7. 8. 2013

Nebojte se mikroorganizmů, virů nebo bakterií


Možná znáte takové ty učinlivé mamky z televizních reklam, které s bojovným výrazem v tváři a s vééélikánským sprejem na čistící prostředek v ruce vyhánějí svinským krokem z domu veškerou ošklivou mikrodrobotinu. Máte-li nějakou podobnou ve svém okolí, dejte jí přečíst následující článek
Vlabi



Paul Fassa

Naučili nás strachovat se z mikroorganizmů, patogenů, virů nebo bakterií, které do nás pronikají zvenčí. Takový je totiž Pasteurův model nákazy. Tento náhled následně vytváří závislost na výrobcích léků, které by nás měly ochraňovat před útočícími mikroby - každý z nich má svou vlastní podobu a má způsobovat konkrétní nemoc.
Pasteurův model nemoci zvítězil nad konkurenčním modelem, jehož autorství patří Claude Bernardovi a který se opíral o přesnější argument, označovaný jako „vnitřní terén“. Pasteurovo tvrzení tak začalo sloužit propagátorům farmacie a ve svém důsledku vytváří jen další otázky: proč jen někteří lidé se nakazí nemocí, která se šíří kolem a jiní zase ne? Odkud vlastně pochází všechny nové nákazy, aby nás neustále pronásledovaly? A proč všechny vakcíny nebo antibiotika nakonec selhávají, aby navíc ještě způsobovaly vznik nových superbakterií?
Všechny tyto otázky lze ale vysvětlovat, pokud pochopíme teorii o vnitřním terénu a polymorfii.

Vnitřní terén
Vnitřním terénem se rozumí náš imunitní systém, tkáně tělesných orgánů a krevní buňky. Ti, kteří dokázali vykročit mimo linii Pasteurova dogmatu, nyní dospívají k tvrzení, že vnitřní terén hraje mnohem důležitější roli pro odolávání nemoci než vyhledávání nových antibiotik nebo vakcín, které mají zabíjet bakterie a viry.
Jako analogii můžeme použít třeba toto přirovnání: mouchy nevytvářejí odpadky, ale je to právě naopak - odpadky přitahují mouchy, které do nich pak kladou své vajíčka, aby nakonec vzniklo ještě více much. Odstraňování odpadků je však mnohem účinnějším pro likvidaci much, než nasazování toxických chemikálií ve spreji, které jen dále ohrožují životy lidí a zvířat kolem našich domů. Obdobně podávání toxinů lidem nemůže být tak efektivní, jako vyčištění jejich vnitřního terénu.
Úsilí konvenční medicíny zabíjet mikroby jedovatými látkami, místo aby bylo podporováno vytvoření kvalitnějšího vnitřního terénu, pak mívá za následek hlavně vznikání dalších nemocí.
Vnitřní terén v lidském těle podporuje zdraví tím, že udržuje vyvážené, lehce alkalické pH. V opačném případě dochází k překyselení (acidóze), které je živnou půdou pro nemoci. Na zachování optimálního pH se podílí především tyto faktory: strava, trávení, cvičení, detoxikace a snížení stresu. Všechna alternativní léčebná umění, ať už současná nebo dávná, jsou si vědoma této skutečnosti, a proto se soustřeďují především na vyvolání vnitřní tělesné rovnováhy.
 
V protikladu s nimi medicínská mafie spolu s farmacií ignorují takový přístup, aby mohly dále pokračovat v léčbě nemocí, která přinese zisk – výsledkem jejich působení je pak dominový efekt „léčení“, které však způsobuje jen další a další nemoci.

Polymorfie
Teorie vnitřního terénu získala navrch nad Pasteurovou teorií o mikrobech díky objevu polymorfie. Nezávislý výzkum doložil, že mikroorganismy se vyvíjejí s ohledem na buněčné okolí kolem sebe. Zpočátku neškodné, stávají se patogenickými tehdy, když jsou nuceny přežívat v prostředí mezi poškozenými buňkami.
Odpadní produkty těchto mikroorganismů pak způsobují dokonce ještě větší poškozování.
Rozšířený výzkum doložil, že škodlivé mikroorganismy již existují v lidských buňkách, ale jsou neškodné (benigní). Nešíří se dál a pokud si jejich prostředí uchová své zdraví, nestanou se choroboplodnými (patogenickými). To nastává, až když okolní prostředí onemocní.
Právě v nemocném prostředí, kde se začnou šířit toxiny, začne být pro benigní mikroby problém přežít. A tehdy začíná jejich přeměna v ony děsivé malé škůdce.
Royal Raymond Rife byl vynálezcem mikroskopu, kterým bylo možno pozorovat mikroby usmrcované generátorem elektromagnetického vlnění. Jejich zabíjení způsobovalo až elektronické zesílení záření. U každé nemoci byl tímto postupem odhalen pouze jeden druh mikrobu.
Jeho objev podpořil teorii polymorfie tím, že umožnil mikrobiologům pozorovat proměny mikrobů od neškodných po nakažlivé a zase zpět – vždy s ohledem na stav hostitelské buňky. Vědci přitom popsali až 16 různých podob u jediného druhu mikrobů.
Následně nato došli mikrobiologové k dalším objevům, když pozorovali krevní buňky v tzv. mikroskopu s tmavým polem. Jejich zjištění potvrdily předchozí objevy R.R.Rifeho a rovněž i existenci polymorfismu. Na svém smrtelném lůžku Pasteur uznal před svědky platnost teorie svého oponenta Bernarda: „mikroby nemají význam – vnitřní terén může za všechno“. Toto jeho přiznání ale nebylo zaznamenáno v žádných zdrojích ortodoxního medicínského vzdělávání.
Prokázaná skutečnost, že mikroby existují ve všem živém a stávají se patogenními až tím, že se adaptují na rostoucí toxicitu svého okolí, dokládá bláhovost soustřeďování se na mikroby jako na jedinou příčinu onemocnění.

4 komentáře:

  1. No teda Vážení,
    nemáte náhodou pocit, že většina lékařů zřejmě porušuje Hyppokratovu přísahu minimálně v odstavečku 3/: Lékařské úkony budu konat v zájmu nemocného, dle svých schopností a úsudku. Nasledně pak i v čísle 4/: Nepodám nikomu smrtící prostředek ani kdyby mne o to požádal.
    Je ale pravdou, že v prvním odstavci stojí: Toho, kdo mě naučil umění lékařskému, budu si vážit jako svých rodičů. Dnes se tedy jedná hlavně o instituce s názvem universita!?!
    A proto s trochou nadsázky dodávám: Protože mě ona učila to, co mě učila, budu si jí a titulu MUDr. vážit i přes to, "ŽE VĚTŠINA TOHO UŽ BYLA DÁVNO BYLO PŘEKONÁNA A JE TEDY NESMYSLEM"! Ale já tak budu klíďo-píďo léčit, předepisovat, tedy vlastně spíše úřadovat to, co mě ona učila i když už dávno i ze svejch vlastních zkušeností vím, že to velmi často někoho poškodí, dorazí, či dokonce ihned a na první pokus zabije. Viz. např. velmi tím proslulá chemoterapie a jiné! Ale vám "mimo záběr se všem omlouvám", ale já fakt nemohu mimo patentní léky ordinovat lautr nic jinýho, protože bych přišel o oprávnění léčit a o živobytí.
    Co s tímhle nepříjemným pocitem uděláme vážení, když je skoro jasný, že ten výše uvedenej match Pasteur versus Bernard byl díky lidem, jakým je třeba známej lidumil a mecenáš Bill Gates and spol. už navěky vyhrán. Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matěji,
      myslím, že mač ani zdaleka nebyl vyhrán. Vždycky tu budou takoví, co hledají poučení v přírodě ao jevech kolem kriticky přemýšlejí. Všimnou si, že i takový pes, když ho tlačí žaludek, nejde poprosit o tabletku, ale napase se ostré trávy, aby vše nepatřičné vyhodil ven. V supermarketech s lupou v ruce čtou etikety na potravinách, protože chápou, že čisté "vnitřní prostředí" (a to nejenom to fyzické) je základem zdraví. Vzdělávají se, diskutují a vyměňují si zkušenosti - vidíš to přece na internetu. A jednou se tím nakazí i ta stá opice...
      A co se týče lékařů, je jich sice málo, ale přece jen se najdou takoví, co kličkují mezi tím, co přísahali, a tlakem farmaceutické lobby. Osobně takové znám. A možná, až jednou stý lékař vyrazí s farmadealerem dveře...

      Vymazat
  2. Jasně,
    nadhodil jsem to proto tak, aby se smečovalo. Ale slovama tohle nevyhrajem. My se za takový doktory, jako je třeba Lebenhart musíme postavit. Je asi faktem, že stá opice by se tím jistě nakazila, ale my potřebujem aspoň každýho stýho MUDr.! Pak každýho stýho politika a stýho zaměstnance farmaceutickejch firem, každýho stýho pacienta, atd, atd.! A to bude z mnoha velmi mocně-nemocnejch důvodů /odvaha, dodatečný vzdělávání, odpor systému, atd./velkej problém. Každej farmadealer je přeci přímo pohádkovej, třesoucí se oslíček. A když se podle knihy Johna Wirpena, což byl velmi šikovnej obr-dealer ve Švédsku, kde pokud je schváleno určitý léčivo, tak se mu okamžitě otvírá celej americkej a tedy i světovej trh. A podle stejnýho autora se v EU z tohohle svinstva sype na každou hlavu ""dobře předepisujícího MUDr."", odměna cca 3O tis. EURO ročně v různejch formách, jako jsou třeba konferenční dovolený včetně rodinnejch příslušníků a mnoha drůhů a forem berňákem nepostižitelných bonusů. Odolá tomuhle někdo? Myslím, že my tady už pár let tuhle z naší strany velmi omezenou partii proti černejm figurám hrajem. Ale ty černý figury jsou i moje žena, děti, vnuci, co se stále pohodlně léčí patentními dryjáky, volej politiky, pochutnávaj si při TV na hamburgerech s coca, koukaj do odhalených rozkroků celebrit a na rvoucí se diváky ve sport-arénách! A naprosto se nechystaj chápat nějaký ... z jejich hlediska pitomý výrazy, jako vnitřní terén a polymorfie. A kdo jim ve škole sdělí, že Pasteur před svědky uznal platnost této teorie svého oponenta Clauda Bernarda, učitelé placení systémem? Vážení smečujte, protože Vám fandím, ale já si naprosto nevím rady. Matěj

    OdpovědětVymazat
  3. Môj liečiteľ Ivan hovorí - "najlepšie bolo keď bola v lekárni len vata."
    Ľudia začali užívať dary matky prírody.
    Naštval ma lekárnik. Chcela som platiť kartou, a on povedal, či nemám hotovosť. Ja ju málo nosím, lebo ma raz okradli. Keď som sa pýtala v čom je problém povedal, že za mojich 2 eur nemá z predaja nič ?
    Stále jojkajú ako sa majú zle, pričom je ich 3krát viac ako kedysi. Poradila som mu, že keď chce zarobiť nech si zriadi krčmu.
    Je to tak, v rodine máme viac doktorov, takže sem tam sa pochvália :-//
    B

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů