26. 8. 2019

iPhony a digitalizace jsou pro chudé a hloupé

Přední americký deník New York Times zveřejnil článek, který jistě zvedl ze židle běžné liberály a technokraty. V článku se uvádí, že současné „digitální vzdělávání“, stejně jako ostatní digitalizace, je údělem chudých. Ukazuje se totiž, že bohatí v USA odmítají nejen služby „digitální ekonomiky“, ale také smartphony, sociální sítě, online nákupy a zejména školy, které používají gadgety.


Kam skutečně vede protěžovaná digitalizace všech a všeho ukazuje série krátkých filmů BBC o nepříliš vzdálené budoucnosti v roce 2039. V nich je za pokrok pokládán život, v němž není místo pro rodinu, vlastní domov a emoce. Všichni žijí v ubytovně, živí se umělým jídlem a hmyzem a oddávají se zvrácenostem ve virtuálním světě. Přesněji, ne všichni, ale „průměrní obyvatelé“, kteří klesnou na úroveň otroka, moderněji řečeno „jedné pracovní jednotky“. V tomto materiálu se však uvádí, že digitalizace neovlivní její hlavní lobbisty - světovou oligarchii. A nyní tu máme živý důkaz v podobě článku z New York Times.
Zatímco naši domácí grefové (Herman Gref, předseda výkonné rady Sberbanky) nám říkají, že život ve virtuálním prostředí je progresivní a nezbytný, bohatí Američané a většina bohatých na světě ho opouštějí:

„Chtějí, aby si jejich děti hrály se svými vrstevníky, a soukromé drahé školy bez technologií z toho profitují. Bohatí jsou ochotni a schopni za to platit. Viditelná lidská identifikace - život bez telefonu během dne a odchod ze sociálních sítí - se staly symbolem vyššího stavu. Čím více se v životě chudých objevují monitory, tím více mizí ze života bohatých. Čím jste bohatší, tím více utratíte za to, že budete mimo scénu. Generální ředitel Institutu luxusu Milton Pedraza, který radí společnostem, jak chtějí nejbohatší lidé žít a za co utrácet peníze, zjistil, že bohatí utrácejí za cokoli "lidského". Podle průzkumu jeho společnosti jsou odhadované náklady na činnosti, jako je cestování, volný čas a jídlo, před náklady na zboží, a vidí to jako přímou reakci na šíření digitalizace. "Nyní ve vzdělávání a zdravotnických zařízeních všichni začínají sledovat, co je uděláno člověkem. Lidská práce je velmi ceněná,“ řekl pan Pedraza.
„Pagery byly dříve důležité, protože to byl signál, že jste důležitý, zaneprázdněný člověk," řekl Joseph Nunes, předseda marketingu na University of Southern California, který se specializuje na status marketing. Dnes už tvrdí, že pravdou je opak: „Pokud jste opravdu na vrcholu hierarchie, nemusíte nikomu odpovídat. Oni musí odpovídat vám. Bohatí lidé si mohou dovolit vzdát se svých dat a pozornosti k prodaným produktům. Chudí a střední třída takovou možnost nemají,“ pokračuje New York Times.

Představte si, že iPhone je dnes v USA známkou žebráka! A vše, o čem nás přesvědčují, že je třeba odmítnout jako přežitek „socíku“, jako například školy, kde jsou děti vyučovány dobrými učiteli, nemocnice, kde léčí profesionální lékaři, a dokonce pořádání banální veselé svatby s živými hosty - to vše jsou v Hollywoodu a mezi americkými boháči věci mimořádně „in“. Zjištění, které je pro naše hvězdy a ty, kteří chtějí být také „in“, něco nepochopitelného. Přitom autoři článku dále vysvětlují, že odmítnutí jakékoli virtuality - od sociálních sítí a chytrých telefonů až po používání miniaplikací ve vzdělání - to není nějaký rozmar všelijakých Rockefellerů, ale jediný způsob, jak získat inteligentní a schopné následovníky.

„Podle prvních výsledků významné studie o vývoji mozku provedené národními zdravotnickými instituty s 11 000 dětí ty, které tráví více než dvě hodiny denně sezením u obrazovky, mají za přemýšlení horší známky než ty, jež místo toho čtou knihy. Studie dále zjistila, že mozek dětí trávících hodně času na displeji a těch, kdo naopak hodně čtou, je velmi odlišný. U některých „dětí čísel“ totiž předčasně řídne mozková kůra. U dospělých jedna studie zjistila souvislost mezi časem stráveným u počítačů a gadgetů a depresí.
Proti používání gadgetů se vyslovil i přední autor Americké akademie pediatrie a přední pediatr v dětské nemocnici v Seattlu Dimitrij Christakis. Tvrdí, že dítě, které se v iPadu učí stavět s virtuálními kostkami, neví, jak to samé udělat s kostkami skutečnými.
Technické společnosti tvrdě pracovaly (lobovaly), aby donutily veřejné školy zavádět programy, které vyžadují, aby na každého studenta připadal jeden notebook, a přitom tvrdily, že tak budou děti lépe připraveny na budoucnost založenou na digitalizaci. Ale zatímco druhým zavádějí tuto digitalizovanou budoucnost, své vlastní děti vychovávají úplně jinak.
V malých městech kolem Wichity, kde byly rozpočty škol tak sníženy, že Nejvyšší soud rozhodl o jejich neekonomičnosti, byli učitelé a učební pomůcky nahrazeni softwarem a studenti trávili většinu školního dne tiše u notebooku. (Totéž připravují pro ruské děti lobisté z projektu Digitální škola ze Skolkova, ASI a Vyšší ekonomické školy). A v tutéž dobu je v Silicon Valley čas strávený u obrazovek stále více považován za nezdravý. Jednou z nejoblíbenějších základních škol je tam místní Waldorfská škola, která slibuje návrat ke kořenům a zavedení téměř klasického vzdělávání. V důsledku toho se ukazuje, že zatímco bohaté děti vyrůstají s minimem času stráveným s gadgety, chudé děti se k nim obracejí stále častěji,“ uvádí ve svém článku New York Times.

Na tom není co komentovat. Fakticky jsme v situaci, kdy samotní majitelé informačních gigantů, kteří protlačují zavedení stále většího počtu gadgetů do vzdělávání a přispívají tak ke hloupnutí populace závislé na jejich službách jako na droze, posílají své vlastní děti za nemalé peníze do běžných škol bez „digitalizace“. Kromě toho zde ona „droga“ není uváděna náhodou. „Chudým a střední třídě se tvrdí, že gadgety jsou pro ně a jejich děti dobré a důležité. Za tímto účelem jsou v technologicky vyspělých společnostech na výplatních páskách psychologové a neurovědci, jejichž úkolem je co nejrychleji a pokud možno na co nejdelší dobu přikovat oči i mysl dětí k obrazovkám počítačů... „Lidé se utíkají k tomu, co znají - k monitorům. Je to jako běžet do rychlého občerstvení,“ řekl Sherry Turkle, profesor sociální vědy a technologického výzkumu na Massachusetts Institute of Technology. A stejně jako odmítnutí rychlého občerstvení je obtížnější, když je to jediná restaurace ve městě, tak je pro chudé a střední třídy mnohem obtížnější vyhýbat se světu mobilních telefonů a počítačů. I když se někdo rozhodne žít offline, je to často nemožné. Rodiče studentů veřejných škol možná nechtějí, aby se jejich děti učily s gadgetem v ruce, ale takovou možnost nemají, když je mnoho tříd nyní postaveno na individuálních laptopových programech. Skutečnost je také taková, že v naší kultuře rostoucí izolace, ve které zmizelo tolik tradičních shromažďovacích míst a sociálních struktur, gadgety už zaplňují rozhodující část prázdnoty,“ dodávají američtí novináři.

Připomínám, že se nejedná o text konspiračních teoretiků, kteří hovoří o budování nové společnosti otroků pod kontrolou „Velkého Bratra“. To je úctyhodný a nesmírně tolerantní New York Times, který docela oficiálně říká, že ano - ve skutečnosti IT společnosti vědí, že lidé z jejich zboží hloupnou, ba co víc, drží si velký aparát zaměstnanců, kteří jsou nuceni hloupnutí obyvatelstva ještě zrychlit. Své děti však drží co nejdál od všech těch „novinek“. A samozřejmě, oni sami raději nakupují věci v obchodech než na internetu, chodí k lékařům, než aby použili vzdálenou pomoc a jedí v dobrých restauracích, než aby si objednávali fast food prostřednictvím internetu.
A tady se vracíme k videím z BBC ukazujícím lidi, kteří nejsou nijak zvlášť nadaní a žijí ve spartánských podmínkách v roce 2039 - tedy ti, kterým dnes je 5 - 10 let. Jsou to „nuzáci“, kteří se naučili novým pravidlům ve škole s gadgety, kteří se zapojí do sociálních sítí a stanou se hlavními „pracovními zdroji“. Prostě otroky těch, kteří posílají své děti do klasických škol a léčí se v běžných nemocnicích. Jsou to klasičtí otroci, kteří budou mít přístřeší, nějaké jídlo z kobylek a oblečení z rafinované ropy. Pouze místo cejchu budou mít identifikační číslo, namísto okovů jim budou dány gadgety a dohlížet na ně bude nechvalně proslulá umělá inteligence. A tato budoucnost se již blíží; nejen ve Státech a na Západě, ale i v Rusku.

zdroj: http://katyusha.org/view?id=11712&utm_source=politobzor.net
překlad: Vlabi


22 komentářů:

  1. Dneska, když mám tu příležitost napsat komentář jako první (jestli mi to někdo ukrad, ...), napíšu něco jiného než obvyklá fakta očividně vyvracejíc zavádějící, často jednostranné informace. Jinak omlouvám se, vím, že mohu působit negativně. Přesto však stojím o existenci tohoto blogu.

    Souhlasím, že je zde obrovské riziko pro běžnou populaci, které vyplývá z moderních technologií. Svět však není černobílý, je barevný, neustále se vyvíjející. Bohatí lidé také většinou pochopí tyto věci jako první, díky privilegovanému přístupu k informacím a samozřejmě i (většinou) vyšší inteligenci obecně (emocionální i logické). To, co je viděno a léčeno jako problém jedince (nezdravá závislost na mobilech a PC/Mac) je ve skutečnosti také produktem právě dnešní doby. Je to produktem překotného vývoje, kdy se technologie okolo člověka za krátkou dobu - změnila k nepoznání. Nikdo nemohl předvídat, co vše se díky tomu stane. Bylo ale možné pozorovat počty negativních dopadů digitální závislosti a lidé, kteří mají dostatek informací prostě své potomky chrání. Bohatí lidé nepochybně patří mezi ně.

    Dnes je "profilerace" elektronických zařízení tak obrovská, že bez nich neběží prostě nic. Systém potřebuje lidi schopné je používat. Systém ale taky potřebuje, aby lidi nezapomněli, že jsou lidi. Na co bychom tu pak byli?

    Lidé dnes již u her akceptovali, že si kupují obrázky (vzhledy) do her a považují to za reálný majetek. My chytřejší (jedno jestli komanč, pravičák, umírněný střed) víme, že je to ovšem jen cesta, jak odčerpat finance z populace, právě do rukou oligarchie, která je může utratit za věci skutečné hodnoty - nemovitosti, atp. That's western digital big deal. Náš malej CZ deal je vykoupit co nejvíc půdy, nejlépe za státní peníze - Matrix AB.

    Proto jsem rád, že žiju v Evropě. Evropě, která se ale jen tak tak drží. Příliš mnoho útoků, z Ruska, ale i z Číny ale potenciálně i ze strany některých lidí v USA ale i zevnitř jí oslabilo. Byly to právě manipulace prostřednictvím digitálních médií, které způsobily Brexit - doporučuji stejnojmenný film z produkce HBO. Myslím, že bychom měli říct, že chceme silnou EU, postavenou na lidských právech jako základní hodnotě.

    Kdy bude první roboprezident USA? Je Putin nestárnoucí robot? Ovládly již stroje naši existenci? Skynet? https://www.youtube.com/watch?v=3x45pzmXeNo

    Nesmíme ale zapomínat, že nebýt tohoto pokroku, o jehož vlivech tu hovoříme, neexistoval by ani tento blog a svět by o něj byl chudší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zaujímali by ma tie útoky z Ruska či Číny, ktoré vraj mmôžu /podľa teba/ za oslabenie Európy. Nech sa pobavím.

      Vymazat
    2. Ideální otrok je konec konců ten, kdo si není vědom svého otroctví.

      Osobně bych upřednostnil harmonický svět namísto parazitického a satanského "Nového světového pořádku", v němž je úloha lidí omezena na úroveň bezhlavého skotu v elektronické "ohradě". Ve kterém je vědomí lidí zcela vtaženy do kombinované virtuální reality, kde již není možné rozlišit skutečné věci od virtuálních, a proto je problém přijímat odpovídající rozhodnutí.

      Kromě toho se všechna rozhodnutí pro lidi se budou dělat pomocí umělé inteligence. A myslím si, že každý přiměřený člověk, který se nezměnil na degradovaného, bude upřednostňovat jinou budoucnost, jako plány satanských parazitů ze světové "elity" a jejich pánů.

      Alternativní budoucnost pro lidstvo nebo pro jeho část skutečně existuje. A každý dostane přesně to, co chce a cosi zaslouží v souladu se zásadou svobodné vůle. Ti, kteří se rozhodli pro harmonickou realitu, budou pokračovat ve svém vývoji na Zemi ve světě bez parazitů. Ti, kteří dobrovolně pokračují v sestavení "Nového světového pořádku", spolu s parazity a jejich služebníky, budou i nadále existovat jako "obětní dobytek", protože neurčili svou vlastní volbu a dali toto právo "pastýřům". , Ale je lepší udělat vědomé rozhodnutí, aby ho za vás neudělali ti, kteří se sami považují za vaše pány …

      Pokud je společnost organizovaná správně a je přímo spojena s tvůrčím potenciálem Tvůrce, pak člověk a příroda nejsou v konfliktu. Civilizace lidí ji nezničí a příroda platí člověku tímtéž.

      "Dědictví bílých bohů" - Georgij Sidorov

      J.K.

      Vymazat
  2. Tááááááááák a je to tu. Konečne prišli na to, že nie supertech ale štandard gadžo život. Veď čo je lepšie, sedieť pri mobile tablete booku, alebo ísť von a zašportovať si, prejsť sa, zlepiť si papierové autíčko, zahrať človeče?
    Vitajte gadžovia, niekedy spodina, teraz najsamsuperboháčina.
    ďurotrulo

    OdpovědětVymazat
  3. Já to tedy Vidím úplně jinak. Vše o čem píše ten článek souvisí se vzděláním, a vzdělání s učiteli.
    Pisatel a často i lidé si pletou chytrost, vzdělanost a inteligenci. Chytrost je to, co si kdo chce zapamatovat z okolí, co viděl, slyšel, atd. Vzdělanost je to samé, jen to do vás někdo hustí. Obojí souvisí s pamětí mozku. Ale na trénování paměti mozku stačí i křížovky:-)
    Inteligenci má člověk vrozenou a s mozkem má pramálo společného. Vzniká nebo spíš "vyvěrá" totiž úplně jinde.
    Klasickým technologickým případem je třeba zapamatovatelnost telefoních čísel. Před érou mobilů jsem měl v hlavě stovky telefonů, aniž bych si je musel někam psát. Od doby, co jsem si vzal do ruky mobil, jsem neměl potřebu si něco takového pamatovat. A taky všechny poměrně rychle zapomenul.
    Stejné je to s ostatním, pokud vím, kde co jak najdu, nemusím mít přeci potřebu si něco pamatovat.
    Něco jiného je, jak ty nalezené nebo uložené informace použiji, to už je na citu a inteligenci. Každý ty informace použije jinak. Tedy pokud si nevyčte i to, jak je má použít a slepě následuje...
    Pokud ti bohatí tuhle potřebu mají a chtějí mít hlavu plnou vzdělanosti, tak jim to rozhodně neberu. Ale to, že budou mít hlavu plnou vzdělanosti, ještě neznamená, že budou inteligentnější, budou jen chytřejší bez dotykáče. Můžou mít kvůli tomu víc titulů, ale pořád to neznamená, že jsou inteligentnější, než kdyby je neměly. Budou vzdělanější, haleluja!
    Naopak jim to dodává falešný pocit nadřazenosti, a pak taky někdy i dosti tvrdý pád na ústa.
    Moje o hodně hodně mladší ségra měla díky mému přístupu k technologií od 2let v ruce notebook a mačkala od mala cokoliv na obrazovce a později na i na prvních dotykáčích v dobách, kdy většina lidí ani nevěděla k čemu je to dobrý nebo, že to vůbec existuje.
    Stejně z ní nakonec byla inženýrka, aniž by vlastnila tisíce klasických hraček, které ani nechtěla a jediné čemu věnovala pozornost, byly NB, počítače a dotykáče. To, že přemýšlí a používá informace jinak než já, z ní ještě nedělá hloupější. Jen má jiný cit i inteligenci, chválabohu.
    Je to jen o výchově, věděla moc dobře, kdy to má odložit a kdy si může "hrát". Pokud má dítě na hraní vláček a jezdí si s ním i u oběda okolo talíře, ve škole na lavici při vyučování i v restauraci plné lidí, co se chtějí v klidu naobědvat, tak je to problém rodičů a učitelů.
    A TO JE TEN PROBLÉM, ne technologie nebo dotykáče, ale morální a sociální vzdělanost, která prostě něco stojí, ať už čas nebo peníze. Pokud nemám peníze, musím morálnímu a sociálnímu vzdělání obětovat čas, a pokud mám peníze, tak si ho koupím. Doufat, že učitel, co bere dvacku čistého dostatečně morálně i sociálně vzdělá moje děti, je dost naivní představa...
    nenimito

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nenimito mě dnes potěšil velmi racionálním komentářem. Naopak Jana se chce pobavit, nevidí očividné. Z Ruska sem teče tolik dezinformací až to není hezké...

      Vymazat
    2. Doktore, mne ten Tvůj rozhodil jen koutky úst:-)
      Z vlastních zkušeností vím, že bohatí lidé vůbec tyhle věci nechápou, i když mají privilegované přístupy k informacím. Jen je "něco" vědí, ale často nevědí co a vůbec neumí použít. Použijí je jen k osobním výdělkům, aniž by vůbec chápali podstatu, využijí a přeprodají. A to často jen proto, že to udělal někdo před nimi. Bohatí jsou zhýčkaní vlastní samolibostí a ješitností, velmi často po "dokonalých" školách z této samolibosti časem hloupnou. Protože si myslí, že mají peníze a úplně vše si koupí. Ale existují i vyjímky... ti inteligentní.
      Naopak chudí lidé bývají chytřejší, protože mají píli a nějaký cíl. Bohužel celkem často pak nemají ten čas na děti. Když dosáhnou cíle, tak ty jejich děti díky zbohatnutí hloupnou nevychovaností.
      Systém naopak potřebuje, aby lidé zapomínali, aby si kupovali nové a nové nesmysly, o kterých si myslí, že jim ulehčí život. Jen nechápou, že pokud ty technologie neumí správně používat, tak ten efekt je opačný. Je to stejné jako si sednout za volant a nikdy předtím ho nemít v ruce. Zrovna nedávno jsem byl na stavbě "rodinného domu" nabytého technologiemi až po střechu. Ten dotyčný zbohatlík z toho je natolik nešťastný, že ho to stálo toooolik peněz a vlastně k ničemu, protože na to, aby to uměl používat si musí platit vlastního softwareaře, co už má i vlastní kartu od domu a je tam vlastně jako člen rodiny se všemi nevýhodami i dobře placenými výhodami. Stejné je to s tabletem a důchodci nebo dětmi...
      A tak je to i se závislostmi a je jedno, jestli je to televizní vysílání, tablet, tráva nebo alkohol. Jako s ohněm - dobrý sluha, zlý pán. I na to musí být člověk nejlépe od mala vzdělán a používat s citem vlastním beze strachu:-)
      Každý ulítává na jiných technologických závislostech... https://youtu.be/DRp7ihm_sms
      O Brexitu tu už Vlabi přeložila jeden zajímavý článek, scifináristi z HBO chtějí jen něco "zajímavého" pro obecenstvo:
      https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2016/12/jak-big-data-dvojice-vedcu-zajistili.html
      Pak jde o to, kdo je skutečným objednatelem:-O
      Na sovětskosociální Evropu útočí jen totality, republikáni a monarchové, kdo taky jiný. Jen nemyslím, že by alespoň do jednoho zapadalo dnešní Rusko:-) To naopak shání odbytiště produktů z levnější pracovní síly i daní. Čili nemá naprosto žádný důvod oslabovat, spíše naopak:-)
      I mne by zajímalo pár těch útoků, o kterých píšeš, třeba se mi ty koutky roztáhnout o trochu více;-)
      nenimito

      Vymazat
    3. Ale jo, i teď se s tebou dá souhlasit, nenimito. Je to však hodně o jednotlivcích - někdy je to tak, či onak (myslím inteligentní a bohatý, hloupý a bohatý). Většinou to záleží na tom, zda -li ten bohatý člověk majetek nabyl prací nebo ho prostě jen zdědil.

      Co se týče té EU, jednotná Evropa nemůže být dobyta nebo ovládnuta. Stejně jako nemůže být dobyto jednotné Rusko - Napoleon se spálil, Hitler taky...

      A myslím, že právě toto se nehodí Rusku do krámu. Perfektně to vysvětluje dezinformace na alternativních webech. Jde o to rozvrátit EU zevnitř - protichůdnými informacemi, informačním balastem. Myslím, že to musíš vidět, pokud nejsi zatvrzelej rusofil. Jeden věří tomu druhej zas něčemu jinýmu. Ale EU bude silná jen v případě, že budeme věřit stejným myšlenkám. A pokud si připustíme, že na alternativních webech je mnoho dezinformací (tady např. o misi Apollo) musíme se ptát odkud pocházejí. A Rusko lze identifikovat jako zdroj těchto informací.

      Co se týče ekonomických argumentů, myslím, že se Rusku pro odbyt hodí nemít EU. EU může nastavit jednotné cla, atp. Když ale bude EU rozhádaná, Rusko bude mít lepší pozici pro vyjednávání s jednotlivými státy. Vždy se lépe jedná velký stát X malý stát než -li velký stát vs. velký stát...

      Vymazat
    4. Evropa už je dobyta, ovládnuta i sociálně sjednocena - přeplácenými úředníky. A úřednická vláda je co? Už to tu jednou bylo:-)
      https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/caio-giulio-cesare-mussolini-benito-mussolini-italie-evropsky-parlament-fasismus.A190410_065343_zahranicni_rko
      nenimito

      Vymazat
    5. Nemyslím, že je možné tvrdit, že Evropa je dobyta, ovládnuta a doložit to odkazem, ve kterém je článek o jednom člověku, který kandiduje v eurovolbách.

      Nelze hovořit o přeplácených úřednících a opomenout evropský parlament (volen přímo) a jeho roli.

      Sociální sjednocení? Hmm... No nevím, platy se liší, kvalita potravin taky, Rumunské blázince nechtěl bych.. A tak by se dalo pokračovat do rána. Ehm. Ono ráno už je. Dokonce ani měnová unie není kompletní. Jinými slovy každý stát má svoje a já si takto "sociální sjednocení" nepředstavuji.

      Vymazat
    6. Právě, že lze hovořit o přeplácených úřednících parlamentu: https://echo24.cz/a/S7S83/prehledne-jaky-je-plat-a-prace-europoslancu
      Schválně, kolik se dopočítáš vč. všech náhrad a diet... a to tam není, co vlastně skutečně dělají, ne co mají dělat.
      Sociálně je sjednocena, všichni mají sociální jistoty, kdyby ne, celá migrační kauza by neexistovala.
      Asi nevíš, co je sociální. Zřejmě bys těm nad Tebou měl oznámit, ať tě trochu víc vzdělají, než tu začneš po nocích něco mrmlat o jaderných haváriích, co tráví lidi:-)
      Nebo alespoň necucat ta Tvoje fakta z promiskuitních webů s polopravdami.
      8.8. byla v Severodvinsku podle CNN a převzatých zpr. serverů na 40min. naměřena zvýšená radiace údajně 16x nad normál. Jen už tam ty presstitutky nepíší, že ten normál, co po těch 40 min. naměřili, byl 0,11µSv - i kdybych věřil presstitutkám CNN o 16x zvýšení, tak 16x0,11 je 1,76µSv, standardní norma je do 0,6µSv. Pro zajímavost, když jdeš na CT hrudníku nebo břicha, dostaneš 8-10mSv, Doktore....
      nenimito

      Vymazat
    7. Prosím, NEKRMIT TROLLY !!!

      Vymazat
    8. Přijde mi, že poslední žádostí sama sebe odřízneš od potravy... Proč, co pak budu komentovat?

      Vymazat
    9. Nenimito, poslanec EP je úředník? To si asi pleteš dojmy s pojmy. Placen je dobře, nezávidím a přeju dobrý plat i diety. Tobě i poslancům EP.

      Co se týče havárií, Rusko opět něco pokazilo s jadernými zařízeními, což je u Ruska obvyklé a bohužel, Rusko se opět nepoučilo. Nikdy neřekne pravdu svým občanům, i když jim hrozí bezprostřední riziko. Jestli tohle hájíš, no nemám slov. Slib mi, že navštívíš Mayak a pobudeš na kraji (dnes již vyschlého a zabetonovaného) jezírka tak 30 minut.

      Co se týče hodnot, které uvádíš, co na to říct. V Chernobylu taky bylo jen 3.6, že? Myslím, že zprávy CNN apod. jsou střízlivý odhad. Já ale vůbec nehovořil o těchto hodnotách, ale o způsobu, jakým ruská vláda pracuje s informacemi o vlastních chybách. Vůbec nic se nezměnilo za 33 let... Hodnoty mohou být jaké chtějí...

      PS: Vem si nějakej fakt dobrej oblek na tu návštěvu Mayaku. Nikoliv frak či sako, ale hazmaťák, lidově řečeno.

      Cituji "Sociálně je sjednocena, všichni mají sociální jistoty, kdyby ne, celá migrační kauza by neexistovala." - to snad ani není argument, na to nemá ani smysl reagovat, demagogovat jsem nepřišel.

      Vymazat
    10. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
    11. Bezejmenný z 11:40
      byl smazán z důvodu překročení do osobní roviny.

      Vymazat
    12. Ale to je škoda smazání komentáře. I když chápu, asi tu nechcete žumpuDnes.cz apod. diskuse.

      Na druhou stranu by onu škádlivou část mé osobnosti zajímalo, jak moc osobní to bylo. ;-) Narovinu, taky jsem byl trochu osobní, nicméně svým velmi podvratně slušným způsobem (to mám od Ovčáčka). Omlouvám se za to. Toto asi p. A. Nonymita nakrklo k jednodušší reakci, jelikož fakticky diskutovat se mnou (tj. držet se pouze faktů) bývá pro mnohé (ne však zdaleka všechny) velmi komplikované. Nikoliv proto, že bych fakta nesděloval, ale proto, že na nich povětšinou trvám, pokud mi není prokázán opak dostatečně důvěryhodným způsobem.

      PS: Umím být také troll a cynik, po vzoru Trumpa.
      --Miloš Zeman

      Vymazat
    13. Doktore,,
      váš názor na USA, Rusko, stejně jako na pány prezidenty Miloše Zemana a V.V. Putina jste tu prezentoval již tolikrát, že jako spoluautor tohoto blogu to považuji více za agitaci, než snahu podělit se s ostatními o názor (o vaší snaze řídit podobu diskuzí ani nemluvě). Tudíž další komentáře, v kterých budete v tomto duchu pokračovat, budu bez vysvětlení přesouvat na speciálně vytvořenou stránku "Názory Dr. Hovoda", protože díky vám tu diskuze vypadá právě jako na zmiňované žumpě, byť "podvratně slušným způsobem". Tam, pokud se to vašim případným fanouškům již neomrzelo, budou vaše myšlenky k dispozici.
      Stejně dopadnou veškeré komentáře týkající se tohoto mého rozhodnutí.
      Můj blog, můj hrad!

      Vymazat
    14. Velmi rozumné a korektní rozhodnutí.

      Vymazat
    15. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
  4. Moja mama mi poslala tento clanok, ze “ja sa s nim stotoznujem, a ty?”. Toto som jej odpisal:

    Ahoj :)

    otvoril som si to a precital. Tu je zopar mojich reakcii:



    “„Chtějí, aby si jejich děti hrály se svými vrstevníky, a soukromé drahé školy bez technologií z toho profitují. Bohatí jsou ochotni a schopni za to platit.”

    Toto je co za blbost. Nieje to pravda. Mas aj normalne skolky a skoly kde niesu decka na obrazovkach… sak tie technologie sem este ani nestihli dojst, a uz tu niekto rozprava ze je toho prebytok :D



    “Podle prvních výsledků významné studie o vývoji mozku provedené národními zdravotnickými instituty s 11 000 dětí ty, které tráví více než dvě hodiny denně sezením u obrazovky, mají za přemýšlení horší známky než ty, jež místo toho čtou knihy.”

    Ja som sedel za pocitacom viac ako vacsina rovesnikov. Dnes najma vdaka tomu zarabam 30x nasobne viac ako bezny clovek. Zalezi co clovek robi pred tou obrazovkou :) A su rozne obrazovky (televizia, serialy, hry…). Autor generalizuje a zavadza. Obrazovka za to nemoze ;)




    “Bohatí lidé si mohou dovolit vzdát se svých dat a pozornosti k prodaným produktům. Chudí a střední třída takovou možnost nemají,“

    Toto nieje pravda. Kazdy si moze vypnut trackovanie dat. Aj na mojom iPhone, aj ty na tvojom Google Plus.



    “„Pokud jste opravdu na vrcholu hierarchie, nemusíte nikomu odpovídat. Oni musí odpovídat vám.”

    To je co za stupidna demagogia. Napriklad Steve Jobs bol jeden z najbohacsich ludi na svete, odpovedal svojim akcionarom. Aj zamestnancom, pretoze keby sa chovali jak hovada, nikto by u nich nechcel pracovat a tym padom by neboli taki uspesni. Tak isto Bill Gates. Su rozni bohati ludia. Aj zli (napr daki Arabsky sejkovia mozno, neviem). No toto je stupidne a zavadzajuce tvrdenie.




    “iPhone je dnes v USA známkou žebráka!”

    Toto nieje pravda. Toto ma normalne rozosmialo. Toto moze tvrdit bud uplny idiot, alebo niekto kto chce klamat a zavadzat, haha. iPhone je najocakavanejsi a najprevratnejsi telefon. Priamy konkurent Samsung Note 10 / Galaxy (o telefonoch by som ti vedel pisat slohy, hybem sa v tom dost). Tieto telefony su uzastne technologie ktore setria ludom cas, peniaze a umoznuju robit veci dosial nevidane. Tieto telefony, ked su nove, stoja od 600-2000 dolarov. Maju ich aj bohati, aj mega-bohati, aj stredna trieda… dokonca aj nizsia trieda. V USA funguje ekonomika uplne inak (su tam drahsie sluzby a produkty su oproti nim lacne), preto si v USA mozu iPhone dovolit aj chudobni - to je uzastne!



    “V důsledku toho se ukazuje, že zatímco bohaté děti vyrůstají s minimem času stráveným s gadgety, chudé děti se k nim obracejí stále častěji,“”

    Toto je tiez zavadzajuce. Vytiahli a asi aj dost prekrutili cast clanku z New York Times a postavili to tak, aby im to vyhovovalo v clanku… Samozrejme, Waldorfská skola moze byt lepsia ako normalna skola, je to nestandard a nieje statna. Preto je drahsia. Je tam menej deti na ucitela…
    …No ani v beznych skolkach nedostanu deti do ruky iPhone. To je na ich rodicoch a vychove.

    [sprava pokracuje v dalsom komentari]


    OdpovědětVymazat
  5. Napíší to jednoduše a stručně ale málo komu to docvakne.
    Co nemáme vniřně, to máme vnějšce. To je slavnej pokrok.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů