27. 11. 2013

ISON a dnešní erupce

V noci na dnešek (27.11.) Slunce vyslalo kometě ISON přivítací výbor v podobě hmoty vyvržené koronární erupcí. Je možné, že bude zasažena část hmoty v "ocasu" komety. Zítra, jak jistě víte dojde k maximálnímu přiblížení ISONu ke slunci na vzdálenost "pouhých" 1,1 milionu kilometrů od jeho povrchu. Co to s kometou udělá, je i mezi vědci značnou neznámou.




aktualizace: Dle oficiálního vyjádření již hlavní masa výronu minula ISON, přičemž nebyly pozorovány žádné strukturální změny.

aktualizace 30.11. (pro BED:-) Níže je obrázek z LASCO C3 @ 00:08 UTC (Nov 30), z něhož můžete získat aktualizovaný pohled na současnou polohu komety ISON a na jasný výron koronální hmoty (CME) opouštějící Slunce. Plazmatický mrak by neměl mít na kometu vliv.
(http://www.solarham.net/)

 

47 komentářů:

  1. Bré ránko, kometka, slnko i pozemšťané,
    keďže je 9.45 v Európe a ona letí rýchlo tak už asi ten privítací výbor zaúčinkoval. Moc rada by som vedela ako to tam teraz vyzerá ... ? Dík,Michale, B

    OdpovědětVymazat
  2. Tam jak to vypada nevim.
    Kazdou noc pada hodne meteoritu, vidim to holym okem.
    Seleste

    OdpovědětVymazat
  3. Dneska ráno cestou do školy jsem koukal po obloze, jestli ji náhodou neuvidím, a nic, mrška :( Má být někde na východě před východem Slunce, žejo?

    A show začíná, tak si držte klobouky ... :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já koukal ráno taky, ale viděl jsem prd. Mlha, že když by na mě odněkud vyskočil Rákosníček (ten z pohádky, nikoliv s tržnice), tak bych se vůbec nedivil. Přes den jsem juknul skrze svářecí kuklu - co kdyby. A taky prd. :-)

      Bed,
      jsou metody jak se tam juknout, ale já nic neřekl. :-)

      Vymazat
    2. A keď pekne poprosím .. :-?? Plosim, plosim, smutne koukám..
      JJ, nebuď lenivá babo, pohľadám, Poliaci majú fajn infá. B

      Vymazat
    3. Asi to nebude to, co by jsi očekávala (návod), ale mohu pouze ukázat směr bádání, kterým jdu momentálně já. Každopádně nic, co by každému zaručovalo dosáhnout kýženého. Někomu se zadaří, jinému ne:
      http://myslenkyocemkoli.blogspot.cz/2013/04/jak-asi-vedomi-vidi_3176.html
      přes:
      http://myslenkyocemkoli.blogspot.cz/2013/11/vesmir-jako-hologram.html
      až k:
      http://myslenkyocemkoli.blogspot.cz/2013/11/vylet-za-humna.html

      A jako vždy: Po přehrání zprávy se tento disk za deset vteřin sám zničí...jejda, to je odjinud. Takže už správně: Vše tu ber jen jako úvahy, nikoliv jako něco nutně platného. :-)

      Vymazat
    4. I já dnes koukal a nic moc....jen cítím, že se něco děje, byť "jen" je dost. :-)

      Mimochodem se mi líbí, jak Michal své úvahy neprezentuje jako pravdu s velkým P, cením si skromnosti, fakt. Každý si zde vybere bez vnucování či kázání, co s ním rezonuje. Díky za tenhle virtuální prostor. :-)

      Patrik

      Vymazat
    5. Patriku,
      já naštěstí nemusím cítit, zda se něco děje (stejně jako Ty, to myslím v tom pozitivním smyslu), já to totiž vidím na lidech kolem mě. Zázračná doba. I autoři leckterých pohádek či sci-fi by mohli závidět. :-)
      No a co se ISONu týče - uvidíme, zda něco uvidíme :-)

      Vymazat
  4. Aktualizácia http://www.youtube.com/watch?v=dQrC0mSRNUk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta písnička je nádherná a krásně se teď hodí ... Nohavica je génius ^_^

      Vymazat
    2. Ajajaj, zabudla som sa hore podpísať, Nohavica bol môj sused, kým som sa odsťahovala z Č. Těšína. B

      Vymazat
  5. Pekné, dík Michale za nové info - možno mimo mísu , ale už dlhšiu dobu ke´d pozriem na monitor PC vidím dve štvorky, pravidelne, viackrát za deň, niekedy v noci, keď som u PC. Nuž a teraz Perihelion Issonu je 18.44. Stíšme sa, načúvajme .-) B

    OdpovědětVymazat
  6. U suseda vraveli , že to prežila. Tentokrát trafili vykladači vedeckí, alebo povedali pravdu ? Takže nás opláchne ohonom ? B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, opláchne, na to se fakt těším :D

      Vymazat
    2. Přátelé,
      možná teď zatnu sekyru hluboko do živého. Ale koneckonců jde jen o názor jednoho člověka, tak se z toho snad střílet nebude. I když?
      Víte, právě jsem si říkal, jak jsou v mnoha ohledech lidé sebestřední. Cožpak o to, nepíšu nic nového, že? Ale ještě to má pokračování. Říkal jsem si, i jak jsou v jistých ohledech hlavně sebestřední ti, co duchovně myslí a žijí. Sám sebe z toho nevyjímaje. Vesmír je plný života všech forem a člověk není v našich vesmírných končinách zdaleka jedinou v okolí. Proč si myslet, že právě kvůli nám sem ISON zavítala? Proč by tu nemohla být třeba kvůli Slunci? Nebo Zemi či jiné formě Vědomí, potažmo Života? Musí se všechno motat jen kvůli a kolem nás - lidí?
      Proč by měli mít nárok na pomoc, popostrčení nebo korekci vývoje Univerza právě jen duchovně žijící lidé nebo lidé obecně? Je tak těžké si říci, že to vůbec nemusí být kvůli nám, ale kvůli jiným žijícím bytostem? Možná jsme velmi důležitou částí Všeho, ale Vše se netočí kolem Země, natož kolem člověka a už vůbec ne kolem lidí jdoucích určitým směrem.
      Netvrdím tím ale, že ISON tu nutně není kvůli lidem (třeba ně primárně, ti se mohou "jen" svézt), jen dávám v plac další možnost.

      Vymazat
    3. Michale, já to vnímám takhle: podle všeho Univerzum dělá věci tak, aby byly dobré pro všechny zúčastněné... A že my si z toho zrovna vybíráme to, co se vztahuje k nám? Proč ne? To je o našem vývoji, ne o sebestřednosti... a třeba je to všechno jinak... kdo ví... ;-)
      Mirka

      Vymazat
    4. Třeba je tu jen pro to, abychom se mohli pokochat krásným pohledem na ni
      Mirka

      Vymazat
    5. Mirko,
      i já se přikláním k možnosti, že Univerzum "dělá věci tak, aby byly dobré pro všechny" - potažmo pro něj samotné. Ovšem otázkou pak je, jak ono dobro vnímá Univerzum a jak člověk. Ale to už jsme jinde, než kam byl směřován můj předchozí komentář. :-)

      Vymazat
    6. A co takhle vystoupit z duality a vykašlat se na dobro a zlo? Hm?
      Mirka

      Vymazat
    7. Michale, to se sebestředností nemá co dělat. ISON tu JE kvůli lidstvu. Její přílet byl prorokovanej hodně (stovek) let zpátky. A je tu hlavně kvůli tomu, aby na konci časů urychlila čas.

      Mirko, z duality sice vystoupit můžeš, ale dobro a zlo skutečně existuje, to je jen další z ezo výmyslů na zmatení lidí.

      Vymazat
    8. Spiiiidy,
      necítím se oprávněn tvrdit, zda tu ISON je či není kvůli něčemu či jinému. Informace, které mám, jsou informacemi zprostředkované médii (především knihy a internet). Nemám žádnou možnost si ověřit věrohodnost proroctví, o kterém píšeš, stejně tak jako věrohodnost mnoha informací ze zdrojů, z kterých čerpám.
      Proto se snažím vyhýbat tvrzením, která nedávají možnost omylu. Nepsal jsem, že tu ISON není či je kvůli nám lidem, nýbrž o dalších možnostech, nikoliv faktech.
      Stejně tak nepopírám možnost, že Ty nebo někdo jiný má přístup k věrohodným-ověřeným informacím. Nicméně i tak jde v takovém případě pro mne osobně o informace z druhé ruky.
      Ne nadarmo se říká" "Důvěřuj, ale prověřuj" :-)
      Mohl bych tu psát desítky stran o proroctvích hodně (stovek) let starých, která se ukázala jako mylná, stejně tak o faktech (historii), které jiné zdroje popisují jako zmanipulované, ale to už je jiný příběh.
      Nepsal jsi na svém blogu o informačním mišmaši a jeho přínosu, přičemž jeho možná účelovost se ponechala stranou? :-)

      Vymazat
    9. Moje tvrzení o informačním mišmaši a jeho přínosu to přece nijak nevylučuje. Je jen na nás, jaká data k sobě propustíme a jak si zjistíme důvěryhodnost zdroje a jak do toho všeho zapojíme intuici :)

      Jen, když něco vím se 100% jistotou, tak už se o tom prostě nedohaduju a řeknu to natvrdo tak, jak to skutečně je, nic víc.

      Vymazat
    10. Spiiiidy,
      však jsem psal "...nepopírám možnost, že Ty nebo někdo jiný má přístup k věrohodným-ověřeným informacím..."

      Rozlišuji dva zásadní pojmy a těmi jsou Vědět a Věřit. Ty například něco víš, jenže já mám možnost témuž maximálně tak věřit (alespoň do doby, než budu vědět). Mezi oběma situacemi (vědět - věřit) je obrovský rozdíl, přičemž se neopovažuji určovat, díky které z nich máme větší potenciál ovlivňovat svůj život.

      Vymazat
  7. No Mirko,
    to je moje oblíbená písnička. Když se dobro a zlo obejmou, copak se asi přihodí. Pár facek? Možná se neobejmou, copak se pak přihodí ... dle oficiál vyjádření hlavní masa výronu minula Ison. Taky dobře. A co když je to kec? Pravda i kec jsou jedna energie. A tahle energie je prostě součástí ... e n e r g i e ! A na to dohlíží kanon Demiurg z Archontama, aby tento Ison dostal facku. A vono se prej nekonalo. A tahle parta D a A jsou zodpovědní za hladký fungování binárního systému. Průser, co. Jasný? Matěj

    OdpovědětVymazat
  8. Mně už není jasný vůbec nic, Matěji. Tak si jdu dát nohy do tepla a hlavu bych si nejradši strčila do sněhu, ale zatím žádnej není... asi kvůli těm erupcím, či co. Tak budu čekat a snad se dočkám.
    Mirka

    OdpovědětVymazat
  9. Hm, na čo čakám ? Prišli pred náš dom ľudia, fajčiari, sadli pod krásne vysoké smreky, je tam lavička, stolček i s vedierkom na špaky /cig. zvyšky/. Bol vlahý večer, šla som sa nadýchať. Priala som im takú večernú "pokurku", veď i ja som kedysi fajčila. - O cca 40 minút som sa vracala do domu a to vedierko bolo celé vysypané vedľa lavičky. Na zemi svietili 4 papierové vreckovky a asi 20 špakov. Do toho vedierka som ich zozbierala pred pár dňami . Prišlo mi smutno - tak veľkodušne som im priala.... A teraz nemôžem spať. Pýtam sa sa komety - pomôžeš ? Ja už nevládzem bojovať.
    Ráno vraj býva múdrejšie večera, snáď mi dôjde čo mám urobiť. Vy to viete ? Poraďte prosím.
    B - ako blbec :-(, čo sa so zlom snažila objímať.

    OdpovědětVymazat
  10. Čekám na sníh, Matěji, na zmrzlé vločky, co v mých vlasech roztají anebo zůstanou :-)
    Co je zlo, B. ako čo???
    Mirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlo je, čo preklopilo dobro v dušiach jedincov čo vyvrátili smeti na trávu.
      Môj učiteľ vravel : "Dobrého nie je nikdy dosť". -
      Jednoduché pre mňa, kto chce nech si láme hlavu po svojom. B

      Vymazat
  11. http://www.jajsem.com/bashar-budoucnost-lidstva/#more-10331 Hi

    OdpovědětVymazat
  12. včERA NAPíSALI, žE PREžILA, DNES, žE NEPREžILA..... B

    OdpovědětVymazat
  13. Dík Michale za aktualitu - kdesi som sa domotala a som to videla v pohybe. Krásne. B

    OdpovědětVymazat
  14. Nám všetkým, a špeciálne pre Michala , lebo je tu fajn ... :-) , mám pocit, že všetci saháme po hvězdách, pričom o tom často nevieme. TEN MAJOR hore nám pripomína ako dobre, že sme na ZEMI...
    B
    http://www.novebohatstvi.cz/2013/08/kdo-saha-po-hvezdach.html
    Synchronicita ? Stanica ISS a ISSon , dojíma ma to ...
    ...

    OdpovědětVymazat
  15. Vecne - Isson tam niesla energiu, nabíjačka, niečo tam nechala, nejakú kocičku, šup s ňou do slniečka, niečo si cucla, a letí po svojom. Že sme po ceste ? Nj, kauzalita... Hi

    OdpovědětVymazat
  16. Zajímavý blog o astrologii
    Na svém blogu mám nové pokračování příběhu a pokud tě baví hororové příběhy, tak se určitě koukni! :-)
    www.sluncem-a-stinem.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento blog není zaměřen na astrologii.
      Vaší reklamu na blog uveřejňuji. Pochybuji ale, že tu budou nějací stálí čtenáři vyhledávající stránky s obsahem, jenž je zaměřen na vyvolávání strachu, byť "jen" formou hororových textů, fotek či obrázků. Pokud byste si alespoň zběžně prošel tento blog, pochopil byste, proč se takto k tomu vyjadřuji.

      Vymazat
    2. Já tam jukla, je tam tma a bubáci.:) , ahoj iva

      Vymazat
    3. Ivo,
      z mailu z oznamka o novém komentáři jsem si myslel, že mluvíš o ISONu :-)
      Až tady, když jsem viděl, kam jsi to napsala, jsem to pochopil.
      Už jsem se chtěl totiž divit, že bys TAM (nikoliv tam) viděla prd, totiž tmu :-)

      Vymazat
    4. No, ten Ison mě nějak láká, nevím proč, nic o tom nevím, je Ti jasný, že to čtu a nechápu nic technickýho, ale pořád na tu kometu musím myslet. . . . , ale nebojím se jí ., tam bubáci nebudou:) . .HLAVNĚ JE DIVNÝ, ŽE HLÁSÍ V RÁDIÍCH , ŽE UŽ SHOŘELA . . iva

      Vymazat
    5. Ivo,
      nic technického v tom není. Pokud mohu svojí domněnku, opakuji domněnku, tak si to představ asi takto:
      Když budeš chtít například dopravit nějakou aktivní látku do specifických buněk, tkání či orgánů, určitě nebude příliš praktické, ale ani reálné tu látku přímo fyzicky (třeba jehlou) aplikovat do každé buňky/části zvlášť. Daleko lepší je, aby se potřebná látka dostala do krve a je jedno jak, zda stravou, přes plíce či kůži a pak se vlastně automaticky přirozenou cestou dostala až do té nejposlednější buňky v těle.
      Takže pokud nám (a klidně nejenom nám) něco ISON přinesla (předpokládám, že to může být spíše informace, než něco hmotného), pak tu informaci mohla klidně předat Slunci(srdci soustavy) a Slunce potom skrze sluneční paprsky(krev soustavy). Světlo obohacené právě o tuto informaci ovlivní celou sluneční soustavu(jednotlivé buňky) v celém objemu.
      Pochopitelně nemusí jít o jednorázový impulz informace, nýbrž o působení v delším časovém horizontu a tím zajistit dostatečné vstřebání a působení informace tam, kde je třeba.
      Z mého pohledu je proto již nepodstatné, zda ISON přežila či nikoli.

      Vymazat
    6. Hm, tak to zní dobře, je v tom logika, taky bude asi jasný, proč máme nyní tak hnusné počasí bez slunce a to celej tejden. . . . bylo hodně nastříkaný nebe, ted už je to zatažený 2 dny, my jsme výš, tak sluníčko vykouklo, ale jen na chvilku. . . hezký večer a díky:) IVA

      Vymazat
  17. Hezkej příměr Michale, Ivo zdravím! Jinak slunko mě poslední dobou dokáže víc než dřív zastavit a zklidnit. Otočím se k němu pozdravím, sosnu... jak bezdrátová nabíječka, díky a pokračuju dál v tom co předtím. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. DéVé,
      přesně jako ty. Jen si to vždycky plně uvědomím obráceně - až když Slunce nějakou dobu nevidím. Proto podzim (ten pozdnější), kdy je furt mlha, zrovna dvakrát nemusím a tak alespoň v představách často emigruji na nějakou sluncem zalitou pláž z bílého jemného písku, kde listy nakloněných palem poskytují dost stínu na to, aby bylo možné i proti slunci sledovat vlny, jak se přelévají přes korálovou bariéru, o kterou se s příjemným tlumeným burácením tříští. :-)

      V dnech, kdy se Slunce nepropálí přes často i umělou vrstvu čehosi, jsem pak takový, jak to pojmenovat ..... poloprázdný. Nic mě nebaví, permanentně našlápnuto k explozi a už jen vědomí tohoto mého nešvaru mě stojí hodně energie, protože s tím zápasím. A když je někdy po ránu možnost si šňupnout trochu těch fotonů s omáčkou, tak je svět hnedle na nějakou dobu veselejší. :-)

      Vymazat
    2. Každej se s tím nějak srovnáváme a máme svoje osvědčený postupy, ale mě v ten poslední čas - tak ono to už pár týdnů bude - to sluníčko, když teda je vidět, na sebe jakoby víc upozorňuje a donutí mě zastavit se a přibrzdit. Je to příjemný. ;)

      Vymazat
  18. Klídek, za chnilku je Slunovrat, máš výhodu, kolem Tebe se pohybují děti, to je bomba:) TEDA KOMETA:) JARO JE ZA 102 DNÍ a. to je za chvilinku. . . . iva, zdravím i DéVé :)

    OdpovědětVymazat
  19. Pekné a podnetné komenty - občas si zanôtim "Sluníčko, sluníčko, popojdi maličko, sedíš tu u cesty , stane se neštěstí, něco tě zajede.." a potom dodám - neboj nezajede, len sviť, máme Té rádi. B

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů