7. 2. 2019

Jak Google Maps skrývají artefakty


Všichni, kdo se zabývají hledáním na Google Maps, si všimli, že některé části map mají, patrně kvůli utajení, buď tak špatné rozlišení, že se na nich nedá nic rozeznat, nebo jsou zaretušované úplně. Přitom mapy Google jsou dnes pokládány za "lídra mezi moderními kartografickými službami nabízejícími satelitní interaktivní mapy online". Zvykli jsme si věřit všemu, co je na těchto mapách znázorněno, i když chápeme, že armáda musí skrývat některá svá tajemství kvůli obecné bezpečnosti. Ale ve firmách, jako je Google, pracují tisíce specialistů s odpovídajícími stupněm přístupu k utajeným informacím, kteří dokážou nejen změnit vzhled objektů, ale dokonce změní i povrch krajiny: vyrovnají hory, zasypou propadliny, změní obrys pobřeží a podobně. Jenže my tu přece nehovoříme o počítačové hře, ale o mapách založených na snímcích z vesmírného a oceánografického výzkumu pomocí echolokačních zařízení!
To nejsou prázdná obvinění, můžete si to ověřit. Na následujícím obrázku je severní okraj Nové země na mapách Google. Všimněte si řetězu „pahorků“ pod vodou nedaleko pobřeží:

Zobrazení souostroví Nové Země na mapě Google

detail severního pobřeží

„No, kopečky v řadě, co je na tom divného?“ řeknete si. Jenže ono to tam ve skutečnosti vypadá úplně jinak. Tak například v roce 2009 měl Google na mapách to, co vidíte na následujícím obrázku. Na internetu je možné najít plnou verzi programu s mapou dna oceánu Arktiky se zajímavými značkami (SAS. Planeta verze 101206), jen ji nesmíte aktualizovat!

Archipelag Nová Země na archivní mapě Google

Kterýkoli geolog vám potvrdí, že příroda nemá ráda přímé linie, symetrické a identické posloupnosti. A to, co z map vymazali, lze jednoznačně nazvat umělými objekty předchozích „dopotopních“ civilizací. To není překlep, protože ony objekty, které my dnes vidíme na dně moře, se před světovou potopou nacházely na souši. Zvažte objem a rozsah těchto prací! Dole je měřítko v rozsahu 50 km. Při takovém rozlišení budou egyptské pyramidy jen zrnky písku (i při škále rozlišení 5 km jsou sotva vidět). Objekty na dně moře však jsou mnohonásobně větší než kterékoli z nám známých pyramid.
Na chvilku si představte, že by pyramidy Egypta byly vymazány ze všech map světa. Co by se stalo s historií této země, kdybychom ji zbavili jejího největšího pokladu? Nebo kdyby byly takovýmto způsobem smazány z map i z lidské paměti Velikonoční ostrovy s jejich monumenty...
A co si pak pomyslet o mapách Měsíce nebo Marsu? Dokud tam nebudou jezdit kosmičtí turisté, je možné smazat, cokoli se vám jen zlíbí.

Ale vraťme se k našemu výzkumu na dně moře. Vlevo od Nové země vidíme na dně Barentsova moře celé linie z řetězců oněch „pahorků“ a také dlouhé náspy, jámamy nebo kanály (samozřejmě pouze na archivní mapě).

Zobrazení Barentsova moře na archivní mapě Google

… a prázdno na současných mapách Google Maps:



Je třeba uvést, že ne všechny současné mapy byly vystaveny tak závažné cenzuře. Nebo pracovníci společnosti Bing už neměli sil či prostředků k „vyčištění“ podmořských částí map? Děkujeme jim za to. V současné době všechna zajímavá místa, o kterých jsem se zmínil, si můžete sami prohlédnout na mapách Bing, když si je přepnete na satelitní snímky.
Zobrazení je bohužel hodně tmavé, ale vše, co nás zajímá, tam je (pozn. Vlabi: obrázky map Bing jsem ve Photoshopu zesvětlila). Linie náspů dlouhé stovky kilometrů. Gigantický objem vynaložených prací!

Zobrazení Barentsova moře a Nové země na mapě Bing

Zobrazení Barentsova moře na mapě Bing
Zobrazení Nové země na mapě Bing
Všimněte si také odlišné vzdálenosti mezi sousedními „pahorky“ v řetězci.

Zobrazení severního pobřeží Nové země na mapě Bing

Kromě zobrazených objektů chci také upozornit na neobvyklý reliéf mořského dna Severního ledového oceánu, poblíž severního pólu a naproti Čukotce. Zde reliéf připomíná ruiny města s obdélníkovou pravoúhlou zástavbou. Jen ty "bloky" mají velikost desítek kilometrů.

Zobrazení dna Severního ledového oceánu na mapě Bing
„Rozvaliny města“ na dně Severního ledového oceánu

Připomínám, že příroda si nelibuje v přímých liniích. A tyto krásy rovněž na Google Maps nenajdete.

Tatáž část Severního ledového oceánu na mapě Google

Na závěr chci ukázat i něco ze západní polokoule. Toto geometricky přesné rozmístění celého pole "pahorků" se nachází na dně Severního ledového oceánu v blízkosti kanadského ostrova Prince Patricka.

Pole „pyramid“ na dně poblíž kanadského ostrova Prince Patrika na mapě Bing
Jednotlivé „pyramidy“ jsou od sebe vzdálené asi 5 – 6 km

A zde jsou pro srovnání dva satelitní snímky téhož místa na interaktivních mapách Google Maps a  Bing.

Totéž místo na mapách Google (vlevo) a Bing (vpravo)

A na tuto fotografii jsem narazil náhodou někde na internetu, je to kdesi na Dalekém severu. Napadlo mě, že je možné, že pod vodní masou existují stejné "pyramidy", ale mnohem, mnohem větší.


Pokud bychom se pokusili odpovědět na otázky: „Kdo to postavil? Kdy?" mohu nabídnout odpověď, ale ne každému se bude líbit. Tyto práce na mořském dně mohou být dílem předchozí civilizace a vznikaly před desítkami tisíc let, když před světovou potopou (ale zřejmě jich bylo několik) bylo dno ještě suché.
Legendární Daaria (jinak také: Arktida, Hyperborea, Severija, Arktogeja) - to všechno jsou názvy dávného kontinentu, který je nyní ponořen pod severním pólem. Hyperborea (ležící „za Borejem“ = za severním větrem) byla podle starověké řecké mytologie legendární severní země, domov národu Hyperborejců. Starověký římský vědec Plinius Starší ve svém Přírodopise (Naturali historia) napsal o Hyperborejcích následující:

"Za těmito (Ripejskými) horami, stranou k Aquilonu, šťastný lid nazvaný Hyperborejci dosahuje velmi vysokého věku a vypravují se o něm nádherné legendy. Věří se, že se tam nacházejí veřeje světa, jež vymezují krajní pozice nebeských světel. Slunce tam svítí půl roku a to je pro ně jediný den, kdy se slunce neskrývá (jak si to nevědomí myslí), od jarní rovnodennosti k podzimní. Tato země je otevřená slunci a má úrodné podnebí bez škodlivého větru. Domy těchto obyvatel jsou háje a lesy; kult bohů je ošetřován jednotlivci i celou společností; neexistují tam spory a nejrůznější nemoci. Smrt přichází pouze z přesycení životem."
(Poznámka: Ripejské hory jsou Uralský hřeben)

O této zemi jsou informace z různých zdrojů a nazývají ji různě. I ve starověkých indických eposech byla popsána země bohů, kde slunce půl roku nezmizí za horizontem.
Do současnosti byla uchována kopie mapy Daarie, která byla údajně zkopírována Gerardem Mercatorem ze zdi jedné z pyramid v Gíze a jeho syn ji pak vydal v roce 1595 tiskem. Mapy Mercatora, vlámského kartografa a geografa, používala většina tehdejších námořníků.

Mapa Gerarda Mercatora zobrazující Daarii na severním pólu

Na závěr bych chtěl říci, že díky rozsáhlému výzkumu dna arktického oceánu při hledání nalezišť uhlovodíků shromáždili naši vědci (a vojáci) již dostatek materiálu. Ale ani akademičtí pracovníci z Ruské akademie věd, ani ruská geografická společnost (pod vedením Sergeje Šojgua) v žádném případě nespěchají získané informace sdílet s veřejností. Velmi zajímavý by byl podpolární Ural, stejně jako samotné pobřeží Arktidy, ale tyto oblasti jsou na všech mapách důkladně „vyčištěné". Jenže právě tam se podle znalců nachází spousta zajímavých věcí. Říká se, že geologům v připolárních oblastech bylo zakázáno „zvedat oči od země" a zkoumat zříceniny starověkých měst a megalitických struktur, a tím spíš někde vyprávět, co tam viděli...

Průzkum podvodních hřbetů Severního ledového oceánu

Nyní konečně přišla doba, kdy se Rusko opět stává nezávislým. Za arktickým kruhem se v Arktidě budují moderní vojenské základny a po celé severní trase se staví a obnovuje pobřežní infrastruktura. Na šelfu probíhá intenzívní geologický průzkum a vytěžuje se zemní plyn. Zařízení na zkapalňování plynu již fungují a je dodáván do zahraničí. To všechno je kvůli komerční složce, která přináší příjmy společnostem a daním do státního rozpočtu.
Nezapomínejme však také na velké dědictví země, na níž žijeme, a na její historii. Toto je naše území, což znamená i naše dědictví!

autor: Viktor Kantěmirov
překlad: Vlabi

12 komentářů:

  1. Omlouvám se, že to tak musím napsat, ale pánové, nepřekládejte každou "koninu", . Nová Zemlja je jaderná střelnice, (to ví přece každý) kde se testovaly nejen pozemní ale i podvodní jaderné výbuchy, i na mapách USA najdete pozenmní krátery propadnuté země .. v řadě... :)
    Dále tmavá skrvrna není kopec ale naopak sníženina... 2+2=4
    A dále, linie jsou podrobnosti možřského dna snímány z lodi, ano proto jsou to linie.. také najdete články jak nalezli (aniž by tušili něco o pixelizaci) pravoůhlé "objekty na mapách Google" kanály a města...
    ano lidé píší kraviny (buď nevědomě nebo častěji i vědomě) ale vy nemusíte... stačí jen uvažovat. (pardon, jinak přinášíte velmi dobré věci, ale tohle je jaksi ústřel hodně mimo)
    Ale jinak Vám fandím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonyme(fakt by bylo dobrý se podepisovat, aby s dalo nějak rozlišovat, komu kdy kdo jak a proč odpoví), podle mne to, co píšete je "konina" ještě horší. Nepíšete nic konkrétního k svému tvrzení, nedáváte žádné odkazy, jen prostě něco "koníte", nic ve zlém...
      Třeba by to chtělo alespoň něco jako tohle:
      https://www.proza.ru/2016/12/06/844
      http://zavtra.ru/blogs/yadernij_poligon_sssr_na_novoj_zemle
      http://www.belushka.narod.ru/history5.htm
      1957 čtyři jaderné testy. 7. září se na věži o výšce 15 metrů uskutečnila povrchová exploze a o týden později jaderný výbuch ve vzduchu. 6. října - výbuch vzduchu. 10. října - podvodní výbuch
      1958 5 testů ve vzduchu. 31. března 1958 SSSR jednostranně stanovil moratorium na všechny testy jaderných poplatků. Během moratoria, Spojené státy provedly 30 výbuchů v atmosféře a 5 - Spojené království. Poté znovu začal zkoušet SSSR a od 30. září do 25. října bylo na Novaya Zemlya provedeno 17 výbuchů.
      1961 byla nejmocnější bomba v dějinách lidstva 58-megatonský Car-Bomba v místě D-II "suchý nos". Seizmická vlna způsobená výbuchem se třikrát rozšířila po celém světě a zvuková vlna generovaná výbuchem dosáhla Dicksonova ostrova ve vzdálenosti asi 800 kilometrů.
      1963 začala příprava na provádění podzemních jaderných zkoušek na Novaya Zemlya. První podzemní jaderný výbuch byl proveden v galerii G 18. září 1964.
      Od 21. září 1955 do 24. října 1990 bylo na severním zkušebním místě provedeno 132 jaderných výbuchů: 87 atmosférických (včetně 84 vzdušných), 1 zem (7. září 1957), 2 povrchů (27. října 1961 a 22. srpna 1962), 3 pod vodou (21. září 1955, 10. září 1957, 23. září 1961) a 42 podzemí.
      Co z toho vyplývá? To, co píšete je "konina"... je mi líto. Ale třeba to jen špatně chápu a vysvětlíte lépe.
      Tím netvrdím, že ty "kopečky" musí souviset s hyperboreou. Navíc, pokud si trochu "přeložíte" ty rozměry, tak pochybuji, že souvisí s nějakým výbuchem. Logičtější by bylo, že spíše s nějakou těžbou, ale jen logičtější, nikoliv pravdivé.
      nenimito

      Vymazat
    2. Inak, na 10.foto odvrchu - "Zobrazení dna Severního ledového oceánu na mapě Bing"-je podľa mňa ešte zaujímavejšia štruktúra v ľavom hornom rohu, obrovský pravouhlý obdĺžnik, čo rozhodne nie je žiadna prirodzená štruktúra.

      Vymazat
  2. https://www.youtube.com/watch?v=MxMEdrTgGyk
    Зачистка Даарии с карт паразитами

    https://www.youtube.com/watch?v=DTaBUbjLMKQ
    Города Гипербореи - с озвучкой

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím si, že doba již pokročila natolik (2020 je tu co by dup), že je zbytečné chodit stále potichu kolem horké kaše…
    Древние карты - открывают тайны.
    https://www.youtube.com/watch?v=HAX3smkNk4Y

    Австралийский Крым
    https://www.youtube.com/watch?v=_ye5de2CJ6o

    J.K.

    OdpovědětVymazat
  4. https://de.mapy.cz/zakladni?vlastni-body&x=-157.7970059&y=21.4606951&z=7&ut=M%C3%ADsto%20ne%C5%A1t%C4%9Bst%C3%AD&uc=uEYKgwFa-7&ud=
    Zaujala mě tahle mapa z novinek. Tam je vidět jak vypadal svět před zvednutím hladiny za posledních x tisíc roků.
    Svět vypadal před zvednutím hladiny úplně jinak. Víme že nic nevíme, to je naprosto jisté. Ale fakt je, že se mapy setsakramensky brání na pořádné zobrazení severních moří.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eva, zapomněla jsem na podpis.

      Vymazat
    2. Díky. Ďalšia mapa na ktorej krásne vidieť, že subdukcia je nezmysel a že Zem sa iba zväčšuje.

      s0lar

      Vymazat
    3. Velmi zajímavé mapy. Děkuji. Že pořád otravuju s tím Grónskem, na maps.google není nic https://www.google.cz/maps/place/Gr%C3%B3nsko/@62.3442858,-45.7592956,15002m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x4ea20dbbe3c07715:0x34cf9d830114e218!8m2!3d71.706936!4d-42.604303?hl=cs

      ale na těch mapách z odkazu je vidět aspon něco. Co to ale zobrazuje, nevím. Když jezdím směr jih sever, je tam těch pruhů hodně.
      https://de.mapy.cz/zakladni?vlastni-body&x=-45.1003571&y=62.8078981&z=10&ut=Neuer%20Punkt&ut=Neuer%20Punkt&uc=sCJlnyj0vmsAvlnyedSZ&ud=63%C2%B059%2712.825%22N%2C%2043%C2%B052%2731.373%22W&ud=44%C2%B019%2732.955%22W%2063%C2%B01%2746.304%22N

      Vymazat
  5. Je to jako nějaký vzorek https://de.mapy.cz/zakladni?vlastni-body&x=-45.2733918&y=63.8640602&z=8&l=0&ut=Neuer%20Punkt&ut=Neuer%20Punkt&uc=sEglnyht4Ih00ygut0&ud=63%C2%B036%2730.708%22N%2C%2042%C2%B040%270.789%22W&ud=63%C2%B026%2724.595%22N%2C%2042%C2%B039%2741.014%22W

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alexandrie, jednak bych si ty naše mapy.cz přepnul do češtiny:-) Jednak to není fotomapa, ale kombinace "dobarvených" výstupů z radarů. A další je zkreslení, Gronsko má velikost 2,2mil. km2, Evropa od Portugalska po Ural má asi 10,2mil km2, ačkoliv to na té mapě.cz vypadá, že je skoro stejně velké jako Afrika, která má asi 30,3 km2.
      Dál jde o to, že Grónsko, na rozdíl od ostatních území, je leteckými radary zmapováno jen v okolí šelfů. Existují už LiDAR data z letadel i ze země, ale pochybuji, že už jsou použity jako podklady k mapám.
      https://www.google.com/search?q=greenland+map+lidar&tbm=isch
      Takže to, co je tam vidět od asi 100km od pobřeží může být fakt cokoliv "doladěného a vypočítaného".
      Dokonce i ALOS https://www.eorc.jaxa.jp/ALOS/en/aw3d30/ má na stránkách:
      "Black color means no-data area due to masked out by cloud/snow cover".
      Zajímavostí může být nově objevený kráter https://www.20min.ch/wissen/news/story/Meteoritenkrater-groesser-als-Paris-entdeckt-27128646#showid=262403&index=3
      větší než Paříž a údajně od meteroritu https://youtu.be/hhGclNuT8fo
      Poslední dobou probíhají v Grónsku neustále nějaké výzkumy, ale těžko budou na mapy.cz, myslím:-)
      nenimito

      Vymazat
  6. Ak niekto verí, že Novú Zem vybrali ako jadrovú strelnicu len tak náhodou, nuž mám na predaj nejaké veľmi výhodné nížinné pozemky v intraviláne malebnej obce. Len sa ma prosím nepýtajte, ako veľmi nížinné sú. .-)

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů