27. 1. 2017

Odhaluje nám googleearth existenci UFO v Antarktidě?

Antarktida nám skrze mapy od google odhaluje další zajímavost. Na první pohled se nejedná o přírodní útvar. Pokud bych měl spekulovat, jde o kruhový, případně elipsovitý tvar s hladkou hranou. Rozměry googleearth ukazuje na cca 30 - 60 m průměru - podle toho, zda jde o kruhový nebo elipsový tvar. Pokud budu spekulovat dále, tak první, co mě napadlo, je, že jde o nějaký havarovaný ("břichem" nahoru) nebo zaparkovaný létající stroj diskového tvaru. Jelikož se nenachází pod hromadou sněhu, tak tam nebude dlouho. Osobně se domnívám, že by mohlo jít o některý německý stroj typu Vril, případně Haunebu. Pokud nejde jen o polovinu havarovaného stroje, tak podle snímku by to vypadalo spíše na částečně zaparkovaný pod skalním převisem či v jeskyni z valné části zapadlé sněhem.
Koordináty k ověření autenticity jsou vidět na printscreenu: -66.273354, 100.984661
Může jít i o nějakou stavbu neznámého účelu (a tím i stáří a původu).
Hlavní otázkou, tedy alespoň pro mne, je, proč jindy tak důsledná NASA a google nám takový snímek zanechala. Možná jde o nedůslednost pracovníka odpovědného za retušování nevhodných objektů z map. Osobně se ale domnívám, že jde o záměr a jde o součást projektu Odhalení.





Snímek je z roku 2006. Když se však zvědavec pokusí na totéž místo podívat na novějším snímku z roku 2011 a tím pádem i ve vyšším rozlišení, tak jako na potvoru tam jsou mraky.

(©)2017 myslenkyocemkoli.blogspot.com
Článek je povoleno publikovat v celé a nezměněné podobě s uvedením zdroje.

19 komentářů:

  1. Tak jsem jenom ze zvědavosti prohlížela na google mapách Antarktidu a našla tam něco zvláštního. Na souřadnicích -81.609994,-28.263578 jsem našla zvláštní zelené kruhy, nevím co by to mohlo být a tak to jen tak pro zvědavost vkládám. Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. raději jsem zkopírovala adresu :https://www.google.cz/maps/@-81.6090294,-28.2730751,553m/data=!3m1!1e3

      Vymazat
  2. Marie,
    díky za odkaz :-) Škoda, že to místo je v mizerném rozlišení. Hodně velká představivost mi předložila, že by to mohl být nějaký kruhový objekt pod obnaženou vrstvou ledu. Nahrubo jsem zkusil rozměry a průměr mi vyšel cca 1 kilometr.

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím, zajímavá je i svým způsobem nechuť Googlu aktualizovat satelitní fotky kolem jižního pólu, většina je kolem roku 2000, a od té doby se zdá se leccos změnilo, odhalilo a nechtějí to ukázat. Bůh ví co by tam ti civilní šťouralové ještě našli :-)))
    Jirka

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý deň, keď ten snímok otočíte o 90 st., vyzerá to ako okrúhla diera do zeme...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem nakloněn všem variantám, ale ta díra mi nesedí. Je tam vidět kolem toho okraje (pod ním) stín, který ho kopíruje. Mě se to jeví tak, že ten "rantl" je pár metrů nad zemí. Taky při vhodném přiblížení je vidět nějaká struktura (možná praskliny) na povrchu toho předmětu.
      Pokud by šlo o otvor do podzemí, pak ano, ale jednalo by se podle mne o nějaký typ krytu vchodu.
      Ještě jsem to chvilku študoval. V případě stínu se asi pletu. Podle okolí by musel být na druhé straně předmětu. Takže se přikláním k názoru, že to není stín ale neosvětlená spodní, respektive horní strana diskového předmětu. V podstatě jako převrácený disk z tohoto odkazu: http://www.bibliotecapleyades.net/imagenes_tierrahueca/I_Haunebu1.gif
      A ještě malý postřeh - při vhodném přiblížení a natočení monitoru tam vlevo vidím něco jako do pravého úhlu zahnuté hydraulické rameno vystupující z pod toho předmětu. Ale to už je hodně diskutabilní kvůli malému rozlišení snímku.

      Vymazat
    2. Som presvedčený, že je to vchod. Lem kopíruje uzáver a štruktúra je podobná uzávierke v zrkadlovke. Nad vchodom je skalný previs - strieška.

      Vymazat
    3. Pokud ten obrázek otočím o 180°, trochu zesvětlím, tak mi to přijde jako normální ledovcové jezírko se dvěmi klikatícími přítoky ze skály nad ním. Trochu lépe je vidět při přepnutí do 3D maps.
      Malinko záhadou je pro mne ten ploutvohlavonožec v předchozím článku. Netuším... jediné, co mi v těch rozměrech napadá je https://www.youtube.com/watch?v=MehBu5crI2s&t=69
      https://www.google.cz/search?q=Emergency+blow&tbm=vid
      Ale jen osobní konspiračně nakonspirovaná konspirace:-)
      nenimito

      Vymazat
  5. Ten zelený pruh směrem dolů (na obrazovce) je protaženější a jakoby lehce zdeformován - ohrnutý doleva. Taky by mě zajímalo, co je ten zvláštní hnědý "mostek" nalevo. Vypadá to jako náhon na turbínu, taky ten směr sněhu - ledu vpravo jako by naznačoval "stékání" směrem dolů, koukám na to už hodně dlouho a tak pracuje i fantazie a to je problém. Nevím, jestli by to lépe dokázal rozložit někdo, kdo pracuje se snímky ze satelitů. Zakřivení horní části zeleného pruhu je ale určitě jiné než dolní. Ta je víc protažená jakoby natažená směrem dolů. No třeba se časem dovíme víc. Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi zdá, že směrem k "mostku" je ještě jeden užší zelený pruh je menší ale je tam a tuším, že je vedle ještě jeden slaboučký ale to už je tak ukryté, že se to nedá rozluštit. Ten "mostek" jako hora rozhodně nevypadá, alespoň se všem okolo nepodobá.

      Vymazat
  6. Další zajímavý útvar na souřadnicích:
    -74,593930° 164,910051°

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všimnul sis, že když v Google Earth klikneš na ikonku Historické snímky, tak se ten kruh přestěhuje asi o 100m, i když půdorys ostrova je na stejném místě?
      nenimito

      Vymazat
    2. Teď na to koukám. V posledním snímku je vidět, že jde patrně o nějaké jezírko.
      Mám tu ale další zajímavý objekt o kousek dál na souřadnicích -74,314023° 165,148213°.
      Vypadá to jako nějaké trosky. Připomíná mi to část turbíny z letadla. Jen ten její průměr (cca 14m) nesedí. Kolem je vidět několik úlomků.

      Vymazat
    3. Je zvláštní, že to kulaté je v obou případech asi stejně velké a za rok se přestěhuje asi o 100m na skalním ostrůvku v rozměrech +- 400x250m.
      To další opravdu vypadá, jako když to někomu odněkud upadlo:-)
      nenimito

      Vymazat
    4. Toto vypadá taky hezky. https://www.google.cz/maps/@-74.5931188,164.9055205,503m/data=!3m1!1e3
      Marie

      Vymazat
    5. Taky je hezké podívat se tak cca 10 cm doleva, kde na obou kosách "zátoky" jsou rozložené stanice. Mrkněte na to. Žádný objev ale velikost je pěkná, jsou kolem na horách rozesety různé objekty.

      Vymazat
    6. italská antarktická základna Mario ZUCCHELLI
      74°41'42"S 164°07'23"E

      německá polární základna Gondwana
      74°37'33"S 164°14'19"E

      letiště u základen
      77°56'44"S 166°30'12"E

      polární základna McMurdo, řízena vládou USA, jediný přístav Antarktidy, je největší, až pro 1280 lidí
      77°50'42"S 166°40'29"E

      Vymazat
    7. Pracují tam zdatně,staví asi nové letiště? No zájem je tam veliký. Zase jeden hezký obrázek https://www.google.cz/maps/@-74.6344137,164.3124207,502m/data=!3m1!1e3
      Marie

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů