11. 3. 2022

Modrá je dobrá

Také jste si všimli, že současné události mají vliv i na samotné přírodní zákonitosti? V atmosféře se téměř vytratily podmínky pro vznik tzv. "dlouhotrvajících" contrails alias kondenzačních stop za letadly. Místo toho je obloha zase modrá, jak si ji pamatuji z dětství, stopy za letadly se naopak ihned zmenšují, ohraničují a zůstávají maximálně v řádu minut a mizí. Za posledních 14 dní, co jsem si toho všiml (ono předtím bylo čvrt roku zataženo), jsem starý typ kondenzace nazývaný alternativními pošahanci chemtrails, viděl pouze jednou.



48 komentářů:

  1. Nechci tě zklamat, ale u nás už dva dny lítají a stříkají;
    pouze za ty dva dny jsem viděl "jedno letadlo", které mělo normální contrailovou stopu.....

    Ale máš pravdu, obloha byla několik dní taková, jak si ji pamatuju z dětství!

    jirik

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chci se zeptat, KDO stříká, CO stříká a ČÍM stříká?
      Děkuji za konkrétní odpověď.
      VaKla

      Vymazat
    2. KDO - tvůrcové NWO
      CO - různé chemické látky
      ČÍM - letadly
      *****
      An honest discussion about the facts of Chemtrails from a current pilot.
      https://www.youtube.com/watch?v=yziiGH3lZ54
      *****
      existuje pojem geoinženýring pod který spadá i fenomén chemtrails

      doporučuji hledat na anglicky a německy psaných webech< které se problému modifikace počasí nebo-li geoinženýringu za pomocí chemtrails věnují hodně.
      Z českých je to tadesco, orgonet.

      jirik

      ps: dost videí je na youtubu, ale chce to dostatek času a hlavně zájem se dozvědět více, znalost angličtiny nebo němčiny.....a nečekat, že někdo jiný Vám naservíruje veškeré důkazy, které chcete nebo požadujete.....

      Vymazat
    3. To jirik:
      KDO: hmmm:-)
      CO: neurčitá odopověď, nulová informace
      ČÍM: protože se o letectví zajímám, tak by mne potěšila konkrétní odpověď. Boeing, Airbus, které typy, nebo snad něco vojenského (třeba C-130, C-5). Pak kdo je upravil musely by to být stovky nebo tisíce techniků v desítkách firem, ani jedno přímé svědectví z jejich řad.
      Ty letadla by musel někdo provozovat, pilotovat a hlavně odbavovat a servisovat, zase spíše tisíce či desetitisíce osob. A ani od nich žádné svědectví. Ty letouny by musely někde parkovat, někde tankovat, odněkud vzlétat, někde přistávat. A zase žádné svědectví či důkazy:-)
      Takže mi spíš z toho všeho vychází že je to jen fáma.
      Moje znalost angličtiny je dostatečná, s němčinou je to horší:-)
      VaKla
      PS Tadesco, relevantní info tam není veškeré žádné.

      Vymazat
    4. VaKla
      KDO, CO, ČÍM -
      https://informace.top/pravda-o-chemtrails/

      A RELEVANTNÍ informace jsou podle/pro tebe co?

      Budeš muset taky zahájit vlastní výzkum, nikdo ti nebude nic servírovat až pod nosánek.....

      můžeš začít USA pantenty na geoinženýring a chemtrails
      https://prepareforchange.net/2018/08/14/chemtrails-or-geoengineering-patents-for-spraying-the-atmosphere-extensive-list-of-patents/

      Na polských serverech se dá najít dostatek zpráv o chemtrails....

      jirik

      Vymazat
    5. To jirik:
      relevantní znamená ověřitelné z více na sobě nezávislých zdrojů které se nepapouškují navzájem.
      Ad první odkaz - ty fotky nádrží a výpustných aparatur jsou již dávno identifikovány jako inetriéry zkušebních strojů pro prověření letových obálek při různých zatíženích. Obsahují vodu a ta slouží jako proměnná a přečerpávaná zátěž. Takže žádná chemie či biologie do atmosféry.
      A argumentace že se již postřikuje a Agent Orange se ve Vietnamu taky rozprašoval je směšná a nesouvisející.
      Zemědělci postřikují malými množstvími z letových hladin několika desítek metrů, ve Vietnamu byly letové výšky pár stovek metrů nad terénem. Obé jaksi stratosféra není. Takže víceméně je ten text blábol.
      VaKla

      Vymazat
    6. VaKla,

      je to predsa také jednoduché - stačí odobrať vzorky spadnutej vody, prípadne snehu (kde ešte je) a dať si urobiť rozbory do viacerých laboratórií a presne vieš, o čo ide. Veľa vypovedia aj vzorky pôdy, vôd, rastlín ale aj vlasných vlasov, nechtov, ...

      Sledujte vlhkosť vzduchu - je kriticky nízka - zvlhčujte. Brno pod ťažkou chemickou dekou - aj počas "slnečných" dní je vidieť a cítiť spád bordelu, pritom v okolí nie je nič, čo by to mohlo spôsobovať. Stačí byť pozorným pozorovvateľom.

      varvara

      PS:Ďakujem autorom blogu za datovanie.

      Vymazat
  2. To bude patrně tím, že zdroje mocenských organizací vedoucích válku na různých prioritách nejsou bezedné. Každá sranda něco stojí. Nelze vést válku naplno současně na více frontách. Díky tomu snad bude letos počasí vyvážené, tím mám na mysli že bude i pršet.

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně. Včera jsem na procházce obdivoval krásně modrou oblohu bez čar, na které letělo jedno letadlo a contrails za ním se hned rozplývaly. Jako za starých časů.

    OdpovědětVymazat
  4. Lietadiel je menej, stôp je menej, stopy sa rýchle rozpadajú a strácajú. nad Slovenskom pribudlo hluku z vojenských lietadiel, ale posledné dni aj tie stíchli.
    Ale! Nebo bude normálne, až keď vymiznú chemtrails hmloviny, vymizne vysoká hmla a zjaví sa biela kopovitá oblačnosť s ostrými okrajmi na sýto modrom nebi. Chemická hmla nemá ostré okraje a ak je hrubšia, tak ju slnko nepresvieti a javí sa ako hnusná odporná tmavá chemická olovnato čierna hmota, ktorá pri bočnom slnku /východ a západ slnka/ sa farbí rôznymi krásnymi odtieňmi červenej a karmínovej farby. Pohľad na Mesiac vám ukáže haloo efekt okolo mesiaca, hmlovinu okolo neho, čo je dôkaz znečistenia vysokých vrstiev atmosféry. Pocit mám aj ja lepší, ale návrat k prírode ešte potrvá.
    A najdôležitejšie zovšeobecnenie: Ak sa pozrieme na dejiny Slovanov tisícky rokov dozadu, tak možno konštatovať, že po celý čas a dnešok nie je výnimkou /korona, Ukrajina, zelený údel, idiotský rast cien, migrácia do EÚ a USA, chemtrails, gender.../ sa deje jedna vec, tou je, že elity národov odjakživa pracovali proti záujmom národov, vždy boli skorumpované, vydierané, podplatené. Odjakživa si prostý /asi odvodené slovo od sprostý/ ľud myslí, že to tak vždy bolo a vždy musí byť, že záujem elít sa nerovná záujmu národov. Za tisícky rokov je to už v génoch, že ľudské stádo poslušne poslúcha elity, len preto, lebo pánov poslúchať je ako božie prikázanie.
    Nikto neponúka vytvoriť demokraciu, vládu ľudu, kde politik bude len poslušný zamestnanec štátu a kde občan mám právo ho na minútu vykopnúť zo zamestnania a doživotne mu zakázať nielen verejné funkcie, ale aj každú prácu vo verejných inštitúciách, zákaz robiť aj upratovača. Jedine od Mečiara som tento návrh zachytil, zmena volebného systému.

    Asi treba začať pri vzdelávaní detí, odtajniť dejiny, pri pravdivej vede, učiť právo-slávie-ť pravdu a slobodu, učiť rozdiel medzi vierou a vedením- poznaním- faktami. Obnoviť morálku spoločnosti, morálne je pracovať pre spoločnosť, rodinu, národ, nie pre miliardársky mamon, ktorý rozkráda zdroje štátov a ľud má holú prdel.

    Ak prestanú chemtrails, tak to bude len epizóda v otrokárskych dejinách ľudstva a pán tie chemtrails kedykoľvek obnoví. Skutočné odstránenie hrozieb nastane až po zmene morálky spoločnosti, po prevzatí zodpovednosti za veci verejné, za všetky! Aj za sýkorky aj za chemtrails, školské osnovy, atómové zbrane. Definitiva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Nikto neponúka vytvoriť demokraciu, vládu ľudu, kde politik bude len poslušný zamestnanec štátu a kde občan mám právo ho na minútu vykopnúť zo zamestnania..."
      To co píšete je nemožné. Občan je fyzické osoba v nedobrovolném vztahu s veřejnoprávní korporací (státem). Veřejné právo je ze své povahy nesymetrické (vrchnostenské). Z toho vyplývá, že občan bude vůči státu vždy na úrovni poddaného (v lepším případě) nebo spíš otroka (v horším případě). Hovořit o "zaměstnavateli" je velký omyl z nezanlosti.

      Vymazat
    2. že občan bude vůči státu vždy na úrovni poddaného...
      Lebo si každý myslí, že to tak musí byť a nikoho nenapadne vyliezť zo svojej komfortnej zóny a začať tvoriť nové vedomie spoločnosti. Lebo každý občan je podplatený plným nákupným košíkom a kým ľudia nebudú hladom padať na hubu, dovtedy sa nič nezmení.
      Vedomie človeka sa tvorí z prijatých informácií. Ak ste v škole, resp. z médií kŕmený klamstvom, tak si vytvoríte vedomie z klamstiev. Tak vznikla korona pandémia, ona je virtuálna, vírus nebol dokázaný, choroba nebola dodnes definovaná klinickými príznakmi, napriek tomu aj doktori, docenti a profesori veria v kovid, stali sa sektou kovid veriacich.
      Rovnako z klamstiev je formované vedomie ukrofašistov a rovnako z klamstiev vzniká nenávisť k Rusku a túžba ísť bojovať proti Rusom a zabíjať ich. Klamné vedomie káže, že "...že občan bude vůči státu vždy na úrovni poddaného..."
      Každý sa musí sám na vlastnej koži presvedčiť o tom, čo je pravda, preto sa hrable nikdy neprestanú vyrábať.
      Keď Mečiar povedal, že je to prechodné a za veľmi krátky čas, tak vedzte, že netrepe do vetra, stačí na to ústavná parlamentná väčšina a jedno zasadnutie parlamentu. Veď existuje aj Švajčiarska demokracia...
      Hlavne si zmeňte vedomie na formu "je to možné". Ak tvrdíte, že je to nemožné, tak dajte dôkazy, ale iné ako "že občan bude vůči státu vždy na úrovni poddaného". To nie je dôkaz, to je demagógia, to je otrokárska ideológia, to je popretie základných prírodných práv, ktoré sú človeku dané narodením, pravda a sloboda a nikto nemá právo tieto človeku odoprieť.. Definitiva

      Vymazat
    3. Plne suhlasím s Definitiva.
      MS

      Vymazat
  5. Za Prahu hlásím od Pondělí každé ráno azůro.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 10. března jsem Čelákovicích večer kolem 21.30h zaznamenal široký pruh v poměrně malé výšce, který se táhnul od Prahy směrem na Kolín.

      Vymazat
  6. Potvrzuji, včera večer úplně čisto:-) Už několik dní.
    Sice zima, ale i telefon to pobral...
    https://img32.rajce.idnes.cz/d3202/17/17049/17049608_dfb244b37756e17b3dcefd28f607e6dc/images/20220310_182148.jpg
    nenimito

    OdpovědětVymazat
  7. I za Plzeň hlásím od soboty dokonalý azuro. Až je mi to divný.

    OdpovědětVymazat
  8. Aj Kosice ok, aj ked checknem v sobotu pretoze u nas striekali vzdy v sobotu rano.

    OdpovědětVymazat
  9. Možná už konečně vyvinuli chetrails, aby bylo azuro. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. za komunismu/socialismu se říkalo:"poručíme větru, dešti"
      chemtrails, aby bylo azuro používali před vojenskýma přehlídkama v moskvě, pak jim to putin zatrhl, proto při přehlídkách bývá viděn s deštníkem nebo jak mokne...mimochodem i v rusku se chemtrailuje....

      jirik

      Vymazat
  10. Něco podobného bylo tuším i před rokem. Proč a jak nyní je mi záhadou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Před rokem to bylo proto, že všechny civilní lety byly zrušené a letělo jen to, co se prázdné vracelo na "své" letiště.
      Nyní jsou zrušené jen ty do zlého Ruska a na UK.
      A proč je teď modro? Pokud bych trval na oficiálních vyjádřeních, tak buď již není třeba šetřit na PHM (protože se přece zdražuje) a nepřidávají se tedy ta aditiva, co stopy zanechávají a nebo simsala bim nejsou pro tvoru stop v atmosféře najednou podmínky (stejně jako, když jsem lítal po kopcích coby usmrkaný kovboj nebo indián).
      Třetí možnost, že se momentálně přestalo "chemovat" je sice na první i druhý pohled logičtější než ty dvě předchozí, ale společensky naprosto nepřijatelná.

      Vymazat
    2. Teoreticky za to může i "nestandardní" proudění od severu, severovýchodu posledních 14ti dnů. Vloni to bylo stejné, od půlky února až do konce března z 90% od SV.
      Většinu roku jde opačně, tedy od JZ, Z, občas J. S a SV je trochu zvláštní.
      Myslím, že dříve(hodně dávno) to právě znamenalo začátek roku (začínal Martem).
      A podle mne při nestandardním proudění to do atmosféry nelifrujou, páč netušej, kde to skončí. Ale jen teorie...nic světoborného:-)
      nenimito

      Vymazat
    3. Třeba tady....
      https://www.facebook.com/196956747004576/photos/a.675877502445829/5292080050825528/
      nenimito

      Vymazat
    4. Když jsme v té teoretické rovině, doplním, že to nestandardní proudění nemusí být příčinou, nýbrž důsledkem toho, že se nyní čmárá minimálně. :-)

      Vymazat
    5. Jjj, asi něco jako, jestli bylo dřív vajce bo slepice:-)
      Asi spolu obojí teoreticky souvisí... Jen, co je příčina a co důsledek:-)
      nenimito

      Vymazat
    6. A co jsem vysledoval ze satelitních snímků v "nočním módu" (který mimochodem před nějakou dobou čert ví proč zredukovali minimum), tak právě "lifrováním do atmosféry" lze řídit směr proudění, protože dochází k rychlému lokálnímu ohřívání vzduchu, tím k jeho rozpínání a tedy i k jeho proudění.
      Samozřejmě vše za předpokladu, že jim do toho nehodí vidle něco výkonějšího. Pochopitelně - vše jen teoreticky.

      Vymazat
  11. Já jsem šel včera s popelem a doma jsem zjistil,že mám vlhkou hlavu!!Oni mě snad take postříkali,celou noc jsem nespal.Poraďte,čím se mám odmořit,jinak bydu nevyspalý a děti budou mít hlad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děláte si legraci, že? Protože večer klesá teplota dost pod nulu, kondenzuje vlhkost co je zatím ještě ve vzduchu. (Viz rosný bod) Jinak mně (jako zahrádkáři) dělá starost spíš to, že je sucho a podle předpovědi v nejbližší době ani pršet nebude.

      Vymazat
    2. U nás (Vysočina) rozhodně sucho není. Jasně, vršek je suchý, protože je vypáleno mrazem posledních dní, ale už pár cm pod povrchem je vody dost. Naopak, podzemní vody je nejvíc za posledních X let. Leckde i vyvěrá ze země sama od sebe tam, kde v minulosti nikoli. Sníh, i když ho nebylo moc, odtával zvolna a většina se vsákla na místě. Ale jak jsem psal - u nás :-)

      A k názoru výše, že letadel létá méně. Ano, ale žádný dramatický ubytek to není. Na flightradaru se to stále hemží jak na mraveništi. Když zvednu hlavu, tak defakto v jakémkoli okamžiku vidím na obzoru 2-8 letadel zároveň (střed republiky - takže žádné řazení před a po startu). Těch letů, co dříve bylo směrovaných do Ruska a nyní nelétají, je jen zlomek z celku.
      Osobně si myslím, že se samozvaní režiséři musí věnovat závažnějším a bezprostřednějším věcem. Pokud vše vyjde jak bylo podle mně naplánovalo, tak by se k "malířské nebeské tvorbě" vrátit nemuseli. A nebo jen dočasně. Ale to jen pálím od boku.

      A jedna věc je (podle mě) "chemování" pro účely lokálního zemědělství či konání OH a zcela jiná globální celosvětový soustavný postřik.

      Vymazat
    3. Michal B

      Vás, obyvatele Vysočiny, mám rád. Až na to, že vysbíráte většinu srážek a na Valašsko zbydou jen paběrky. Pokaždé kdy z TV zpráv je patrné že budou padat tragače a pak hlásí povodně od Severního moře až po Vysočinu, marně doufám že zaprší i u nás.
      Už mnohokrát se mi stalo, že při cestě z Prahy mne doprovázela slota. Když jsem přijížděl ku domovu a na návětrné straně Hostýnských hor jsem viděl hromy, blesky a hromadu padající vody až tma, jsem přijel do prosluněné Kašavy a dirigoval opalující se rodinu v plavkách: "všechno schovat, stáhnout slunečník, posbírat prádlo, zavřít okna, blíží se průtrž!" A opravdu! Pak se zatmělo, spadlo 5 kapek na metr čtvereční a bylo po dešti.

      MUDrland Wenca

      Vymazat
    4. MUDrland Wenca

      z toho si nic nedělej, nám bouřky a deště většinou odeberou východní čechy a občas přeháňky vrátí formou záplavy, povodně, někdy kroup,...

      jirik

      Vymazat
  12. Také jsem to pozoroval a pojal jsem podezření, že obloha je už hologram.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. úvaha o hologramové obloze je zajímavá...osobně jsem si všiml, že je určitým způsobem zvláštní.....že by příprava na Blue Beam? - jak bývá zmiňováno, že by mělo prý být....

      jirik

      Vymazat
  13. Chemtrails jsou nesmysl, jak fyzikálně, tak třeba i technicky a logisticky.
    Jestli ono to azzuro nebude spíš mohutnou tlakovou výší a suchým vzduchem z V, JV, a s tím samo rozdílnou rychlostí rozpadu kondenzačních stop za výtokovými tryskami proudových motorů. Fyzikálně jsou to totiž je pouhé ledové krystalky z vodní páry obsažené ve výfukových plynech (asi jako se kouří z autovýfuků teď v zimě:-)))))
    VaKla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na základě všech vašich předchozích komentářů zde na blogu nemá podle mne smysl vám oponovat a tak si dovolím jen pro zajímavost připomenout, že byly doby, kdy se z fyzikálního hlediska za nesmysl považovala například rychlost vlaku vyšší než 40km/h, protože by to prý nevydržely plíce cestujících :-)

      Vymazat
    2. Televize Prima informuje o chemtrails (2009)
      https://www.youtube.com/watch?v=Z-mRB6B7trQ

      oba novináři byli za tuto reportáž vyhozeni z televize
      *****
      po internetu kolují videa, kde piloti před vyšetřovací komisí odhalují konspiraci/skutečnost chemtrails - je v angličtině

      Zpověď německého leteckého inženýra. Promluvil zcela otevřeně. Ano, instaloval jsem Chemtrails

      https://www.youtube.com/watch?v=H73D6jq4qYE

      jirik

      ps: otázka na konec - jaký je rozdíl mezi konspirační teoriíí a pravdou?
      Nápověda - loňského roku to bylo až půl roku (6 měsíců)

      Vymazat
    3. VaKla: Nie je to nezmysel. Do leteckých palív sa pridávajú rôzne aditíva. Hlavný naratív je, že je to kvôli zvýšeniu teploty horenia a tým zvýšeniu efektivity spaľovania a spotreby. Je pravda, že teplota horenia sa zvýši, ale ten hliník, bárium a podobné mňamky ostávajú v prostredí a okrem iných toxických vplyvov na organizmy zvyšujú odrazivosť atmosféry pre slnečné žiarenie. Logistiku chemtrailov teda riešia obyčajné dopravné lietadlá..

      s0lar

      Vymazat
    4. Přiznávala i ČT:
      28. říjen 2019
      https://ct24.ceskatelevize.cz/nazory/2957954-dluhy-smith-osevani-mraku-ionosfericka-zrcadla-co-kdyz-klima-doplaci-na-pokusy-s

      ČT 9. listopad 2008
      https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10095530301-planeta-veda/208411058200036

      Vymazat
    5. MichalB: Ad rychlost vlaku nebezpečná - tato hypotéza byla vyslovena (a samo, dalšími zpochybněna) na základě tehdejších nedokonalých poznatků o fyzice prostředí, aerodynamice atd. Ty se samozřejmě vyvíjely a neustále vyvíjejí a upřesňují. Názorným příkladem je třeba teorie ploch v souvislosti s obtékáním těles (letounů) při rychlostech kolem M1.
      Nicméně konspirační teorie o cíleném a úmyslném rozprašování něčeho do atmosféry je nesmysl, a zopakuji, technický, logistický i environmentální.
      Jako vždy bude to nejjednodušší vysvětlení to pravdivé. Prostě zkrystalizovaná vodní pára, a jestli je tam přítomno nějaké aditivum to v principu na věci nic nemění, rozdíl bude v řádu jednotek procentních bodů.
      VaKla

      Vymazat
  14. Chemtrails nejsou nesmysl, často jde ale pouze o aditiva v palivu, viz hliník, který údajně zvyšuje efektivitu hoření o pár procent. Doporučuju pořád Duše K s Radovanem, kde jsou důkazy o ovlivňování počasí dobře shrnuty.

    OdpovědětVymazat
  15. Jste to zakřikli, dneska už zase čáry máry na obloze.

    KMnO4

    OdpovědětVymazat
  16. Mohu-li diskutérům něco poradit, pak je to si vždy rozmyslet, zda místo diskuze nejde z jejich strany o sebemrskačství :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Tak bohužel, dneska si to bohatě vynahradili :-(

    OdpovědětVymazat
  18. Dnešní satelitní snímek "přírodní" oblačnosti:
    https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjdxxc0GxOIfmmd27237Cv0BjOkndhI9zB8gv7hlHwHiI0Qabb6gCaPx2Ix2QVshXpEVTntnW0tio-MhIbtoqPwpv6sjRhPMxXY3ffJKCUMBl12BrL64_Qmuv-IG1MjMp6FMgaJnkb9fm2AqqEDMxvgQQMQtkAPtZzHdET4juybyoPQGHzQ_JZyg2NkBQ=s16000

    OdpovědětVymazat
  19. Jen naiva přehlíží fakt, že s počasím není manipulováno. Dávám link na pořad, kde jsou uvedeny vědecké fakty k této problematice. To, že je to pořad Divadla Kampa, tyto informace nesnižují, a jsou dohledatelná. To k tomu ignorantství, že nic jako chemtrails není. Majdalena

    OdpovědětVymazat
  20. https://www.youtube.com/watch?v=dUWJRHtcJT4&t=60s

    Sorry, zapomněla na ten odkaz :)
    Majdalena

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů