4. 6. 2019

Bormann… žil a zemřel na Krymu?



Tohle i ta nejdivočejší fantazie těžko připouští: Martin Bormann, pravá ruka Hitlera, „šedá eminence“ ve věrchušce Třetí říše, který po útěku Rudolfa Hesse měl na führera neomezený vliv, byl... hluboce zanořený agent sovětské rozvědky, které předával informace, jež rozhodly o výsledku druhé světové války! Byl to on, kdo řekl Moskvě přesné datum a čas německé ofenzívy v Kurském oblouku v létě 1943. To umožnilo sovětské armádě zaskočit nepřítele a nanést masivní dělostřelecký úder na německé jednotky připravující se na útok, v důsledku čehož bylo zničeno mnoho hitlerovských tanků, zbraní, obrněných transportérů i vojáků.
Přesný čas začátku útoku v Kurském oblouku byl znám jen několika málo jednotlivcům z Hitlerova nejužšího kruhu. Který z nich byl zrádce? Analýza dává jasnou odpověď: Martin Bormann.
Nikdy předtím se sovětská rozvědka nedostala na takovou úroveň jako v tomto případě. Pod rouškou notoricky známé „Rudé kapely“ působil hlavní informátor! Nyní je jasné, proč jeho jméno zůstalo i po válce neznámé: protože byl jedním z vůdců Hitlerova režimu a zveřejnění těchto informací by podstatně změnilo oficiální verzi událostí druhé světové války…


Ale zpět k hlavnímu tématu. Stalin nechtěl válku s Německem v době, kdy začala. Měl v plánu zapojit Hitlera do své hry. Všechno naznačuje tomu, že spoléhal na své přívržence ve vedení říše. Je pravděpodobné, že mezi nimi byl všemocný ministr zahraničí Joachim von Ribbentrop (později byl zcela izolován) a... Heinrich Himmler, náčelník SS a SD!
Ukazuje se, že „nejvěrnější z věrných“, jak Himmlera nazývali v Německu, byl v určité době horlivým zastáncem německo-sovětské spolupráce, zejména v oblasti bezpečnostních služeb. Ještě před rokem 1939 si SS a NKVD vyměňovaly kurzanty, kteří studovali ve výcvikových střediscích obou zemí. Od podzimu 1939 existovala jako součást důstojnické školy SS v Berlíně rota NKVD, jejíž personál se pravidelně obměňoval. A ve školícím středisku NKVD v Moskvě zase působila na stejném principu německá rota.
Tato spolupráce zanikla v červnu 1941, ale již v září si prostřednictvím neutrálního Turecka strany vyměnily kurzanty, přičemž několik sovětských rozvědčíků volilo „svobodu“ a zůstalo v Německu. Rozhovory v Ankaře trvaly několik týdnů, dokud nebyly zcela přerušeny až do „lepších časů“.
Z Berlína se k rozhovorům dostavil sám Reinhard Heydrich - Himmlerův zástupce, který již měl zkušenosti s plodnou spoluprácí s příslušnými sovětskými orgány. V srpnu 1939 ho navštívil v Berlíně náměstek Lawrence Beriji, Victor Abakumov. Během setkání ho Heydrich zasvětil do tajných plánů fašistického Německa, včetně blížící se agrese proti Polsku, a příprav na akci v Gliwicích. Heydrich dokonce svezl Abakumova v malém letadle, které sám pilotoval, na místo budoucí provokace. Zde je doprovázel náčelník místního gestapa.

V září 1941 se Heydrich opět setkal s Abakumovem v Ankaře. Jaký byl výsledek? Těžko říct. Pravděpodobně se oba generálové, kteří byli považováni za šedé eminence svých zpravodajských služeb, rozhodli pokračovat ve starých přátelských vztazích. Oba byli proti sovětsko-německému ozbrojenému konfliktu, ale v této situaci byli bohužel bezmocní.
Himmler znal názory svého zástupce, a dokonce s nimi v určité době souhlasil, ale byl nekonečně loajální k führerovi, a tak byl nucen odsunout Heydricha do pozadí. Heydrich byl tedy jmenován zastupujícím říšským protektorem Protektorátu Čech a Moravy, ale v Praze i nadále udržoval své staré vazby s čekisty. Není vyloučené, že to byla Himmlerova tichá sankce.
Britská rozvědka však zasáhla. Do Prahy byli vysláni její agenti s úkolem Heydricha odstranit. A tak se také stalo... Skutečně tak Angličané prokázali službu svým sovětským spojencům? Proč byl likvidován zrovna Heydrich, vždyť tu byli daleko významnější nacističtí zločinci než on?
Likvidace Heydricha byla mimořádně citlivá operace. Ve skutečnosti byl díky ní nejdůležitější kontakt supertajné německo-sovětské osy přerušen.

A tehdy přichází na scénu Martin Bormann...
Jak k tomu došlo?
Verze jsou odlišné. Je možné, že byl do hry vtažen samotným Heydrichem. Jedna věc je ale jistá: od poloviny roku 1942 začala sovětská rozvědka dostávat přísně tajné informace, jejichž zdrojem byl někdo z Hitlerova nejbližšího kruhu. Analýza dat, čísel a osobností objektivně a přesně ukazuje, že tyto informace pocházely od Martina Bormanna.
Ten po válce neuprchl do Argentiny, kde byl v souladu se smyšleným scénářem jeho „útěku“ údajně „viděn”, ani na Blízký východ, dokonce ani do Austrálie. Naopak - zachráněn z hořících zřícenin Berlína sovětskou rozvědkou pokojně dožil v jedné z mnoha krymských rezidencí a využíval rozložení sovětských tajných služeb až do konce svých dnů...

Tato, zdálo by se, neuvěřitelná verze nachází stále více příznivců jak mezi západními, tak domácími historiky druhé světové války. V každém případě její oponenti nemají dostatečné argumenty, aby ji vyvrátili.


autor: N. Něpomňaščij
zdroj: https://www.e-reading.club/chapter.php/110182/51/Nepomnyashchiii_-_100_velikih_zagadok_XX_veka.html
překlad: Vlabi


9 komentářů:

  1. uzasne
    divala jsem se dvakrat na serial 17 zastaveni jara, v cestine a zase ho neuzu nait, nemate like na tento serial??? dekuji
    dagmara

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://uloz.to/hledej?q=17+zastavení+jara&autocomplete=std

      Vymazat
    2. Müller s Bormannem stáli na balkoně.
      Bormann pravil: "Teď půjde kolem Stierlitz. Hodíme mu na hlavu cihlu - když začne nadávat rusky, je jasné, že je to ruský špion!"
      Přišel Stierlitz, Bormann hodil cihlu.
      "Ой, блять!" zaúpěl Stierlitz.
      "Тебе пиздец, Штирлиц!" vykřikl Bormann.
      "И Тебе пиздец, Борман!" vykřikl Müller.
      http://trolejbus.com/stier/prozraz.html
      nenimito

      Vymazat
    3. :-DDDDD tak ty jsou výborné. A to jsem nestihla přečíst všechny. (a jako bonus jsem si rozšířila slovní zásobu o zajímavá ruská slovíčka :-D ).

      Vymazat
    4. Mám pocit, že Stierlitz měl daleko víc vtipů o prozrazení se než Chuck Norris o nezničitelnosti:-)
      V originále je tenhle vtip trochu "vostřejší"....
      http://zxpress.ru/article.php?id=14756 (asi tak ve 3/4)
      nenimito

      Vymazat
    5. To se musím potupně přiznat, že jsem do teď o žádném nevěděla. To i všeuměl MacGyver o mě zavadil.
      A Chuck Norris je samozřejmě věčný :-)

      K těm "vybraným" slovům - to jedno slovo mi připomnělo vzdělávací :-D video

      https://www.youtube.com/watch?v=39ACRzsH8Jc&t=3s

      Vymazat
    6. Tak to je suprvzdělávací:-) Ale asi bych ho za učitele nebral....
      Já měl naposledy vzdělávací tohle... https://ulozto.cz/!GiJJSiKtg4Wk/alexandr-kondratov-kniha-o-pisme-pdf
      Ale je to vydáno za éry sovětů(1975), tak tam možná někomu něco nesedne;-)
      Anebo taky třeba naopak pochopí to řečské všude kolem nás a odkud se vzalo...
      nenimito

      Vymazat
  2. myslím ,že podle tohoto scénaře natočili i film 17.zastavení jara,ve které pracovali ruští špio'ni v německé vedení kolem Hitlera.němcitaké měli vššude své špio'ny tak co?
    A hitler sám měl několik dvojnímů tak dko byl ten pravý ????

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím, že jsem narazil na jeden celkem zajímavý argument. Nevím, jestli k vyvrácení, ale určitě k zamyšlení:-)

    Ve dnech 7. a 8. prosince 1972 byly při výkopových pracích poblíž mostu Weidendamm na stanici metra Lehrter (Berlín) nalezeny dvě relativně dobře zachované kostry (Martin Bormann a Dr. Ludwig Stumpfegger?).
    Později byly nalezeny některé zuby a zlatý zubní můstek. Existovaly nejistoty ohledně identifikace jednoho z těl, protože neexistovaly žádné rentgenové snímky Martina Bormanna, pouze zubní schéma prof. Blaschkeho, které bylo načteno z archivu v roce 1945. Prof. Blaschke byl Bormannovým zubařem.

    Wolfgang Eisenmenger, ředitel ústavu, a paní Dipl.-Biol. Katja Anslinger z Institutu právního lékařství, Univerzita Ludwiga Maximiliána v Mnichově, potvrdili pozitivní identifikaci Martina Bormanna mitochondriální DNA analýzou stehen a holenních kostí v roce 1998; dva přibližně 5 g kousky kostí byly extrahovány z každé pro analýzu. Všechny čtyři vzorky kostí se shodovaly se sekvencemi mtDNA dvou vzorků krve člena rodiny Martina Bormanna. To dokazuje, společně se všemi dalšími nálezy, že kosterní části jsou Martinem Bormannem.
    https://www.rechtsmedizin.med.uni-muenchen.de/service/downloads/2003_07_16_wissent_3.pdf

    Což samozřejmě teoreticky dokazuje jen v 45tém zasypaného bombami Bormanna, nikoliv Martina. I když zlatý zubní můstek nemuseli mít zrovna všichni od Bormannů, ačkoliv to v té době nebylo nic zase až tak vyjímečného...
    nenimito

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů