18. 6. 2019

Děsivá historie Monsanta, nejďábelštější korporace na světě 1


V některých nedávných vydáních časopisu jsme psali o nebezpečí glyfosátu – jedu, který se vyskytuje v zemědělských herbicidech, spojených s Roundupem od Monsanta. Německý farmaceutický gigant Bayer nedávno ukončil  své akvizice u Monsanta a má v plánu distancovat se od jeho pošpiněného jména. Nicméně se očekává, že soudní žaloby proti společnosti se rozmnoží ve světle nové skutečnosti, že porota v Kalifornii přisoudila bývalému majiteli pozemků, který umírá na rakovinu v důsledku vystavení se glyfosátu, odškodné ve výši 289 milionů USD. Uvedený článek, napsaný v roce 2014, zkoumá historii Monsanta a důvody, proč je považováno za „nejzlovolnější korporaci“ na Zemi.

Mezi všemi šílenými korporacemi Monsanto trvale předhání své konkurenty a vydobylo si pověst nejďábelštější korporace na Zemi. Nespokojí se jednoduše s tím, že by jenom odpočívalo na svém piedestálu ničení; zůstává zaměřeno na novější, vědečtější, inovativní způsoby poškozování planety a lidí na ní.

Rok 1901: Společnost zakládá John Francis Queeny, člen maltézských rytířů, farmaceutický veterán, pracující v oboru po třicet let, ženatý s Olgou Mendez Monsanto, po níž je pojmenována chemická továrna Monsanto Chemical Works. Prvním produktem společnosti je chemický sacharin, který prodá Coca-Cole jako umělé sladidlo. Již tehdy vláda věděla, že je sacharin jedovatý a soudila se o to, aby byla jeho výroba zastavena, ale soudní při prohrála a tím Monsanto otevřelo "Pandořinu skříňku" a začalo trávit svět prostřednictvím slazených nápojů.

Rok 1920 (dvacátá léta): Monsanto rozšiřuje výrobu o průmyslové chemikálie a léky a stává se největším výrobcem aspirinu na světě. Je to také doba, kdy se věci vůči planetě začaly strašidelně a velmi rychle zhoršovat poté, co se začaly vyrábět jejich polychlorinátové bifenyly (PCB).
“PCB" byly považovány za zázračnou průmyslovou chemikálii; je to olej, který nehoří, nepodléhá zkáze a má téměř nekonečné možnosti použití. Dnes jsou PCB považovány za jednu z největších chemických hrozeb pro planetu. Jsou hojně používány v lubrikantech, hydraulických olejích, vodotěsných těsněních a tekutých tmelech, jsou potenciálně karcinogenní a hrají roli při poruchách růstu a poruchách reprodukčního a imunitního systému. Největší světové středisko Monsanta pro výrobu bifenylů se nacházelo na předměstí East St. Louis v Illinois, které má nejvyšší počet úmrtí plodů a předčasných porodů ve státě Illinois.”1 I když byly bifenyly po padesáti letech nakonec zakázány, protože způsobovaly velkou devastaci, stále se nacházejí prakticky ve všech krevních buňkách, jakož i v buňkách tělesných tkaniv zvířat a lidí na celém světě. Dokumenty, které byly předloženy soudu, prokázaly, že si Monsanto bylo plně vědomo smrtících účinků bifenylů, ale zločinně je před veřejností skrývalo, aby nákladní vlak s PCB mohl pokračovat v plné jízdě!

Rok 1930 (třicátá léta): Vytvořili první hybridní semeno kukuřice a rozšiřují podnik o výrobu čistících prostředků, mýdel, průmyslových čistidel, syntetických gum a umělých hmot. Ach ano, to vše je samozřejmě jedovaté!

Rok 1940 (čtyřicátá léta): Začínají bádat v oblasti uranu, který bude v rámci projektu Manhattan použit v první atomové bombě, která bude později shozena na Hirošimu a Nagasaki a zabije statisíce Japonců a otráví miliony dalších lidí. Společnost pokračuje ve výrobě ničivých sprejů, kdy pro zemědělství produkuje pesticidy, obsahující smrtící dioxin, který otravuje potraviny a zásoby vody. Později bylo zjištěno, že Monsanto neuvedlo, že dioxin byl použit v širokém spektru jeho výrobků, protože kdyby to udělalo, muselo by přiznat, že stvořilo peklo na Zemi.

John Francis Queeny a reklama na chemickou továrnu Monsanto Chemical Works

Rok 1950 (padesátá léta): Monsanto je úzce spojeno se společností Walt Disney Company a vyrobilo několik atrakcí pro Disneyho zábavní park  Tomorrowland, kdy spojilo slávu chemie a plastů. Jejich „Dům budoucnosti“ je celý vyroben z jedovatých plastů, které nejsou biologicky rozložitelné, jak tvrdili. Cože, Monsanto lhalo? Jsem v šoku! “Mezi lety 1957 – 1967 Disney, poté, co celkově přilákal 20 milionů návštěvníků, nakonec dům zbořil, ale zjistil, že to nepůjde bez boje. Podle časopisu Monsanto Magazine, ze skleněné tkaniny, vyrobené ze zesíleného polyesterového materiálu, doslova vyskakovaly devastující koule. Plameny, sbíječky, řetězové pily ani lopaty nezabíraly. Nakonec byla použita ocelová lana, kterými byly části budovy postupně rozštípány a odvezeny pryč. ”

 „Disneyfikována" vize budoucnosti
Rok 1960 (šedesátá léta): Monsanto, spolu se svým  chemickým zločineckým partnerem, DOW Chemical, vyrábí dioxinem nacpaný Agent Orange, který bude použit při americké invazi do Vietnamu. Následky? Víc než tři miliony přiotrávených lidí, půl milionu mrtvých vietnamských civilistů, půl milionu vietnamských miminek se narodilo s vadami a tisíce amerických válečných veteránů trpí či umírá na jeho následky až do dneška! Monsanto je opět hnáno k soudu a interní dokumentace ukazuje, že vědělo o smrtících účincích dioxinu, nacházejícího se v Agentu Orange, když ho prodalo vládě. Je nehorázné, že je Monsantu umožněno prezentovat výsledky jeho vlastního „výzkumu“ z něhož vyplývá, že dioxin je bezpečný a že nepředstavuje žádné nebezpečí pro zdraví. To soud uspokojilo a případ byl vyřešen. Později se ukázalo, že Monsanto ohledně zjištění lhalo a že jejich skutečný výzkum dospel k závěru, že dioxin zabíjí velmi efektivně.
Interní dokument z pozdější doby, zveřejněný v soudním procesu v roce 2002 připustil, že „existují nepochybné důkazy o tom, že tyto složky přetrvávají a že jsou přítomné jako rezidua v životním prostředí, což je nepochybné… a že v důsledku tlaku ze strany veřejnosti a v důsledku právních kroků je bezpochyby nutné se jich zbavit, aby sa zabránilo celosvětové kontaminaci. Věc se valí dál. Kam až se dostaneme? Alternativy jsou: skončit s byznysem, zbavit se toho a již nic nepodnikat anebo zůstat v byznysu a mít alternativní výrobky“.

Rok 1970 (sedmdesátá léta): Partner Monsanta, G. D. Searle, píše mnoho interních studií, tvrdících, že jejich umělé sladidlo aspartam je bezpečné, zatímco vlastní vědecký výzkum ze strany FDA (Úřad pro potraviny a léky USA) jasně ukazuje, že aspartam způsobuje v mozku krys, které pak zabili, tumory.
FDA dává velké porotě podnět k vyšetřovaní G. D. Searla za to, že, pokud jde o bezpečnost aspartamu, „vědomě nesprávně interpretoval zjištění, zatajoval fyzické skutečnosti a činil falešná prohlášení“. V tomto období Searle strategicky osloví prominentního inisdera z Washingtonu,  Donalda Rumsfelda, který sloužil za prezidentování Geralda Forda a George W. Bushe jako ministr obrany, aby se stal jejich výkonným ředitelem. Hlavním cílem korporace je, aby Rumsfeld použil svůj politický vliv a bohaté zkušenosti v byznysu vraždění, aby ovlivnil FDA a ta jim šla na ruku. O několik měsíců později dostává Samuel Skinner „nabídku, jaká se neodmítá“, odstupuje od vyšetřování, rezignuje ze své funkce v úřadě generálního prokurátora a odchází pracovat do právnické firmy dr. Searlea. Tato taktika pozdrží případ zrovna na dostatečně dlouhou dobu na to, aby uplynula lhůta a vyšetřování velké poroty je náhle a jednoduše končeno.

Rok 1980 (osmdesátá léta): Uprostřed  neoddiskutovatelných výzkumů, které odhalují toxické účinky aspartamu a když se komisař FDA Dr. Jere Goyan chystá podepsat žádost o vypracování zákona, který by aspartamu nedovolil být na trhu, zavolá Donald Rumsfeld Ronaldu Reaganovi a požádá ho o laskavost v den, když nastoupil do funkce. Reagan vyhodí nekooperativního Goyana a za šéfa FDA jmenuje Dr. Arthura Hayese Hulla, který hned rychle nakloní ručičku na vahách ve prospěch Searlea a Nnutra-Sweet je schválen pro konzumaci lidmi v sušených výrobcích. Je smutnou ironií, že Reagan, který je známým fanouškem želé bonbónů, trpí v  době svého druhého funkčního období Alzheimerem, který je jedním z mnoha strašných následků konzumace aspartamu.
Skutečným cílem Searlea ale bylo získat schválení pro aspartam, aby se stal sladidlem pro slazené nápoje, protože vyčerpávající studie zjistily, že se aspartam při teplotách vyšších než 30 stupňů změní na známý toxin diketopiperazin (DKP), metylalkohol a formaldehyd, a tak se stane mnohonásobně smrtícím než jeho prášková forma! Národní asociace slazených nápojů je nejdříve zneklidněna, protože má obavy z budoucích soudních procesů ze strany  konzumentů, kteří se, díky tomu, že ten jed vypili, stále zraňují či zabíjejí. Když se Searlemu povede ukázat, že tekutý aspartam, i když je neuvěřitelně smrtící, způsobuje mnohem větší závislost, než kokain, je Asociace pro slazené nápoje přesvědčena, že ohromné zisky z prodeje těchto nápojů, nadupaných aspartamem, snadno převáží nad jakoukoliv odpovědností v budoucnu. S tímto vyhrává korporátní chamtivost a nic netušící konzumenti slazených  nápojů za to platí poškozením zdraví.

Zabijácká, geneticky modifikovaná semena Monsanta - zisk má přednost před lidským zdravím
Coca Cola opět vydláždila cestičku (pamatujete na sacharin?) a v roce 1983 začne trávit konzumenty dietní Coly aspartamem. Jak se dalo čekat, prodej se raketově zvýšil, protože miliony lidí se staly beznadějně závislými a nemocnými ze sladkého jedu, podávaného v plechovkách. Ostatním členům průmyslu slazených nápojů se líbí, co vidí a rychle to napodobí, když pohodlně zapomenou na veškeré své počáteční výhrady, že aspartam je smrtící chemikálie. Je třeba vydělat peníze, mnoho peněz a jenom na tom opravdu záleží! V roce 1985 Monsanto, nezastrašeno vírem korupce a mnoha obviněními z podvodného výzkumu, provedeného Searlem, kupuje společnost a vytváří novou náhražku aspartamu s názvem NutraSweet Company. Když mnoho nezávislých vědců a výzkumníků i nadále varovalo ohledně toxických účinků aspartamu, Monsanto přechází do ofenzivy, podplatí Národní institut pro rakovinu a předá mu zfalšované dokumenty, aby od něj získal prohlášení, že formaldehyd rakovinu nezpůsobuje, takže aspartam může zůstat na trhu i nadále.
Známé účinky po požití aspartamu jsou: mánie, vztek, násilnické chování, slepota, bolesti kloubů, únava, přibírání na váze, bolesti na hrudi, koma, nespavost, necitlivost, deprese, pískání v uších, slabost, křeče, podrážděnost, mdloby, hluchota, ztráta paměti, vyrážky, závratě, bolesti hlavy, záchvaty, úzkost, bušení srdce, omdlévání, křeče, průjmy, panika, pálení v ústech. Nemoci, které aspartam spouští, či alespoň jejich projevy, jsou například cukrovka, roztroušená skleróza, lupus, epilepsie, Parkinson, tumory, potraty, neplodnost, fibromyalgie, úmrtí kojenců, Alzheimer… Navíc 80 % stížností, předložených FDA ohledně aditiv, přidávaných do potravin, je o aspartamu, který se nyní vyskytuje ve víc než 5 000 výrobcích, včetně dietních a nedietních sycených nápojů, sportovních nápojů, mátových bonbonů, žvýkaček, mražených dezertů, dortů, čajového pečiva,  zákusků, vitamínů, léků, mléčných nápojů, instantních čajů, kávy, jogurtů, kojenecké stravy a mnoha dalších! Pozorně čtěte nálepky a nekupujte nic, co obsahuje tento hrozný zabiják!
Uprostřed všech těchto úmrtí a nemocí odstupuje šéf FDA, Arthur Hull, z funkce pro podezření z korupce a je okamžitě najat firmou Searle pro styk s veřejností jako vysoce postavený vědecký konzultant. Ne, není to vtip! Monsanto, FDA a mnoho vládních regulačních agentur se stalo jedním a tím samým! Vypadá to, že jedinou podmínkou pro to, aby se člověk stal komisařem FDA je, že předtím strávil nějaký čas u Monsanta anebo u některého farmaceutického kartelu, patřícího ke korporacím, zapojeným do organizovaného zločinu

Rok 1990 (devadesátá léta): Monsanto utrácí miliony na boj proti státní a federální legislativě, která korporaci brání pokračovat v lití dioxinů, pesticidů a dalších, rakovinu způsobujících jedů do vodovodních sítí s pitnou vodou. Bez ohledu na to jsou nesčetněkrát hnáni před soud pro způsobení nemoci u pracovníků v  jeho vlastních závodech, u lidí v okolních oblastech a za vývojové poruchy u novorozeňat. Vzhledem k tomu, že má Monsanto kufry plné mnoha vydělaných miliard, vyrovnání v hodnotě sta milionu dolarů je považováno za malou cenu pro tento byznys a díky FDA, Kongresu a Bílému domu si byznys vede velmi dobře. Tak dobře, že je souzen za to, že podával radioaktivní železo 829 těhotným ženám v rámci studie, aby se vidělo, co se s nimi stane.

- pokračování -

autor: E. Hanzai
Převzato se svolením společnosti Matrix CONSULTING s.r.o.
https://www.matrix-2001.cz/clanek/desiva-historie-monsanta-nejdabelstejsti-korporace-na-svete-1-11041
překlad: Želmíra Klichová

1 komentář:

  1. Celkem zajímavý je původ toho názvu Monsanto, který pochází z věna barona Emmanuela Mendese de Monsanto původem z Portugalska. Proto po něm pojmenovali čerstvě založenou firmu. A zajímavá je i krajina v okolí Monsanta.
    https://www.google.com/maps/place/Monsanto,+Portugalsko/@40.0388745,-7.115065,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1sAF1QipMzZI8FlZ1gVqJjONHV-0Kz-R6ybO2uC6EZHna7!2e10!3e12!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipMzZI8FlZ1gVqJjONHV-0Kz-R6ybO2uC6EZHna7%3Dw203-h114-k-no!7i1920!8i1080!4m5!3m4!1s0xd3d75bd5000d04d:0x824a112737bb26!8m2!3d40.0388745!4d-7.115065!5m1!1e4
    nenimito

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů