3. 6. 2022

NATOvské "balíčky"

Ti z vás, kteří v posledních měsících slýchávají temné hučení těžkých letadel kdesi vysoko nad clonou mraků jistě přemýšlejí... 
A někteří i jdou a otevřou si Flightradar24 a sledují.
Je to ale tam vysoko nad námi cvrkot, co ?


Jako příklad trasa letadla s identifikačním kódem MULE24 Aircraft type(K35R) Boeing KC-135R Stratotanker, United States - US Air Force (USAF)

A to Flightradar nezobrazuje ani z daleka všechno, co narozdíl od něj zcela jasně identifikují naše uši. A u někoho i nepříjemný pocit kolem žaludku...
Proč to píšu?
Před dvěma dny jsem do svodky událostí z Ukrajiny zařadila i malou zprávu o tom, že:

1. 6. 2022 - 9:00
Ruští hackeři zveřejnili na webu údaje stovek důstojníků SBU a členů nacistických formací. Údaje o 700 zaměstnancích SBU zveřejnila na webu ruská hackerská skupina RaHDt.
Telefonní čísla, fotky, pozici, číslo pasu najdete na webu hackerské skupiny https://nemez1da.ru. Pravost údajů potvrdily ruské speciální služby. Kromě osobních údajů hackeři odhalili, že někteří zaměstnanci jsou závislí na účasti na swinger party, LGBT orgiích nebo hazardních hrách.
Kromě zaměstnanců SBU můžete na stránce najít osobní údaje nacistických formací, kompliců „Pravého sektoru“* a dalších nacionalistických stran a hnutí. Stránky spustili hackeři od začátku speciální operace a neustále se aktualizují o nová data o válečných zločincích.
https://rusvesna.su/news/1654060435

Čtenář ze Slovenska - kterému tímto děkuji - zvlášť upozornil i na tu rubriku uvedeného webu, která se zabývá leteckým provozem majícím souvislost s ruskou operací na Ukrajině. 

"Za zaujímavosť stojí rubrika РАССЛЕДОВАНИЯ, kde sú všetky udaje o preprave zbraní do Ukrajiny letecky. Typy eroplánov, ev.čísla, odkiaľ a kam lietajú.
Je tam i náš Sliač, označený ako prekladisko vojnového materiálu. 

Stránky jsou samozřejmě v ruštině, ale ti, kterým není jedno, co a kam se nad námi, vzdušným prostorem našich zemí, bez našeho vědomí a souhlasu přepravuje, to s překladačem hravě zvládnou.


PS: Já vím, že je z oblohy nestáhneme, ale určitě si udělejme poznámku do "Deníčku zodpovědného voliče".



8 komentářů:

  1. Nechci vyznít pesimisticky, ale jsem přesvědčen, že deníček zodpovědného voliče dnes již nic nezmůže. V tomto jsem, aspoň si to myslím, realista. Ani 100% (klidně i vyšší) účast a 100% všech hlasů odevzdaných jednomu kandidátovi (jednotlivci či straně) nemá vliv na to, zda bude zvolen. To se rozhoduje jinde a především předem.
    Český volič má sice právo volit, nikoli však zvolit. Bohužel. Pokud přijde nějaká změna k lepšímu, jsem si jist, že to nebude díky volebnímu systému. Alespoň ne v podobě spouštěče událostí. Koneckonců vidíme to na příkladu Ruska a UK. Nejdříve musí dojít k bolestivé společenské katarzi, očistě a až teprve potom mohou přijít na řadu, tentokrát již spravedlivé, volby.
    Doba, kdy by to u nás mohlo jít "domluvou" je fuč.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hlavu hore Michal

      Vymazat
    2. V tomhle bodě musím bohužel nejen souhlasit s Michalem, ale jsem toho názoru, že volby v pravém slova smyslu tady nebyly po tzv. revoluci (rozuměj po naplánovaném předání moci, kde jsme my cinkající klíči hráli jen nevědomý komparz), tak samozřejmě ani před ní. Pokud jde o leteckou aktivitu, na flightradar24 je vidět jen malý zlomek. Neobvykle hustý provoz turbovrtulových vojenských letadel slyším od začátku operace. Některé lety je možné vidět na planeradar.ru, ale taky ne všechny

      Vymazat
    3. Súhlas, a podobne je to aj s referendom. Občania môžu síce referendum iniciovať, ale prezident musí schváliť a parlament ani vláda nie je viazaná sa riadiť jeho výsledkom. Takže asi toľko o "vláde ľudu".

      s0lar

      Vymazat
  2. Vše zprávách z Ukrajiny je skvělý ten článek o Bolongské systému vzdělávání. Ten by si zasloužil být jako samostatný. Přesně to samé bychom potřebovali i my. Osobně zastávám názor, že do cca šesté semé třídy u nás je učivo univerzální dlouhodobě, protože školáci dostávají základy a ty by se neměly měnit.
    Pak by totiž bylo více lidí, kteří by chápali, že pokud budeme chtít udělat skutečné volby, je nutné abychom si to také sami pohlídali všude a nenechávat "těm dnešním jako politikům" jakýkoliv prostor pro manipulaci.
    Jak jsem tuším na Pokec24 četl v jednom komentáři:
    "Dědo, jací byli komunisté, červení nebo rudí?"
    "Ani jedno chlapče, byli Zlatí."

    Bedřich

    OdpovědětVymazat
  3. Tak k těm volbám:změna týmu nic neřeší,je třeba kompletně změnit systém.
    Tady,kousek od Rozvadova slyším nějaká éra neustále a víc a víc....jenže,s přihlédnutím k tomu,co hlásá Q a co se všechno děje (i tady po Evropě),samá zemětřesení,výbuchy,srážky vlaků atd...podle mě to není jen tak...i ten pražský výpadek elektriky nebude náhoda-náhody neexistují...takže kdo ví,kdo všechno se kam potřebuje přepravit.A když jsou to amíci,nemusí to zrovna být kvůli Ukrajině,je třeba mít na mysli,že americké vedení a velení je rozdělené.
    Mrtin

    OdpovědětVymazat
  4. Existuje ještě ruská obdoba, tedy nevím zda už tu nebyla a tam jsou i vojenské lety http://planeradar.ru/VirtualRadar/desktop.html
    Eva

    OdpovědětVymazat
  5. Nedávno jsem četl vyjádření Assange o vyvolávaní válek massmédii. Jejich vliv realizuje vůli "majitelů". A osobně nevidím cestu, jak eliminovat vliv médií. Ladislav

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů