21. 1. 2016

Napoleonské války - kdo a proč? (úvaha)

Od čtenáře s nickem Nenimito mi přišla mailem tato úvaha. Líbí se mi jeho volnomyšlenkářství, které však nepostrádá hlavu ani patu. S jeho svolením vkládám na blog.
MichalB


Když jsem si přečetl články o Zkáze Velké Tartárie, vrátilo mne to zpět v čase, kdy jsem se jako mladý v době totality učil o Napoleonských válkách. Už tehdy mi na tom vyprávění profesorky něco nesedělo a myslím, že ani jí. Všiml jsem si, jak jí to nešlo přes jazyk. Ale na dotazy reagovala vyhýbavě, dnes se ani nedivím.
Později jsem na to narazil asi před 10 lety, když byla na základní škole dcera skorošvagrové. Tehdy jsem si to náhodou při jednom dotazu, co probírají ve škole, oživil.
Nedalo mi to a začal trochu hledat, zjišťovat a dávat si do souvislostí. Už tehdy jsem měl informace o 1. i 2. světové válce, že nevznikly tak, jak nám je ve školách a v médiích předkládají. A stejně jako někdo protlačil do čela NSDAP řečníka židovského původu, mě napadlo, KDO by a hlavně PROČ by někdo stvořil Napoleona. A když mě napadlo - stejně jako u národně sociálních dělníků v Německu - KDO, tak mě záhy napadlo i PROČ.
KDO, si myslím, je celkem jasné. Na vytvoření armády potřebujete peníze, spoustu peněz, i když je potom někde dobudete. Stejně na rozjezd jich je potřeba fakt hodně. Kdo mohl mít zbytečně hodně peněz? V tehdejší době buď králové nebo církev, ale proti nim přeci Napoleon bojoval, tudíž od nich by těžko získal finance dobrovolně.
Tak pak jedině obchodníci, otrokáři. Ale ne ledajací. Museli být fakt bohatí. Ti, co kšeftovali v Indii, Číně, Africe i Americe. Ti, co dali základ budoucímu průmyslu. Oné slavné průmyslové revoluci.
A proč? Chtěli ovládnout Evropu za pomoci peněz a kontrolovaného obchodu. Jimi kontrolovaného, aby z každého obchodu měli provize oni, což se jim nakonec i podařilo. Kdo dnes vlastní Evropské banky?
Jen museli odstranit, resp. dát do pozadí, tehdejší vládnoucí moc, krále a církev. Napoleon byl jediný, kdo za tisíc let dokázal postavit mimo zákon církev v Evropě, většinu jejích služebníků zlikvidoval a nakonec vytvořil izolovaný stát ve státě Vatikán, který úplně odřízl od vládnoucí moci nad Evropou.
Ale protože byl Napoleon nejspíš ješita nebo mu stoupla do hlavy sláva a moc nebo prostě jen věřil v lid, který tím vlastně osvobodil od církevního útlaku a otrokářství, tak vymýšlel, jak se zbavit i svých stvořitelů a jak udržet vybudovanou říši. Potřeboval víc financí a je musel naopak odříznout od přísunu bohatství, což znamená od kolonií. Stavět flotilu pro vojska by mu asi neprošlo, toho si každý hned všimne. Proč? Přeci měl za úkol jen obsadit Evropu. Tak jak by vysvětlil budování flotily? Vymyslel tedy, že do Indie a do Číny dojde po svých a než si toho všimnou a zareagují, bude už dávno za Moskvou, kde dál už ho nic nezastaví. A za Moskvou spíše naopak. Tehdejší vládcové Východu také bojovali proti těm obchodním mafiánům, kteří z jižních moří dobývali a drancovali jejich země, stejně jako proti dosazené carské rodině, která postupně zabírala ze severozápadu jejich území. Čili by se nejspíše spojili s Napoleonem. Jenže ti mafiáni si toho všimli a zareagovali a přes Moskvu ho nepustili. Jak to nakonec dopadlo, je popsáno v 8. článku o Zkáze Velké Tartárie.
Další myšlenka, co mi pak vyskočila - proč nechal Napoleon žít tu vládnoucí vrstvu okolo královských rodin i církve (samozřejmě ne všechny)? Myslím, že to bylo na příkaz shora, z anglické královské rodiny. Myslím, a jsem o tom dokonce i přesvědčen, že anglická královská rodina má kořeny sahající přes Julia Caesara až k faraonům. Tudíž některé vládnoucí rody v Římě a Evropě mají stejnou krev. A krev jejich krve po téhle čistce přeci půjde jejich cestou budování této nové Evropy v čele s obchodní a průmyslovou mafií. A navíc lidé Evropy musí v něco věřit nebo v někoho, aby se dobře ovládali. A v tu chvíli nebylo nic lepšího než věřit stávajícím monarchům a Pánu Bohu - církvi nadále. Čili vytvořili první loutkové politiky pod dohledem této mafie. Navíc jim přišla později na pomoc ještě jedna úžasná víra, kterou okamžitě koupili - věda. Znáte výrok "Chraňte vědu před vědci!"?
Nenimito



(©)2016 myslenkyocemkoli.blogspot.com
Článek je povoleno publikovat v celé a nezměněné podobě s uvedením zdroje.

8 komentářů:

  1. Myslím, že v té době byl jeden z nejvlivnějších bankéřů známý Rothschild (začal budovat své dnešní finanční impérium). Ten měl nejspíš zájem, aby se co nejvíce bojovalo a on mohl nabízet úvěry zbrojařům, ale i válčícím stranám. Díky tomu Rothschild upevnil své postavení a získal velké bohatství. A všechny následné konflikty s ním budou také spojeny. Dokud budou ovládat svět peníze, budou svět ovládat Rothschildové a jemu podobní. Bohužel!
    Toto je tedy pouze můj názor, který jsem si udělal po prostudování různých zdrojů. Takže se mohu mýlit.

    OdpovědětVymazat
  2. Ak by ste isli viac do hlbky a citali rôzne historické výroky, tak by ste zistili ze je to Vatikán ktorý taha stále za nitky a ktorý stoji za dianiami vo svete. Zial knihy na túto tému nemajú po Cesky. Ak si predstavíte dva kruhy. Jeden vonkajsí ktorý je pre normálnych ludí a jeden vnútorný, ktorý je len pre vyvolených. Ten vonkajsí kruh chráni ten vnútorný. Ten vonkajsí kruh sa zdá byt milosrdný, humánny, ludský. Ten vnútorný kruh riadi svet k istému cielu a vsetko co je okolo sú len prostriedky na dosiahnutie ciela.

    Ciel nie je o bohactve, ciel je o absolútnej moci nad zivotom, zemegulou, vesmírom...

    OdpovědětVymazat
  3. No,
    myslím, že největším Napoleonovým problémem bylo jeho ego. Pak to, že osobnost tohoto vojenského stratéga nevyvažoval stratég politický, ekonomický a sociální. Napoleon byl pro tuto nerovnováhu násobenou jeho osobní až hazardérskou odvahou tehdy záměrně využit tím, čemu dnes říkáme GP. Který vyhodnotil, že v tehdejším kvasu je ten nejvhodnější čas k rychlému vytvoření a prozkoumání budoucích trendů. A Napoleon byl tím, kdo pracoval jako beranidlo k jeho rychlé realizaci. Pak už jen čekali jak tehdejší svět zareaguje na současné myšlenkové, ideologické a sociální ideály zastoupené encyklopedisty, volnomyšlenkáři, tradicionalisty všech odstínů. Jaká bude reakce množiny spolu o značnou část moci soutěžících tajných bratrstev. Dále tu byly ve hře už velmi uspořádané a fungující bankovní klany a také nepříliš sourodá a pro různost svých záměrů spolu nevalně komunikující směska tehdejších monarchií. Ve hře tu byly ještě příliš v praxi nevyzkoušené ideje tehdejších republikánů a mnoho jiných vlivů včetně naprosto neprozkoumaných záměrů socialistů.
    GP tímto chtěl od Napoleona nahrubo vykolíkovat budoucnost Evropy a světa tak, aby byl GP schopen zvládnout jeho řízení.
    Napoleon vyzkoušel přízeň i nepřízeň bankéřů. Rovněž i náboženských a mnohých jiných systémů. Zkuste si představit, že on tehdy byl pro GP něco jako dnes Putin. Tím nechci říct, aby jste tyto dva srovnávali. Putin je sama koncepce. Napoleon spíše dobrodruh, který ovšem do budoucna mohl velmi rychle učinit realitou ono "nepříliš předpokládané něco" z kterého by pak GP mohl odhadnout, jak dlouhou trvanlivost bude tenhle projekt a trend zaručovat.
    Napoleon to dle mne nezvládl, protože nebyl díky svému egu schopen jako ne-universální osobnost postavit universální a pružný tým. Byl proto zmuchlán a byť slavný, tak vhozen do koše.
    Proto pak nastal velmi zmatený cca dvě stovky let trvající čas, který teď "možná" kulminuje k nějakému řešení. Matěj

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, myslím, že Napoleon nebyl nikdo významný, byl to jen pejsek, který měl nad sebou své páníčky, prostě plnil své úkoly, válčil, zabíjel a to nejdůležitější bylo, aby se stal slavným , aby se stal románovou postavou v předem nalajnovaných dějinách. No a po čase se to hodilo do knížek dějepisu. No, přece ovce nemůžou zůstat bez dějin, bez lídrů, o čem by se krafalo v kavárnách, bez nich by nebyla politika, otrokářský systém. Tak jim dáme Napoleona, dáme jim Hitlera, Havla. No, do každého políčka učebnice dějepisu něco, hezky jim to zamícháme, k tomu ještě natočíme různé filmy, ještě jim to blbečkům prodáme, no a máme to pod střechou. . . Tak si asi vedou naši zotročovatelé po celou tu dobu.Tam nás chtěli mít a tam nás taky mají. MŮŽOU SI FAKT GRATULOVAT. No a nakonec si říkám, Možná si to zasloužíme, lidi jsou nepoučitelní. . . .AHOJ iva

    OdpovědětVymazat
  5. http://chromik.wz.cz/44kdo_ovlada.html

    OdpovědětVymazat
  6. Myslim, ze se asi nemylime vsichni. Dekuji za komentare, ani jsem necekal tolik v podstate souhlasnych.
    Osobne mi slo o to, ze do Napoleona vladla v Evrope inkvizicnim rezimem cirkev skrze Vatikan - tzv. Doba temna, pak uz byla jen jako loutka ovladana shora, stejne jako kralove a monarchove, i jako dnes ti dobre placeni herci - politikove.
    A bohuzel pro nas, cirkev ze vsech tech duchovne i lecitelsky nadanych, tech, co "videli i citili" vic a dal nez ostatni, udelala kacire nebo carodejnice a posilala je na hranici.
    Cili Napoleon za timhle radeni inkvizitoru po Evrope udelal velkou tlustou caru.
    Myslim....

    nenimito

    OdpovědětVymazat
  7. Když Rusko poslal Anglii do Evropy na pomoc vojsko proti Napoleonovi, Napoleon Angličany na hlavu porazil, ale Rusy v podstatě nechal být, ti pak hladoví a rozedraní bloudili po Evropě. Napoleon je nakrmil, na vlastní náklady nechal ušít uniformy a přepravil zpět do Ruska. Car Pavel I. vše pochopil a začal se připravovat na společnou výpravu do Indie, korunní koloniální klenot Anglie, bez níž by se ekonomicky zhroutila. Angličani začali panikařit, a přes svoje agenty a zednářské struktury organizovali vraždu cara, na jeho místo nastoupil Alexandr I., který opět s Napoleonem ochotně bojoval...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč jsou Angličané tak povýšení a arogantní - existuje video, předlouhé o původu spojení britské královské rodiny a Vatikánu.
      Sdíleli tajemství - původ britské dynastie sahá údajně k potomkům Ježíše a Ježíš měl být onen prý zabitý syn Césara a Kleopatry Caesarion. Zmizel na útěku údajně zabit a někdy ve stejné době se začíná psát o chlapci jménem Jošua...asi desetiletý Jošua-Caesarion-Ježíš měl být adoptován v Judei Marií a Josefem, příběh o jeho narození z panny atd. vyrobili stejní "vítězové" jak je známe dnes. Po matce Kleopatře byl chlapec potomkem Egypta a tudíž předpotopních žreců - vládnoucí kasty, v Egyptě se převlékli za kněžstvo. Po Caesarovi synem pána tehdejšího světa. Dítě z tohoto spojení a jeho potomci byli "pěstováni" pro světovládu tisíce let. Jevrejský Vatikán tyto potomky přešedší do Evropy spojil s vlastní krví tak, že někdy tuším v 10.století podstrčili na britský trůn bastarda z anglické matky manželky krále jež právě dlel na vojenském tažení a jejího židovského milence. Bylo dokonáno. Tolik oslavovaná britská královna je z téhle naroubované linie, skutečný král žije jako starší pán někde v Austrálii. Na konci videa ho ukázali, ví kdo je. Zní to úděsně, já vím, ale "oni" jsou všehoschopní, aby si zachovali moc na planetě. A právě my Slované jsme důkazem, že lžou a podvádějí, že ti co to o sobě tvrdí vůbec nejsou a nikdy nemohli být nejstarším národem na světě.

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů