15. 7. 2018

Kde a proč skrývají nejvlivnějšího člověka na Zemi?

Když už tu byla řeč o největším vědeckém géniovi 20. století, bylo by na místě pohovořit i o člověku, který možná jednou bude podobným géniem století následujícího. Grigorij Perelman. Ti, kdo se více pohybují v oblasti matematiky, jistě vědí, co je záhada „Poincarého domněnky“, za jejíž vyřešení byla dokonce vypsána odměna jeden milion dolarů. Až téměř po století ji vyřešil tento skromný matematik žijící zcela poustevnicky na jednom z petrohradských sídlišť. Odmítl za to převzít nejen onen milion, ale i výroční matematickou cenu světového významu. Prý nic nepotřebuje…

Grigorij Jakovlevič Perelman


Na setkání Putina s mládežníky v Soči v létě 2017 se otázky dotkly také jednoho závažného tématu: kde prý se nachází, jak žije a hlavně, čím se nyní zabývá nejzáhadnější člověk v Rusku. A tentokrát výjimečně nejde o samotného Putina. O životě tohoto člověka existují už legendy, ale důležitější není, kde žije a kdo ho hlídá, ale to, že tento člověk nabídl lidstvu dar, a ono jej nepřijalo.
Řeč jde o Perelmanovi. Dotazy nepadly přímo, ale v návaznosti na myšlenku natočit o tomto matematikovi film. Přípravné práce už probíhají, ale je potřebná podpora prezidenta. Všimněte si však, že Putin nedává najevo žádné nadšení a naopak několikrát zdůrazňuje, že prvně je třeba si vyžádat svolení od samotného vědce, a to dříve, než se začne cokoli natáčet.


Taková opatrnost ze strany Putina není náhodná. Perelmana hlídají, jakákoli nadbytečná informace o něm není dostupná. Všimněte si, že v síti o něm sice články jsou, ale v žádném z nich nenajdete jakoukoli důležitější informaci. Vše se redukuje na to, že matematik je absolutně nedosažitelný, nevyhledává kontakty a vede uzavřený způsob života. Dokonce ani LifeNews se k němu nemůže dostat, což je už za hranou chápání.
Příčina toho, proč tento matematik nevyhledává popularitu, a dokonce se před společností skrývá, je v této frázi:

„Proč trvalo tolik let, než jsme se dokázali vypořádat s Poincarého domněnkou? Naučil jsem se vypočítat prázdnotu, spolu s mými kolegy jsme pochopili mechanismus zaplnění sociálních a ekonomických „prázdnot (vakua?)“. Prázdnoty jsou všude. Je možné je vypočítat a to nám dává nepředstavitelné možnosti… Vím, jak ovládat vesmír/celý svět(?). A řekněte: proč bych se měl honit za milionem?“

Mnozí se pochopitelně zabývali otázkou, co znamená „naučit se ovládat vesmír“… Jak tomu máme rozumět? Přitom chápat to je patrně třeba doslovně. Člověk tu vytvořil vzorec, s jehož pomocí je teoreticky možné zhroutit vesmír do jediného bodu a rozvinout jej zase zpět, anebo třeba obrátit směr času atd. Na takovémto pozadí dokonce i možnost vytvoření ideálního zdroje energie bledne...
V tisku se píše, že tajné služby Perelmana nespouštějí z očí. Přitom se o něj nezajímají jen ty ruské, ale stejně tak i tajné služby jiných zemí. Vysvětlují to tím, že Grigorij Perelman fakticky kráčí daleko před současnou světovou vědou. Osvojil si nějaké superznalosti umožňující pochopit univerzum. Náš vesmír vznikl v okamžiku velkého třesku. Fakticky z jediného bodu. Do jediného bodu jej prý lze zase svinout. Jak to udělat – ví Perelman.
A zde se pochopitelně vnucují otázky: co se stane, jestli jeho vědomosti najdou praktické uplatnění a realizaci? Představuje tedy tento vědec, přesněji jeho znalosti, pro lidstvo hrozbu? Vždyť pokud pomocí jeho vědění je možné svrhnout vesmír do bodu a potom jej zase rozvinout, můžeme zahynout nebo se narodit v nové kvalitě? Takový závěr může lidstvo přivést do slepé uličky. A zároveň velmi ostře vyvstane náboženská otázka. Perelman si samozřejmě velmi dobře uvědomuje rozsah toho, co objevil...
Média napsala, že tento matematik začal koncem roku 2005 pracovat na nějakém důležitém praktickém projektu. Bližší informace samozřejmě nejsou. O náplni ale existují nějaké předpoklady:
- nový typ zbraně, účinnější než atomová bomba?
- antigravitační motor?
- získávání energie v neomezeném množství?
- překonávání prostoru nejkratším způsobem?
- důsledky hypotézy Poincarého jsou tak neobvyklé, že spisovatelé sci-fi je dosud nestihli řádně využít. Například možnost vytvořit jiné planety nebo pohyb v časoprostoru. A nebo...
- nebo snad 3D model ekonomiky, o které se v poslední době tolik mluví?

Co se týče tohoto bodu, dovolte mi pár úvah
Nyní situace vypadá takto: ponořili jsme se do stínové ekonomiky. Amorálnost stínové ekonomiky nevyvolává jen podezření, ale přímo odpor, protože financuje terorismus, týrání dětí, prostituci, narkomanii, alkoholismus, kouření atd. atd. Legalizovat stínovou ekonomiku v podmínkách existující 2D ekonomiky není možné, protože v jejím základu je nejagresívnější podíl soukromého vlastnictví na pozadí absolutní masové beznaděje společnosti, a protiváha tu není. Takže při tolerování vládou je to efektivní masový mechanismus přeměny lidí v bezmocný dobytek. Jediným východiskem je přechod na 3D ekonomiku a zavedení instituce "občanského vlastnictví". Schéma by vypadalo takto:
- státní vlastnictví,
- soukromé vlastnictví,
- občanské vlastnictví.
Panuje názor, že světové hospodářské vztahy v rámci tohoto modelu budou charakterizovány harmonií.
A teď to srovnáváme s hlavními úkoly globalizátorů:
1. privatizace všech světových přírodních zdrojů;
2. poskytnutí neomezených pravomocí správcovským společnostem;
3. propaganda života na úvěr;
4. otroctví v jeho moderní podobě.
Jaký je závěr? Vytvoření ekonomického modelu 3D je zcela nevýhodné pro ty, kteří spravují korporace. Obávají se, že vytrvalé akce antiglobalistů povedou ke vzniku 3D ekonomiky založené na oněch třech typech vlastnictví: státního, soukromého a občanského. A v takovém případě se budou muset úplně vzdát naděje na realizaci svého hlavního cíle – transformaci veškeré populace Země na otroky.
Ale otázka je ještě mnohem hlubší.
Perelman dokázal, že všechny okolní prostory mohou být popsány pomocí rovnic vyjadřujících dynamické změny ve sférách a tento matematická model lze následně aplikovat do praxe. A teď se zamysleme nad tím, o jakých prostorách tu je řeč:
- duchovní,
- sociální,
- hospodářské,
- finanční,
- kulturní,
- estetické,
- celní a tak dále.
Ve všech těchto prostorech je lidstvo ve stavu hluboké permanentní krize. A teď si představte, že to všechno může být změněno!
Grigorij Perelman dal lidstvu šanci změnit vzorec určitého prostoru, vyplňovat prázdnoty, nicméně tento stav věcí není v zájmu těch, pod jejichž kontrolou se nyní všechny tyto prostory nacházejí. A tak je velmi pravděpodobné, že přijde chaos. Lidé si zvykli, že jsou řízeni, nic jiného nemají nacvičené.
V takovém případě Pelerman nejenže nepotřebuje milion, pro něj taková realita není zajímavá. Už dávno ji odhalil a prostudoval. Dokonce by ji dokázal v kteroukoli chvíli změnit.

V roce 2006 byl Perelman navržen na prestižní Fieldsovou medaili, která je matematickou obdobou Nobelovy ceny. Vědec ji však odmítl převzít. Proč?

„Stručně řečeno, hlavním důvodem je nesouhlas s organizovanou matematickou komunitou. Nelíbí se mi jejich rozhodnutí, považuji je za nespravedlivé."

Existuje totiž podezření, že se tak stalo ne proto, že by byl zasažen pouze nespravedlností vůči jeho učiteli - americkému matematikovi Richardu Hamiltonovi, který provedl ve věci Poncairéovy domněnky hodně výzkumu, na nějž Perelman pak navázal; věc tkvěla v daleko hlubší nespravedlnosti. Jednalo se o změnu celé struktury světa, ale matematici mu nevyšli v ústrety. Mnozí z nich jsou velmi ješitní (všimněte si, jak se v Hollywoodu často natáčejí filmy o vynikajících vědcích) a jsou krmeni granty a cenami, které jim rozdávají globalizátoři. A petrohradského matematika pozice těchto vědců velmi pobouřila; nedokážou se postavit globalistům, a tak se částečně stali jejich spoluviníky. Společenství matematiků ho hluboce zklamalo. 
Perelman je totiž vždy v první řadě charakterizován jako poctivý člověk, který netoleruje žádné lži a nespravedlnosti. Opakovaně pak zdůraznil, že s matematikou končí a může to být i pravda. Vyřešil to hlavní a dál mu už tato věda nemůže klást otázky.
Nebo ano?


podle: https://boeingisback.com/zagovor/gde-i-pochemu-skryivayut-samogo-vliyatelnogo-cheloveka-na-zemle.html
překlad: Vlabi

22 komentářů:

  1. Hodně zajímavé. Něco takového čtu poprvé. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  2. Něco z žánru Sci-Fi i když možná ne všechno...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jirko,
      teď mimo soudek - zkuste se zamyslet, jaký význam vlastně měl Váš komentář. Neberte to jako kritiku. Jen mám malou chvilku, než se vrhnu k míchačce, tak jen tak filosofuji. I když napsáním těchto vět si protiřečím, osobně jsem dospěl k názoru, že neexistují slova, která je třeba vyslovit (myšleno obecně), aniž by jejich případné nevyřknutí bylo kontraproduktivní a nebo nebylo jen bezcenným plácnutím do vody. Význam a síla slov je přeceňována a obecně jsou v masovém měřítku (zne)využívána v různém stupni k manipulaci okolí (posluchače/ů) a to aniž si to mluvící uvědomuje.
      Mám k tomu už pozice autora mnoha článků dál než většina, nicméně si plně uvědomuji význam přísloví "Mlčeti zlato'"
      Konec odpolední chvilky poezie :-)

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Děkuju, je to tak, moc diskusní můj komentář není, to uznávám. Tak abych tu mojí poznámku pod článkem objasnil:
      Nejsem žádný vědec, ale miluju technické vědy, velmi mě zajímá vesmír. Jsem vášnivý čtenář sci-fi a nemyslím tím fantastii. Mám dosti dobrý pojem o vesmíru, jeho odhadované stáři atd. Co jsem se zde dočetl o matematikovi Perelmenovi se dotýká témat sci-fi - antigravitace, překonávání prostoru.
      Podle mého názoru nejsme ve vesmíru zdaleka sami a vesmír sahá nejméně 13 miliard let do minulosti, tisíce galaxíí... takže kdyby bylo možné vesmír kolapsovat, jistě by na to již nějaký genius přišel.
      Jestli bude za pomoci Pelermanovi matematiky nalezen způsob získávání free energie, antigravitace atd., bylo by to v říši sci-fi, ale mohlo by se to stát. Ovšem to ostatní, jako kolapsovat vesmír, to už je úplně mimo...

      Vymazat
    4. George,
      na antigravitačních motorech prý pracovali už nacisté před osmdesáti lety. Dost úspěšně. Takže co dnes frčí v tajných kosmických programech, bude už asi o dost dál. Portály?
      A co se týče onoho zázračného vzorce: článek je překladem textu, jehož autorem je novinář. Při překladu slova "вселенная" jsem vycházela z jeho prvotního významu, jak tomu i nasvědčoval další text článku o "zhroucení vesmíru" a jak je i překládáno v jiných českých článcích o Perelmanovi. Slovo však může mít i druhý, méně častý význam - "celý svět", pak by samozřejmě byla řeč o něčem docela jiném (3D ekonomika?). Ovšem zas by to odporovalo následnému textu. Takže si vyber. :-)

      Vymazat
    5. Vla Bi,libi se mi tvoje "pry",vis o cem to je :-).Jako vazne,nedelam si legraci,jsem co se tejka popisu minulosti moc a moc opatrnej,ze lzi pravdu a dobrou budoucnost nepostavis,ve lzich muzes jen setrvavat jak nejdyl je to mozny,ale vecne to taky nepujde,pritom si stavet nekde v dzungli bunkr,aby te az ty lzi padnou nepovesili na prvni vetvi.Proto pouzivam co se minulosti tejka taky ono "pry" a "mozna","zrejme".Leccos nasvedcuje tomu ze nacisti zkoumali spis nez vedli valku,ale ze skutecne dobre vyzkoumali je uz hodne pofiderni tvrzeni.Protoze kdybych veril tomu co vsechno uz pred koncem valky "ze prej" meli,nemohli by ji v zadnym pripade prohrat.

      Vymazat
    6. Vla Bi je to bohužel zatím jen "prý" i když kdož ví, co všechno "spojenci" získali od Němců. Ale, já pamatuju jak se dobýval vesmír, jak emeričanům VŠECHNO neustále padalo, a neštítili se zapojit do výzkumu nácka Von Brauna. Dělali by to takto krkolomně, kdyby se to dalo udělat elegantně pomocí antigravitace? A to už od toho začátku uplynulo 60 let a NIC se moc nezměnilo, poslední desetiletí dokonce kupují jevýkonnější raketové motory od Rusů!
      Netvrdím, že antigravitace nikdy nebude, nebo nějaké "červí díry" atd., ale jistě to nebude jednoduché.
      Ale, že by někdo pomocí jakéhosi výpočtu a na jeho principu mohl zhroutit celý vesmír, který tu je nejméně 13 miliard let a je tedy velmi trvanlivý, to je podle mě absoulutní blud.
      Budu velmi rád, když to budou právě Rusové kdo ovládne technologii antigravitace, nadsvětelné rychlosti, teleportace atd. Těším se na to (pokud tady ještě budeme, protože to může ještě vzít mnohá desetiletí), obzvláště pak volná enrgie by se mi líbila. Je ovšem nutno si uvědomit, že pokud se tuhle objevy dostaví, přeorá to kompletně celý svět, vše bude úplně jinak a nejsem si jist, jestli to rozdělené, hloupé lidstvo zvládne...

      Vymazat
    7. Jirko,
      na jednu stranu píšete: "uplynulo 60 let a NIC se moc nezměnilo" a na druhou: "pokud se tyhle objevy dostaví, přeorá to kompletně celý svět"

      Umím si představit důvod totálního utajení případných objevů typu antigravitace VE apod. Vždyť stávající Sytém stojí právě na tom, aby se pokud možno nic moc neměnilo. A když už, tak jiným směrem. Ani antigravitace, volná energie, červí ďoury, nadsvětelné cestování ad. nestojí zato ztratit 7 miliard dlužníků, co pro svojí existenci musí ztratit až polovinu svého života v práci.
      Umím si představit, že kvůli tomu je třeba kamuflovat skutečný stav technologií i nákupem raketových motorů od konkurence, či aby jak píšete, "VŠECHNO neustále padalo".
      Jak známo, vše je jen o prioritách. A ruku na srdce, co je pro ty, co drží opratě civilizace přednější? Volná energie pro všechny nebo skrytý otrokářský systém postavený na pyramidovém uspořádání? :-)

      Vymazat
    8. Jirko,
      jelikož Michal nedávno nazval tento web seriozním, používám slova "prý" a "údajně". Sama za sebe je nepotřebuji.
      A co ty? Máš věrohodné informace o tom že "emeričanům VŠECHNO neustále padalo" a že za 60 let se "NIC moc nezměnilo"? Byl jsi snad u toho?
      Nic ve zlém. Jen jsem chtěla připomenout, že není dobré se předčasně uzavírat před jakýmikoli informacemi, ať nám zprvu díky naší omezené informovanosti připadají naprosto absurdní. Nebylo snad kdysi nezvratným tvrzením, že Země je placatá? Pokud bychom se upnuli k určitým postulátům, co bychom si pak počali, až nám jednou ráno například NASA sdělí, že třeba na Měsíc už lidstvo dávno létá? Budeme upalovat? :-)

      Vymazat
  3. Jediné čo zachráni ľudstvo je keď si každý jeden z nás vyhrnie rukávy a dá sa do práce. Nebude to jeden zázračný muž ani jeho zázračná rovnica.

    s0lar

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bezpochyby. Ale i když se každý jednotlivý člověk pustí do práce a udělá svět lepším, stačí právě ten jeden "zázračný", který může vše během sekundy vše zničit.
      Na druhou stranu, i kdyby všichni pracovali, máme tu systém, který nás pracující ožebračuje. Proto je i nutné k té pracovitosti přidat nový systém. Např. tou bezplatnou a všude dostupnou elektřinou by padli jistí vyžírkové.

      Vymazat
    2. Ja som s riadnou dávkou utópie mal na mysli naozaj všetkých, čiže žiadni paraziti by už nezostali, každý by pracoval pre dobro ostatných :). Kým sa vedomie ľudí nedostane na úroveň ktorá vylučuje parazitizmus, nepomôže žiadny zázračný vzorec, žiadny zázračný systém, vždy sa dostaneme tam kde sme dnes, možno pritom dôjde k niekoľkým "resetom" a pôjde sa znova - jedna skupinka zneužívajúc iných a vyvyšujúc sa nad nich - ale nepohneme sa ďalej. Optimisticky verím že k tomu dôjde a znova sa dostaneme na úroveň staviteľov pyramíd..

      s0lar

      Vymazat
    3. s0lare, souhlasím. Nebude to jeden zázračný muž ani jeho zázračná rovnica:-)
      nenimito

      Vymazat
    4. sOlar, tak to pak ano. Je to krásná utopie, ale zase ne nereálná. Věřím na kritické množství, od kterého to pak padá jako domino.

      Vymazat
    5. Asi tak Andreji, pusťme se do práce. To je vlastně jediné, co mi na tomto blogu vadí. Informace zde jsou velmi nekonkrétní, mluví se zde o zázračné rovnici, ale kde je? A tak je to i s teorií éteru, kde si můžeme přečíst informace, které potvrzují, že to není fantasmagorický blábol?

      Vymazat
    6. Anonymní, jestli čekáš, že na tomto blogu najdeš něco všechno naservírovaného, konkrétního, tak se asi nedočkáš. Tento blog je právě výjimečný v tom, že tu předložena teorie, myšlenka... a je na každém, jak si to přebere, ověří, vnitřně pochopí... To je to nejcennější poznání.

      Vymazat
    7. Nesouhlasím, u spousty článků jsou doložena fakta.

      Vymazat
  4. Nevím, zda skrývají.... trvalo mi to asi 5 vteřin...
    https://www.kp.ru/daily/theme/3903/
    https://goo.gl/maps/dnExLqhjQ6y - улица Ярослава Гашека
    Opět..... asi nemám moc v lásce "přechytralé" povídání o ovládnutí(největším poznání) vermíru od "příbuzných" Eisteina. Kdepak asi vyštudovala jeho sestička?
    Abstraktní matematika je divný umělý jazyk, i když jí tedy rozumím více než angličtině.... jen pro mne nic zábavného.
    Když je tak "dobrý" proč tedy nevyřešil těch zbylých 6 problémů matiky Millénia?
    nenimito

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nemyslíš vážně, že ne... to že to vyřešil, je fakt. To že mohl přijít na něco hooodně významného může být pravda, ale neznamená to přece, že by měl automaticky vyřešit dalších 6 problémů. Dobrej bejt klidně může.

      Vymazat
    2. Nale nepopírám, že to je fakt:-) Jen v tom nevidím nic zázračného, promiň. Zázrak je pro mne rozkvetlý strom, nikoliv abstraktní matika. Rozkvétající strom, okurky a rajčata na zahradě jsou pro mne mnohem větší záhadou, než nějaké vzorečky písmenek na tabuli psané chazarskými učenými:-) Je mi líto...
      Zkus do té abstraktní matiky trochu proniknout a možná pochopíš, co myslím:-)
      nenimito

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů