17. 5. 2015

Antická Rus 1

Nabízíme jednu z kapitol série článků Starobylá města - srovnání a analýzy, které postupně vycházejí na stránkách bloggera Michaila Volka http://mishawalk.blogspot.cz/

Dnes vám ukáži všechny výsledky svého dlouhodobého pátrání týkajícího se antiky na území Ruska. Myslím si, že čtenáři, kteří čtou můj blog, jsou seznámeni s některými "nestandardními" nálezy, fakty a fragmenty letopisů atd., hovořícími pro to, že Rus v období antiky nebyla divoká, ale že se zde antika rozvíjela a Rus možná byla i její kolébkou. Ale vše to má roztříštěný charakter neskládající se v jeden celek, proto v tomto článku ukážu jen ty nejzajímavější důkazy. Tuto kapitolu jsem se rozhodl napsat po té, co jsem navštívil muzeum historie Ukrajiny v Kyjevě (Kyjevské vlastivědné muzeum KVM), kde jsou v různých sálech vystaveny velmi podobné exponáty, nebo dokonce stejné předměty (zejména týkající se řecké periody v teritoriu Černomoří, Skýtské periody a periody Kyjevské Rusi).


Když trochu odbočím od tématu, musím říci, že mě velmi zaujalo kladívko v sále Tripolské kultury, podobné těm na fotografii vedle. Převážná většina kladívek mívá hrubý charakter opracování a nemá stopy po práci - zářezy, škrábance apod... V muzeu KVM jsou kladívka vyleštěná, s ideálním kruhovým otvorem a takové stopy nesou, proto mi v hlavě vytanula otázka - jak to dříve za pomoci primitivních nástrojů mohli udělat? Možnosti jsou dvě: Za prvé - dříve měli stroje. Za druhé - stopy po "úderech" vznikly úmyslně v současnosti, ale proč nejsou na všech kladívkách stopy používání? (zejména na tomto snímku, který je z  jiného muzea, nejsou, ale v Kyjevě jsem to viděl na vlastní oči). 
A to je postřeh jen z jednoho muzea, myslím si však, že když půjdete vy do vašeho muzea, budete mít taky o čem přemýšlet (a doufám, že vás k tomu tento článek vyprovokuje).
Tolik na úvod a začnu - no snad... pyramidami.


I. Pyramidy na Rusi

Nebudu však hovořit o těch velkých objektech, jako jsou třeba ty na Urale.
Ale o menších se šikmějšími stranami, které tak horlivě vymýšeli umělci 18. stol., a i dříve na území Evropy.



Domenichino: Krajinka s útěkem do Egypta (fragment)

 

Obrazy Jana van Scorela: Madona s dítětem a Milosrdný Samaritán
  
Robert Hubert. Bez názvu

Existují teorie, že pyramidy byly domalovávány později, že krajina je i bez nich harmonicky komponovaná. Ale proč by se to dělalo, mi není jasné.







Podobné pyramidy jsou v Súdánu.













Pyramida v Tikalu, Guatemala, Jižní Amerika.





 









Petrohrad











Archangelsk (holandská rytina, 1765)









Sevastopol



















Mimochodem připomínám i krymské pyramidy, hluboko zakopané, kterých bylo dosud objeveno 37. Podrobněji zde.






Kazaň











Nižní Novgorod










 
A ještě pyramida ve městě Sibiř (bylo takové město!) z Kungurského letopisu Remezova.

Nabízí se myšlenka, že velké pyramidy možná byly zároveň zdrojem energie pro celý region, také však předcházely možným seismickým pohybům, protože se stavěly na místech zlomů zemské kůry (krymské pyramidy to jasně dokazují). Ale tyto menší pyramidy se strmými hranami jsou přímo v centru města a pravděpodobně zásobovaly jen je. Vzhledem k menším rozměrům a strmosti stěn možná dávaly příležitost vytvořit vyšší frekvenci a tedy vyšší výkon. 


II. Antické "idoly" na Rusi 

Pokud pečlivě prostudujeme "Kroniku Ivana Hrozného" (Летописный свод Ивана Грозного), kterou jako první publikoval German Sterligov (stáhnout nebo prohlédnout je možné zde), najdeme zde mnoho zajímavých obnažených soch, kterým říkali "idoly" nebo také "zlatá těla". Na všech fragmentech kroniky a také z ikon Radziwillowské kroniky (Радзивиловской летописи), Nikonovské kroniky (Никоновской летописи) a jiných je zřetelné, že v době modlitby k těmto "idolům" není nikde poblíž vidět kněze, kříže a tím spíš krucifixy. A pokud jsou, hlavně na ikonách, pak to je hrubý podvod přimalovaný jinou barvou, která se leskne, zatímco barva na ikonách je matná (mimochodem výše zmíněné na obrazy údajně dodatečně "přimalované" pyramidy mají identickou barvu s okolními stavbami, takže jsou k nerozeznání od ostatních detailů obrazu ležících kolem. Pokud by to bylo přimalované, pak by "pyramida" vypadala světlejší než ostatní obraz).

Kvůli rychlejšímu vysvětlení připojuji novou zprávu:
"...největším objevem bude, pokud ve v Spasské věži najdou zazděné... idoly! Je známo, že tam byly před mnoha staletími. Byly to sochy žen a mužů postavené jak na věži, tak i uvnitř. Ve své době je idoly nazval "moskevský lid". Národ byl však pobouřen nahotou soch, proto je car Michail Fjodorovič přikázal zahalit. Existuje názor, že po požáru v roce 1628 byly sochy z věže sundány. Nyní však byla nalezena unikátní svědectví, která mluví o tom, že dvě sochy zůstaly a byly zazděny pod nové zdivo."
 
Takže tu předkládám vaší pozornosti mou kolekci "idolů" na kolonách, zcela nahých, ke kterým se "modlili" na Rusi:




 



Nic vám nepřipomínají? Mně velmi...
 
 
 

Jak zde nevzpomenout i legendární Zlatou Babu:



V souvislosti s tím připomeňme, že v knize, kterou jsem tu již dříve připomínal - "Historie, v níž se píše o vydrancování města Tróje..." - je místo, kde se klaní Bohům, nazýváno KAPIŠTĚ! Kapiště Atény, kapiště Afrodity atd...
A zde je svědectví Petra I. o "pohanských" kořenech "křesťanských" kostelů:



Můj závěr? Dříve nebyla nahota něčím ostudným, ale něčím estetickým, a lidi měli tak vysokou úroveň, že nepociťovali "nízké choutky" při pohledu na nahé tělo, které chápali jako hold přírodě a člověku tak, jak byl stvořen. A proto ani bohům nenáleží oděv. Na toto téma lze psát a psát (to je dokonale vidět u Dmitrije Mylnikova), ale já se u toho nebudu dále zdržovat, protože je před námi ještě mnoho materiálu. Věnuju tomu zvláštní kapitolu, anebo to Dmitrij napíše za mě.

Muži, zahalte se, není vám hanba? - Dej pokoj, ženo, nevidíš - mám vousy!

- pokračování -

zdroj: http://mishawalk.blogspot.cz/2015/01/5.html
překlad: katka

(©)2015 myslenkyocemkoli.blogspot.com
Článek je povoleno publikovat v celé a nezměněné podobě s uvedením zdroje.

19 komentářů:

  1. No řekněte,
    co jiného nám zbývalo? Když jsme povraždili lid, než na podstavce postavit půvabný kříže? Pop

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dúfam, že tie kríže zbúrame hneď po prebudení..
      Robo

      Vymazat
    2. ...jeden pekný je v obci, kde si chcem kúpiť domček... :-)
      Robo

      Vymazat
    3. Ale pánové,
      vyjádřili jsme se pouze k nepatrný ... i když "možná" důležitý části článku. Já za sebe můžu říct pouze to, že většina informací, a to včetně použitý, obrazový dokumentace je pro mne dost čerstvý zboží. Ale protože jsem právě dočetl knížku Oskára Cvengrosche/a/, kterej se v titulu -Tajné dějiny Slovenska, Slovenov a Sloveniek- podobnejma otázkama rovněž zabejvá, tak vím, že antika /mimo mnohé jiné kulturní jevy/ je samozřejmě dílem nás Slovanů. Dorové, Ionové a Spartoi přišli na území Řecka z Karpatský kotliny, kam před tím doputovali z Bělovodí. Rovněž tak je to s veškerým bělošským osídlením Evropy, Asie, Ameriky, Austrálie, atd. Takže přítomnost i toho, čemu říkáme antika musí bejt na Rusi pravdivou skutečností. Stejný je to s kulturou starýhoŘíma. Třeba namátkou jméno slavnýho politika a řečníka Cicerona pochází ze slovanskýho čičera. Rovněž tak tyto migrace Slovanů a jejich kultury po planetě dokládají moderní genetický haplo-Y-DNA mapy. Takže nejenom jazykověda, ale už i genetika začíná přepisovat dějiny, jež byly účelově zkomoleny projektem Skaligery a Petávia v 16. a 17. st. n. l., aby se zapomnělo na obrovský státní útvary Slovanů, tedy Velký Rassénie a VelkýTartárie. Takže se, přátelé těšme na nový časy. A články na tomhle blogu posunujou naše poznání stále blíž k pravdě-podobnýmu, a tedy k pravdě. Pop

      Vymazat
    4. Tak. Tu knihu právě čtu, pane Matěji. Doporučil mi ji ředitel jedné školy ze slovenské obce Modra, kde žil a zemřel velký národní obroditel a učitel slovanství - Ĺudovít Štúr. Určitě jsem se s ním nesetkal náhodou, to vím. A díky za tyto stránky a informace, které jsou velmi cenné a měly by se vyučovat místo dějepřepisů ve školách... Howgh :-)

      Vymazat
    5. o..u mňa zatiaľ leží na poličke. Zatiaľ čítam už piaty diel Anastázie. Úžasný tvor.. :-)
      Neboj, príde doba, kedy sa začnú vyučovať OZAJSTNÉ veci, je neďaleko :-)
      Robo

      Vymazat
    6. Tešíme sa nové časy? http://pravyprostor.cz/cesko-dostane-pridelene-vic-cernosskych-bojovniku-nez-rakusko-svedsko-nebo-belgie/

      Vymazat
    7. První kulturní osídlení Evropy bylo "Slovanské" neboli Venétské. Potomky slovanů jsou např. Baskové ale i Etruskové.
      Etruština a slovanské jazyky mají hodně společných slov.

      Vladimir

      Vymazat
    8. Vladimíre,
      neberte to ve zlém, ale proč jste dal výraz "Slovanské" do toho plůtku? Vždyť to slovo vyjadřuje vše, co pochází z bílé rasy. Na jejíž původ si ovšem tisíciletí nárokovali právo Kelti, Germáni, Sasové, Britové, Markomani, Qvadové, Vandalové, Normani a mnozí jiní, kteří jsou původem rovněž a jen dle svého, genetického původu ... nic víc a nic míň, než my, tedy Slované. Psali o nás už i Řekové a Římani, ale velmi zasvěceně o nás psal na přelomu 16. a 17. st. Mavro Orbini. Ital. Rodák z Dubrovníku, a to vysoký katolický hodnostář, kterého jistě nelze podezírat z pro-slovanské konspirace. Ve své knize, která vyšla v r.1601 popisuje veškeré obyvatelstvo Evropy jako Slovany, kteří se,nazývají různými názvy. Všichni mluví sobě velmi podobnými, nářečími. Tedy se lze domnívat, že se opravdu v celé Evropě dalo domluvit těmito nářečími. Tato kniha však spadala pod zápovědi, které byly Vatikánem vyhlášeny 1556. Což znamenalo, že kdo tuto knihu vlastnil propadal i s ní ... ohni. Je velkým štěstí, že v r. 1722 byla přeložena - paradoxně - na výslovný příkaz prozápadního Romanovce cara Petra I. V tomhle - snad jediným případě to pro nás Slovany byl akt "hodnýho kluka", i když jinak dost nepříjemnýho potentáta! Přítomnost slovanského jazyka po celé Evropě dokládají nejenom lokality, jako Molisanské hory v Itálii, slavná, plačevná reč za švédského krále Karla XI. z r. 1697. Teď jsem teprve pochopil, jak se to nordickejm Slovanům v Evropě válčilo a kradlo. Přítomnost slovanské řeči po Evropě dokládají i zápisy v zázrakem zachráněnejch starejch kronikách v Languedocu v době před i po křížové výpravě proti Albigenským, která byla vyhlášena v r. 1208. Kataři byli hlavně Ruténi-Rusíni, jejich a učitelkou Magdalena, ale to je dlouhá historie Árijských Véd. Takže bacha na Slovany. Pop

      Vymazat
    9. Matěji,
      bylo to jinak počátky původního "slovanského" osídlení jihu Evropy jsou mnohem starší a sahají až někam 7000 př. n. l. v lokalitách Vlasač, Vinča, Lepenski Vir.....
      Indoevropané a další přišli až potom. Etruskové v Itálii mají původ ve výše uvedených kulturách.
      S písmem to bylo asi takhle:
      http://ivoandric.no/biblioteka/Istorija/Radivoje%20Pesic%20-%20Vincansko%20pismo.pdf
      teprve potom přišel temný středověk a agresivní křesťanství, které celou Evropu poslalo a několik století zpět.
      Vladimír

      Vymazat
    10. Pánové, pánové, pánové!
      Jak vás tu poslouchám, nestačím se divit :-) Já si pořádně nepamatuji, co bylo včera, natož co bylo před třiceti lety. A vy bezpečně víte, co a jak bylo před stovkami a tisíci roky. Ještě bych přimhouřil oči, pokud byste byli tehdejšími pamětníky, ale stavět na vyčtených informacích vachrlatých nohou literatury a internetu? :-)
      Kdo ví, který z vítězů a z jakých důvodů naohýbal "důkazy", z kterých o stovky let později (současnost) čerpali a psali knihy či překlady z nich v dobré víře jiní?
      Možná se tam někde ukrývají střípky pravdy, ale vsadili byste své poslední boty na nějakou konkrétní verzi v té až za horizont sahající hromadě protichůdných zdrojů informací? :-)

      Vymazat
    11. V lokalitě Lepenski Vir jsem byl osobně je to blízko přehrady Železná vrata - taky při výstavbě v 70. letech na to přišli. Ty kamenné sochy ..... to je úžasný a všechno 7000 let př.n.l. to se nedá zpochybnit.
      Vladimir

      Vymazat
    12. Vladimíre,
      ty datace jsou přesný s tolerancí plus mínus 3000 let. Takže ty kamenný sochy tu mohli bejt už 10000, nebo jen těch pouhých 4000 let př. n. l.. Ale my jsme zde byly už desítky tisíc let před tím. A tehdy navíc s daleko většími schopnostmi, nadáními a dokonce i s podstatně větší dávkou svědomí. Je fakt, že pod různými názvy. Ale to jen proto, že máme smysl pro humor. Nebo ho snad nemaj ti, co tvořili hi-stor-ii? Pop

      Vymazat
    13. Matěji,
      to je ale úplně jedno jestli 3000 nebo 10000 podstata je v tom, že Slované - Venéti jsou původním obyvatelstvem velké části Evropy a ne že České země osídlily někdy kolem 600 n.l. a že první státní útvar slovanů byla Sámova říše nebo Kyjevská Rus.
      Ty haploskupiny jsou tady
      http://www.palba.cz/viewtopic.php?t=6596&f=101

      Vymazat
    14. Vladimíre,
      ono to není jedno, protože zjistit u kamenný sochy věk lze velice obtížně, jelikož můžete vycházet pouze z velice přibližnýho stáří horniny, jež jde do statisíců let. Potom stylu. Když nejsou na artefaktu datace nastává velkej problém. A když na něm jsou, tak je problém ještě větší. Neboť se psalo z leva doprava a opačně, taky ve sloupcích. Číslovky se vyjadřovaly písmeny, mezi to se vkládaly začáteční iniciály panovníků, kteří však měli mnohá jména a přezdívky. Jsou tam i různý značky o kterých naprosto netušíme, co vlastně znamenaj.A to není všechno, těch potřebných disciplin pro stanovení stáří je mnoho. A když k tomuto přidáte nezájem současnejch archeologů, lingvistů, chronologů a ostatních "v-ě-d-c-ů" vystoupit za hranice zkostnatělejch, vědeckejch teorií, což znamená přibližně to, co se učíme na úrovní současnýho školství, tak to fakt není žádná sranda.
      Pokud se jedná o Venéty, tak variant toho názvu je rovněž mnoho, Volachi, Volcae, Sclavi, což vznikalo v různých časových vrstvách a místech pobyt migrujícího kmene. Či výměnou např. dominantních písmen. Jinak se nazývali, když žili v nížině, jiným názvem byli např. pojmenováni v horách. Sclav a Valks je pouze tak, že výraz byl přečten obráceně+výměna písmene. Je to velmi složitý a pokud se v tom trochu chcete vyznat sežeňte si knihu Oskára Cvengroše - Tajné Dějiny Slovanů. Ale budete si fakt muset zvyknout na to, že naše dějiny jdou daleko hlouběji za Vámi vymezenej časovej rámec. Rovněž budete muset přijmout, že názvy jako Germán, Vandal, Kelt, Markoman, Quad, Sas, Frank, Brit, Rutén, a desítky jinejch nejsou názvy germánskejch, či keltskejch kmenů, ale stále jen Slovanů z Bělovodí. Stejně tak Židé, ať už s přízviskem Semité, či deriváty Chazarů, toto vše je prostě slovanská záležitost. Pop

      Vymazat
  2. Michale,
    před chvílí se z ničeho nic vymazala mnou smolená dvoustránka obhajoby logiky Véd. Který mě začali bejt čitelný teprve po informacích plynoucích z genetickejch výzkumů, a z to vzniklých Y-DNA map. Možná by jste se ně mohli aspoň s jejich pomocí mrknout. Pak by určitě ten védickej monumet nebyl vnímán jako něco, co řekla "možná" jedna paní ... druhý paní, hm? Pop

    OdpovědětVymazat
  3. https://iskatel.info/iskateli/wakeuphuman/geografiya-globalnogo-mira.html

    OdpovědětVymazat
  4. https://iskatel.info/iskateli/wakeuphuman/industrialno-razvitaya-czivilizacziya-sushhestvuet-na-zemle-desyatki-tyisyach-let.html

    OdpovědětVymazat
  5. Tyto materiály jsou právě zpracovávány v seriálu Hory, doly, terricony - po stopách dávné těžby.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů