28. 9. 2016

Chemtrail a řízení počasí? Nesmysl!


Jak vidno, stále se někdo považuje za ředitele zeměkoule (možná i vesmíru), co si nárokuje sr*t se do čehokoli, co uzná za výhodné. Ani dnes, v den českého svátku, jsme si prostě přirozené počasí nezasloužili. A takto je to již pátý den v kuse. Budiž pochváleno naše členství v NATO, díky čemuž nad naším územím může létat cokoli, s čímkoli.



PS: Včera při jízdě autem jsem si všiml jedné zvláštnosti, kterou jsem nikdy předtím nezaznamenal. I z polí, na kterých se nepracovalo, se prášilo tak vydatně, že to bylo totožné jako na poušti při písečné bouři. Nešlo o jedno či dvě políčka, ale o všechna, která jsem na Vysočině projížděl. A rozhodně zato nemohl podzimní větřík, který vál. Ten pohled mi připomněl film Interstellar.



(©)2016 myslenkyocemkoli.blogspot.com
Článek je povoleno publikovat v celé a nezměněné podobě s uvedením zdroje.

74 komentářů:

  1. Švédska spoluúčasť na manipulácií počasia

    celý clánok na nasledovnom odkaze:

    http://ivansbj.blogspot.se/2014/03/svedska-spoluucast-na-manipulacii.html

    Prečo tieto časté kontakty medzi USA a Švédskom? Akú hodnotu má Švédsko pre USA? Odpoveď: Naše umiestnenie na mape a dôležité prúdy vzdušné prúdy nad severom. Tieto vzdušné prúdy sú strategicky dôležité pre USA, pre kontrolu počasia vo svete. Švédsko, Nórsko a Fínsko sú strategicky dôležité miesta a dnes spolupracujú všetky tieto krajiny s USA pri manipulácií počasia. Švédsko akceptuje v tichosti voľbu na ”správnu” stranu a zmlúv ktoré to obnášajú.

    OdpovědětVymazat
  2. Aktuálne sa to preberá tu:
    https://www.prvopodstata.com/2016/09/27/nejtemnejsi-doba-v-dejinach-lidstva-chemtrailovani/
    https://www.prvopodstata.com/2016/09/29/z-planety-zeme-udelali-plynovou-komoru-to-nezvladli-ani-nacisti/
    Obšírnejšie a dlhodobo sledované aj tu:
    http://aragonit9.blogspot.sk/2016/01/bakteorologicka-vojna-normal-0-21-false.html
    f.

    OdpovědětVymazat

  3. Jiří Ovčáček
    9. prosinec 2015 ·
    Novináři nás za nic nepochválí, takže to zveřejním tady:
    Drazí fanoušci, mám pro vás skvělou zprávu! Panu prezidentovi se podařilo dojednat s americkou ambasádou na příští rok o 30% #chemtrails méně! Ano, čtete dobře! Z dosavadních práškujících 13ti letadel jich bude od ledna nad Českem prolétat každý den jen devět.
    Chci zdůraznit, že je to historická dohoda, o kterou se roky snažil pan exprezident Klaus a která se podařila až našemu týmu.
    Za práva vás, občanů, budeme samozřejmě bojovat dále a budeme se snažit manipulaci s klimatem, kterou USA provádí, nadále snižovat. Věříme, že s vaší podporou bude mít pan prezident nadále silnou vyjednávací pozici. Zůstaňte s námi, ať my můžeme zůstat s vámi!
    více info: www.facebook.com/603467773124625

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alexandrie,
      v tomto případě jsi bohužel nalétla na špek.

      Vymazat
  4. Njn, asi že nemám ten Facebook a nemůžu si to přečíst. :-(
    A dělá si aspoň srandu sám Ovčáček nebo někdo jeho jménem? Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky bezfejsbůková lama :-)

      Impressum daného účtu:

      "Veškerý obsah této facebookové stránky je fikcí, která se v žádném ohledu nezakládá na pravdě. Informace, myšlenky a další duševní díla zde zveřejněná jsou pouze smyšlenou představou, která nemá nic společného se skutečnou osobou Jiřího Ovčáčka, ani jiných zmíněných či jinak dotčených reálných osob. Veškeré zde uváděné výroky a popisované události jsou smyšlené. Ich-forma textů jako způsob prezentace nemá vytvářet dojem, že byly psány skutečnou osobou Jiřího Ovčáčka, slouží pouze k navození přiznaného pocitu autentické zábavy. Stránka je provozována za účelem zábavy jako politická satira. Cílem není výdělek.

      Pokud Vás obsah stránky uráží, prosím, nečtěte ji.

      Pokud na stránce zanecháte svůj komentář nebo jí pošlete soukromou zprávu, počítejte s tím, že tyto texty mohou být správci zveřejněny.

      Pokud chcete nějaký obsah stránky sdílet, činíte tak na vlastní zodpovědnost, že může být jinými lidmi špatně pochopen."

      Vymazat
    2. Alexandrie, nemáš zač.
      Lidé od přírody věří dobrým zprávám. Dobrým nikoli jako kvalitním, nýbrž dobrým jako šťastným, veselým, příjemným. Lidé mnohem ochotněji věří v dobro než ve zlo. Raději si poslechnou dobrý vtip či se podívají na hrající si štěňata, než na vykolejený vlak, bolest, trápení,...

      Já v první okamžik taky zajásal, ale už za okamžik mi to přišlo naprosto absurdní a nesmyslné. Tak jsem si dohledal více informací.

      Vymazat
    3. Michalu, děkuji. Máš pravdu.
      Jinak mě se nezdálo, že by to bylo jen 13 letadel denně. To bylo jedno letadlo na kraj a to nesmysl, když jen nad námi vidím současně letět dvě, po hodině další dvě....

      Vymazat
    4. Alexandrie, neumím si představit, z jakého zapomenutého kraji asi jsi (myšleno v dobrém):-)
      Jukni zde, máš to online radar letadel (a to jde jen o ta civilní, předpokládám, že letadla NATO tam nenajdeš):
      https://www.flightradar24.com

      Když si na kterékoli klikneš, dozvíš se více.

      Vymazat
    5. Michale,
      asi s tebou nebudu souhlasit v tvém optimismu, že lidé se raději podívají na hrající si štěňata než na vykolejený vlak.
      Všimni si, jak si mnozí (opravdu mnozí) libují v detailním popisu různých neštěstí nebo nehod a jak vysokou sledovanost mají různá videa "náhodných" svědků teroristických činů. Ale není se čemu divit, protože to je přesně to, co v drtivé většině nám servírují sdělovadla. Proč asi?

      Vymazat
    6. Vlabi,
      jen mohu hádat nebo třeba i konspirovat čím to je, ale kolem mne se pohybují především ti "veselejší". A nebo a to nevylučuji, ty "katastrofičtější" si podvědomě držím od těla, pokud to aspoň trochu jde a proto jsem to napsal tak, jak jsem to napsal.
      A alespoň v duchu stále věřím, že většina lidí stejně patří k té první skupině. Už jen třeba proto, že nevyčnívají tolik jako ti druzí (což je možná naškodu).

      Vymazat
    7. Michale, na tento radar se dívám často. Půlka letadel, které slyším, na radaru není. Dost výmluvné.
      (mmch, líbí se mi i 3D model, kolikrát si jen tak "zalítám" do cizích krajin, škoda ale, že je to jen beta verze).

      Jinak se omlouvám za ty chyby v předchozím příspěvku, ale dneska není chvilka klidu. :-D Snad Vy lepší Čecha a pochopit.
      Nejsem v žádném zapadlém místě, naopak. Ale myslela jsem to tak, že když se podívám, letí klidně dvě letadla, která práškují. Podívám se po hodině a letí zase dvě najednou (dneska opět krásně do mřížky). Samozřejmě během té hodiny jich může letět dalších 10, jen já nekoukám non stop na oblohu. Výsledek je hnus.

      Vlabi, já jsem taky přesvědčená o tom, že ten velký nárůst různých kriminálek má za cíl, aby si lidi na to zvykli a brali to jako přirozenou součást života. Možná se pak na ty skutečné záběry dívají jako na pokračování seriálu :-( A souhlasím s Michalem, člověk k sobě přitahuje lidi podobného ražení. Taky mám spoustu kamarádek, které, stejně jako já, sjíždí videa se zvířátkama :-)

      Vymazat
  5. po jednej realcii na slovenskom slobodnom vysielaci https://soundcloud.com/slobodnyvysielac/v-prvej-linii-2016-10-11-parizska-klimaticka-dohoda o znizovani CO2 a predpovedatelnej neschopnosti pozvanych hosti reagovat na moj mail o geoinzinieringu som den na to musel napisat na jeden zatah blog hoci som v zivote ziadny neviedol ani do nich neprispieval, je pravda ze som po napisani textu dostal nasledne pozvanie urobit na tu temu relaciu ale nie som ten typ a nevaldal by som pripadne sa dohadovat s klimatologmi ktori n a mna vytiahnu data a tabulky ktore su vzdy silnejsia zbran ako osobna skusenost, napisal som preto okamzite cisto pre zachovanie vlastneho dusevneho zdravia aj keby to nik necital nieco narychlo na http://sv.archanet.org, posledne dva roky najma tento rok od aprila sa diali take sialenosti na nebi ze som mal chut sa hodit pod vlak a jedine co ma udrzovalo pri vedomi bolo fotenie tych kriminalnych cinov, par dni po napisani ocistneho textu som narazil na https://diskuter.wordpress.com/2016/02/08/historia-chemtrails-na-starych-fotkach/ a nasledne na tento blog, otazka ja ci som uz v klube a mam byt kludny :D alebo sa predsa len nehodit pod ten vlak od radosti ze uz nie som sam ... tera ak som uz v klube tak mozem byt kludny vsetko je v poriadku ? :D

    a nemam faceook nic take trpim diskriminaciou, mam moj zivot smysel, potrebuje ma system ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miso,
      vítám Tě tady. Nevím, na kterou otázku odpovědět dřív, byť některé byly myšleny asi jen jako řečnické :-)
      Aniž bych to rozváděl dále, doporučím jeden z nejlepších článků tady na blogu (já ho nepsal :-) ):
      http://myslenkyocemkoli.blogspot.cz/2013/12/kapitoly-z-evolucni-teorie-druhu-homo.html

      Vymazat
    2. Mišo, díky, počtu si. Ale přiznám se, málem mi to zabilo oči, musela jsem si to zkopírovat do textáku.
      Na oplátku dávám odkaz, možná jste to už četli
      http://orgo-net.blogspot.cz/2012/11/daniel-geoinzenyrstvi-chemtrails-haarp_22.html

      Je to tam tak vysvětlené, že teprve po tomto by mě zajímaly názory těch, kteří chemtrails popírají.

      A rozhodně mi je příjemnější vedro (já si užívám i 30C, to je pro mě léto, kdežto většina lidí kolem se hroutí a nemluví o ničem jiném, než jak je to hrozné), než to, co bylo loni v létě - hnusné našedlé nebe s rozplizlým slunečním světlem.

      Mišo, doporučuji i blog o Ivana - první příspěvek v této diskuzi.

      Vymazat
  6. Vla Bi30. října 2016 12:43

    ale ked spomalim stratim schopnost predpovedat vase reakcie :D a to je nieco co sa mi na sebe paci najviac. naozaj sa nejedna o provokaciu ale mne pisomna forma nevyhovuje tym ze je pomala na druhej strane mam pri nej urcitu volnost a som izolovany od rusicych vplyvov. je to ma samostatnu temu. sposoby komunikacie

    https://www.youtube.com/watch?v=cB1CyoS2468
    ta egelyho hracka je v kazdom prpade pekny hlavolam ked nic ine. a intuicia mi hovori ze aj ked nemam potrebny aparat na pochopenie tej jeho kvazi studenej fuzie tak take nieco urcite raz bude mozne ak uz aj nie je len o tom nevieme. cely jeho pristup je ist cestou mensieho odporu a tomu verim ze bude v buducnosti aj pri ziskavani energie, ze nejake raidene retazove reakcie v atomovych elektrrnach nie su optimalna cesta vsetko je tzu zatial postavbene a nasilnom sputavani nie na volnom toku preto aj keby cely egely bol podvod tak hlavnu ideu ma pravdivu, prirodzenu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už asi musím zasáhnout.

      Miso,
      já Ti rozumím. Ale...

      Když chci psát článek, tak také ve chvíli, kdy to ze mě lítá samo. Často ani nestíhám psát, jak mi do hlavy chodí slova, věty, odstavce. Takže to takzvaně vysypu na papír. Ale veřejně se pak prezentovat v takové podobě, to by mě musela hanba fackovat. A to vím, že za jedna bych také asi za své zdejší články nikdy od češtináře nedostal :-)
      Tudíž jedna věc je rychle napsat-zachytit myšlenku a druhá věc dát tomu srozumitelnou podobu, pokud je určena pro druhé. Nejde přece o vteřiny, svět to tu jednu-dvě minuty jistě vydrží, než to upravíš dle svého nejlepšího vědomí a svědomí.
      Nechci, aby Tě to nějak ranilo, ale přiznám se, že Tvoje komentáře také nečtu, protože takovou podobu jednoduše nedávám. Připadám si pak jako dysgrafik.
      Proto, mohu-li Tě o to požádat, zkus vždycky z úcty k druhým věnovat kousek času gramatice. Nemusí jít o bezchybná literární veledíla. Koneckonců chceš se přece podělit s ostatními. Pokud by to kvůli formě nečetli a dle reakcí to tak vypadá, byla by to škoda, ne?

      Věřím, že Tě tato moje výtka nerozhořčí a že tu i nadále budeš své názory a nápady prezentovat.

      Vymazat
    2. jjj, je užasnej:-)
      Připomíná mi mne před 25ti lety.... také jsem měl problémy s předbíháním myšlení vlastní inteligencí, možná intuicí. Chudáci učitelé a profesoři. A o psaném projevu na papír ani nemluvě.
      Miso má navíc k tomu mému podobnému ještě novodobý problém - klipové myšlení.

      O klima teroru nic, co by nevyhledal strýček gugl, krom těch studií AirForce Air University. Vědátorská anglina není zrovna něco, co by mne naplňovalo, takže pokud by se někomu chtělo alespoň nahrubo shrnout ty pdfka, mne by osobně zajímaly OP64-69, ale asi nic důležitého....
      Pokud někoho zaujal Dr. George Egely, doporučím sezení s panem Duškem https://youtu.be/O0KrbmZMt1I
      Prosefor Kahuda napsal pár knih, ale v postatě je to jen "vědecký pohled" do úvodu do hermetismu. Ačkoliv to prezentoval, že objevil ameriku. Ono za totality byl problém se dostat ke studiu hermetismu - magii, theurgii a alchymii. Jen on se toto učení snažil totalitně zneužít na "výchovu" mládeže.
      Což mi připomenulo.... asi jsem konečně pochopil ten článek Karlův Týn, který s touto TROJjedinečností také souvisí. Ale opět vyvstalo daleko víc otázek než odpovědí... achjo, pořád dokola:-)

      nenimito

      Vymazat
    3. Nenimito,
      nevím, zda jde o nějaký univerzální vesmírný zákon nebo je to prostě náhoda, ale na každou správnou (podstatnou) otázku vždy dostanu odpověď. Jen to není hned. Někdy druhý den, jindy za pár let. Kdy odpověď přijde, je podle mne dáno tím, kdy jsem na odpověď připraven. Ne kdy si myslím, že jsem připraven, což je rozdíl. Ona připravenost je dána několika faktory. Jedním z nich je množství úsilí, jež do připravenosti vložím. Pod pojmem připravenost si ale spíš představ právě onu práci sám na sobě, jak jsme se o tom bavili jinde.
      Zkusím jeden konkrétní příklad. Přál jsem si vědět, zda se tu opravdu mezi námi mohou motat nějací mimozemšťani. V době, kdy jsem si tuto otázku pokládal, jsem hltal všechny knihy, články, filmy, reportáže apod. s tématikou mimozemšťanů na Zemi. Teoreticky bych pojmenoval včetně základních charakteristik každý druh, který se v oněch zdrojích vyskytl. Potkat nějakého tehdy, nevím jak bych zareagoval. Zda bych ho utloukl kamenem, objal kolem krku či chapadla nebo si nadělal do kalhot a zdrhal hlava nehlava. Plynuly měsíce a roky a pak najednou mi kousek od baráku jeden "šedivák" přejde před autem. Jen tak, jako by se nechumelilo. A zmizel v houští. A co já na to? V první vteřině jsem si řekl "Fuj, to jsem se lekl!" a hned na to jen strohé "Hmm, tak taková je tedy pravda" a jel jsem dál. Odpověď jsem klidně přijal.
      Další odpověď na otázku, jak je to s tzv. mimotělním cestováním jsem dával sem na blog, i když jsem tomu dal povídkový kabátek.
      Pro každého jsou ty správné otázky jiné, což je pochopitelné.
      Zkrátka jsem tím chtěl říci, abys neztrácel naději a chrlil jednu otázku za druhou (samozřejmě ne na mě :-) ). Kdo se neptá, nic se nedoví.

      Vymazat
    4. Michale, už jsem taky párkrát v životě měla pocit, že odpověď přišla v době, kdy už jsem danou věc měla spíš vyřešenou a ta odpověď byla jen potvrzení toto výsledku. Že už jsem jen ucedila "no to brzo, když jsem si na to přišla sama" :-D

      Vymazat
    5. Alexandrie,
      právě takové získání odpovědi je přece za deset bodů, ne? :-)

      Vymazat
    6. Však ano :-). Hlavně proto, že si k tomu každý člověk dojde po svém. Jsou to nejcennější informace a zkušenosti pro každého individuálně a na míru.

      Vymazat
  7. Drobné upozornění diskutujícím.
    Shledal jsem, že z neznámým důvodů čas od času padají některé vaše komentáře do spamu. Pokud tam náhodně nenakouknu, tak to ani nezjistím. Pokud se vám tedy stane, že se komentář nezobrazí, došlo k tomu nešvaru. Napište mi, prosím zprávu, dám to do pořádku.
    Proč k tomu dochází, nemám tušení. Snad jen pokud byste byly někde jinde na serveru (v jiných blozích, stránkách atd.) někým označeni za spamery, pak by teoreticky robot od bloggeru mohl označovat vaše komentáře automaticky jako spamy i u nás na blogu.

    OdpovědětVymazat
  8. OSN posol mieru DiCaprio a nositel nobelovej ceny za mier Obama riesia klimaticke problemy sveta:

    http://www.konzervativnyvyber.sk/v2/before-the-flood-dicapriov-novy-dokument-o-klimatickych-zmenach/12301/
    https://www.youtube.com/watch?v=90CkXVF-Q8M&feature=youtu.be&t=4356

    len som prebehol to video namatkovo (trvalo mi to 5 sec.) a bez zvuku a nasiel som co som cakal (primitivnu schemu), proste najprimitivnejsia a najhnusnejsia manipulacia, globalne oteplovanie resp. zmeny su najvacsia konspiracia v dejinach ludstva, zamer je vyrobit z toho prevazne umeleho avsak realneho problemu nabozenstvo, vacsina veriacich ako pasivni zmobies alebo bojovnici proti konspiraciam, no a dalsi nachadzaju v tomto "priemysle zachrany zemegule" zivnu podu pre sebarealizaciu

    hollywood, OSN aj s capriom zachranuju svet, doteraz nam pustali katastroficke filmy o konci sveta ale teraz nam budu pustat filmy o zachrane sveta, idealne je tieto dva zanre pozerat sucasne, urobit z toho holisticku syntezu

    nie je pozitivne ukazovat taketo monstra chcelo by to tzv pozitivnjesiu mysel a sustredit sa na pekne veci lenze ti hajzli sa nezastavia, budu to tu prevracat naruby az do uplneho znicenia

    dicapria vystrelit na obeznu drahu bez moznosti navratu a z tadial nech posiela svoje selficka ako medituje nad osudom zemegule, infantilita a stupidita bez hranic

    este k tym strankam kde su studie pre air force:
    http://csat.au.af.mil/2025/volume3/vol3ch15.pdf

    tam je vyborne predpovedane ze okolo 2015 uz bude dostatocna vypoctova kpacita a celkovo technologicke moznosti na vyborne predpovedanie vyvinu pocasia co je zaklad pre jeho naslednu efektivnu manipulaciu, to sa naplnilo, ktokovek si moze na interenete prezerat satelitne alebo radarove snimky ohladom pocasia, zemegula je posiarta weather radarmi ... tazke do roku 2025 je ovladnutie pocasia tutovka, aj ked, podari sa to len na chvilu a potom nastane spatny raz s ktorym podla mna ti magori nerataju, tipujem ze si myslia ze to naozaj sputaj a aj ked vsetko zlikviduju a zredukuju populaciu tak nasledne si tu pre seba obnovia raj, tak nejak si predstavujem ich myslienkove pochody

    citacia z materialu
    "By 2015, advances in computational capability, modeling techniques,and atmospheric information tracking will produce a highly accurate and reliable weather prediction capability, validated against real-world weather. In the following decade, population densities put pressure on the worldwide availability and cost of food and usable water. Massive life and property losses associated with natural weather disasters become increasingly unacceptable.These pressures prompt governments and/or other organizations who are able to capitalize on the technological advances of the previous 20 years to pursue a highly accurate and reasonably precise weather-modification capability. The increasing urgency to realize the benefits of this capability stimulates laws and treaties, and some unilateral actions, making the risks required to validate and refine it acceptable."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Existuje pět zákl. kosmických vlivů zodpovědných za GO:

      1 Do sluneční soustavy míří tzv. hnědý trpaslík, který je momentálně v prostoru Orthova pásu. Astronomové o něm vědí už několik let
      2. Náš solární systém prochází galaktickým rovníkem a dochází k extrémní kumulaci různých energetických proudů
      3. V centru galaxie jsou evokovány energet. pulzy nepodléhající klasické newtonovské fyzice, které se pohybují nelokálním způsobem ve formě kruhových vln celou galaxií. Důsledkem je zahřívání horních vrstev atmosféry s následnými klimat. projevy. Pod stejným vlivem jsou i ostatní planety.
      4. Souvislost s tzv. Platónským rokem (25.920 let), kdy se Země cyklicky dostává do blízkosti centrálního slunce Alcyon a působení fotonového pásu.
      5. Energetické změny probíhající na Slunci v důsledku předchozích vlivů.

      http://www.svobodny-vysilac.cz/?p=8773
      zhruba v 1:33

      Takže s tím nic neudělá ani Di Caprio, a dokonce ani Obama :-)

      Vymazat
    2. Já bych to úplně zjednodušil. Vesmír - mezihvězdný prostor - není 100% vakuum. Vždy tam něco je. Od energií (záření) všeho nám známého i zatím neznámého typu, přes gravitační působení až po hmotu (skupenství pevného, plynného i plazmatického) roztroušenou NEROVNOMĚRNĚ. A právě to, jakou částí Vesmíru se naše zeměkulička proplouvá, ovlivňuje procesy probíhající v jejích vrstvách - atmosférických, vodních i pevninských. Teplo je důsledkem tření a to nejenom hmoty o hmotu. A to nejenom na úrovni planet, ale i sluneční soustavy i hvězdokup.
      Zbytek si lze už snad domyslet :-)

      Vymazat
    3. Také zkusím něco k tomu přidat...
      http://www.matfyz.cz/clanky/571-aktuality-z-fyziky-xxvii

      A samozřejmě něco od naší nejznámější astroložky, kterou moc lidí nezná:-) Prostě Slunko není vždy centrem (resp. v centru) Sluneční soustavy....
      http://www.osel.cz/5708-za-klimatickymi-zmenami-muze-byt-pohyb-slunce.html
      http://time-theory.info/trajektorie-slunce/

      nenimito

      Vymazat
    4. Nenimito,
      beru to (i když to tak nebylo myšleno) jako hozenou rukavici a říkám po vzoru večerníčku - Pane, pojte s hrát :-)

      Zkusme se zamyslet, jak to s tím teplem a jeho přenosem vlastně je, protože už od mala jsem viděl několik rozporů s oficiálními "fakty".
      Jak se vlastně teplo ze Slunce dostává až k nám, když musí překonat 1AU prostoru o hustotě hmoty blížící se definici vakua?
      Wikipedie (věda) přitom o přenosu tepla říká toto:
      "Teplo systém vyměňuje (tj. přijímá nebo odevzdává) s jiným systémem jiné teploty, se kterým je v tepelném styku (tedy rozhraní mezi nimi je diatermického charakteru, tj. nepředstavuje tepelnou izolaci); hovoříme o tepelné výměně."

      Z této definice mi vyplývá, že Slunce nám nemůže předávat žádné teplo. Tak jak to tedy sakra dělá, když to kvantum vakua (dokonalý tepelný izolant) mezi námi teoreticky nedovoluje, protože se teplo nemá čím předávat?
      A obdobně se to má se světlem. Máme tu Slunce coby světelný zdroj, ale pokud bychom se nějakým nedopatřením ocitli někde napůl cesty mezi ním a Zemí, budeme se nacházet v prostoru, kde by nám ještě před zmrznutím (a to bychom byli o mnoho desítek miliónů km k tepelnému zdroji blíže) proběhlo hlavou, že je tam tma jako v pytli.
      Na Zemi platí ono (laicky řečeno) - čím blíž zdroji tepla, tím více je teplo. Ale mimo Zemi to již neplatí. Co se změnilo?

      Vymazat
    5. Slunko není radiátor, "jede na jiných vlnách":-)
      https://www.ib.cvut.cz/sites/default/files/Studijni_materialy/AZE/P1-slunecni_energie.pdf
      Tím nepopírám, že ty "vlny" obohacené vědátory o konstanty, zákony a nějakou tu "gravitaci" nemají ve své podstatě spíše blíže ke statické elektice, než ke gravitaci. Ale když se v tom kdysi dávno žačali sťourat a počítat, tak o statické elektrice v pohybu věděli kulový, proto tomu dali pojem gravitační zákony:-)
      Když to řeknu hodně zjednodušeně..... Pojmy, definice..... Grónsko a Greenland....

      nenimito

      Vymazat
    6. Nenimito,
      ano že Slunce není radiátor, je první logický závěr. Zajímal by mne výsledek následujícího pokusu:

      Dvě identické skleněné (průsvitné) duté uzavřené nádoby v nichž je umístěn bimetalový teploměr. V jedné nádobě je vakuum a v druhé vzduch. Obě nádoby umístěny v mezihvězdném prostoru "nedaleko" Slunce.
      Co naměří oba teploměry?

      Vymazat
    7. Nemám představu, tak daleko nedohodím....
      Teoreticky, ten vakuovaný se ani nehne, ten s tím vzduchem se rozletí, díky tomu vzduchu, a když to vydrží, tak ho možná rozbije ten zkroucený bimetal... a myslím, že bude úplně jedno, jestli je průsvitný nebo barevný:-)

      nenimito

      Vymazat
    8. Tak to zkusím ještě já: souhlasím s tebou, nenimito, jen s tím rozdílem, že pokud se ten se vzduchem nerozletí, jak píšeš, tak teplotu naměří. Ten druhý nic. Protože na té průsvitnosti záleží.
      Pletu se hodně?

      Vymazat
    9. VlaBi nevím, myslím, že by mělo být jedno, z jakého materiálu bude obal, teoreticky... ta propustnost "těchto vln" nefunguje pouze v ideálním vakuu, kdežto jakýmkoliv materiálem tyhle "vlny" projdou.
      Naopak zase "jiné vlny" by dokázaly ten bimetal i ve vakuu rozpohybovat tak, až by se zahřál, což je podle mne třeba případ jiných zahřívání, i daleko od Slunka.
      Ale opravdu jen, co si myslím a možná úplně špatně, nejsem fyzik, a ani jsem nad tím nikdy moc do hloubky nepřemýšlel:-)

      Michale omlouvám se, pokud vyznělo cynicky, asi nebylo ani vtipné.
      Zajímalo by mne, jak si to vlastně myslel....

      nenimito

      Vymazat
    10. Nenimito,
      není třeba omluvy :-) Myslel jsem to tak, jak to bylo napsané - jako otázku, na níž neznám odpověď, protože to podle mne nebude až tak jednoduché a jasné, jak se na první pohled zdá.
      Osobně se zastávám názorového trendu, který tvrdí, že k manifestaci (přeměně) energie obsažené ve slunečním záření (a nejen toho infračervého) je potřeba vzduch (plyn).
      Ty jsi mluvil o jiných vlnách. Pak by totiž nezáleželo na tom, zda je objekt vystaven slunečnímu záření či nikoli - kupříkladu ta část Země otočená od Slunce by musela být zahřívána stejně, jako ta otočená ke Slunci, což zcela nepochybně není.

      Vymazat
    11. Mně se hodně líbí, jak je to vysvětlené tady. http://orgo-net.blogspot.cz/2012/11/daniel-geoinzenyrstvi-chemtrails-haarp_22.html
      Jako laik nemůžu posoudit pravdivost, ale logiku mi to dává. Vědci přeci nejsou vševědi a kolikrát se už dokázalo, že se mýlili. Tak proč ne třeba ve fungování vesmíru, v tom, že vývoj hvězd je obrácený, než si myslí oni. Že oteplování planety vlastně nevadí, ale je to přirozené.... a jejich snaha zachránit to chemtrails, je jen ukázka jejich strachu z něčeho, čemu nerozumí.

      Vymazat
    12. Vaří mi hlava, sotva to pobírá :-D
      Ale je fakt, že jsem si taky už kdysi říkala, jak je možné, že člověk by ve vesmíru zmrznul, přestože by byl Slunci blíže, než je na Zemi.
      Každopádně, jak píše Michal, s těmi slunečním záření (paprskami) to souviset musí. Stačí už je to, že díky náklonu zemské osy máme teď chladněji - paprsky mají delší dráhu "doletu".

      Vymazat
    13. Alexandrie,
      není to o delší dráze :-)
      (když by na to mělo vliv těch pár kilometrů, to by na na Marsu musela být už pořádná kosa i na přivrácené straně).
      Spíš se zamysli, proč se stoupající nadmořskou výškou je chladněji (byť blíže ke Slunci). Co je tam jinak? :-)

      Vymazat
    14. Správně, vojín Kefalín :-)))
      A když už jsme nakousli ten Mars - jaký by byl logický závěr, když na jeho povrchu je tepleji, než v jeho okolí? (žhavým jádrem to asi nebude)

      Vymazat
    15. Že tam je vzduch. A asi hustší než na Zemi.

      Vymazat
    16. Není úplně pravda, že s nadmořskou výškou klesá i teplota. Záleží, jak vysoko vylezeš. http://artemis.osu.cz/Gemet/meteo2/vrs_2.htm
      A o "náklonu zemské osy máme teď chladněji - paprsky mají delší dráhu doletu", není o délce, ale o úhlu dopadu a odrazu, a tím pohlcení tepla povrchem, myslím.
      O obojím je něco v těch mých předchozích odkazech.

      Ten článek na orgonetu jsem kdysi četl a tehdy jsem ho úplně nepojmul. Ale teď po pár letech mi dává víc souvislostí... třeba: je jedno jestli to někdo pojmenuje "signál k upgradování jejich duše" nebo "evoluce vědomí", stejně tak, že Země už několikrát "poskočila" na jinou oběžnou dráhu... díky:-)

      nenimito

      Vymazat
    17. Nenimito,
      já Tvoje odkazy letmo proletěl a vím o těch zvláštnostech teploty v různých nadmořských výškách, ale ten extrém (až 1000°C ve výškách desítek km), je o něčem jiném. Nejde o teplo, o jakém se tu bavíme. Už si nepamatuji ten terminikus. Také je tam uvedeno, že nejde o stabilní teplotu, nýbrž že celkem významně kolísá v pravidelných vlnách (několika různých), respektive se ze zatím ne příliš pochopených důvodů přesunuje horizontálně do různých výšek nezávisle na slunečním záření a denní době.
      Díky velmi nízké hustotě (objemu hmoty) se oproti přízemní hmotě vzduchu jedná o nepatrné zlomky kvanta tepla, které je na povrchu země, včetně tepla absorbovaného zemí. Avšak proudy vzduchu takto vzniklé mají velmi zásadní dopad na klima jako takové.

      Vymazat
    18. jjj, ono ta vyšší teplota v nižších výškách také může teoreticky být tím, že čím blíže k povrchu, tím méně fouká vítr a je teplota stabilnější, kdežto ve výškách poměrně dost fouká a tím i mísí s chladnějším ve vyšších vrstvách. Párkrát jsem zažil:-)
      A to foukání je nejčastěji způsobeno otáčením Země. Jelikož vzduch (atmosfera) je plyn, tak se hůře unáší pevnou hmotou Země, takže má vlastně zpozdění oproti hmotě. Jde o to, co to udělá, když do toho napumpují oxidy hliníku, železa, baria a stroncia? Bude se atmosféra "unášet" rychleji nebo naopak pomaleji?
      Čili opačně, kdyby se Země neotáčela nebo se atmosfera otáčela stejně rychle jako hmota Země, tak buď umrznem nebo se upečem:-)

      nenimito

      Vymazat
    19. Nenimito,
      osobně si myslím, že ono "unášení" vzduchu povrchem Země je druhořadé a to minimálně ze dvou důvodů. Prvním je skoro absence tření z vnějšku (vesmíru), které by působilo proti směru a zpomalovalo by atmosféru. Druhým a podle mne mnohem pádnějším důvodem proudění jsou prudké změny v měrnosti (hustotě) hmoty vzduchu v závislosti den - noc (podrobně a velmi názorně popsáno například v knize "Podstata o rozum" od N. Levašova).

      Snahy modulovat globální klima jsou patrny například na poněkud nedbalém působení coriolisovy síly, kdy ještě do nedávna směr otáčení mas vzduchu na jižní a severní polokouli byl jednoznačný, kdežto dnes se vzdušné víry točí, jak se jim zachce.

      Vymazat
    20. zpřesnění:
      nikoli že by unášení vzduchu povrchem bylo nepodstatné. Naopak. Ale že nepodstatné je "zpožďování" díky malému tření. Ono zpožďování je dle mne dáno setrvačností při změně měrnosti (hustoty) vzduchu na slunci přivrácené a odvrácené straně Země.

      Vymazat
    21. Michale, Tvůj článek s úryvkem jsem četl, knihu z levanetu ještě ne.
      Ale shodnem se, že se asi mění proudění a díky tomu asi i teplota, protože pumpují kovy do atmosféry, a paradoxně tím mužou Zemi naopak ohřívat, místo "ohlašovaného" ochlazování Pařížskou dohodou, doufám:-)

      nenimito

      Vymazat
  9. Vla Bi4. listopadu 2016 13:03

    je to zlozite, vo vsetkom je informacia, nechem by ta alibista ze ked som spominal chvatala ze ho uz nedokazem pocuvat, akceptujem ze ma proste aj fakticke vedomosti o konkretnych veciach, len po urcitom case ako som pocuval aj jeho relacie u mna nastal zlom, presne to neviem definovat, ale mozno je to to ako sa v niektorych relaciach rozpberali konkretne mimozemske rasy po case mi to prislo uz privela

    zaroven, ale ked tu Michal B spomina ze videl sedivaka, pravdu povediac, ziskal si ma viac ako p. Chvatal, aj ked, pokial to nebola len mystifikacia ako clanok o parovani ponoziek tak moj pohlad na ufonov je skor taky, ze za ufo povazujem nieco ako inteligenciu ktoru mi nemozeme registrovat beznymi zmyslami, najviac mi "vyhovuje" pohlad Emila Palesa ze Boh/Inteligencia/Alebo_kazdy_nech_si_to_nazve_po_svojom vstupuje mozno do bytosti co maju dusu doslova cez urcite vyskoko citlive chemicko/biologicke "receptory" ktore ma kvazi kazda bunka a vyuziva s a tam nejaky kvatovy efekt no a ta inteligencia je pre moju predstavu jeden velky celovesmirny mimozemstan, a moze sa prejavovat v nekonecnych podobach aj vo vsetkom nezivom, nielen rastlinach a zivocichoch a pod

    pasuje mi to do teorie ze kazdy clovek ma nejaku energiu ktora nas v urcitej situacii moze vydesit (naopriklad zistime ze po nas idu nasi vlastni pribuzni ako by ich nieco ovladalo, to je stav kedy vacsina konci v pakarni) a si povieme ze ten je "sedivak" hoci vyzera ako my, proste ja si takto vysvetlujem nejak mimikov aj ked je statisticky pravdepodobne ze existuju aj ti doslova zeleni muzikovia ale ak nieco operuje na zemi tak to skor bude to neviditelne co nepozna cas

    rozne experimenty, filadelfia atd som zapocul a je jasne ze odkedy sme na zemi skusame vselico ale posudit to neviem nie je to hlavne pole mojho zaujmu

    odbehol som od temy ale je to dolezite aby som uviedol ako si tieto veci predstavujem a potom mam na zaklade toho urcite "postoje" k urcitym ludom, samozrejme to neznamena ze vsetko co napr Chvatal hovori je nemzmysel

    mne preto je sympatickejsi sedivak Michala B lebo je v tom ten humor a je vlastne jedno ci je to skutocnost/vymysel a to este pre koho ako, ovsem to zabiehame do relativzacie ktora moze sposobit az koniec civilizacie, a teraz babo rad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miso,
      ten šedivák nebyla žádná povídka ani fikce. Pro mě to byl fakt, holá realita. Ale bohužel či spíše bohudík pro Tebe to je jedna paní povídala, respektive jeden MichalB povídal :-) Pro Tebe by nemusel být důkaz ani případný videozáznam (všeználci by ho označili jako jasný fejk či hoax), přísahání na bibli ani cokoli jiného. Pouze osobní fyzická účast.
      Ode mne to nebylo přesvědčování, pouze konstatování :-)

      Vymazat
  10. Michal B4. listopadu 2016 14:17

    ked som pisal prispevok ratal som so vsetkym, ja mam skusenosti ze neexistuje cas/priestor ako si ho predstavujeme a relane funguje okamzity prenos informacii napr medzi ludmi a tiez by mi to zbytocne niekto vysvetloval, ale to sa stava niekdy len raz za zivot nezazivam to denne ako naprikald tie kratury co na komercnej televizii "vestia z kariet" z apeniaze a nemaju paru ani o svojej existencii (biroboti, nie z eja by som vedel vsetko ale uz nad vecami rozmyslam vedomejsie), takze beriem do uvahy aj "hmotne zazraky" ale primarne som zajedno s tymi nehmotnymi kvoli skusenosti

    a synchronicita je bezny zazrak staci sa nesnazit a ta snaha spolocnosti vsetko riadit je to co ma priavdza do pakarne oni nechapu zo ako v tom stoparovi ked riaditel galaxie bol na stope vladcovi vesmiru vedel, ze princip nie je v ovladani ale presnom opaku

    OdpovědětVymazat
  11. navrat na zaciatok, nebola to nahodam z celeho textu co som necital som nasiel co som potreboval, aj chvatal ma nieco co nie je na zahodenie ale clea skala mimozemskych ras pr emna nie je dolezita aj kedby vsetci u neho kazdy vecer sedeli v obyvaku:

    Miso17. října 2016 22:45

    "Vědomí neroste tím, že vám někdo řekne fakta – roste tím, že je sami hledáte. A myslím, že to je to, co lidé tohoto světa skutečně potřebují – šanci růst samostatně ve svobodné společnosti.")

    OdpovědětVymazat
  12. no a ked som sa stal za zivou legendou zacitujem sam seba, lebo do zbierky mam okrem mojej schopnosti vestenia z kariet za peniaze aj kmaosa pre ktoreho nie su sedivaci zaujimava vec

    Vla Bi davaj na mna pozor aby som nepresiel na pranu a nezomrel hladny v naruci sedivaka po nezdarenom pranickom experimente, rozbehla si co som mal na mysli .. od prany mam extremne daleko ale ak niekto od hladu neumrie tiez to nebudem opakovat, jedno je iste "chodenim do prace" sa zuzuje priestor na zmysluplne prezitie zivota aspon v sucasnej spolocnosti, kde praca je len to kvoli comu sa nicime roky v skolach memorovanim a potom za to dostavame na prezitie nejake vreckove

    "mozno je buducnost v tom ze kazdy clovek bude mat vlastny vesmir ale pritom nebude to nejaky blaznivy pranista sme vo faze kedy bud sa pdovolime tomu co nazyvaju octovaci chemtrails NWO alebo sa oslobodime"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miso,
      píšeš "...jedno je iste "chodenim do prace" sa zuzuje priestor na zmysluplne prezitie zivota...".
      Buď jsem výjimka, co potvrzuje pravidlo nebo je to jinak. Moje práce je totiž to, co mě poslední dobou doslova dává možnost katapultovat se kupředu. Je na každém, zda chce a pak hledá způsob, kdy lze každý okamžik v každodenním životě využít k práci na sobě nebo hledá důvody, proč to nejde. Můj názor.

      Vymazat
  13. Michal B, pocuj, mame to podelene, ja som duchovny majster (sice moj zivot nie je prikladny aby som mohol byt vzor, ale na zalozenie sekty by to stacilo, to by sa nejak medialne zvladlo) a ty si hmotne zalozeny materialista az tak sa ti zhmotnuju sedivaci, sme komplet

    mal by som si dat pauzu, posledne dni, mozno som citil zmenu tak som doslova vycucany az na kolaps (alebo ten pocit urychlil veci), zaroven citim ze veci davaju zmysel, takze sa to mozno nevylucuje

    OdpovědětVymazat
  14. petr hajek (protiproud.cz), z audio zaznamu je mozno zaujimave ako odhaluje hru ktru hra system z sludskou myslou a inak inteligentnych ludi odvadza od pointy (o vsetkom pochybovat), taktiez to rezonuje s pocitom ze uz sme vo vojne, uprostred nej a ze vojna nie je len o tom ked padaju bomby (kym sa tak nedej nik neveri ze je vojna a neveri ani napriklad "na chemtrails", nema osobnu skusenost a potrebuje ju sprostredkovat co mozne nie je, jdine co s aponuka je vabiva racionalita typicka napriklad pre vedecku obec), ten pocit mam uz par rokov ale najma posledne mesiace ako sa chtma na tuy vabivu racionalitu ale potom sa vratim spat a vidim ze je to o nieco inak a cely cyklus sa iteruje

    http://archive.infovojna.sk/IV10112016web.mp3 (start od cca 1.00 hod. zaznamu) k teme

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/EU-planuje-vytvoreni-asijsko-negroidni-rasy-Spiknuti-Zidu-a-zednaru-Vatikan-a-papez-oddani-dablu-Ruda-krava-Siklova-Klausuv-Hajek-vydava-novou-traskavou-knihu-461285

    http://necenzurovane.net/pdf/smrt.pdf

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miso,
      ač nerad, píši Ti následovné. Je vidět, že v současné době ujíždíš na vlně fenoménu chemtrail, čemuž nasvědčuje i vlna třiatřiceti Tvých komentářů pod jedním článkem. Když bych zavítal někam na cizí blog a uviděl takovou diskuzi, neměl bych sílu luštit tu hromadu nečitelných a tím pádem těžko pochopitelných vět a proto bych se do diskuze vůbec nezapojil. Rozhodl jsem se pro většinu Tvých komentářů vytvořit samostatnou stránku, kam je přesunu.
      Jedna věc je zapálenost pro věc a druhá absence sebereflexe.
      Fenoménu chemtrail se u nás nejvíce věnuje blog orgo-net.blogspot.com. Myslím, že právě tam bys měl směrovat své nápady a postřehy.
      Doufám, že to vezmeš za ten správný konec.
      Hezký den.

      Vymazat
  15. Takže valná část komentářů přesunuta na stránku:
    http://myslenkyocemkoli.blogspot.cz/p/blog-page_11.html

    OdpovědětVymazat
  16. Len pre zaujímavosť.

    Názor, že program chemtrails je financovaný priamo z fondov OSN v rámci boja proti klimatickým zmenám a je zrejme prevádzkovaný s tichým súhlasom vlád väčšiny krajín sveta... Ak je to pravda, tak máme ešte väčší problém, než sa doteraz zdalo.
    https://diskuter.wordpress.com/2016/11/14/otazka-financovania-chemtrailoveho-programu/

    OdpovědětVymazat
  17. Hele to je známej problém češi na měření toho jevu vynalezli nejakou technologii. je to spůsobený nedostatkem živočišnýho humusu. půda je hnojena rozdoky a zvětrává na prach a ten odlétá. Ornice mizí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď se cítím jako ve škole, když jsem nedával pozor a byl jsem učitelem vyzván, ať zopakuji, co zrovna říkal ....

      Vymazat
  18. Pridávam ešte jeden zaujímavý článok. Odborná terminológia používaná pri atmosférických aerosolových programoch (alias chemtrails)
    http://www.quintus-sertorius.net/news/budete-zasnut-co-vsetko-bolo-celu-dobu-verejne-pred-nasim-nosom-a-my-sme-to-nevideli/

    OdpovědětVymazat
  19. http://extrastory.cz/spickovi-vedci-definitivne-rozstrelili-mytus-o-chemtrails.html Takže když to řekli vědci, renomovaní, aniž by bylo byť jen jedno jméno zmíněno, byť by byl ukázán daný dotazník (na co se jich vlastně ptali), tak to má rozhodně váhu.
    Já takhle klidně můžu popřít fakt existence vědců. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alexandrie,
      Tebou uvedený odkaz je naprosto luxusní (možná až krapet přestřelená) ukázka záměrné manipulace veřejným míněním.
      Mě to pobavilo.
      Díky :-)

      Vymazat
    2. Jj, je to ukázkový příklad. Prostě takový prvoplánový článek typu: "hele, lidi už i vědí, co přesně ty srajdy obsahujou, napíšeme jakože ......, at se zase zesměšníme". Takže ne, že neexistuje chemtrails, ale neexistuje ten dotazník/výzkum :-DDD
      A další perlička je tento článek: http://tn.nova.cz/clanek/muz-predpovedel-anexi-krymu-ted-predpovida-totalni-katastrofu.html AMERICKÝ analytik správně PŘEDPOVĚDĚL zabrání Krymu a VYVOLÁNÍ OZBROJENÉ POVSTÁNÍ NA UKRAJINĚ. :-DDD Což je hodně vtipné přímo o samotných scénáristech té události říci, že to správně odhadli :-DDDD

      Vymazat
    3. Ono se stačí podívat na autora toho článku http://tomaschalupa.blog.idnes.cz/, co píše pro LžiDnes.
      A stejné je to u "uznávaného analitika", lépe řečeno důstojníka CIA.
      https://cs.wikipedia.org/wiki/Paul_D._Miller a nemusí ani promluvit, z jeho temného kukuč bych mu nevěřil ani nos mezi ušima:-) Pripomíná mi Šapira.... jako dvojčata

      nenimito

      Vymazat
    4. Tady je taková ukázka, jak to v některých případech (kde si média data vyloženě nevysála z prstu u nohy) dotazníků vědcům bývá:
      http://www.nwoo.org/2016/11/23/informace-ze-97-vedcu-souhlasi-s-klimatickou-zmenou-odhalena-jako-zmanipulovany-podvod/

      Vymazat
  20. https://www.psychologiechaosu.cz/kvantove-vedomi/medium-voda-nebesky-internet/

    Třeba se nám snaží tou suprchemií ten "nebeský internet" zpomalit nebo i ucpat a "zavirovat"....
    nenimito

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrá myšlenka :-)

      Ono toho bude povícero, z čeho a jak čerpat informace. Jen musí přijít ta správná doba, kdy budeme připravení (v rovnováze) na toto vědomé napojení se. Věřím tomu, že ta doba i přes setrvačnost té minulé právě přichází :-)

      Vymazat
    2. Michale tá doba tu vždy bola je a bude, problem s tým je len v tom že nie každemu je prirodzene dane zžiť sa s ňou. A pritom stačí k tomu naozaj len tak málo - prestať myslieť... Hunter

      Vymazat
    3. Huntere,
      asi píšeme každý o něčem jiném. Já měl na mysli znalosti a zkušenosti vyspělých civilizací, které tu v cyklech byly před námi.
      Znalosti takové civilizace, která propojila technologie s duchovnem (samozřejmě ještě před okamžikem, kdy taková civilizace začala jít díky infiltraci do kopru) by následné vzniknuvší civilizaci, která je ještě v plenkách, byly dle mého názoru k ničemu. Proto jsem napsal, že snad nastává doba, kdy naše současná civilizace začíná být, sice v malých, ale zato rozrůstajících se ostrůvcích, způsobilá k přičichnutí znalostí civilizací minulých a jejich konstruktivního začleňování do plnohodnotnějšího života.
      To, co jsi napsal, je z mého pohledu stejné, jako tvrdit napůl opeřenému ptáčeti, že doba, kdy umí létat tu byla vždy. Vše má svůj čas a místo.
      Ale to je zase pro změnu můj osobní názor :-)

      Vymazat
    4. A když už tu plkáme - ano, na informace šlo dosáhnout kdykoli a bohužel k tomu také docházelo. Jenže většinou na ně dosáhli (z mnoha důvodů) ti nekompetentní a využili je a využívají jen ke svému osobnímu prospěchu a co hůř - k ovládání druhých. Takovéto lámání přes koleno, kdy se k informaci dostane nezpůsobilý, rozhodně nepovažuji za ono "tá doba tu vždy bola je a bude". Pak to dopadá tak, jak to dopadá.
      A niž bych chtěl být ironický - právě ti nezpůsobilí-manipulátoři se mi jeví, že "stačí nemyslet" - což by ale nejraději viděli u nás - manipulovaných.

      Vymazat
    5. Michale obaja píšeme o tom istom, rozdiel je len v to že ty nad tým čo ja napíšem rozmýšlaš a ja nad tým tvojím nie. Nič si do toho nedomýšlam, beriem to celé tak ako to je. Poznáš tú rozprávočku v ktorej sa traja mysliaci mudrlanti dovtedy dohadovali čo ako spraviť kým nešiel okolo ních jeden ktorý vobec nepremýšlal nad tým čo tí traja tak hlučne riešia a spravil to? O tom to je, človek namiesto toho aby si veci a život okolo seba zjednodušoval, sám si ich svojími vlastnými myslenkovými konštrukciami komplikuje. Už x-krát overené je to že tie dobré nápady nevznikajú v hlavách zamorených myšlienkami ale v hlavách ktoré sú prázdne. Nápady nemaju nič spoločné s myslením a sú tým najlepším, najefektývnejším riešením akýchkolvek problémov dovtedy kým sa nezačnú znásilňovať myšlienky. Problém s myslení a myšlienkami je v tom že hranice ich a jeho poznania sú len v mantineloch "vyčteného"... Hunter

      Vymazat
    6. V tom případě mi nezbývá nic jiného, než popřát úspěch v tom, co děláš.
      Má cesta a moje poznání jdou však jiným směrem. Nebráním se vyčtenému, obzvláště pokud pochází od starších a zkušenějších.
      Vše, co mi bylo dáno a to včetně myšlení se pokouším dát do rovnováhy, nikoli jedno eliminovat a druhé upřednostňovat. Zda jdu správným směrem nebo ne, respektive zda směrem přímým nebo oklikou, ukáže čas.

      Vymazat
  21. http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10095530301-planeta-veda/208411058200036
    http://www.disclose.tv/news/photos_from_inside_chemtrail_planes_like_youve_never_seen_before/128961
    "Na smrad jednoho města, zemřou tři lidi ze sta". Kdyby tak jen jednoho města....
    nenimito

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů