24. 3. 2014

Radiační trouby - mikrovlnky škodí zdraví

Přišlo mi mailem od Standy. Jde sice o starší článek, nicméně jeho aktuálnost je stále platná. Možná ještě více, než dříve. Už tu na stejné téma článek byl, ale opakování je matka moudrosti.


Jiří Wojnar | 14. 01. 2009
"My, vědci, neseme hlavní odpovědnost za současný nepřijatelný stav. Je proto naší záležitostí zvrátit tuto situaci a přinést světu nápravu. Snažím se přivést člověka a techniku zpět do souladu s přírodou. Můžeme mít podivuhodné technologie, které neznásilňují přírodu. " Dr. Hans Hertell

Prokázaná nebezpečí užívání mikrovln 
Je možné, že milióny lidí nevědomky obětují své zdraví výměnou za pohodlí mikrovlnné trouby? A proč bylo v Sovětském svazu už v roce 1976 zakázáno používat k vaření mikrovln? Kdo vůbec vynalezl mikrovlnku?
Odpovědi na tyto otázky vás možná šokují natolik, že zahodíte svou mikrovlnku do šrotu.


Více než 90 procent amerických rodin má už po léta v kuchyni mikrovlnku, kterou užívá k přípravě jídel. U nás se tento přístroj objevoval jen sporadicky, ale po roce 1990 vtrhl i na náš trh plnou silou.

Jelikož se v přirovnání k obvyklé troubě mikrovlnka jeví vhodnější a energeticky účinnější, obejde se bez ní velmi málo současných domácností, stánků s rychlým občerstvením a restaurací.

Lidé si obvykle myslí, že jejich mikrovlnná trouba jen vaří jídlo a na ně ani na jejich stravu nemá žádný negativní vliv. Pochopitelně, vždyť kdyby mikrovlnka skutečně škodila, příslušné instituce by přece nikdy nepřipustily její prodej. Je tomu skutečně tak? Bez ohledu na to, jak zní odůvodnění „oficiálního“ povolení týkajícího se mikrovlnné trouby, pokud jde o nás přestali jsme ji používat. Důvodem jsou výzkumem odhalená a potvrzená fakta, tvořící obsah tohoto článku.

Smyslem tohoto článku je seznámit soudného čtenáře s prověřenými důkazy o tom, že „mikrovlnné vaření“ je nejen nepřirozené a nezdravé, ale že je pro nás daleko nebezpečnější, než si je vůbec kdo ochoten představit. Zamlčování faktů a důkazů ve prospěch obchodu a průmyslu je obecně známá praxe. Kvůli tomu v blažené nevědomosti a bez znalosti vedlejších účinků a nebezpečí pokračujeme v bombardování potravin mikrovlnami, v domnění, že je to tak dobře...

Seznámíme vás s řadou nezodpovědně skrývaných faktů a bude jen na vás, jaké z nich vyvodíte důsledky.

Jak pracuje mikrovlnná trouba?

Mikrovlny jsou jednou z forem elektromagnetické energie. Podobně jako světelné nebo rozhlasové vlny zaujímají část elektromagnetického spektra. Ve věku moderní technologie jich využíváme k dálkovému přenosu telefonu, televizních programů a počítačových informací, ať už na zemi či prostřednictvím satelitů. Ale nejznámější jsou nám jako zdroj energie k ohřívání nebo vaření jídla.

Každá mikrovlnná trouba obsahuje takzvaný magnetron, speciální elektronku, v níž magnetická a elektrická pole působí na elektrony tak, aby produkovala záření v mikrovlnném spektru okolo 2450 megahertzů (MHz), čili 2,45 GHz. Takto vyprodukované mikrovlnné záření působí na molekuly potravin.

Všechny energetické vlny mění svou polaritu z pozitivní na negativní, a to při každém cyklu vlny. U mikrovln k těmto změnám dochází nesčetněkrát za sekundu. Molekuly potravin – obzvlášť molekuly vody – mají pozitivní a negativní „konce“, obdobně jako severní a jižní pól magnetu. Jsou tedy dvoupólové – bipolární.

Běžné typy mikrovlnek mají příkon asi 1000 wattů střídavého proudu. Magnetronem generované mikrovlny bombardující jídlo nutí bipolární molekuly, aby ve snaze přizpůsobit se jejich frekvenci, rotovaly milióny krát za vteřinu. „Zmítání molekul přímo uvnitř jídla vyvolá třecí teplo, které ho vaří zevnitř. Násilím vyvolané molekulární tření ovšem současně značně poškozuje strukturu všech okolních molekul; nezřídka je úplně roztrhá nebo přinejmenším značně deformuje. (Věda tomu říká „strukturální izomerie“.)

Pro porovnání. Zatím co tvorba tepla přicházejícího ze Slunce spočívá na principu pulsujícího stejnosměrného proudu (DC), mikrovlnné trouby užívají k jeho vytvoření střídavý proud (AC). Magnetron v troubě navíc produkuje špičky vlnových délek energie ve velmi zúžené frekvenci energetického spektra, zatímco sluneční přichází v širokém kmitočtovém pásmu.

K popisu vlastností elektromagnetických vln je užívána řada termínů, například vlnová délka, amplituda, cyklus a frekvence. Oč tu přitom jde?

* Vlnová délka udává typ záření, například rozhlasové vlny, rentgenové záření, záření ultrafialové, viditelné, infračervené, atd.

* Amplituda udává rozsah kmitu změřeného od výchozího bodu.

* Cyklus udává jednotku frekvence, například v cyklech za sekundu, hertz (Hz), nebo v taktech za sekundu.

* Kmitočet udává počet výskytu [kmitů] v časovém intervalu (obvykle 1 sekunda); jde tedy o počet opakování průběhu události za jednotku času; například počet opakování cyklů za sekundu.

Záření je rozptyl energie elektromagnetickými vlnami.

Podle definice fyzikálního názvosloví jde o „elektromagnetické vlny vysílané atomy a molekulami radioaktivních látek v důsledku jaderného rozpadu“. Záření vyvolává ionizaci, protože neutrální atomy získávají nebo ztrácejí elektrony. Shrnuto: v mikrovlnné troubě dochází k rozpadům a změnám molekulární struktury potravin vystavené procesu radiace. Výrobci by správně měli hovořit o „radiačních troubách“, ale je sporné, zda by pak vůbec ještě nějakou prodali. Název nicméně přesně vystihuje čím mikrovlnná trouba skutečně je.

Bylo nám řečeno, že mikrovlnná příprava jídla není totéž jako jeho ozařování (radiační „treatment“). Budí to dojem, že je užito naprosto rozdílných energetických vln odlišné intenzity. Ani jedna dosavadní úřední studie ovšem neprokázala neškodnost užívání mikrovln. Přitom všichni víme, že platnost oficiálních studií bývá „ve vyšším ekonomickém zájmu“ záměrně omezená. Mnohá z takovýchto „oficiálních studií“ se také později ukázala jako žalostně nepřesná.

Spotřebitelé by mohli očekávat, že experti používají v dostatečné míře zdravý selský rozum. Pravdou je však pravý opak.

Vezměme si příklad z vajíček. Koncem šedesátých let bylo celosvětově proklamováno prohlášení o jejich „prokázané škodlivosti lidskému zdraví“. Tato akce nám vynesla imitace vaječných produktů a velké zisky jejich výrobcům, zatím co vaječné farmy jedna po druhé krachovaly.

Nedávná studie, opět sponzorovaná americkou vládou, tvrdí a dokladuje, že vejce přes všechna tehdejší „vědecky ověřená prohlášení“ našemu zdraví neškodí. Tak komu a čemu bychom vlastně měli věřit? Jakých měřítek bychom měli používat, posuzujeme-li záležitostí, které se přímo týkají našeho zdraví?

I když se v současné době prohlašuje, že se mikrovlny „zaručeně nerozptylují do okolí“, pokud se mikrovlnky správně užívají podle schváleného návodu, rozhodnutí, zda chce či nechce jíst jídla připravená v mikrovlnné troubě, leží na spotřebiteli. Totéž samozřejmě platí především pro rozhodnutí, zda si ji vůbec pořídit.

Mikrovlny jsou nebezpečné pro přípravu kojeneckého mléka.

Byla zveřejněna celá řada velmi vážně míněných výstrah, jichž si ale stěží někdo povšiml. Například v příručce Mladým rodinám, od Minnesota Extension Service Minnesotské univerzity, vydané v roce 1989, stojí:

Ačkoli mikrovlny ohřejí jídlo rychle, nelze je doporučit pro ohřívání kojeneckých lahví. Láhev se může zdát na dotyk chladná, ale tekutina uvnitř může být extrémně horká a může dětem popálit ústa a jícen. Také tvorba páry v uzavřené nádobě, jakou je dětská láhev, může způsobit výbuch.

Ohřívání láhve v mikrovlnce může být příčinou nepatrných změn struktury mléka. V kojenecké směsi může dojít ke ztrátě některých vitamínů. V ohřátém mateřském mléce mohou být zničeny jisté ochranné látky. Ohřívání láhve držené v proudu horké vody z kohoutku, nebo postavené do mísy teplé vody sice vyžaduje několik minut navíc, ale je to mnohem bezpečnější.

Dr. Lita Lee, bioložka z Havaje, 9. prosince 1989 v časopise Lancet oznámila:

"V kojenecké směsi ohřívané v mikrovlnce konvertují určité transaminokyseliny na své syntetické cisisomery. Syntetické izomery, ať už cisaminokyseliny či mastné kyseliny, nejsou biologicky aktivní. Mimo to aminokyseliny L-proline konvertují na své d-isomery, známé neurotoxické [nervové] a nefrotoxické jedy [zasahují ledviny]. Je už dost špatné, že mnoho nemluvňat není kojeno, avšak mléčné náhražky (kojenecké výživy) jsou navíc jedovatější použitím mikrovln."

Mikrovlnami upravená krev zabíjí

Roku 1991 byl v Oklahomě požadován zákon, týkající se nemocnic užívajících mikrovln k ohřívání krve k transfúzím. Zmíněný proces poškodil pacientku Normu Levitt, která zemřela po transfúzi krve. Ošetřovatelka totiž předehřála krevní konzervu v mikrovlnné troubě. Tato tragédie ozřejmuje, že se za „ohříváním“ mikrovlnami skrývá podstatně více, než jsme ochotni uvěřit. Krev bývá před transfúzemi běžně předehřívána, ovšem ne v mikrovlnné troubě... V případě paní Levitt pozměnily mikrovlny složení krve, a to ji zabilo.

Je očividné, že mikrovlnné záření kromě „ohřívání“ dělá se zahřívanými látkami ještě něco navíc. Je zcela zjevné, že lidé, kteří si připravují jídlo v mikrovlnce, polykají spolu s upravenou potravou „cosi neznámého“.

Protože tělo je závislé na elektrochemických procesech, každá síla, která rozvrátí nebo změní elektrochemii ovlivní i fyziologii lidského těla. Vynikající popis je v knize Roberta O. Beckera: „The Body Electric“ (Tělesná elektřina) a knize Helen Sugarman: „Warning, the Electricity Around You May Be Hazardous to Your Health“. 

Vědecké důkazy a fakta

V porovnávací studii účinků konvenčním způsobem a v mikrovlnce připraveného jídla, zveřejněné (1992) v německém RAUM & ZEIT (obdoba časopisu Vesmír), čteme:

Základní hypotéza přírodní medicíny uvádí, že zavedení neobvyklých molekul a energií do lidského těla s největší pravděpodobností způsobí více škody než užitku.

V mikrovlnami připravené stravě jsou pozměněné molekuly a přidaná energie; nic z toho v jídle vařeném způsobem, užívaným už od objevu ohně, neexistuje. Tepelná energie vyzařovaná sluncem a ostatními tělesy (infračervené záření) se chová jinak než uměle generované mikrovlny. Vlnění mikrovlnné troubě je produktem střídavého proudu a vyvolává až miliardu a více zvratů polarity za sekundu v každé molekule potravy, na niž narazí. Za těchto okolností je tvorba nepřirozených molekul nevyhnutelná. Přitom bylo pozorováno, že přirozené aminokyseliny poté vykazují izomerické změny [změny morfologického tvaru], a že je působení mikrovln doslova transformuje do forem, které jsou pro organizmus toxické.

Jedna z krátkodobých studií podchytila významné a znepokojující změny, které se projevují v krvi jednotlivců takřka bezprostředně po konzumaci mléka a zeleniny upravené mikrovlnami. Osm dobrovolníků jedlo různé kombinace stejných jídel připravených odlišným způsobem, přičemž veškerá jídla zpracovaná mikrovlnami vyvolala významné změny v jejich krvi. Zatím co hodnota hemoglobinu poklesla, stoupla u všech testovaných hladina bílých krvinek a cholesterolu. Ke zjištění energických změn v krvi bylo použito luminiscenčních [světélkujících] baktérií. Po vystavení účinkům krevního séra, získaného po strávení potravy upravené mikrovlnami, byl pozorován významný nárůst jejich vyzařování.

Odkud pocházejí tyto poznatky?

Švýcarská klinická studie

Dr. Hans Ulrich Hertel, dnes penzionovaný vědec zabývající se výživou, pracoval řadu let u velké švýcarské potravinářské společnosti obchodující v celosvětovém měřítku. Před lety byl propuštěn z práce, kvůli námitkám vzneseným vůči jistým zpracovatelským metodám, zbavujícím potraviny přirozených vlastností.

Společně s kolegou, profesorem Laussanské univerzity, uveřejnili v roce 1991 zprávu o výzkumu, v níž oznámili, že potrava připravovaná v mikrovlnné troubě může pro naše zdraví představovat větší riziko než jídlo vařené obvyklým způsobem. V článku, který se objevil také v 19. čísle Journal Franz Weber, uvedli, že jídlo připravené mikrovlnami působí rakovinotvorně na krev. V článku byly zveřejněny již zmíněné výsledky výzkumu. Obálku vždy seriózního časopisu tehdy zdobil ponurý obrázek Smrtky nesoucí mikrovlnnou troubu.

Dr. Hertel byl prvním západním vědcem, který nejen koncipoval, ale i provedl kvalitní klinickou studii účinků mikrovlnami zpracovaných živin na krev a fyziologii lidského těla. Jeho skromná, ale plně kontrolovaná studie vynesla na světlo jak mocné jsou degenerativní síly produkované v mikrovlnné troubě a nástrahy dřímající v takto zpracované potravě. Vědecký závěr ukázal, že mikrovlnné vaření mění vnitřní skladbu živin v potravě, že tyto změny participují na krvi a mohou vyvolat různé degenerace v lidském organizmu. Na výzkumu se podílel také Dr. Bernard H. Blanc z biochemické fakulty prestižního švýcarského spolkového technologického institutu (ETH).

Testy

Účastníci studie obdrželi v odstupu dvou až pěti dnů jednu z následujících variant stravy na lačný žaludek:

(1) syrové neupravené mléko;
(2) totéž mléko konvenčně svařené;
(3) mléko pasterované;
(4) totéž syrové mléko, ale svařené v mikrovlnce;
(5) syrovou zeleninu z organické farmy;
(6) tutéž zeleninu uvařenou obvyklým způsobem;
(7) stejnou zeleninu, ale zmrazenou a rozmraženou v mikrovlnné troubě;
(8) stejnou zeleninu uvařenou v mikrovlnce.

Dobrovolníci byli odloučeni a každému byl bezprostředně před jídlem odebrán krevní vzorek. Další vzorky pak byly odebírány v přesně definovaných intervalech po vypití shora uvedených dávek mléka či konzumaci připravené zeleniny.

Ve všech krevních vzorcích odebraných po požití jídla uvařeného v mikrovlnné troubě byly zjištěny významné změny. Zahrnovaly snížení všech hodnot hemoglobinu a cholesterolu, obzvlášť markantně se změnil poměr mezi hodnotami HDL [zdravý cholesterol] a LDL [nezdravý cholesterol]. Lymfocyty [bílé krvinky] prozrazovaly mnohem zřetelnější krátkodobý nárůst, následující po přijetí mikrovlnami připravené stravy, než po pozření všech ostatních variant. Všechny tyto ukazatele signalizují degeneraci. Navíc se projevilo vysoce významné spojení mezi množstvím mikrovlnné energie použité k přípravě testovacích jídel a silou vyzařování luminiscenčních baktérií, přidaných do krevního séra testovaných osob. Dr. Hertel dospěl k závěru, že takto technicky derivovaná energie skutečně může být vnesena do těla potravou, induktivně zpracovanou mikrovlnami.

Dr. Hertel říká: „Leukocytózu, již nelze přičíst běžným každodenním odchylkám, berou hematologové velmi vážně. Leukocyty totiž nezřídka signalizují patogenní vlivy na živý systém, například otravy a buněčná poškození. Nárůsty hladin leukocytů byly po požití mikrovlnami zpracované potravy mnohem výraznější, než u všech ostatních variant. Vyšlo najevo, že nárůsty způsobil výhradně příjem potravy obsahující mikrovlnami zpracované substance.“

„Uvedený proces spočívá na fyzikálních principech a byl potvrzen v odborné literatuře. Zjevný přísun dodatečné energie, prokázaný luminiscenčními baktériemi, je jen dalším potvrzením navíc. Pokud jde o nebezpečné účinky mikrovlnného záření na živé systémy, existuje obsáhlá vědecká literatura. Je nicméně překvapující, když si uvědomíme jak málo úsilí bylo věnováno snaze nahradit zhoubnou mikrovlnnou technologii takovou, která by byla více ve shodě s přírodou.“

„Technologicky spočívá produkce mikrovln na principu střídavého proudu. Atomy, molekuly a buňky zasažené tvrdým elektromagnetickým zářením jsou nuceny obracet svou polaritu 1 až 100-miliardkrát za sekundu. Přitom v žádné organické soustavě neexistuje atom, molekula či buňka, která by po delší dobu dokázala vzdorovat této násilné ničivé síle, a to dokonce ani při nízké hladině energie v rozsahu miliwatt. Veškeré bipolární přírodní látky - jako například kyslík v molekulách vody - reagují velmi citlivě. Na tomto principu spočívá výroba tepla při mikrovlnném vaření; žár produkuje násilné tření vyvolávané v molekulách vody. Složité molekulární struktury jsou přitom rozervány a makromolekuly mocně deformovány, čímž se nekontrolovatelně mění jejich kvalita.“

„Postup je v ostrém protikladu k obvyklému vaření využívajícímu konvenčního prostupu tepla, přiváděného zvenčí. Vaření mikrovlnami naproti tomu začíná uvnitř buněk a molekul obsahujících vodu, v nichž se energie třením transformuje na teplo. Kromě silných účinků třecího žáru, tedy termických, jsou zde ještě účinky netermické, které až dosud nebyly téměř nikdy brány v úvahu.

Netermické efekty nejenže nejsou v procesu měřitelné, ale mohou natolik znetvořit struktury molekul, že se to výrazně projeví na jejich kvalitě. Oslabení buněčné membrány mikrovlnami se využívá například v genové technologii, při provádění genetických změn. Násilím poškozené buňky jsou ve skutečnosti zničené; je neutralizován elektrický potenciál mezi vnější a vnitřní stěnou buněčné membrány, umožňující život buňky. Takto poškozená buňka se stává snadnou kořistí virů, plísní a ostatních mikroorganizmů. Přirozené opravné mechanizmy jsou potlačeny a buňky, nucené přizpůsobit se nouzovému energetickému stavu, přejdou z aerobního na anaerobní dýchání. Namísto vody a kysličníku uhličitého začne takto poškozená buňka produkovat jedovatý peroxid vodíku a kysličník uhelnatý přímo v organizmu.“

K úplně stejným násilným deformacím může dojít i přímo v těle. Pokud se přímo vystavíme záření radaru nebo jiného mikrovlnného zdroje, děje se s našimi molekulami totéž, jako s molekulami jídla mučeného v mikrovlnce.

Je tedy zřejmé, že ozáření mikrovlnami vede ke znetvoření struktury molekul v potravinách. Ozařování vytváří nové směsi s chemickými vazbami, jaké v přírodě vůbec neexistují. Tyto takzvané radiolytické směsi vznikají molekulárním rozkladem (rozpadem) jako přímý důsledek ozáření.

Výrobci mikrovlnek trvají na tom, že mikrovlnami zpracovaná ozářená potrava neobsahuje „významně zvýšený podíl“ radiolytických prvků než kuřata, pečivo nebo jiné konvenčně vařené jídlo. Zde prezentovaný klinický vědecký důkaz je usvědčuje ze lži. Ve Spojených státech dodnes nikdy nikdo neprovedl jakýkoli test, zohledňující účinky mikrovlnami zpracované potravy na lidské tělo. Je snad jen náhoda, že vždy byl větší zájem o studie na téma: „Co se stane, jestliže se dvířka na mikrovlnce nedovírají?“ Zdravý selský rozum přece říká, že centrem pozornosti musí být spíš to, co se děje s uvnitř vařenými potravinami. A protože lidé touto cestou pozměněné jídlo jedí, neměli by se spíš zajímat o to, co natropí směska mikrovlnami rozdrcených molekul v biologické struktuře tělesných buněk?

Jak umlčet pravdu

Když doktoři Hertel a Blanc publikovali výsledky svého výzkumu, úřady okamžitě reagovaly. Jenže úplně jinak než „by se dalo očekávat“… Vlivná obchodní organizace švýcarských obchodníků s elektrozařízením pro domácnost a průmysl, známá jako FEA, hbitě zasáhla už v roce 1992. „Dotlačila“ předsedu soudu v Seftigen (kanton Bern) aby v březnu 1993 vydal nařízení, které vědcům prakticky nasadilo „roubík“. Dr. Hertel byl navíc později odsouzen za „poškozování obchodních zájmů“ a bylo mu zakázáno publikovat jakékoliv další výsledky. Hertel však stál za svým a bojoval proti soudním rozhodnutím několik let.

Nakonec, 25. srpna 1998, zrušil ostudné seftigenské usnesení Štrassburský rozhodčí soud. Evropský soud pro lidská práva navíc konstatoval, že rozhodnutí švýcarského soudu z roku 1993 poškodilo Hertelova práva. Soud konstatoval, že „příkaz mlčení“, vyřčený v roce 1992 proti Dr. Hertelovi, jemuž bylo zakázáno zveřejnit poznatky potvrzující, že mikrovlnné trouby jsou nebezpečné lidskému zdraví, byl „proti právu na svobodné vyjádření“. Švýcarsko nakonec muselo Hertelovi vyplatit slušné odškodnění. 

Kdo vynalezl mikrovlnnou troubu?

Pro podporu a urychlení pohybu vojenských operací vyvinuli nacisté tzv. „Radiomissory“, první polní mikrovlnné trouby použité za invaze do Ruska. Možnost využít nového vybavení k přípravě jídla, energeticky výhodným zpracováním poživatin ve značně zkrácené době a v masovém měřítku, řešila v průběhu operace Barbarossa významný logistický problém.

Po válce objevili spojenci zprávu o německém lékařském výzkumu, zabývajícím se vlastnostmi mikrovln. Dokumenty byly společně s několika funkčními mikrovlnkami převedeny do resortu tehdejšího Ministerstva války USA a klasifikovány jako tajné, s odkazem na „pozdější vědecký výzkum“. Několik německých mikrovlnek ukořistili i Rusové, kteří ovšem na rozdíl od Američanů ihned provedli důkladný výzkum jejich biologických účinků. Později jejich používání v Sovětském svazu zakázali zákonem a Sověti vydali mezinárodní varování o zdravotním riziku a ohrožení biologického životního prostředí „mikrovlnkami“ a obdobným vysokofrekvenčním elektronickým zařízením.

Také jiní východoevropští vědci referovali o zhoubných účincích záření mikrovln a přesně vymezili hranice použití. USA ovšem evropské oznámení o škodlivých účincích nepřijaly, a to dokonce ani poté, když EPA odhadla, že emise zdrojů rádiového a mikrovlnného záření v Americe vykazují patnáctiprocentní roční nárůst.

Karcinogeny v jídle zpracovaném mikrovlnami

V knize Zdravotní účinky mikrovlnného záření mikrovlnné trouby a v březnovém

i zářijovém vydání časopisu Earthletter (Dopis Zemi), ročník 1991, Dr. Lita Lee uvedla, že mikrovlnné elektromagnetické záření poškozuje potraviny a mění vařené substance na organotoxické a karcinogenní látky. Výsledky výzkumu shrnuté v tomto článku prozrazují, že mikrovlnné trouby škodí mnohem víc, než jsme se domnívali.

Ze souhrnu ruských poznatků, uveřejněného v publikaci Atlantis Raising Educational Center v oregonském Portlandu, vyplývá, že se při všech potravinových testech vytvořily karcinogeny. Žádné z testovaných jídel přitom nebylo mikrovlnám vystaveno déle, než bylo k jeho úpravě nezbytné, tzn. uvaření, roztátí nebo ohřátí, zabezpečující zdravé požití.

Souhrn některých výsledků:

* po ozáření připravovaného masa mikrovlnami se vytvořil d-nitrosodiethanolamin (nechvalně známý karcinogen);

* část aminokyselin obsažených v mléce a obilných zrnech konvertovala po ozáření na karcinogeny;

* při rozmrazení plodů konvertovaly v nich obsažené glykosidy a galactosidy na karcinogenní látky;

* už po extrémně krátké expozici konvertovaly rostlinné alkaloidy v syrové, vařené i zmrazené zelenině na karcinogeny;

* karcinogenní volné radikály se tvořily ve všech mikrovlnami zpracovaných rostlinách, obzvlášť v kořenové zelenině.

Snížení výživné hodnoty potravin

Ruští výzkumníci u testovaných potravin mimo jiné zjistili také významné zrychlení strukturální degradace, vedoucí k úbytku výživné (nutriční) hodnoty o 60 až 90 procent. Mezi zjištěné změny patří:

* Snížení biologické dostupnosti komplexu vitamínů B, vitamínu C a E, včetně hlavních minerálních a lipotropických faktorů u všech testovaných potravin.

* Různé druhy poškození celé řady rostlinných substancí, jako alkaloidů, glykosidů, galaktosidů a nitrilosidů.

* Degradace nukleoproteinů v mase.

Mikrovlnná choroba

Rusové vyšetřili tisíce dělníků, vystavených za dubiózních okolností působení mikrovln (během vývoje speciálního radaru v padesátých letech). Výzkum odhalil nesmírně závažná zdravotní rizika. Rusové pak definovali striktně dodržovanou hranici expozice: 10 mikrowatt pro zaměstnance a 1 mikrowatt pro nezúčastněné.

V knize Roberta O. Beckera, The Body Electric, je popsán ruský výzkum negativních zdravotních účinků mikrovlnného záření, souhrnně označených jako „mikrovlnná choroba“. Na straně 314, Becker uvádí:

Jejím prvním příznakem je nízký krevní tlak a zpomalený puls. Pozdějšími a nejběžnějšími projevy jsou chronická podrážděnost sympatetického nervového systému [stresový syndrom] a vysoký krevní tlak. Tato fáze také nezřídka zahrnuje bolesti hlavy, závratě, bolesti očí, nespavost, popudlivost, úzkost, žaludeční křeče, svalovou tenzi, neschopnost koncentrace, vypadávání vlasů, plus zvýšený výskyt zánětů slepého střeva, šedého zákalu, problémy s plodností a rakovinu. Chronické příznaky nakonec mohou vést ke kritickému vyčerpání nadledvinek a ischemické srdeční chorobě [blokování věnčitých tepen a infarktu].

Podle Dr. Lee byly u konzumentů mikrovlnami zpracovaných potravin zjištěny změny v krevní chemii a zvýšená míra výskytu jistých chorob.

Uvedené symptomy mohou vyvolat následující změny:

* Byla zjištěna lymfatická onemocnění, vedoucí ke snížení schopnosti ochrany organizmu vůči některým druhům rakoviny.

* Byl zjištěn zvýšený objem formací rakovinotvorných buněk v krvi.

* Byl zjištěn zvýšený výskyt žaludeční a střevní rakoviny.

* Byl pozorován zvýšený stupeň zažívacích potíží, vedoucí až k postupnému zhroucení vylučovacího systému.

Závěry výzkumu vlivu mikrovln

Následující poznatky pocházejí z výzkumů biologických účinků mikrovln, provedených nejvýznamnějšími německými a ruskými výzkumnými ústavy.

Německý základní výzkum probíhal už během vojenského tažení Barbarossa na Humboldtově univerzitě v Berlíně (1942 až 1943), ruská bádání v Běloruském institutu radiotechnologie v Minsku a Ústavu pro radiotechnologie v Rajastanu od roku 1957 až do konce studené války.

Ve většině případů byly analyzované potraviny vystaveny cílenému mikrovlnnému záření o energetickém potenciálu 100 kW/cm3/s na dobu, považovanou za přijatelnou k přípravě zdravotně nezávadné, normální potravy. Biologické účinky zaznamenané německými a ruskými vědci lze shrnout do tří kategorií.

Rakovinotvorné účinky

[Dva body jsou na kopii záznamu německé zprávy nečitelné. Zbytek je nepoškozen.]

3. Vznik „vazby“ na atmosférickou radioaktivitu, která se zdá být příčinou značného růstu objemu alfa a beta částic saturovaných ve stravě.

4. Tvorba rakovinotvorných činitelů ve směsi proteinového hydrolyzátu* v mléce a obilkách [* přírodní proteiny, které násilné přidání vody rozštěpí na nepřirozené fragmenty].

5. Změna elementárních výživných látek, které po požití stravy zpracované mikrovlnami působí zmatek v zažívacím traktu a labilní katabolismus [to znamená zhroucení metabolického procesu].

6. Umělé změny složení jídla vyvolaly selhání lymfatického systému [absorpčních cév] a degeneraci imunitního potenciálu chránícího tělo před jistými formami neoplazmy [abnormální růsty tkáně – nádory].

7. Po požívání „mikrovlnného“ jídla se v krevním séru objevilo vyšší procento rakovinotvorných buněk [cytomatické buňky tumorů, jako například sarkomu].

8. Mikrovlnné rozmrazování mražených plodů vyvolává změny katabolického chování glykosidů [hydrolytické dextrosy] a galaktosidů [okysličených alkoholů].

9. Mikrovlnné emise jsou příčinou katabolických změn [vyvolávají zhroucení metabolizmu], chování rostlinných alkaloidů [prvků na bázi organického dusíku], a to i poté, když byla syrová, vařená, či mražená zelenina exponována po extrémně krátkou dobu.

10. Mimo různých kopií minerálních molekulárních formací se v rostlinných substancích tvoří rakovinotvorné volné radikály [vysoce reaktivní neúplné molekuly], především v syrové kořenové zelenině.

11. U statisticky vysokého procenta osob vyvolala mikrovlnami zpracovaná jídla rakovinové bujení v žaludku a střevech, právě tak, jako obecnou degeneraci periferní buněčné tkáně a postupné zhroucení funkcí zažívacího a vylučovacího traktu.

Kategorie II

Úbytek výživné hodnoty

Mikrovlnné expozice způsobily významný úbytek výživné hodnoty u všech zkoumaných potravin.

1. Snížení biologické dostupnosti [schopnosti zužitkovat tyto látky] B-komplexu, vitamínu C, vitamínu E a podstatných minerálních látek a lipotropů u všech potravin.

2. Ztráta 60 až 90 procent obsahu vitálního energetického pole u všech testovaných potravin.

3. Snížení metabolických vlastností a schopnosti integrace alkaloidů [prvků na bázi organického dusíku], glykosidů, galaktosidů a nitrilosidů.

4. Zánik výživné hodnoty masných nukleoproteinů.

5. Významné zrychlení strukturálního rozkladu u všech potravin.


Kategorie III

Biologické účinky přímého ozáření

Vystavení vlivu mikrovlnných emisí má nepředvídatelné negativní účinky na obecný biologický prospěch lidstva. Tato skutečnost nebyla známa až do doby, kdy Rusové započali se svými pokusy. Pomocí důmyslného vybavení brzy zjistili, že lidský organizmus není schopen strávit látky a substance vznikající v mikrovlnami zpracované stravě. Zjištění, že už pouhé vystavení potravin účinkům energetického pole samo o sobě stačí k vyvolání natolik nepříznivých vedlejších účinků, vedlo nakonec až k tomu, že používání jakéhokoliv druhu mikrovlnných zařízení k úpravě potravin bylo v sovětském státě zakázáno zákonem (1976).

Výčet zjištěných účinků

1. U osob ozářených mikrovlnami dochází ke zhroucení pole „životní energie“, provázenému, v závislosti na délce ozáření, stále dlouhodobějšími vedlejšími účinky na lidské energetické pole.

2. Degenerace paralelního celulárního elektrického napětí po dobu používání přístroje (!), pozorovatelné především v krvi a lymfatických oblastech.

3. Schopnost vnější energie vyvolat degeneraci a destabilizaci potenciálu zužitkování potravy v lidském metabolickém procesu.

4. Degenerace a destabilizace potenciálu vnitřních buněčných membrán v průběhu katabolického procesu přenosu živin do krevního séra ze zažívacího procesu [metabolický kolaps].

5. Degenerace a zhroucení okruhů elektrických nervových impulsů v uzlech celebrálních potenciálů [poruchy v přední části mozku kde sídlí myšlení a vyšší funkce].

6. Degenerace a zhroucení elektrických obvodů nervů a ztráta symetrie energetického pole neuroplexů [nervových center] v popředí a na pozadí ústředního [mozku] i autonomních nervových systémů.

7. Ztráta vyváženosti a cirkulace bioelektrických proudů při současně rostoucí aktivaci retikulárního systému [systému kontroly funkce vědomí].

8. Dlouhodobá kumulativní ztráta vitality u lidí, zvířat i rostlin v okruhu 500 metrů od neodstíněné vyzařující jednotky.

9. Dlouhodobé zbytkové účinky magnetického „depozitu", rozprostřeného po celém nervovém a lymfatickém systému.

10. Destabilizace a výpadek produkce hormonů a udržování hormonální rovnováhy u mužů i žen.

11. Zjevně vyšší úroveň výskytu poruch vzorce signálu mozkových vln v rozsahu vlnění alfa, theta a delta u osob vystavených poli mikrovlnných emisí.

12. Byly zjištěny negativní psychologické účinky vyvolané poruchami vzorce mozkových vln, včetně ztráty paměti a koncentrace, snížení emocionálního prahu, zpomalení intelektuálních procesů a případy přerušovaného spánku, které se ve statisticky vyšším procentu vyskytují u jedinců, kteří trvale pobývali v dosahu účinků emisního pole mikrovlnných aparátů, ať už při vaření či ve vysílacích stanicích.

překlady - gewo (c) 2001
originální texty:
http://www.nexusmagazine.com
http://ecclesia.org/lawgiver/microwave.asp

6 komentářů:

  1. Jakto, že jeden článek tohoto blogu, tvrdí opak předchozího? Nechci urážet, ale každý kdo má zasebou alespoň první rok elektrotechnického učiliště se tomuhle zasměje. konkretně: je rozdíl mezi atomem a molekulou. MV zahřívá atomy! molekula se tím pádem zahřeje taky, ale nijak se nedeformuje a nezmění, rozhodně né jinak než při běžném vaření. děkuji, Ten Zlesa

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den,
    infrasauna, ale pracuje na jiném princípu, že? Ptám se hodně laicky, omlouvám se, ale pro sichr)))Infrasaunu využívám doma často a hodně se mi zlepšilo zdraví a taky inhaluji přes nebulátor Solanku, to je zase , ale něco jiného, to vím.
    Předem děkuji za reakce a omluva za laický dotaz.
    Ivka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemyslím, že by infra záření bylo nečím škodlivé pro fyzické tělo, narozdíl od mikrovlny, která naprosto změní strukturu organického materiálu, i když vypadá na první pohled úplně stejně, ale pozabíjí v něm všechno Živé.
      Osobně bych doporučil ale chránit oči, možná i celou hlavu, nikoliv brýlemi, ale spíše poskládaným velkým ručníkem.
      S inhalátory a nebulizátory nemám moc zkušeností, ale pokud máte v bytě vlhkost méně než 35-40% (třeba novostavby), možná jsou lepší nejaké zvlhčovače ve formě fontánek s něčím přírodním:-)

      nenimito

      Vymazat
    2. nenimito, děkuji za reakci. Oči si chráním, potím se tam, tak mám pořád ručník na tváři.S tím nebulizátorem a solankou, to je něco)))Začala jsem vykášlavat, (hleny )ačkoliv nemám astma, nejsem nachlazená , ale pořád jsem poslední dobou cítila takovou neuplnou chřipku, virozu, neumím to popsat. Jak inhaluji Solanku určenou k inhalaci , tak to asi nějak čistí télo. A ta infrasauna mi právě taky pomohla.
      Děkuji
      Ivka

      Vymazat
    3. Tohle "divné vykašlávání" býva často předposledním stádiem zanesení organismu parazity - a často s nimi i kvasinky, plísně a jiné superskvělévěci, které se usazují v tom, co ti parazité vylučují do těla. Koloběh života parazitů v těle funguje tak, že je spolknete, dostanou se do střev, často se zažívacími potížemi, pak do krve a do celého organismu, a přes plíce se "rozmnožují", buď ven nebo zpětně do žaludku a střev. Celkem dobře se to pozná, když je člověk "alergický" na čerstvý česnek(český), cibuli nebo třeba japaňelo v trochu větším množství. Paraziti ani jedno nemají rádi, naopak časté chutě na sladké je přesně to, co "potřebují" k životu. Tím Vás nechci strašit, jen z "vykašlávání" nic nikdo nepozná, dokud nepotkáte doktora nebo léčitele, který se zabývá celostní medicínou.
      Lze se toho zbavit buď bylinkami, antihelmetiky, MMS, CDS nebo peroxidem - v podstatě nadměrným okysličením orgamismu, což je třeba i běhání v mrazivém čistém vzduchu. Vše je celkem "na dlouhou trať", nejdelší jsou tak na půl roku až rok bylinky, ale zase Vám po nich není špatně, nejhořší jsou antihelmetika, ale také fungují, jen je problém je v našem státě sehnat.
      Doporučil bych navštěvu třeba pana Pavla Šímu "Heřmánka" nebo jiného bylinkáře, popř. něco o tom načíst a vybrat si, co by vyhovovalo podle intuice. Prý fungují i zappery na čištení krve, ale nemám zkušenost.
      Tím, že vykašláváte si sice uvolňujete plíce, ale PŘÍČINU nezlikvidujete....

      nenimito

      Vymazat
    4. Taky bych začal změřením pH jak slin, tak i krve. Ono při správném pH se paraziti mají problém udržet v těle. Správné pH organismu na ně působí jako kryptonit na Supermana :-)

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů