9. 12. 2013

Zapomenutý objev německého držitele Nobelovy ceny

Přišlo mailem:

V roce 1931 německý vědec Otto Heinrich Warburg (1883 - 1970) obdržel Nobelovu cenu za objevení základní příčiny vzniku rakoviny. Už v roce 1923 zjistil, že rakovina je výsledkem nefyziologického způsobu života.
Dnes se o tom prakticky neví, protože tato pravda je před veřejností skrývána.

Nefyziologickým způsobem stravování (jíme převážně stravu, která organizmus okyseluje) a fyzickou neaktivitou se v těle vytváří kyselé prostředí slabě zásobované kyslíkem. Kyselost z buněk vytlačuje kyslík a nedostatek kyslíku v buňkách zase vytváří kyselé prostředí. MUDr. Warburg řekl: „Nedostatek kyslíku a zakyselení jsou dvě strany téže mince: má-li někdo jedno, má i to druhé“. Jste-li hodně zakyselení, automaticky vašemu organizmu chybí kyslík; a když vám chybí kyslík, tak máte zakyselený organizmus. Kyselé prostředí je prostředí bez kyslíku.
„Odeberete-li zdravé buňce 35 % jejího kyslíku, dokážete z ní udělat rakovinovou buňku za pouhé dva dny“, tvrdil MUDr. Warburg. „Všechny normální buňky mají maximální potřebu kyslíku, avšak nádorové buňky mohou žít bez něj. To je pravidlo bez výjimky“. Tkáně s nádorem jsou kyselé, zatímco ty zdravé jsou zásadité.

Ve svém díle „Metabolismus nádoru“ MUDr. Warburg uvádí, že všechny karcinogenní formy splňují dvě základní podmínky: kyselost krve a hypoxii (nedostatek kyslíku pro metabolismus buňky). Objevil, že nádorové buňky jsou anaerobní (nevdechují kyslík) a že nemohou přežít v přítomnosti vysokých koncentrací kyslíku. Přežít mohou jenom s pomocí glukózy a v prostředí bez kyslíku. Proto nádor není nic jiného než obranný mechanizmus, kterého naše buňky používají, aby přežily v kyselém prostředí, v němž je nedostatek kyslíku. Zdravé buňky žijí v zásaditém prostředí bohatém na kyslík, které umožňuje, aby mohly normálně fungovat. Nádorové buňky žijí v kyselém prostředí chudém na kyslík.

Kyselost a zásaditost organizmu je výsledkem stravy. Poté, co je dokončen proces trávení, vytváří potrava (dle svého nutričního profilu) podmínky pro kyselost či zásaditost v těle. Jednodušeji řečeno - zásaditost organizmu závisí na tom, co jíme.
Kyselé nebo zásadité prostředí se měří pomocí pH stupnice od 0 do 14, kde 7 je neutrální zónou. Od 0 do 7 jde o prostředí kyselé, od 7 do 14 zásadité. Aby naše buňky mohly dobře fungovat, potřebují lehce zásadité pH, malinko nad 7.
U zdravého člověka dosahuje pH v krvi 7,40 – 7,45. Krev se neustále sama reguluje, aby neupadla do metabolické kyselosti. Avšak některé potraviny ji okyselují a znečišťují organizmus.

Kyselinotvorné potraviny:
- rafinovaný cukr a jeho deriváty. Je ze všech potravin nejhorší, protože neobsahuje bílkoviny, tuky, vitamíny ani minerály, nýbrž pouze uhlovodany, které škodí slinivce břišní. Jeho pH je 2,1 (velmi kyselé);
- maso (všechny druhy);
- výrobky živočišného původu (mléko, sýry, smetana, jogurty atd.);
- rafinovaná sůl;
- rafinovaná mouka a všechny její deriváty, jako jsou těstoviny, dorty, sušenky apod.;
- chleba, pečivo;
- margaríny;
- kofein;
- alkohol;
- tabák;
- veškeré průmyslově zpracované a konzervované potraviny, které obsahují konzervanty, umělá barviva a aromata, stabilizátory atd.;
- antibiotika a obecně všechny léky;

Zásadotvorné potraviny:
- veškerá syrová zelenina. Některá má sice kyselou chuť, ale v těle se změní a stane se zásaditou;
- ovoce. Například citron dosahuje v těle velmi vysokého stupně zásaditosti (nenechte se zmást jeho velmi kyselou chutí);
- mandle. Jsou velmi zásadité;
- celozrnné obiloviny: jedinou zásadotvornou obilovinou je proso. Všechny ostatní obiloviny jsou sice lehce kyselé, ale ideální strava musí obsahovat i určité procento kyselin, takže je dobré jíst i trochu obilovin. Veškeré obiloviny se musí jíst uvařené;
- med má velmi vysokou zásaditost;
- chlorofyl. Zelené rostliny obsahují chlorofyl, který je velice zásaditý;
- voda - je důležitá pro tvorbu kyslíku. Buďte pořád dobře zavodnění, pijte vodu po malých doušcích po celý den;
- cvičení pomáhá udržovat zásaditost organizmu, protože rozvádí kyslík po celém těle. Sedavý způsob ničí život.

Chemoterapie neléčí, nýbrž zhoršuje kyselost organizmu, protože nejenže brutálně ničí imunitu, ale okyseluje tělo do té míry, že to musí sáhnout do svých zásaditých rezerv, aby neutralizovalo kyselost. Přitom musí obětovat minerály (vápník, hořčík, draslík), které se nacházejí v kostech, zubech, končetinách, nehtech a vlasech. Proto vidíme drastické změny na osobách, které dostávají chemoterapii, mimo jiné i padání vlasů. 
Ostatní léky rovněž zhoršují kyselost organizmu, takže je třeba se jim vyhýbat, jak jen je to možné.

Správná míra pH
Jak již bylo řečeno, je zcela nemožné, aby rakovinu dostal člověk, který se stravuje zdravě, pije hodně čisté vody a cvičí. Chcete-li se správně stravovat, zajistěte svému tělu 60 % zásadotvorné stravy a vyhýbejte se výrobkům, které jsou z větší části kyselinotvorné, jako jsou např. sycené nápoje, sladkosti a produkty rychlého stravování. Nepřehánějte to se solí a používejte ji co možná nejméně. Když jste nemocní, postarejte se, aby vaše strava byla zásadotvorná alespoň z 80 %.
Máte-li už nádor, snažte se vytvořit ve svém těle co možná nejvíce zásadité prostředí. Toho můžete dosáhnout pomocí stravy, cvičení, vyhýbání se stresu a doplňováním chlorofylu.

A na závěr názory odborníků
„Veškerá takzvaná přirozená úmrtí nejsou nic jiného, než konečná míra zasycenosti těla kyselostí“, řekl George Crile z Clewelandu, jeden z nejuznávanějších chirurgů na světě.

„Nesčetné názvy nemocí nejsou důležité – důležitá je skutečnost, že všechny ty nemoci mají stejnou základní příčinu: přemíru kyselosti v těle.“ - MUDr. Theodore A. Baroody, v knize “Zvyšuj zásaditost, nebo zemři” (“Alcalize or Die”).

„Zvýšená kyselost organizmu je příčinou všech degenerativních nemocí. Když dojde k porušení rovnováhy a organizmus začne ukládat kyselost a toxické látky ve vyšší míře, než dokáže vyloučit, pak se objevují nemoci“ - MUDr. Robert O. Young.


Poznámka: Rakovina - stejně jako kterékoliv jiné onemocnění - má samozřejmě podobně závažné příčiny také v rovině psychické a duchovní. Ale to už je zase na další povídání...
Vlabi
aktualizace: lidé se často ptají, jak je to s kyselostí a zásaditostí jednotlivých položek v jejich jídelním lístku. Nabízím tedy rámcové přehledy z knihy Zázračné pH R. a S. Youngových.




20 komentářů:

  1. Nojo,
    tohle je článek podle mýho gusta. Matěj

    OdpovědětVymazat
  2. Dobré pripomenutie, a bude i to další povídání ?
    Čo som započula, ide v rovine psychickej a duchovnej o pocity viny, určite nielen.
    V tej fyzickej, aj keď keď som požierač potravín z hornej skupinky, snažím sa triezvo vyvažovať, a sa hýbať. U rakoviny , radšej preventívne , sa odporúča "najnovšie" javorový sirup so sodou bikarbonou. B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bed,
      co se týče těch nefyzických příčin nemocí, stačí trochu zagůglit a informací najdeš neurékom (je to dobře poslovensky?). Jen se v tom člověk nesmí ztratit, protože co autor, to pomalu jiný výklad.:-(
      A pokud nerada čteš z monitoru (nejsi sama), pak při pohledu do mé knihovny jen namátkou můžu jmenovat knihy třeba L.L.Hay (Miluj svůj život), K.Tepperwein (Skrytý význam nemoci), M. Hrabica (Co nám tělo říká), R. Dahlke (Nemoc jako symbol a další jeho knihy) nebo se začíst do Germánské nové medicíny. Přeju ti na to hódně dlouhé zimní večery :-)

      Vymazat
    2. Ďakujem za návody, niečo z toho poznám. Je toho, správne si napísala, neúrekom.
      Teraz to bude vyzerať ako vyhováranie, ale dostupnosť týchto kníh je pre mňa problém financií, a v knižnici kde bývam, nenájdem. Nevadí, aj tak pripláva čo má. A keď si priznám čo už o sebe viem,
      nejak to puzzle poskladám. Prajem nám pekný a zdravý :-) čas, B

      Vymazat
    3. Bed,
      mám čirou "náhodou" jen pár dní starý poznatek, jakým neobvyklým způsobem se lze také v podstatě přes noc vyléčit (minimálně to platí o chřipce apod. onemocněních, ale pokud jsou moje domněnky správné, lze to aplikovat na jakoukoliv nemoc - ovšem patrně s jiným časovým faktorem).
      Jenže ani sám tomu přesně ještě nevím hlavu ani patu, protože se jedná o zákrok sám na sobě v nefyzikálních sférách. Pokud se mi podaří dopátrat, jak to celé vlastně funguje, určitě se podělím o myslím velmi cenné informace.
      V hodně hrubé kostce se jedná o přesun Vědomí do jiného jemnohmotného těla (viz. matrioška) a energoinformační prací (přáním, myšlenkou a záměrem) toto tělo (případně jiné - patrně strukturálně "nižší") ošetřit, čímž dojde i k ošetření všech těl strukturálně "nižších" než je to, z kterého Vědomí působí, včetně toho fyzického.
      Ale možná to je ještě jinak. Uvidíme co na to čas. Jinak i zde na blogu byl článek zaměřený na pravděpodobné příčiny nemocí včetně příkladů. Zkus pohledat.

      Vymazat
    4. Hmm, som samé ucho :-)) Michale. Som dosť zvedavá osoba, i lenivá, ale tiež niečo "umím" , každý vie svoje. Najnovšie som začala s Tibeťanmi, a Tai Chi, a večer sa ísť nadýchať von. Po ceste je strom, medzi stromami, tak si tam prebehnem vnútorné orgány, držiac si ho za ruku .-). B

      Vymazat
  3. Tohle je dost důležitý příspěvek Michale - díky za něj! Budu co nevidět sdílet. Jen bych si rád pH někdy změřil, protože zase dle jiných zdrojů je ovoce až na hrušky a citrony keselého charakteru. :-)

    Patrik

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Patriku,
      článek je od Vlabi, nikoliv ode mne :-)
      Možná jsem to špatně pochopil já, ale z jiných úhlů pohledu (péče o koně - hlavně šlachy nohou) vím, že vlastnosti toho či onoho na tělo působí většinou přesně obráceně (např. teplý obklad vs. studený).
      Ono totiž podle mne je důležité, co to udělá s tělem, nikoliv to, jaké je to svým složením.
      Nezapomeň, že strava projde trávícím traktem skrze několik kyselin, hlavně tu chlorovodíkovou, tudíž pH samotné se hodně změní.
      Tělo podle mne na kyselé reaguje tak, že začne vyrábět a rozvádět zásadotvorné látky, aby kyselé eliminovalo a na zásadité obráceně.
      Takže pokud spolkneš citrón, tak jeho pH je sice silně kyselé, ale tělo svým regulačním systémem začne do krve hrnout zásadité složky a tím ve výsledku má krev spíše pH zásaditější.
      Máš to jako s teplotou. Pokud se chceš v létě efektivně ochladit, pak studená sprcha pravda na chvilku ten efekt zajistí, ale tělo jako celek naopak začne uvolňovat více tepla (autoregulační systém). Takže daleko efektivnější je dosáhnout toho, aby se tělo lépe ochlazovalo samo. To způsobí např. krátkodobá teplá sprcha, která nastartuje autoregulační obranný systém, jež tělo ve výsledku a v celém objemu ochladí lépe.
      Pochopitelně pokud v té studené sprše zůstaneš dostatečně dlouhou dobu, pak tělu odebereš tolik tepla, že opravdu se ochladí, ale toto bych spíše hodil na případy žádoucího rychlého zchlazení při vysokých horečkách. Ale ty horečky sami jsou již nastartovaným obranným systémem těla.
      Takže shrnuto podle mne (do určitého spotřebovaného množství!!!) svým složením kyselá strava způsobí, že v organismu pH vzroste a zásaditá ho zase okyselí - toto je přirozená autoregulační obrana organismu na vnější vlivy. Podotýkám na vnější vlivy. Jakmile je funkce této přirozené sebeobrany již narušena (tzn. ve fázi, kdy je již tělo ne-mocné), pak budou patrně platit jiné postupy. To co uvádím platí dokud je tělo(i mysl) relativně zdravé-mocné.
      Ovšem je to jen můj náhled na věc.

      Vymazat
  4. "SI zabil brácho..." dobré Michale!!
    Toho roku som prechádzala práve v horúcom období jednu z najťažších skúšok môjho života. Panické stavy s-horúčavami v hrudníku. V byte bolo 32 stupňov a mne pomáhala jedine sprcha na hrudník, telo, porádne horúca. . No a kafe, čierne a horúce.... :-) Dík Michale, ako píšeš o tých šlachách , no sice nie som kôň ale práve v tom by som potrebovala ujasniť. Môžem ti napísať mejl ??? B
    Majte sa ľudia :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně Bed,
      klidně piš. Jak říkal jeden český klasik - ptejte se, na co chcete, na co chci, vám odpovím :-)

      Vymazat
  5. Michale, ¨

    samozřejmě budu odkazovat na Vla Bi, ale děkuju přece Tobě, páč jsi to zveřejnil. :-)

    To, co píšeš mi dává smysl. Navíc na to, že věci fungují přesně obráceně, nakonec máme přicházet i co se týče toho světa psychického/duchovního. Viz již často propírané "pozitivní" myšlení, se kterým to není až tak jednoduché.

    Jen dodám v zásadě hnidopišárnu, a sice, že zrovna ten citrón by kyselý být neměl aneb chuť se nerovná pH, často se to směšuje - v tom případě by i chudák kysané zelí bylo nařknuté z kyselosti. :-))

    P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. P.,
      díky za "hnidopiší" připomenutí :-)
      Citron (limetka a grep) jsou sice kyselé, ale v těle opravdu mají zásadotvorný účinek. Obsahují minimum cukru a spoustu kyslíku. Proto, ale nejenom proto, se doporučuje během dne pít čistou vodu s citronovou šťávou.
      A takhle bychom mohli jít od jedné potraviny ke druhé a téměř všude bychom našli nějaké "ale". :-)

      Vymazat
    2. Přirozená kyselost má zásadité účinky. Nepřirozená díky dochucovadlům pak okyseluje. Kysané zelí je proces přirozeného kvašení, takže převážně (NaCl!) dobro.

      Vymazat
  6. Dobrý večer, plzenské pivo a jedlá soda odkyseluje , citron s vodou, to je taky dobrý, dá se na to dobře zvyknout. Ted mám období, že to zrovna moc nepiju, ale v létě pořád:) IVA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vla Bi, není za co děkovat. My děkujeme! :-) Na grepy jsem úplně zapomněl a limetku opomněl. :-) Grepy jsou ale opravdu úžasné...v malém množství nakopávají i žluč.

      Ivo, pivo nejen plzeňské! :-) Ačkoli nekvalitní obilí, ze kterého se vaří některá piva, může být i kyselé.

      Patrik

      Vymazat
    2. Nojo, já to věděla, nedostatek chlastu v krvi a je to tady , tlak, houser, depka, prášky. .:) TAK TO TEDA NE. v pátek vemu auto a odvezu moji druhou polovičku do hospody a fertych. . . . :) JÁ PÍT NEMUSÍM, ROZJEVENÁ JSEM I BEZ ALKOHOLU, potřebujeme se podívat mezi lidi. Ted mi to dokleplo, my jsme městský lidi, na venkově se nám moc líbí, ale občas to chce vyrazit. Bývalo hodně zvykem chodit v pátek do hospod. Pamatuju, že si člověk kolikrát ani nesedl, jak bylo narváno. . . po pracovním týdnu si člověk popovídal, vyčistil hlavu, třeba se i trošičku picnul, v sobotu vyspal, neděle relax a bylo to. Dnes vidím dělat lidi i v sobotu, v neděli a kde je odpočinek. . . . jo a to pivo, nevím, kde jsem to vzala, že plzen je nejlepší na odkyselení , asi je to blbost, já nepiju skoro vůbec, ale muž mi občas vnutí plzen a je fakt, že mi po ní nic není. . . . ahoooj iva

      Vymazat
    3. Jo zásaditá voda Plzně byla, nyní v drtivé většině případů ne. Takže pro pivaře převážně jen smutek.

      Vymazat
  7. Dobry den, med je v clanku ako silne zasadity ale v tabulke je uz jeho hodnota -7,6...
    Vlasske orechy ako skodne??

    OdpovědětVymazat
  8. Mohla bych prosím poprosit o originál kde se tenhle článek nachází? Mě jde o to jestli se dá najít v angličtině nebo v němčině. Díky

    OdpovědětVymazat
  9. YouTube, tam to najdeš

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů