25. 11. 2014

"Modrá" planeta

Ač se televizním zprávám vyhýbám jako upír česneku, občas se prostě vyskytnu v blbou dobu na blbém místě a něco zahlédnu. A tak jsem si nemohl nevšimnout, jak se mění přístup kanálů (pochopitelně televizních) k chemtrails. Dříve se vystříhali jakýmkoli snímkům či reportážím, kde v pozadí byly vidět nějaké výraznější chemčáry, a když už se, pochopitelně s notnou dávkou ironie, tohoto problému dotkli, své posměšky podložili obyčejnými kondenzačními stopami, případně nějakými "odfláknutými" chemtraily. Dnes ale i do reportáží, které se netýkají podnebí ani počasí, na zlomky vteřin plácnou pěkný chemtrailový kalibr. Prostě na podprahové úrovni ukazují nešvary tak, aby je lidský mozek postupně přijal jako zcela normální záležitost a zvykl si na ně.
Že už díky této bohulibé činnosti mnohdy naše modrá planeta vůbec není modrá, bylo možno na cca 2-3 vteřiny zahlédnout včera na TV Nova při srdcervoucí reportáži o tom, jak konečně byl na ISS dopraven kávovar, a již nebude třeba kafe recyklovat z moči (nebo něco na ten způsob). V pozadí vidíte "modrou" Zemi s - jak jinak - než "kondenzačními stopami", které ji halí do slušivého šedovyblitého kabátku. Někdy mám z vědeckých vysvětlení dojem, že na ty rovné dlouhé mraky s určitě hodně dlouhým latinským názvem typu cimprcamprcubulus už nechápavě čumákovali dinosauři.

Je to vůbec tatáž Země, jako ta, co ji tak důvěrně (a důvěřivě) známe z profesionálně vyretušovaných fotografií National Geographic?




(©)2014 myslenkyocemkoli.blogspot.com
Článek je povoleno publikovat v celé a nezměněné podobě s uvedením zdroje.

1 komentář:

  1. To je vono, uvařit žabičky pomalým přikládáním pod kotel. A pak BUUUM ...

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů