22. 1. 2022

Aktuální dění a blízká budoucnost

Dovolil bych si trochu shrnout aktuální dění a nabídnout určitý pohled na věc a na budoucnost, tak, jak by se čistě z pragmatického hlediska mohla odvíjet. Může to znít samoúčelně – každý, pro koho dění nekončí kovidem, zřejmě tuší, že za touto kouřovou clonou probíhá proces, který je minimálně o řád výše než kovid-šaráda, avšak trochu si uskládat puzzle není nikdy na škodu. A tak se o to pokusím ze svého pohledu.

Současný globální proces odchodu USA a dělení světa na vlivové zóny (tedy odkaz od unipolárního a přechod k multipolárnímu světu) dospěl do fáze, kdy otevřeně vystoupil na globální jeviště a odbývá se veřejně. Avšak žádná hra se nehraje bez napsaného scénáře. Veřejným projevem jsou ostře sledované rozhovory RF – USA, RF – NATO, RF – OBSE. Rozhovorům předcházelo zveřejnění požadavků, které, pokud NATO nevyplní, mohou vážným způsobem ohrozit bezpečnost Evropy (a nejen Evropy). RF oficiálně přichází s takovou pozicí, jelikož se mu NATO již dobývá do dveří a RF už nemá prostor ho více tolerovat.

Neoficiálně RF přichází s takovou pozicí, jelikož z NATA je už jen byrokratický aparát, jenž krmí penězi z rozpočtů členských států západní vojensko-průmyslový komplex, jehož produkce není dostatečná, aby obstála v konfliktu s RF. Je to starý a nepotřebný instrument a je potřeba se ho zbavit a eliminovat struktury na něj napojené, které se škubou.

Rozhovory zvlášť s NATO a zvlášť s USA se konají proto, že NATO už se nerovná USA a byl to myslím jakýsi náčelník štábu náčelníků US ARMY, co prohlásil, že jaderné velmoci neřeší spory válkami – z pochopitelných důvodů… A když se z NATA odebere US ARMY, která sice za moc nestojí, ale představuje nezanedbatelné množství živé síly, letectva a flotily, zbude tu pár nekompetentních evropských vojenských uskupení, která jsou schopná účinně zasáhnout proti obyvatelstvu, ale reálné možnosti vojenských akcí vůči RF bez US ARMY patří do sekce fantasy. A ochota bojovat na příkaz NATO je kapitola sama pro sebe. Jediný, kdo hystericky ječí a burcuje válečné přípravy, je NATOvský moloch a jeho agentury (i ty pindosnické), neboť mu zvoní hrana. Nutno dodat, že na NATOvském struku se notně živil i Buckinghamský parazit.

Požadavky, se kterými RF přišla, přesně reflektují to, co RF potřebuje pro osvojení si své vlivové zóny. Hranice vlivu v Evropě je definovaná požadavkem na odchod NATA na hranici z roku 1997, což mimo jiné znamená začlenění ČR do této vlivové zóny. Budeme-li přemýšlet čistě pragmaticky, RF bude nezbytně potřebovat vytvořit před vlastními hranicemi nárazník, až se západní Evropa začne stěhovat do Ruska za plynem. Naše země je poslední směrem na západ, ve které nejsou statisíce migrantů, jedná se z tohoto pohledu o stabilní území bez hrozby zažehnutí občanské války – migranti vs. původní kultura, tak, jak to je připraveno dále na západ. Jediný, kdo se soustavně snaží rozdělovat společnost a působit konflikt, jsou mopslíci ve vládě a na příslušných poradních místech. Jenže přimět Čecha k občanské válce… na to bychom se vám mohli vysrat, páni mopslíci.

Česká republika není velké území, ale je strategické a umožňuje dohlédnout a dostřelit zase o nějakých 400 km dále. Je to také území, které po dokončení Temelína může vyvážet nezanedbatelné množství elektrické energie a má již vytvořenou síť s oblastí, kde je elektřiny permanentní nedostatek. Energie budou významným vyjednávacím argumentem. A tak pokud můžete začlenit do zóny vlivu takové funkční, bezpečné, byť malé, ale schopné území, tak to uděláte, nehledě na Koněvy a Baširovy. Každé území v Evropě, kde se nebudou prohánět gangy migrantů a bude nějak ekonomicky schopné, bude začleněno, a každé takové území nakonec přímo či nepřímo o začlenění požádá v zájmu vlastní bezpečnosti. Netvrdím, že se staneme přímo součástí ODKB, avšak může tu být např. Varšavská smlouva, která může mít v případě potřeby podporu RF / ODKB…

Jak už jsem napsal, nastala veřejná fáze světové perestrojky, tj. rozdělení na pár primárních vlivových zón, přirozeně s vlastní valutou, reforma globální ekonomiky, a čistka starých nástrojů a struktur přicuclých na těchto nástrojích. Tato veřejná fáze se odbývá formou rozhovorů, avšak ty nemají větší cenu než divadelní hra s dopředu známým výsledkem. Jsou ale nezbytné, protože prodávají dříve dohodnutý scénář a bez nich by se jisté kroky špatně vysvětlovaly. Upřímně - kdo by čekal, že Rusko pošle NATO na hranice z 97. a ono se sbalí poděkuje a odejde…

Rusko nezbytně potřebuje zavedení ,,likvidačních“ sankcí ze strany USA – na vybrané osoby, na vybrané banky, na NORD STREAM 2, na dovoz zboží. No a Rusko zareaguje recipročně – plyn nechcete? Nebude. Suroviny si zajišťujte, kde chcete, v bankovním systému se provedou změny, ke kterým konečně bude důvod, a dolar se pošle k šípku. Na pozadí sankcí se provedou změny suverenizující RF. No a následně se zjistí, že ty likvidační sankce zas ani tak nelikvidují RF, jako spíše Evropu, se všemi sociálními důsledky, jelikož RF, státy ODKB, Čína, Indie, Írán, Sýrie představují minimálně polovinu světové populace. Jak už se dá očekávat, mopslíci USA a NATO se budou v sankcích předhánět, do doby, než zjistí, že plyn už fakt není, ani suroviny a ani už je moc není odkud ukrást a přivést. A pokud ano, cena bude úměrná. Potom některá opoziční strana z nějakého evropského státu prohlásí, že očividně sankce místo RF ničí Evropu, a když mohly z NATO odejít USA, může jejich země taky. Toto zajistí plnění požadavků ohledně NATA a navíc zájem o začlenění do vlivové zóny RF projeví sám dotyčný stát (ono se tam možná najde trochu plynu a pár bezpečnostních výhod), takže se nedá vřískat, že jde o okupaci. Mopslíkům NATA a agenturám kolektivní západní loajálnosti pšenka nepokvete, jelikož lidem bude pohádka o sankcích u prdele na pozadí cen za energie a vlastně všeho. Jedním z posledních pokusů, jak západním Evropským stranám rozmluvit odchod z NATA, bude iniciování různých migrantských ,,povstání“ pomocí tajných služeb. Řekněme si na rovinu, konec NATA se maximálně nehodí Anglii a západnímu vojensko-průmyslovému komplexu. Vzhledem k tomu, že máme hranici s Německem a Rakouskem, přineslo by zahrnutí do Ruské zóny vlivu určitou bezpečnostní záruku.

Přirozeně budou probíhat pokusy znemožnit integraci střední a východní Evropy do zóny RF a mám takové neblahé tušení, že už se jeden chystá. Proběhla zpráva, že mladé ucho Lipavský (současný ministr zahraničí) má jet společně se slovenským a ještě někým dalším na Ukrajinu vyjádřit jakože podporu a podobná stupidní gesta.

A já říkám POZOR, LIPAVSKÝ!!! Chytni covid, ztrať se, ale NEJEZDI tam, NIKDO TAM NEJEZDĚTE, ZACHRÁNÍTE SI MOŽNÁ ŽIVOT.

Dovedu si představit, jak auto s touhle bezvýznamnou sakrální delegací zasáhne protitanková střela vypálená každopádně ruskými opolčenci… zabili vám ministra a vy s nimi chcete navazovat vztahy? Vcelku komplikace pro integraci a zajištění vlastní bezpečnosti.

Sankce USA budou postaveny především tak aby ,,chránily“ USA, bez ohledu na to, co to udělá s ostatním póvlem. Primárním důvodem sankcí, řekl bych, bude rozmístění strategických zbraní RF kolem USA. Mohl by to být i nějaký exces na Ukrajině, ale pokud budou okolo USA Zirkony, Kalibry a Iskandery, bude Biden moci veřejně říct, že situace je extrémně nebezpečná, a aby USA ochránily svět před jaderným konfliktem, vystoupí z NATO. Samozřejmě to nepůjde tak hladce a bude kolem toho spousta šarvátek – možná dojde ke snahám nacpat recipročně USA rakety do východní Evropy, nicméně všem příčetným je jasné, že kdyby se něco zvrtlo, skončí to nukleární zimou, a tak se bude jednat, ale zase už za jiných reálií.

(Nabízí se otázka, proč by měly vlastně USA potřebovat vystoupit z NATA? Podle mě především proto, že NATO je potřeba živit – v době, kdy se globální ekonomika houpe nad propastí, zvyšování dluhového stropu se opakuje stále častěji, stoupá inflace a okrádat už moc není koho, protože pomalu zpoza každého stromu kouká medvěd…)

Co se týče Kazachstánu, řekl bych, že čistka spících buněk a jejich režisérů byla cena za předvánoční rozhovor Putina s Bidenem, vzhledem k rychlosti a tichu v jakém to proběhlo. Řídícím strukturám se srovnal kurz a byl jim ozřejmeno, že ti, kteří budou spolupracovat a nemyslet na hovadiny, budou mít podporu a tím i výhodu nad ostatními. No a protože žádný klan nechce být méně konkurenceschopný, zvolila si většina spolupráci. Mimoto jsou v Kazachstánu biologické laboratoře US ARMY, což může být cíl, o kterém se nemluví.

A co vlastně naše zem? No momentálně je u moci přesně ten slepenec, který je třeba zlikvidovat. Fiala a spol. jsou sice u koryta, ale to je vcelku prázdné a navíc stojí přímo proti kulometu globálních změn. A Babiš a SPD v opozici se postará o to, aby se neměli kam schovat a vždycky na ně dobře posvítí. Jen sebevrah by nedal vládě důvěru a cpal se ke korytu v situaci, kdy ji může z pohodlí opozice rozstřílet na hadry. Vzhledem k procesu, který běží, a reáliím, které to přinese. Některým to začíná pomalu docházet. Jelikož je demoblok protknutý mopslíky odepisovaných struktur a ideologií, budou se skrze ně tyto struktury odepisovat, včetně jich samotných. Nástupnická vláda, ač by měla jakékoliv vyznání, bude muset vycházet z aktuálních reálií a bude to ta, která zajistí jednak bezpečnost a jednak pozvednutí životní úrovně – a toto půjde najít v západní Evropě jen těžko. A tak se třeba může stát, že Temelín dostaví Rosatom, a když už máte území, které může vyvážet přebytky elektrické energie, dá se leccos dojednat. Mopslíci se budou všemožně snažit pošramotit vztahy s RF, nicméně čistě z takticko-strategického hlediska by byla blbost nechat ČR mimo zónu. Čili zabývat se tím, co všechno mohou mopslíci vymamlasit, nemá valný smysl, neb čistě pragmaticky z takticko-strategického hlediska je to jedno. Ono se jim to spočítá, až budou zažívat vlastní Afgánistán a v letadle už jaksi nezbude místo…

Současná situace je taková, že mopslíci jsou v křeči, a tak se zatím vše halí do kouřové clony omikronu, o kterém se už teď ví, kdy přijde a že budou statisíce nakažených denně a tak se bude přitvrzovat a vyhlašovat idiotská drakonická opatření a bude se znemožňovat zdravotní péče těm, kteří ji skutečně potřebují, hlavně aby lidi neměli čas si všímat dění mimo matrix a aby ekonomický úpadek bylo na co hodit – včetně úpadku v důsledku likvidačních sankcí, uvalených USA na Evropu kvůli RF. Čím více budou v křeči, tím více bude kovidu – on je to poslední nástroj, kterým ještě lze společnost masově někam směřovat. Založen na strachu, stádovitosti a proaktivních idiotech, tudíž není potřeba jej tak moc krmit, a tak se zatím drží. To platí obecně a nejen u nás. Budoucí směr ČR je už daný možná více, než si myslíme. Osobně bych řekl, že byl definován požadavkem na stažení NATA k hranicím z 97. roku. Pro ČR je důležité zajistit si energie a bezpečnost. Pořád platí, že jsme malá země, tudíž toho nepotřebujeme tolik a mohli bychom se uživit sami.

Zajímavé dění je teď na Ukrajině. Krom permanentní snahy vymodlit si ruskou invazi se aktivoval Porošenko a Blinken ho dovezl na Ukrajinu. Možná jde o jeho instalování na místo politicky impotentního Zelenského, jelikož Porošenko může mít na klany určitý vliv, na rozdíl od kašpárka Zelenského, a tak může být realizován nějaký posun. A nebo Porošenka instalují místo Zelenského, aby si nadcházející dění vyžral, když už to byl on, kdo nahradil Janukovyče a zaštítil všechno dění po jeho svržení a útěku. Zelenský je jen šašek, kdežto Poroš věděl, do čeho jde.

Zde to již ukončím. Budoucí dění se z mého pohledu bude pohybovat v těchto směrech a dění u nás bude definováno těmito směry. Cesta může být všelijak zakroucená, hrbolatá a kluzká, no je jediná možná.

Tak nějak mi přijde, že z velkého resetu zbyl akorát covid. K přestavbě ekonomiky sice dojde, ale nevím, jestli to bude podle představ architektů velkého resetu a green deal… no… plyn a jádro jsou už schválené jako ekologické zdroje, takže nějaký "dýl“ nakonec bude, ale s tím původním toho moc společného nebude mít. Holt obloukovou pec a válcovací linku fakt na větrnou ani solární elektrárnu nerozjedeš.


autor: KAKTUS


33 komentářů:

  1. Inu ve sféře vlivu Velkého Východního Bratra už jsme čtyřicítku let byli a "výsledky" tohoto vlivu (netřeba je zde uvádět) si pamatuju já i moji vrstevníci velmi dobře. Takže pád do sféry vlivu RF raději ne, bylo by to další spálení se o stejná kamna:-)
    JB

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonyme,
      to já si zas myslím, že výsledky tohoto vlivu uvádět potřeba je: například bezplatnou zdravotní péči (nikoli po telefonu), bezplatné vzdělávání (každý pracovní den, v přímém kontaktu s učiteli a s vysokými standardy), srovnatelnou životní úroveň pro všechny (žádné "socky"), slušné bydlení za zvládnutelné ceny (a bez exekutorů!), kvalitní potraviny z našich JZD, očkování skutečnými vakcínami, které nás opravdu chrání, a to doživotně. A to nemluvím o daleko přátelštějších vztazích mezi lidmi.
      Potřebujete pokračovat?

      Vymazat
    2. JB já si zase myslím opak ze za těch 30 let v okovech západu mám dost!! Co nám ten západ přinesl? Už jsme jen montovna skoro nic nevlastnime . Všechno nám západ bere! Škoda mluvit. Je čas spojit se znovu s Ruskem. Kamila

      Vymazat
    3. Povedal by som že to je dosť plytké vnímanie reality. Dnešná RF sa so ZSSR nedá porovnávať. V ZSSR pôsobili tie isté nosaté rozkladné sily, ktoré ho nakoniec aj rozložili a ktoré dnes vládnu na západe. Ten rozklad sa vtedy prenášal trochu aj k nám, takže ideálne to nebolo, ale bolo to 100 krát lepšie ako dnes, keď nám ten rozklad priamo a naplno vládne. Dúfam, že si dnešnú super dobu užívate..

      s0lar

      Vymazat
    4. Vážený(á) JB, z Vašich komentářů zde na tomto blogu je zřejmé, za koho kopete. Proto by stačil od Vás pouze jeden komentář o tom, jak jsou ti "zápaďáci" skvělí a jak je potřeba ten "hnusný východ" zlikvidovat. A více tento blog nenavštěvovat. Navíc diskutovat s Vámi o tom, jak naší republice ten "hodný a demokratický západ" po listopadu 89´ pomohl,je podle mne
      bezpředmětné.(kdesi jsem četl:"Demokracie = dem-okrást-i-je 😊". Ta čeština je krásná řeč 😉).
      S pozdravem: "Světu mír"
      Jirka

      Vymazat
    5. Vlabi: Dobrá, tak si to probereme:
      Zdravotní péče není ani nebyla bezplatná, platíme a platili jsme si ji všichni formou daní nebo zdravotního pojištění. Zde pravdu nemáte.
      Bezplatné vzdělání - platí viz výše, bezplatné nikdy nebylo a není dodnes. Takže ani zde pravdu nemáte.
      Srovnatelná životní úroveň pro všechny - hloupost, nikdy nebyla a ani dnes není, je to pouhá utopie. Jeden příklad: moje babička měla v šedesátých létech důchod 175.- Kčs tedy hluboko pod tehdejší úrovní jenom proto že byla celý svůj život pekařka a tehdejší režim jí znárodnil pekařství (čti ukradl) a dal jí ten mrzký peníz s odůvodněním že byla vykořisťovatelkou.
      Kvalitní potraviny z JZD - inu asi jsme každý z nás žili v jiné ČSSR, moc dobře si na ty "kvalitní" potraviny pamatuji. Sortiment mizerný, kvalita nízká, maso jen občas a to ještě "podpultovka".
      A přátelské vztaky mezi lidmi? Domovní a uliční důvěrníci KSČ, Pomocná stráž VB, uliční výbory, posudky před nástupem na studia, posudky před cestou do zahraničí, říká Vám to něco? Asi ne.... takže doporučím se poučit.
      A to se vůbec nezmiňuji o stovkách mrtvých (popravených, zastřelených na hranicích atd), pracovních lágrech na uranu, desítky tisíc emigrantů v několika vlnách, znárodnění (krádež) majetků a živností až do posledního prťáka ševce, mám pokračovat?
      Tohle všechno je na dlouhou debatu někde u pivka:-)

      Vymazat
    6. Jirka:
      naštěstí na Vás nezáleží, který web navštěvuji a budu navštěvovat. Mé svobodné rozhodnutí, takže Vás neposlechnu:-) a stejně bych si s Vámi rád podiskutoval....
      A komentáře budu psát jaké uznám za vhodné.
      JB

      Vymazat
    7. Kamila:
      "Okovy západu" řízný argument, jako z padesátých let:-) Já a moje rodiny zase měly dost "okovů z východu". Takže je to fifty-fifty. A spojení s Ruskem zavání průšvihem.
      Hezký den
      JB

      Vymazat
    8. Napiš tedy,jak by sis ty představoval budoucnost českých zemí a zohledni současné reálie pokud možno,žádné sci fi pohádky.Může být?
      Sibiřský Rosomák

      Vymazat
  2. No teda... Tak už i sem nalezli ti zku....í proeméričtí trollové. Marná snaha. Můžou rozesírat jak chtějí. Lidi vidí. Jen ti co mají jen půl mozku a tu ještě silně vymytou oficiální propagandou můžou věřit tomu štvaní proti Rusku. Já tedy proti němu nikdy zbraň nepozvednu. Bojoval bych za Vlast, ale nikdy za tenhle hnusnej korporátní fašismus, kterej nám sem nasadili. Margon

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, já si myslím že Rusko už není Rusko na které vzpomínáme z před 40-ti léty a my taky jsme někde jinde.V podstatě jsme Slované (Rusi, Slováci, ,Češi)),duchovní národy. A né Germáni, Anglosasové atp. což jsou destruktívní národy (koukejte co za ty staletí udělali ze světa....) Já nechci patřit na západ který už je a zůstane negrovský, agresívní a vše co s tím souvisí. Miloš.

    OdpovědětVymazat
  4. Co blbnete?Jsme Slované,takže na východě jsou naši bratři.Jsme ve středu Evropy,takže nepatříme nikam,jen by jsme měli kooperovat-ne sloužit se všemi.Řešíte"kolik stálo" pivo,ale že ten skvělý západ,od nepaměti,chce jediné-vyhladit ten slovanský podživel a zmocnit se úzení a zdrojů-to je prvořadé...a o tom nikdo ani neceknete!
    Martin

    OdpovědětVymazat
  5. Sibiřský rosomák: Přetěžkou otázku jste vyslovil, a odpovědět na ni seriózně bez afektů a příchylností skoro nejde. Pokoušeli se to vyřešit mnozí, a neuspěl ani jeden..
    Ale pro první přiblížení se pokusím: vycházím z názoru že prvotní chyba byla ve zrušení říše Habsburků. Dostatečně velký útvar schopný při dobrém a prozíravém vedení "ustát" polohu mezi dvěma expanzivními regionálními velmocemi - německou a ruskou říší. Obé měly snahu posouvat své hranice kam až to šlo.
    Takže transformace do dnešních časů - z V4 udělat V5 či 6 (Rakousko + Slovinsko, možná i Chorvatsko, ale to by bylo na diskuzi), možná přibrat Rumuny a vytvořit středoevropskou federaci, koneckonců kus společných dějin máme za sebou. A s tímhle celkem, který by měl svoji nezanedbatelnou váhu a vytvořil by protiváhu konglomerátu D-F se pokusit reformovat EU A kdyby to nevyšlo, tak tento celek ustavit jako protiváhu.
    Každopádně přechod do sféry vlivu RF považuji za nejméně vhodnou a výhodnou variantu budoucnosti. Ani historicky s RF (CCCP či Romanovskou říší) nemáme a nikdy jsme neměli nic společného. Prostě jiný kulturní okruh, ke kterému patří tak maximálně Bělarus a půlka Ukrajiny.
    No pro dnešek to stačí:-) nechám si něco na příště...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A byl jsi někdy navštívit ruskou federaci? Měl by ses tam zajet podívat a rozšířit si obzory,...
      *****
      A měl by ses více věnovat skutečné historii a hranicím států v "minulosti". K československu patřila i podkarpatská rus.
      *****
      Mimochodem, Orbán nechal kdysi dělat genetickou studii Maďarů a zjistil, že slovanské geny v občanech maďarska převyšují maďarské geny....
      *****
      A podle čeho usuzuješ, že máme blíž ke germánům, polákům, maďarům?! než ke slovanům!

      šprtajzlík

      Vymazat
    2. habsburků? a za habsburků nebyli mrtví a popravení? nebyly lágry? nebyly politické procesy?
      za habsburků bylo VŠE horší než za gottwalda takže přestan žvanit nesmysly dík :-)))

      Vymazat
  6. Martin a Miloš: Echtovní Slované nejsme ani náhodou. Ani genově, ani nábožensky, historicky a ani příslušností ke kulturnímu okruhu. Mnohem blíže máme ke Germánům, trochu i k Polákům a Maďarům. Fakt se kterým nehnete.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je veľmi nesprávny pohľad. Slovanov robí jedna vec jedinečnými. Ich reč. Stojí na slovesách. Naproti tomum západné a semitské jazyky sú postavené na podstatných menách. Je rozdiel pomenovať predmet, ktorý človek drží v ruke a pomenovať aj jeho tvorbu od podlahy. Jazyky Slovanov jasne ujazujú na činných a pracovitých ľudí. Patria tvorcom.
      Milan

      Vymazat
    2. Nejde jen o nějakou genetiku,ale hlavně o duchovno....a o to,jak se cítím,co preferuji-takže já jsem Slavjan.
      Germáni jsou,podle genetiky také slovani....a podívejte,co z nich vládci planety udělali....my jsme na řadě a záleží na nás,kam chceme patřit. Martin

      Vymazat
    3. I ti skřeti z Mordoru byli vytvořeni z ušlechtilých elfů ... záleží na tom, kdo a s jakým záměrem "formuje".

      KMnO4

      Vymazat
  7. Asi mi nezbývá než souhlasit se s0lárem:-) Podle mne většina Čechů vůbec netuší, o čem je ve skutečnosti polemika, možná ani ten pichlavej polemik, co to napsal.
    Všichni se ohánějí Vladimirem Vladimirovičem, ale opravdu si myslíte, že on je nějaký samolibý car, co se nikomu nezodpovídá? Nebože má něco společného se sověty? Sověti se dávno odstěhovali lobovat do Bruselu(a do Karlsbadu), protože ti ruští patrioti se skutečnou demokracií, nikoliv liberální, ale tou skutečně kapitalistickou, v evropské části RF je tam odtud vyštípali.

    Navíc myslím, že už název RuskáFederace napovídá, že se skládá z několika republik(22?, tedy i presidentů, parlamentů a nevímčehovšeho), autonomních oblastí, krajů, okruhů, a bůhvíčehovšeho dalšího. RF se navíc skládá z mnoha náboženství, vč. šamanismu, budhismu anvímčehodalšího. EU má "pouhých" 26(?) autonomních(dalobysepolemizovat?) republik.
    Mluvit o rusech z ruské federace jako o bratrech je stejné, jako mluvit o strýkovi z hané, který má otěcka z Kréty, co se narodil v Portugalsku Arabům z francouzkého Maroka.
    Evropská unie má rozlohu přes 4mil.km2, RF má rozlohu přes 17mil.km2, a tady se někdo snaží porovnávat pruské čechy s řečskými rusy, že jsou DNESKA stejní jako germáni, ze kterých dnes převychovali němčoury:-)
    Smíchaní Češi s bůhví s kým z nejsmíchanějšího středu evropy se dohadují, který ten přivandrovalej němčourskej vládnoucí levoboček bratrance habsburka z levého kolene je ten správnej politik pro multikulturní střed liberální evropy:-)
    twl, závidím Noemu...
    nenimito

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V podstatě s Vámi souhlasím, nenimito. Nicméně něco hluboko uvnitř mě mi
      říká, že kdyby - nedejbože - došlo na nejhorší, tak se přidám na stranu
      kde se křičí:"Urááá", než tam, kde se povzbuzuje:"Go,go,go,go..".
      Jirka
      P.S. Jsem ale pevně přesvědčen, že vše dopadne dobře.

      Vymazat
    2. Genetika neni dulezita, pribuznost je tvorena v mysli.
      Neni tedy dulezite, co mame v krvi, ale jak jsme anglosasy vnimani.
      Stejne lze videt v Rusu bratra, i kdyz je to Chantyj.
      K uzavreni bratrstvi jsou ovsem nutne ciny a nejde o jednostranny proces, konecne bratrovrazdy se obcas stavaji.
      Jadro ceskeho pudla vidim v kauze Konev, ve ktere byla odmitnuta idea vlastniho suverenniho statu. Pri demontazi sochy mlcela media, parlamenty, vlada i obcane.
      Vrbetice byly pokracovanim Koneva jinymi prostredky.
      Zaver je ten, ze Cesi o bratrstvi nemaji zajem.
      Zdravi Raduznyj

      Vymazat
  8. No pane jo tady se vyrojili Euroobčané?!! Ještě tady chybí blouznivci co tvrdí ,že jsou Keltové a žádní Slované. Ale smůla pro Západ jsme Slované (odpad) s vyjjímkou našich еврей-ských spoluobčanů a kolaborantů s potomky a následníky německých nacistů
    .

    OdpovědětVymazat
  9. hehe je celkom zábavný ten chlapec čo je trošičku pomýlený a zjavne zablúdil na nesprávny blog :). jasne že máme blízko ku germánom, madarom a ja neviem akým hergopáterom :). všetci bieli ludia boli a sú geneticky slovania. delí nás len reč...ak postavíš vedla seba akéhokolvek bieleho človeka tak pokial neotvorí ústa nerozoznáš ku komu "sa hlási". celá europa bola slovanská. kmene sa len rôzne nazývali ale všetcia sme hovorili jedným jazykom - prajazykom? slovanským len s inými nárečiami. po páde tartárie sa tie najvzdialenejšie provincie cca spred 300 rokov veľmi rýchlo začali babylonizovať. takže áno máme blízko ku germánom, madarom a všetkým iným len nie slovanským podľa neviem čoho všetkého...dôvodov si vie západná veda navymýšlať kadekoľko. ale používanie základného sedliackeho rozumu ešte nikomu neuškodilo a vždy vyšiel nakoniec ako ten najzdravší. pravdepodobne najpravdivejší. kmene slovanské sa volali rôzne. a chlapec čo rád prekrucuje realitu je celkom fajn platený trolko ktorý ale dnešnú realitu už nemôže nijako precikať lebo ciká proti vetru. akurát čo bude smrdieť svojim vlastným, no...ehm... hoci socík nebol úplne že najlepší systém riadenia, ale na tú biedu bol konieckoncov výborný a nebyť idiotov čo prišli po stalinovi...no ale to je keby...mali sme všetko čo dnes nemáme a hoci to pár jedincov videlo už dávno, tak dnes to vidí už hádam naozaj každý neplatený západom. takže trolkovia nášho anonyma nič nedokážu zmeniť na tom čo aj tak už všetci vidia a cítia. celkom som zvedavý čo sa s trolkami jeho typu stane ked zanikne dolár ako svetová vojna. dnes si ešte švejkovia natlačia penazí koľko chcú a tak nie je problém si zaplatiť hocikoho hociakou sumou, lebo majú všetky peniaze sveta, ale som zvedavý na deň po...aj tí papučoví králi budú musieť vyjsť do reality a žiť lebo to čo im bolo zaplatené už nebude mať hodnotu. teším sa na dobu po. už nie je daleko :). svetu zdar trolko anonymný
    ujo

    OdpovědětVymazat
  10. Šprtajzlík:
    1) Inu v CCCP a následně v RF jsem prožil pět let v pracovním procesu, takže žádný turistický zájezd na krásami Petrohradu, alébrž syrová realita a zaplaťbůh autentická zkušenost kterou mě nikdo nerozmluví a nevymluví.
    2) Hstorie obecně je mým koníčkem přes zimu, čtu a studuju :-)
    3) na to nemám názor, chtělo by to zdroj této informace
    4) usuzuji tak ze společné tisícileté historie a vzájemného působení. Geneticky pak ze studie která dokázala že český národ má cca 40 proc. slovanstva, po 20ti proc germánstva a keltstva no a zbytek je mix toho všeho co kdy jakýmkoliv směrem táhlo přes českou kotlinu.
    JB
    PS a to co psal "ujo" výše že celá Evropa je slovanská, tož to je opravdu ryzí blábol. Takový, španělský, italský či švédský Slovan, mno.... chichichi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JB,
      uveďte prosím zdroje, kde přes zimu čtete a studujete historii.
      Děkuji.
      Jirka

      Vymazat
  11. Jirka:
    Toho je, sem bych to vypisoval hodiny a to se mi opravdu nechce. Weby ani moc ne, tištěnou literaturu, převážně historickou. Jen pro příklad, teď jsem dočetl Jiří Skoupý: Šofér který změnil dějiny, a nyní mám rozečteho Karel Richter: Evžen Savojský. Připraveno jest: Aleš Dvořák, Petr bahník a kolektiv: Hlavou státu z Boží milosti, sborník.
    Postačuje?
    JB

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za info,
      určitě zajímavá literatura.
      Jirka

      Vymazat
    2. P.S. Já se ale spíše zajímám o alternativní historii. Proto také rád
      navštěvuji tento blog.
      Jirka

      Vymazat
  12. Jirka: Zajímalo by mně co si představujete pod pojmem aternativní historie. Já osobně spíše fikce "co by kdyby" jako třeba naši autoři Novotný, Nesvadba nebo Drnek, z cizích třeba Anderson. Tedy jistá podmnožina sci-fi.
    JB

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda,
      spíše tedy: "Odlišná od té oficiální", nicméně podpořená výzkumem
      lidí jako např.: G.Hancock, D.Childress, F.Silva a mnoho dalších.
      Jirka

      Vymazat
  13. Jirka: Díky za odpověď. Položím otázku, dle jakého kritéria rozlišujete historii (tedy spíše historiografii, historie, historické události, jsou jenom jedny, staly se a jsou faktem) na "oficiální" část a "neoficiální".
    Jak vidím podle Vámi uvedených autorů, jde Vám hlavně o dávnou historii, prehistorii.

    OdpovědětVymazat
  14. Babičce ukradli komouši pekárnu a i důchod. Ti hajzlové tak vychovali z jistého JB zapšklého a nenávistného nepřítele Slovanů, protože Slované dle něj jsou ruský živel a vše ruské je smradlavé, podlé, nefunkční a a zvrácené. Ještěže nepolitoval statečného ádu, který zbaběle prchl tunelem pod Sprévou a nechal se dožít na ranči v Paragvaji, kde splodil Andělku a Uršulku.
    DT

    P.S: Být JB, prchám do juesej dokud to jde a dokud ruský Váňa nevytvoří z jevropejské junije elektronický koncentrák. A nezapomeňte napsat jak se daří JeBe.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů