12. 1. 2014

Globální oteplování nebo doba ledová?

Pokud, vážený čtenáři, občas nakoukneš do zpráv a informací zabývajících se fenoménem zvaným globální oteplování, nemohl sis nevšimnout neuvěřitelné rozpolcenosti a protichůdnosti jak v postojích k tomuto jevu, tak ve fyzických projevech klimatu.


- Oficiální postoj - globální oteplování je faktem a jeho původcem je lidská činnost.

- Neoficiálním (myšleno konspiračním) postojem - globální oteplování je kravina a komplot Systému, protože podle měření teplot lze dokázat, že nejenom k oteplování nedochází, nýbrž naopak, průměrná teplota Země klesá, čemuž napovídá i zvětšování ledovců jak na zemských pólech, tak na horských hřebenech, přičemž loňský rok, 2013, znamenal v tomto nárůstu největší skok. Naopak přichází malá doba ledová. 

Grafy znázorňující postupný vývoj průměrné teploty, které lze nalézt např. na internetu, vypadají spíše jako soutěž v představivosti a ve výtvarném umění. Ačkoli by jeden řekl, že by se měly podobat jako vejce vejci (s přihlédnutím na měřítka, časové úseky apod.), tak často nemají společného vůbec nic.



- Můj postoj je, že platné jsou obě varianty, ovšem v "malé" úpravě. Působením hlavně vnějších vlivů (vlivy mimo naši planetu) jsou nejenom Země, ale i ostatní planety sluneční soustavy vystaveny "globálnímu" oteplování. Co je konkrétní příčinou, nebo spíše co vše může stát za přirozenými příčinami oteplování, si netroufám rozepisovat, neboť by to bylo na knihu. Stačí jen na okraj - vesmír, tím momentálně myslím prostor mezi hvězdami a planetami není prázdný a už vůbec není homogenní....

Země by se podle mne globálně skutečně oteplovala, kdyby... kdyby k lidské činnosti ovlivňující klima nedocházelo. Ale o škodolibého uhlíka tu nejde.

Konspirační směr uvádí, že globální oteplování je kec záměrně vyvolaný mimo jiné jednak kvůli řízenému pohybu peněz - uhlíkové dani, což rozhodně nejsou žádné drobné, a zadruhé kvůli řízení vývoje jednotlivých zemí skrze tuto daň. Jsou tedy i další udávané důvody, ale to není pro účely tohoto článku podstatné. Kdyby však bylo obecně známo, že globální oteplování není způsobeno lidskou činností, nýbrž že jde o práci přírody, těžko by se nějaká daň prosazovala. Vybírat daň za to, že slunce víc svítí, by bylo "o hubu" stejně jako vybírat daň za to, že fouká vítr nebo že voda teče z kopce (ale co není, může být). To je jednodušší přirozený proces prohlásit za umělý a to už se danit dá. Přitom je poměrně vedlejší, zda i přes manipulaci s klimatem průměrná teplota vzrůstá nebo klesá. Člověk obecný je už natolik líný tvor, že raději uvěří písmenům na monitoru nebo hlasu moderátora v televizi, než aby zvedl zadek a kouknul se z okna.
Co mě k tomuto názoru vede? 
Orgonity. Rozesel jsem s pomocí rodiny stovky orgonitů vlastní výroby po širokém okolí a od té doby dochází k jevu, kdy se extrémy počasí, jako jsou prudké bouřky, orkány, krupobití, ale i blesky, tomuto zaorgonitovanému okolí vyhýbají, a to i přesto, že do té doby naše vesnice byla vypláchnuta každoročně několikrát. Bouřky ničily vzrostlé stromy. K zásahu stromu bleskem a jeho poškození v našem okolí od té doby došlo jen jednou a o tom jsem zde na blogu již psal. Dále lze od té doby pozorovat lehce zvýšenou teplotu oproti krajině "za hranicí". Toto oteplení ale zároveň nese i snížený přísun vody v podobě deště. To vše mi potvrdili i sousedé, kteří si, aniž by věděli o nějakých orgonitech, pochvalují, že škody způsobené přírodními živly z vesnice defacto zmizely nebo se vyskytují jen sporadicky a v malých objemech.
Osobně si to vysvětluji tím, že orgonity uvádějí klima krajiny do podoby, která by tu byla bez zásahu člověka do podnebí. Jelikož je patrné drobné zvýšení teploty, domnívám se, že pokud by globální klima nebylo uměle ovlivňováno, pak by průměrná teplota na Zemi byla opravdu vyšší, než je tomu dnes. Patrně by již nebyly ledovce na pólech, což už se v minulosti planety mockrát stalo. Více jsem se k tomu vyjádřil už v článku Úvaha - počasí, jen jsem se tam záměrně vyhýbal globálnímu oteplování, ale to, co jsem tu sáhodlouze vysvětloval, lze vyčíst z toho ručně načmáraného grafu, jen si tam pojem klima nahraďte teplotou. Postupné změně klimatu by se Příroda v klidu přizpůsobila.
Takže když to shrnu, pak globální oteplování měl být původně zcela přirozený jev, který by jen odrážel vlivy sluneční soustavy, ale i naší galaxie a Vesmíru, kterým se pohybujeme. Pro další udržení moci Druhé strany byl však tento fenomén "zpoplatněn" a uměle řízen, přičemž jde o program, u něhož udržení průměrné teploty Země je jen jedním z mnoha vedlejších produktů. Extrémy počasí jsou z valné části důsledky nepřirozeného vývoje klimatu, přičemž se dost možná rychle blížíme k části grafu, jíž jsem nazval "okamžik neudržitelnosti", který se už na mnoha místech planety ukazuje jako reálný.


Soustřeďování naší pozornosti na globální oteplování vlivem lidské produkce tzv. skleníkových plynů stejně jako na příchod globálního ochlazování - malé doby ledové, jak v médiích, tak v konspiračních kruzích není nic jiného, než že nám Druhá strana mává rudým šátkem jednou rukou těsně před očima, zatímco druhá ruka podřezává větev, na které sedíme. Jde tu o odvádění pozornosti od skutečných příčin a důsledků!


opravdu je CO2 to, co nám hoří za zadkem?
(©)2014 myslenkyocemkoli.blogspot.com
Článek je povoleno publikovat v celé a nezměněné podobě s uvedením zdroje.

14 komentářů:

  1. Ahoj, dobře napsaný a vcelku souhlasím. Názor ohledně výměny Slunce jsem už taky někde četl, možná od Levašova nebo ještě z jiného zdroje, už nevím, ale nepřišlo mi to ani tak moc jako scifi, však proč ne, možné jsou i daleko větší věci :) ... Taky si myslím, že ten humbuk kolem GO má jen odvést pozornost někam jinam, abychom se nezabývali skutečnými problémy. Vždyť nakonec, co velkého s tím můžeme udělat ... něco málo jo, ale rozhodně ne nějak extra moc. Je to pak spíš už otázka přizpůsobení se.

    Jinak, chci se zeptat, kolik orgonitů jsi kolem té vesnice rozmístil, jak nahusto, jak velké a jak daleko od sebe? Dost mě to zajímá, naše vesnice je totiž dost malá, něco kolem 40 obyvatel a asi by to tam nebyl takový problém :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Honzo,
      nevím přesně, ale odhadem to bylo tak ke dvěma stovkám různých orgonitů v rádiusu až 15 km kolem. Nejhustější je to pochopitelně kolem domu. Nejprve jsem se zaměřoval na telekomunikační vysílače. Řeknu ti, bylo to jako rána kladivem. Až do té chvíle jsem si nikdy nevšiml, kolik jich kolem nás je a to jsem je míjel denně a hádal bych se, že tam nejsou. Čím negativněji na mě vysílač působil, tím víc jsem ho "obdaroval". Nedoporučuje se orgonity na ovlivňování (neutralizaci) škodlivých vlivů dávat blíže než 50m a dále než 200m od vysílače.
      Když byly ošéfovány vysílače, tak jsem se vrhnul na vyzývavá místa - vrcholky kopců, obzvláště vysoké a rozrostlé stromy. Dále jsem obdařil všechny křížky a kapličky v polích. Byla to akce na celé léto. Pomáhali mi v tom zdejší Matěj a Vlabi.
      Další minimálně stovku jsem rozdal po známých a zákaznících. Někdy byly použity jako "tvrdá měna" při výměnných obchodech za služby, které se nemají zpeněžovat :-)
      Řeknu ti, že ty změny přicházely okamžitě a hlavně v prvních dnech jsem měl hodně neobvyklé vzdušné návštěvy. Kdybych tu napsal jakého kalibru, tak si budeš říkat, že jsem si musel něco šňupnout, jenže ty "návštěvy" jsem často neviděl já (byl jsem v mimo), ale lidi kolem. Jako z nějakýho akčního houlywůdskýho sci-fi :-)
      Hustota není podstatná, podstatné jsou strategické body. Dobré je mít i někoho, kdo ti ty orgoše "projede" rukou, abys věděl, jak na tom který je. :-) Některých je totiž na takový účel škoda, ale to už je na jiný článek.

      Vymazat
    2. Díky za info. :) A jaké návštěvy? Věř, že já jako sci-fi neberu už vůbec nic. Nebo klidně napiš mail, pokud se ti to nechce psát veřejně.

      Vymazat
    3. Já se nebojím ze sebe dělat veřejně magora :-)
      Tak první návštěva byl tuším malý vrtulník tmavé barvy bez imatrikulace a to tak asi hodinu po výrobě první velké várky orgošů.. Pár obletů nad barákem a pak frnknul. Druhá návštěva byl hukot. Bohužel jsem to neviděl - přijel jsem asi deset minut po - (nákup vedle do města), ale byly doma moje děti (o orgonitech nic nevěděly). Tentokrát přilétlo najednou hned 7 !!! (prý vojenských) vrtulníků v rojnici do "V" s pomalým přeletem jen těsně nad střechou domu ve výšce těsně nad vzrostlými smrky. Prostřední se zastavil nad ohradou (cca 50m) od domu a klesnul až na výšku 15-20m a chvíli tam jen tak "levitoval". Pak se vznesl a zmizel za ostatními. Pak už šlo "jen" o malá letadla něco jako Cesna, která byla bez povinné imatrikulace - přílet jeden až několik obletů nad barákem a zase pryč. Co bylo účelem návštěv mohu jen spekulovat, ale pokud šlo jen o pomyslný vztyčený prst, že o TOM vědí a tím zastrašit, tak to mělo opačný efekt :-)
      Jednou v noci šlo ale o něco jiného. Manželka jasně cítila a slyšela vibrace našeho domu, které šly od krovů střechy, ale i od skel oken. Jediné, co se tomu dalo přirovnat by byla helikoptéra těsně nad střechou bdomu. Ale nebyl slyšet ani rotor, jen takové nenápadné mleskání. Nedalo mi to, a zjistil jsem si, že jsou již moderní typy helikotér, které mají tzv. bezhlučný mód získaný speciálním průřezem listů vrtule. Zda šlo ve skutečnosti o toto nebo něco jiného, je jen v rovině konspirace, protože v té tmě bylo vidět prdlačku a za pár okamžiků to bylo fuč. Ale dle intenzity se dalo odhadnout, že se to na chvíli přestalo pohybovat nad domem.

      Vymazat
    4. Wohou, no, to jste tam měli pěkný veselo. Tyhle černý vrtulníky v sobě mají spousty speciálních, (povětšinou mimozemských) citlivých měřících udělátek a dokážou změřit tolik věcí, že bychom se asi hodně divili. Mimo jiné taky vidí skrz zdi a měří toky energií. Dokázali by u tebe v šuplíku ve sklepě najít jehlu. Asi je tam poslali proto, aby zjistili, jestli nejsi nějak víc nebezpečný a podobně. Tyhle návštěvy se hodně děly lidem, kteří si doma postavili cokoli, co se trochu týkalo volné energie a bylo funkční. Ale že by jeli i po orgonitech, to slyším opravdu poprvé. Asi jsi v té oblasti vyvolal nějakou větší "anomálii" :)))

      To druhé ani nemusel být neslyšný vrtulník, ale vibrace například od intenzivnějšího "haarpování" nebo nějaké podobné technologie.

      Vymazat
    5. Spíš to vypadá, že takovéto návštěvy mělo hodně lidí z těch, kteří se do produkce vlastních orgonitů pustili ve větším. Můj případ nebyl nic výjimečného a jen potvrzuje (pro mě), že ty sci-fi pohádky, kterými se to na webech zabývajících se orgonity hemží, nejsou pohádkami :-)
      Jsem ale za to rád, protože pro mne to byl hmatatelný důkaz toho, že fungují a rozhodně ne jen pár metrů kolem sebe, když je bylo možné detekovat až kdo ví odkud a následně vyslat do terénu vzdušné slídily.

      A tam s tím v noci - hodně orgošů mám na střeše, na hřebenu a komínu. Mám menší obavy, zda nešlo o pokus o přeprogramování orgonitů. Prozatím však máme doma zkušenosti, že voda a slunce orgonity revitalizuje. Stejně tak pokud je v blízkosti sebe orgonitů více. Nevím jakým mechanismem, ale pak se navzájem udržují v nabitém stavu.

      Vymazat
  2. Ako sa tak otepluje, gate sú čoraz menšie, lež ceny gatí čoraz vyššie :-DD Ku orgonitom mám " novosť"´ tj. éterity.
    B

    OdpovědětVymazat
  3. Perfektně napsané Michale. :-)

    Patrik

    OdpovědětVymazat
  4. Pod severním polem je ohromné množství ropy a zemního plynu. Pro těžbu je problém led, který neustále cestuje (700 až 1000 km za rok) a proto se nedá použít vrtná plošina. Je potřeba led odstranit. Před třemy roky? (utíká to) jsem zaregistroval informaci, že pod ledem severního polu někdo odpálil 9 jaderných náloží. Na severu Aljašky se objevilo množství ryb s rakovinovými nádory (že by následek)? Dnes se nádory dávají do souvislosté s Fukušimou, ale prokazatelně se nádory objevily dřív než se zplodiny Fukušimy dostaly složitou cestou přes Beringovu úžinu až do těchto postižených oblastí. Další zvláštnost je, že led na severním polu taje od spodu. Na jižním polu ledu naopak přibývá. Vlevo od Gronska začíná studený proud a míří dolu k rovníku. Jižně od Gronska se jako mimoúrovňová křižovatka míjí s teplým Golfským proudem. To je záhada sama o sobě, jak to příroda zařídila bez hrází a stěn. V případě umělé změny teplotních poměrů není vyloučena přeměna mimoúrovňové křižovatky v úrovňovou a to by byl průšvih. Golfský proud by přestal oteplovat Evropu a Evropa by zamrzla. Dále je třeba vzít do úvahy i stále zrychlující se posum severního magnetického polu proti polu vyznačenému na mapě. Ten rozdíl je tak veliký, že se kvůli tomu muselo přemalovat značení na letištích. V Alpách taje ledovec a z jedné díry pod ledovcem voda vynesla kmen stromu v průměru cca 60 cm, který rostl podle radiokarbonové metody někdy před 2000 lety. Z toho vyplývá: Když Hanibal přecházel se slony 200 let před naším letopočtem Alpy, tak rozhodně nebyly zaledněny, naopak byly zarostlé bujnou vegetací. Z toho dále vyplývá, že bylo úplně jiné teplo než dnes. K tomu se pojí další záhada. V Alpách na italské straně byl nalezen starověký člověk lovec nazývaný podle místa nálezu Ötze. Podle datování vědců je 5000 let starý. Ale to není možné, protože před naším letopočtem v těch místech žádný led nebyl, tak nemohl zmrznout a uchovat se do dnešních dnů. Že za posledních 2000 let došlo k různým výkyvům počasí to je fakt. K době husitské lze přiřadit malou dobu ledovou a potom k době 30 leté války, kdy Švédové nepřejížděli, ale přecházeli zamrzlé moře. Všechno co se v té době zasadilo na poli, tak shnilo a z toho byl hladomor a války. Před 150 lety v Praze se v březnu na zamrzlé Vltavě pořádaly lidové veselice. Globální oteplování jako fenomen je udělán proto, aby se mohla vybírat uhlíková daň od blbečků, kteří sami nepřemýšlej.
    Když vezmeme 1 m3 vzduchu kolem nás, tak z toho 1000 litru vzduchu je 780 litrů dusíku, 210 litrů kyslíku. Zbývá 10 litrů na všechny ostatní příměsi, to je vodní pára, metan, argon, kysličník uhelnatý, vzácné plyny, freony.... a kysličník uhelnatý v množství 0,02 litru ( to je skleníkový plyn). To jako se myslí vážně, že 0,02 litru nějak ovlivní 1000 litrů, i kdyby stouplo o 100% na 0,04 litru? Bydlím na Sokolovsku a před 35 lety, kdy jsem se přistěhoval, tak na zahrádce bez problému rostlo všechno, okurky, rajčata... Dneska rajčata a okurky nerostou venku vůbec a přímo na poli jen rané vybrané odrůdy zeleniny. Prokazatelně došlo k ochlazení. Oteplování se nekoná. Obec Šindelová je přímo ukázková. Za posledních 40 let se tam tak ochladilo, že i v létě jsou běžné ranní mrazy. Obyvatelka, která tam žije přes 50 let uvažuje o tom, že se odstěhuje.

    Omlouvám se za komentovat jako anonymní. Ostatní možnosti mi nic neříkaly. Zdravím všechny Vladi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, něco bude jinak. Egypt před 2000 lety byl obilnicí starého Říma, dnes je tam takové sucho, že Egypt obilí dováží. Přibylo několik milionů obyvatel, otázka je, zda je jich ve skutečnosti opravdu tolik.
      Třeba o Číně se hovoří, že má miliardu obyvatel a několik stovek milionů k tomu. A už v roce 1979 odsouhlasili politiku jednoho dítěte a začali to dodržovat. Nechce se mi věřit, že Číňani narození před 70 lety se všichni dožili dnešních dnů. Všichni.
      Ale vypadá to, že prostě Čína má furt stejný počet obyvatel jako před 10, 20 lety.
      Přitom občas se asi omylem někteří spletou a řeknou, že Čína má obrovské množství starých lidí a málo mladých. A už v roce 2015 zakázali potraty a vláda se snaží donutit páry, aby měli víc než 2 děti. O tom se nedočteme, jen že má asi zázrakem stále miliardu a víc obyvatel.
      Eva

      Vymazat
  5. "Úroveň arktického ledu dosahuje 30letého maxima.
    Navzdory neustále rostoucí hladině oxidu uhličitého (CO2) se arktický led ve skutečnosti rozpíná, nikoli taje.
    Světové ekonomické fórum (WEF) nedávno svolalo svou výroční konferenci ve švýcarském Davosu, aby diskutovalo o „klimatické krizi“. Podle údajů mezivládní Evropské organizace pro využívání meteorologických satelitů je arktický led v současnosti na maximu za 30 let."
    https://climate.news/2022-05-30-global-freezing-arctic-ice-levels-30-year-high.html
    nenimito

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sice už to nesleduji, ale otázka do pranice - lze podle přibývání či ubývání ledu na pólech usuzovat na zvýšení či snížení globální teploty (tedy zprůměrované teploty na celém zemském povrchu)?

      Ale jelikož se občas ze zajímavosti kouknu na nějaký ten nový seriál, něco na tom oteplování jisto jistě bude, protože zastoupení příběhových postav ze skupiny dříve označované jako "čtyřprocentní" se v současnosti dostává nad počet těch postav, co dříve byly označovány jako "normální" :-)

      Vymazat
    2. Michale, podle mne by ta otázka měla znít trochu opačně - lze podle zvýšení či snížení globální teploty usuzovat přibývání či ubývání ledu na pólech, a tedy i souvislost se zvýšením hladin oceánů? Kvůli kterým se snaží prosazovat ten Greendeal a tedy i předraženou chemickou "ekobaterkovou" dopravu...
      Navíc ti "vědátoři" nechápou, že sucho nesouvisí s teplotou, ale s vytvářením zadržovačů vody, údajně kvůli záplavám nebo využitím pro "zelenou" energii. Nechápou, že sucho souvisí se zastavením koloběhu vody. V podstatě všude, kde jsou vytvořeny větší přehrady, tak jejich okolí vysychá. Nejvíce je to poznat u těch největších přehrad na světě, které díky tomu paradoxně vlastně vysychají:-)
      Nějak nepochopili stavby přehrad v minulosti, kde naopak napomáhali ke koloběhu vody tím, že z přehrad vytvářeli několilkero zavodňovacích kanálů, aby se voda dostala do kraje a rychleji vsakovala a vypařovala, a tím se i zrychlil její koloběh... Oni ti bobři zase tak úplně blbý nejsou(mám pocit, že už na to i pár lidí přišlo:-)).
      Dnes vodu hamouní do obrovských přehrad, ale používají jen na "zelenou" energii nebo do uzavřeného cyklického koloběhu přes čističky ve městech, a pak se diví, že je sucho.
      No, a pak vymejšlej takový kraviny jako je třeba S.A.W.E.R., kterej nakonec zneužijou šejkové pro svoje fontánky v poušti:-D
      nenimito

      Vymazat
    3. A ještě jsem si všiml jedné divnosti. Přišlo mi, že vždy, když se lidstvo nadchlo pro nějakou válečnou hysterii v průběhu x staletí zpět, tak se zničeho nic tak nějak celkově planeta i póly ochladily, teda teoreticky... Poprvé mi to napadlo už u Žižky.
      nenimito

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů