někdo má strach nebo třeba jen nechuť z nevyspání, tak mi na to docela dobře fungují lapače snů. Jen si trochu pohrát s umístěním okolonad postelí a s různými tvary. Já nakonec skončil u 5 pírek s pavučinou a středovým českým granátem, umístěným tak, že na něj dopadají první sluneční paprsky. Od té doby je klid a spaní na jedničku:-)
      Možná bych dodal, že si myslím, že to mívají lidé, co někdy i v daleké minulosti měly zážitky blízko smrti, a třeba už i pozapomněli nebo je potlačili...
      nenimito

      Vymazat
  4. Zdravim, napíši co se stalo mě. Poprvé kdy jsem tohle zažil a bylo to nějak před dvaceti lety, jsem byl z toho v šoku. Opakovalo se to skoro každý den a já měl strach jít spát. Probíhalo to asi tak, že jsem se v noci probudil na zádech, vůbec jsem se nemohl hnout, slyšel jsem hrozné hučení a ze dveří na proti postele jsem měl pocit, jakoby tam někdo byl. Nevěděl jsem jak mám proti tomu bojovat. Trvalo to vždy asi minutu a cítil jsem se potom hrozně vyčerpaný. Později jsem usínal vždy na boku, ale jako by mě někdo tahal za rameno otáčel na záda. Bylo to hrozné a tenkrát jsem si to neuměl vysvětlit a ni jsem nevěděl co s tím mám dělat. Na netu jsem nic nenašel a psychiatrovy jsem se svěřit nechtěl. V té době mi onemocněla moje maminka na rakovinu a já měl jiné starosti, ale dvakrát až třikrát do měsíce jsem tu hrůzu zažíval dál. Vše se utnulo v jeden den a od té doby jsem tuto zkušenost v podobě jak ji popisuji už neměl. Byl to den smrti mé maminky. Pak dlouho nic až po letech, jakoby se chtělo něco vrátit jednou v noci se mě chtěla tato bytost, nebo bytosti zase zmocnit, ale já jsem v duchu řekl NE! NECHCI! Hned byl klid. Pak to ještě párkrát přišlo, ale vždy už jsem nad tím vyhrál. Po letech, se mi do ruky dostala kniha Allatra a Igor Danilov a jeho videa a když jsem se dočetl o entitách, které sice nevidíme, ale v některých případech je můžeme cítit, tak mě otevřel oči. Tak to je můj příběh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danilov a jeho "žienky" sú reptiliáni, takže moc dobre vedia čo človek zažíva, sú účastníci.

      Vymazat
    2. To je sice možné, zřejmě jste viděl jen jedno video. Ve všech besedách s Danilovem říká Igor o lásce k bohu a nesmrtelnosti duše a nic špatného v jeho vzkazech k lidstvu ani ve knize Allatra nevidím. Naopak

      Vymazat
    3. ... Igor ? Guru sekty , vosková figurína, to si myslíte, že on je nejaký hlavoun. Má okolo seba ženské, reptošky, a ešte ich vyzýva aby šiftovali očami. Vy nevidíte nič ? Tú tmu vôkol. Tú manipuláciu. Už ich nazývajú sektou, ešte aj výzvy majú na zasielaní peňazí, fuj.... Bo - a ja som žena.

      Vymazat
  5. Zdravím, spánková paralýza, halucinace, z toho si nedělejte unáhlené závěry, povídání o lásce ke všem lidem, atd. Máte různé problémy? To si čistíte karmu. To bylo také hlavní téma co přednášeli a stále přednáší u nás v republice na ezoterických kurzech absolventi institutu východního bloku. Tento institut pojmenoval Levašov ve své poslední publikaci. Lze to dohledat. Viděl jsem oficiální kulaté razítko na průkazce. Až čas ukázal, že v pozadí stály dost temné síly, které ovladaly i s pomocí a vědomím těchto absolventů chování a rozhodování lidí, jež neviděly do pozadí dění. To přináší úvahu na tema "Danilov a jeho ženy". Kde tyto bytosti byly dříve? Co dělaly? Pomáhají lidem? Pokud ano tak k čemu? Proč se skrývaly nebo byly skrývané? Že by najednou spadly z nebe? Jakou zde mají agendu? To samé platí i pro západní blok.
    Vlabi, děkuji za mnoho krásných témat k zamyšlení nad skutečnostmi tohoto světa. Jsou velkým přínosem.

    OdpovědětVymazat
  6. WhitelikesnowandcoldlikeWinter.16. dubna 2020 v 9:41

    Zdravím všechny.
    Mě se to párkrát stalo a vždy mne ze strnulosti a velice špatného pocitu vysvobodil hodně vzteklý výkřik.
    Stalo se mi to i po přestěhování.
    Je-li pravda však to s tím vytělováním,pak je to potřeba vyšetřit ( bude-li nějaké příště ).
    :-)
    Ať se vám všem daří a díky za tyto stránky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... máte pravdu, tiež som zavrešťala, "vypadni, zmizni.." na čierneho čo stál vo dverách, a mám pokoj. Bo

      Vymazat
  7. Zdravím všechny,
    jste-li v kontaktu s nějakou "esoterickou" bytostí a máte tyto zážitky, pak bude lepší se jí vyhýbat.
    Sám jsem takto naletěl.
    Zažil jsem, jak mi v noci někdo stiskl ruku, spal jsem u zrcadla (a to by mimochodem stálo za samostaný článek, téma zrcadla, ale tady asi ne)
    a pak mě za hrozného hučení, jako tryskové letadlo přenesl na místo, o kterém jsem přesvědčen, že to bylo peklo a to na peklo nevěřím.
    Tu ruku si pamatuji dodnes, uzká a dlouhá.
    Nebo v podvečer přišel k posteli, za zvuku vrzajících parket a pronesl tři slova mi naprosto neznámím jazykem a opět mě přenesl na jiné místo.
    Kdo to byl, nevím.
    Jestli to je neškodným selháním organismu, nebo halicinace? Myslím že ne.
    Vždy mi pomohlo spontální "Otče prosím pomoc", prostě jsem to tak cítil.
    Zážitek blízko smrti jsem měl.
    Kamil

    OdpovědětVymazat
  8. Za mlada jsem podobné paralýzy občas míval, ale bez vidin nějakých postav.
    Jenže v posledních deseti letech se mi děje trochu něco jiného.Časté živé sny a to někdy doslova pomatené evidentně ovlivněné cizím vědomím, neboť moje fantazie to není ani omylem.Třeba se mi zdálo, že kupuji balíček bylin, ale protože balíček měl údajně obsahovat i drogy (v reálu bych si drogu nikdy nevzal) tak jsem musel nějakému prodávajícímu vyzvonit mou adresu bydliště i se jménem, což jsem v tom snu poslušně udělal.Někdy také zažívám záhadné věci při probouzení ze snu.Slyšim hypnotickou hudbu a nějakého vyprávěče, který například mluví o lidech z mého života, jednou se nelichotivě vyjadřoval o jedné zesnulé ženě z mého příbuzenstva.Tyhle divoké sny mají ranní následek.Pocity naprosté vysátosti, kamene na hrudníku a krku, ztížený dech, zlé myšlenky, nesoustředěnost, pocit záhadné "otravy" a mozkové mlhy.V tomto stavu nelze praktikovat ani žádné relaxace ani modlitby, protože nic nefunguje a člověk se cítí jen zle a zhnuseně.Jediný lék na tohle je vstát a jít něco dělat, do několika hodin tyto stavy vymizí.

    OdpovědětVymazat
  9. Add c)

    vynechám-li kategorii lucidního snění, či řízeného astrálního či jiného cestování mimo biologický nosič-tělo, jistě zde existují snové projekce programů a vzorců uložených v nevědomých strukturách. U lidí usilujících ve spirituální rovině může jít o načítání programů a vzorců spojených s konkrétními egregory, či kontaktovanými entitami, ať vědomě či nevědomě.
    Vzhledem k tomu, že drtivá většina takto usilujících ví jen velmi málo, nebo nic o kontaktovaných entitách, jejich zaměření a cílech, či souvisejících jevech a jejich povaze(jinými slovy nevědí, s čím zacházejí), jsou často snadnou kořistí. Jakmile začne konstrukce DNA předloh v disharmonických vzorcích, dochází namísto spirituálního růstu naopak k deformacím a následně jakmile tento nemá spolehlivé vedení, směřující k nápravě dochází mimo jiné i k nechtěným kontaktům se širokou škálou astrálních parazitů i místních parazitických forem. Lokální změna -navýšení frekvenčního pole v jakýchkoliv vzorcích(byť dočasné) v daném místě je přitahuje jako světlo můry. Takový kontakt je pro parazity ideální na vědomé úrovni, doprovázený strachem či stresem oběti, nepříjemnými pocity, kdy naváží s obětí vědomý kontakt, atakem na mentální, emoční tělo sníží vibrace na pro ně konzumovatelnou úroveň a parazitují. Někteří si pak pro snadnější opakování vytvoří v aurickém poli jakoby hnízdo-bod, z něhož je oběť snadněji přístupná. Časem však slábne až zůstane jen stopa. U lidí kteří bioregenerují své struktury směrem k organické evoluční progresi dochází k útoku astrálních parazitů taktéž, nicméně udrží-li frekvenční pole stabilní, evolučně progresívní stojící frekvenční vlna působí při takovém kontaktu spíše jako repelent. Eventuelní poškození pak permanetně maže z předloh DNA. Tento proces je však velmi individuální, závislý mimo jiné i na karmickém zatížení jednotlivce. V podobném duch pak mohou působit i kontakty z nižších frekvenčních polí, než je naše 3D vědomě sdílená realita.
    Jinou kategorií jsou pak přímé zásahy do bioenergetických struktur uskutečňované predátorskými entitami u vybraných jedinců. I zde se stává, že nechávají oběť částečně chvíli ve vědomém stavu, nicméně je to prakticky vždy řízeno. U pokročilých spirituálních lidí bývá taková manipulace často přerušena právě nabytím vědomí díky zásahu vyšších struktur vědomí či ochranných bytostí.
    Dále jsou zde jiné kontakty, od jiných bytostí, jimiž chtějí docílit, často ze zvědavosti, reakce navštíveného apod., ovšem zde se téměř vždy nejedná o napadení.

    OdpovědětVymazat
  10. Agenda energoinformační implantace je jedním z klíčových nástrojů, astrální implantace skrze astrální predátorské entity je zde známa i ve starověku.
    Pojmy jako např.succubus, incubus jsou obecně známy i dnes. Málo známý je však jejich skutečný vliv na lidskou rasu. Mnozí např. zažili noční sexuální zážitky, málo se však ví, že tyto aktivity jsou právě doménou této rasy. Succubus a incubbus jsou dvěma variantami téhož. Díky narušené, pro takovéto entity přístupné energoinformační struktuře jedince vstoupí do vašeho frekvenčního pole a na úrovni 1.čakry vloží své programy, které pak expandují a ve snění se s oním jedincem propojí na úrovni nižšího astrálu, přičemž dojde tzv. Astrálnímu sexu a vložení plnohodnotného astrálního implantátu. Tento implantát si vytváří vlastní síť, směřující ke kontrole mozkové šišinky. Vyplývající nebezpečí zde asi není třeba zdůrazňovat. Je třeba říci, že u succubů (zameřených více na mužský profil sexuální energie)je to tak, že vás k onomu „aktu“ doslova dovedou. Vytvoří astrální kapsu, vytvoří program prostředí, uzpůsobený oběti a následně k ní částečně připojí její vědomí. Incubové jsou pak svým projevem více násilničtí. Cílem je čerpání sexuální energie a ovládnutí oběti.
    Tento druh útoku spadá spíše do kategorie c), nicméně jde tu o vkládání implantátů.
    Lidé pod dlouhodobou kontrolou, především ti s genetickým zatížením illuminátských genetických kódů mohou být těmito entitami přímo vedeni, takoví mají vyzařování sofistikovaného sexuálního predátora a takoví jedinci pak skrze své sexuální kontakty vytvářejí celé sítě, pomocí nichž pak predátorské entity sklízejí...
    Energoinformační implantáty obecně jsou také příčinou mnoha zdánlivě chaotických spojení „někam“.

    OdpovědětVymazat
  11. add b)
    tuto část jsem částečně nastínil už v bodě a) a je třeba hned z kraje říci, že se nejedná o nový jev.Tyto vlivy jsou staré jako lidstvo samo a na této planetě lidstvo provází opravdu dlouho. Žijeme ve výjimečné době, kdy na tomto místě ve vesmíru(nejen) dochází k vyvrcholení zápletky z dob, kdy bylo vše jiné, i tento vesmír. Od začátku existence lidstva na této planetě, se musí potýkat s nepřátelstvím a úklady vesmírných predátorských kolektivů. Zpočátku, kdy bylo lidstvo ještě silnější a odolnější vůči těmto vlivům, byl manipulován enviroment a časem se tyto manipulace projevily i na genetickém profilu lidských kolektivů. Po několika pokusech o nápravu situace ze strany rodičovských kolektivů lidské rasy, od začátku predátory sabotovaných jak to jen bylo možné, došlo opakovaně i na vyhlazení většiny pozemského života. Rodičovské kolektivy lidské rasy měly o to složitější práci s obnovením enviromentu a znovuosetím lidské rasy na zemi. Predátorské kolektivy stvořily vlastní nástroje pro ovládnutí lidských kolektivů. Nephilim, Drakosy aj. Tito kříženci lidské genetiky a genetiky těchto predátorských entit byli stvořeni aby ovládli lidská společenství. Nějaký čas jim záměr vycházel, Nephilim byli ovšem vykázáni rodičovskými kolektivy lidské rasy na Nibiru a Drakosové museli po katastrofě kontinentu Muarivhi(Tichý oceán) odejít sami. Protože predátorská agenda nepostupovala dle představ a plánu, mimo jiné i pro časté boje predátorů o kontrolu nad získanými teritorii(Annunaki vs. Drakoniánská agenda), došlo na společnou úmluvu, start nové, společné agendy zaměřené proti lidské rase a jejím rodičovským kolektivům. Je známá jako luciferiánská úmluva. Mimo zmíněných predátorských kolektivů se postupně do hry zapojili a další zájemci o „kořist“ a lze říci, že vzájemné interakce mezi zůčastněnými stranami nabíraly a stále nabírají na intenzitě, tedy s vyjímkou většiny lidské rasy, zde na této planetě přítomné. Ta byla a stále je díky poškození genetiky a všudypřítomné společenské a spirituální manipulaci a degradaci na úrovni nevědomých rukojmí a víceméně „mimo mísu“.
    V obecném stavu de facto informačního embarga na vše, co by mohlo vést k odhalení stavu věcí,
    či posunu obecného povědomí do polohy, kdy by se lidé hromadně začali ptát, probouzet se,
    je veškerá snaha rodičovkých kolektivů lidstva o posun k opětovné organické evoluční progresi jen velmi obtížně prosaditelná.
    Predátoři také stupňují aktivitu tak jako jejich zde vládnoucí illuminátské pokrevní linie a výsledky jejich aktivity je vidět nejen v překotných snahách o dotažení Luciferiánské agendy mající za úkol mimo ještě děsivějších cílů úplné a definitivní zotročení a anihilaci lidské rasy jako takové do konce.

    OdpovědětVymazat
  12. Napojení skrze technologická rozhraní jako je např. HAARP apod. pak propojují tyto struktury do globálních planetárních parazitických energoinformačních implantátů- manipulačních planetárních struktur a sítí. Tyto sítě kontrolují entity-kolektivy predátorského zaměření, které jednoznačně nepochází z tohoto světa.Mají své vlastní cíle a prospěch lidstva, této krásné planety k nim rozhodně nepatří.
    Takovéto energoinformační implantáty dokáží přepisovat předlohy DNA, měnit, deformovat enviroment planety. Do lidské genetiky vkládájí pokřivené předlohy DNA, energoinformační bypassy za účelem modulace, přepojení vědomí od přirozených napojení na vyšší složky vědomí k démonickým entitám ap.
    Právě propojení takovýchto sítí s mnoha démonickými kolektivy a s nimi kooperujícími predátorskými entitami na úrovni astrálních frekvenčních polí mohou za mnohé nečekané a nechtěné noční „hosty“. Jinou kapitolou jsou pak lidé, kteří pro takové predátorské kolektivy vědomě, či méně vědomě pracují. Tito jedinci šíří okolo toxická frekvenční pole. Dostávají od svých predátorských sponzorů velkou podporu, často vyzařují velkou „sílu“, stahují k sobě pozornost těch lidí, kteří se vnitřně hledají. Kontrola takových je pak často realizována za úrovni nepozemských, nebo vysoce sofistikovaných pozemských technických zařízení.Není těžké si tyto lidi najít...Lidé, jejichž pozornost získají jsou v jistém okamžiku konfrontováni s těmito toxickými frekvenčními poli a jestliže je jejich enegroinformační struktura přijme, je jim vložen do energoinformační struktury implantát, který pak žije svým vlastním životem dle svého programování přičemž umožňuje autorovi implantátu přímý vstup do energoinformační struktury implantovaného jedince. Projevy takové implantace nemusí být příliš vidět na venek.
    Je to spíše takový háček, který se může kdykoliv změnit v provázek loutkáře. Onen jedinec však vesměs netuší, že je sledován, kontrolován a někdy doslova ovládán.
    Současné aktivování 5G sítí je součástí manipulačních procesů taktéž. Nadto působí závažné zdravotní poškození všemu živému, především poškozuje neuronální struktury. Jeho vliv se v plné síle teprve projeví. Také stále více vnucované očkování, údajně v souvislostí s výskytem jistého koronaviru, není ničím jiným, než snahou jistých elit(a jejich pánů) o poškození a modulaci chromozomové struktury lidské genetiky s cílem podpory výše uvedeného soul harvestingu. Současně jim umožní spolu s jinými kroky pokročit s démonickou agendou luciferánské úmluvy výrazně vpřed.

    OdpovědětVymazat
  13. add a)
    v dnešní době velká část lidí, zajímajících se o dění okolo sebe, se setkala s informacemi o negativním vlivu některých technických zařízení pracujících na elektromagnetických principech s dopady na biologickou hmotu jako celek. Takováto zařízení se oficiálně vyvíjejí i pro vojenské účely mnoho desítek let a mnozí jejich držení dnes přiznávají. Tato zařízení pracují nejčastěji ve frekvenčních pásmech na nichž na biologické úrovni funguje mimo jiné i lidský mozek.
    Jejich působení je dnes bohužel běžné na úrovni ovládání mas, stejně jako u individualních ataků.
    Na vědecké úrovni(3D) lze pochopit tento typ působení jako modulaci a programování přirozené energetické a energoinformační výměny mezi jednotlivými atomy včetně vyšších biologických i nebiologických celků. Ostatně i syndrom náhlého vzplanutí je často výsledkem manipulací tohoto typu. O tom si ostatně lze leccos i přečíst. Tyto technologie umí kdeco včetně kolektivních halucinací a přímé mentální a emocionální kontroly stejně jako selektivní manipulace na základě individálního skenu frekvenčního pole a následného individálně profilovaného ataku.
    Mnohé technologie z tohoto ranku nejsou až tak pozemského původu a jejich vliv tedy není omezen na oficiální vědě a veřejnosti známé 3D prostředí, ale i na jiná frekvenční pásma tvoření.
    Často jsou nazývány psychotronickými zbraněmi, nicméně toto označení nevystihuje podstatu a šíři účinků a vlivu těchto technologií. V zásadě dochází k narušení energetické a energoinformační stability za účelem poškození, či likvidace, nebo za účelem získání kontroly nad energoinformační strukturou těla s cílem manipulace vědomí pro získání mentální, emocionální kontroly a v této době i za účelem přepojení lidské energoinformační struktury na cizí, evolučně degresívní frekvenční pole. Vrcholným cilem není nic jiného, než soul harvesting. Je to technologická forma černé magie nejtvršího ražení.

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj,

    po jisté době jsem narazil na tento starší článek, docela mne zaujal a trochu jsem se rozepsal...
    z mého pohledu, příčiny a důsledky tohoto a mnoha blízkých fenoménů jsou široké a je třeba je rozčlenit do několika primárních příčinných kategorií. Vědecké vysvětlení zde de facto nenabízí ani hlubší pochopení ani řešení.Jako obvykle popisuje přítomné, či možné symptomy, ne však příčiny.
    Řešením jsou obvykle psychofarmaka, sedativa a sugesce.
    Jedná-li se skutečně o asynchronicitu biologických procesů, jev vesměs odezní v řádu sekund,
    max. desítek sekund a vesměs není provázen čímkoli navíc. Je tedy vcelku bez významných rizik.
    Vše může souviset i s nestandartními energetickými stavy jednotlivých orgánů v nočních hodinách.

    Jedná-li se však o jiný průběh, kdy je v blízkém prostředí přítomen někdo jiný(mimo lidí), jedná se o jiný , než popisovaný fenomén. Teď to vezmu zeširoka, pro zahrnutí mnoha vlivů s nestandartními nočními stavy souvisejícími. Snad to někoho obohatí... :)

    a) technické vlivy
    b) důsledky implantovaných energoinformačních programů a frekvenčních vzorců
    c) přímé působení vědomí cizích entit

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů