14. 8. 2016

BOSENSKÉ PYRAMIDY 2


Pyramida Měsíce
Jak relativní se nám mnohdy můžou některé jevy zdát, dokazuje tento "kopeček":


Věřili byste, že je to 190 metrů vysoká pyramida, a tedy druhá nejvyšší na světě?
Asi ne. Ovšem jen do chvíle, než byste se rozhodli vyšplhat nahoru. Neudržovaná stezička divokým křovím, která spíš připomíná cestičku zvěře, zrádné drolivé kameny nebo v dešti kluzký bahnitý terén a leckdy se vám pod nohou mihne had či jiná havěť. A pro ty, kdo jako já moc nemusí výšky, občasné strmé, závrať vyvolávající výhledy do hlubokého údolí, kdy vás od divokého srázu dělí jen pár klacíků křoví.


Tato druhá nejvyšší pyramida komplexu, vzdálená od první dva kilometry, byla zasvěcena Měsíci (43.972554, 18.201556). Její tvar není tak zřetelný, jako je tomu u předchozí pyramidy. Je to i tím, že to pravděpodobně nebyl jednoduchý jehlan, ale že z ní na spodní části nároží vybíhaly jakési další menší pyramidky.
Na jejích svazích byly zatím odhaleny zbytky opláštění, ale nápadné jsou především "ochozy" vyspádované směrem do středu pyramidy. Panuje názor, že stavba mohla být jakýmsi sběračem dešťové vody, která pak byla sváděna do jejího nitra. Ale mohlo to také být i úplně jinak.




Na obrovském vrcholovém platu (150 X 80 m) pyramidy si vlastník pozemku (pyramidy totiž nebyly vyjmuty ze soukromého vlastnictví) založil ovocný sad a stromům se tu opravdu daří. Má to ale jeden háček: chtělo by to vodu. I jal se majitel kopat studnu. Díky této jeho snaze můžeme vidět, že pod zhruba metrovou vrstvou zeminy se nachází několik vrstev "pískovcových dlaždic" z umělého kamene vyrobených stejnou technologií a se stejným povrchem jako ochozy kolem stěn téže pyramidy, obojí je však viditelně odlišné od kamenných desek Pyramidy Slunce.


Ale nejen toto místo jasně ukazuje na umělý původ. Po celém platu najdeme velké množství dokladů toho, že tu nepracovala jen příroda. Za mnohé alespoň dvě ukázky (to není dřevo, ale kámen):




Na vrcholu této pyramidy však najdeme i stopy historie zcela nedávné - kulometná hnízda v místech, kde je výhled do kraje na desítky kilometrů daleko. A také upomínky na postupně likvidovaná minová pole.
Okolí Visoka a vůbec sarajevského kraje je stále ještě z velké části nepřístupné vzhledem k obrovskému množství nezlikvidovaných minových polí. Vůbec není radno vyjít si tu na houby, ačkoli lesy tu jsou rozsáhlé a nádherné a lákají k procházkám.
Na druhou stranu je to však důvod, proč Bosna nemusí stavět drátěné ploty kvůli ilegálním migrantům...


Válku v Bosně stále ještě velmi realisticky upomínají i ruiny rodinných domů, na které v těchto oblastech narazíte téměř všude, a tedy i kolem pyramid. Srbové, kteří v nich kdysi žili, uprchli - to v lepším případě - a ani po více jak dvaceti letech se na své pozemky nevrátili. Tak moc se podařilo bývalé sousedy rozeštvat...


Ale posuňme se dál. 
Ve Visoku nejsou jen tyto dvě pyramidy. Kolik jich vlastně je, si netroufám tady napsat, protože údaje se rok od roku mění. Pět, sedm, možná dokonce devět? Pyramida Slunce, Měsíce, Lásky, Draka,... Na konečný výsledek - bude-li kdy jaký - si musíme asi ještě pár roků počkat. Za těch uplynulých deset let výzkumů bylo provedeno více jak tři sta tisíc hodin nejrůznějších měření. Přicházejí stále nové a nové poznatky vesměs potvrzující původní prohlášení doktora Osmanagiče.
Nicméně odbornému mainstreamu to stále nestačí. Buď Osmanagič svá prohlášení změní, nebo se změní historici...

Královská mohyla ve Vratnici
Součástí prastarého pyramidového komplexu je také královská mohyla v nedaleké Vratnici. 


Na první pohled je to nenápadný homolovitý kopec, jakých tu jsou stovky. Díky geologickým pohybům tu však došlo k drobným sesuvům a odkrytí nápadně pravidelných, pravoúhle odlitých kamenných kvádrů různých velikostí, které nás rozhodně nenechají na pochybách, že ani tentokrát se nejedná o dílo přírody.


Na první pohled je zřejmé, že tu byla použita stejná technologie a stejný materiál jako na Pyramidě Měsíce. Obrovské kvádry odlévaného umělého kamene s charakteristickou povrchovou úpravou.



V hloubce mezi 50 a 60 metry byla vrtem zjištěna dutina chráněná shora i zespodu zesílenou betonovou konstrukcí. Pravděpodobně pohřební komora. Který král tu však spočinul, vám nepovím. Ostatně je to vůbec důležité? 
To, že se pohřební komora nachází ještě tak hluboko pod základnou samotného kopce, potvrzuje domněnku, že celá mohyla byla původně daleko vyšší a teprve v průběhu času došlo k zaplavení okolí nánosy - stejně jako je tomu v celé této oblasti, která byla pravděpodobně v dávných dobách hluboko pod vodou a nad hladinu vyčnívaly jen pyramidy a jejich nejbližší okolí.
Na vrcholku samotné mohyly, ale nejen tam, si můžete ověřit, že i toto místo - stejně jako obě předchozí pyramidy - vykazuje výrazné energetické anomálie, které nejen pocítí vnímavější návštěvníci, ale spolehlivě byly potvrzeny i mnohými měřeními. Na středu vrchní plošiny byly například naměřeny extrémně dlouhé elektromagnetické vlny - 30 kHz. Podle výpočtů se jedná o vlnu dlouhou více jak 10 km!
A jen tak pro zajímavost - v těsném sousedství mohyly je něco, co běžného Čecha trochu překvapí - venkovský muslimský hřbitov:


A tady si neodpustím malou odbočku. Bosna je převážně muslimská země. Na jeden katolický kostel tu připadá jeden chrám pravoslavný a minimálně osm mešit. Přesto jsem na ulicích nepotkala monstra v hidžábu, a když jsem na svých potulkách zabloudila, všichni mně ochotně a s úsměvem ukázali cestu nebo i nabídli drobné pohoštění. Válka tu zanechala velmi hluboké jizvy, přesto tu dnes vedle sebe žijí lidé různých vyznání a nikdo nikomu neřeže hlavu. Tím nechci hájit multikulturalismus v podobě, jak je nám předkládán médii, spíše si myslím, že oni pomatenci, vraždící s výkřiky Allahu akbar v ulicích západoevropských měst, nejsou ve skutečnosti tím, za koho je máme považovat - za zástupce kultury, která nás přišla vyděsit a smést z povrchu zemského, ale zmanipulovaná zombie vyslaná kýmsi v pozadí, kdo s islámem nemá nic společného, ale kdo to s námi nemyslí vůbec, ale ani trochu dobře. Nicméně ani s těmi miliony snědých, zle oklamaných poutníků...
Myslím si, že pokud bychom vůbec mohli mluvit o přínosnosti jakéhokoli náboženství, pak islám není o nic horší nebo lepší než křesťanství - oba proudy mají za sebou hrůzy jako wahábismus nebo inkvizici, a hrdlořezové z Islámského státu jsou jedné krve s těmi, kdo vyvraždili katary nebo prováděli christianizaci Kyjevské Rusi. Na dnešní Bosně, ale ještě spíš v RF, je však názorně vidět, že lidé různých náboženství a kultur dokážou žít vedle sebe v míru, pokud však toto soužití vyplyne z přirozených potřeb společnosti a není výsledkem vypočítavého tlaku zvenčí, který tu je jen proto, aby tyto násilně pomíchané skupiny mezi sebou průběžně znesvářel. Rozděl a panuj...
V pozadí toho všeho je cosi temného, co se nám v průběhu času nepozorovaně zarylo pod kůži. Na vysvětlenou malá příhoda, která s tím zdánlivě jakoby nesouvisí:
Na Pyramidě Slunce jsem se zúčastnila slavnosti vítání slunce o jarní rovnodennosti. Na samý vrcholek tehdy vylezlo několik desítek lidí - převážně Bosňáků, Slováků, Čechů a Rusů, ale i několik málo jedinců až ze zámoří. Slavnostní pozdrav pronesl Samir Osmanagič. V jakém jazyce myslíte, že nás zde, na posvátném slovanském území, na shromáždění v drtivé většině Slovanů tento rodilý Bosňák pozdravil?...

Slavnost jarní rovnodennosti na bosenské Pyramidě Slunce, 2016
- pokračování -


(©)2016 myslenkyocemkoli.blogspot.com
Článek je povoleno publikovat v celé a nezměněné podobě s uvedením zdroje.

15 komentářů:

  1. Šmankote,nevím.Snad ne anglicky.
    Strašně zajímavé, děkuji moc. Ukoušu si nehty do příště.

    OdpovědětVymazat
  2. Vla Bi konecne som nasiel clanok o pyramide na slovensku je to pri Bytči http://www.cez-okno.net/clanok/pyramida-pri-petroviciach-video Rosta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rosťo,
      ty satelitní snímky vypadají fakt dost přesvědčivě. A dokresluje to i vrstevnicové zachycení
      https://www.google.cz/maps/place/49%C2%B018'53.4%22N+18%C2%B027'50.2%22E/@49.311415,18.4677228,14z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x0!8m2!3d49.31483!4d18.463948!5m1!1e4.
      Severní stěna je hodně podobná tomu, co můžeme vidět i v Bosně. A výšku bych odhadla také na nějakých 200 - 220 m!
      Je však zajímavé, že na současných snímcích pana Gůgla to vůbec vidět není. Na Google earth je snímek až do roku 2013 nasvícen téměř z východu a tvar kopce je jasně zřetelný. Na začátku roku 2014 se objevil na internetu onen článek Mariana F., který na věc upozornil, a na snímku z tohoto roku je místo vtipně zamlženo. Při snímkování v roce 2015 bylo nasvícení téměř od jihu - pak by paradoxně severní stěna měla být nejjasněji patrná - ale není ! :-)
      Rovněž na google.cz je z kopce neurčitá placka
      https://www.google.cz/maps/place/49%C2%B018'53.4%22N+18%C2%B027'50.2%22E/@49.3117717,18.4601697,2405m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x0:0x0!8m2!3d49.31483!4d18.463948
      A na mapy.cz jabysmet.
      Na mapy.sk
      http://mapy.atlas.sk/mapa/na-lemesne-vsetin-velke-karlovice-zlinsky-ceska-republika#{%22loc%22:%22na-lemesne-vsetin-velke-karlovice-zlinsky-ceska-republika%22,%22z%22:8,%22lat%22:49.3127288336052,%22lon%22:18.455344927536434,%22src%22:%22ortoGroup%22}
      je terén nasvícen od jihozápadu a opět je kopec jasně vyprofilovaný.

      Takže, čert ví, jak to vlastně je. Pokud by mezi čtenáři byl někdo, kdo o této věci ví více, ozvěte se!

      Vymazat
    2. Vlabi, Google maps mi taky připadaj nějaké divné. Je to sestříhané z více fotek,žádná plynulost. Podívej se, prosím, na tento odkaz:

      https://www.google.cz/maps/place/Bosna+a+Hercegovina/@44.70512,16.3157163,6467m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x134ba215c737a9d7:0x6df7e20343b7e90c!8m2!3d43.915886!4d17.679076

      Je to Bosna. Zaujalo mě to bílé. Jsou to mraky? Vrhá to stín. Ale proč nikde jinde mraky nejsou?
      Když si dáš největší přiblížení, povrch vypadá jako zem. Když si to hodně oddálíš, tak "mraky" zmizí.
      A vzhledem k tomu,že satelity už jsou schopné fotit i podmořské dno http://technet.idnes.cz/google-earth-umi-poprve-nahlednout-i-pod-hladinu-oceanu-pin-/sw_internet.aspx?c=A090203_112101_sw_internet_kuz je spodivej, jak hrozně je nafocená Bosna.

      Jinak od přečtení Tvých článků už se na výletě dívám na kopce jinak. Např. z Hukvaldského hradu se i Bílá hora jeví jako jehlan a taktéž Libhošť.

      Vymazat
    3. Alexandrie,
      nejsem žádný expert přes satelitní mapy, nicméně zkušenost mi říká, že pokud na mapě jsou mraky, a obzvlášť když se v tomtéž místě objevují na různých mapách (jako je tomu právě v tomto případě), pak je v daném místě zřejmě potřeba něco schovat.
      Jinak snímkování se provádí postupně a jednotlivé obrázky se postupně digitálně "slepují". Proto často najdeš pruhy viditelně snímané za jiného osvětlení, nebo dokonce v různou roční dobu. Není v lidských silách nafotit celou zeměkouli najednou.
      A to, že se ony mraky objevují jen při určitém zvětšení, lze opět vysvětlit tím, že se snímky "lepí" nejenom v rovině horizontální, ale i vertikální.
      Tolik moje laické vysvětlení. Ale klidně to může být i úplně jinak. :-)

      Vymazat
    4. Nesrovnalosti ve snímkování jsme tu letos probírali zde: http://myslenkyocemkoli.blogspot.cz/2016/01/muze-mi-nekdo-vysvetlit-tyto-satelitni.html
      Nejvíce informací asi padlo v následné diskuzi.

      Vymazat
    5. Michale, děkuji za odkaz.
      Vlabi, děkuji za odpověd. To, že chce někdo něco schovat, to bylo to první,co mě napadlo. Ale druhá myšlenka byla, abych pořád nebyla tak paranoidní. Po přečtení Michalova odkazu teda nejsem.

      Ještě k tomu snímkování postupně. Tomu právě logicky moc nerozumím. Proč je problém pořádně nasnímat malou oblast a druhý den oblast vedle, než takovýhle mišmaš jak od prvňáka. To samé s Google street. Jedna ulice - je z letního i zimního období. Proč je problém tu jednu ulici udělat v jeden den. Možná to nechápu proto, že tak nerozumím technice a očekávám víc, než je současná technika schopna poskytnout :-D

      Vymazat
    6. Milá Alexandrie, obávám se, že my tu nejsme ta správná instance, co by ti mohla odpovědět. .-))

      Vymazat
    7. :-D Já vím, jen nahlas vyjadřuji pochybnosti a označuju danou práci jako nelogickou :-)

      Vymazat
  3. Jinak při prvním pohledu na některá místa na Zemi mi to přijde jako živý organismus - cévní/nervový systém, nebo nějaká plazivá rostlina, kořeny...

    https://yandex.ru/maps/?source=serp_navig&ll=176.899685%2C68.369446&z=8&l=sat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No protože se stále prezentuje živá příroda jen rostliny a živočichové. Ale z pohledu z výšky je vidět povrch, který se běžně označuje jako neživá příroda, je až nápadně promyšlený na to, aby to byl výsledek náhodné, chaotické geologické činnosti.

      Vymazat
    2. Kdyby jen Bílá hora, ale když jezdím z Rožnova, tak z toho směru i Lysá hora má jehlan. O Radhošti se vyprávějí legendy o chodbách touto horou.
      Po přečtení článků od Hany Sar Blochové vím, že i hrad Starý Jičín je pyramida a je to vidět i na mapě.
      Těch pyramid je i u nás asi hodně.
      Megality jsou Čertovy skály u Lidečka 49°13'1,960"N, 18°2'54,180"E
      Eva

      Vymazat
  4. A ještě mě zaujaly Isabelininy Ostrovy (nebo jen ostrov) na snímcích na mapy.cz (asi to maj od Microsoftu) - jeden kráter je v takovém detailu, že je krásně vidět i voda (přepokládám, že je to voda - dešťová).
    https://mapy.cz/letecka?x=-91.3834811&y=-0.9251269&z=19&l=0

    A to samé na Googlu https://www.google.cz/maps/place/Ekv%C3%A1dor/@-0.9242644,-91.3824779,1988m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x902387dda89a4bd5:0x9d76af04119c3702!8m2!3d-1.831239!4d-78.183406

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů