21. 6. 2014

Obrazce v obilí možná přece jen jako podvod? - úvaha


Je mi jasné, že touto úvahou, no vlastně v tuto chvíli už skoro názorem, si příznivců nepřidám. 
Ba spíše naopak. 
Ale nejsem tu přece proto, abych si nějaké příznivce dělal, že?
Takže - myšlenka, kterou se budu snažit, a nevím zda se mi to povede, co nejsrozumitelněji vrhnout na pomyslný papír, mi spadla na hlavu jako lavor plný vody při čtení článku o agrosymbolech na jednom slovenském serveru. Abych si ji alespoň sám před sebou podrobil kritice, poohlédl jsem se po historii tohoto fenoménu a dohledal si pár dat. Kupodivu jsem však nenašel nic, co by můj zajisté šílený nápad bezezbytku vyvrátilo. Spíše naopak.
Nu což, jdeme na to.

V historických záznamech starších než 50 let je možné dohledat poměrně málo informací o nezvykle poničených polích s obilím. Už v kronikách se záznamy z X. a XII. století se lze dočíst o několika případech, kdy sedlák našel své pole z části zničeno - zcela nepochybně samotným ďáblem. Nikde jsem však nenašel zmínky, že by šlo o obrazec složitější než jeden jediný kruh, maximálně elipsu. I když je jako důkaz svědčící pro ruku ďábla uvedeno, že takový kruh byl vytvořen s přesností, jíž by člověk nebyl schopen, nemohu potvrdit, ale ani vyvrátit žádnou z dalších možností. Něco mi našeptává, že v mnoha takových případech (ne-li ve všech) šlo o cílenou práci tehdejší církve a dalších mocipánů, případně závistivých sousedů lačnících po útrapách a majetku druhých, kdy mělo jít o diskreditaci určitého člověka (nejlépe majitele pole) a prokázání jeho spolupráce s pekelnými mocnostmi. Že by pak jeho majetek propadl například církvi, která ho od nečistých sil určitě očistí, je už jen náhoda.

"mapa" satelitů kolem Země
K rozmachu pozorování obrazců v obilí, co se hojnosti výskytu, ale i pozornosti širší veřejnosti týče, došlo od 60. let minulého století. Tedy za předpokladu věrohodnosti zdrojů, v kterých lze tato data nacházet (o zdrojích staršího data výše zmíněných ani nemluvě). Je to i logické. 
Proč? 
No protože obrazce lze obvykle identifikovat z výšky. Například z letadla. Od té doby se začala také rozvíjet složitost obrazců. Vývoj složitosti obrazců se ubíral od jednotlivých kruhů a elips po jejich vzájemné propojování a řazení do linií, spirál a dalších podivuhodných křivek až po velmi složité vzorce, kresby i podobizny. A to není vše. Podle lidí, kteří se obrazci zabývají, je v těchto piktogramech vždy ukryto nějaké sdělení. V kódu grafickém, matematickém, binárním ad., včetně jejich vzájemných kombinací. O kódech skrytých v dalších kódech ani nemluvě. Dovolím si naznačit, že složitost a propracovanost obrazců šla ruku v ruce s vývojem výpočetní techniky, ale to může být klidně jen souhra náhod. Nebo že by ne?

Viděli jste někdy gravírování laserem? 
V grafickém programu pracujícím s vektory (například Corel Draw) si vytvoříte nějaký obrázek a výsledný soubor zanesete/pošlete do firmy, která ho šoupne do PC napojeného na mašinu a ta ho s přesností na desetinky milimetru sama vypálí na povrch (ale klidně i dovnitř) požadovaného předmětu z různých materiálů. To samé lze i s fotkami - dekorační předměty.
A co hologram? Viděli jste? Jak se díky několika paprskům, které ani nevidíte, v místě jejich protnutí vytvoří iluze obrazu klidně i v 3D formátu?

3D obraz ve skle
Umím si celkem snadno představit, jak "výměnou" elektromagnetického vlnění ve viditelném spektru za elektromagnetické vlnění o specifických frekvencích se takový soubor s obrázkem "vypálí" třeba ..........no třeba do lánu obilí. Nebudu tu zabíhat do technických detailů, protože bych si se svým výkladem naběhl na pomyslné vidle. Ale kdo slyšel jméno Nikola Tesla a hlavně má alespoň mlhavé povědomí o jeho práci (především ze sklonku jeho života), ten by mohl zbystřit. A pokud má někdo dojem, že by dané technologie mohly mít něco společného se zde nedávno zveřejněným článkem o "zvuku" o nízké frekvenci, tomu bych také mohl říci, že možná přihořívá. 
Je toho více, co mi mé teorii odpovídá. Ať jde o měření hodnot elektromagnetické povahy, způsob, jakým jsou jednotlivá stébla ohnuta, neschopnost vytvořit semena, ale přitom rostliny dále rostou, pocity vnímavějších lidí uvnitř obrazců, ale i mnoho dalších záležitostí spadajících spíše do kategorie konspirací - od touhy člověka být svědkem něčeho "echt", až po samotný důvod PROČ.
Občas mě až zarazí, kolik a jakých výkladů skrytých poselství ukrývajících se v jednom piktogramu se na internetu objeví. A čím sofistikovanější (myšleno složitější), tím věrohodnější.

Co z mé úvahy může vyplývat, snad ani nebudu psát nahlas. Ale přemýšliví jistě pochopili...

(©)2014 myslenkyocemkoli.blogspot.com
Článek je povoleno publikovat v celé a nezměněné podobě s uvedením zdroje. 

22 komentářů:

  1. Přemýšliví nic nezjistí , neb hlavou to člověk nepochopí ....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale jo, zjistí, ale jen ti, co umí tu hlavu používat

      Vymazat
    2. naštěstí jen úvahy, ......

      Vymazat
    3. tohle hlavou nevyřešíš , na to je třeba srdce ...

      Vymazat
  2. Přidávám svůj proud myšlenek.

    Zajímavá úvaha, možná na tom něco je. Třeba snaha o odvedení pozornosti nežádoucím směrem. Podpora toho, aby lidi uvěřili, že ty obrazce dělá nějaká vyspělá civilizace, a přitom je dělají ti, jejichž cílem je nám škodit a v konečné podobě nás zrobotizovat a zotročit. Souvislost s rozvojem výpočetní techniky dává opravdu smysl. A navíc - nevíme, jakými schopnostmi oplývají satelity, co nám létají nad hlavou. Reálně budou tak o 200-500 let technologického vývoje napřed. Ale - tyto technologie existovaly a existují už pěkných pár set tisíc let (třeba takové, které umí posouvat a transportovat planety i hvězdy - viz Měsíc, který nemáme odjakživa a byl sem dotažen). Že by se ty technologie začaly používat až teď, kdy je možnost masového rozšíření stejné podprahové myšlenky z konkrétních obrazců hromadně do vědomí milionů lidí? Je to všechno možné, ale ne jisté.

    Pokud je Tvá hypotéza pravdivá, pak ty obrazce jsou dílem stínové vlády světa. Pokud ne, skutečně jde o poselství pomáhající při vzestupu. Kdo ví ...

    OdpovědětVymazat
  3. Spiiiidy,
    abych řekl pravdu, dneska bych byl raději, když bych se mýlil. Aspoň bych si stavy a situace, které se mi od rána dějí, nemusel spojovat s výše uvedeným. Ráno jsem musel utéci z domu, jinak bych byl zralej pro Chocholouška

    OdpovědětVymazat
  4. Pánové, dlouho jsem se nehlásil do žádné diskuse a taky provoz "mého" Šestého slunce v poslední době stagnuje, a je to tím, jak píše Michal B, že musím občas utíkat z domu, bych se nezbláznil a ukotvit se venku, na zahradě, v lese, u vody... Nějak v sobě cítím, že něco se mění, graduje, zrychluje. A pokud jde o obrazce, ta úvaha se mnou rezonuje, cítil jsem to již delší dobu podobně, myslím, že podobných snah "odvést pozornost jinam" a taky falešných proroků bude "ke konci časů" přibývat a je na místě být bdělý a ostražitý :-) Přeju fajn léto se sluncem nad hlavou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdar Petře!
      Už jsem si říkal, že ti soukromě písnu, zda jsi už nepřevibroval jinam :-)
      Trochu jsem se bál, že se budu brodit jízlivými komentáři od těch, kterým jsem "sáhnul" na obrazce. Ne že by mi to trhalo žíly, ale přece jen to v člověku vždycky zanechá nějakou stopu, která se ukáže večer při usínání. Mám i představu proč někdo uvnitř kruhů prožívá eufórii, jiný pocity návalů energií a jiný naopak nevolnosti a slabost, přičemž to rozhodně není dáno nějakým stupněm vědomí, jak se lze také někde dočíst nebo i výsledky měření citlivými přístroji, která občas někdo provede.
      A nejenom jak je to principiálně celé vytvářeno, ale i PROČ. A ano odvádění pozornosti a "matení nepřítele" je jedním z dílčích důvodů.
      Pro mnohé mám i ne příliš lichotivou představu o pyramidách, které vnímám spíše jako technické implantáty na/v těle naší planety (ale je to více komplikovanější, než jak to vyzní z této jedné věty).
      Možná i tom někdy příště. Nyní k tomu není ten správný impuls.

      Vymazat
    2. No jestli jen nepropadáš přílišnému pesimismu. Všeho moc škodí ...

      Vymazat
    3. No propadat mohu ledasčemu, ale jedno vím jistě - určitě nejsem pesimista. Nedůvěřivý možná. Jsou prostě věci, v kterých se nehodlám řídit "presumpcí neviny", protože v případě prokázání "viny" nemusí platit, že lepší pozdě než vůbec. Pro názornost - pitná voda. Než abych čekal i desítky let, kdy mi někdo nade vší pochybnost prokáže, že z řádu v ní není nic, co škodí (u chlóru byl kupříkladu u nás prokázán značný nadbytek, protože "zlobil" dávkovač a asi po deseti letech stížností se namontoval nový) a zařídil se podle svého. To samé u fluoridových zubních past. A mohl bych pokračovat.
      Raději budu v očích druhých ode dneška živým pesimistou, než do pár let neduživým "důvěřistou" :-)

      Vymazat
  5. Když se na to podívu z druhé strany, ono je taky dost dobře možné, že jsme momentálně všichni z 90% vedle při svém alternativním vnímání světa. Nedivil bych se, kdyby nám byly bulíky na nos věšeny až až a kdyby se lidí, kteří se opravdu přiblíží nebezpečný uvědoměním, byli z fleku likvidování či nějakým jiným způsobem 'obraceni' na 'správnou ' stranu.
    Jinými slovy.. Většina populace je z pohledu 'těch nahoře' pohodová a takzvaně stoprocentně neškodná. My jsme jim při našem přemýšlení dali už trochu zabrat a aplikují na nás sofistikovanější metody odvrácení pozornosti, ale stále můžeme být tak strašně daleko, že se nám o tom ani nezdá x).
    Také se nabízí možnost, že nás při našem hledání dokázali odvrátit od pravdy natolik, že jsme jí dál, než Ti, kteří nad tím ani nepřemýšlí x).
    Po delší době zdraví Fáďos.

    OdpovědětVymazat
  6. P.S.: Snad mi bude odpuštěno, že jsem si dovolil společnost pro tento příklad rozškatulkovat na skupiny...x)

    OdpovědětVymazat
  7. 1) složitost roste úměrně k technickým možnostem
    2) realizace je prováděna výhradně na lány obilí, kde je to dobře vidět a jsou umístěny tak, aby byly vcelku .. tzn. nejsou na vícero podložích, např. dva druhy obilí, jedno obilí a druhé jetelina nebo kukuřice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má pravdu předseda :-)
      Když už si tu potají konspirujeme, myslím si, že už nějaký ten pátek to je jen na nápaditosti "návrhářů", protože technika již, aspoň co se složitosti obrazců týče, meze neklade.
      V souvislosti jsem dostal tip na dvě krátká videa, v kterých zaznělo několik věcí, které si myslím s tématem souvisí, ale i s článkem o "zvuku" a i když velké guru jako je i Icke nemusím, tohle si přečíst myslím stojí zato:
      http://www.nwoo.org/2014/06/22/david-icke-musite-prestoupit-na-druhou-stranu/

      Vymazat
  8. http://www.novinky.cz/krimi/340825-v-polich-u-boskovic-se-objevil-zahadny-obrazec.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělé! První agrosymbol, u kterého umím dešifrovat jeho tajuplné poselství z dalekých hvězd.
      Říká nám, že když budou chtít (ať se za tím "oni" skrývá (c)kdokoli, nebudeme mít co jíst, protože nám všechno obilí umí "umělecky" zničit :-)
      Tak když to shrnu - co vše už umíme (to jako člověk) vypálit? Cédéčka s "péčkem", Mickey mouse (nebo reklamu) do obilí, identifikační kód pod kůži, dělovou ránu a sousedovi rybník. Jo a abych nezapomněl - taky klidně i Dům odborů i se všemi zaměstnanci.

      Pardón, ale prostě mi to dneska nedalo.

      Vymazat
  9. Jestli hledáte v kruzích v obilí nějaké frekvenční zápisy, jste úplně vedle :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Frekvenčí zápis je vidět souběžně i na obloze (stejný vzor) a znám jen jediného člověka, který tohle dokázal k sobě přiřadit, Byť šlo jen o nějaké "tvary", nicméně byly shodné se souběžně pořízenou fotografi tvarů v písku. Sám říkal, že tohle již loví 20 let a tento ůlovek je jediný. K zamyšlení to myslím velmi stačí. Nejsem skeptik k těmto obrazcům, ale rozum mi velí. To jen tak.
    Jinak prima přiřazení obrazcú je luxusně popsáno zde, ale chce to troch víc umět "engliš" gůgl to nepřeloží srozumitelně.
    http://www.cropcirclesonline.com/

    OdpovědětVymazat
  11. "Něco mi našeptává, že v mnoha takových případech (ne-li ve všech) šlo o cílenou práci tehdejší církve a dalších mocipánů, případně závistivých sousedů lačnících po útrapách a majetku druhých, kdy mělo jít o diskreditaci určitého člověka (nejlépe majitele pole) a prokázání jeho spolupráce s pekelnými mocnostmi. Že by pak jeho majetek propadl například církvi, která ho od nečistých sil určitě očistí, je už jen náhoda." - Máte ktomuto obvinění Církve nějaký relevantní důkaz, nebo je to jen další důsledek mnohaletého školního a televizního výplachu vašeho mozku, prováděného nejdřív bolševiky a pak ve stejném nezměněném módu tzv. "demokraty" ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knih a zápisů bylo neurékum, namátkou nám čechům známé Kladivo na čarodějnice :).

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů