15. 2. 2017

Jak jsem nepoznal pomoc Vesmíru

Obsah tohoto článku opět, jak jinak, berte jen a pouze jako moje osobní poznání, které se sice v mém případě jeví jako reálné, nicméně nemusí jít nutně o záležitost platnou pro každého člověka a každou vzniklou situaci.
Posledních asi sedm let jsem se snažil pracovat na své - pro mě nejproblematičtější - charakterové vadě. Alespoň tak jsem to vnímal. A to na abnormální vznětlivosti, často vedoucí k nekontrolovatelným výbuchům vzteku. Domníval jsem se, že asi je mým aktuálním úkolem s tím něco udělat. Myslel jsem si, že mi Vesmír/Univerzum/Tvůrce/Bůh, či jak je libo, připravuje stále pořád a dokola situace, které jsou spolehlivým spouštěčem mých extrémních emocionálních výlevů. A bude tomu tak až do té doby, než se naučím svůj vztek ovládat, krotit.
Chyba lávky!
Dařilo se mi někdy více, jindy hůře, ale celkově jsem přes velké vynaložené úsilí neviděl žádný posun a zůstával cholerikem, kterému bylo radno se vyhnout, když "došlo na věc". Měl jsem ze sebe pocit, který musel mít Don Quijote de la Mancha, když bojoval s větrnými mlýny.
Díky moudrosti jednoho úžasného člověka jsem ale měl možnost si uvědomit, jakým zásadním omylem bylo to, jak jsem si myslel, že se mnou Vesmír mluví a proč.
Moje cholerická povaha a mé nekontrolovatelné výbuchy vzteku nebyly žádnou životní zkouškou, v které jsem se měl naučit s nimi pracovat. Kdepak. Dokonce naopak. Bylo ode mne fatální chybou tyto výlevy nějak kontrolovat, nebo dokonce tlumit, o což jsem se po celou dobu snažil. Jen jsem si tím zadělával na velký zdravotní průšvih, který by mohl časem vést až ke vzniku rakoviny či jiné fyzické, psychické nebo neuronální nemoci. A možná i hůř.
Problém totiž spočíval v tom, že se ve mně hromadila záporná energie. Ale pozor, zápornou nemyslím špatnou, zlou, temnou, ale pouze opačnou-vyvažující energii ke kladné, která opět nemá nic společného s dobrem apod. Prostě jen plus a mínus. Záměrně se vyhýbám pojmům nečeského původu, stejně tak pojmům ze všech možných nauk, které se tímto zabývají. A tato energie, byť proudící, se hromadila a stále ještě hromadí ve spodní půlce mého energetického systému. A protože i zde platí, že všeho moc škodí, tak tuto kumulující se energii moje tělo potřebovalo nějak ze svého energetického systému dostat. Jenže jsem neuměl pracovat s energií (a ani dnes v tom nejsem ještě ani začátečník), proto mi Vesmír POMÁHAL a POMÁHÁ tím, že mi do cesty staví situace, které ve mně vyvolají výbuchy vzteku a tím ze sebe tuto nadbytečnou energii vypouštím! Pokud by tomu tak nebylo, moje tělo by muselo onemocnět.
Čili vůbec nešlo o nějakou výuku, jak jsem si to chybně po celou dobu vykládal, ale o POMOC VESMÍRU v dobách, kdy jsem si nebyl vědom toho, jak se věci ve skutečnosti mají, a kdy jsem tedy nemohl začít vědomě pracovat na pokusech harmonizovat průchod a koloběh energií mým energetickým systémem.
Hromadění energie je u mě způsobeno jistými bloky. Tyto bloky nemusejí mít nutně původ v nedávné minulosti, nýbrž třeba v dávném dětství, nebo dokonce i v životech minulých. Pravděpodobně je možné tyto bloky odstranit i metodou vizualizace či něčím podobným, kdy je cílem tzv. rozpuštění bloků, ale domnívám se, že to celý problém neřeší a bloky se časem zase vrátí. A to z důvodu, že k  jejich rozpuštění nedošlo objasněním a hlavně pochopením důvodu, proč vůbec vznikly. Podle mne až teprve potom může dojít k jejich trvalému odstranění. Než k tomu však dojde, je možné alespoň "provizorně" nadbytečnou energii ze systému odvádět různými metodami, například už zmiňovanou vizualizací, čímž pak odpadne potřeba ji "odpouštět" výbuchy vzteku. Nejenom, že takto lze energii modulovat a vypouštět v podobě, která může harmonizovat okolí, ale Vesmíru odpadne dřina s mojí maličkostí a nebude třeba mě neustále stavět do cesty situace, které mě rozpálí do běla, což, jak si lze snadno představit, okolí zrovna moc neharmonizuje :-)
Kolikrát jste slyšeli nechápající povzdech:
"Takový hodný člověk to byl! Nikdy ho nikdo neslyšel křičet na druhé, rozčilovat se. Celý život se na druhé usmíval a rozdával dobrou náladu. A přesto umřel na rakovinu!"
Ezoterici v tom mají jasno: "Dostihla ho karma!"
A přitom to celé může být úplně jinak.

Takhle nějak jsem se asi tvářil, když mi to všechno došlo :-)

aktualizace (konec dubna): Tak zhruba po čtvrt roce mohu potvrdit cca 90% úbytek situací, které v minulosti pravidelně spouštěly výbuchy vzteku. Přičemž moje cholerická povaha zůstává nezměněna. Tygrovi tedy sice zůstaly pruhy i nadále, ale už ho nic nenutí cenit zuby :-)

(©)2017 myslenkyocemkoli.blogspot.com
Článek je povoleno publikovat v celé a nezměněné podobě s uvedením zdroje.

62 komentářů:

  1. Je mi nesmierne sympaticke ked ludia pisu o sebe a neboja sa odhalit svoje nedostatky. Je to ozaj velky vyvoj seba sameho.
    Tak nejak sa v tom vidim :)Gratulujem!

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opraveno:

      Ano, stroj Vesmír funguje a reaguje, není to "jakoby pomoc od někoho" je to znamení že něco není v rovnováze. Ale my bychom si těch signálů měli všímat.
      Jako když z parního stroje nějakým pojistným ventilem uniká pára, protože je jí moc. Jako s tou tzv.nadbytečnou energií. Tak ji vypustíme, na což jsou různé způsoby stejně jako u stroje. Ale pokud se to děje často, tak by to mělo vézt k zamyšlení, proč se to děje. Kde je chyba. Proč se jí tam dělá tolik - ať páry či nějaké energie v nás... "Netopíme moc pod kotlem"? Používáme odpovídající palivo pro danou situaci?
      Je fajn to vše sledovat a odhalovat, jak psala už Zuzana. Ale dle mého, než zjitit, že se nadbytečná energie musela vypustit je ještě důležitější zjistit, kde děláme chybu, abychom předešli tomu hromadění a nutnosti "vypouštění". Čím jsme si to našim myšlením a reakcemi přivodili?

      Vymazat
    2. Nale,
      já Vám rozumím. Momentálně jsem rád už jen za to, že jsem měl možnost zjistit, že věci se mají jinak, než jsem předpokládal.
      Jak odstraňovat příčiny problémů, když jsem si ani problému nebyl vědom? Jsem do toho momentálně vhozen tak, že dělám na věcech v pořadí, jak ke mě přicházejí. K odhalení podstaty vzniku oněch zmiňovaných bloků nejsem zatím dostatečně připraven, jinak by mě je Vesmír již (náhodami) - souběhem událostí odhalil. Až zmáknu předložené úkoly (v textu jsem o nich nepsal), mohu se posunout dál. Jak by to asi dopadlo, když bych začal tlačit na pilu a za cenu přeskočení několika lekcí, začal jít tvrdě po příčině? :-)
      Vše má svůj čas. K mému "miniodhalení" nemohlo dojít dříve, protože jsem nevěděl to, co vím dnes. A dnes nevím to, co se naučím a pochopím zítra :-)

      Vymazat
    3. Já Vám také rozumím, jak to myslíte a momentálně vidíte... ale.
      To už by byla diskuze asi mimo rámec tohoto tématu. A to téma je cenné, tohle může spoustě lidí pomoci otevřít oči a více přemýšlet o tom co se děje, stejně jako další články "zde u vás" i na jiná témata.
      To nemělo být nějaké "že bych to viděl lépe". Spíše jsem se snažil naznačit, abyste šel po hlavní příčině všech problémů. A to nemusí být pro lidi, co o tom přemýšlejí jako Vy, otázka mnoha lekcí, ale pár minut... ale jen můj názor.

      Vymazat
    4. Upřesnění: Pár minut na to přijít, ne že se to celé za pár minut vyřeší. Takhle rychle se to moc lidem nepovede... :-)

      Vymazat
    5. Nale,
      mě vůbec nenapadlo posuzovat Vás nebo Váš komentář, to vůbec ne. Souhlasil jsem s Vámi a zároveň jsem dodal, že osobně ještě nejsem ve stavu, kdy bych byl připravený dojít až k zakopanému psovi, což neznamená, že nemám namířeno tím směrem :-)
      Přirovnal bych to třeba k opravě píchlého kola. I když lze vytušit, že bude v duši někde díra, samotné opravě musí předcházet řada na první pohled nedůležitých úkonů jako zajištění a vyheverování auta, demontáž kola, ......
      Vím, že jsou lidé, kteří mají tyto kroky již dávno za sebou a mohou jít přímo na věc, já k nim však nepatřím. Já stojím vedle auta s heverem v ruce a ... vztekle kopu do syčícího kola :-)

      Vymazat
    6. Podle Vašich různých příspěvků máte namířeno k zakopanému psovi, už jste i vyrazil.
      Zatím se řídíte mapou, kterou jste někde získal a vidíte tu cestu, která má i spousty zatáček, objížděk, příjemných motorestů k zastavení atd. Získat mapu, kde je zakreslena zkratka, není zase takový problém.
      To je sice také takové kostrbaté přirovnání, ale dle mého lepší než to s píchlým kolem.
      Končím. Nejsem typ, který by uměl přesně formulovat, jak to myslí.Takhle "v letu" v diskuzi, kdy je málo času. Neumím to.

      Vymazat
    7. Ahoj, Nale,
      i moje problémy jsou podobného druhu. A to mne za pár měsíců čeká sedmý křížek. Ale z mého hlediska ... už jenom proto, že jste tuto nepříliš otvíranou, natož pak besedovanou stránku otevřel, tak Vás prosím za to, aby jste jí zhurta nezaklapl. Mám pocit, že námět je velmi užitečným.
      Já už dlouho chci (ale nikdy to v-čas ne-zachytím) začít používat metodu, zesměšnění. Ale je velmi blbé, a někdy i drahé, že si tohle vždy uvědomím až když něco rozbiji. Myslíte, že tahle metoda při kvalifikovaně včasném zachycení emocí, tedy někde před vrcholem vzteku ... by mohla vézt k tomu, že by došlo jak k dostatečnému uvolnění té blbé energie, tak zároveň i k zachování dobrého vztahu s Univerzem? Dík za případnou i rámcově širší odpověď. Matěj

      Vymazat
    8. Zdravím,
      tímto problémem dnes trpí většina mužů i žen. Jádro problému, je v procesu dozrávání (21-28 let), kdy jsme jej „úspěšně“ nedokončili a "předčasně" jsme se před vlastním dozráním oženili. V procesu zrání jde o to, že dospívajíc muž (i žena) se musí odpojit od rodičů. Rodiče jim v tom měli být nápomocni, ale spíše jim nepomohou, neumí to, sami jsou nedozrálí. V tomto období musí všechny naučené vzorce chování přesít přes síto opravdovosti sebe sama. Ve vlastním zájmu se jich musí zbavit, aby mohli být sámi sebou, brání jim to v otevření jejich neaktivních DNA.

      Dozrávání je doba přetřesů duše, aktivace (cesta temným údolím) za svou princeznou (princem) - naší protikladnou DNA (v pohádkách, Hloupý Honza musí do světa a aby získal princeznu, musí porazil Draka sídlícího ve sluji, přitom poráží draka ve svém nitru). Při narození do vínku dostáváme nejen dary, o které jsme se zasloužili v minulých životech (aktivní, otevřená DNA ať již mužské či ženské povahy, různě namíchaná), ale také ty které máme otevřít (aktivovat DNA) v tomto životě. Tyto uzavřené DNA, která máme za úkol si osvojit (otevřít a používat) se projevují strachem (a někdy nezvládnutelným) a rodiče nás, ať již přímo či nepřímo, tlačí do těch situácí, které nám je aktivují a tím nás někdy nepřipravené, vykolejují a my se jim bráníme zuby nehty a snažíme se jim jakkoli vyhnout. A jak to bývá, při jejich nezvládnutí jsme odměněni (výpraskem, vynadáním, zákazem), což nám situaci nijak nezlepší, ale naopak naši averzi zesílí (náš vztek se uvnitř zesílí, tedy potřebná energie na otevření). A to proto, abychom měli příště více energie a se situací se uměli poprat (tedy překonat, zvládnout - období puberty). No a právě v době dozrávání by jsme měli všechny potřebné aktivace DNA dokončit, již sami bez pomoci rodičů (musíme jít do světa), ale většinou se nám všechny aktivovat, otevřít (osvítit) nepodaří (nejsme přeci Ježíš, Buddha,Zarathustra ...). I za vydatné pomocí nedpojených rodičů (většinou maminky, a někdy i tatínka), kteří nám tak pomáhají (finačně, známostmi, teplým místem, bytem atd. - tedy námy nezaslouženými skutky), že se nám nemůže podařit dozrát do potřebných kvalit, skrze vlastní chyby (Hloupý Honza, díky vlastním chybám rostl, uvědomoval si - otec mu nechystal úspěšnou kariéru, dostal ve světě ponaučení, dozrál, protože měl dobré srdce - lásky plné od maminky). „Neboď přeci blbé, chové se rozomně, vždeť to dělajó všeci, co pak se nějaká vejímka“?

      Rodinná karma je to, že si vybíráme ty rodiče pro naše vtělení, kteří nám co nejlépe ukáží, které DNA se nám mají v pocesu dozrávání otevřít (karma rodu to jsou speciální neotevřená DNA, která je potřeba otevřít - již mnoho bohatýrů se pokoušelo toho draka , strach přemoci, otevřít DNA). No a třeba v 25 narazíme na vážnou známost ( náš proces zrání nebyl úplně úspěšně ukončen) a my cítíme možnost najít svou milovanou princeznu (a přitom jsme ještě nesplnili všechny potřebné úkoly pro aktivaci DNA), která aniž to tušíme,je přesným protikladem k naším aktivním a neaktivním DNA (je přesně nedozrálá jako my). Jsme nadšení (jakoby zamilování, ale jen z části, ne všechny potřebné DNA jsou aktivní pro Božskou lásku). Zakládáme rodinu a vše se zdárně a radostně vyvíjí.

      ....málo místa, pokračování v následujícím odkazu ...

      Vymazat
    9. Jenomže, tady nastává ta hlavní potíž! Žena působí jako zesilovač (zdroj energie), a zesiluje nám nejen naše aktivní DNA (najednou se nám daří v tom co nám jde velmi dobře, štěstí nám jde na ruku), ale také zesiluje nám naše neaktivní DNA, které si máme v tomto životě otevřít. A po čase, až opadne zamilovanost, dojde na jejich aktivaci (což nás nevědomě hodně štve a dohání nás ke vzteku), a my tuto nezpracovanou energii (nedozrálou, nevíme jak ji používat z částečně otevřené DNA) přenášíme buď na své okolí, a nebo na své děti (které jsou připravené tyto DNA v sobě aktivovat, stejně tak jako jsme byli my, když jsme se narodili) a nastavují nám zrcadlo. Což nás buď rozdráždí ještě víc a situaci s nimi nezvládneme (když jsou uzavřené) a nebo (když jsou pootevřené) nám pomohou je během jejich dětství otevřít(1-28 let) a pomohou nám dozrát spolu s nimi.
      Někdy se stává, že během dospívání dětí dozrají oba manželé spolu a potom také spolu zůstávají až do smrti. Díky plné aktivaci jejich polootevřených DNA, se mohla u nich naplno projevit láska (dva vyzrálé protiklady se znova do sebe zamilují) a stávají se plnohodnotnými milující lidmi (tím splnily svůj úkol na zemi). Je jedno jak se karierně realizovali, na tom vůbec nezáleží, to je jen vedleší produkt jejich lásky( pokud se jejich DNA včas otevřela a rozhořela se u nich láska, bývají kariérně oba velmi úspěšní a zdraví).
      Ale jak sami dnes vidíme, bývá to zatím jen v pohádkách ( princ zdědil půlku králoství a žil spolu s princeznou šťastně až do smrti). Většinou si jeden z nich otevře potřebná chybějící DNA a život s partnerem, který si neumožnil otevřít tyto DNA (na důvodu nezáleží) přestává dávat smysl a rozchází se. Buď si partner co si aktivoval DNA najde sobě rovný protiklad ( silně se zamiluje a přirozeně odchází), nebo naopak uzavřený protějšek (ten, který nemá ještě potřebná aktivní DNA, ani pootevřená) se uráží a nemůže již s otevřeným (co má aktivní DNA) dále žít a odchází od rodiny ("zamiloval se" do stejně neotevřeného protikladu). Po nějakém čase zjistí, že je to ještě horší než v předchozím manželství (partneství) a nechápe jak se to mohlo stát.
      Jak jsme poznali, aby se neotevřená DNA mohla otevřít, musí se zesílit bolest, tlak, aby se kód DNA otevřel (překážky narůstají). V tomto okamžiku je úspěšnost 50 na 50. Když se to padaří tak super, a když se to nepodaří, hledá se nový partner (překážky se posilují, je potřeba většího tlaku na otevření). Pokud se to nepodaří, dotyčný to vzdává (již je v pokročilém věku a nezbývá mu mnoho energie), zůstává sám a snaží se to nějak do konce života přežít (místo partnera si najde v horším případě alkohol, drogy, či jinou závislost, třeba práci, koníčka atd., nebo kombinaci obojího). Těch možných kombinací je bezpočet, v dobré literatuře ze života je to velmi dobře popsáno, je to zpracováno i ve filmech (mě osobně se líbili bakaláři), ne samozřejmě ve všech, většinou u těch starších vydáních.

      ......v následujícím dokončení ....

      Vymazat
    10. V těch novější je vidět, jak krize propukla naplno. Nejenomže si nová generace vůbec neaktivuje nová potřebná DNA (otevírá se nám budoucnost), ale uzavírá si i ta, co si sebou přinesla jako aktivní a to je naprostá hrůza (uzavírá se před nimi budoucnost). Dochází u nich k narušení základní podstaty DNA (necítí se již dobře jako muž, či žena a tíhnou ke stejnému pohlaví, splývání a rozklad protikladů, unisex), nemůžou mít děti, nemůžou mít budoucnost .... Nechci již dále popisovat další varianty degradace a degenerace, různých nemocí či postižení atd. Vidíme to kolem sebe, a média nás dostatečně o tom denno denně informují (ať již vědomě či nevědomě).
      Nečiním si právo, že jsem vyčerpávajícím způsobem vystihl přesně podstatu problému, která nás trápí, ale protože jsem si něčím podobným sám prošel, ukázaji svůj úhel pohledu na tuto všeobecnou zkušenost.

      Jinak o aktivaci naší DNA je i dostupná literatura, Genové klíče - www.genoveklice.cz. Která se dle mého poznání a názoru pohybuje jen v rámci ryze individuální aktivace osobního rozvoje a již vůbec nezohledňuje pohled a společná hlediska rozvoje obou základních protikladů (mužského a ženského) v rovině vesmírného působení. I když budeme na sobě makat sebevíc, otevřeme si co nejvíc DNA, budeme mít bůhvi jaké schopnosti, sidhi, budeme pořád stále jen realizovanou polovičkou (buď jako muž, či žena). To hlavní nám bude chybět, Láska. A ta se dá realizovat jen skrze Ryzí protiklad, té druhé Existující fyzické polovičky (to je to věčné hledání toho milého, té milé jak v duši, tak i v materii). Ježíš by nic neznamenal, kdyby neměl milovanou Magdalénu, to samé Buddha, či jiný světec, o tom se moc nemluví, a ani to není v zájmu žádného systému, který se může rozvíjet jen na základě rozdělování protikladů skrze ryzí individuální strach (nedostatek - individuální zisk, umělá zdánlivá radost vyvěrající ze strachu) a ne na jejich spojování skrze Božskou Bezpodmínečnou Lásku ( Kolektivní Hojnost - Opravdová přirozená Radost vyplývající z Všeobjímající Lásky)...

      J.K.... omlouvám se za délku příspěvku.

      Vymazat
    11. J.K. velmi zajímavý příspěvek. Hodně logické. Děkuji.

      Vymazat
  3. Pro Matěje.

    Nerozumím asi přesně, co myslíš pojmem "zesměšnění". V které fázi a jak? Myslím si, že metod úspěšných může být více. Co to je dobrý vztah s Universem? Může být dobrý či špatný? Podrobněji případně večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Nale a Michale!
      Velmi se omlouvám nejenom Vám dvěma, ale i osazenstvu za projev jisté omezenosti svého vnímání a chápaní. Vniklo to tak, že jsem si samozřejmě nepřečetl kdo článek vložil. A když jsem četl bez tohoto uvědomění si stavu věcí následující komentáře, tak jsem díky své "velmi vysoké inteligenci" usoudil, že příslušný článek napsal Nal. Omluvte starého osla.
      Nale, představ si to asi takhle. To zesměšnění se vztahuje např. ke kompletní emocionální situaci, kdy Matěj přestane zvládat při opalování svůj vztek na zelené mužíčky, co mu právě teď začali zdobit nebe řasnatými mračny vznikajícími v důsledku vypouštění jedovatého chemtrails z letadel. A on najednou po chvilce vzteklého třeštění udělá tohle!
      Postaví se nad celou situaci ne jako aktér, ale jako divák. A přesně v tomhle okamžiku, kdy sám sebe, tedy onoho nahatého staříka divoce poskakujícího po trávníku s pěnou u huby skutečně uvidí, tak se přeci musí začít děsně chechtat, ne? Zvláště proto, že ten osel tím nic nevyřešil, či snad jo? A je možné, že když si to nechá důkladně projít nádobkou na eurony, tak by možná s pomocí podobných situačních komiků s tím třeba mohl něco zásadního udělat. Je tedy vylita energie nic neřešícího vzteku, který se možná může změnit v energii kladnou, řídící a jevy řešící. A to by snad mohlo přesvědčit TO nad námi, že nejsme zvířata, ani bioroboti, či elitářští démoni, ale LIDI. A v tom je i odpověď na Vaší otázku, co to je dobrý vztah s TÍM nad námi. Matěj

      Vymazat
    2. Matěji,
      pokud tedy první dotaz byl na mě, pak se pokusím odpovědět.

      Nemám šajn, zda v případě Matěje :-) jde o tentýž "problém" jako u mě, takže dávat nějaké konkrétní rady by bylo ode mne nezodpovědné. Takže mohu nabídnout pouze můj ničím nepodložený dohad.
      Klíčem k řešení je zjištění, proč a oč tu jde. Věta to je sice krátká, ale její převedení v realitu už takové být nemusí.
      Jelikož tě nějaký ten pátek znám a naše výlevy emocí si jsou podobné skoro jako vejce vejci, vůbec bych se nedivil, když by šlo o velmi podobný problém.
      Jen mezi námi napíšu ti něco, co není z mojí hlavy. Jak to pobereš, je na tobě. Vyprdni se na ty duchovnosti, které praktikuješ. Koupel v paprscích Slunce ani půlroční dlabání melounů a pojídání fíků ti cestu k osvícení neukáží. Tlačíš na pilu a ještě k tomu sis spletl dřevo s ocelovou trubkou.
      Už jen to, že celá desetiletí ses v ovládání vzteku prakticky nikam neposunul (já to znám), by ti mělo být nápovědou. Smiř se s tím, že jsi cholerik. Nesnaž se předělat něco, co předělat nejde. Přijmi to. Zachytit okamžik před výbuchem a něco s tím udělat je kravina, kterou jsem dělal léta taky. Je to stejné, jako pokoušet se v dlani udržet odjištěný granát :-)
      Ta energie prostě musí ven. Že tě to občas přijde draze? No a? Lepší, než když by to vyšlo draze někoho jiného. Navíc - chceš si tu věc, kterou rozsekáš, vzít do hrobu? :-)
      Hoď vše duchovní za hlavu a nech to mladším :-) Zkus zapracovat na svém těle a na jeho en. systému. To je stejně tak duchovní, jako si ráno vyčistit zuby. Představivost máš, tak jí použij a vizualizuj si, jak v tobě energie proudí. Nesnaž se jí "nasávat", jen jí nech proudit.
      Na vnitřním plátně si vybav okamžiky v životě, kdy jsi byl štastný. Je fuk, jestli to bylo na pláži u moře, za volantem závoďáku nebo když si dopsal text k písni. Vzpomeň si a vybav si ty pocity spokojenosti, klidu. Představuj si, že tyto emoce a pocity začleňuješ do toku energie, která tebou proudí, chvilku si s nimi pohrávej a pak je s výdechem vypusť ven. Nešpekuluj, kterou čakrou, jestli tudma nebo jinudma, prostě jí vypusť.
      Vypouštíš tutéž energii, kterou ze sebe chrlíš, když v tobě bouchnou kamna. Není žádná dobrá a špatná energie.
      Tebou nadhozená technika zesměšnění mi přijde v současném stavu poznání jako nesmyslná. Chceš energii modulovat ve chvíli, když už prýští nekontrolovatelně ven. Předběhni jí, moduluj jí a vypouštěj, když jsi v pohodě.
      Když to budeš dělat správně, situace, které tě jinak startují, budou z tvého života postupně mizet. Vím to. :-)

      Vymazat
    3. Matěji,
      ještě dodatek - jestli chceš získat nadhled, zkus si představit, jak sedíš u 3D televize v pohodlným gauči a sleduješ film, kde vidíš sám sebe:
      ...nahý chlápek poskakuje kolem své zasněžené chalupy a se zaťatými pěstmi a mocným řevem spílá počmaráným nebesům. Přitom vztekle kopaje do zmrzlé hromady sněhu mu podjedou nohy a odře si zadek..."
      To je přece jak druhý díl od Miguela de Cervantese, ne? :-)

      Vymazat
    4. Michale,
      mám pocit, že pouze jinými slovy vyjadřujeme totéž. Moje vnímání všeobecné a všudy-přítomné komiky tohoto světa v jednotlivosti nahatého dědy (jak jsi vhodně doplnil) opalujícího se mezi závějemi, byl jen z mé strany vysvětlující příklad pro Nala. Povalování se kohokoli na slunci a vegetariánství se přeci nedají považovat za projevy duchovna, neboť je to spíše v praxi ověřené tíhnutí člověka k materialismus. A tato praxe je i pro mne jen velmi příjemnou záležitostí. Ale já jsem v komentáři měl na mysli jednu verzi velmi povadlé komiky, vyjadřované slovem směšnost, které je ovšem každým vnímáno jinak. To, co mám na mysli je třeba v televizi Suchánek a spol.! Zábava to pro ne-lidi, což je v mém případě i moje nahaté, vzteklé běsnění v závějích, tedy projev nepřílíš vyspělé psychiky, kdy jednou z možností nápravy je uvidět se konečně v pravém světle. Matěj

      Vymazat
    5. Můj názor byl, že samozřejmě je lepší energii dát průchod, než ji dusit. To jistě. Jen se domnívám, že je lepší "zkusit prokouknout" co vůbec vede k tomu hromadění energie a tomu se snažit předejít. Kdo se vlastně postupně naštvává? Proč? Co ho vede k naštvávání?
      Návod na jednu z věcí, která se osvědčila, když se praktikuje, lze poslat emailem.

      Vymazat
    6. Matěji,
      ten "akční film"v druhém komentáři se týkal spíše možnosti, jak v mezidobí (mezi vzteky) nahlížet sám na sebe, co se některých tobě známých spouštěčů týká.

      S pravděpodobným samotným problémem a jeho řešením to však příliš nesouvisí. K tomu jsem ti psal svůj názor v tom prvním komentáři.

      Stejně jako v reálu - jen koukáním se na televizi ničeho nedosáhneš (můžeš ale pochopit), k tomu je potřeba od té bedny vstát, vyhrnout si rukávy a pustit se do práce :-)

      Vymazat
    7. Ahoj, Nale!
      Domnívám se, že ono "prokouknutí" toho, kdo se jako my naštvává, spočívá pouze v okmžiku, kdy duchovní a tělesný agregát se rozhoduje zda nesmyslně za-útočí onou nahromaděnou energií negace, či spíše zareaguje její přeměnou v úsměv, fórek a uvolnění. Jak jednoduché, že? Ovšem, ovládnout řízení tohoto procesu oním pro mne žádoucím a nej-bezpečnějším směrem (tedy ne blázinec, nebo jednotka intenzivní péče) je velmi složitá "konceptuální" záležitost. "Řekl by koutkem úst Pjakin".
      No a já jsem stále ještě před tím vysokánským plotem své hlouposti. Přeji, Vám, Nale tu obyčejnou člověčí moudrost, jež nám říká, vole, neškoď si svojí blbostí. Mnoho zdaru. Matěj

      Vymazat
    8. Ahoj, Michale!
      Víš, já mezi těmi vzteky čas využívám jako příjemné prázdniny, které si přeci nebudu kazit nahlížením do duchovních a tělesných útrob toho ve vypjatých situacích se divně chovajícího dědka. On ten podivín ví, co ta běsnění spouští a garantuji, Ti, že to není chemtrails. A představ si, že možná stejně jako ty ... je si nejprotivnější přesně v okamžiku, kdy tenhle střet a konflikt vzniká. Potože ten osel v tom fofru si neumí poručit:
      Hele, běž rači dělat dříví na zimu, abys v tý svý studený chalupě nezmrz! Matěj

      Vymazat
    9. Matěji,
      když si nechceš kazit prázdniny, tak nechceš. Tvoje volba :-)

      Jinak moje fáze "je si nejprotivnější" není v okamžiku vzniku, nýbrž až když je po všem. Do výbuchu dávám 100%, není prostor pro nějaké sebehodnocující myšlenky :-) Na ty jsem si vyhrazoval čas v obdobích, které nazýváš prázdninami a slušně mě to sžíralo. Už to ale nedělám, protože taková rovnice nemá řešení (přijít na to mi trvalo pár let). Ty stále, aspoň mi to tak připadá, v těch výbuších vidíš něco špatného, kdežto já v tom vidím POMOC VESMÍRU. A protože si té pomoci vážím, pokouším se v rámci vůle tu pomoc vracet prací na sobě - v období "prázdnin", i když mě to nebaví. Něco za něco - to neplatí jen v lidské společnosti :-)

      Vymazat
    10. Ahoj, Michale!
      Proč si kazit prázdniny, když je tu - kouzlo nechtěného! Užívám si pohodové vakace a najednou je tu pro mne porce něčeho, proti čemuž jsou ta blbá mračna jen folklórem, byť vskutku otravným. A navíc je v tom přítomno cosi důležitého, či neodkladného. A já se nevztekám, jdu a udělám nutné. A to jen proto, že to opravdu nutné bylo. Víš, mne na těch mračnech a podobných jevech, jimiž se tu roztahují nenasytní mocipáni rozčíluje hlavně to, že s tím mimo zbytečně vylité a nevyužité energie vzteku nic jiného udělat nemohu. A uvedl jsem to jen proto, aby v mých reakcích na různé velmi se lišící situace byl vidět rozdíl. Před lety jsem poměrně v klidu vstal z trávníku, vzal lahev octa a rozlil ho po asfaltu v domnění, že cosi užitečného proti té zrůdnosti dělám. Sice jsem teď trochu odbočil, ovšem ne proto, abych se vykrucoval, ale jenom srovnával.
      Nu, a pokud se jedná o ty konkrétní "výbuchy", které ohrožují jenom mne, tak v nich nevidím nic špatného. Jsou pouze jen otravné, jako každý projev hlouposti a nezralosti, tedy jevů jsoucích výhradně v mém řešení. A proto nevidím žádný důvod, proč do toho tahat Univerzum. Matěj

      Vymazat
    11. Mám pořád za to, že dobrý vztah s Univerzem = dobrý vztah sám se sebou. Ale máme toho v sobě tolik nepoznaného, že i ten Vesmír máme lépe zmapovaný. Já třeba spoustě věcem rozumím rozumově, ale nedokážu je aplikovat, realizovat, prožít, uskutečnit. Prostě nevím jak na to. Např. čakry. Četla jsem toho už hodně, ale nikdy jsem se do toho nepustila. Zásek hned na začátku - vizualizace. Až nedávno jsem díky Michalovi (a jeho příteli) zde zjistila, jak že vlastně vůbec ta energie vypadá.

      Vymazat
    12. Alexandrie.
      píšeš "Ale máme toho v sobě tolik nepoznaného, že i ten Vesmír máme lépe zmapovaný."
      Ono se to má pravděpodobně ještě jinak. V sobě totiž máme naprosto vše, celý Vesmír. A to doslova, nikoli jen jako nějaké rádobyduchovní klišé. Zrovna od včerejška přemýšlím, zda k tomu napsat pár vět. Zatím jsem se dvakrát rozhodl, že ano a dvakrát, že ne. Teď jsi mě naklonila k třetímu ano :-)

      Vymazat
    13. Ještě k té energii - ono u každého její proudění vypadá jinak. Mění se to dle aktuální situace (zdraví, mentální rozpoložení,...).
      Každé en. centrum je jiné. Energie sice proudí pricipiálně stejně, ale tvar, "zabarvení", rychlost, množství se liší.

      Vymazat
    14. Asi ted budu slovíčkařit, ale já dělám rozdíl mezi Universem a Vesmírem. Ják to chápu já, Universum máme v sobě a je to právě to nejméně poznané. Vesmír zase beru jako to, co je od poslední vrstvy atmosféry dál, všechny planety, komety, slunce, sluneční soustavy.... Vesmír je jen část Universa.

      Určitě napiš, nikdy nevíš, jaká myšlenka může někoho druhého obohatit, jaká myšlenka může být pro druhého právě to nakopnutí.

      Vymazat
    15. Ano, jde o slovíčka, proto v článcích často dávám alternativa. Každopádně ale rozlišuji mezi vesmírem a Vesmírem.
      Jistě, lingvista by mohl slovo vesmír vzevrubně rozebrat, ale to už bychom odbočili od tématu. Podstatu slova, jak jsem ho myslel, čtenář pochopil, stejně tak, jak jsi to myslela Ty :-)

      Já píšu, až když to jde samo. Někdy se mi stává, že i zajímavé (z mého pohledu) téma mi prostě ne a ne lézt z klávesnice. Jakoby mám v tu chvíli kopr. Beru to tak, že to prostě psát nemám.

      Vymazat
  4. Michale, děkuji. Super článek. Je zvláštní, jak si člověk něco myslí roky a pak mu třeba dojde, že je to úplně jinak. Ne opačně, ale úplně jinak. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jedním slovem - asymetrie :-)
      Člověk má totiž tendenci přemýšlet logicky - to znamená jednoduše. Nejjednodušší je potom binární přemýšlení, což je krajní logika ANO - NE.
      Vesmír narozdíl od nás jede "analogově", proto ony naprosto nečekané (ale přitom geniálně jednoduché) alternativy.
      Až člověk v globálu přestane uvažovat stylem "Ty na mě klackem, tak já na tebe kamenem" případně "Ty na mě klackem, tak já uteču", bude mít skokově najednou obrovské množství možností, namísto současných dvou nejpoužívanějších :-)

      Vymazat
  5. Ahoj Mišáku,tos měl říct:)už dávno, žes bojoval se svojí výbušností.:) já bych ti to vymluvila. Neboj, ono se to časem zmírní. Můj manžel je taky tak úžasný. Pamatuji si, že jednou vrtal něco na štaflích mezi vchodovými dveřmi a asi mu to nešlo. . . člověče on tou vrtačkou hodil tak šikovně, že se zapíchla do dveří od záchodu:) a ten řev, noo, to byla nádhera. Je a jednou jsem připravila na stul čistý ubrus, večeři, mísu salátu, víno. Sedli k večeři a bavili jsme se o muzice. No, víš, že můj muž je muzikant, takže jsem se obula nechtěně do jeho nějakého idolu myslím dream teater a von ti normálně chytil ten stůl a mrsknul ho s tou večeří a s ním vínem do místnosti. Já se šla koupat a hajat a Vlastíček do rána tepoval koberec, sbíral kousky salátu po knihovnách:) to je super. Přeji hodně zdraví a zůstan jaký jsi, nudných lidí je dost a dost. Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivo
      Jó dveře, taky tu máme jedny už deset let prokopnutý :-) A s tou vrtačkou - vloni jsem jednu aku vzteky rozmlátil o zeď (pochopitelně až omítka opadala).
      Líbí se mi, jak to bereš sportovně - obzvláště jak jsi šla spát, zatímco manžel likvidoval následky :-)
      Cholerik jsem a cholerikem zůstanu - tygrovi prostě pruhy nezměníš. A pokud se o to pokusíš, tak .... :-)

      Vymazat
  6. Ten příspěvek o železe mi připomenul, tak doplňuji.... jen v rychlosti, nic směrodatného, každý si nějak přebere, přeloží a nebo vypustí:-)
    Pojmy CakRa i ZakRa má ve Védách spojitost se Slunečními bohy ve významu spojení božké Síly a okolodokolaběhu, čili něco jako cyklus Síly boha Ra (Indry, Dia, Peruna, Thora - vyberte si). Sanskrt to "převzal" a má v něm i vícero významů spojených se zbraněmi, původně bohů, později lidí.
    Vzhled je asi jasný, jen asi doplním, že ta "nasávaná" průchozí Energie (nemastná, neslaná, nekladná, nezáporná), která se nezpracuje, se v cyklu vrací podobně jako "siločáry" Země nebo Slunka nebo kvazaru.
    Člověk je na zpracování té Energie poněkud složitější, proto Strom. V podstatě v každém napojení kostí na sebe vzniká Energetický tok, čili tvrdit, že máme tolik nebo tolik "čaker" je poněkud zavádějící, protože se ty toky spojují stejně jako siločáry s více magnety u sebe. Proto nemáme 7 hlavních čaker(nebo i 9?), ale 1 nejsilnější a 5 hlavních.
    http://www.ezoterika.estranky.cz/img/picture/117/hlav%C3%AD-%C4%8Dakry.jpg
    Stejně jako jsou pak silnější v ramenou, dlaních a chodidlech, jelikož je tam vícero spojení kostí.
    Ta 1 nejsilnější čerpá Energii Universa(Slunka?) a Země, ty ostatní jsou na ni napojené jako "větve stromu" a "zásobují" orgány.
    http://poutnicicasem.blog.cz/1302/psychosomatika-a-pater
    Problémy nastávají, když ta Energie se nezpracovává (je nějak odstíněna) nebo naopak se hromadí a necykluje, protože tělo neví, co s ní a "tlakuje se". A přetlakovaný ventil "bouchá", když ho nenecháte ani bouchnout, tak máte Velký problém. Nejlepší na upouštění ventilu je pohyb. Pohybem myslím, když dostanete tep nad 140, ale nepřelézal bych 180:-)
    Nejpříjemnější upouštěním ventilu je partner. Ono to "propojení" mužského a ženského má výhodu v tom, že ta nahromaděná Energie je v protipólu, protože ty toky jdou proti sobě, takže si ji vlastně "vyměníte" - fyzickou za duchovní a duchovní za fyzickou. Jen je dobré mít tu "výrobu" duchovní energii v rovnováze, jinak jeden druhého "vycucne" a je ve stavu, jako kdyby byl stíněn.
    Pokud "upustíte" ventily a porovnáte toky a vše proudí, jak má, pak lze tuto Energii "zpracovávat". Jen to chce být uZemněn (bez bot, bez podlahy) a otevřen Slunku (Universu).
    https://www.fler.cz/zbozi/ankh-plastika-dekorace-na-zed-4621439
    http://www.myty.info/image/2008050001/strom-gryfove.jpg
    https://www.drakkaria.cz/sperky/stribrne-sperky/stribrna-pohadka/arbor-vitae-strom-zivota-stribro-925.html/
    nenimito

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nenimito,
      prosím Tě, na ten počet en. center (čaker chceš-li) a proudění energie jsi přišel jak? Někde jsi to vyčetl nebo je "vidíš"?

      Vymazat
    2. Nazval bych to raději cítěním, a pak jsem hledal na netu, co je tomu podobno. http://www.nakridlechandelu.cz/cakry-0/
      Samozřejmě netvrdím, že to tak je. Třeba to někdo upřesní nebo uplně vyvrátí. Ale s tím, že to nějak souvisí se spojením kostí, jsem si celkem jist.
      Necítím to u někoho jiného, nevidím žádné barvy. Ale umím vycítit dobro a zlo v lidech na první pohled. A mám s tím od mala problémy s odtažitostí od některých lidí.
      Jen ještě doplním, to upouštění ventilu souvisí s fyzickou a duchovní Silou, která se tvoří a musí být v rovnováze. A mužská a ženská, ať už fyzická nebo duchovní jde proti sobě, proto spojením se přetvoří jedna na druhou a opačně. Snad je to srozumitelné....
      nenimito

      Vymazat
    3. Spíše řečnická otázka -
      Jak by potom asi na tom byl někdo kdo se narodí bez končetin(y) nebo o ní(ně) přijde? Chyběla by mu přece velká část kostí a jejich napojení a tím pádem i značné množství en. center.

      Vymazat
    4. Nevím Michale, zatím všechny prsty mám:-)
      Ta Energetická centra jsou podle mne v napojení kostí, obrazně řečeno. Ale jestli je podmínkou fyzická přítomnost té kosti, to fakt nevím. Teoreticky možná ne?
      nenimito

      Vymazat
  7. Tak zhruba po čtvrt roce mohu potvrdit cca 90% úbytek situací, které v minulosti pravidelně spouštěly výbuchy vzteku. Přičemž moje cholerická povaha zůstává nezměněna. Tygrovi tedy sice zůstaly pruhy i nadále, ale už ho nic nenutí cenit zuby :-)
    Pro mne tedy potvrzení obsahu článku.

    PS: A to není vše. Úbytek "krizových" situací je "jen" takovou třešničkou na dortu celkových změn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona ta "kladná" a "záporná"(možná i jing-jang) točící se Energie v čakrách v Těle(trojtěle), která je podle mne ze všeho okolo Člověka, z jídla, z pití, z okolních lidí, ze surové(nekladné, nezáporné) energie Universa->Slunka(prána?) i Země a já ji pojmenovavám jako fyzická a duchovní musí být prostě v rovnováze.
      Ta fyzická vám dáva Energii(Sílu) do života, pohybu, pro tvorbu vazů, šlach, krve i svalů, jen u tvorby svalů bych se zaměřil na kvalitu, než na velikost, ta je na nic, resp. jen na efekt zvětšování ega, a zbytečně taháte kila masa a zatěžujete nesmyslně vazy a šlachy.
      Ta duchovní vám dává vnitřní Energii pro pohodu, pro zvládnutí stresových situací, pro rozvoj osobnosti - Ducha, inteligence, intuice, rychlost myšlenek a reakcí na podněty.
      Tato výroba i spotřeba té roztočené Energie musí být v rovnováze. Proto je problém totalní fyzické vyčerpání organismu nebo nadměrná fyzická zátěž, stejně jako opačně se nejde natlačit 5 vajíčkama se slaninou a čokosušenkami, a pak si lehnout k tv. Proto je problém měsíc v kuse meditovat a nezaměstnávat "hlavu myšlením", když takhle strávím rok, dva a víc, mám raka(odumírání nepoužívaných buněk) jak vyšitého. Pak máte jedné z těch energií přebytek a jste nuceni "upouštět", když neupustíte je to ještě horší, jedete v cyklu tlakování->bolestí nemocí->naštvanosti->tlakování->bolestí nemocí->naštvanosti. Nejde mít stres v práci, přijít domu a přecpat se, je nutno před tím někdo upustit i tu fyzickou, jinak někde bouchne. A většinou, když to nečekáte. Při meditaci je dobré být naboso uzemněn a být směrem k Slunku nebo sedět ničím neizolačním k Zemi, nejlépe najít energetické body Země.

      Je dobré plánovat klid a pohodu(i meditaci třeba) s množtvím jídla (hlavně jakého) na den, dva, tři dopředu. Nemůžu si po ránu dát chleba s máslem a pažitkou, když strávím celý den točením nohou v pedálech, jdu na kachnu se šesti a dvěma plzněmi, protože jinak po 3-4 hodinách kolabuji a klepou se mi kolena. A opačně, když vím, že strávím v práci celý den povětšinou v židli, nejde jít k obědu na knedlovepřozelo nebo hromadu rejže, která obsahuje přes 95% cukru. Pak nestihnete tu fyzickou upouštět. Věřím, že mnoho lidí, kteří se v práci moc fyzicky nezapotí, jedí jen zeleninu a ovoce, protože jim to na Rovnováhu stačí - osobně se ovoci trochu vyhýbám, protože je potřeba ho jíst min. po 4-6hodinách po jakémkoli jídle, jinak kvasí dělá v žaludku úplně něco jiného, než má.
      Občas se mi to povede, ale když strávíte někdy i víc jak půl pracovní doby lítáním ze sutérénu na střechu rozestavěné 8mi patrové budovy bez výtahu a v lednu, tak bez masa to nejde, jinak sníte 5 kilo zeleniny, abyste vyrovnali a to FAKT nejde.... zkoušel jsem, a když jsem zhubnul za 2-3 měsíce asi 10kilo, byl nevrlý, kousavý a to hubnutí nemělo snahu se zastavovat, tak jsem vzdal. Samozřejmě to je i opačně, když někdo stráví týden tím, že sedí v práci na židli, ze židle jde za volant a od volantu do sedačky, tak nejde se cpát špekem a buchtami:-)
      nenimito

      Vymazat
    2. Maso energii spíše odebírá trávením, ne že by ji dodávalo. Energie se získává z jiné potravy. Stačí si uvědomit, z čeho je energie, co se štěpí atd... Pro připomenutí - nejsilnější zvířata zvyklá na velkou práci nežerou maso. Naopak, zvířata, která se živí téměř výhradně masem většinu dne prospí, dokáží vydat energii jen krátkodobě (lov)... A naši předkové, kteří žili v tvrdších podmínkách a makali daleko více než my měli maso minimálně...

      Vymazat
    3. Nale,
      aniž bych chtěl nějak popuzovat nebo škrtat sirkami ve výbušném prostředí - a tím diskuze na téma stravy velmi často bývá, to napíšu znovu. Na blogu tu už o tom totiž byl nejeden článek a hlavně nejedna debata - proto jen ta tři slova (už jsem to nechtěl zase rozebírat)

      Když bys napsal "Mě maso energii spíše odebírá..." nebo "Některým lidem maso energii spíše odebírá..." neměl bych proti tomu nic a bral bych to jako osobní názor a i jako osobní zkušenost. Takto mi to ale přijde jako buď za
      za A: vyčtené a bez výhrad převzaté a zakomponované do osobní víry nebo
      za B: na základě osobní zkušenosti přenesené plošně na všechny lidi

      Ta paušalizace patřila právě k bou B. Kde bereš tu jistotu, že Ty jsi (nebo kdokoli jiný) univerzálním prototypem poplatným pro všechny lidi na světě? Když něco platí u jednoho člověka, musí to tak nutně platit u všech?

      Navíc vím, že to svádí, ale srovnávat fyziologii člověka se zvířaty může jen zastánce Darwinovy evoluční teorie. Je pro mě zajímavé, že duchovněji nebo konspiračně založení lidé jedním vrzem tuto teorii posílají k čertu, protože nejenom člověk (ať ho stvořil Bůh, šedivák nebo inteligentní zelené žu-žu) jim z ní skoro ve všem vybočuje, ale jak dojde na požívání masa (ve skutečnosti jde podle mě o zabíjení zvířat), tak ho srovnávají se vším co běhá, plave, létá nebo se plazí v bahně, jen aby potvrdili svojí osobní víru, ať je jakákoli. A hlavně - pak stejným verdiktem onálepkují každého člověka na planetě nebo v celém Vesmíru.

      Už víš, co jsem měl tou paušalizací na mysli?

      Vymazat
    4. 1)
      Pokud budeme o stravě mluvit v rovině „materiálního využití“ pak to platí pro všechny lidské bytosti obecně. Až na výjimky způsobené nějakou nenormalitou. Doporučuji přečíst si tedy něco o složení stravy, o jejím trávení, dalším štěpení a možnostech využití v lidském těle včetně problematiky trávení toho či onoho.
      Pak z hlediska energetického přínosu je na tom skutečně maso špatně, to je prostě dané. To není nějaký můj názor.

      2)
      Něco jiného je, že maso někomu chutná a že mu možná dá pocit, že ho na chvilku „nabije“, poté ovšem přijde energetický deficit. Je to hodně podobné působení některých drog. Euforie pak útlum a pak třeba absťák… 

      3)
      Že je bezmasá strava zdraví prospěšnější je prokázáno lékaři, je o tom už i v Bibli. (I když jsem si vědom, že zde citace z Bible nemusí být ten pravý argument.)

      Získávání energie z potravy u lidí a zvířat lze porovnávat. Navíc jsem uváděl i příklady lidí, kdybych měl čas, mohu uvádět i další – třeba sportovce atd…

      Ale proti tomu masu nic, to je přece každého věc, co jí a čím si to odůvodní.

      Vymazat
    5. Lépe bych to určitě nenapsal Michale:-)
      Jen pokud jsem jednou chtěl srovnávat Člověka se zvířetem, což rozhodně nechci, tak mi jako nejbližší s nejvíce plusy "příbuzný" vyšel medvěd, co se týká podobnosti struktury, trávení potravin, lenosti, vytrvalosti, chytrosti, napodobování, chování a všeho možného, což mi celkem pobavilo (je "nepsaným" znakem Rasiji). Dalším byl vlk, kde jeho plus plusem je, že žije ve smečkách a společně "myslí" a spolupracuje. Pak nic, nic, a pak velké kočky v matriarchátu. Co se týká opic, tak jedině tím, že i ony jsou schopny ukamenovat v davu provinilého jedince, "platí" za sexuální služby, dokonce i v "trojce" a vládne tam patriarchát. Což mi zrovna úplně neevokovalo podobnost Člověku(možná jen těm Stvořeným?).
      Nale nepsal jsem, že Člověk musí jíst maso nebo, že bez něj zemře. Svými texty jsem nemyslel nic, co by týkalo materiálního využití:-) To by bylo na jinou diskusi, ale nejsem ovčan s několika žaludky rozdělenými na komory.
      Jen jsem se snažil naznačit, že při vyšší fyzické zátěži je jednodušší se jím nacpat, kvůli Rovnováze, protože pak i 10-15h v kuse nevím o pocitu hladu, nejsem ve stresu z hladu a můžu být v pohybu v prostoru a netahat s sebou na zádech kila zeleniny. Píši třeba o celém dni v práci v prostoru, víkendu, týdnu nebo měsíci na cestách, kde nevíš, jestli něco nebo někoho potkáš. Třeba 14 dní nemám potřebu mít maso, pak ale přijde víkend v prostoru a už ve čtvrtek večer pokukuji po svíčkové se šesti nebo knedlovepřozelu, protože vím, že to budu potřebovat, abych byl prostě v pohodě a v pátek dopoledne jedu v podobném duchu. Nebudu tahat kila zeleniny na víkend, když mám spacák a karimatku do 2kg v batůžku a dvě mikiny, stačí čerstvá slanina s kusem kváskového chleba, tři tatranky a jablko. Proto jsem psal, že je to o plánování na více dní dopředu, aby Energie byly stále v Rovnováze a Člověk neměl více té nebo té, pak to NENÍ v pořádku.Ona z těhle nepoměrů třeba pramení i "hyperaktivita" dětí, oni tu nadbytečnou Energii prostě samovolně upouštějí, když je budete pořád něčím cpát, a pak krotit v "nesmyslném" pobíhání, tak budou nemocné.
      Mám pocit, že ono paušalizování "Maso energii spíše odebírá trávením, ne že by ji dodávalo", je právě způsobeno tím, že tu Energii rozhodí z Rovnováhy a Člověk má méně té duchovní než fyzické a je unavený, nevrlý, nestihne tu fyzickou spotřebovat, ale jen pocit. A platí jen při nadměrné konzumaci.
      Ono podle mne to souvisí i s tzv jojo efekty, kdy se někdo snaží zhubnout hladověním. Dostává se tím do stresu, a pak Tělo ze stresu, že nemá dostatek fyzické začne dělat zásoby, namísto zásobování buněk cukry nebo přetvořenými cukry. Při pohybu spaluje svaly namísto cukrů do buněk, tvoří se toxiny a začne cyklus nesmyslů.
      Onou fyzickou Energií jsem nemyslel nic, co je z hmoty(materiálu), což je něco, co mám osobně vypozorováno, že nemá smysl jist, co bylo zmrzlé, ať už masné nebo zeleninové, stejně jako z mikrovlnky, tu jsem dávno vyhodil a v mrazáku mám tak maximálně slivku, vodku a led do pití. Když mi někdo dá rozmrazenej řízek i hranolky, i když cerstvě udělaný na panvi nebo troubě, tak to poznám, "hodím mu to na hlavu" a jsem radši o hladu nebo si dám chleba s máslem s pažitkou nebo petrželkou:-)
      Moje neteř začala také "nějak automaticky" vypouštet maso z jídelníčku. Došli jsme spolu k tomu, že je to proto, že její mamina 1. ho neumí udělat - což je problém u mnoha lidí a 2. 90% masa používá z mrazáku, takže se ani nedivím, že prostě tak nějak automaticky přešla na bezmasou čerstvou stravu. Navíc přešla na jinou školu a nestíhá 3x týdně tréninky, čili i méně fyzického zpracování. Prostě automacky bez jakýchkoliv přesvěčení to si to "upravila" uplně sama. Ale prý si klidně někde občas dá jídlo i s masem, ale ne doma.
      Občas jsem někde četl, že někdo dokáže tvořit obě Energie pouze ze Země a Universa, přiznám se, to je něco, co nedokáži (zatím?) úplně pojmout, ale třeba někdo tu má zkušenosti...
      nenimito

      Vymazat
    6. Nenimito
      k té Tvé poslední větě - co mám informace, tak předně vůbec nelze mluvit o nějakém tvoření energie. Popíšu to svými, možná neodbornými, pojmy. Člověk má dva pomyslné póly, přičemž jednou stranou energii přitahuje a druhou "vytlačuje". Přitom ony dvě energie jsou svými "náboji" takové, že to funguje jako u magnetů. Takže tím pólem, kterým energii přitahuješ, přitahuješ tu energii z těch dvou, kterou lze přitáhnout. A u druhého pólu je to opačně. Nejsrozumitelněji je to asi popsáno v hermetismu (ale nemám ho vůbec načtený, takže použiju jen ty výrazy). Jeden pól je magnetický (přitahuje) a druhý elektrický (uvolňuje). Obdobně je to s těmi energiemi. V jednotlivých en. centrech (ale i v každém orgánu) jsou ty póly všelijak natočeny, takže výsledný tok energií vypadá jako velkolepé víření.
      Jedna energie je ze Země (koluje od první čakry k poslední a hlavou ven) a druhá z Univerza (koluje obráceně). Zatímco množství té první lze korigovat vizualizací, meditací, tak do toku té druhé už tolik vědomě kecat nelze. Tudíž osobně nerozumím, co si pod Tvojí poslední větou vlastně představit.
      Zatím dost, musel bych se do toho více a více zanořovat a odbíhat k dalším tématům a na to nemám momentálně čas ani chuť :-)

      Vymazat
    7. Omlouvám se, špatně jsem pochopil Nenimito. Domníval jsem se, že si myslí, že by díky masu tělo získalo nějakou energii ve smyslu pohonné hmoty.
      Jinak se zvířaty to skutečně v tomhle smyslu je na porovnání.
      O celkové problematice energií... to není na diskuzi na blogu ani emailem. Než se vysvětlí a sjednotí pojmy, než se doupřesní, jak to kdo myslel apod... To nemá cenu.
      Můj názor: Ten problém je svým principem velmi jednoduchý, ale jeho vysvětlování v různých rovinách "různých energií", těl, Vesmírů atd. je na dlouhé lokte a vyžaduje nejdříve aspoň částečnou shodu v dílčích názorech na Vesmír, důvod jeho existence apod. Jinak to sklouzne k vzájemnému vysvětlování jak to kdo vidí a proč atd...
      Mějte se pěkně.

      Vymazat
    8. Souhlasím s Nalem - a ano, má vyzkoušené na sobě :-) (je mi bez něho lépe) a měla jsem s masem problémy už odmala, co si pamatuju, tak mi byly asi 4, 5 roků. S rybama je to ale jiné, zvláštní.
      Ale musím dát za pravdu i Nenimito, protože je jasné, že když je jiná situace a nebudu se moci najíst kdykoliv, protože prostě nevím, jestli vůbec něco k jídlu budu mít, tak si určitě dám i to maso.
      Jak to dříve dělali Slovieni, když z úcty k živému nezabíjeli, to nevím. Ale zajímalo by mě to. A co jedli jejich psi.

      Hyperaktivita je podle mě způsobená těma sr...., teda tím, že dneska už není žádné jídlo zdravé, živé. K tomu se rodí děti matek užívajících hormonální antikoncepci, a já nevěřím, že HA je neškodná. Prostě si nemůžu pomoc, stále si myslím, že tam ta souvislost je, jen jsem ještě nenašla žádný nezaujatý výzkum.

      Vymazat
    9. Nale, ale to je přeci v pořádku. Každý má ten svůj pohled, své pojetí jistých pojmů... Vždy jde o to umět to slušně sdělit. Což si myslím, že právě na tomto webu je to jedinečné. Žádné urážky, výpady... Chodím sem relaxovat. Taky ne vždy se s každým shodnu. Např. Michal napíše článek, já mám pocit, že "to je přesné", napíšu to svoje a Michal mi odpoví, že to myslel jinak. A zase diskutujeme v pohodě jinde o něčem jiném. Podle mě to tak je přirozené, že to každý máme jinak, každý si pod tím představujeme něco jiného.

      Najít absolutní pravdu by bylo super. Ale tak nějak si stále myslím, že jedna absolutní pravda není. Prostě proto, že nejsme stejní, ale každý jsme jedinečný.
      A možná jsem teď vedle jak ta jedle.

      Vymazat
    10. Nale,
      když by se nedalo rozumně diskutovat touto formou, tak házím PC do kopřiv a nějaké Myšlenky o... nikdy nevznikly (nebo bych aspoň zamkl diskuzi)

      Za sebe však mohu říci, že s Tvojí formulací, že maso je na tom z energetického hlediska špatně a hlavně, že nejde jen o Tvůj názor, ale o daný fakt, se prostě nemohu ztotožnit.
      Když už bychom to měli (podle mě nesprávně) porovnávat se zvířaty, pak by masožravec musel hned, jak přejde z mléka (u savců) na maso, do pár dnů pojít na nedostatek energie.
      Poukazovat na to, že masožravci značnou část dne prospí, není podle mě jenom tím, že by museli trávit těžko stravitelné, ale tím, že mají prostě jiné využívání energie už z principu, že jsou lovci - musí v krátké době vynaložit obrovské množství energie (to třeba slon nezná, že). O korelaci efektivity fungování mozku v závislosti na masité stravě tu tuším Vlabi před nějakou dobou velmi zajímavý článek dávala. (teď mě napadá - co by na to řekl třeba delfín?)
      Zkus vysvětlit takovému Eskymákovi, že by vlastně neměl žít, protože energie, kterou získává z jeho převládající potravy, nemůže pokrýt energetické nároky jeho těla.

      Pokud budu upřímný, musím přiznat, že bych vůbec nereagoval, když bys to nepodával jako pro všechny platný fakt. Řídit se tím, že někdo napsal článek nebo knihu o tom, že z masa nelze získat dostatek energie, protože ve střevě tohle a v játrech támhleto, namísto abych se řídil tím, co na to moje vlastní tělo, je, jak to říci - jako neumět si vytvářet vlastní názory. Od té chvíle pak už má člověk tendence vyhledávat jen takové informace, které korelují s jeho utvářenou vírou a odporující informace naopak hned brát jako chybné nebo je alespoň přehlížet.

      Věřím Ti, že tobě maso potřebnou energii prostě nedá. S tím nemám problém. A vím, že mě zase maso potřebnou energii dá (mám docela fyzicky náročnou práci). Pokud mi to nevěříš, je to v pořádku, ale prosím, netvrď, že je to nesmysl, protože to někde někdo psal. To pak není nic jiného, než známé "Podle sebe, soudím tebe" :-)

      Vymazat
    11. Nepsal jsem, že nejde rozumně diskutovat. Jen můj názor z praxe, že diskuze, která by měla jít do větší hloubky, více úrovní atd. nemá smysl takhle elektronicky. Psal jsem proč. A to ještě je třeba vzít v úvahu, že ne každý může reagovat v rozumné době atd., což je nutné, jinak odpovědi a diskuze dalších posunou debatu mezitím dále.
      Rozumně určitě ano, ale do určitého stupně.

      Co se týká energie pro tělo a z čeho se hlavně získává... tak si o tom něco přečtěte. To je dáno, z čeho je více energie, a co potřebuje nejvíce energie na trávení atd.. To není můj nebo něčí subjektivní pocit. To je dáno nutnými probíhajícími reakcemi v těle.

      Nebráním se a neuzavírám se jiným názorům, ale musí být podložené fakty, ne pouze tím, že se někomu nezdá, co druhý napsal.

      Nikdo se nemusí přece s mým názorem ztotožňovat, ať si každý myslí, co chce. Jestli to je ovšem názor správný a v souladu s fakty je jiná.
      Taky si mohu myslet, že pomeranč je modrý a nemusím souhlasit s tím, že je většinou oranžový. Ale budu mít pravdu?

      K té úvaze o zvířatech... vždyť právě sloni a býložravá zvířata se ve světě používají na nejtěžší práce. Výdej energie se nedá porovnat s masožravci. Atd... A o složení stravy u Eskymáků to také není tak jednoduché, jak zde zaznělo. A mimochodem, jejich průměrný věk je velmi nízký.

      Vymazat
    12. Nale,
      neustále píšeš "...tak si o tom něco přečtěte". Proč bych si měl číst něco, co moje vlastní tělo a mé osobní zkušenosti s ním rozporují? Proč bych měl číst něco od někoho, kdo mě a moje tělo nikdy neviděl a dokonce ani neví, že existuji? Neustále se opíráš o myšlenku, že když věda napíše "A", pak je to neodiskutovatelná pro celý vesmír platná pravda a pokud má někdo jinou zkušenost, pak je jaksi mimo.
      Když by na konec knihy/článku o tom trávení masa autor napsal, že je nutné každé druhé pondělí v měsíci skočit z okna a podložil to těmi správnými na desetitisícinu přesnými výpočty, tak z toho okna taky skočíš?
      Nevím jak Ty, ale já jsem v životě došel k přesvědčení, že rozhodně neplatí, že "Co je psáno, to je dáno" :-) A hlavně - že jsem tu proto, abych tu získával vlastní prožitky, nikoli abych přejímal prožitky druhých. A k tomu mě Vesmír "udělal" jedinečným, stejně jako každého člověka.

      I s tím slonem jsi nepochopil mojí myšlenku. Slon vydá mnoho energie, to ano, ale zmenši si ho třeba do velikosti levharta a pak porovnávej množství energie vs objem těla vs čas.
      Když bych měl použít Tvé argumenty, mohl říci, že naopak slon je jasným důkazem, že rostlinná strava je neúčinná, protože musí denně sežrat až 450kg trávy a listí, což mu zabere až 22hodin denně. Kdežto masožravcovi stačí pár vteřin k ulovení a pak pár minut minut k přijmutí potravy a zbytek dne (nebo i několik dní) může proležet. Ale takovou argumentaci neudělám, protože takové srovnávání je prostě účelové.

      Celkově se Ti celou dobu snažím vysvětlit, že osobní zkušenost jednoho jedince by podle mě nikdy neměla být zpochybňována jen proto, že zkušenost (někdy nejde ani o osobní zkušenost, ale o matematický výpočet či pozorování druhých) jiného člověka je jiná a "podepřená" psanou podobou a třeba i s razítkem vědeckého institutu.
      Mohl bych tu začít vyjmenovávat celou řadu dalších osobních zkušeností, které odporují současnému vědeckému poznání (ostatně o tom je vlastně z valné části celý tento blog), ale dokud nepřipustíš, že když má někdo jinou zkušenost nežli Ty nebo světoznámý autor vědecké studie, pak to nemusí být automaticky nesmysl.
      Zjednodušeně mi jde jen o toleranci ke zkušenostem druhých. Nic víc :-)

      Vymazat
    13. Nale není se za co omlouvat, je přesně o tom, co píše Alexandie, že jsme všichni různí a tím jedineční, nikoliv, že jsme ze stejné poloopice:-)
      Proto vyhledáváme různé názory na vše okolo nás, abychom si je mohly dosadit do svých zkušeností a zkoušeli a zkušeli...
      Osobně si myslím, že je to i to, proč zajímáme jiné mimomě, kteří jsou jako vejce vejci. Protože jsme zvláštní tím, že některé pozemšťany někdo svořil tady na Zemi a některé musel někdo svořit jinde než na Zemi(ty božské) a jsme mezi mezi s sebou "kompaktibilní", namíchaní, s různou stavbou Těl, chování, reakcí, JEDINEČNOSTI. Jsme prostě "čerství", protože jednou někdy dojde k tomu, že se smícháme tak, že se budeme všichni podobat jako vejce vejci.
      nenimito

      Vymazat
    14. Asi jsem to špatně psal. To nebylo o netoleranci k názoru jiných. Ani upřednostňování vědeckých názorů.
      To bylo o tom, že při trávení a zpracování probíhají v těle určité biochemické procesy, které jsou prostě dané. Chemické reakce. Samozřejmě jsou odchylky, dané tím, že ne každému vše funguje. To snad nemusím vyjmenovávat. Ale reakce a procesy jsou dané.
      Zpochybňovat můžeme samozřejmě závěry, které si pak různé skupiny mohou vytvářet. Jedni, že maso vůbec nepotřebujeme, jiní že trocha je potřeba, další parta že je nutné.
      Pak jsou studie o populacích, které fakty dokumentují, jak to je v praxi – čím se živí a co vše dělají.
      Ty zase svými názory někdo může zpochybnit atd...
      Neberu nikomu jeho názory, má na ně právo. Ale pokud jsou v rozporu s prokázanými fakty, pak mohu vyslovit pochybnost, jestli ten názor je správný. Ale tím mu ho přece neupírám, jen se k němu vyjadřuji. Nechci svůj názor někomu nutit.
      Myslím, že i tahle diskuze je důkazem mého tvrzení, že touto cestou ne. Že je to daleko složitější, než při osobních diskuzích. Ještě jsme si ani pořádně nedovysvětlili či neobjasnili, jak to kdo přesně myslel, zatím jsme se nepustili do dokládání svých tvrzení a vyvracení vyřčených omylů. To vše je myslím nad rámec možností této komunikace.
      A to jsme ani „nenakousli“ problém životní energie jako takový, život bez potravy přijímané ústy, sílu myšlenky v mezních situacích při nečekaných změnách stravování a dalších podmínek atd…
      To bychom museli vyrazit někam do klidu na týden společných diskuzí. :-)

      Vymazat
    15. Stále se Nale rozcházíme v zásadních věcech a nejde o nedorozumnění dané formou diskuze. To samo o sobě ale není důležité, naopak konstruktivní - čím víc názorů, tím lépe.
      Jenže mě stále vadí jakékoli škatulkování, protože podle mne může vést k omezování přirozených schopností každého člověka, který na to škatulkování přistoupí - byť z obyčejné nevědomosti nebo nedostatku víry.
      Ty zastáváš názor, že "...při trávení a zpracování probíhají v těle určité biochemické procesy, které jsou prostě dané..." a to je právě ta paušalizace, na kterou od počátku této diskuze poukazuji.
      Někdo "jezdí" na cukry, jiný na tuky, jiný zase klidně na pránu. A není to tím, že by jeden byl nějak porouchán nebo že by šlo o "mezí situace nebo nečekané změny stravování", ale prostě právě tyto procesy v těle má krapet jinačí.
      Je to podle mne způsobeno už nejenom tím, že nejsme jen jacísi biochemičtí roboti, které příroda mlátí v pásové výrobě, ale proto, že hmota je podřízena(tvořena/ovlivňována) Vědomím. A právě Vědomí způsobuje tyto odchylky.
      U zvířat je tomu podle mne právě tak, jak píšeš Ty (u všech stejné) právě proto, že Vědomí zvířat je na jiné úrovni co se ovlivňování hmoty týká, než Vědomí člověka. Klidně si to představ jako pomyslnou 2D a 3D. A to si myslím, že i u lidí půjde o celou pomyslnou škálu mezi 3,01D - 3,99D (nebrat doslovně). Takže i každý člověk jiným způsobem (kvalitativně i kvantitativně) svým Vědomím ovlivňuje veškeré biologické, ale i chemické pochody ve svém těle. V tom osobně vidím tu chybu paušalizace čehokoli, byť třeba na chemické úrovni, která se z vědeckého hlediska jeví, jako fixní a pevně daná.

      Pokud to z těch mých pár sáhodlouhých komentářů není jasné, šlo mi jen a pouze o to, abys uváděl, že ty máš trávení takové a makové a že nemusí být nutně totožné s tím, jaké má Pepa a nebo Máňa.

      Za další - jak by sis představoval ono dokazování tvrzení či vyvracení omylů, když jde o osobní zkušenosti, které jsou prostě osobní a tudíž nepředejné? I když bych tu hodil na pomyslný operační stůl celý svůj pajšl, nikdo krom mě nebude vědět, jaký z něj mám dojem :-)

      A když už tady odhaluji svá rozčarování :-) , tak přidám ještě další, které se netýká této diskuze, ale potravy ano. Dostává mě vždy velkohubé onálepkování (vždy z opozice masožroutů, obráceně nikdy) "Jste to, co jíte". Je snad horší být čuníkem, nežli salátem nebo kedlubnou? :-)

      Vymazat
    16. Jak jsem psal, klasický problém v psaných diskuzích je zase tady. Buď jsem to špatně formuloval, nebo jsi to nepochopil, o co jde. Nevím.

      Píšeš: "...hmota je podřízena(tvořena/ovlivňována) Vědomím. A právě Vědomí způsobuje tyto odchylky..."

      Ty tvrdíš, že Vědomí je nadřízeno. Ano, v principu je, to ale s Tebou souhlasím, v tom přece není rozpor. (A už bychom si mohli nejdříve vyjasnit, co je vlastně hmota a čím je dáno, že je podřízena Vědomí… atd.)

      Ale v praxi u běžné populace vítězí tělo a jeho normální procesy. A kolik lidí dokáže svým Vědomím ovlivnit, aby to neplatilo v běžném životě?

      Už tady ale padlo, že tohle přece nemyslím, nemluvím vůbec o tom, jak kdo získává energii „jinak“. Že někdo silou mysli (Vědomím) ji získává z okolí, někdo si silou vůle vypomůže tím jídlem, které je zrovna k dispozici. To skutečně umí úplně málokdo, v krajních situacích se to možná povede silným jedincům. V běžném životě, když si někdo na něčem pochutnává, možná nějaké procento lidí změní silou představy to, že mu „to jeho“ dodá trochu více energie, než je běžné. O kolik procent či promile je otázkou… To bude záležet na síle jeho mysli / vědomí / Vědomí (nehodící se si škrtni).
      Takovou sílu Vědomí, aby plně ovlivnil procesy v těle, má málokdo. Jistě by bylo zajímavé v nějaké laboratoři to zjistit.

      ALE O TOM ŘEČ NEBYLA. PSAL JSEM O TOM, ŽE V NORMÁLNÍM PROCESU TRÁVENÍ SE VÍCE ENERGIE ZÍSKÁVÁ Z JINÝCH POTRAVIN, NEŽ Z MASA. A MASO PAK I SPOUSTU ENERGIE ODČERPÁ TĚLU PŘI TRÁVENÍ. TO JE PROSTĚ DÁNO. TY PROCESY PROSTĚ PÚROBÍHAJÍ V KAŽDÉM FYZICKÉM TĚLE. MOŽNÁ KROMĚ NĚJAKÝCH NENORMÁLNÍCH JEDINCŮ.

      Kolik tedy myslíš, že je lidí, kteří svým vědomím dokáží ovlivnit procesy v těle, aby neplatilo to, co vyplývá z odehrávajících se chemických reakcí v těle, které jsou de facto spuštěny automaticky? Aby neměli trávení stejné, jako ostatní? Nemáme náhodou přeplněné nemocnice lidmi, jejichž tělo a vědomí si nezvládá poradit a je devastováno právě těmito procesy v těle…? A následně zbytečně předčasně i hřbitovy?

      Nechci už věnovat více času, abych to zkoušel dále rozepisovat, když se neumím vyjádřit.

      A jistě by bylo k diskuzi, co je vhodnější stravou, zda bezmasá či masitá. Pro tělo, pro mysl, z hlediska zamezení utrpení jiných bytostí, z hlediska ekologického vůči Zemi atd….. či zda je to vlastně jedno…

      Takže pokud Ty umíš svým Vědomím změnit, aby ty procesy v těle probíhali jinak, než je chemií v těle dané, tak Ti to skutečně přeji.

      Vymazat
    17. Nevím, jestli je to Vědomé, možná jsem to nepsal dosti zřetelně, ale pokud to budu brát materiálně, tak si třeba nedovolím dát masitou stravu bez piva, vína. Tím pivem myslím pivo, nikoliv europivo, a pokud ano, tak alespoň ležák. U vína nemyslím vinný ocet, ale víno. Což pochybuji, že s tím počítají standartní chemicky dané procesy. Když si dám vodu, tak je mi zle. Jako malý jsem to i několikrát vrátil....
      A pokud bych měl brát maso jako drogu, což pochybuji, protože nemám problém bez nej vydržet i mnoho dní, tak třeba jako mnohem větší a škodlivejší(materiálně) drogu beru kávu, nemluvě o rozpustné eurokávě. Což třeba mnoho vegetariánů do sebe leje skoro pod tlakem, aniž by tušily, co jim to dělá(materiálně) ve střevech, což je taky chemicky dané:-)
      Natož, co eurokafe dělá s Vědomím.... protože to JE droga.
      nenimito

      Vymazat
    18. Standardním chemickým procesům přece nevadí, když přidáme něco, co napomáhá trávení (pivo, víno), i když jsou v těch nápojích další složky... a o ty se zase postarají další procesy či síla Vědomí.

      Přece v receptech se kombinují věci, které napomáhají tělu - hořčice k tučnému (hořčice napomáhá trávení tuků), česnek k luštěninám, kmín k bramborám. Naši předkové to měli zmáklé. Stačí si přečíst recepty z indické kuchyně. To je ajurvédská směs na prevenci v praxi.

      A ještě možná dovysvětlení k síle Vědomí a síle závislostí na těle (a tím pádem i na procesech v něm).

      Víme že např.bilokace či "procházení zdí" je prokázáno, na základě toho byli i někteří borci uznáni za svaté. Ani v rozporu se současnou kvantovou fyzikou to není. Ano, Vědomí je nad tím.
      Ale pokud jsou závislosti na těle silnější než síla naší Mysli atd., máme honičku, bychom to vše oběhali v jednom těle a musíme chodit dveřmi. :-)
      To ještě k těm procesům trávení v těle.
      A podotýkám: souhlasím, že Vědomí může cokoliv.

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. Zažil som rovnakú skúsenosť, resp. poznanie,rovnanko by som to asi aj opísal, uvedomenie, opis minulosti aj pohľad. Je to dané tým, že som bol donútený hľadať, čo sa to vlastne deje. Nahromadené potláčanie negatívnej energie, útokov zvonka nie na mňa, ale trébars na ochranu iných sa umne usádzala. Reagoval som s nadhľadom, úsmevom a veď sa to nejako vyrieši, druhá strana pochopí,posťažuje sa, ale tých iných strán bolo príliš mnoho a moje telo duša povedala dosť. Dnes to čo som nazbieral za roky v teréne rovnako náročne sa toho dnes aj zbavujem, ale darí sa mi to. Nie je to jednoduché, ako sa zbaviť negatívnych emócií, ktoré som absorvoval z okolia? Dôležité je porozumieť procesu vyčistenia, aby nám pomohol vesmír, ktorý má silu tieto záťaže neutralizovať, nato sa však musíme naučiť komunikovať s energiami vesmíru. Druhá stránka je a čo s novými skúsenosťami, ako sa vysporiadať po tomto poznaní, aby sa staré návyky neopakovali. Nuž nato musí prísť každý sám, všetci ako ľudské bytosti sme individuality. Juraj

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů