3. 4. 2020

Spojitost mezi úmrtností na koronaviry a vakcinací BCG

V posledních dnech se objevilo mnoho informací, které naznačují, že povinné očkování populace vakcínou BCG proti tuberkulóze významně snižuje jak rychlost šíření infekce koronaviry, tak úmrtnost na ni. BCG (zkráceně Bacillus Calmette-Guérin, FR. Bacillus Calmette-Guérin, BCG) je vakcína proti tuberkulóze.
Na rozdíl od Ruska a dalších republik bývalého SSSR, ve kterých se od konce dvacátých let minulého století používá povinné očkování obyvatelstva, zejména novorozenců, a také na rozdíl od mnoha méně rozvinutých zemí se závažnými epidemiemi tuberkulózy, v nichž se od konce druhé světové války uplatňuje politika povinného očkování, v řadě vyspělých zemí, které již dříve šíření tuberkulózy relativně úspěšně zastavily, povinné očkování buď skončilo, nebo nebylo prováděno vůbec.

Země světa, které uplatňují různou politiku očkování populace vakcínou BCG

Rozlišují se tři typy očkovací politiky BCG:

- povinný všeobecný program probíhající bez přerušení do současnosti (A);
- povinný všeobecný, prováděný dříve, ale později zastavený (B);
- nepovinný, očkování se doporučuje pouze pro určité skupiny populace (C).
Zřejmý vztah mezi různými typy očkovacích politik BCG a rozložení koronavirové infekce, a také úrovní úmrtnosti na ni, lze vidět v následujících grafech.



Faktor BCG pomáhá vysvětlit:
- extrémně vysokou úmrtnost v Itálii, San Marinu, Španělsku – tedy zemích, které původně zavedly všeobecné očkování proti BCG, ale pak je zastavily (v Itálii to bylo selektivní očkování v letech 1970 - 2001, ve Španělsku povinné očkování v letech 1965 - 1981);

- rozdíl v onemocnění, úmrtnosti a smrtnosti mezi některými románskými zeměmi, zejména mezi Španělskem a Portugalskem; země jsou si podobné mnoha sociálními, ekonomickými, politickými i institucionálními charakteristikami, ale rozdílné jsou v tom, že Portugalsko ukončilo povinný program očkování v roce 2017, zatímco Španělsko už v roce 1981; jak je zřejmé, tato 36letá mezera vedla v úmrtnosti na infekci koronaviru k 12násobnému rozdílu:

Nemocnost, smrtnost a letálnost v některých románských oblastech k 28. březnu 2020

- rozdíl v úmrtnosti mezi západní a východní částí Německa (povinné očkování celé populace bylo prováděno pouze v NDR):



- rozdíl v nemocnosti, úmrtnosti a letálnosti mezi sousedními Ekvádorem, Peru a Kolumbií (Peru a Kolumbie v současné době uplatňují povinnou očkovací politiku: Peru od roku 1945, Kolumbie od roku 1960, ale Ekvádor ji zrušil):


Hlavní závěr, který lze učinit na základě údajů z 96 zemí světa, pro které existují informace o způsobech očkování vakcínou BCG a údaje o úmrtnosti na infekci koronaviry, je následující:


Povinné trvající všeobecné očkování populace vakcínou BCG (A) snižuje úmrtnost na infekci koronaviry ve srovnání:
- se zeměmi, které takovou politiku uplatňovaly dříve, ale poté ji ukončily (B), asi 14x;
- se zeměmi provádějícími doporučenou vakcinační politiku pouze pro určité skupiny populace (C) asi 30x.

S rozšířením pandemie po celém světě se tento rozdíl v úmrtnosti mezi zeměmi provádějícími různou politiku vakcinace prohlubuje. Úmrtnost, způsobená infekcí koronaviry v zemích, jež zavedly povinné očkování populace, ale poté je ukončily (B), přesáhla úmrtnost v zemích s trvale uplatňovaným povinným očkováním (A):
- před dvěma týdny (14. března) - 3x;
- před týdnem (21. března) - 8x;
- dnes (28. března) - 14x.

Úmrtnost na infekci koronaviry v zemích s pouze doporučenou vakcinační politikou (C) převyšovala úmrtnost v zemích, které v současné době mají povinnou vakcinační politiku (A):
- před dvěma týdny (14. března) - 21x;
- dnes (28. března) - 30x.

Skupina zemí, které v současné době neuplatňují politiku všeobecného povinného očkování populace vakcínou BCG (B) a (C), zahrnuje zejména 13 členských zemí NATO: USA, Kanada, Velká Británie, Německo, Francie, Belgie, Nizozemsko, Lucembursko, Dánsko, Norsko, Itálie, Španělsko, Slovinsko a také Švýcarsko, Austrálii a Izrael.
V zemích, které jsou v opozici k NATO, zejména v Číně a Rusku, se politika povinného všeobecného očkování populace vakcínou BCG (A) důsledně dodržuje.


zdroj: https://rusvesna.su/news/1585599567
překlad: Vlabi


6 komentářů:

  1. Zjišťovat souvislost jenom podle grafů četnosti je blbost. Musela by být provedena lékařsko chemická analýza a zjištěny látky, které koronanákazu blokují. Pro rozdílnou úmrtnost existuje i jiné vysvětlení:
    Už při šíření HIV někteří lékaři upozorňovali, že populace ve "slovanských" zemích je proti němu odolnější. V koronaviru - jeho stavbě, byly zjištěny některé sekvence, shodné s HIV, které mají způsobovat zvýšenou nakažlivost. Neříkám jestli cíleně, nebo náhodou. Minulý rok proběla menší informace, že některé biololoické laboratoře získávaly na území RF za úplatu vzorky DNA onyvatel a Kreml žádal vysvětlení. Možná chtěl jenom někdo odstranit disproporci. Současná koronavirus je méně činný mezi Slovany - to vysvětluje i menší nakažení východního Německa - Prajsáci jsou původem Slované. Keltorománi pravděpodobně tak odolní nejsou, země s nejvyšším zastoupením jejich haploskupiny chromozomu Y - R1b jsou Itálie, Španělsko, Francie, Belgie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Práve včera som čítala článok od Mudr. Maleca, onkológa, ktorý sa tohto týka /myslím genetiky a koronavírusu/.
      ulozto.sk - verejne prístupný súbor "10 dní.docx"

      Vymazat
    2. Jani, díky za odkaz. Hodně zajímavé.
      A v kombinaci s tím očkováním/neočkováním proti TBC....

      Vymazat
  2. Já si myslím, že s tím může souviset úmrtnost. RNA viry snižují imunitu - hlavně tu plicní, tím pak jedinec může podlehnout i na TBC nebo jiné respirační humusy. Ale úmrtí je následně přičteno koronaviru. Pokud je někdo očkován na TBC, tak má určitě větší šanci na přežití, protože se mu TBC vyhne, i když v sobě má koronavir.

    Island:
    "Přibližně polovina lidí, kteří byli pozitivní na COVID-19, totiž nevykazovala žádné symptomy. První výsledky z Decode Genetics naznačují, že virem je nakažena malá část populace, ale přibližně polovina z těch, kteří byli testováni pozitivně, nejsou symptomatičtí. Druhá polovina vykazuje velmi mírné symptomy podobné nachlazení," uvedl hlavní epidemiolog Thorolfur Gudnason.
    https://eurozpravy.cz/zahranicni/evropa/koronavirus-na-islandu-mutuje-zeme-vymyslela-strategii-ktera-muze-inspirovat-svet.22d14dbf/

    A to bude ten největší problém koronavirů. Mnoho a mnoho lidí prostě nemá příznaky ani problém. Jsou zdraví(nebo i očkováni proti TBC), ale jsou přenašeči, u kterých po 14-20dnech od nakažení nezjistíte vůbec nic. Prostě si s tím jejich imunita poradí sama a oni si jen 2x za den lehce zakašlou.
    Což je typické právě pro vojsko, jsou hlídáni pečlivěji doktory kvůli zdraví, a očkováni skoro proti všemu. Přenašeči...
    nenimito

    OdpovědětVymazat
  3. v tabulce smrtnosti a letality je v 1. řádku u Sqan Marína chyba v letalitě (poslední sloupec). Je uvedeno 9,8% a má být 16,3%

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za upozornění, ale v originálu je 9,8.

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů