10. 9. 2018

Je Země stará 6 - 10 tisíc let? 1

Aby snad na vás, milí čtenáři, nezačal růst mech, máme tu další hypotézy do mozaiky. Poslal je náš čtenář "Člověk".
Co vy na to?

zdroj
Geologie nám říká, že sedimenty po celém světě byly uloženy prakticky najednou při nějaké katastrofické události, mezi vrstvami není jakákoliv eroze nebo stopy trávy, vegetace, hlíny, života. Zkameněliny vznikají jen při katastrofických procesech.

Genetika nám říká, že při zjištěné rychlosti hromadění genetických chyb v genomu libovolného organismu, tu biosféra není déle než 10 tisíc let. V každé další generaci se při kopírování DNA vytvoří průměrně 100 chyb, vy máte větší počet chyb v DNA než vaši rodiče, a vaše děti mají větší počet chyb v DNA než vy. Po 10 tisících letech reprodukce se počet chyb v DNA stane neslučitelným se životem.

Biologie nám říká, že evoluce je nemožná a jediné co existuje je vysoká variabilita v rámci druhu, ale žádný druh nemůže vzniknout z jiného. Darwin pozoroval variabilitu v rámci druhu a vyvodil z toho, že slon je příbuzný s banánem. Variabilita v rámci druhu je tak vysoká, a založená do DNA, že pokud by neexistovaly historické záznamy šlechtění plemen psů, dnešní biologové by řadili čivavu a dogu k různým druhům, ale přesto víme, že mají společného předka, ale je to pes, nikoliv ryba, bakterie nebo banán.

Historie nám říká, že v předkřesťanské době všechny národy měly své poznatky o světové potopě a jejich vládci odvozovali svůj původ zpět až k synům Noa a k Adamovi.

Astronomie nám říká, že sluneční soustava je mladá a naše galaxie také, důkazem je například počet komet které mají životnost 10 tisíc let, a stále tu jsou, nebo počet zbytků supernov v naší galaxii, které odpovídají stáří 7 tisíc let, nikoliv miliardy let. Supernova exploduje v galaxii cca každých 30 let, a její zbytky jsou viditelné stovky tisíc let, přesto vidíme v naší galaxii zbytky jen asi 200 - 300 supernov, což odpovídá 6 - 9 tisícům let vývoje. Oortův oblak je čistě hypotetický konstrukt, který navíc nefunguje ani teoreticky, jak vyšlo nedávno najevo.

Grand kaňon v USA nám říká, že vznikl během velmi krátké doby při katastrofických událostech (hodně vody a málo času, namísto málo vody a hodně času). Kdyby totiž vznikal miliony let, eroze by ho dávno zničila. Stejně tak by eroze dávno zničila hory a zarovnala do roviny, kdyby vznikaly miliony let. Grand kaňon vznikl pravděpodobně během několika měsíců krátce po celosvětové potopě jako drenážní kanál, kterým odteklo obrovské množství vody z planin středozápadu USA a vyhloubilo v ještě měkkých sedimentech kaňon. Něco podobného jsme sledovali naživo během erupce sopky Svatá Helena v USA v roce 1980, kde proudy bahna vyhloubily během pár hodin něco podobného, jako Grand kaňon, jen asi 50x menší (ale stále obrovské).

Radiometrické datování (měření „stáří“ poločasem rozpadu radioaktivních prvků) nám říká, že veškeré uhlí je staré pár tisíc let, ve všech vzorcích byly nalezeny vysoké koncentrace C14, ačkoliv už za 100 tisíc let veškerý C14 z materiálu zmizí.

Šlo by pokračovat ještě dlouho výčtem zjištění, která vyvrací vysoké stáří země a vesmíru, ale to nemám za cíl. Cílem je nastínit celkové schéma, mozaiku.

Myšlenka je asi taková, že přesvědčení o miliardovém stáří země a vesmíru je globální psychologická operace, záležitost globální politiky zákulisních kurátorů vůči lidstvu. Jedná se o ideologii, přesvědčení, nikoliv vědu. Vědecké poznatky vysoké stáří Země a vesmíru vyvracejí.

Ve skutečnosti, pokud je Země 6 - 10 tisíc let stará, spousta zapeklitých otázek se najednou zodpovídá sama. Indiáni, kteří domestikovali dinousary a bojovali s nimi? Žádný problém, dinosauři vždy žili s lidmi, říkalo se jim po většinu historie draci.

Nález buněk, hemoglobinu a kostní dřeně v dinosauřích kostech, nález zmražených kostí dinosaurů na Aljašce? Žádný problém, pár tisíc let buňky vydrží. Středověké zápisy, popisující boje s dinosaury (draky)? V pořádku. Biblický Behemoth jako nějaký druh sauropoda, například brontosaurus? Logické.

Nálezy kovových předmětů každodenní potřeby v uhelných slojích údajně starých 250 milionů let? Přirozené, uhlí vzniklo během celosvětové potopy před 4500 lety. Potopa před 4400 lety pohřbila předchozí nepravověrnou civilizaci, nálezy jejích artefaktů ve slojích uhlí jsou tedy normální, logické a očekávatelné, není třeba se drbat na zátylku a krčit rameny.

Co ale s problémy jako světlo ze vzdálených hvězd a určování stáří poločasem rozpadu uranu a dalšími metodami, které dávají hodnoty stáří v milionech nebo miliardách let? Napovím že vědecké a logické vysvětlení, které je v souladu s vesmírem starým 6 - 10 tisíc let existuje, ale je to na delší vyprávění, snad příště. Nyní jen ochutnávka, láva z erupce sopky Svatá Helena v roce 1980, která byla stará několik let, byla "datována" radiometrickými metodami jako stará od 1 milionu do 2,8 miliardy let, podle metody...

autor: Člověk


14 komentářů:

  1. No, tak to je teda ,,šupa." Argumenty jsou přesvědčivé. Nicméně argumenty zastánců teorie ,,Ploché, nebo Duté Země," jsou také velmi přesvědčivé. Otázka je, nakolik to ovlivní život člověka v jakémkoliv směru. Pravdu se stejně nikdy nedozvíme. Můžeme o tom diskutovat a hrát si se slovíčky. Koneckonců, kdo si hraje nezlobí, že ?
    Margon

    OdpovědětVymazat
  2. a co pane, už jste viděl fotky z konce světa, tam z okraje oné ploché Země?
    Ne? jen slova na papíře, že? papír snese vše.. (či internet) .. ale foťák má dnes i každá babička, tak proč ne? a proč teeda si nejdete krát a zbytečně plevelíte..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní 0:20.
      Takže vyjádření osobního názoru je plevelení ? No, někdo má asi problém pochopit psané slovo. Já jsem tu teorii pouze přirovnal k teorii o ,,ploché," nebo ,,duté" zemi. A ty mě posíláš fotografovat okraj ,,ploché" země. To je absolutní nepochopení. Navíc ani nevím, kdo mi odpovídá. Tady je chvályhodným zvykem se podepsat. No, někomu to asi nic neříká, protože by mohl být ..... Inu což. Tak já už se tu halt k ničemu vyjadřovat nebudu. Ať máš větší prostor ty a podobní.
      Margon

      Vymazat
  3. Mam takovy pocit,ze autor clanku "Človek", cerpal z knihy "Evoluce,podvod stoleti" od Hanze Joachima Zilmera. Coz samozrejme samotny clanek nijak nesnizije,ba naopak.
    Zatim me nic nepresvedcilo o tom,ze by mohl byt svet 4-6 tisic let stary. Jestlize zde na Zemi byla obri katastroficka potopa (a ja se domnivam ze byla,protoze je o ni tuny dukazu), tak zde musel byt i nejaky svet pred potopou. A o tom zase dobre referuji myty a legendy ,treba sev.americkych indianu ,ale taky treba indicke Védy. Ale nejen u techto zminenych.
    Jsem presvedcen,ze svet je mnohem starsi nez 4-6, nebo i 10 tisic let. Zde na Zemi uz bylo nekolik civilizaci,stopy po nich lze najit na mnoha mistech planety. Co treba Göbekli Tepe v Turecku (odhadovane stari 8-10 tisic let pr.n.l. A to se bavime o nasi epose. A jiste mnoho dalsich prikladu.

    Souhlasim ale samozrejme,ze oficialni postoj vedy ke stari Zeme,lidstva ,fauny a flory je ciste vycucany z prstu a jen jsem rad,ze nemusim posilat deti do skoly ucit se takove nesmysly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ze zde musela byt nejaka civilizace pred nami? Pjakin rika ze jsme sesta, nebo sedma civilisace

      Vymazat
  4. hmm, mladá země může být projevy kdy by platilo "že se nafukuje"l zvětšuje a pak při posunech se dějí "rozlivy vody" co udělají kanony a odkryjí nová ložiska apod.
    'A zaroveŇ může být země stará i miliony let ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Este do toho clanku mohol Clovek dopisat, ako pred tymi 6-10 tisic rokmi vznikla hmota a energia.
    Milan

    OdpovědětVymazat
  6. Mě by zajímalo, kde jsou všechny ty ostatní věci - Divoženky, Elfové, Gryfové, Vodníci, Kyklopové, sirény, plamenní muži, hyperkrakatice a bubáci! - ti hnusní neomarxisté vymazali jejich pozůstatky z "povrchu země" - pokud my nežijeme na vnitřním povrchu konkávní země - což dle mého žijeme - takže není co řešit . jasně že je vesmír 10 tisíc let starý kdzž má 6 tisíc kilometrů napříč!

    hezký blog díky!
    zdravím,
    Jirk8

    OdpovědětVymazat
  7. https://en.wikipedia.org/wiki/Widmanst%C3%A4tten_pattern

    jeden důkaz z nekonečna, že vesmír je starší. Daleko.

    Neexistuje způsob jak tyto struktury vytvořit, jinak než hrozně dlouhou dobou. Nejde to v laboratoři, nejde to urychlit mrazem. prostě to nejde. musí se čekat. Tak jako Bůh čekal 7 dní (JEHO DNÍ!) než byl s dílem hotov a nikam nepospíchal- ani v bibli nejsou jasné důkazy pro mladou zemi.
    Zem a svět je pro člověka.
    - Jan Křtitel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Existují i důkazy, vylučující že vesmír je starý. Máme tedy důkazy vylučující že vesmír je starý, a důkazy vylučující že vesmír je mladý. Co s tím? :-)

      Vymazat
  8. Teoreticky pri extrémne rýchlej terraformácii by to mohlo byť. Veď už len to, že táto plesen je a bol po celom svete svedčí len o jednom, že proces zaľudňovania bol prudký.
    Duro

    OdpovědětVymazat
  9. nereaguju úplně na tendle článek ale ještě se chci vrátit k srpnový Historii Evropy 2. Píšu to sem, protože tam už nejspíš čtenáři co to četli opětovně nezabrousí. Psal jsem do druhýho dílu komentář a ještě sem si vzpoměl na jednu, vlastně dvě knížky co sem kdysi čet - 1. a 2. Planetu smrti od H. Harrisona https://www.databazeknih.cz/serie/planety-smrti-501 Znovu sem je teď prolítnul a dramaticky mi připoměli podobnost s možným dávným vývojem na Zemi. Když si odmyslíme omáčku kolem, knihy popisujou život lidskejch kolonizátorů cizích planet, na který se poněkud zapomělo (zůstali v podstatě v izolaci). V první knize se na planetě rozdělili kolonisti na dvě zcela odlišný "civilizace". Jednu technokratickou, která neustále urputně bojuje se vším co na planetě žije a druhou přírodní, která naopak žila v souladu s tamější faunou a flórou. Nepřipomíná vám to něco??? Druhá kniha zase popisuje postupnou degeneraci lidí na zapomenutý planetě bez kontaktu s ostatníma. To taky celkem sedí na ten koment, kterej jsem psal. Jestli to někoho bude zajímat, zkuste se prosím vrátit k výš zmiňovanýmu článku. Moc by mě zajímali Vaše názory. Předem díky ;-)
    Chorche
    P.S. jak začnou pošmourný podzimní dny, sepíšu konečně slibovanej report z naší loňský výpravy do jižních částí Hyperboreji - na Kolskej poloostrov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zní zajímavě. Díky, Chorche.
      Těším se i na článek.

      Vymazat
  10. Alexandrie, těšení mě vždycky potěší a motivuje, tak si teda skusím pospíšit :-)
    Chorche

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů