10. 8. 2014

Mrtvé letadlo nebo letadlo mrtvých?



archivní snímek zničeného letadla
17. července 2014 bylo nad územím Donbasu sestřeleno linkové letadlo Malaysia Airlines s téměř třemi stovkami lidí na palubě. Od té doby proběhlo mnoho diskuzí o způsobu sestřelení, o tom, kdo ho způsobil, jaké následky tento incident má a může mít atd. Podívejme se na dílčí aspekt celé události, o kterém se mluví méně a jen v náznacích – kdo byl na palubě letadla a proč.

Důležité informace se v tomto směru můžeme dozvědět od bývalého spolupracovníka Generální prokuratury Ruské federace, jehož jméno není z pochopitelných důvodů v tisku uváděno, který se jako člen vyšetřovací komise zúčastnil vyšetřování závažných atentátů v Moskvě. Sám však dodává, že řada údajů, jež zmiňuje, není zatím doložena.


Podle jeho slov bylo hned od začátku zřejmé, že ukrajinská vláda byla o celé tragédii informována dříve, než k ní došlo. To je věc, která je víceméně už známá. Zmíněný člen vyšetřovací komise však blíže uvádí některé méně známé informace týkající se pasažérů letadla. Příslušníci domobrany, kteří byli na místě pádu letadla hned první den, hlásili vrchnímu veliteli domobrany, ministru obrany Igoru Strelkovovi, že mnohá z nalezených těl vypadají, jako by byla mrtvá už delší dobu a jsou beze stop krve. Zároveň jim byl velmi nápadný zápach rozkladu, přestože od katastrofy uběhl jen velmi krátký čas. Tuto informaci, kterou na svém blogu Summer 56 na „Livejournal“ zveřejnil blízký přítel Strelkova Fjodor Berezin, lze brát jako hodnověrnou.

Pokud si někdo dá práci a prostuduje obrovské množství fotografií, které lze na internetu dohledat, musí dát této informaci zapravdu. Jen nemnohá těla nesou stopy krve, zcela bez krve jsou i odtržené končetiny, na řadě těl jsou zřetelné posmrtné skvrny. Velké množství krevních stop bylo nalezeno pouze v kabině pilota, která byla proděravěna obrovským množstvím kulatých otvorů odpovídajících pravděpodobně průstřelům způsobeným palubním kulometem bitevníku SU-25, jehož přítomnost v blízkosti boeingu těsně před katastrofou byla prokázána. Podle trajektorie střel je zřejmé, že na letadlo bylo zaútočeno ze vzduchu a to ze dvou směrů.

Co je dál podivné, je neexistence záběrů zoufalých pozůstalých, které tak dobře známe z reportáží z jiných leteckých katastrof. Na internetu je možno dohledat seznam všech zemřelých, s fotografiemi a stručnými životopisy. Pokud byste však pátrali po jejich příbuzných, pak by vaše pátrání bylo prakticky bezvýsledné. Žádné zástupy příbuzných. Ani v Malajsii, ani v Holandsku.

Často jsou v této souvislosti zmiňovány i videozáběry z prvního ohledání místa pádu, kde jsou na kameru ukazovány jakoby právě nalezené pasy – čisté, nepoškozené, uložené v čistém igelitovém sáčku a hlavně některé proražené stejným kruhovým otvorem, jakým jsou označovány neplatné cestovní průkazy. Pokud snad někdo na internetu pátral po osobách, kterým těch několik konkrétně ukázaných pasů mělo údajně patřit, nalezl je na facebooku, kde si tito lidé založili své účty, a to všichni ve stejnou dobu – zhruba rok před událostí. 


Možná jste také slyšeli o zprávě jednoho z pasažérů, kterou spolu s fotogrfií uveřejnil na svém Twitteru údajně těsně před nástupem do nešťastného letadla: „V případě, že toto letadlo zmizí, vězte, že vypadá takto,“ čímž chtěl upozornit na skutečnost, že se jedná o úplně stejný typ letadla a stejné společnosti, jaké zmizelo už v březnu tohoto roku.

Palubní číslo boeingu letu MH-17, který spadl u Doněcka, bylo 9M-MRD. Na uvedené fotografii však je na krytu předního podvozku (na fotografii vpravo dole) napsáno „RC“, což jsou poslední písmena identifikačního čísla letadla. Letadlo, jemuž tato písmena patří, vlastní také malaijské aerolinie, má číslo 9M-MRC, ale je to jiný letoun, který se podle záznamů v Amsterodamu vyskytoval naposledy 11. července, tedy téměř týden před osudným letem. Na místě pádu u Doněcka byl podobný kryt podvozku  nalezen. Je na něm – ovšem v rozporu se zprávou zmíněného pasažéra - zcela zřetelně ??-MRD. Při podrobnějším zkoumání různých dalších podivností a nesrovnalostí na facebookové stránce tohoto pasažéra lze dojít k závěru, že tento člověk patrně vůbec neexistuje a jeho stránka je falzifikát. Určitě vás tedy napadne - proč toto všechno? Měla snad tato efektní stopa svést nadšené konspirátory na další - jednou z mnoha - slepých kolejí?

A co dál se nám tu zjevuje jako otazník?

Jen pár minut po pádu boeingu obnovil Izrael raketové útoky na Gazu. Zdá se, že jedním z úkolů, které tato letecká katastrofa měla, bylo „přikrytí“ znovuotevření války v Izraeli.

A ještě jedna zajímavost: 13. července, tedy pouhé čtyři dny před katastrofou, americký TV kanál FX uvedl první část seriálu Stamm. Co je na tom divného? Základní téma: na newyorském letišti přistává boeing, naplněný mrtvými těly lidí nakažených neznámou chorobou... A byl to vlastník této televizní společnosti – televizní kanál Fox – kdo v březnu roku 2001 začal uvádět seriál se scénářem, který se o pár měsíců později hrůzně zrealizoval: podle tohoto seriálu vláda USA zinscenovala spiknutí, jehož cílem bylo zmocnit se letounu a nasměrovat ho na Světové obchodní centrum. Zničení WTO se mělo stát důvodem k rozpoutání války proti terorismu... Je jen těžko uvěřitelné, že by to byly v obou případech náhody.

Vezmeme-li v úvahu, že letadlem „cestovali“ z velké části nebožtíci, je zcela pochopitelné, proč bylo údajně tak obtížné zajistit bezpečnost vyšetřovacích inspektorů, pochopit všechny ty průtahy, kdy jim pod záminkou ochrany nebylo umožněno okamžitě vycestovat z Kyjeva na východ: první mezinárodní experti se tak na místo katastrofy dostali až o 14 dní později, tedy po dvou týdnech letních veder, která s tělesnými pozůstatky pasažérů letadla udělala své...

Co si o tom všem myslet?

Nabízí se úvaha o tom, že celá tragédie měla být provokací, jejímž cílem by byla naprostá diskreditace Ruska na mezinárodní scéně. Mělo být zřejmé, že viníkem není nikdo jiný než Rusko, případně jím podporovaní separatisté. Na první pohled by se mohlo zdát, že praktické provedení celé akce by bylo příliš složité, ale přemýšlejme: USA je mocnost, která plně řídí vlády zemí, jež v celé události nějak figurují - Ukrajiny, Holandska, Malajsie, Velké Británie i Austrálie. 

(Malá odbočka: Ptáte se, proč zrovna třeba Holandsko? V Donbasu, především kolem města Slavjansk jsou jedny z největších zásob břidlicového plynu na světě. V lednu 2014 v tichosti podepsal prezident Janukovič velmi nevýhodnou smlouvu s firmou Shell o pronájmu celého tohoto území na 50 let. V této smlouvě kromě jiného stojí, že majitelé pozemků a nemovitostí v této oblasti budou povinni svůj majetek firmě Shell na požádání prodat, a to za cenu, kterou jim firma nabídne. Pokud s ní nebudou souhlasit, stát se zavazuje je vystěhovat bez náhrady. A kdo je většinovým vlastníkem firmy Shell? Holandská královská rodina...
Ale to je jen jeden z dílčích důvodů, proč na ukrajinském jihovýchodu probíhají tak urputné boje.) 

Ale vraťme se k samotné katastrofě. Použití mrtvých těl bylo zcela logické, protože sestřelit letadlo s třemi sty živých pasažérů by vyvolalo obrovské tlaky pozůstalých na důkladné prošetření incidentu. A o to tu rozhodně nebyl zájem.
Dopravit mrtvá těla na palubu letadla není pro speciální služby zas až tak velký problém: stačí získat potřebné množství těl lidí bez příbuzných nebo bezdomovců. V té souvislosti je zajímavý postřeh jednoho z očitých svědků na místě katastrofy, který si všiml, že všechna těla, která viděl, byla oblečena do oděvů téže značky.
USA už zvládly daleko obtížnější úkol - zinscenovat Majdan s cílem svrhnout státní moc v Kyjevě a uvést tak do pohybu síly, které by jim pomohly naplnit jejich cíle. Zařídit uvedenou katastrofu boeingu je pro tyto zkušené hráče technicky mnohem jednodušší. Vnucuje se tedy verze o mezinárodním spiknutí, v němž mají svou účast nejvyšší státní představitelé několika států. A tato verze vůbec není nepravděpodobná.

PS:
Web veteránů rozvědky a armády USA „VeteransToday píše o nesrovnalostech v popisu pádu letadla u Doněcka. Jeho tvůrci se domnívají, že lidé na palubě byli opravdu mrtví a letadlo bylo řízeno bezpilotní technologií. Zároveň si všímají i toho, že po místě pádu letadla byla rozházena čistá zavazadla. Neohořelá, beze stop krve a špíny, jako by ani neprošla děsivou katastrofou...

podle: http://www.svpressa.ru/war21/article/94297/
překlad: Vlabi

aktuálně:
www.nwoo.org/2014/08/12/dalsi-konspiracni-teorie-skutecny-let-amsterdam-kuala-lumpur-17-cervence-v-poradku-pristal-malajsii/

video v ruštině (+18):

http://www.kontrtube.ru/videos/3476/trupy-na-meste-krusheniya-malaziyskogo-boinga/

stručný obsah: své fotografie z prostoru katastrofy zde prezentuje žena, která na místo dorazila 20 minut po pádu. Tvrdí že:
- na některých místech byl nesnesitelný zápach formaldehydu, takže se tam nedalo vydržet déle než několik málo okamžiků;
- ostatky těl byly zcela bez krve, těla mrtvých ptáků převážených letadlem však nikoli;
- všechna těla, která žena viděla, pařila Asiatům;
- v rozsypaných kufrech byly věci určené na zimu, žádné letní oblečení;
- jen málo ostatků bylo rozptýleno po okolí, většina těl byla na jednom malém prostoru;
- viděla zde jen 6 - 7 dětí;
- většina těl byla zcela bez oblečení; 
- na záznamových zařízeních (mobily, fotoaparáty, ...), které záchranáři posbírali a nejprve odeslali do města Krásnyj Luč (Novorossie), nebyly nalezeny žádné fotografie z roku 2014, všechny byly staršího data;


21 komentářů:

  1. Že mě to vůbec nepřekvapuje ... jsou čím dál zoufalejší :)

    OdpovědětVymazat
  2. Problém fungl-nových pasů tu byl už 11. září, a je důsledkem nepředpověditelnosti, kterou musí CIA brát v úvahu - vybouchne to letadlo nebo ne? Sousta letadel po pádu nevybouchlo jak víme ze seriálu o katastrofách. Takže kdyby se pak našly ohořelé pasy, byl by to větší průser, než kdyby shořelo a ty pasy byly čisté, protože se dá spekulovat, že se nějakým zázrakem tomu ohni vyhnuly. Ty ohořelé v případě nevybuchlého letadla by ale žádným "zázrakem" vysvětlit nešly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to letadlo po dopadu sice vybuchlo, ale hořelo opravdu spíš jen symbolicky, uvážíme-li, že bylo teprve uprostřed velmi dlouhé cesty bez mezipřistání. Proto se také objevily zcela logické úvahy, že v něm nebylo dostatek paliva.
      Stejně tak se údajně nikde mezi troskami nenašlo žádné jídlo.
      Závěry jsou myslím dost jasné...

      Vymazat
  3. naštěstí jsou to jen vaše dohady...,

    OdpovědětVymazat
  4. Možná neumím hledat... ale na žádný seriál Stamm jsem nikde nenarazil... a o který seriál v roce 2001 šlo?
    Děkuji za pomoc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsem televizním divákem, takže nedokážu na váš dotaz uspokojivě odpovědět. Tento článek čerpá údaje ze zdroje, který je uveden v jeho závěru, takže případné doplňující informace je třeba hledat tam.
      Seriál Stamm, jak jsem po krátkém hledání na internetu pochopila, momentálně vstoupil do druhé série a téma "letadla mrtvých" zpracovává jeho první část viz http://www.bucwar.ru/stamm-1-sezon-2-seriya-2014-promo/.
      Ale video k filmu bylo odstraněno :-)))

      Vymazat
    2. Stamm je ten serial ted o mrtvych v letadle,ta presna predpoved byla ve Fx files

      http://www.youtube.com/watch?v=IIdhoc0PRr8

      Vymazat
    3. Díky za upřesnění. :-)

      Vymazat
  5. Nejsem příznivcem, ani zastáncem Ruska, či Putina, nesnáším komunisty, ale také jakákoliv náboženství a jejich církve, které byly příčinou téměř všech válek v historii lidstva. Co však je největší hrozbou za poslední dvě dekády pro naši planetu, tou je politika USA.
    Tak jak se říkalo, že USA je nejsvobodnější země, tak od 11.září 2001 se USA zařadily mezi ty nejnesvobodnější země naší zeměkoule, kde vládne v současnosti fašismus. Američtí židé ovládají USA. To oni jsou největším nebezpečím pro lidstvo na týhle planetě. To oni mazaně odvracejí pozornost od nehorázných zločinů, které napáchali, a vinu svalují na araby, Rusko, Čínu atd.
    Jen naivní zoufalec, a je jich bohužel dost, věří, že dvojčata v N.Y. má na svědomí nějakej muž z jeskyně Bin Ládin, že v Iráku měli zbraně hromadného ničení, a že letadlo nad Ukrajinou sestřelili Rusové atd.
    Ale ono je to vlastně tak jednoduché! Vše se označí jako konspirační teorie a obří stáda pitomců oblbnutá médii, hlavně TV, tomu uvěří a jdou klidně spát.
    Jak nejsem pobožnej a ani nebudu, tak PÁN BŮH S NÁMI.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vyjadril si to super len keby takto nato pozeral každy človek vo všetkych štatoch čo uvaluju embarga proti nevinnemu rusku a už už by bolo aj načase aby sa svet spametal a odvratil sa agresivnej Amerike ktora podnika bojove vypravy do inych časti sveta a to všetko je OK aj bez nejakych embarg.

      Vymazat
  6. Domobranci vůbec nemohli vědět,že tam nějaké letadlo poletí....a už vůbec nebylo možné se na to připravit.........volové.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...nejen američtí židé...jsou nebezpečí pro tento svět...
      ...oni jsou rozlezlí po celým světě

      Vymazat
    2. Chlapi vam poriadne hrabe ....nemohli vedieť že tam lieta pravidelna linka ?

      Vymazat
    3. Anonymní 18. dubna 2019 9:08 Chlapi vam poriadne hrabe ....nemohli vedieť že tam lieta pravidelna linka?

      Jenže ona tam nelétá. Létá 70 km jižněji a sem byla odkloněna pouze v den sestřelu.

      Vymazat
  7. Bohužel, nic z toho mne už nepřekvapuje. Denně nalézám důkazy o tom, jak snadná je manipulace s námi všemi. Staří lidé jsou dezorientovaní a mají pocit bezmocnosti, který končí rezignací. Velká skupina lidí střední generace je zahleděna do nevídaných možností konzumní povahy. Nejmladší lidi lze charakterizovat podle Einsteina jako "dílo technického pokroku", který už má jen málo společného s přirozenými potřebami lidské společnosti. Když se dívám na naši, i celou evropskou politickou reprezentaci, nenalézám zde ani špetku moudrosti a odpovědnosti. Sílu osobností pociťuji jen v obchodních kruzích, které jsou čím dál, tím více vzdálené společnosti jako celku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těch špetek je mezi lidmi roztroušeno dost, divil by ses. :-) A my jsme Vítězové, my se nevzdáváme nikdy.

      Vymazat
  8. Nejsou to židé, ale sionisté, kdo jsou tím nebezpečím! Teď jsou podle nich na řadě Slované a pak ti běžní Židé. To jsou ti, kteří jim stojí v cestě k ovládnutí světa...

    OdpovědětVymazat
  9. všechny šlechtické rody Evropy jsou od dob poslední Přemyslovny infikovány Židy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víte, to máte špatnou představu o Světě. Někteří židé pouze slouží "špatné šlechtě" a nejsou to pouze židé, i když jich je od dob Egypta nejvíce, ale bohužel i slované. Jsou tak vychovaní od svých předků, které uchvátila moc a peníze této "dávné šlechty" toužící po moci nad Světem. A chtějí jim sloužit za odměnu pozlátka moci a peněz, kterou jim tato "šlechta" hází jako almužnu za "službu bílých koní", ale nechápou, že tím "upsali svou duši dáblu" a ten si s ní může dělat, co chce. Měli byste je litovat, nikoliv odsuzovat.

      nenimito

      Vymazat
    2. A keby aj boli, tak no a čo?
      Bol snáď svet predtým lepším miestom pre život?
      Nie!
      Prečo?
      Hľadaj objektívne odpovede.

      Vymazat
  10. Připadám si jak v Rusku.
    Ivan

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů