9. 12. 2015

3D, 5D a další "reality"

(Vše zde uvedené je jen a pouze můj osobní názor)

Nedávno jsem na Svobodném vysílači poslouchal pořad s Jaroslavem Chvátalem (matrix-2001.cz), kde krom mnoha dalších zajímavostí zaznělo pro mě něco velmi přijatelného ohledně "dimenzí", tolik propíraných ezoteriky. Konečně něco rozumného, nikterak se to ve mně nešprajcovalo a vůbec - podporovalo to můj názor na danou věc. 
Podstatou rozdílů mezi tzv. 3D, 5D a dalšími realitami nejsou odlišnosti mezi nimi, nýbrž odlišnosti v rozpětí našeho vědomého vnímání reality. Není žádná dimenze 5D, kam se upíná pozornost mnoha duchovně založených lidí, ani 6D či 72D. Vtip je v tom, že realita je pouze jedna, ale my, lidské bytosti, pěti smysly svých fyzických těl vnímáme pouze její zlomek. A tento zlomek je naší 3D realitou.
Nacházíme se však na prahu doby, kdy se krajní meze našich pěti fyzických smyslů postupně spontánně rozšiřují, čímž se nám dostává možnosti vnímat zase o krapet větší část reality. Zpočátku mozek, který zpracovává impulzy z rozšiřujících se fyzických smyslů, tyto vjemy předkládá naší nepřipravené vědomé mysli v neúplné či zatím pokroucené podobě. Dost možná jde jen o změny v odfiltrovávání informací proudících z fyzických smyslů a dál pak mozkem zpracovávaných. Snad právě proto v současnosti člověk využívá jen nevelkou jeho část. S postupným rozšiřováním vědomí však bude docházet i ke zvyšování aktivity v tuto chvíli ještě neaktivních částí mozku, který pak bude pro naše bdělé vědomí informace přicházející ze smyslů zpracovávat ve větším a větším objemu.

Setkávám se jak osobně, tak i z vyprávění lidí kolem mne s tím, že například můžeme na různých místech v různých okamžicích vnímat vůně a pachy, které nemají zřejmý původ. Zrovna tak v zorném poli lze zaznamenávat záblesky, různé pohybující se světelné objekty nebo barevně pozměněnou určitou oblast vnímaného obrazu, zrovna tak jevy podobné fata morgáně nad rozehřátou silnicí a další zvláštnosti. Toto zažívá více lidí, než by se očekávalo, protože většina se o tom nikomu z různých důvodů nesvěřuje.

Předpokládám, že výjimkou nebudou ani ostatní fyzické smysly - sluch, hmat a dost možná i chuť. Souběžně s tímto fenoménem se pravděpodobně budou rozvíjet (u mnohých lidí tomu tak je již nyní) smysly další, ne nutně založené na fyzickém těle, které lze zatím jen těžko definovat slovy, protože názvy pro ně prostě ještě nejsou. Postupně však tyto "fantomové" jevy v našich smyslech budou dostávat stále jasnější a konkrétnější podobu, která nám umožní vnímat realitu/bytí v širším spektru.
Přechod do tzv. 5D tedy není jakýmsi vyšuměním (převibrováním) kamsi jinam, do jiné dimenze (podle mnohých guru k tomu je prý dokonce nutné ukončit současnou inkarnaci), nýbrž "pouhým" zvýšením vnímavosti našeho těla a bdělého vědomí. Zcela přesný pojem je ono známé "rozšířené vědomí". Jen již nebude podmíněno hlubokou meditací, hypnózou či dalšími technikami. Toto rozšířené vědomí pak už bude normálním běžným bdělým stavem, zrovna takovým, v jakém jste nyní, když čtete tyto řádky. Jen vás pak už nerozhází, když si to vedle vás skrze zeď profrčí bytost nebo entita prazvláštního tvaru i povahy.
Pro náš mozek může být v současné době těžké pochopit, jak by mohly tyto nově objevované části reality zaplňovat tentýž prostor (naši 3D), protože pro něj je vnímaná realita již plná a nelze ji plnit dalšími objekty. Stačí si však představit, že i nyní vnímáme souběžnou existenci světla a tepla (elektromagnetická vlnění o různých vlnových délkách) v tomtéž prostoru - třeba při posezení u krbu. A přičtěte si klidně i vůni smůly. 

Připusťme však na chvíli, že naše smysly nejsou konečné a v tomtéž prostoru najednou mohou rozeznat i další "reality" - energetická pole jako je např. aura, nálady lidí okolo, jejich zdravotní stav, vnímání jejich minulosti, jejich myšlenek atd. A kdo nepatří mezi ty, co se drží u zdi, si může dosadit i vnímání existence jiných forem bytostí.
Dalším názorným připodobněním by mohlo být vnímání zvuku člověkem a netopýrem. Námi slyšitelné frekvence jsou onou 3D realitou, kdežto frekvence, které slyší netopýr, ale my už ne, si lze představit jako 4D. Podobný rozdíl nalezneme i ve zrakovém vnímání: některá zvířata vidí ve spektru, jež my vnímáme jako teplo (infračervené spektrum elm. vlnění), tudíž vidí i v (pro nás) absolutní tmě. Oproti přicházející době jsme na tom asi jako člověk, který se narodil bez zraku, sluchu a čichu, bez rukou a nohou, bez schopnosti vnímat teplo a doteky - a člověkem, který má všechny smysly v pořádku.

Takže až někdy uvidíte třeba na zahradě věci či bytosti, které tam podle logiky prostě být nemohou, nepropadejte panice, ale užijte si to, protože ony tam byly i předtím, ale vaše smysly ještě nebyly schopné je zaregistrovat.


Vím o dalších "špecích", kdy funkce jednoho smyslu lze přemístit do smyslů jiných (vidět ušima, prstem na ruce .....). Stejně tak by to chtělo se zmínit o potřebě výše popsané rozšířené vnímání ovládat, protože například jet autem a z ničeho nic nekontrolovaně vše vnímat jako vířící proudy různě zhuštěné energie nebo vidět přímo před nárazníkem pohybující se nehmotný objekt není zrovna bezpečné. Ale to už by bylo na podstatně delší povídání ....



(©)2015 myslenkyocemkoli.blogspot.com
Článek je povoleno publikovat v celé a nezměněné podobě s uvedením zdroje.

16 komentářů:

  1. Velmi pěkně, logicky a srozumitelně napsáno, to mám rád.
    Jen mi nejde do hlavy jak někdo takto racionálně uvažující zároveň dokáže bez jakýchkoliv důkazů obhajovat existenci termojaderných bomb v roce 1785.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zde nikdo nic neobhajuje, zde jsou predkladany myslenky o cemkoliv. jak s nimi kdo nalozi, je jen jeho problem. nekdo buduje, nekdo se snazi chapat, nekdo se nesnazi vubec nic a nekdo ani jedno, jen podryva budovane.
      ja zase nechapu pointu ultramaratonu, kdy je telo po 20h uplne v haji, a nejen fyzicky, ale i mentalne. at chceme nebo ne, telo je preci jen biorobot, a kdyz na nem nekdo moc nalita v takove zatezi, tak odejde stejne rychle jako olitany auto. nebo se mu musi dat dostatek casu na hejckani a repasi. a to si myslim, ze mu davam taky na frak, za rok nalitam na trailovym biku po lesich pres 10tis. a DH biku taky neco sjedu. a kdyz mam cas, tak visim na stene nebo boulderu.
      a uz jste cetl tohle? http://myslenkyocemkoli.blogspot.cz/2015/03/zkaza-velke-tartarie-8.html
      zkuste, treba Vas toho napadne vic..... a nebo si treba date tyto stranky do "nepochopitelnych" v prohlizeci.

      omlouvam se za nekomentar k tomuto velmi strucne a vyborne napsanemu clanku, ale jen jsem chtel proste reagovat......

      nenimito

      Vymazat
    2. Jasně. Mně jen přijde jako nepochopitelný rozpor, když tu autor píše: "Konečně něco rozumného, nikterak se to ve mně nešprajcovalo" a přitom sám provozuje blog, kde se zcela vážně popisuje existence termojaderných bomb a letadel v roce 1785. Takové věci mu přijdou rozumné? Nijak se v něm nešprajcují? Ve mně tedy ano. A ve vás?

      Vymazat
    3. http://www.svobodny-vysilac.cz/wordpress/?p=5319

      Vymazat
    4. Souvislosti moc nerozumím, ale vzpomněl jsem si na titulek článku v jedněch novinách: "Dítě nesmí mít z pohádky pocit, že ho máte trochu za blbečka."
      A přesně o to jde i u věcí s tématikou sci-fi, stejně tak i u věcí neobvyklých, záhadných a tajemných, nebo i jen k zamyšlení. Prostě to musí mít určitou minimální uskutečnitelnost a uvěřitelnost, nesmí se to, jak sám říkáte, ve vás šprajcovat. Atomovky a letadla v roce 1785 mají uvěřitelnost nula. Je to nesmysl už na první pohled.

      Vymazat
    5. Michal B: Odpovězte mi na otázku a prosím upřímně a pokud možno ano/ne:
      Vy věříte, že v roce 1785 v Rusku někdo létal letadlem a shazoval termojaderné bomby?

      Vymazat
    6. Většina lidí věří. Ti, co nevěří, nemají smysl života a jen přežívají. Asi 2 miliardy věří v nějakého boha s položidovským synem. Pár miliard, že jsou z opice, protože věří nějaký vědě, které určuje pravidla staré a zatuchlé vědecké konsorcium, navíc často křesťanské nebo muslimské. Někteří si myslí, že jsou pohané. Nosí dlouhé vlasy, často mají dlouhé vousy, běhají po loukách okolo teepee. Libí se jim, že jsou venku a vzívají podle nějakých textů z knížek lesní a luční bůžky, ale ani netuší, co to znamená pohan, pagan nebo lépe z čeho to slovo vůbec vzniklo - paganyj. Někteří věří v Thora, Peruna, Dia, Jupitera, Nunirtu a nevím, jak ho kde ještě pojmenovali, aniž by pochopili, že to je pořád jeden a ten samý, jen nám ho lingvisti z překladů několikrát zduplikovali. Někteří novoromantici objevili New Age, kterému dali novodobí židé do znaku jakýsi květ života vzniklý přetvořením Davidovi hvězdy, a který prý objevili někde v Egyptě.
      A v co věříte Vy? Že jste z vědecké opice? Potom zde asi nenajdete myšlenky pro Váš smysl života.

      Přečetl jste si ten článek o Napoleonově armádě?

      nenimito

      Vymazat
    7. Ten článek o Napoleonovi jsem samozřejmě četl. A je to opět a stále dokola o té uvěřitelnosti. Pokud se bavíme o něčem, co má nějaký těžko vysvětlitelný charakter, ale o čem existují svědci, dobové popisy a zprávy, nebo je to alespoň trochu možné a uskutečnitelné, pak je potřebná míra uvěřitelnosti zachována, můžeme se o tom bavit a klidně vymýšlet teorie, vše je v naprostém pořádku, nic se v nás nešprajcuje a nemáme žádný pocit, že nás má někdo za blbečka. Ale pokud přijdeme s teorií, která nejen že odporuje všemu známému a má nulovou proveditelnost, ale ani tomu neodpovídají žádné důkazy a neexistují ani žádné dobové informace a záznamy, které by něco i jen vzdáleně podobného naznačovaly, nikdo nic neviděl, neslyšel, pak to má uvěřitelnost nula, čili žádnou a takovou teorii lze s klidem označit za nesmysl.
      To můžu stejně tak já přijít například s teorií, že je Země placatá. Věřil byste takové teorii?

      Vymazat
    8. Kdyz se chcete poustet do takovych teorii....
      A jak Vy muzete tvrdit, ze je kulata? Na zaklade ceho? Obehl jste ji? Vy jste neco spocital? Vy jste nasel nejake zakony, ktere to potvrzuji? Krom toho, ze Vas rano Slunko vytahne z peri a vecer Vas tam zazene. Jen VERITE o mala tomu, co Vam rekli ve skole. Mate vryte dogma a tomu verite, vse ostatni je pro Vas nesmysl.
      V dobach Platona veril Ptolemaios tomu, ze Zeme je placata. Vsem nakreslil krasnou barevnou placatou mapu jejich znameho Sveta a Svete div se, zacali tomu verit. A verili tomu i v Rime a i vsichni krestane az do zacatku 16.stoleti, nez zacal Kopernik koukat v noci dalekohledem nahoru, misto jako vsichni ve dne do dalky, a stanovil zakony heliocentrismu. Jeho vypocty vyvracel jako nesmysly Vatikan virou v boha a jeho udajnym zastupcem na placate Zemi. A to si myslim, ze v dobe Platona na tom byli lide kulturne i inteligencne na vyssi urovni nez za doby Kopernika.
      Az zacnete pouzivat misto rozumu pocity a smysly, vypustite vryta dogmata hluboko v rozumu, tak zjistite, ze pravda je jen jedna, ta Vase.
      Ano, mate pravdu, je to Vas nesmysl. Mozna stejny jako ten co nakreslil Ptolemaios. A ja urcite budu cekat na Kopernika..... Do te doby je to pouze myslenka, sice zajimava, ale jen mysiLenka. Ale to neznamena, ze nemuze byt pro mne jednou pravdiva.

      nenimito

      Vymazat
  2. Ahoj Michale, no, to je perfektní článek. Někdy je to pro mě moc složitý, ale tohle je fakt super. Hlavně to pro mě dává smysl a je to fakt pěkný. Musím si to zítra přečíst ještě jednou. Dobrou iva

    OdpovědětVymazat
  3. já to mám dobrý
    na mne ti co profrčí skrz zeď nebo jsou v tunelu se světlem i mluví
    (správné je jednotné číslo)
    když jsem měla první instinktivní reakce na existenci internetu,říkala jsem si:fajn,vzniká absolutní dvojrozměrná kopie světa
    ale co to udělá s lidským myšlením,změní jej?nemyslím jen frekvenci informací,aktivitu mozku a výsledné činy.
    Jak to,že neexistuje telepatie a duchové:internet,samozřejmě i předchozí záznamová zařízení (vím,je to o něčem jiném,ale stejně..)
    zatím mne napadla ohledně internetu jen jedna věc:
    nikdy v dějinách lidstva neexistoval takový soubor pravdivě! sdělených myšlenek,skutečného smýšlení - "lajky",komentáře,diskuse
    totiž: nikdy v dějinách nesvobodné,nešťastné,společnosti
    o těch smyslech:
    podle mne je,ale i mozkovou aktivitu,máme omezené strachem,od narození,
    nechci to rozepisovat,jen to upřesním - podnět je bolestivý,zastrašující,
    mozek jej nezpracuje (uloží do podvědomí,vytěsní)aby mohl dál a nerušeně fungovat
    (tuším,že profík řekne - a jéje,tady zas někdo objevil Ameriku :) )
    p.s. nevím,jestli se neopakuji:
    jak to,že ten,kdo mi profrčel zdí a ten kdo byl v tunelu se světlem na konci
    mluvili česky?je to buď popření jakékoliv "mystiky" a mozek jen zformuluje to,co má v podvědomí,nebo je to absolutno,již formulované "Bůh" je ve všem,všude,mluví s každým
    nehledám a nečekám jediné řešení,z jin-jangu - rovnováhy není úniku
    mějte se



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymko,
      je to sice jen má domněnka, ale podle mne ta "čeština" je pouze konstrukt mozku. Myšlenka jako taková je jiné povahy, než jsou slova a věty. Ten reproduktorek, který nám v hlavě přehrává naše myšlenky ve formě slov, je už jen tlumočník. Samotná slova, která v hlavě přehráváme nejsou onou myšlenkou, kterou představují.
      Asi těžko si bude třeba takový kůň říkat čínsky či jiným jazykem "tady je jen hlína, popojdu támhle, je tam tráva" :-) Ten těchto několik slov bude vnímat jako jedinou bezeslovnou myšlenku.
      Řeč je na jednu stranu úžasným fenoménem, který podněcuje aktivitu mozku, ale na druhou stranu podle mne jiné části mozku udržuje v útlumu.
      Při telepatii (přenosu myšlenek) nejsou žádné jazykové (pravděpodobně ani mezidruhové) bariéry a to ani přes to, že "odesílatel" svojí myšlenku sám pro sebe nejprve překroutil do svého jazyka (onen reproduktorek v hlavě) a "příjemce" tuto myšlenku zase vnímá přes onen reproduktorek ve svém jazyku.
      Nehledal bych v tom tedy žádnou mystiku, pouze pochopení že myšlenka na slovo chleba a samotné slovo "chleba" jsou dvě odlišné věci. Můžete si to představit jako vyjádření barvy analogově a digitálně. Analogově je barva prostě barvou (ve své původní formě), kdežto digitální vyjádření barvy (například v binárním kódu) je už vyjádření ve "slovech" - v jazyku. Tedy myšlenka je v našem případě analogový projev, kdežto slovo je už její "zdigitalizovaná" podoba.
      Teď představte ten "mazec", když bychom se naučili vědomému přenášení a zachytávání myšlenek druhého člověka (telepatii). Nebylo by třeba se učit cizí jazyky a přitom bychom se mohli domluvit s kýmkoli :-)

      Vymazat
  4. Veľké ĎAKUJEM za ľudí, ktorí prispievajú na tento blog, aj za ľudí, ktorí ho komentujú, aj za tú úžasnú myšlienku tento blog vytvoriť!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Naskýtá se zde otázka, jak dalece je tato schopnost vnímaní s rozšířeným vědomím pochopitelná pro i pro druhou osobu s rozšířeným vědomím,kdy jedna o druhé ví vše a a ten druhý se brání tomuto vhledu,kdy se zcela spontánně vynořují informace o dané osobě z jejího informačního pole,ale druhá osoba to považuje za neslušné nahlížet do jejího infomačního pole a hájí to jako svoje soukromí.Kdy svoje myšlenky neutajíte volně plují prostorem,Na co myslíte se hned zobrazuje.Kam položíte svůj vnitřní dotaz tam se vaše vědomí duše okamžitě přemístí,stáváte se součástí toho místa sdílíte společnou energii místa nebo člověka,věci,cítíte jejich energii,pocity,můžete se dívat jejich očima, na co se v momentě dívají,na co myslí,co asi dělají,čím více je trénovaná osoba tím je vidění i cítění přesnější.Nastává doba odhalování pravd o člověku a o jeho schopnostech,stojí za uvážení ,zda se chceme stát člověkem s rozšířeným vědomím a vědět o všech všechno a sdílet všechny informace společně,nebo kolem sebe stavět neproniknutelné klece a utajovat svoje city,myšlenky a nepřijmout za sebe zodpovědnost,že i myšlenkou můžu ublížit.Podle mého názoru pokud činím podle svého svědomí dobře,a neubližuji svými činy i myšlenkami potom kolem sebe nemůžu stavět neproniknutelnou zeď,to potom značí o tom ,že nejsem dostatečně zodpovědný za svoje činy,nebo za činy svojeho nevychovaného,nerozpuštěnýho ega. V dnešní době žádný špatný čín již neutajíte,vždy se někdo naladí na Vás a zachytí myšlenku,nebo energii vykonaného činu zapsaného v prostoru a času,a vaše svědomí, již pracuje na plánu očisty ,ještě za vašeho vyměřeného života na této planetě.Svým špatným činům neutečete.Pravda vyjde vždy najevo.V dnešní době vyvstává otázka, zda chceme žít na této zemi v pravdě,nebo stavět kolem sebe neproniknutelné klece.

    VítězslavK.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Vás Vítězslave a děkuji za vskutku těžkotonážní komentář.

      Ano, co jste zmínil, patří podle mne asi mezi ty nejzákladnější "problémy" ne-li přímo za ten nejzákladnější. Jsou tu i další, které jsem z důvodu co nejvyšší jednoduchosti článku nezmiňoval.
      Pokud mohu polemizovat na toto téma, můj názor je, že ono zmíněné spontánní rozšiřování vědomí nebude probíhat celoplošně stylem "padni kam padni". Záblesky tohoto rozšiřování pocítí ten, u něhož bude již díky dosaženému místu ve svém vývoji potenciál se s tímto vypořádat (přijmout) způsobem, který jste zmínil. Zdůrazňuji potenciál, což nemusí nutně znamenat, že to přijme a vypořádá se s tím. Stále máme a budeme mít svobodnou vůli konat dle svého uvážení a to je právě důvod (ale i hlavní motor duchovního vývoje) případných "nezdarů" - dočasných.
      Pokud někdo tento potenciál bude konstruktivně využívat a i nadále bude ve svém vývoji pokračovat kupředu, ony počáteční záblesky se budou měnit na stále ucelenější a jasnější podobu a to až do takové, kterou jste zmínil.
      Rozšíření vědomí do Vámi zmíněné podoby není cílem (zakončením) vývoje, nýbrž jen dalším krůčkem ve velmi dlouhé cestě. Krůčkem, který má-li se jít kupředu, nelze vynechat.
      Ještě jednou děkuji za Váš komentář, který nutí se zamýšlet.

      Vymazat
  6. http://www.pravidlazivota.cz/pz2_merkaba.htm#pz2:47merkaba


    http://www.pentablue.net/temata/07003.html

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů