24. 7. 2018

Je dění na Zemi proti záměru?

Komentáře a diskuze pod nedávným článkem Nejdůležitější otázka života mě přivedly k další, pro někoho provokativní, pro jiného kacířské či ouplně blbé otázce.
Celý tzv. alternativní, konspiračně, duchovně či ezotericky zaměřený web se ač jinak v mnohém roztříštěný shodne v jednom. A to, že lidská civilizace je řízena někým, případně nečím, co jde tvrdě proti člověku nebo jeho vývoji. Někým či něčím, co nám škodí a co jde proti přirozenému řádu věcí a dokonce snad i proti záměru "Nejvrchnějšího z nejvrchnějších".
Bez dalších okolků se ptám:

Myslíš si, že to, co se tu děje, se děje proti záměru Boha/Vesmíru/Tvůrce/Stvořitele/Univerza/Všehomíra či jak je libo?



88 komentářů:

  1. O tom nemusím ani moc přemýšlet. Tvůrce, Nejvyšší šaman, Velký náčelník vesmíru, Bůh, stvořil vesmír za pomoci andělů. Někteří andělé se ale zfamfrnili a tak je shodil z ,,nebe". Jelikož mu ale koukali na prsty, tak od něj získali velké množství informací a ty využili proti jeho snažení. Ovládli na čas naší zem prostřednictvím mamonu, za který si koupili monopol na šíření informací. Meinstream. Pomocí meinstreamu si ukrajují stále větší a větší krajíc moci ve snaze ovládnout všechno lidstvo a učinit z něj své otroky. Ale ať si moc nefoukají. Mene, Tekel, Fares. Neboli, pamatuj na Sodomu a Gomoru. Jinak řečeno:,,Všeho do času." Můj názor. Margon

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. proud. Rajtuješ na malichernostech. Věnuj se podstatě článku. Margon.

      Vymazat
    2. proud. Nevím o jaké teorii tady točíš. Napsal jsem jen svůj názor. Jinak, kdybys četl moje příspěvky v diskuzi u jiného článku, tak bys pochopil, že mě nikdy žádná církev vlastnit nemůže. Rajtuješ na andělech a nepochopils, že jsem je použil jen jako přirovnání a s Biblí toho můj názor má společného opravdu málo. Takže žvást je ta tvoje poslední odpověď. Nic ve zlym. Margon

      Vymazat
  2. Myslím, že je to o světlé energii a temné energii. A záleží, která je právě silnější a jak se střetávají. Věřím na světlé bytosti (shluk nějaké světlé energie) a na anděly ale jako na posluhovače HoSpodina. Temnota je prázdná, nemá toho ducha, proto se snaží ukojit svou prázdnotu tím, že si vše bere, různými způsoby (to vidíme po staletí čeho je to schopna), aby mohla mít moc, nad vším... Moc a ovládání je pro temnotu to nejdůležitější. Jako pro světlo je nejdůležitější prostě jen být v lásce. (což temnota neumí a ani nechce, protože by to byl logicky její konec). No a od toho se odvíjí vše - našeptávání, manipulace, řízení, moderní otrokářství... A k tomuto temnota používá cokoliv a kohokoliv - mimozemšťany, ilumináty, církve... Je to jedno. A je i jedno, jak jako člověk skončí, jestli úplně zdegenerovaný. To se myslím neřeší. Řeší se jen to, aby nějaký otrok byl. Jestli to dříve byla velmi vyspělá bytost a teď je to ovce na třísměnný provoz, se neřeší.
    Takže si nemyslím, že jde prvořadě o zničení člověka jako takového. Jsme jen nástroj, který někomu pomáhá, za cenu zničení a sebezničení. Možná jako bonus sloužíme na různé pokusy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alexandria, ja si skôr myslím že ide mimozemské entity, ktoré ale už dávno odišli. ALE mali svojich sluhov spomedzi ľudí, ktorý tu zostali (teraz ich potomkovia). Od pánov sa naučili technológie, ktoré teraz používajú vo svoj prospech. Moc by som zato nedal že ich vygumovali a naučili nenávisti voči vlastnému rodu (Globálny prediktor). A títo teraz gumujú nás, a odvádzajú nás od pravého zmyslu života. Ale to je povedané len v skratke, nie som moc dobrý pisálik.

      Vymazat
    2. Ad bow, klidně to tak mohlo být. Ale i tak si stále myslím, že je to jedna z podob projevení se temnoty. Na nás je toto pochopit. Najít světlo, hlavně světlo v sobě, pochopit, že díky těmto dvěma protikladům je možné, že vše existuje a my že stojí úplně mimo to (nebo mezi němi) a pak už bude úplnými probuzenými bohy, kteří mohou tvořit.

      Vymazat
    3. Alexandria všetko je to pekné o svetle a temnote, ale to ,,môže“ byť len ďalšia udička od GP. Sú ich stovky. V prvom rade by ľudia nesmeli byť ovčanmi ale občanmi. Pozri sa na ovčanov, na Slovensku a v Čechách. Stačí im plný tanier šlichty a tele novela a pri ďalších voľbách zvolia zase psychopatov čo ich okrádajú a tvrdia im že môžu byť mužom s vagínou alebo ženou s penisom. Treba neoliberalizmus postaviť na roveň s fašizmom a konečne tých psychopatov postaviť pred nezávislé súdy. Zaviesť etické a celostné školstvo, ale hlavne etické a nie falošné média. A ešte milión jednoduchých vecí, ktoré fungovali dokonca aj za komančov. Mohol by som o tom napísať tisíce stránok ale ako som písal vyššie, písanie mi moc nejde. Abbow

      Vymazat
    4. Ab bow, to světlo a temnota je podle mě prvopočátek, který se střetává a díky tomu střetávání může vůbec něco existovat. Tedy existovat i GP.
      V tom ostatním se plně shodnem. Jako odpich ke změně vidím v tom, že lidi musí začít být vědomými.

      Vymazat
  3. Z dokumentu "Meno a adresa GP":
    ---
    Jedna z príčin tej horlivej túžby mnohých IDENTIFIKOVAŤ Globálneho Prediktora, spočíva v starej psychologickej paradigme:

    "Ak je niečo zlé, treba to identifikovať a zbaviť sa toho."
    - Firma zistí krádež, nájde zlodeja, a vykopne ho.
    - Niekto mi robí naschvály? Zistím kto a porátam sa.
    - Bolí ma zub, nechám si ho vytrhnúť!
    - Bolí ma hlava... A tu je pes zakopaný...

    Nech je GP akokoľvek bezcharakterný, kým na jeho mieste neexistuje lepšia alternatíva, problém nemožno riešiť jeho odstránením... (ani hlavu si nemožno odtrhnúť len preto že ma bolí alebo je blbá... Vieme k čomu by to viedlo). To je jediný dôvod prečo bol tento druh "svetového riaditeľstva/vedenia" tolerovaný...
    Takže ak sa nájde nejaká charakternejšia alternatíva svetového vedenia, potom
    - môže minimálne nútiť toho GP konať v záujme väčšiny a púšťať vedomosti širokej verejnosti,
    - ,alebo ho plne nahradiť, a umožniť multipolárny globálny systém. Nie monopol na moc a vedomosti. No musí nielen dosiahnuť rovnaké znalosti riadenia, ale ich aj mierne prevýšiť.
    ---
    Záver je zámer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zní velice logicky a moudře. K položené otázce - momentálně si myslím, že Bůh žádný záměr nemá, že je to energie, princip. Můžeme ho porušovat, když nejsme schopni ho opravdu poznat? Kategorie dobré-zlé jsou naše lidské, abychom se neztratili na našem "levelu". Světlana

      Vymazat
    2. Pravda, to s tou bolavou hlavou (na toto jsem si vzpomněla i tenkrát, když si Angelina Jolie preventivně nechala odstranit prsní žlázy - ještě, že ji nehrozila rakovina na mozku).

      Ale myslím, že toto zosobňování jen odklání naši pozornost. Není důležité zjistit, kdo je GP, poznat ho moci ho tak nahradit lepším. V tomto případě jde opravdu o odstranění. A není to jak odstranit vládu, když nemám náhradní. Jde o odstranění jednou pro vždy. Ale to je na nás - najít to v sobě, pracovat na sobě, dosáhnout kritického množství, aby právě nic, co GP představuje, už nemělo šanci. A uvědomělým lidem už není potřeba nikoho, kdo by je řídil.

      Vymazat
    3. pro "proud" - děkuji za odkaz na wingmakers.cz - čtu poezie - Komnata 1...a je to fantastický, výstižný a navíc krásný, Sv

      Vymazat
    4. http://tvurcikridel.wz.cz/dodatky_soubory/webmaster_tk.pdf
      :-)
      nenimito

      Vymazat
    5. Ak je hlava vadná, treba ju odstrániť.

      Vymazat
    6. Proude,
      možná to vyzní netaktně, ale o to více to bude upřímné. Přijde ti úplně normální mít v každé diskuzi třetinu, někdy i více příspěvků?

      Tvůj naprosto nezvládaný chtíč (ano chtíč) reagovat na každého a na vše, je pro mě synonymem pro chlapa, který neudrží přirození v kalhotech, kdykoli kolem něj projde sukně.

      Do teď jsem to nechával bez reakcí, protože jsi před čtenáři ukazoval svoji závislost a tím jsi dával názorný příklad, kudy určitě ne.

      Ale protože jsem správcem blogu a mám určitou zodpovědnost, dávám ti tímto napomenutí. Nebudeš-li ho respektovat, budu nucen tvé komentáře házet do spamu, protože tím nejenom pro mě z valné části také jsou.

      Vymazat
    7. Michal B.
      Ak je hlava vadná, treba ju odstrániť. - srry, môj príspevok bez podpisu, občas sa tu stratím a prepisujem odpoveď nanovo, lebo ma to prepojí na google a pri znovu načítaní stránky nutné písať odznova.
      "Odstranuj............proud" - pokiaľ má táto info nosnú silu, myslím že vyjadril čo som chcel okomentovať. Má pravdu. Vieme, že vadné hlavy treba odrezať, len nikto k tomu nepristúpi. A tak spoza roku vykrikujeme - odstaraňuj, alen čakáme, či sa nájde niekto prvý, kto strhne davovú psychózu. Je to ľudská (vzhľadom k tomu že sme stvorení na obraz boží) božská vlastnossť.
      Durox

      Vymazat
    8. Rád bych upozornil všechny, kteří "baští" Tvůrce křídel, že jsem kdysi při jejich čtení narazil na názor (teď už nevím, jestli od Nerudy, ale asi jo), že v Rusku jsou vlastenci, což bylo hodnoceno negativně. Celý příběh Tvůrců je brán z pohledu Američanů, psané je to hlavně pro Američany. Pamatujte, že na dobře vyrobenou manipulaci je potřeba 99% pravdy a 1% lži. Zdraví všem. Člověk.

      Vymazat
    9. Anonymní25. července 2018 23:22
      Mě "Tvůrci křídel" nijak neoslovili a pocit při prvním začtení byl takový nijaký, spíš nepřijemný. Proto už jsem se ke čtení nevrátil.

      Vymazat
    10. pro "Č"lověka....

      O autorovi
      James Mahu je anonymní tvůrce Tvůrců Křídel a souvisejících webových stránek, hrstky
      románů, rozsáhlé sbírky filozofických rozprav, tuctu článků o duchovních praxích, poezie,
      krátkých povídek, vizuálního uměleckých prací a téměř stovky hudebních kompozicí. Jeho
      práce byla přeložena do téměř dvaceti jazyků.
      Jeho prvním publikovaným výtvorem byly v roce 1998 stránky WingMakers.com, které
      ustanovily Jamese – jejich tvůrce – jako multidimenzionálního vypravěče, který se zaměřuje
      na sdílení hlubokých, originálních perspektiv k diskuzím o duchovnosti, kosmologii, mimo-
      dimenzionální existenci, mýtech a důležitosti srdce v poslání každého jedince.
      James se v tomto oboru pro sebe nesnaží vytvořit viditelnou roli; nikdy nebyla založena
      žádná organizace, ani neexistuje vztah s žádnou jinou organizací.
      Jamesova práce má pomoci lidem aktivovat a zpřístupnit jejich jedinečný vhled do
      pravdy. Čerpá z hlubokého symbolismu, archetypů a mytologických postav, aby pomohl
      lidem vnímat hlubší reality, které leží pod jejich osobními světy.
      Primárním cílem jeho práce je být „porodním asistentem“ pro zrození Velkého Portálu,
      jak je popsáno v Pátém Rozhovoru s Dr. Jamissonem Nerudou .
      Abys slou ž il pravd ě , musíš nejd ř íve rozpoznat vrstvy podvodu, které t ě
      obklopují. To je ekvivalentem deprogramování. To je pro proces Svrchovaného
      Sjednocení úst ř ední. Pak m ůž eš ž ít slova a ideje, které povstaly z vnit ř ního pole
      pravdy, jen ž je uvnit ř tebe a nikde jinde. Je zcela nespojené s č ímkoliv, co má
      rysy Hierarchie. Tak to je, proto ž e to, co je pravdou, je singulární (svrchované) a
      zárove ň univerzální (integrální, sjednocené). Ž ádná organizace ji nem ůž e
      obsáhnout. Jenom ty m ůž eš.
      - Vý ň atek z Filozofie Komnaty 8

      Vymazat
    11. Pro anonyma:
      Já o Tvůrcích a jejich "autorovi" četl. Jen pár poznámek. To, že celé "dílo" obsahuje hodně pravdivých informací z něj ještě nedělá dílo důvěryhodné. Jisté síly, jimž se ovečky začínají probouzet pod rukama, potřebují ty ovečky neustále svádět někam jinam. Proto je nám ovečkám nabízeno nové náboženství (scientologie), nové druhy strachu (terorismus, asteroidy, mimozemšťané - ti zlí samosebou), a hromady nových příběhů o tom, "jak to všechno vlastně je" (New age teorie, ezoterické příběhy, apod.). Každému hledajícímu co hrdlo ráčí. Kolik příběhů a teorií je nám "probouzejícím se" (těch dál spících je bohužel pořád většina, kterou stačí nakrmit = dát almužnu, ostříhat = zbavit většiny almužny a nechat dál bečet naprogramované zvuky = skrze školství a média je "naučit jejich názory") předkládáno? Už jen z faktu, že je jich mnoho, by nám mělo napovědět, že není něco vpořádku a neměli bychom sedat na lep ani těm propracovanějším příběhům. Na závěr: Pokud bych potřeboval, aby se určitá skupina lidí (nebo celé lidstvo) probudilo, nechal bych zprostředkovatele informací vedoucích k tomuto cíli, aby na jejich šíření, nebo pokrývání jakýkoliv nákladů, vybíral peníze? Já vím, to vybírání peněz je tam vysvětleno. On totiž žádný obchodník nikdy neřekne "dejte mi peníze jen tak". Přeji pevné zdraví a vytrvalost v hledání Pravdy, myšleno Skutečnosti. Člověk.

      Vymazat
    12. Člověče, tento koment není přímou reakcí na ten Tvůj, jen mi připoměl něco, nač jsem chtěl už mockrát poukázat.

      Jedna věc na mě působí jako nájezd na retardér na jinak dokonale hladké dálnici. Je to záležitost, která se vyskytuje v alternativních, obzvlástě pak jak sám označuji ezo-konspiračních zdrojích velmi často a tím je označování lidí pojmem "ovce".

      Jedna věc je názorné přirovnání něčeho k něčemu obecně známému, aby se tím vyhlo sáhodlouhému vysvětlování a druhá věc je (opakuji - není Tvůj případ) nadřazené chování, kdy si dotyčný myslí, že ví více, že vidí dále nebo že dokonce vidí za oponu či pod pokličku všeho dění, narozdíl od drtivé většiny. Přitom si vůbec neuvědomuje, že byly časy, kdy i on sám by se musel ze svého současného pohledu označit hloupou a poslušnou ovcí. A nejenom to. Neuvědomuje si, že je tu možnost, že všichni tu hrajeme nějakou svojí roli, kdy, jak Rudolf v diskuzi nadhodil, pomáháme zároveň uskutečňovat role ostatním, s kterými jsme nějak provázáni.

      Onen nadřazený tón při používání přirovnání lidstva či lidí ke stádu ovcí (tupých, hloupých,...) , na který často v dizkuzích i článcích narážím, mi přijde stejné, jako by atlet ve vrcholné formě označoval všechna batotala a děti učící se teprve chodit ke kriplům, co si za svojí neschopnost běhat a skákat vlastně stejně mohou sami.
      Pak se vlastně ti, co se domnívají, že svojí vlastní pílí již nejsou zneužíváni hrstkou, sami stávají těmi, jež trpí syndromem elitářství. Čím se pak vlastně liší od těch, kteří si myslí, že jsou probuzení a tudíž jsou více než většina?

      Vymazat
    13. Proude,
      chováš se jak africký kobylky. Ty taky lezou tam, kde nejsou vítáni. Dělají tam bordel a rozbroje, vnucujou svojí kulturu a názory, nerespektují domácí ani jejich zvyky, napadají je a když se místní ohradí, tak se ohání rasismem, nesnášenlivostí a utlačováním práv a svobod.
      Uvědom si jedno, já jsem tady na blogu domácí a ty host!
      A pokud nebudeš respektovat mé přání tady již nekomentovat, bude alespoň jasné, co jsi zač.

      Vymazat
    14. Michale - já slovo "ovce" nepovažuju za urážku, jestli to někoho uráží, tak se omlouvám. Je to spíš přirovnání. Máme tu pár "pastevců" (globální elita), pár "honících psů" (státní elity) a zbytek jsme my = "ovce". Vůbec by mě nenapadlo se nad někoho povyšovat. Je na každém jednotlivci, jestli se začne probouzet (a to se všemi z toho vyplývajícími následky), nebo bude dál spát (opět se všemi z toho vyplývajícími následky). I když je fakt, že mě někteří jedinci z mého okolí, kteří neustále dokola melou to, co jim média naservírujou a žerou jim tu propagandu a manipulaci i s navijákem. Přitom ještě dělaj, jakoby oni všemu rozuměli, byli ve všem nad věcí a ostatní považují za póvl, kterej pokud s nima nesouhlasí, tak by měl vymřít. To se mi opravdu otevírá kudla v kapse, přestože vím, že i tihle vymletý hlavy jsou součástí naší společnosti, lidstva, a měli by se v zájmu všech co nejdříve probudit. Ať se daří. Člověk.

      Vymazat
    15. Proud byl jako nepřizpůsobivý z diskuze vyloučen (zde na blogu již podruhé) a jeho příspěvky zpětně smazány.

      Vymazat
    16. Člověče,
      výslovně jsem opakovaně zdůraznil, že jsem nereagoval na Tvůj komentář a že hanlivé či nadřazené použití slova "ovce" není Tvým případem.

      Vymazat
    17. http://celostnivzdelavani.cz/ubuntu-prispivani

      Vymazat
    18. Anonymní, 29. července 2018 20:00, a o čem odkaz je?

      Vymazat
    19. "A pokud nebudeš respektovat mé přání tady již nekomentovat, bude alespoň jasné, co jsi zač."...............ne ja,ale co jsi zac ty,prave vsem dokazujes.............proud

      Alexandrie,odkazu se nemusis bat,je cistej,byl jsem tam a neni to spatny,samozrejme zase kdyz si to hodnotis a premejslis nad tim svou hlavou,neprebiras to nekriticky jak to tam je a vybiras si treba s pomoci intuice,paklize vis jak s ni zachazet.

      Vymazat
    20. Chápu, jsi administrátor, můžeš co chceš, Michale... ale.... vymazat vše jen proto, že v jednom příspěvku měl možná Proud v něčem trochu pravdy (hodnocení Tebe), to je "nečestné a nesportovní".
      Aby si to nikdo už nemohl přečíst a popřemýšlet...
      No jo, no... je to Tvůj blog, můžeš co chceš. Máš na to právo.
      Před nějakou dobou jsme se s Chorchem trochu shodli, jak některé Tvé příspěvky působí. Proud to poznal také. A tom mám shodně s Tebou na některé jeho příspěvky stejný názor.
      Ano... jsi admin, můžeš co chceš.
      Máš-li na své cestě nějaký vzor, zkus se ho zeptat, proč Ti zatajil význam pokory.

      Vymazat
    21. A doplněk. Tohoto webu si vážím, úžasné práce VlaBi, i Tvých příspěvků, kde prokazuješ jak Ti to pálí i dar vyjádřit se atd... Super.
      Ale...
      No, nikdo není dokonalý. :-)
      Vydržte, pro spoustu lidí má váš blog velký význam.

      Vymazat
    22. Anonymní29. července 2018 21:20 - myslela jsem spíš stručný popis webu. Aby člověk věděl, jestli tam chce vůbec vlézt. I tak jsem tam vlezla. Nenašla jsem jediné jméno, kdo za tím webem stojí.

      Vymazat
    23. Nale,
      jako autor blogu jsem vyslovil přání, aby se zdržel diskuze. Když to řeknu, jak to je, tak se na mojí žádost zvysoka vysral. Mohl bych sdělit důvody, proč si nepřeji, aby tu cokoli psal, ale řeknu jen to, že kdo ho zná, ten ví. (ty výblitky plné emočního hnisu, co sem naházel za včerejší odpoledne a já je smazal, hovoří za vše)

      A když už jsme u té upřímnosti, zrovna tak mě nasral tvůj komentář, který se má naoko tvářit jako civilizovaně uctivý, ale ve skutečnosti má z osobní zášti manipulovat míněním těch, kdo si ho přečte a přitom neví, že my dva se zrovna dvakrát nemusíme již od prvního dne.
      Já i Proud alespoň píšeme to, co máme na jazyku.

      Vymazat
    24. Napsal jsem, co si myslím. Upřímně. I tu kritiku, i tu chválu. Pokud Ty mne nemusíš, je to Tvůj problém. To, že Ti vadí, že si někdo myslí, že nemusíš mít pravdu, je rovněž Tvůj problém.
      Pokud si fakt myslíš, že mám vůči Tobě zášť, pak se mýlíš.
      Klidně vymaž i mé příspěvky, kde jsem si dovolil Ti oponovat.
      Pomůžu Ti s Tvým problémem. Nebudu sem psát.
      Tak se mějte.

      Vymazat
    25. Nale, osobně vidím problém v tom, že proud celkem nevybíravě a rozsáhle nadává na něco, co v podstatě všichni vědí a on to podává, jako když objevil Ameriku, protože tam osobně byl. Poukazuje na to, že s tím "nikdo" nic nedělá a ze čtenářů i diskutujících dělá naprosto neschopné(imbecily), když nechtějí souhlasit nebo nesouhlasí s názory, že musíme všechny ty podle něj dobytky, co za "všechno" můžou, vymlátit. Ono si stačí přečíst jeho příspěvky na NWOO nebo i jinde.
      Tím reaguji na Tvou zmínku o významu pokory, která podle mne chybí právě proudovi. Nikoliv, že bych se chtěl zastávat Michala. Nemyslím, že by to potřeboval:-) A ani já si nemyslím, že má Michal pravdu.... Ale je to jeho názor, myslím.
      Ani Ty, ani já se nesnažíme rozdělovat diskutující do dvou protisoběbojujících táborů, což se podle mne proudovi dost úspěšně v komentech daří. A Michalova reakce je jeho reakce, ani Tvoje, ani moje:-)
      Souhlasím, že některé proudovi postřehy mají hlavu i patu. Bohužel je velmi zastiňuje svým egem nebo spíše naštvaností svého ega na celý svět dobytků i těch, co tím nic nedělají - narozdíl od něj, který v boji za svobodu, jistě dokáže umlátit všechny klávesy na klávesnici.

      Alexandrie, nejjednodušší je se kouknout do záznamu o doméně:-)
      https://www.nic.cz/whois/verified-record-statement-pdf/domain/celostnivzdelavani.cz/
      nenimito

      Vymazat
    26. https://www.youtube.com/watch?time_continue=285&v=dNp_cr28hbk , v tom pripade nenimito,moje komenty vubec nechapes a nad tim se musim sam zamyslet,kdyz je nechapes ty,nebo spis kdyz je spatne chapes,bude vas takovejch vic a kdyz to tak je,nebude bud chyba u vas,nebo nebude jenom u vas a mam na tom svuj podil.Vcelku se tomu divim,kdyz propaguju narod co si vladne primo a rozhoduje primo,bez zbytecny vlady,penez a obchodovani,pomoci prerozdelovani a referend a primo pisu ze to nikomu necpu,protoze ani nemuzu,kdyz si ma vsechno urcit narod sam primo,svou pravou vetsinou a jediny co k tomu potrebuje je prestat bejt stadem ovcanu a pretvorit se na spolecnost obcanu a poridit si k rozhodovani odbornej management odborniku aby kazdej rozumel vsemu co k referendu potrebuje.S tim vsim musi zacit kazdej sam u sebe.

      A jeste vic se divim tomu zemi vkladas nasili kdyz tvrdim,ze staci obycejna aktivni obcanska organizovana neposlusnost z domova a nepotrebujeme ani zbrane ani nasili a dokazeme tak zavist uplne vsechno co potrebujeme,prostym ignorovani vseho co nechceme,protoze to bez nasi podpory umre na ubyte.To je cela moje filosofie,ze vsechno patri vsem,nejen na papire,ale skutecne, a zrusenim penez a dalsich nastroju moci se osvobodime.Howgh..........proud

      Vymazat
    27. Krasny,nadavam na neco co v podstate vsichni vime a presto je to cim dal horsi,neprotirecis si trosku? A pak me napadne Michal,volne prelozeno s tim,ze drzet k tomu hubu,to vykoreni,hele,jste tu docela nekteri slunickarsky vtipni :-)))..........proud

      Vymazat
    28. Víš proude, v tom je právě ten problém. Nikdy nikde nefugovala vláda nějaké menšiny zvolené většinou. Vždy měl jedinec to howgh, ačkoliv rady od mnoha rádců.
      Pokud vím, tak jediné co fungovalo, byli stařešinové nebo vůdci, čili jednotlivci, kteří měli podporu lidu. Možná asi proto byli ti vůdci "všem ostatním" mimo spadající oblast nepohodlní a byli sesazováni "demokraty".
      Ale to je na dlouhéééé vyprávění.....
      nenimito

      Vymazat
    29. Neni mi to,ale prece jak svet sam dokazuje,nefungovalo to! A to co si predstavuju ja jeste nikdy nikdo nevyzkousel,obzvlast ne globalne,ale globalne pro lidi,nikoliv pro pasaky ovcanskejch stad.Ale dam ti zapravdu se staresinama,protoze tam slo o volbu vsech,nikoliv nejakejch stran a volila se PRIROZENA!!! Autorita,tedy skutecne ten nejlepsi,coz ale mohlo fungovat v rodech a v malejch uskupenich,uz ale ne v republikach,protoze staty nejspis zadny nebyly,natoz s prihlidnutim ke globalnim zajmum,myslim lidskejm(ani to tu jeste nebylo),i socik byl pod kontrolou a nejakej komunismus byl jenom vejickou,a presto meli lidi vic avetsich jistot,ale min nemeckyho odpadu a pozlatek...............proud

      Vymazat
    30. Nenimito, děkuji za odkaz. Toto už je na mě vysoká technická :-)

      Vymazat
    31. Mno, to je právě to proude, proč nemá pointu diskutovat o politice, ale jednat. A proč jakékoliv diskuse o ní končí dohady, nikoliv konstruktivní diskusí. Opakování argumentů jsou dohady o přesvědčování jistoty své pravdě, nikoliv diskuse.
      Teoretická pravda navíc s napadáním "Tvých" sluníčkářů NIKOHO nezajímá...
      Jednej, nedohaduj, ukaž výsledky.... jinak si svou pravdu nech nad klávesnicí. Jestli se chceš dohadovat stejnými argumenty, běž do hospody:-)
      nenimito

      Vymazat
    32. Nenimito,nepiju a nekourim,delam "preziti" a ucim to deti s tim,ze kdyz zacnou sami se sebou,nebudou zadny sefy potrebovat protoze jim samotnejm dojde kdy a za jakym ucelem se sjednotit a co je potreba delat a v tom se sami dokazou zorganizovat s tim,ze nastroje soucasnyho systemu mame vsichni hluboko pod kuzi a jen malo z nas o tom vi a jeste min z nas vi co s tim..........a stejne jako systemu funguje vytecne v nasem ohlupovani ze tisickrat napsana lez se stava pravdou,pak musim sam svy myslenky vypisovat taky porad dokola,aby si jich zacli lidi vsimat a jeste vickrat dokola aby o nich zacli(naucili se) premejslet a znova a znova aby s tim zacli neco delat v praxi.Jinak pises tak trochu volovinu,sam totiz nic nedokazes,muzes se snazit sebevic.Myslel jsem ze takovou vec vis,paklize ne,pak nema smysl se dal bavit,protoze jsme kazdej nejen nekde jinde,ale navic jeste moc daleko od sebe,coz se casem kdyz bude zajem napravi.

      Ps: jednej v prvni rade ty sam,chces li a nehaz to na druhy,muzes davat napady,ale nikdy ne rozkazy,milej zlatej,mas podobny tendence jako Michal,nejspis si je nebude chtit priznat ani jeden z vas............proud

      Vymazat
    33. Omlouvám se, jestli se chceš dohadovat stejnými argumenty, můžeš to zkusit v hospodě:-)
      Přeji Ti, aby Ti to nepití, nekouření a "přežití" bylo ku Tvému prospěchu i mládeže. Jen mám osobní zkušenosti, že mládež vždy dělala to, co uznala za vhodné podle svého vědomí i svědomí. A ty rady jí došly až mnohem později. Howhg:-)
      nenimito

      Vymazat
    34. Michal B,Proud tohle dělá všude, hodně lidí přestalo kvůli němu chodit třeba na NWOO. Eva

      Vymazat
  4. Použiji úryvek z jedné hodně známé knihy :-) :"Vždyť jsme překroutili dějiny lidstva, čímž nutíme děti lhát samy sobě. A násilně nutíme mysl, aby šla lživou cestou. Právě proto se trápíme sami a působíme trápení svým dětem.
    Nejprve se všichni lidé mají dozvědět pravdu o sobě. Bez pravdy, v lživých teoriích se život podobá hypnotickému spánku.
    V dětských učebnicích je třeba změnit posloupnost tří obrázků. O dějinách lidí, žijících na Zemi, je třeba dětem povědět pravdu. Pravdivost je třeba prověřovat sám sebou. Potom s dětmi, jež poznají nezkomolenou podstatu, vybírat novou cestu.
    Tři obrázky v dětských knihách o dějinách vývoje Země a lidí, žijících na ní, nejsou nevinné. Podívej se, co jim od malička vnucují.
    První - je na něm zobrazen pračlověk. Podívej se, jak vypadá: v kožešině s holí stojí mezi kostmi zvířat, jež zabil, má neinteligentní pohled a vyceněné zuby.
    A tady druhý: člověk stojí s mečem ve zbroji, leskne se zdobená helma, s vojskem dobývá města, otrocký dav před ním sklání tvář k zemi.
    Tady je třetí: člověk v obleku má inteligentní, šlechetný výraz a zdravě vypadá. Kolem sebe má množství přístrojů a zařízení. Dnešní člověk je krásný a šťastný.
    Všechny tři obrázky jsou lživé a jejich posloupnost - nesprávná. Houževnatě, přísně a cíleně se celá tato lež vnucuje dětem. Potom ti povím, kdo tohle dělá a na co potřebuje takovou lež. Ale nejdřív prověř svou logikou, do jaké míry jsou tyto obrázky pravdivé.
    Posuď to sám: stromy, byliny a keře i dnes mají původní vzhled. Je jim miliardy let. Ale i dnes jsi při pohledu na ně schopný obdivovat jejich dokonalost.
    O čem tohle všechno vypovídá ? Stvořitelovy výtvory jsou od prvopočátku stvořeny jako dokonalé. A copak člověka, svůj milovaný výtvor, stvořil ošklivého ? Není to pravda ! Od prvopočátku se mezi překrásnými výtvory na Zemi objevil člověk jako nejdokonalejší výtvor Stvořitele. A první obrázek musí zobrazovat historickou pravdu: má na něm být rodina nejšťastnějších lidí s dětsky čistým pohledem. Láska na tvářích dvou rodičů. Lidská těla, v harmonickém vztahu s okolím, oslňují svou krásou a blahodárnou silou ducha. Kolem je kvetoucí zahrada. Všechna zvířata jsou v kterémkoliv okamžiku připravena jim vděčně sloužit.
    A také na druhém obrázku je třeba dětem zobrazit celou historickou pravdu. Na něm v ohyzdných zbrojích dvě vojska letí proti sobě. Vojevůdci stojí na vyvýšenině. Poučují je žrecové. Na tvářích vojevůdců je zmatek a strach. A jiní, kteří podlehli poučením žreců, mají zvířecí, fanatický vzhled. Za okamžik se začne šílená řež. Lidé budou zabíjet sobě podobné.
    Třetí obrázek - den současných lidí. Skupina lidí chorobného a bledého vzhledu nachází se v místnosti mezi množstvím umělých věcí. Jedni jsou obézní, druzí shrbení, tváře mají zádumčivé a smutné. Takové lze vidět u většiny chodců ve městě. Za oknem na ulici explodují auta. A z nebe se sype popel.
    Dítěti je třeba ukázat všechny tři pravdivé obrázky z dějin a zeptat se ho: ,Který život se ti líbí nejvíc ?'
    Obrázky - jsou to pouze symbolické ilustrace. Samozřejmě, je potřebné upřímné vyprávění, pravdivé a umné. Dítě má znát dějiny lidstva bez lživých překroucení. Až potom lze začít s výchovou. Je třeba se dítěte zeptat: ,Jakpak lze změnit současnost ?'
    Odpověď mu nepřijde hned, v jednom okamžiku. Ale dítě ji najde !" Kakukoj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. proude, tahle logika pochází odtud:
      https://ulozto.cz/!LpuuQehi/vladimir-megre-zvonici-cedry-ruska-cs-10-knih-doc-zip
      Myslím, 6.díl?
      nenimito

      Vymazat
    2. No, o zvonících cedrech už jsem taky něco četla. A pozitivní to nebylo.

      Vymazat
    3. Kakukoj - moc hezké a poučné. Děkuji. Člověk.

      Vymazat
  5. A jsme opět u toho, kdo je tvůrce, Tvůrce a TVŮRCE. A myslím, že je tady mnoho čtenářů motá dohromady.....
    Zkusím, alespoň podle všech mne dostupných bájí, pověstí, mýtů, eposů, ság, pohádek a nevím čeho dalšího, třeba i bible, trochu poupřesnit významy a popisované podobnosti.
    Na tom, že Člověk samovolně nevznikl na Zemi se snad shodneme, doufám. Z čehož mi logicky vyplývá, že musel nějakým způsobem dorazit na Zemi, resp. k Zemi. Kdy, jak a čím bych nechal stranou.
    Čili k Zemi dorazili Příchozí, nejvýstižnější pojmenování je podle mne Titáni. andělé nebo anunnaki je podle mne zavádějící, protože to je pojmenování jen části Příchozích, někteří jim říkají Sviati.
    Další část Příchozích bylo "služebnictvo", někteří je pojmenovávají jako hadí plémě nebo také spíše dračí, reptiliáni.
    Podle mne to je tak, že ten "soubor" Příchozích měl podobnou hierarchii jako známe z klasických pohádek o králích, princích, šlechtě, služebnictvu, atd. Což znamená, že mezi Příchozími byl jejich vládce - Tvůrce, který se na Zemi moc nedostavoval, a i podle véd na sebe při návštěvě "bral lidskou podobu".
    Tenhle Tvůrce měl prvorozeného syna, ale buhožel nikoliv s právoplatnou "manželkou", ale s konkubínou(možná sloužící-reptiliánkou). Později měl Tvůrce ještě syna a dceru s právoplatnou Sviatou manželkou.
    Právoplatný syn a dcera, jsou pojmenováváni jako Odin nebo Enlil a Ninti nebo Gaia - také se jí říkalo Matka pokolení Země, jelikož z ní údajně postalo celé pozdější pokolení prvorozených Lidí(bohů) a stejně tak i později Stvořených. Což je podle mne ta "vědecká prvotní opice".
    Prvorozený syn buď dostal za úkol nebo něco podělal a byl "svržen" na Zemi, kterou měl přeměnit k obrazu svému, čili Příchozích. Mnoho pozdějších jím stvořených národů mu říkalo všeliak od Ptaha -tvůrce vod, hor, koryt řek, fauny i flory. Přes Prométea, Quetzalcoatla, Saturna, Lucifera po Hospodina a Pána Stvořených lidí, spíše různých národů po jižních kontinentech.
    Díky tomu si On nárokoval Zemi jako "svou" i se vším, co stvořil jako tvůrce Všehomíra(всеМирa - Země). Ale co se nestalo? Ostatním Příchozím se na Zemi zalíbilo, a to i těm nejvyšším v hierarchii. A ti si začali vše tohle stvořené tvůrcem - Pánem, Hospodinem (dědulou na obláčku) nárokovat pro sebe, zvláště tu severní polokouli s většinou pevniny.
    A začali první boje a války o území. Hlavně mezi nevlastními bratry Tvůrce.
    Tím, že se usadili někteří Příchozí na Zemi, začali mezi sebou plodit bohy - první generaci Lidí, vychovaných magií a technologií Příchozích, navíc poSílenou o Sílu místního Slunka-Jarila, tak ty války o území přenesli Příchozí na prvorozené(bohy).
    Pak následovalo stvoření Stvořených národů(z "hlíny" Země, genů Země) a jejich míchání se s Příchozími, ale i bohy.
    Čili onen tvůrce Všehomíra měl Tvůrce. Ale jde o to, že i Tvůrce musel(musí) mít TVŮRCE. A Michal se podle ptá, jestli se vše děje podle záměrů TVŮRCE. A moje odpověď je ANO, ať se děje cokoliv, vše "jede" podle prvotních záměrů TVŮRCE UNIVERSA.
    Vše, co se komu vždy přihodí v jeho "čáře" nebo bomboniéře života jeho podle JEHO záměrů. Alespoň můj názor.
    Jestli něco jede podle tvůrce (Hospodina) nebo Tvůrce - vládce Příchozích netuším, a je mi to v podstatě volný. Můj prvotní zájem je o záměr TVŮRCE UNIVERSA, který se včas určitě vždy dozvím:-)
    nenimito

    OdpovědětVymazat
  6. Podle mne existují dvě síly, které já vnímám jako kreativní a destruktivní (či řád vs. chaos). Dobro/zlo, Yin/Yang, Andělé/Démoni, Ašury/Dévy, Dévy/Ašury, ... to je jenom jiné (individuální) vnímání těchto dvou sil.
    Přetahování těchto dvou sil pak tvoří to, čemu říkáme realita (s tím, že my jsme schopni vnímat jen malou část této reality).
    To že my s těmito silami pracujeme a zároveň jsme z nich stvořeni pak znamená, že my sami jsme zároveň součástí, ale zároveň i tvůrci reality.
    Lidé jsou duše - nikoliv hmota - a na tomto světě jsme proto, abychom se něčemu naučili (jak vypadá interakce oněch dvou sil v našich podmínkách).

    Nemyslím si, že jakákoliv lekce (byť by byla sebedestruktivnější) je proti nějakému záměru, když oním záměrem je ona lekce.

    P.S. Proč tu není možnost zvolit si anonymní přezdívku, tak jako všude jinde ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osobně souhlasím, jen by mne zajímalo.... Pokud něco plně vnímám je to podle mne TA realita. Co je za "realitu" to, co nejsem schopen vnímat?
      nenimito

      Vymazat
    2. My sami nejsme schopni vnímat celou realitu. Však si vezměte - kolik z frekvenčního spektra fotonů jsou lidé schopni vnímat v podobě světla ? Asi 4%. Co zvuk - lidské ucho vnímá asi 20 Hz - 20 kHz. Cožpak můžu říci, že protože něco neslyším, či nevidím, tak to prostě neexistuje ?
      Nikoliv, jde o to, že jsme schopni vnímat jen omezenou část reality.

      A to jsem se věnoval jen čistě hmotnému světu. Vše co existuje jako hmota existuje i jako informace, naopak to ale neplatí. Existuje mnoho informačních konceptů, které se sice v hmotném světě projevují, ale neexistují v něm hmotně. Kupříkladu stát - kde můžu vidět stát (český, brazilský, thajský, ... jakýkoliv) ? Kde si na něj můžu sáhnout ? Lidi jsou lidi, budovy jsou budovy, zákony jsou cáry papíru, ale kde můžu vidět stát (stejnou úvahu lze vztáhnout na jakoukoliv instituci, firmu, právnickou osobu, ...) ??
      Vy i já vnímáme, že tady existuje nějaký český stát (aniž bychom jej kdy viděli), ale když by jste k nám dotáhl na exkurzi afrického křováka, tak by jste mu asi nedokázal vysvětlit, co to je stát. On by to prostě nepochopil, protože by stát nevnímal - viděl by právě jenom ty lidi, budovy, papíry, ...

      Zkrátka každý vnímáme jen určitou část reality, a to navíc ještě každý po svém. A to samotné individuální vnímání je součástí reality - proto jen samotným vnímáním můžeme realitu ovlivnit (esoterické poznání ke kterému už se dnes neoddiskutovatelně dobrali např. kvantoví fyzici).

      Vymazat
    3. Myslím, že na nás právě je, jít zlatou střední cestou. Tedy stát MEZI těmito dvěma silami. Umět je přijmout, ve smyslu chápat a přitom nebýt ani na jedné straně, ale uprostřed. A obě tyto síly používat ke kreativnímu (ne destruktivnímu) tvoření. Nemůže existovat jen jedna síla. Důležité jsou obě.

      Vymazat
    4. Alexandrie 17:14
      Zdravím a podle mě existuje jen jedna Síla. Někdo Jí nazývá tuším Prasíla, mnoho lidí-mnoho jmen..
      Kdyby Síla nebyla, nejsme tu ani my.
      Mějte se dobře.

      4 Zlo rozhodně není důležité !!!! 4

      Vymazat
    5. Máte v podstatě pravdu, existuje jen jedna Síla, někdo jí říká i éter, efir. Ale to o čem píše Alexandrie je, že každá živá "věc" v Universu tu Sílu "využívá" k životu. Přijímá ji a "tvoří z ní dva protiklady". Někdo tomu říká dobro a zlo, někdo fyzické a duchovní, mužské a ženské, sluneční a měsíční, jing a jang, plus a mínus, materiální a astrální, je asi jedno, jak to kdo pojmenuje v Sobě. Důležitá je ta rovnováha v tom božském(geniálním) JÁ, někdo tomu říká Okno růže zdravé duše:-)
      https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2017/11/kod-trojjedinecnosti-znovuobjevena.html
      nenimito

      Vymazat
    6. nenimito
      Ano, jen Alexandrie psala 17.14 že "Nemůže existovat jen jedna síla".

      Muj osobní pohled je- že existuje jedna Síla (která oživuje vše (nejen) zde na Zemi, vč. rostlin kamenů člověka atd.) a člověk pak také umí Onu Sílu směrovat - jedním či druhým směrem (např. dobro, zlo..) Tato dávná vědění jsou funkční "odjakživa" at již tomu někdo věří či ne. A jsou tajné spolky které pracují pouze ve "svuj" prospěch, snažíce se přitom také "použít" (zapojit) Sílu.
      Komentář od Anonymní24. července 2018 16:21 a Alexandrie 17:14 říká že existují 2 síly no vlastně se i shodneme, jen to každý asi vyložil po svým.
      Díky za odkaz nenimito, at se dobře daří.

      Vymazat
  7. Toto je iba pre tých ,,strelených" ako som ja.
    https://www.facebook.com/princeznabojovnicexena/posts/1629868613946330:0

    Zamysli sa : Cim sa všetko začína : MYSLIENKOU
    Kto vymaslel anjelov,demonov,boha,dobro aj zlo - polarity-dualitu.
    Prečo je dualita? Aby sa veci hýbali a všetko išlo dopredu.
    VSETKO, VSETKO je iba hra MYSLE.
    Ten, kto má pochopit,ten pochopí. Každý má svoj čas a nie je treba sa nikam ponáhlat. Sme totiž vo večnosti. Vždy sme boli a vždy budeme
    Jozef

    OdpovědětVymazat
  8. Nejdříve jsem si říkal, že odpověď je snadná, možná jednovětná, chtěl jsem ji napsat a zjistil, že jedna věta nestačí, ani dvě nebo deset.
    Tak jsem si musel nejdříve v hlavě ujasnit, jak vlastně vidím tento svět, pobyt na Midgard, svůj osobní světonázor. Protože bez tohoto vyjasnění si svého postoje a vnímání, by ta otázka byla jen papouškováním nejrůznějších názorů z alternativ.
    Začal jsem tedy poněkud ze široka:
    Proč jsem tu? Proč zrovna já a proč zrovna zde? Našel jsem dvě možnosti. Buď abych se zde něco naučil a získal nové zkušenosti a poznání (či chce-li někdo, stručně řečeno: prožit co bych prožít měl na základě dosavadní karmy) nebo abych přišel někomu pomoci ať již nějakému jednotlivci či skupině prožít co on(i) by prožít měl(i)... anebo obojí, ono se to vlastně nevylučuje, spíše doplňuje. Mohu být žák i nechtěný učitel zároveň, či zcela naopak.
    Jak vidím pobit na zemi Midgard, opět jsem našel dva pohledy, které se mohou vzájemně doplňovat - je to „škola“ duší, a zároveň i duchovní „bojiště“. Kdo koho učí, jsem si v podstatě odpověděl v bodu víše, kdo s kým bojuje? To, ač se jeví jako jednoduché, však mi také není až tak jasné. Někdy, jak pozoruji celé to hemžení kolem, se obávám, že každý bojuje s každým.
    A za třetí se musím ptát na otázku nejtěžší - a jaký je vlastně ten „Záměr“? Vždyť to je to, co mnozí neustále hledají, a ne a ne jej objevit. Mnozí najdou nějaký ten střípek ze „Záměru“, každý ten svůj... a začnou jej vydávat za Záměr celý a konečný, a pak se nedokáží domluvit, a vznikne boj, někdy otevřený jindy skrytý...
    Takže vlastně slovy klasika zase jen: „vím, že nic nevím…“
    Z mého dosavadního, skromného pohledu to vypadá, že vše, co zde lidé zažívají je to, co zažít mají, měl by si projít každý tím co nechápe, aby si to zkusil na vlastní kůži. A nejen jako jednotlivec, ale asi i jako etnika, národy, státy... To, že si lidé mají prožít pády a vzestupy, však není totéž že „musí“! Myslím, že každý v životě neustále naráží na možnosti řešení a záleží tedy jen na jeho volbě. To je ta škola. Buď zvolíš cestu vzhůru a posuneš se, nebo ne a propadneš. Někdy je ten propad však hodně drsný. Viz dnešní dění nejen za naší západní hranicí, ale na celé zemi Midgard.
    Život zde je tedy dobrodružstvím, cestou, na které nás potkávají věci, jež mají smysl. Nelze tedy jednoznačně říci zda ono dění je proti „Záměru“. Někomu pomůže rada, jinému ukázání směru, dalšímu postrčení, jinému zas jen kopanec do zadnice, aby se probral, ale spoustě nestačí ani to, musí se dotknout zla aby jej poznali a pochopili. To je můj osobní pohled na všechno dění.
    Však nechci jen tak přihlížet a čekat co z toho všeho vzejde, to určitě není mou cestou, ale snažím se své myšlenky, poznatky i zkušenosti šířit těm, kdo o ně stojí, dál. Snad někomu pomohou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rudolfe,
      díky za názor. Mám jednu otázku či názor hozený do placu. Psal jste:
      "...Buď zvolíš cestu vzhůru a posuneš se, nebo ne a propadneš...",

      Zároveň jste napsal:
      "...abych přišel někomu pomoci ať již nějakému jednotlivci či skupině prožít co on(i) by prožít měl(i)..."

      Teď si nastolíme hypotetickou (ale v historii snad miliardkrát uskutečněnou) situaci, kdy někdo si má například prožít zkušenost přijít o blízkého násilným činem či jinou tragédií způsobenou někým jiným. Máme tu nyní na jedné straně "oběť", na straně druhé například jejího druha/družku/syna/otce apod. a na straně třetí "násilníka".

      Bez onoho násilníka, ale i oběti (úkladná vražda či neúmyslné zabití) by k získání zamýšlené zkušenosti (brutální ztráta bližního) nemohlo pro toho, kdo přišel o blízkého, dojít. Je tedy v tomto případě konání "násilníka", použiju-li Vaší terminologii, cestou dolů a tudíž propadnutím? Je ukončení života oběti tragédií či ztrátou dalších možností získávat zkušenosti v životě? A nebo jde o onu pomoc někomu druhému, o které jste psal a tedy cestou vzhůru, protože jde o pomoc?

      Je mi jasné, že s hodně nezaujatým pohledem se tu nabízejí dva pohledy. Jeden ryze lidský (bolest, utrpení, žal,...) a druhý - pohled Ducha/Duše, která zná toho všeho důvod.
      Tím odpovím na jednu nedávnou otázku některých z diskutujících, kdy přemýšleli nad důvodem, proč si nepamatujeme minulost, proč při narození přicházíme o vědomost či povědomí předchozích životů apod. Neznalost či neschopnost vidět věci z vyššího nadhledu může být (podle mě) konstruktivním záměrem, protože když by účinkující v našem hypotetickém případě znali souvislosti, pak by daná zkušenost pozbyla své váhy a tudíž i účinku.

      Vymazat
    2. Michale, díky za rozvynutí té mé věty, později jsem si při venčení mé smečky uvědomil, že jsem ji napsal nepřesně, ale asi jinak bych to neuměl, nechtěl jsem ji rozvádět do důsledku, a přesně pro to co píšete. Ano, s touto otázkou či názorem se setkávám dlouhá léta, zatím bez řešení, Já nevím zda je to cesta vzhůru, či dolů, v čem je pomoc či zamezení dalšího poznání, a kdo je obět... (a když nad tím teď přemýšlím, zda je vůbec nějaké dolů?), nevím jak bych se třeba já osobně v tom hypotetickém příkladu zachoval, a nechci jej určitě zažít, protože bych jej asi nezvlád. Vím, že mne dokažou rozhodit „menší“ věci, nespravedlnosti, lži, pomluvy a že to ve mně někdy dlouho leží než se nad to povznesu a přijmu to jako lekci… dlouho jsem se učil, a to stále probíhá, odpouštět, ale v onom případě bych za sebe nedal ruku do ohně, že bych se na takový čin dokázal podívat z nadhledu a přimout jej. Nevím, jen doufám a věřím v to, že funguje jistá zákonitost příčiny a následku, a že si tu cestu příčin dokážeme vytvořit, připravit... uf, zase ze mne vypadlo zkratkovité klišé, ale věřím že mne chápete... dalo by se o tom diskutovat asi do nekonečna a na nic kloudného nepřijít.
      Ten váš závěrečný odstavec to je něco s čím stoprocentně souzním! Ne jen že nechci zažít uváděný příklad, ale též jsem velmi rád že si nepamatuji. A v tuto chvíli mého žití nemám osobně ani zájem projít třeba nějakou regresí a události minulých životů si zviditelnit. Přesně jste to vystihl: pak by daná zkušenost pozbyla své váhy a tudíž i účinku.
      Zase cítím, že jsem spoustu věcí nenapsal, nezodpověděl a přitom použil spoustu slov...

      Vymazat

    3. Pane Svobodo, já jsem například regresí do minulých životu prošla a díky nim jsem „pochopila“ proč se určité věci kolem mne dějí. Pochopila jsem, že lidé v mém blízkém okolí mi „hrají role“, abych mohla prožít to, co mám. Můj manžel- agresor mne dovedl k „ezoterice“…začala jsem číst, pátrat – hledat…kdybych měla „pohodové“ manželství, asi by mne to ani nenapadlo. Až manžel z mého života odešel, poděkovala jsem mu za to, že mi v mém životě „zahrál“ tuto (pro mne velice destruktivní) roli. Odpustila jsem mu. Ale až po tom poznání…………nyní už po tom všem, regresi nevyhledávám. Vím, že je vše tak, jak má být.


      Vymazat
  9. Vyššie bytosti nezasahujú do diania na tejto materiálnej úrovni bytia. Je to nežiadúce, pretože človek sa musí sám (alebo v skupine) dostať na úroveň vedomia, kedy sa môže posunúť vyššie (a každý tú možnosť má). Jedinou výnimkou pre zásah je nejaké vážne narušenie kozmickej rovnováhy. Zároveň je výhodné dovoliť zlu robiť s nami to čo s nami robí. Je to pre nás tréning. Niečo ako keď imunitný systém potrebuje baktérie a choroby, aby zostal vo forme. Nie nadarmo sa vraví "všetko zlé je na niečo dobré".

    s0lar

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdysi jeden můj známý napsal: Je zbytečné hledat mezičlánek mezi předchůdci člověka a "člověkem rozumným". Ten mezičlánek jsme my, člověk rozumný teprve přijde....

      Vymazat
    2. Bezpodmínečnou součástí Existence je Tvořivost. Nelze říci, která část Existence byla prvotní v počátku Tvořivosti. Bez tvořivosti není veškerá existence možná (Celistvost). Vše co existuje svým způsobem tvoří, ať již bezděky nebo smysluplně, nemůže jinak. Existence naší civilizace je úzce spojena s kulturou, jinak řečeno „lidovou tvořivostí“. Pokud my lidé přestaneme přirozeně tvořit, začneme nejprve ne-tvořit (konzumovat), potom pi-tvořit (pozměňovat - neboli tzv. „vylepšovat“) a nakonec dospějěme do konečného stádia Netvorů… (tvoří za nás roboti) se všemi důsledky z toho vyplývajícími (neprošli jsme civilizačním testem Kvality). Takto to ve mně zní .

      Velmi krásně to popsal Chálíl Džibrán:
      Pak řekl oráč: „Promluv k nám o práci“
      A on odpověděl, řka:
      Pracujte, abyste mohli udržet krok se zemí a s duší země. Neboť zahálet znamená odcizit se všem ročním obdobím a vystoupit z toku života, který plyne vznešeně a s hrdou pokorou k nekonečnu.
      Když pracujete, jste flétnou v jejímž srdci šepot hodin mění v hudbu. A kdo z vás by chtěl být němou a tichou šalmají, když vše ostatní zpívá v souzvuku?

      Vždycky vám říkali, že práce je prokletí a námaha neštěstí. Já vám však pravím, že svou prací naplňujete část nejzazšího snu země, která vám byla přisouzena, když se onen sen rodil.
      Zabýváte-li se prací, milujete vpravdě život a milovat prostřednictvím práce je důvěrně znát nejskrytější tajemství života.

      Jestliže však ve svém trápení nazýváte zrození strastí a udržování těla prokletím napsaným na vašem těle, pak vám říkám, že jen pot vašeho čela může smýt to, co je tam napsáno.
      Říkali vám také, že život je temnota, a vy unaveni opakujete to, co hlásali unavení.
      A já pravím, že život je skutečně temnotou, není-li v něm úsilí, a veškeré úsilí je slepé, není-li spojeno s poznáním, a všechno poznání je marné, není-li spojeno s prací, a všechna práce je planá, není-li spojena s láskou.
      Když pracujete s láskou, spojujete se sami se sebou, jeden s druhým a s Bohem.

      Co to znamená pracovat s láskou?

      Je to tkát látku z vláken odvíjených z vlastního srdce, jako by onu látku měl nosit ten, koho milujete.
      Je to stavět dům tak láskyplně, jako by tam měl bydlet ten, koho milujete.
      Je to sít semeno s takovou něhou a sklízet žeň s takovou radostí, jako by její plody měl jíst ten, koho milujete.
      Je to nabíjet vše, čemu dáváte tvar, dechem svého vlastního ducha, a vědět, že nás obklopují a pozorují všichni požehnaní mrtví.

      ‚Často jsem slyšel opakovat jakoby ze spánku:“Ten, kdo otesává mramor a nalézá v kameni tvar své vlastní duše, je vznešenější než ten, kdo kypří půdu. A ten, kdo se zmocňuje duhy, aby ji rozprostřel na plátno k zobrazení člověka, je víc než ten, kdo vyrábí sandály pro naše nohy“.
      Já však pravím, a to ne ve spánku, nýbrž v plné bdělosti poledne, že vítr promlouvá stejně něžně k obrovitým dubům i k nejnepatrnějším stéblům trav.
      Jen ten je veliký, kdo mění hlas větru ve zpěv, oslazený vlastní láskou.

      Práce je zviditelněná láska.

      A nemůžete-li pracovat s láskou, ale jen s nechutí, pak bude lépe, když opustíte své dílo, posadíte se u chrámových vrat a budete brát almužny od těch, kdo pracují s radostí.
      Neboť pečete-li chléb lhostejně, pečete hořký chléb, který sytí hlad jen napůl. A nelisujete-li rádi hrozny, vaše nelibost nakape do vína jed.
      A zpíváte-li třeba jako andělé a nemáte zpěv rádi, uzavíráte lidské uši hlasům dne i hlasům noci.
      Chalíl Džibrán – Prorok – Zahrada prorokova
      J.K.

      Vymazat
    3. Tak zrovna tato knížečka Prorok už je starší. To jsme o Euromedu ještě neměli ani páru. A kdyby se podle této knížečky muslimáci řídili, hned by to vypadalo jinak.
      To mě spíše přišel divný zde překlad několika článků, kde to ve více dílech vyznívalo, že naši předchůdci a jediní dobří byli lidé/stát/kultura, která teda měla obývat Velkou Tartárii, ale ta jména a zvyky zrovna slovanské nebyly. Při čtení jsem měla pocit, že někdo vyhmátl příležitost, kdy se do podvědomí čím dál víc lidí dostává téma Velká Tartárii, a tak tam zapasoval muslimy, abysme je jako viděli v lepším světle a div je neuctívali jako naše předky.

      Vymazat
    4. Alexandrie,
      Tartárie byla mnohonárodnostní a tedy i multikulturní státní útvar, kde vedle sebe existovalo hned několik náboženství (nestoriánství, islám, ariánství, zoroastrismus). V žádném případě to nebyl jen slovanský stát, protože kromě Slověnů, Venedů a Árijců tu žili i Mogullové, Skyfové, Sarmati, Kipčaci, Rusové, Peršani, Turci,... a to jmenuji jen ty největší a nejznámější kmeny.
      A co se týče islámu, řeknu jen tolik: existuje původní, koránický islám a je "islám uřezávačů hlav". Stejně jako například existovalo křesťanství Katarů nebo husitů a "křesťanství" španělských conqistadorů.

      Vymazat
    5. Mogulové, Mughalové, Peršané, Sarmati, Kipčaci nebyli muslimové, ani islámisté, ale ismailité. Dodnes tuto původní víru uctívá mnoho lidí od Pamíru po Atlas, hlavně v těch podhůří hor. A rozhodně to není žádná sekta. A dodnes uznávají jen jednoho vůdce Aga Khana - agachána.
      nenimito

      Vymazat
    6. To J.K.: Čo je tvorivosť? Čo je parazitizmus? GP = globálny parazit...?!
      Tvorivosť = rozvoj, parazitizmus = brzda rozvoja. Kto sedí v kostole v nádeji, že bude z neho lepší jedinec(ovca), môže sedieť v garáži v nádeji, že bude z neho najmodernejšie auto. Takže je to len a len v každom z nás, akú cestu si zvolí - a to je podstata na našej existencie tu. Individuálny rozvoj k všeobecnému prospechu, nie stádovitosť a parazitovanie na tvorivosti.
      Z&Z

      Vymazat
    7. Žádný koránický islám neexistuje, existuje jen jeden islám a ten klidně řeže i ty hlavy. Nevím proč se stále hledá ten pravý, neagresivní, když takový není. Navíc takový hledač je okamžitě označen za odpadlíka a příjde o hlavu.
      Viz zabíjení následníků po Mohamedovi.
      Historie Balkánu je známá a jak se chovali Turci je také známo, muslimové jsou prostě takoví jak napsala Alexandrie.
      Eva

      Vymazat
    8. Netuším, jestli existuje něco jako koránický islám, ale myslím, že existovalo učení ismailitů - Izmajlov (Ismagilov), viz. https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2017/12/kutz-tartarologie-8.html
      Tato učení nesouvisí s azbukou, kterou dotáhl Kyril s Metodem, ale s Moguly - Mughaly. https://cz.pinterest.com/pin/422212533794434071/
      Naprosto vůbec v ničem nesouvisí s následníky Mohameda, tedy až na podobné písmo.
      A hisTorie Balkánu není známa vůbec v ničem:-)
      Ano, muslimové(mohamedáni) mohou být takový, jak psala Alexandrie, ale ti nesouvisí s Tartárií. S tou velmi často válčili po boku Windsorů a Habsburků.
      nenimito

      Vymazat
  10. Myslíš si, že to, co se tu děje, se děje proti záměru Boha/Vesmíru/Tvůrce/Stvořitele/Univerza/Všehomíra či jak je libo?
    -----------------
    Zdravím dobré Duše a na tuto konkrétní odpovím ano i ne zároven.
    Z jisté části se zde Záměr (Zdroje) asi i naplnuje (necítím se však plně kompetentní komplexně to posoudit ), a z jisté části se kdosi snaží část Záměru pokazit a ten konkrétní problém vidím hlavně ve svobodném vývoji člověka zde na Zemi.
    Svobodný vývoj člověka je zde záměrně potlačen ve prospěch pár entit "co si hrajou na Boha", snažíce se mu asi tímto priblížit když jiné jejich cesty selhaly...

    OdpovědětVymazat
  11. Podle mne se nic nemuze konat proti zameru Tvurce/Boha.
    Pokud maji bytosti svobodnou vuli, tak se to i dalo cekat.
    Jinak musim pri odpovedi na tuhletu i minulou otazku konstatovat, ze to moc v hlave srovnany nemam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty Syčáku :-)
      "musim pri odpovedi na tuhletu i minulou otazku konstatovat, ze to moc v hlave srovnany nemam."
      Toto je podle mne ten nejlepší postoj, protože má v sobě potenciál motoru, který žene vpřed hledat odpovědi, ale hledat i otázky. A pak lze nalézat nové věci :-)

      Vymazat
    2. Diky.
      Zatim se drzim jedny zasady:
      Nikomu a nicemu neublizovat a pouzivat mozek a intuici.
      Lucidni sny, hromadny meditace apod vynechavam, nejsem si jisty tim, ze je to pro mne dobry.

      Vymazat
  12. Takže :
    Nikto na mna nereaguje, každý si ide svoje.
    Kedy sa všetci prebudíte?
    Každý hledá anjelov, boha atd.....
    Uvedomte si, že to všetko je iba vytvárané Vašou MYSLOU!!!!!
    Minulost je iba nepodstatná, roky a životy sú nepodstatné.
    Prečo tu bol mílnik rok 2012?
    Bol tu preto, aby si sa zobudil.Máš jedinečnú šancu na prehliadnutie HRY.
    Všetko je to iba hra v ktorej hrajeme svoje úlohy.
    My sme tu vždy boli a budeme. Nepotrebujeme získavat žiadne skúsenosti a zážitky.
    Mal si už na očiach 3-D okuliare?
    Presne o tomto to je. Nie je žiadny čas a priestor,žiadne dimenzie.
    Ako dlho sa budete ešte HRAT?
    Uvedomte si, že ste MYSEL, ktorá sa sama so sebou hraje. To čo ju napadne to hned JEVšetko si iba ,,živo" predstavujete.
    Pochopte prosím, že Všetko, Všetko, je iba HRA NA NIEKOHO A NIECO.
    Premýšlajte a odstránte svoje JA /individualitu / a prídete na to čím ste.
    STE IBA MYSEL.
    https://www.facebook.com/princeznabojovnicexena/posts/1629868613946330:0

    OdpovědětVymazat
  13. Aký má zmysel hladat niečo.
    Aký má zmysel cestovat a utvrdzovat sa v niečom. V čom spočíva hladanie?
    Co vlastne všetci hladáme? A Načo? Ak si inteligentný a začneš hladat, tak si daj prvú otázku.
    Co som? Odkial vznikla tá otázka? Z MYSLE. Kde je začiatok všetkého? Vnímaš vobec, že je to myšlenka, ktorá je vyslaná z MYSLE?
    Tým sa vždy všetko začína. Uvedom si, že príde prvotná Myšlienka, ktorú mysel vie rozviest do abstraktností.
    Ak chceš prerobit barák, zahradu, sklípek atd..... Co je prvý impulz?
    Je to Myslienka.Myslienka je z MYSLE. Alebo nie?
    Takže tam to začína. Kto niekedy študoval mysel? Nikto v celej historii planéty TERA. Nebol to ani Ježiš, ani nikto pred ním, ani potom Ani ATLANTANIA
    Studoval som smaragdové dosky THOVTA z Atlantídy.Po všetkých bádaniach som prišiel k záveru, že je tu iba mysel, ktorá sa na niečo hrá.
    Všetko som prežil v snoch, viem o čom hovorím,trvá to už asi 10-rokov.
    Nepíšem komenty na weby, pretože to nepovažujem za nutné. Každý má svoj čas kedy sa prebudí.Viem ale jedno. Rok 2012 je tu pre tých, ktorí chcú opustit túto hru a pre tých to píšem. JE TO KOD / Ak si pripravený -nemusíš utekat /

    OdpovědětVymazat
  14. Napíši svůj názor, ale prosím, abyste mě nekamenovali. Člověka stvořil někdo, čemu říkáme bůh, stvořitel, vesmír, nevím co ještě. Jistě chtěl odvést skvělou práci a podle toho také člověk takový byl. Adam a Eva v ráji. Pak přišel nějaký predátor, který je z toho ráje vyhnal a tam jsme zůstali dodnes. Recyklujeme se v nějakých reinkarnacích, hrajeme tady divadla podle toho jak kdo píská. Odůvodňujeme si to tím, že jsme jednou hodní, podruhé zlí, abychom zažili všechny zážitky,emoce, které jsou možné. Já myslím, že jsme všichni už za ty tisíce let prožili naprosto všechno a proč to pořád opakovat. Podívejme se na dnešní Svět? Větší hnusota tu snad ještě nebyla. Zabíjení, drogy, korupce, vykořisťování, invaze, denní strašení zprávami, že by z toho jeden umřel. Poradí někdo jak tenhle kolotoč ukončit a už se nikdy na tuto sice krásnou planetu, ale zotročenou pro její obyvatele nenarodit znovu? Já už mám nějak dost a už to nechci opakovat znova. Pokud bych měla svobodnou vůli, tak bych nejspíš těm v tom světelném tunelu řekla, že už stačilo a zpátky na Zem už nechci jít, ale to jaksi asi nefunguje, takže kde je chyba. Zpět se narodíte, někam, do nějaké rodiny, prožijete traumata, pak prožijete traumata s partnerem, buď s ním zůstanete do smrti, což se v poslední době děje zřídka, nebo zůstanete sami a tím ten život končí a pak umřete. Z toho mi vychází jen jedno, jsme tady potravou pro jinou entitu, která žije ne z našeho štěstí jako Eva a Adam v ráji, ale z našeho neštěstí, našich divadelních her, které hrajeme podle jejich scénáře, jinak mi to hlava nepobírá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonym-ná 31. 01:21 - Keďže podobné úvahy (potrava pre inú entitu) "trápili" aj mňa, napíšem odpoveď...
      Časom (aj vďaka Michalovím príspevkom - vysvetleniam) prišlo (dozrelo) poznanie (MOJE a týka sa dneška - zajtra môže byť úplne iné...) že všetko je o rozhodnutí. Ak chcem byť využívaný / zneužívaný entitami (Anchroni??? Anchronti???), manžel-kou(om), nadriadeným, sociálnym systémom.... atď., atď.... Tak budem. Ak to čo nechcem, nebudem podporovať - tak sa mi to prestane diať. Samozrejme vo všetkých dejoch je zotrvačnosť - ak sa 30 rokov "rochním" v bahne, investujem všetku svoju energiu do vybudovania "bažiny" - tak za týždeň to nepretvorím na lúku (les, čistú studničku...).
      - Stačí si predstaviť zarastenú starú záhradu:
      - 1.) určite je jednoduchšie (teda ako pre koho...) všetko vyrúbať, vytrhať korene, nabehnúť tam s buldozérom, zničiť všetko staré a podľa katalógu "kúpiť" novú záhradu. Rok, dva sa o ňu budem starať, ale prestane ma to baviť/tešiť (lehce nabyl, lehce pozbyl). A po pár rokoch som tam, kde predtým.....
      - 2.) alebo ju postupne začnem prerezávať, presvetlovať, pretrhávať... Zmením k nej (vytvorím nový) vzťah.
      K bodu 1.) som frustrovaný, chcem zmenu - dám reštart (zomriem a opäť sa narodím) - to môžem robiť do nekonečna... Samozrejme i to je cesta.
      K bodu 2.) prijmem (znovu prevezmem) zodpovednosť za seba a svoje predchádzajúce rozhodnutia a dám do poriadku čo sa dá - začnem si sám seba oveľa viac vážiť. - Znie to ako klišé, ale je to tak.
      Jediné čo sa naozaj nedá je utiecť sám pred sebou.... A je jedno či na inú planétu, vesmír, dimenziu....
      Ešte k frustrácii (dpresiám) - potláčanie nepomôže, ani premalovanie na ružovo. Treba to prežiť! Dovoliť si pocit beznádeje. Že je všetko na h..., Nieje to ľahké... Ale ide to :-) (úsmev na povzbudenie). Mne toto obdobie trvalo roky...

      p.s.1: mne osobne pomohli asi dve poznania: - Som sám za seba, na mne samom nikomu - naozaj nikomu - nezáleží... Tak prečo sa nemám mať rád ešte aj ja sám ???
      Ale hlavne - Každý jeden (ako Bytosť) predstavujeme Jeden Vesmír - ten náš... Buď sme ochotný zdielať (pocity, názory...) s inými Bytosťami a prijať, že proťajšok to má "inak" ako ja, alebo začneme pretláčať svoj názor...

      p.s.2: teraz keď som napísal p.s.1, už Ti Nenimito neodpíšem na komenár pod článkom "Sága - Cestovatelé věčnosti" z 30.7.2018 o 22:28 :-) To by som Ti už začal vyvracať Tvoj pohľad...

      Peký deň...
      Miki

      Vymazat
    2. Miki, zrovna Tvůj komentář by mne zajímal:-)
      Nepsal jsem, že můj názor je skvělý nebo pravdivý, jen mne jednou napadl při podledu na to, jak "rostou" děti v rozmezí pohledu 3-6 měsíců. Kdy během pár měsíců "najednou dospějí" v předškolním věku a zkoušel dávat do souvislostí. Nic svetoborného, jen názor:-)
      nenimito

      Vymazat
    3. nenimito, poprečítaní Tvojho komentáru (z 30.7 o 22:28), som si spomenul na film "Hostitel" (The Host) rok vydania 2013 https://www.csfd.cz/film/268022-hostitel/prehled/ - sci-fi, nezvyklá zápletka - inplantácia duší. Zvláštne je, že Ľudstvo sa po tomto zákroku stáva slušným, mierumilovným - proste Raj na Zemi...
      Film, ale bude asi opak toho, čo si myslel Ty - inplantovaním "školských programov" sa stávame horšími (ale opäť unifikovaný). I keď - asi v oboch prípadoch niesme sami sebou.... Ale ktovie? - narážam na to, že kto som, zistím naozaj asi až pri odchode na "druhú stranu"...
      Poznám veľa ľudí čo tvrdia, že prvé spomienky majú až od 6-8 rokov. Asi to bude ako so snami - sníva sa každému, ale nie každý si sny pamätá...
      A k spomienkam do 4-och rokov veku som chcel len dodať, že mozog má kopu roboty s ovládaním tela (nervové prepojenia) a na ostatné mu "neostáva" kapacita. A možno opätovné zvládnutie tela je tak náročné, že frustrovaná bytosť vytesní všetky spomienky na toto obdobie.
      Moja opakujúca sa spomienka je (z rôznych situácií) na to, že som narástol a tam, kde som sa v pohode vopchal, sadol, vyliezol - sa nezmestím - a dosť ma to prekvapovalo... Keď si spomeniem na autoškolu, jediné čo si pamätám je, skúšanie zosúladiť všetky končatiny. Cesty kadiaľ sme jazdili moc nie. Ani dnes si moc cesty nepamätám - zapínam autopilota.
      Ešte mi napadlo - čo ak sme prepojený na "inú dimenziu" a spomienky vkladáme tam. Potom ak začneme navštevovať školu, sa toto spojenie preruší??? Takže Tvoja úvaha je minimálne zaujímavá.
      V podstate som napísal to čo som chcel napísať včera, len som si lepšie utriasol myšlienky (slová) - je to skôr doplnenie, ako oponovanie...
      Toľko zasa môj názor. Ak sme sa nezhodli, nič sa nestalo... A ak áno, výsledok je ten istý :-)
      Pekný deň...
      Miki

      Vymazat
    4. Miki, vyjádřím se jen k tomu filmu (zbytek je velmi zajímavý, ale nemám k němu zatím co říct). Film velmi zajímavý, ale v podstatě ten ráj na zemi byl ne díky lidem, ale mimozemšťanům v nich. A ti mimozemšťani vlastně byli invazivní. K tomu mi to přišlo jako loutky, něco jako v Equilibriu.

      Vymazat
    5. Miki, kdo by neznal GIF od Iv:-)
      http://3.bp.blogspot.com/-zS42NyeUlP0/Vo_VPtF70aI/AAAAAAAAEqE/XJEaGS_s0Fg/s196/S%25C3%25ADla.gif
      Pamatuji, že když jsem na něj kdysi koukal, tak asi ve 1/3 filmu jsem si říkal, že je dobře, že nejsme takhle suprdokonalý, jak píše Alexandrie, bez emocí a citů. Z té nudy by mi asi švihlo.
      Na druhou stranu, je teoreticky klidně možné, že i ta naše božská jiskra není původem Země, jen prostě není takhle "dokonalá":-) Li Hongzhi dokonce napsal něco ve smyslu, že Země je smetiště nenapravitelných duší. Zřejmě těch ovládaných emocemi? :-)
      Ano, můj názor je, že teutoničtí Habsburkové povinně zavedli "nárok na bezplatné školní vzdělání" s většinovou výukou katolicismu, právě z důvodů relativně čerstvě inkarnované duše, a tím i celkem jeddnodušší přeprogramování, teorie. (za chvilku bude úplně stejná zákonná povinnost na všechna očkování, asi ze stejného důvodu)
      Také jsem četl různá vědecká pojednání(teorie) o vývinu v předškolním věku. Nejvíce mi zarazil názor, že člověk do 4-5 špatně zaostřuje a tím v podstatě špatně vidí, nevím. Já v té době už četl a brýle na čtení jsem "chytl" asi před rokem.
      Asi jsem to měl od mala trochu opačně, vždy jsem byl překvapen, že dosáhnu na větve, které před tím byly nedosažitelné.
      A autoškolu jsem měl už v 16-ti s poznámkou, že sk.B platí až od 18let.
      Nevím, jestli je to jiná dimenze. Ale myslím, že to propojení je tam, kde je původ duší:-)
      I Tobě hezký den...
      nenimito

      Vymazat
  15. Miki,děkuji za komentář, to co píšeš, jsem už dávno pochopila,teď žiji život, že jsem spokojená, mám se ráda, dělám si radosti, nemám deprese, ale ptám se jak tento koloběh ukončit. Nikoho svými energiemi už nekrmím, vím, kdy je hranice pomoci a kdy už je to o vysávání. Ti lidé to také rychle pochopí. Ale pokud umřu, tak mi vymažou pamět a mohu to vše absolvovat znovu což nechci. Tak co s tím,to neví asi nikdo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkusím...
      Myslím, že existuje mnoho způsobů, jak něco zjistit. Ale nejsem si jist, že to, co lidé nakonec zjistí, je to, co CHTĚJÍ zjistit. Už několik zde napsaných komentářů, bylo ve smyslu, že to v podstatě není důležité, i když každý je zvědavý:-) A že to nej je plně vědomý přítomný okamžik. Ale na to musí asi přijít každý sám... v daném Čase.
      Píšete, že "jsme všichni už za ty tisíce let prožili naprosto všechno a proč to pořád opakovat". Nemyslím, jednak jsou lidé nepoučitelní, často proto, že nepochopili poučitelnost, a jednak má podle mne každá duše jiný Zero Time(podle Tesly).

      Můžu max. navézt tu šipku, kam byste chtěla:-) Ale opět, nic světoborného, spíše jen ta šipka...
      https://www.kundalini-jogin.cz/vedome-sneni-a-reinkarnace/
      "Myslím si, že to, jak zapomínáme na jiné reality má asi svůj dobrý důvod. Je to totiž součástí naší "Máji" iluze, která obestírá naše vědomí záměrně. Každá realita má své zákony a patří k ní i reality astrálů, kde trávíme čas, před každým zrodem. I zde je tedy možné vysledovat proč si nepamatujeme na období strávené v této realitě. Ke všemu dochází právě proto, abychom se plně soustředili na pochopení smyslu naší reality a udrželi si své vědomí v přítomném okamžiku našeho světa."

      A nebo už i zmiňovaný zde Michalem román od Jacka Londona - Tulák po hvězdách.
      nenimito

      Vymazat
    2. Čo chcete ukončovať ? Vývoj ku skutočnému človeku ? na akých vibráciách budete prechádzať do "medzidobía" na takých sa vrátite . Nik Vám pamäť nevymaže, nemusíte si nič pamätať, iba pocit spojený so bývalým zážitkom /vibrácia/ zostáva, a podľa toho aká/aký bude/ v novom živote, budete vedieť či idete dobre. - A k tomu BOHU, ja si občas vyvolám výrok majstra Osha : " Není iného Boha, než život sám". Bo

      Vymazat
  16. http://www.pravidlazivota.cz/pz2_merkaba.htm#pz2:47merkaba

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez alespoň elementárního popisku, jak odkaz souvisí s tématem, budou příště takovéto komentáře mazány jako nevyžádaná reklama!

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů