3. 6. 2018

Jak zvládáte letošní zvláštní jaro?


Kalendář ukazuje začátek června a my máme za sebou už dva měsíce skutečného léta. I u nás, v nadmořské výšce 500 metrů, od května sklízíme jahody, třešně už špačci po většině zkonzumovali a sena jsou pod střechou. Pamětníci nepamatují. Polovina republiky je pronásledovaná nekončícími bouřemi, druhá zažívá bezprecedentní sucho...
Když tak lapám po dechu v odpoledním úpalu, maně se ptám: co bude v červenci a srpnu?

Jaké jsou vaše poznatky, pocity a zjištění? Jak vnímáte slunce a vůbec - jak vám je po těle? Napište nám o tom do diskuze.


82 komentářů:

  1. Překvapuje mne ,že při dnešním stavu vody se nepovolují ČOV u domků,kde je kanalizace a tak se s klídkem odvádí místní voda do řek a moří.Před 20 lety jsem říkal ,že do Čech přichází středomořský ráz počasí ,které jsem velmi dobře znal,říkával jsem ,když jsem přejížděl vyschlá koryta řek ,že tento stav přijde i k nám a je to tady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. velmi dobra uvaha. otazka, precoze tak eu tlaci, aby sa budovala kanalizacia u nas na slovensku? my ju odvedieme, niekto dalsi moze odchytit. ja osobne idem prave nieco riesit a samozrejme, ze si tam dam cisticku, kanalizaciu nemam a na zumpu im kaslem.
      k2

      Vymazat
  2. Co se týká teplot, tak to by asi ještě bylo relativně v normálu. Mrknul jsem na pár let zpět.
    https://www.in-pocasi.cz/archiv/stanice.php?stanice=praha_klementinum

    Ale nepamatuji tak málo vody v Doubravě, jako je posledních pár let.

    OdpovědětVymazat
  3. Holy

    Otazka zni co se vlastne deje. Slunce je aktivnejsi a neni zlutobila ale bila hvrzda? HAARP rozkymacel planetu po havarii v CERNU a nynejsi vychyleni pri opetovne stabilizaci rotace je delsi nez obvykle cca 3 tydny? US Army jiz plne ovlada pocasi na planete a obykle prevazujici zapadni proudeni v nasich koncinach se zmenilo temer na vyhradne vychodni nebo jihvychodni? Ten kdo vladne svetu vydira jednotlive neposlusne zeme suchem, povodnemi, zmetresenim, tsunami a hurikany? Nekdo zaplatil toto pocasi pro CR koupi futures na Chicagske burze? Otazek je mnoho. Mimochodem v poslednich dnech velmi oslabilo chemtrailsovani.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějak si nejsem jist, že s tím souvisí haarp nebo cern, i že haarp souvisí s cernem. A nechápu, jak může haarp rozkymácet planetu, navíc ještě v souvislosti s cernem a havárií(jakou?).
      Spíše to bude důsledek nerovnoměrného nárůstu hmoty planety k ose vyvážené rotace Země a následné ustalování vod oceánů a jejich proudů.
      nenimito

      Vymazat
    2. Tak toho jsem si všimla. Ještě loni hned ráno, jakmile svítilo Slunce, už přes něj byly čáry. A postupně to šlo celý den směrem k západu. Ale ted je aspon krásně modré nebe. To bylo poslední roky vzácné.

      Vymazat
    3. potvrdujem, ziadny chemtrails toho roku, naopak, krasna modra obloha s peknymi oblakmi ako za starych casov..
      k2

      Vymazat
  4. Mno, teoreticky by v červenci až do půlky srpna mělo nastat období dešťů, stejně jako bylo od půlky listopadu do konce prosince. Jen asi bude doprovázeno s více bouřkami a přívaláky. Země se ještě po tom pootočení neustálila, hlavně oceány a následně větry. A od těch my jsme trochu dál, naštěstí, myslím. Teda pokud se Země vůbec ustálí.
    Jen by mne zajímalo, kdy někdo nějak veřejně prohlásí, že se Země pootočila o trochu víc, než je "relativně v normálu".
    V pátek mi kroupy dobily záhony a sundaly hromadu zeleného listí ze stromů.
    Známému udělaly asi 15 děr 2-3cm do plastové pergoly.
    Tak bych o té relativitě normálu celkem polemizoval:-)
    https://www.youtube.com/results?search_query=что+произошло+на+нашей+планете
    nenimito

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Psal jsem "Co se týká teplot..." A tam byly teploty v některých letech v tom období i vyšší.
      Ta situace je asi průserová ohledně srážek - množství, průběh atd...
      O příčinách můžeme jen spekulovat.

      Vymazat
    2. ... ty páteční kroupy mají ještě dohru. Včera jsem do tmy nasbíral 2 kýble opadaných ořechů, jablek, hrušek, meruněk... všechny plody ve velikosti asi 2-4cm s hnědočernou tečkou od krup. Vše včera opadalo a opadává dál...
      nenimito

      Vymazat
  5. Jak? Podle přísloví z mé oblíbené knihy:
    "Je tak, jak je a bude, jak bude."
    Takže to zvládám s lehkou hlavou a užívám si každý den :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako pamětník jsem si vzpomněl na hlášku z úvodu jednoho dávného pořadu: "Je tolik hodin, kolik právě je. Máte-li na svých hodinkách více nebo méně, není to naše vina, neboť my začínáme vždycky včas."

      Vymazat
  6. Dobrý den všem. Ty změny jsou vidět a pokud budou dlouhodobého rázu, tak si na ně budeme muset zvyknout. Pokud začíná období s nižšími srážkami a vyššími teplotami, tak bychom měli nechat vodu v krajině a ne jí poslat "dolů". Jinak se mi zdá, že vše roste tak nějak rychleji, ale to bude asi tím teplem i dostatkem vody v místě, kde to můžu pozorovat. A taky co je klíšťat...
    Co se týče posunu matičky Země, má někdo nějaký nezvratný důkaz toho, že se něco s póly stalo? Hezký den.
    Člověk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Netuším, co se stalo s póly:-)
      Ale stačí se podívat, kde vychází a zapadá Slunko. Z poslední asi rok a půl je východ o něco jižněji. Pokud stojím na stejném místě ve stejný čas a pozoruji východ Slunka mezi stromy. Kolik přesně je to stupňů netuším, pro mne asi nedůležité. Myslím, že to tu někdo někde v nějakém komentu zmiňoval přesně, jelikož si postavil pasivní dům se soláry přesně spočítanými na max. denní výkon a zjistil, že se mu "Slunko hnulo".
      Zjednodušeně řečeno se severní osa otáčení "stěhuje" ke Grónsku, myslím. Proto rozmrzá Sibiř a za njůjorkem jsou sněhové kalamity a často pod -20°C.
      nenimito

      Vymazat
    2. Ahoj nenimito, ale posun Slunce by měl vliv i například na sluneční hodiny, které by najednou nešly správně, nebo ne? Vaclav

      Vymazat
    3. Václave,
      sluneční digitálky jsou už z principu přesné defakto jen jeden den v roce (vlastně dva dny) :-)

      Vymazat
    4. Já nevím, kolik to může být stupňů, nikdy jsem se po tom nepídil. Když ráno koukám na stromy vzdálené ode mne asi 200m a Slunko vychází místo za třetím z leva, jako před pár lety, tak asi víc jak rok(?) vychází za šestým:-) Což z pohledu těch 200m vzdálených stromů je na pravítku půl metru ode mne asi 3-4cm. Resp. loni jsem se toho všiml, může to být déle.
      Jakou mají přesnost sluneční hodiny netuším:-)
      nenimito

      Vymazat
    5. Vaclav chtěl asi naznačit, že podle něj, pokud by byl "posun Slunce", tak by sluneční hodiny v určitý den měly ukazovat jiný čas, než dříve. Ale o kolik by to bylo a zda by se to dalo poznat...

      Vymazat
    6. I když mě je to celkem jedno, vyfotil jsem včera slunce ve chvíli, když se dotklo obzoru. U fotky jsem nechal exif data. Sice na potvrzení budu čekat rok, je to asi jediná možnost, jak se vyhnout dohadům a spekulacím. Pokud by mi někdo 5.6. příštího roku připomněl, udělal bych další foto (doufám, že nebude zataženo) a plácnul bych to na blog.
      Nebo si podobný experiment může učinit kdokoli sám a doložit tak a nebo vyvrátit dohady o změně náklonu zemské osy :-)

      Vymazat
    7. Já už jsem tu taky psala, že pozoruju východ slunce za úplně jiným stromem. Tím pádem mi nesvítí do obličeje, když se v posteli déle povaluju.

      Vymazat
  7. Neposlúchaš = nezaplatíš výpalné tým, čo vymysleli globálne oteplovanie, tak sa usmažíš, alebo ťa spláchnu ako h...o do záchoda (voda sa im aj tak zíde - či už pritečie riekou, alebo spadne z neba)):
    http://prekladyodlesa.sk/wp-content/uploads/zlodeji-dazda.pdf
    Pe-Pek

    OdpovědětVymazat
  8. Vše je úplně jiné, co mě vadí nejvíc je minimum včel, téměř žádné,minimum čmeláků, téměř žádné mouchy, hmyz. To je průšvih. Vše je o měsíc dva dřív, je to tak moc vidět, že je všechno jinak. Jestli je to řízené a vypadá to tak, tak to s námi nedopadne dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná trochu lokální záležitost dle sucha apod. U nás lípa v květu jen hučí včelami, čmeláci se málem srážejí při leteckých manévrech kolem kytek...
      Ale naštěstí (aspoň zatím) zmizela hovada. Myslím tedy bzikavku dešťovou. Dříve jsme se před deště a bouřkou nestačili ohánět.

      Vymazat
  9. Proste sa globalisti hrajú s počasím vrátane ich experimentov s meteo-zbraňami (alias chemtrails)

    Kto chce, nech si prečíta...

    Kniha o chemtrails. Elana Freeland: Chemtrails, HAARP, and the Full Spectrum Dominance of Planet Earth. Recenzia knihy. (Všetko čo ste chceli vedieť o chemtrails, ale báli ste sa spýtať)
    https://diskuter.wordpress.com/2017/02/25/elana-freeland-chemtrails-haarp-and-the-full-spectrum-dominance-of-planet-earth-recenzia-knihy/

    Kapitola 0: Zoznámte sa so “Štátom národnej bezpečnosti”
    https://diskuter.wordpress.com/2017/02/25/kniha-o-chemtrails-kapitola-0-zoznamte-sa-so-statom-narodnej-bezpecnosti/
    Dezinformačná kampaň maskujúca chemtrailový program pod pláštik záležitosti “národnej bezpečnosti”.

    Kapitola 1: Stručná história projektu HAARP
    https://diskuter.wordpress.com/2017/02/25/kniha-o-chemtrails-kapitola-1-strucna-historia-projektu-haarp/
    História projektu HAARP, jeho infraštruktúra a jeho predchodcovia.

    Kapitola 2: Eastlundov patent pre HAARP z roku 1987
    https://diskuter.wordpress.com/2017/02/25/kniha-o-chemtrails-kapitola-2-eastlundov-patent-pre-haarp-z-roku-1987/
    Niektoré najzaujímavejšie pasáže z tzv. HAARP patentu.

    Kapitola 3: Distribučná infraštruktúra programu chemtrails
    https://diskuter.wordpress.com/2017/02/25/kniha-o-chemtrails-kapitola-3-distribucna-infrastruktura-programu-chemtrails/
    Táto kapitola popisuje celú distribučnú infraštruktúru chemtrailového programu: krycie názvy projektu, zainteresované vládne, vojenské a civilné inštitúcie, stratégie rozprašovania vojenskými a civilnými lietadlami, stratégie umlčiavania pilotov a verejnosti. Spolu s Kapitolou 4 je to najlepšia a najdôležitejšia kapitola z celej knihy.

    Kapitola 4: Jedy padajúce z oblohy
    https://diskuter.wordpress.com/2017/02/25/kniha-o-chemtrails-kapitola-4-jedy-padajuce-z-oblohy/
    Toto je jednoznačne najlepšia kapitola z celej knihy. Podrobne popisuje jednotlivé látky nachádzajúce sa v chemtrailoch, ich vojenský alebo klimatologický účel a zdravotné dôsledky pre ľudí na zemi. Podrobne vysvetlené sú organofosfáty v leteckom palive, nanočastice a inteligentný prach, polyméry, huby a plesne, ťažké kovy, hliník, bárium, stroncium, fluór, síra a iné.

    Kapitola 8: Morgellons – vlákna ktoré dýchame a jeme.
    https://diskuter.wordpress.com/2017/03/04/kniha-o-chemtrails-kapitola-8-morgellons-vlakna-ktore-dychame-a-jeme/
    Nahliadnutie do amerického bakteriologického výskumu a jeho dlhej histórie testovania chemických a bakteriologických látok na nič netušiacej civilnej populácii.

    ---
    Nie je to kompletné, chýbajúce nespracované kapitoly sa venovali detailnejšie napríklad technológii riadenia dažďa, búrok, hurikánov a tornád. Čo sa dá robiť. Zjavne "nejsou lidi"...

    OdpovědětVymazat
  10. Sem sice jenom blbej vobchodník, ale tak nějak si řikam, že změna úhlu zemský osy by měla za následek věčí bordel než jen sucho či nedostatek včel... Posun osy by nutně musel totálně rozhodit rotaci planety s následnym rozhození oceánů a vzniku tsunami. Ostatně skuste si sami jak funguje gyroskopickej moment (sundejte si kolo ze šlapacícho kola, chytněte za osu a roztočte kolo a následně s nim skuste hejbnout ( s tou osou)... bacha aby vám to nezlámalo pazoury :-D
    K tomu haapru: loni si takle jedem tundrou na východ podél Barentsova moře, nikde nic a najednou vodní elektrárna (uprostřed ničeho) a za pár kilometrů další. Si řikam k čemu tady dvě elektrárny (jeli sme do Dálnejch Zelenců, kde žije dneska už jen 50 lidí, byť před x lety to bylo malý věděcký městečko a žádný další osídlení v oblasti prakticky neni). No a kousek od tý druhý elektrárny najednou koukam a u cesty haarp :-) Co znam jen z fotek najednou člověk vidí na vlasní voči jen tak u cesty za plotem a jednou strážní butkou... Tak sem pochopil k čemu byly ty elektrárny...
    To jen abyste si nemysleli že to počasí měněj jen v Pindostánu :-)))
    Jinak pokud de o chemtrejls a podobný teorie - neřikam že se to neděje, ale každopádně to dost postrádá logiku. Ty co tahaj za provásky tady žijou s náma a jistě by se jim nelíbilo když by se jim na palice sypalo nějaký svinstvo z letadel... V jejich zájmu naopak je aby planeta zůstala co nejvíc zachovaná a čistá - pro jejich potomky... A jelikož sou sami tvůrcema hoaxu o globálnim voteplování (votpluje se maximálně dík rostoucímu počtu buzerantů mezi šampónkovou generací...) vědí sami dobře že se žádný voteplování nekoná a celý chemtrejls by jaxi stácely výzam.
    Chorche

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pár roztočených kol jsem v ruce měl a nechápu, jak souvisí se zlámanými pazoury a s rozhozením oceánů a tsunami:-) Koule a kolo z kola je poněkud neporovnatelné, myslím:-)
      Ono jde o to, co skutečně je haarp. Většina lidí to má z nějakých konspirací jako něco, co ovládá počasí po celé Zemi. Haarp "vznikl" z něčeho, co pojmenovali Дуга. Na západě tomu říkají OTH radar. A ano, je teoreticky možné s tím nějak ovládat počasí. Viděl to někdo prakticky? Že tomu někdo věří? Fakt je možné z Alasky ovládat něco nad Prahou? Mám pocit, že první, kdo přišel nějak veřejně s teorií konpirací haarpu jsou venezuelsští "vědci", opravdu jim někdo věří? Tím nepopírám teorii...
      nenimito

      Vymazat
    2. Magoři, kteří mrví tento svět, většinou děti nemaj. Jde jim o moc, taky o moc nad zdegenerovanýma lidma, kteří už nebudou soběstační a budou kupovat jejich uměliny místo kvalitního jídla.

      A pro Nenimoto - pokud se změní počasí v oceánu, ovlivni to i počasí v Praze.

      Vymazat
    3. Vážení diskutéři - ogaři!
      Všechny uváděné jevy existují a fungují a to již od roku 1961, kdy amici utopili letní ofenzivu vietkongu v blátě, prodloužením období dešťů o 4 týdny.
      Změny počasí, bioflory a solární aktivity slunce rovněž existují, všechno to má jediný účel, DEPOPULACE planety Země bez možnosti odhalit a potrestat viníka (GP a jeho poskoky judai).
      Mnou pozorované změny:
      1) zvětšení deklinace (odklonu zemské osy od galaktické roviny) z původních 23,45 stupně cca na 25 stupňů. Důsledkem nárust zimních a letních teplotních extrémů a větrů, které je vyrovnávají.

      2)solární HALO signalizující bordel v atmosféře asi chemotrazli-hajzli (plastové nanotrubky naplněné solemi těžkých kovů). Důsledkem rozptyl slunečních paprsků a udržení vody v atmosféře navázáním na soli nanotrubek (proto nejsou deště ale průtrže). Takže se vnitrozemí trvale vysušuje a přímoří trpí cyklony a hurikány.

      3) zplstění dešti spláchnutých nanotrubek do půdy způsobuje její nepropustnost a snížení jímavosti vody (nedostatek spodní vody, eroze ornice).

      4) harpy jsou technologie řízení pohybu oblaků (výškově i směrově) dle představ harpionů. Rus, který to vymyslel pro slunečno nad Moskvou při oslavách v SSSR má článek na netu. Principem je silné ELMG pole a jeho deformace, poprvé použito v Černobylu 1986, vedlo k havárce AE. Kdo nezaplatí výpalné nemá deště nebo má přívaly 9 cm velkých ledových krup.

      5) ebola , aids, ptačí chřipka atd. jsou syntetické viry (biologické zbraně) určené k depopulaci konkrétních etnik. Očkování dětí způsobuje jejich trvalá onemocnění (alergie, astma, neplodnost).

      6) syntetické potraviny degradují tělesné tkáně konzumentú a pašují do DNA cizí nukleidy, což způsobuje degeneraci dalších generací lidí.
      7) války a terorismus způsobují sociální bouře, nenávist jednotlivých etnik a náboženských skupin, které při podpoře migrace způsobují vzájemné vyvražďování v pouličních válkách.

      Proč se toto všechno děje??
      Protože GP přesvědčil své slouhy (dlouhonosé), že jim přemnožení gojimové vyžírají zdroje planety a ti se pak rozhodli vykonat depopulaci gojú jejich vlastníma rukama. Tak do toho hošové, poslední zhasne, protože zdroje je třeba šetřit pro majitele planety.
      Ďuro Trulo alias Somárik Sprostučký úsporný

      Vymazat
    4. Ďuro,
      to všechno může být pravda, nicméně chtěla bych znovu upozornit na článek, který jsem tu nedávno (ne náhodou) vyvěsila
      https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2018/05/vedci-potvrzuji-ze-slunecni-soustava.html

      Vymazat
    5. Dle informací, které se ke mně dostávají různými způsoby a z různých zdrojů, to vypadá, že Ďuro může mít ve spoustě věcí pravdu. Ale jádro pudla nejzávažnějších blížících se problémů přežití/nepřežití bude v tom, o čem je článek, na který upozornila VlaBi. Včetně toho, že se to nestane zřejmě poprvé, jak nasvědčují nejrůznější nálezy z minulosti...

      Vymazat
    6. Pripravuje sa zlegalizovanie likvidácie populácie Slovenska, lebo treba uvolniť územie pre jelitárov, čo sa sem zlezú z celého sveta v domnení, že sa zachránia pred katastrofami:
      https://www.aktuality.sk/clanok/595245/rezort-zdravotnictva-zvazuje-povinne-ockovanie-proti-hpv/

      Pe-Pek

      Vymazat
    7. Ďuro, nemyslím, že by se hýbalo s úhly ekliptiky nebo deklinace. To jen Země se v nich trochu pootočila, ty úhly jsou pořád stejně.
      nenimito

      Vymazat
    8. Nemyslím, že by Дуга způsobila havárii Černobylu. Je teoreticky možné, že AE byla vystavěna kvůli ní, jako zdroj pro Дугу. Ale havárie s ní nesouvisí.
      nenimito

      Vymazat
    9. Anonymovi 20:57!
      Máte pravdu s úhly se nehnulo. Aby se úhly změnily bylo třeba pohnout se zemí a to hned dvakrát (zákon setrvačnosti, zákon hybnosti)., Nejdříve někdo úžasnou silou (asi 100 vodíkových bomb) pomalu uvedl zemi do rotace sever- jih a pak tuto rotaci stejnou silou opačného směru musel zastavit, jinak by rotovala dosud a deklinace by se měnila stále rychlosti cca 1 stupeň za měsíc (12 stupňů za rok, 360 stupňů za 30 let) a to by byl konec života na zemi.
      Ďuro Trulo

      Vymazat
  11. Ešte dodám jednu poznámku k téme chemtrails a nedostatku dažďa...

    Ono to funguje približne takto. Za normálnych okolností existujú vo vzduchu prachové častice, okolo ktorých kondenzuje vzdušná vlhkosť a vznikajú kvapky vody, ktoré keď narastú do dostatočnej veľkosti, tak vlastnou váhou spadnú na zem.

    Momentálne však prebiehajú chemtrailové geoinžinierske projekty (od testovania meteo-zbraní až po snahy o boj s globálnym otepľovaním pomocou zatmňovania oblohy)

    Čo sa deje v praxi. Keď lietadlá rozprášia nanočasticový prach, vytvorí sa okolo neho jemná vodná hmla, ale kvapky sú tak drobné, že nikdy nenarastú do rozmerov potrebných k tomu, aby spadli až k zemi. Výsledkom je paradox, kedy je obloha plná oblačnosti, ale na zemi je totálne sucho.

    Iná stratégia je pre zmenu výroba búrok. Tam som si nie celkom istý, ako to funguje, ale spomínané je v tejto súvislosti bárium, ktoré v reakcii s vzdušnou vlhkosťou uvoľňuje veľké množstvo tepla. To spôsobí spontánny rast začínajúceho búrkového mraku. K tomu sa môžu pridať rôzne ďalšie chemikálie, napríklad jodid strieborný, poprípade sa pridá správna frekvencia radarového alebo mikrovlnného žiarenia. Výsledkom je, že z čistej oblohy v priebehu hodiny vyrastie obrovský búrkový mrak s prudkým ničivým prívalovým dažďom. Ideálne napríklad na poistné podvody a špekulácie na burzách.

    Veľmi špecifickou kategóriou je vytváranie globálneho otepľovania pomocou chemtrailov. Aj keď GO zrejme prebieha nezávisle od chemtrailového programu, rozprášenie správne zvolených chemikálií môže lokáne spôsobiť zvýšenie teplôt. V tejto súvislosti sa spomína napríklad rozprašovanie ultrajemného uhlíkového prachu (občas ho cítiť vo vzduchu podľa pachu pripomínajúceho spáleninu). Použiť sa dajú aj niektoré ďalšie chemikálie, pričom niektoré sú natoľko zvláštne, že keď sa rozprášia do stratosféry (20km výška), tak spôsobujú ochladzovanie planéty a keď sa rozprášia do troposféry (menej ako 10km výška), tak naopak pôsobia skleníkovo. Sem patria napríklad niektoré zlúčeniny síry a tiež zrejme hliníkový nanoprach.

    OdpovědětVymazat
  12. Tu spáleninu občas cítím, doma i venku, pak hledám, co to je a nic nevidím. Na cenu OrgoNet dobře popisují manipulaci počasím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Coooo? O tom jsem ještě neslyšela. A doma jsem za magora, že pořád něco cítím.

      Vymazat
    2. No, já to taky cítím..to je ten prach, jak popisují v predchozim článku . Je to pravda o té manipulaci počasím.

      Vymazat
  13. Děkuji za článek, ano je to úplně divné, vše naráz a hned, říkám si, sakra, to vidím jen já?Umělé pruhy na nebi,kterým se nikdo nedivý?...stromy obsypané, velké sucho ale vše v květu. Kam to povede, srpen bude spálenou zemí?Octuji pravidelně.

    OdpovědětVymazat
  14. Jestli můžu trochu jiný pohled, tak nejen letos, ale i v několika posledních letech jsem si všiml,že i když je ve stínu teplota příjemná nebo i chladno, na slunci je teplo až nepříjemně.Slunce jakoby přímo štípe do kůže.Dříve něco takového nepamatuju.A i letošní jaro je takové.Nepříjemné vedro je jen pocitově na slunci, ale teploměr přitom ukazuje normální teplotu. A co jsem mluvil se známými potvrdili mi to i oni. Honza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak toto jsme zažili včera na zahradní slavnosti. Přestože bylo příjemných 24°C a foukal vítr, tak se na sluníčku nedalo postát déle než 5 minut. Úplnej kontrast proti stínu pod stromem. Jak někdo psal výše, zdá se, že je východ slunce posunut jako by na jih. Včera večer jsem fotil západ slunce a zdá se, že svítí jako by déle, tj zapadá více na severu. Potvrdit, nebo vyvrátit tento posun bude možné za rok :) Sluneční světlo je při západu takové jiné, ale možná už blbnu ze všech těch informací, co se kolem toho objevují ;) Ať se daří. Člověk.

      Vymazat
    2. No taky jsem si toho všiml ,prostě souhlasím.

      Vymazat
  15. Mohu pouze potvrdit co bylo napsáno v předcházejících komentářích.Barevnost slunce přešla do ostré bílé .To by mělo znamenat zvýšení teploty povrchu slunce.Zvýšená intenzita slunečního záření je cítit na kůži hned ráno po jeho východu.Bydlím nedaleko Nitry a mám pocit , že se nacházím v subtropech.Už asi 14 dnů každý den v odpoledních hodinách je bouřka s přívalovým deštěm.Což nikdy v minulých létech nebývalo.
    mirek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem také chtela napsat, slunce sviti tak ostře a svetlo je bílé, nepříjemné. Vsimla jsem si toho asi tri roky nazpět.
      Lucie

      Vymazat
  16. Kdyby pokaždé v noci sprchlo, aby bylo dostatek vláhy, tak jsem maximálně spokojená. Teplo si užívám, protože sluníčko miluju. I když je ostré. Pro mě by takto mohlo být celý rok (s tou vláhou samozřejmě).

    OdpovědětVymazat
  17. Všimli jste si, jak už nejeden politik ve svém VEŘEJNÉM vystoupení zmínil "blížící se klimatické změny" (kromě jiných i Putin)? Jako by tu bylo něco, co oni vědí, vidí v tom evidentně problém, ale oficiálně se o tom mlčí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. VlaBi všiml a ne jednou:-)
      https://echo24.cz/a/SHeyt/nemate-zasoby-vody-jidla-a-hotovosti-na-mesic-riskujete-varuje-expert-bartuska
      Ne, že bych se toho bál, jen jsem hrozně zvědavý, co z toho bude:-) Nemluvě o těch všech podzemních bunkrech za posledních 10let vybudovaných nebo zrekonstruovaných, a to i po Praze... i za Uralem, i u našich západních spojenců.
      V pár Pražským jsem byl a magistrát za 3 roky nacpal pár desítek mega do nových vzduchotechnik. Což může být samozřejmě i náhoda:-)
      nenimito

      Vymazat
  18. Dovolil bych si připomenout jeden ze zdejších starších článků, který se tématu přímo dotýká. Sice dnes vidím některé z věcí jinak, ale snad géniové zodiakální, snad osmapadesátá vyšší inteligence spikli se proti ubohému starci a nepřejí mi sepsat něco aktuálnějšího a tak alespoň takto:
    https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2013/07/uvaha-pocasi.html

    OdpovědětVymazat
  19. "Každý den je krásný, každý den slunce vychází, každý den měsíc putuje po obloze..."
    stále si připomínám úžasný dokument Home (2009) který jasně dává najevo v jaké jsme zádeli, uběhlo 10 let a kde jsme nyní? jsem fascinován starými sci-fi kde prostě toto tisíciletí mělo být pokrokem, nejenom technologickým vývojem lidstva kde všichni budou žít v blahobytu, míru a lásky, zatímco realita je naprosto opačná, připadám si jakoby někdo udělal naprostý výcuc z knih dějepisu a nějak to vše zmotal dohromady, hladomor, války, katastrofy, utrpení, otrokařina... No řekněme že bylo lépe, nyní bude už jen hůře.
    Co se týče slunka, ano, země mění svoji rotaci, někde jsem viděl krásnou ukázku fyziky, jak roztočené těleso přešlo tanečky a naprosto dokonale si vyměnilo svoji osu otážení, po čase opět nazpět, nemohu se ubránit vnitřního dojmu že nás toto právě čeká kde změna pólů k tomu všemu bude jako bonus zdarma, sluníčko jinak svítí stále stejně, to pouze chemicko částicové pochody v atmosféře dělají tyto divy, také jsem překvapen jeho intenzitou, mám už pěkně spálené ruce, řekněme že prach a nano částice chemie v ovzduší světlo filtruje a zůstává to více škodlivé, k tomu nižší stavy ozonu, chemie z průmyslu a rozprašování ovlivňují chování počasí, zadržení vody, akumulace energie nebo naopak její intenzivní uvolnění v bouřkách, je nepříjemné každé dva týdny čistím el.statický filtr vzduchu kde prostě smeju tmavý až dehtový nános a rozhodně se nejedná o kuřácké odpady sousedů. Takže sumasumárum, není se čemu divit, bude hůř, jsem s tím taknějak smíře, užiju si ještě léto jak nejlíp můžu, dyť o nic hrozného zatím nejde, lidé zapomělizna utrpení našich předků nejenom ve válkách, hladomorech ale i právě připrůzných katastrofách, v porovnání s tím si zatím žijeme nadprůměr, nezbývá nic jiného než si ten krátký čas ještě užít, nejenom klimatické změny přicházejí v cyklech, ale i války a lidkélutrpení, archeologové by nám mohli dost podrobně vyprávět... zdraví Martynko

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martynko,
      jen malá technická: efekt Džanibekova neplatí pro kulatý objekt.
      Takže na jaře můžeš zase klidně zaset. :-)

      Vymazat
  20. Dobrý den, je s podivem, kolik lidí se vlastně na nebe nedívá. Zhruba rok se dívám na Měsíc, a jak vypadá, jakou má libelaci, tuším, že tak nějak se tomu říká, když vidíme trochu jiný kotouč než je normální. Vždy říkám, že když má ksichtík rovně - O.K., ale když leží na boku, je to divné. A ještě dokáže polohu měnit během noci. O tom, že v naší zeměpisné šířce Měsíc nikdy by neměl být gondola, ale vždy srpek je další divná věc. A Slunce opravdu jinde vychází a zapadá, ráno než jedu do práce, piju kafe a vidím. A svítí jinak. Ještě by mě zajímalo, jestli nemá něco společného, že nám Slunce na začátku roku tzv. zmizelo.https://tadesco.cz/kosmicka-sonda-soho-natocila-zvlastni-jev-slunce-okamzik-zmizelo-vesmiru/. A ano, na Slunci se nedá vydržet, dost pálí.A letos nám pes odmítá chodit na slunce, zašije se do sklepa, vyleze jen ráno, a pak po západu. Mezitím jen na nutnou dobu.MA taky lítá minimum hmyzí havěti.Majda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majdaleno,
      s tím Měsícem je to krapet jinak. To, jak je "postavený" záleží na tom, kde se zrovna vůči němu nachází slunce. Tudíž, to, že se "postavení" mění i během noci, je v cajku. Vezmi si třeba míč, pověs ho do prostoru a baterkou na sviť z různých směrů a taky uvidíš osvětlený ležatý srpek, když bude světlo dole za tebou.
      Takže ne za vše mohou ilumináti nebo GP :-)

      PS: Když použiješ occamovu břitvu, nač by sis pak více v případě "zmizení" Slunce vsadila? Na šotka v optice (přesněji v záznamovém zařízení) nebo na neexistující holografické Slunce?

      Vymazat
    2. Jak se pozná, že to video je originál a montáž?
      Mmch, occamova břitva je fajn.

      Vymazat
    3. Hm, šotek v optice..dobrý :). Osobně jen mezi těmi dvěma? Vsadím na holografický vesmír.To jak se jeví osvětlený Měsíc je mi snad jasné, proto máme dorůstající, couvající,NOV a úplněk,tak negramotná opravdu nejsem. Jde o to, že pohyb Měsíce ke své ose je daný během noci cca 5%. A pokud vím, 45% je opravdu moc. A píšu, že gondola není v naších šířkách, to je typické pro jižní země.A jestli je video hoax nebo ne? Nevím, ale pochybovat a šťourat se má. Kdybych všemu slepě věřila, co vidím a slyším, asi budu magor. Je tu prostě TA možnost.Váš blog je jinak naprosto úžasný, spíše hltám informace, pak mi to někde filtruje, sbírá střípky a utváří nějaký pohled na svět. Hlavně nejsem dogmatik -víte, oni to říkali v TV,a pod. Pochybuji, hledám odpovědi, kladu si otázky. Některé věci mi dávají smysl,některé ne.Ono je spíš k zlosti, že není koho se ptát. Odborníci v rámci své reputace budou trvat, že ta koule je krychle, a různých insaiderů je tolik, že člověk žasne, kde na ty věci chodí.Někdy to je opravdu fantazie hodna Alenky z říše divů.a v podstatě nemůžu věřit ani očím - vypráví se, že Indiáni neviděli Kolumbovi lodě, protože něco, co neznali jim nepobral mozek, i když to tam bylo. A teď babo raď.Majda

      Vymazat
    4. Majdo, to, co zažíváš Ty, zažívá většina. Neustále ověřování, skládání střípků....

      Ohledně Měsíce já osobně nepobírám to, jak je nasvícený. V novu svítí spíše jak kružnice, ne jako koule.
      Na druhou stranu, pokud by byl vesmír holografický, proč by vymýšleli nějaké fáze Měsíce, proč by nám to kdysi nenaservírovali jako fakt, že je "stálá koule".

      Kolumbovy lodě chápu. Už se mi kolikrát stalo tzv. trubičkové vidění. A to jsem tu věc znala, jen jsem ji v to chvíli neviděla, protože jsem na ni neměla zaměřenou mysl. Hádala bych se do krve, že tam nebyla. Mozek je sviňa.

      Vymazat
    5. Majdo nevím, jestli je možné u holografického vesmíru něco z tohohle:
      https://youtu.be/bQ7RaOMHb5I
      https://youtu.be/PyHzv-QpRls
      A narozdíl od Michala bych použil Popperovu břitvu:-)
      nenimito

      Vymazat
    6. Nenimoto, co když ale nemáme dostatečné schopnosti a technologie, které by dané teorie opravdu potvrdily? Vzpomeňme např. na 16. 17. století, když Gallieo tvrdil "a přece se točí". A jak by v jeho době vědci dokazovali možnost létajících strojů? (nemyslím UFO, ale letadla :-) ). K tomu si myslím, že ne vždy vědci chtějí, aby něco ověřit šlo.

      Děkuji za odkazy. Konečně máme vysvětlené černé skvrny na slunci. Žádné skvrny na slunci, ale mateřské lodě doplňují palivo :-DDD Jak se nám to asi tady tak může jevit? Jako černý flek :-DDD

      Ale teď vážně, možnost holografického vesmíru chápu pro případ, že by tím chtěli skrýt skutečný vesmír. Tím pádem by se i mohlo stát, že i do toho holografického leccos zavítá. Spíš nechápu, proč by nás zásobovali nějakými jevy, vždyt by bylo mnohem jednodušší, kdyby vše bylo v pořádku a hloupý lid by byl ukolébán.

      Vymazat
  21. Těm, kdo mají přístup na matrix-2001.cz, doporučuji podívat se na další díl v sérii Učení moudrosti Davida Wilcocka "NASA a změna klimatu sluneční soustavy"
    https://www.matrix-2001.cz/gaia-video/nasa-a-zmena-klimatu-slunecni-soustavy-978#

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Technologie západu se může měnit, ale CÍLE nikdy NE.

      Nejnebezpečnější zbraň: ovlivňování počasí.

      O HAARPu (klimatická zbraň - red.), ovlivňování počasí během bombardování Jugoslávie, o globálním oteplování a civilizačním vývoji, který je na počasí závislý jsme hovořili s Jevgenijem Tiškovcem, podplukovníkem ruského letectva, kandidátem technických věd, jenž v současné době působí jako vedoucí expert centra počasí Fobos.

      Téma umělého vlivu na počasí nedává spát celým generacím konspiračních teoretiků. Pojďme hned začít z toho, že v několika vašich rozhovorech bylo možné najít předpoklad o tom, že HAARP byl využit před bombardováním Jugoslávie v roce 1999 pro vytvoření dobrých klimatických podmínek pro letectvo. Na čem je tato vaše teorie založena?
      Zaprvé na tom, že to není teorie, ale skutečnost. Dále na tom, že jsem sloužil v ozbrojených silách Ruska, po dobu 20 let jsem důstojníkem. Ve své době jsem stál v čele krátkodobého a dlouhodobého prognózování hlavního meteorologického centra Ministerstva obrany (Ruska — red.). Toto téma je velmi uzavřené, já ale neznám pouze z doslechu to, o čem hovořím. Počasí v počátečních fázích bojových činností neumožňovalo letectvu NATO útočit vysoce přesnými systémy. To znamená hlavicemi s radiolokačními, infračervenými naváděcími prostředky a hlavicemi s televizním navedením. Proč? Protože na ně má velmi negativní vliv špatné počasí. To znamená velká oblačnost, silný déšť, sníh či mlha. Tyto jevy tak či onak snižují efektivitu naváděcího systému prakticky na nulu.
      To znamená, že vysoce přesné zbraně přestávají být vysoce přesnými. Bijí jako slepci. A hlavním úkolem je samozřejmě počkat na dobré počasí. Ty se v letectví označují za „prosté meteorologické podmínky". Vzpomeňme si na to, jak v počáteční etapě bylo poškozeno čínské velvyslanectví díky tomuto „přesnému" navedení, což znovu hovoří o tom, že podmínky mohou mít na navedení útoku ten nejhorší vliv (během bombardování čínského velvyslanectví v Bělehradě zahynuli tři čínští novináři — red.). Následně jsme sledovali počasí a viděli jsme, jak se najednou všechno převrátilo vzhůru nohama, jak se to říká, a místo aktivních cyklonů, které definují sychravý a nestabilní charakter počasí, na velké části evropského kontinentu prakticky na dva měsíce vznikl gigantický azorský anticyklon. To nebylo prostě ani myslitelné, protože ani podle klimatických charakteristik, ani podle místa, kde se nacházel, ani podle délky trvání to azovskému anticyklonu nebylo podobné. Ano, oni určují solidní počasí v oblasti Středozemního moře, na severu a severozápadě Afriky, ale aby to bylo na dva měsíce! Obyčejně trvá život těchto formací 5 až 7 dní. Následně mění místo, kde se nachází, nebo zanikají, nebo zesilují. V tomto případě byl nad Evropou anticyklon téměř jeden a půl-dva měsíce. To, samozřejmě, šlo mimo jakékoli zákony fyziky atmosféry. A vytvořilo to příznivé podmínky. Žádná oblaka, žádné srážky, ano, tomu se říká: využij celý svůj arzenál vysoce přesných zbraní. Což i bylo uděláno. Nemáme přímé důkazy o použití HAARP, je ale potřeba chápat, že meteorologické informace se na dobu provádění bojových činností stávají uzavřenými. Šifrují se a přestávají cirkulovat ve svobodném přístupu světových meteorologických organizací či systémů telefonního spojení. A je přirozené, že se uzavírají až tak, že se provádí „vhazování" dezinformací pro to, aby byl protivník zmaten.

      ...pokraování
      J.K.

      Vymazat
    2. Od té doby proběhlo mnoho operací NATO. Je možné říci, že během nich se nějakým způsobem tento systém využíval?
      Ještě jednou zopakuji: já vám nemohu říci podrobné informace, mohu jen říci následující. Američané získali dobrý přístup k našim projektům. Až do momentu zániku Sovětského svazu jsme byli o dvě hlavy před Američany v systémech modifikace počasí. To znamená, že jsme měli náskok přede všemi. S příchodem 90. let přišel chaos a Američané toho využili. To znamená, že právě v 90. letech udělali velký krok vpřed na základě našich technologií a od té doby ještě pokročili. Na počasí pracuje nejtajnější část Ministerstva obrany USA. Tam mají přístup lidé, které je možné posčítat na prstech jedné ruky. Proto jsou informace velmi utajené. Co tam dělají, jak to dělají? My všechno moc dobře chápeme, práce probíhají velmi aktivně. A v jakých regionech planety se tento systém využívá, to je nejvíce-nejvíce utajená informace. To vám tady určitě nikdo neřekne.
      Já si ale myslím, že tam velmi usilovně pracují. A z mého pohledu by tento (sovětský — red.) systém měl být znovu rehabilitován. Nám zůstaly dobré projekty. Je potřeba chápat, že meteorologické zbraně jako takové jsou srovnatelné s jadernými zbraněmi v působení škod předpokládanému protivníkovi. Nikdo, kdo nemá jisté návyky, znalosti, nikdy nepochopí, proč na území té či oné země byla sucha, nebo naopak povodně, či ukrutný mráz. To znamená, že ekonomiku země je možné totálně zničit. V minulém roce hodnota vyplacených pojistek za události způsobené hydrometeorologickými jevy dosáhla nepředstavitelnou hodnotu 130 až 150 miliard dolarů. A to je jen to, co bylo pojištěno. Množství nebezpečných jevů roste každým rokem. Já si myslím, že Američané v tomto směru pokračují ve velmi usilovné práci, ale kde, v jakých regionech, to je tajemství zamčené na sedm západů.....

      J.K.

      Vymazat
    3. Sputnik.cz
      J.K.

      Vymazat
    4. V Sýrii před válkou bylo také extrémní sucho a lidé byli naštvání, spousta rolníků zkrachovala a přišla o zdroj obživy.
      Jinak díky za blog.
      Letos nás vyplachují bouřky ze severu, což se v minulosti občas stálo, ale v zimě a zásadně sněžilo.
      Bouřky ještě loni přišly ze západu. Ovšem letos i ze severovýchodu a to je rarita a točí se občas mezi Radhoštěm, Štramberkem. Zvláštní jevy? Eva.

      Vymazat
  22. Trošku z jiného úhlu. Od mládí slunění prostě miluju. Nebylo nad to se usalašit u vody a celé prázdniny se koupat a slunit a večer na tajňačku do školní zahrady třeba na broskve. A tak všelijak potom od dob jahod a malin nezralých až do současného, dejme tomu mírně pokročilého věku. Co se mi ale už po třetí rok stává, že se při pobytu na sluníčku celej osypu. A není to ze spálení. Doktorka říká alergie na sluníčko. No, já nevím. To samé se stalo vloni i mojí přítelkyni. Velké léze po celém těle i pod plavkami. Od té doby se sluníčku vyhýbáme jak čert kříži. Stačí abych v práci vyšel na obchůzku v košili s krátkými rukávy a už za chvíli mě začnou svědit a pálit ruce. Nikdy před tím v životě jsem podobné projevy neměl. Co si o tom myslíte vy ? Margon

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Už jako kluk jsem sluníčko neměl rád, sedával ve stínu či si bral triko apod. a vyslechl si od slunících se rodičů ledacos.
      Pak jsem se trochu naučil to zvládat.
      V současné době mám ale také silný a nepříjemný pocit, že slunce daleko více pálí. Být přímo na slunci je pro mne daleko obtížnější.
      O alergických reakcích ale zatím nevím, protože nejdu do žádného rizika delšího ozáření. :-)

      Vymazat
    3. Já nevím... ne, že bych vyloženě vyhledával opalování nebo válení se na slunko, ale asi s tím nemám problém. Teda s válením jo, to mi nebaví.
      Skoro celý květen a kus června jsem strávil na slunku na střeše se šroubovákem a NB u klima a vzt jednotek. Ruce i nohy mám jak cikán. Pravda, pár lidí okolo mne bylo zle, asi úpal nebo něco takového.
      Ono podle mne je nejhorší se namazat nějakými skvělými opalovacími krémy s UV nesmysly, to si člověk tak akorát vybuduje nějakou alergii.
      Od mala se mažu akorát Indulonou a to velmi sporadicky, nejlepší je vlastní pot.
      Poslední dobou jsem místo Indulony objevil Protektin, doporučuji v XXL:-) Používám ho i na rány, krásně se po něm vyhojují, nebo po kousnutí klíštětem. Je to nějaká bylinková desinfekce, ale v krému.
      Pak to ještě může být i stravou, málo bílkovin, málo betakarotenu, málo vitaminu B(čili málo dobrého studeného ležáku:-)).
      nenimito

      Vymazat
    4. Jooo, modrá indulona, LTPčka, vykasané rukávy, byl jsem chvíli na letišti nejopálenější muž na rotě... :-)
      Ale vraťme se k tématu. Více známých mi říkalo, že mají pocit, že slunce více pálí. Jo, něco se děje.

      Vymazat
    5. Třeba je to tím, že stále narůstá objem, tedy i obvod Země, a tím se můžeme teoreticky "přibližovat" ke Slunku, anebo tím i díky zvětšování objemu Země může teoreticky řídnout atmosféra?
      Taková kontrolní otázka, mne tak napadlo. Vegetarián jsi od mala nebo na vojně jsi spucoval cokoliv jsi potkal?
      nenimito

      Vymazat
    6. Nenimito,
      můj názor je, že za prvé čím větší (těžší) planeta, tím větší poloměr oběhu kolem Slunce. A za druhé - teplo se díky tepelným izolačním vlastnostem ve vesmíru distribuuje jiným mechanismem, než je tomu u nás v atmosféře. Tudíž vzdálenost od zdroje tepla nehraje až takovou roli, jak by se na první pohled zdálo.
      Pokud bych měl střílet od boku, pak bych spíše sázel na to, že SS (sluneční soustava) vstupuje do hustší části vesmírného prostoru (a to co se hmoty, ale i mnoha druhů záření týká). Tření a další interakce pak mohou mít oprávněný dopad na vyšší teploty a vyšší aktivitu Slunce, ale i ve vnitřích částech jednotlivých planet (slapové síly ad.) a tím oteplení na jejich povrchu.

      Vymazat
    7. Dodatek - "vyšší aktivita Slunce" nebyl vhodný terminikus. Lepší by byl "kvantitativní, ale i kvalitativní změny v aktivitě Slunce"

      Vymazat
    8. Nenimito, nejsem vegetarián.

      Vymazat
  23. :-) koukam že od poslední návštěvy se to tady teoriema v komentářích jen hemží. Nicméně položím tu znova otázku: Pakliže víme že "globální oteplování" je hoax vypuštěnej prováskářema primárně proto aby ovce přestali tolik konzumovat (zákaz aut, zákaz žraní masa atd.... :-) a kerej je podporovanej přehršlí různejch neziskovek a "vědců" který se na tom parádně napakujou, tak jakej smysl by dávalo nějaký složitý chemtrejlsování kerý by apriori votravovalo stejnej vzduch kerej musej dejchat i prováskáři...? Proč by si voni votravovali vlasní planetu, když depopulace lze dosáhnout jiným "ekologičtějším" spůsobem (např. občanskou válkou po "nasycení roztoku" dostatečným množstvím africkejch doktorů a inženýrů...).
    Nenimito - jak sem už zmínil - změna sklonu zemský osy je stejná jako když změníš osu rotujícího kola. Je to furt gyroskop a ten má tendenci zachovávat svojí osu rotace. Když jí násilim změníš (musíš k tomu použít sílu) vyvolá to jistě reakci na povrchu rotujícího předmětu. Setrvačný síly jí vyvolaj. Proto sem zmiňoval (přehnaně) zlámaný ruce u toho kola a tsunami u planety s oceánama. Gyroskop je a dycky byl určenej k tomu aby zůstal v pozici v jaký ho roztočíš...
    Chorche
    P.S. a nevim co máte s tim sluncem :-) Od února se vesele smažím na zahradě či u vody při každý příležitosti. Žádný věčí reakce (typu seškvařená kůže) na sobě nepozoruju, spíš naopak. Vitamínu D je málo a je třeba ho čerpat jak to de... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chorche,
      úvaha nad otázkou v úvodu tvého komentáře: třeba to "provázkáři" dělali v naivní představě, že se jim podaří odclonit to, o čem píše Alexej Dmitrijev. Teď už to je ale neudržitelné, a tak to vzdali. Proto ten prudký náraz slunečního záření, na který se kvůli po desetiletí trvajícímu sprejování nemohli postupně aklimatizovat ani lidi, ani příroda. :-(

      Vymazat
    2. Opravdu to vzdali? dnes ráno - https://3.bp.blogspot.com/-nQXQSf85oMg/WyHusomaatI/AAAAAAAACS8/R_4c9My8shEeJN2uxGvnUUfSgn5UW8-CACLcBGAs/s640/2018-06-14%2B06-23-07.jpg

      Osobně si myslím, že globální oteplování není hoax. Co však hoax je, jsou jeho příčiny (průmysl a vůbec obecně působení člověka).

      Když je třeba něco kolosálního schovat, ututlat, zneviditelnit, je nejjednodušší to dát všem přímo před nos :-)

      Vymazat
    3. Globální oteplování je fakt. Je prokázáno i na jiných planetách naší sluneční soustavy. O tom už se tolik nepíše, protože by těžko vysvětlili, jak to způsobila činnost člověka. :-)

      Vymazat
    4. Michale, vlastně ve dnech, kdy je oblačnost, nemůže sprejování poznat :-(

      Vymazat
  24. http://prekladyodlesa.sk/summit-kima-a-trumpa-rothschildovci-a-financna-vojna-to-vsetko-je-prepojene
    "Skupina G6 dala jasne najavo, že si chce udržať kontrolu nad svetovým finančným systémom cez podfuk „CO2 spôsobuje globálne otepľovanie“ deklaráciou, že „Kanada, Francúzsko, Nemecko, Taliansko, Japonsko, Spojené kráľovstvo a Európska únia opätovne potvrdzujú svoj silný záväzok zaviesť Parížsku dohodu“. Aj pápež František minulý týždeň objasnil, kto je jeho skutočným pánom (pomôcka: nie je to Boh) tým, že podporil tento nevedecký podfuk, ktorého skutočným cieľom je udržať finančnú kontrolu v rukách chazarských rodových línií (Rothschild, atď.)."

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů