24. 10. 2016

Upozornění pro čtenáře blogu - dohled USA

Myslím, že bychom měli upozornit čtenáře a hlavně diskutující, že už i tento malý soukromý český blog je pod dohledem někoho z USA, kdo má potřebu schovávat svoji IP adresu. Mohu jen spekulovat, o jakou nejmenovanou bezpečnostní agenturu asi jde, proto nebudu jmenovat :-) Jsou to patrně nějaké roboty, kte cca 5x denně uskuteční hromadný nájezd třiceti počítačů na naše stránky. Tento zájem pravděpodobně vzbudila v jistou dobu určitá klíčová slova a od té chvíle trvá. Jediné, co mi prostředky dovolují zjistit, je to, že "návštěvy" přicházejí ze serverů z USA, mají operační systém macintosh a vstupují na naše stránky hromadně v jeden okamžik.
Vím, že hodně z vás si stále ještě říká: "No co, já nic špatného nedělám, tak nemám co skrývat", ale také vím, že další z vás, byť pro ně něco takového není překvapením, by o tom chtěli vědět a mohli se tak dle toho zařídit.
Osobně jsem vlastně za takový "dohled" rád. Pro mě je to potvrzením, že ne všechny informace, které s Vlabi předkládáme, jsou konspiračními bláboly :-) Ale kdo ví, třeba se dostaneme - a spolu s námi i naši čtenáři - do hledáčku nově vznikajícího "ministerstva" pravdy, což je složka úřadu pana Chovance, jež náplní práce bude "bránění šíření nepravdivých nebo zavádějících informací a propagandy".



(©)2016 myslenkyocemkoli.blogspot.com
Článek je povoleno publikovat v celé a nezměněné podobě s uvedením zdroje.

8 komentářů:

  1. Ať žije šikana 21. století. O takovém sledování a cenzuře se komančům ani nesnilo. Tak hlavně jak máme tu svobodu a svobodu slova a projevu.
    Všechny nás pozavírat nemůžou (ani jakože jsme měli nehodu). Takže čím více nás bude...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alexandrie,
      já i manželka máme takové speciální telefony. Něco jako jsou lichožrouti v pračkách (my jsme se tímto fenoménem zabývali tady: https://myslenkyocemkoli.blogspot.cz/2013/10/dukaz-nasi-paralelne-zrcadlove-existence.html), tak v mobilech máme nějaké požírače SMS zpráv. Normálně každá cca pátá-desátá SMS se nám z aparátu vypaří, respektive vůbec nepřijde. Je jedno, zda si píšeme mezi sebou nebo nám píše někdo jiný. Prostě nedorazí. Že jsou kvůli tomu občas patálie, nemusím ani psát (potvrzovací SMS z banky apod.). Zjišťoval jsem to jednak u odesílatelů SMS, ale i u operátora a ten se mi vždy dušoval, že dle protokolů byla SMS nejenom systémem od odesílatele přijata a následně odeslána, ale mají i potvrzení včetně času, kdy naše mobily SMS přijaly. Překvapivě ani nepomáhá vyměnit přístroje za jiné.
      Mě z toho při použití selského rozumu vychází jediná možnost (technici si budou asi klepat na čelo) a to, že mezi vysílačem operátora (jeho software) a mým mobilem musí být ještě napíchnutý nějaký prostředník (parazit), který má v sobě šotka a ten občas pozapomene po zpracování poslat SMS až k nám, ale operátorovi pošle falešná data, že jako naše mobily SMS přijaly. Zda se tak děje s vědomím majitele operátora, mohu pouze spekulovat a je to vlastně i jedno.

      A to nemluvím o dalších "záhadách", kdy třeba při vytáčení čísla, slyším lupnutí a zvuky (i hlasy) z nějaké místnosti.
      Jednou se nám během hovoru v telefonem ozval tak divný zvuk, že nám oběma přeběhl mráz po zádech (mě tuším tehdy z toho vypadl mobil z ruky). Něco jsem si o tom vyhledal a zamrazilo mě ještě jednou. Pokud by to byla náhodou pravda, mohu být rád, že stále ještě vím, jak se jmenuji.
      A to se nezmiňuji o nezvaných nočních návštěvách s hi-tech technologií, která by podle současné oficiální vědy neměla existovat. A mohl bych pokračovat.
      Hold, když paranoia, tak aspoň pořádná :-)

      Vymazat
    2. Michale, to je strašidelný. Mám husinu, jen to čtu.
      Nám se taky občas nějaká SMSka zatoulá, nebo zpozdí, ale není to pravidelně, ani často.
      Ale to, co popisuješ, to je fakt děsivé.
      Jenže, vím, v jaké době žiju a vím, že nic není nemožné. Naopak si myslím, že mám chudou fantazii a že bych ještě koukala, co všechno možné vlastně je.
      Docela se i bojím, že se jednou dozvíme, že seriál Lovci zločinců není jen tak něčí fantazie.

      Vymazat
    3. Alexandrie,
      strašidelné to bylo jen výjimečně a ještě jen v daný okamžik. Při získání nadhledu (časový odstup) to už vnímám jako zajímavé zpestření života. Ale pozor - nikoli zpestření, které bych vyhledával. Vyhledávám jiný typ zážitků.
      Když se nad tím ale v tuto chvíli zamýšlím, dospívám k názoru, že tu nešlo o nějaké špehování a slídění. Podle mi Vesmír/Univerzum/Bůh či jak je libo pouze plnilo má vlastní přání. Při ohlédnutí životem jasně vidím, že plní snad všechna přání, jen vždy až v ten správný okamžik, kdy se s jeho splněním jsem schopný popasovat tak, aby mi to bylo ku prospěchu. Ono totiž díky důmyslným omezením - mému malému nadhledu a nedostatečné představivosti mi při vyslovení (mentálnímu) přání či otázky nedochází, v jaké podobě může přijít odpověď.
      V životě jsem si přál a stále přeji vědět, zda mohou být pravdivé příběhy o návštěvách černých helikoptér, zda existují tzv. muži v černém, zda jsme šmírováni agenturami, zda jsme víc, než jen fyzické tělo, jestli jsme ve vesmíru sami, zda mohou být mimoni mezi námi na Zemi, zda minulé životy nejsou fantazií pisálků stejně jako levitace, telekineze, komunikace se zvířaty, telepatie a spoustu a spoustu dalšího.
      Odpovědi málokdy přicházejí bezprostředně. Nicméně přicházejí vždy. Často až ve chvíli, kdy jsem na otázku již zapomněl. Vždy jsem ale musel vynaložit nějaké úsilí, protože létající pečení holuby jsou jen v pohádkách :-)

      Či-li brát moje zážitky jako děsivé, je z mého současného pohledu přesný opak toho, co bych ve svém vnímání světa chtěl. Děsivé by naopak bylo, když by odpovědi nepřicházely. Znamenalo by to totiž to, že jsme opravdu jen výsledkem dlouhé řady náhodných mutací (omylů) a není žádný vyšší smysl bytí. Toto by mě opravdu děsilo :-)

      Vymazat
  2. Nezlobte se, ale blog funguje na technologii Googlu, mail máte na Googlu, takže Google má všechna data, která jen může chtít. Tak proč by měl důvod někdo z nějaké tajné americké zpravodajské služby skenovat tento blog, když ke sběru dat o návštěvnících i samotných provozovatelích a obsahu stránek slouží právě technologie Googlu, které využíváte?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže Google, Facebook a podobně, si tyhle informace sleduje pro své zájmy. Což je dost rozdíl. A pak je tu právě ta nějaké tajná agentura, která prostě sleduje a tak je v hierarchii výš něž nějaký Google či Facebook, protože Tvoji zprávu, když budou chtít, si zkontrolujou ještě než dorazí Tvůj příspěvek na zeď Facebooku.

      Vymazat
    2. Tady zase někdo spí. Google mi účet zrušil a to jen proto, že jsem odmítla email u něj. Mám původní ještě z dob normálně fungujícího centrum.cz a nepotřebuji jej měnit jak někdo přikáže.
      Díky vám Michale a Vlabi za články. Eva

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů