28. 12. 2018

Přání - nepřání

Vážení čtenáři!

Možná někteří ode mne čekáte nějaké to pééfko či přáníčko, jako jsem to dělával dříve. A víte co? Nic nebude! Žádné hory zdraví, žádné štěstí! A už vůbec ne klid, pohodu a nedej Bože, totiž Přírodo, veselý a úspěšný rok 2019!
Ale buďte v klidu. Není tomu tak proto, že bych vám výše zmíněné nepřál, nebo že bych dokonce doufal v opak. Kdepak! Věc se má tak, že vám a nejenom vám, nýbrž všem, kteří si to zaslouží, to vše přeji po celý rok, každičký den. Záměrně vám ani nikomu neříkám, nepíšu, neesemeskuji, nemejluji apod. a tato přání nechávám uvnitř sebe z jednoho prostého důvodu. Jedno z mých dalších osobních poznání totiž je, že mé zkušenosti nemám nikomu sdělovat (a to včetně přání druhým), protože tím, že je zveřejním, svým způsobem změním realitu. A to tak, že pozměňuji nebo přímo ruším platnost toho, co jsem vykecal. Pravděpodobně nejde o nějakou obecnou záležitost poplatnou každému člověku, nýbrž o "můj svět", kde se mám něčemu naučit.
A právě proto, abych maximalizoval pravděpodobnost uskutečnění mých niterních přání pro vás, vám nic z toho nepopřeji :-)

Dále jste někteří možná zaznamenali rapidní úbytek mých článků. Není tomu tak proto, že bych již neměl o čem psát. Naopak. Je toho více, nežli kdykoli dříve. Ale jak už jsem výše zmínil, z nějakého důvodu si mám své poznatky nechávat pro sebe. Možná proto, že mé plkání nikoho nezajímá, možná proto, že se mám učit držet zobák, páč je to pro mě tak tuze těžké :-)

Vlabi blog vede podle mě i vašich ohlasů více než dobře. I podle počítadla návštěvnosti je patrné, že témata, která pro vás vybírá z tzv. alternativní historie, především té slovanské, zajímají čtenáře i mimo náš malinký blog. Takže jí plně předávám pomyslné otěže, které stejně už nějakou dobu mistrně ovládá :-)
I když budu do budoucna přispívat články jen minimálně, pokud vůbec, neznamená to, že tu nejsem. Naopak v diskuzích budu sledovat ostřížím zrakem formu, kterou své názory komentující předkládají, aby to v debatách nevypadalo jako často na facebooku. Přece jen i nadále Myšlenky o... považuji za své dítko, byť už dospělé, samostatné a nepotřebující moji péči :-)

MichalB




7 komentářů:

  1. Ahoj,je to tak, máš naprostou pravdu. Celý svět si přeje . . blablabla a výsledky jsou patrné. Já to také dost ignoruji a letos jsem dosáhla úspěchu, protože jsem nedostala, kromě dvou přání od rodiny žádné přání. Udělala jsem to tak, že jsem tato přání bud ignorovala, nebo, pokud mi to bylo fakt blbý, tak vysvětlila proč a jak. . . No, lidi to moc nechápou, ale mě je to fuk. Musím, ale říct, že letošní prosinec nám dal fakt zabrat. Momentálně jsme s manželem tak vyčerpaní, že jsme si už včera vzali volno a jen se tak šouráme doma a nejsme schopni ničeho. :) Těším se na leden. Vždycky mám pocit takové nějaké čistoty, nebo nevím, jak to popsat. Tak díky za pěkný článek. Celé Ti to podepisuju a moje pokusy to potvrzují. .

    OdpovědětVymazat
  2. Škoda MichaleB... často čtu Vase články a moc se mi libi

    OdpovědětVymazat
  3. Mám to nastaveno naprosto stejně. Jenže rodině to nevysvětlíš. Ale té je lepší popřát osobně, nebo aspoň zavolat. Jinak tvé příspěvky ať už formou článků, nebo ,,jen" v diskuzi pozorně sleduju. Pod tento bych se klidně i podepsal. Margon

    OdpovědětVymazat
  4. ...asi to robíte špatne anonyme 11:55. samozrejme s manželom sa utužujete, posilňujete situáciu. Zostaňte sebou a sami. Ďakujte sa za všetko. 100 krát za deň ...
    Michale, či chcete, či nie, prajem Vám i Vlabi stejný elán, s akým robíte doteraz web. Je tu hlbka... dík, see you soon.... Bed

    OdpovědětVymazat
  5. Ztiš se a poprvé k sobě se obrať, bez zbraní a krve porazíš vlka:-)
    Jen si myslím, že to ztiš se a učit držet zobák by se mělo jen, když do toho kecá ten vlk. Pokud ne, asi není potřeba držet zobák. Také tu mají výhodu ti, kteří jsou přihlášeni a mohou si to ego po sobě smazat, ti ostatní to mají na jeden pokus:-)
    (Nebo tiše doufají, že tu admin smaže ten prvotní příspěvek a tím i to ozývající se ego...)
    A citíš, že ten vlk je součástí Tebe nebo jen s Tebou? :-)
    https://ulozto.cz/!XeyL4ZtN2jAQ/alpha-2018-1080p-web-dl-dd5-1-h264-fgt-mkv
    nenimito

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...možná to bude lepší s CZtit....
      nenimito

      Vymazat
    2. Jó ego, toť (podle mne) dobrý pomocník, ale zlý pán. Při sledování sebe, ale i druhých, je patrné, že tam, kde již pán převyšuje nad pomocníkem, bývá v interakci s okolím často tendence k jevu, který bych nazval "Zloděj křičí, chyťte zloděje!" Na druhou stranu tam, kde má pomocník navrch a uvědomuje si svojí úlohu, svůj účel, navenek většinou mlčí, případně se usmívá (ne však posluníčkovsku). Toto umět, tak nikam nepíšu žádné komentáře, protože komentář je už svojí podstatou důsledek nerovnováhy v neprospěch pomocníka :-)

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů