28. 7. 2018

Ministerstvo zdravotnictví RF informuje o nové metodě léčení rakoviny


- Individuální vakcína proti rakovině, vytvořená z lymfocytů konkrétního člověka. 
- Bílkovinný hojící koktejl, "zabijácké" buňky likvidující rakovinné buňky. 
Tato zpráva není z oblasti sci-fi, ale technologický průlom v medicíně, na jehož prahu nyní stojí Rusko. Prezidenta Ruské federace Vladimira Putina o tom informovala ministryně zdravotnictví Veronika Skvorcová.
video

Onkoradiologické centrum v podmoskovském Balašichu přijímá až dva a půl tisíce pacientů ročně. Pomocí nejmodernějších přístrojů s vysokou přesností ozáření nádorů lze výsledek získat během jednoho týdne.
"Tato technologie se nazývá radiochirurgie a je účinností srovnatelná s chirurgickou léčbou. Za jedno až tři sezení lze dosáhnout úplného vyléčení nádoru. Ozařuje se nádor, který je v orgánu, zatímco zbytek těla zůstává nedotčen,“ - říká primář onkoradiologického centra Alexander Filimonov.
Ve svém květnovém dekretu, který byl podepsán okamžitě po převzetí prezidentského úřadu, Vladimir Putin stanovil ambiciózní úkol prodloužit průměrnou délku života občanů RF. Ze 73 let by měla do roku 2024 vzrůst na 78 let a do roku 2030 na 80. Ale bez moderní medicíny není možné takové plány realizovat.
Mezi priority podle dekretu patří snížení dětské úmrtnosti, boj proti kardiovaskulárním chorobám a rakovině. A zde pomohou objevy domácích vědců. V onkologii je zapotřebí přesněji diagnostikovat; jak známo, pokud je rakovina zjištěna v počáteční fázi, může být vyléčena s pravděpodobností 95 %. Podle ministryně zdravotnictví RF Veroniky Skvorcové nová ruská metodologie nemá ve světě obdoby.


„Do konce příštího roku se u nás objeví několik unikátních testovacích systémů. Objeví se tekuté biopsické metody, které umožní dlouho před klinickým projevem nemoci výskyt rakoviny signalizovat. A to už jsou individualizované metody léčení,“ - informovala ministryně.
"Existuje tu spolupráce s farmaceutickým a zdravotnickým průmyslem," uvedl prezident.
"Velmi aktivní," potvrdila ministryně.
"Připomínám, že už vícekrát jsme hovořili, že OPK (patrně společnost, jejímž úkolem je organizovat high-tech produkci konkurenceschopných produktů) je obzvláště dotčeno, že nemají žádné objednávky," řekl Vladimir Putin.
„Budeme mít skutečně unikátní preparáty. Již nyní zahajujeme novou technologii. Spočívá v tom, že se z konkrétního pacienta odeberou T-lymfocyty, modifikují se a vracejí zpět do organizmu. V důsledku šokového stavu imunitního systému se člověk uzdravuje. Jedná se tedy o onkovakcínu, ale personifikovanou. Bude to velmi zajímavé a zatím ve světě takováto vakcína nemá obdoby. A onkolytické viry (viry selektivně napadající nádorové buňky). Pracuje na tom mladý, velmi inteligentní a optimisticky naladěný tým prakticky ze všech regionů," uvedla Veronika Skvocová.
S vážným onemocněním bojuje samotný imunitní systém člověka. Ale ne vždy ho dokáže porazit - rakovinové buňky se naučí jeho ochranné mechanismy obejít. Nová metoda léčby však umožňuje vypořádat se s onemocněním pomocí "vražedných" buněk – lymfocytů odebraných samotnému pacientovi. Bioinformační technologie navíc pomohou lékařům vytvořit takový druh bílkovinného koktejlu, který pomůže právě konkrétnímu pacientovi.
„V zahraničí rovněž pracují v tomto směru,“ řekl Vladimír Putin.
„My samozřejmě víme o těchto analogických postupech a fakticky se také opíráme o jejich zkušenosti, ale my se chceme dostat dál. Jeden náš pacient byl touto naší metodou už léčen v minulém roce a my můžeme vidět výsledky. Jednalo o glioblastom, pacientu už byl v kómatu a měl otok mozku. Díky novému preparátu však otok zmizel a pak se zmenšil i nádor. Od té doby uplynul už rok a pacient dnes znova pracuje,“ informovala ministryně.

O programu boje s onkologickými onemocněními Vladimir Putin hovořil nedávno v „Přímé lince“. Do roku 2024 na tento program stát vydělil bilion rublů (348 miliard korun). Veronika Skorcová tehdy doplnila, že hlavním úkolem je především včasná diagnostika.
Dnes byly zveřejněny detaily: plánuje se vytvoření meziregionálních ambulantně-onkologických center, která umožní v průběhu dvou týdnů stanovit přesnou diagnózu. A pokud se v rámci základní lékařské péče objeví pochybnosti, výsledky budou převedeny do těchto 18 meziregionálních center, kde budou pracovat zkušenější odborníci.
„Věřím, že spolu se všemi regiony to dokážeme bezchybně zrealizovat. Na tom samozřejmě závisejí výsledky. Ale jestliže se naučíme kvalitním individuálním přístupům, pak se veškerá medicína přenese na zcela jinou úroveň,“ zdůraznila ministryně. 
„Dobře. Program je samozřejmě dobrý,“ schválil prezident.

Co se týče celého odvětví, Skvorcová řekla Putinovi o plánech „spojit“ rychlou a sanitární leteckou službu s pomocí centrálních dispečinků. Správní hranice regionů a podřízenost oddělení by se neměly stát překážkou. Pro pacienta je třeba poslat tu posádku, která je nejblíže. A nezáleží na tom, jestli je až ze sousední oblasti.
Pokud existují pochybnosti o plánu léčby, je obtížné shromáždit koncilium v malé okresní nemocnici. Ale již nyní specialisté z velkých klinik konzultují s kolegy z regionů v režimu on-line.


A samozřejmě bude pokračovat program vytváření tzv. "šetrných" poliklinik. Jednu z prvních prezident navštívil v roce 2017 během své cesty do Kirovské oblasti. Pro region tu bylo vše nezvyklé – objednávka přes internet, digitální lékařské karty, samostatný kabinet pro naléhavé volání, pochopitelná navigace a zdvořilý personál.
„Zeptal jste se tehdy, jestli budou další podobné polikliniky. Nyní už jich je 1147 ve 40 regionech. Opravdu to funguje, množení tohoto systému nesnížilo jeho efektivnost. Zaregistrovali jsme tu dvou až pětinásobné zkrácení čekací doby,“ referovala ministryně.
A do roku 2024 je plánováno, že více než polovina všech klinik jak pro dospělé, tak i dětských už bude „šetrná“, to znamená komfortní pro pacienty i zdravotnický personál.

autor: Dmitrij Kočetkov
překlad: Vlabi

17 komentářů:

  1. Ti si zase koledují o nějaké sankce. Zástupný důvod už se nějaký najde.

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Nejen o rakovině... kdo neznáte, doporučuji. I další knihy tohoto autora.
    https://neoluxor.cz/popularne-naucna/umirame-na-objednavku--250209/

    OdpovědětVymazat
  4. Osobně si myslím, že rakovinové buňky jsou v podstatě "neumřelé" a tím nevyplavené živočišné buňky daného jedince. Myslím, že to funguje tak, že v těle probíhá zrod a úmrtí buňek(každých 5-15let se obnoví všechny buňky v těle). Tenhle cyklus obstarává krev, zásobuje buňku živinami a HLAVNĚ kyslíkem. Pokud nastane případ, kdy je buňka špatně zásobena kyslíkem, tak buňka "správně" neodumře a nevyplaví se s krví pryč, ale zůstane a začne se v jejím okolí hromadit vícero neodumřelých neživých buňek. Je to i ten důvod, proč proti nim nereaguje vlastní imunitní systém. Prostě to není nemoc z virů nebo bakterií.
    Čili podle je potřeba, pokud dojde k "rakovinovému" hromadění neokysličovaných neodumřelých buňek, překysličit organismus, aby se tyto buňky oživily, správně odumřely a byly vyplaveny.
    Už jednou jsem tady dával odkaz na Honzu z Krkonoš a jeho okysličování:
    http://www.honzazkrkonos.cz/?page_id=2080
    Přidám, ještě jen odkaz na knihu o překysličení organismu peroxidem vodíku:
    https://uloz.to/!K9w3yshbYK9J/neumyvakin-i-p-peroxid-vodiku-pdf
    Jen bych dodal, že pro běžné použití asi stačí H2O2 3% z lékárny. Ale pro akutní vnitrožilní použití to chce něco "čistčího", sehnat 30% H2O2 a naředit H2O 1:10. A samozřejmě velmi pečlivě nastudovat, jak správně aplikovat....
    Druhým problémem špatného okysličení organismu je "rozvoz" O2 po těle. Je potřeba zvýšit hladinu hemoglobinu a železa - zeleninové šťávy nebo nějaké doplňky v tabletách.
    Jak se říká.... na "smrad" jednoho města, zemřou tři lidi ze sta - právě proto, že tenhle "smrad" se navazuje v krvi namísto O2 a tím blokuje správné okysličení a odumírání buňek v těle.
    nenimito

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tomuto webu se okurková sezona vyhla hodně velkým obloukem - jedno zajímavější než druhé. Děkuji

      Vymazat
    2. Zrovna včera večer jsem sklidil těch okurek asi 15 a rozdal, krom jiného.....
      Určitě není za co Alexandrie:-) Profesor Ivan Pavlovič Neumyvakin toho napsal povícero, a pro mne bylo vše zajímavé.
      nenimito

      Vymazat
    3. To mně připomnělo, že mám někde k Něumyvakinovi rozdělaný článek. Ale myslela jsem, že to je už natolik známé, že by to bylo nošením dříví do lesa, a tak jsem to nedopřekládala. :-)

      Vymazat
    4. No vidíš, Vla Bi, a jedna se našla, kterou tohle ještě nepolíbilo :-)

      Vymazat
    5. Nenimito, stáhla jsem si u další pdf :-). Jen pak nechodím s knížkou, ale např. v čekárně čtu vytištěné stránky :-D (a knížky v poličce dál a dál čekaj :-( ).
      Takže okurkám se daří? Tak aspoň někomu ;-) .

      Vymazat
    6. Znám, i já mám raději kus papíru než e-ink. Má to i "výhodu", že to pak někomu dál nabídnu ke čtení, i s oslími rohy, aniž bych ho třeba i znal...
      nenimito

      Vymazat
    7. :-D A víš, že i mě napadlo, že bych tu Rudolfovu Ságu cestovatelů věčností dala do knihobudky? Ale nedala. Jednak jsem nevěděla, jestli by Rudolf souhlasil, a pak, dělala jsem si tam poznámky. (což je výhoda tištěného materiálu. U knihy si jen vypisuju stránky/odstavec).

      Vymazat
    8. Já si ji dneska vytiskl:-)
      A knihobudka mi nenapadla, i když taky vždy ze zvědavosti prohlížim, co tam je nového...
      nenimito

      Vymazat
  5. Dá se někde sehnat kontakt na tuto kliniku ?
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Onkoradiologické centrum Balachiša:
      https://www.google.cz/search?client=opera&q=Онкорадиологический+центр+в+г.+Балашихе&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů