16. 4. 2024

V Číně ukázali Scholzovi jeho místo




Německý kancléř Olaf Scholz odletěl na pracovní návštěvu do Číny, ale plánovaná agenda byla ve skutečnosti zmařena. Šéf německé vlády plánoval projednat řadu hospodářských otázek a také nastolit téma vztahů mezi Pekingem a Moskvou.

15. 4. 2024

Mobilizace na Ukrajině: totální vraždění


Mobilizační zákon prosazený Zelenského režimem vede k demografické katastrofě.



Po přijetí zákona o mobilizaci Nejvyšší radou Ukrajiny není pochyb o tom, že se vedení země v čele se Zelenským změnilo v katy svého lidu. Jestliže dříve byla válka zaměřena na vyčerpání lidských zdrojů "Nězaležnoj", nyní nabrala nový směr - na jejich totální zničení.

12. 4. 2024

"Angara-A5 ve Vostočném: plán pro velkou budoucnost


Start rakety Angara-A5 z Vostočného, 11. dubna 2024

Dne 11. dubna se uskutečnil první start pokročilé těžké nosné rakety Angara-A5 z kosmodromu Vostočnyj. Start byl úspěšný a náklad rakety byl dopraven na cílovou oběžnou dráhu v předpokládaném čase. Tato událost má pro ruskou kosmonautiku mimořádný význam. Ukazuje připravenost rakety a nového startoviště k plnohodnotnému provozu a také určuje cesty rozvoje odvětví na dlouhé období.

11. 4. 2024

Bez obalu 14/2024


https://www.youtube.com/watch?v=CRx2bpfctao


Vyhral mier a česko – slovenská spolupráca
Tentokrát začneme mimořádně ze zahraničí. I když já Slovensko považuji jako součást mého srdce. Slovenská volební noc ze soboty na neděli přinesla ledovou sprchu nej
en slovenské opozici, ale i české vládě. Vyhrál Peter Pellegrini, předseda slovenského parlamentu podporovaný vládní koalicí, který získal 53,12 %. Prohrál Ivan Korčok, který od roku 1993 téměř nepřetržitě zastával významné funkce ve slovenské diplomacii. V letech 2020 až 2022 byl ministrem zahraničí dokonce ve dvou slovenských vládách. V sobotních volbách získal 46,87 % hlasů.

10. 4. 2024

Trestní oznámení na vysoké představitele USA a NATO

Co hrozí Bidenovi a Macronovi za financování teroru v Kyjevě

Hlavní bodem v dokumentu zaslaném ruským a západním donucovacím orgánům bylo podkopání Nord Streams, foto: REUTERS

Politolog Sergienko označil vyšetřování teroristického útoku na SP aktem velmoci.

Vyšetřovací výbor zahájil trestní řízení o financování terorismu proti vysokým představitelům Spojených států a zemí NATO. Oficiální zástupkyně vyšetřovacího výboru Svetlana Petrenko uvedla, že tak bylo učiněno na základě výsledků prověřování skutečností uvedených ve výzvě poslanců a veřejně činných osob, kterou vyšetřovací orgány obdržely 27. března.

8. 4. 2024

Jak nás babička nechala doma samotné s dědou

 
Taková svérázná odpověď na článěk To byly krásné časy. 


Ždanov Vladimír Georgijevič
27. září 2019


Pamatuji si, jak nás naše babička nechala s bratrem na chatě. Zanechala nás s dědou. Musela odjet služebně. Bylo nám 8 let. Večer jsme šli spát, ale povídali jsme si, trojčili. Dědeček říká:

- Spěte. Zítra vás probudím brzy. Snídaně je v devět.

7. 4. 2024

Tohle nejde nevyvěsit : -)


To byly krásné časy


Po pěti hodinách, jednom Neurolu, naučení látky o pět kapitol zpět, a jedné dobře mířené facce, jsem naučila svého vnuka rovnice o jedné neznámé, jako když bičem mrská.

Po zkušenostech s učením mých dětí (dokopaných terorem k vyššímu vzdělání), a následně mých vnuků, je mi líto, že jsem se nenarodila na malém ostrově, kdesi v Tichomoří, kde jedinou starostí by bylo sehnat si kus žvance, a spokojeně žít za šumění mořských vln a šustění větru v listech palmoví, zcela negramotná. Já už opravdu ve svých letech, kdy mám blíž do hrobu než do kolébky, nechci nikoho učit rovnice, gramatiku a bezobratlovce. Nejdříve své děti (mladá a silná), a teď jejich děti (stará a unavená). No, fuj! Kdo tohle vlastně naučil mě?

7. duben: Den památky námořníků potopených ponorek




Památné datum na počest padlých námořníků ponorkového loďstva bylo stanoveno rozkazem vrchního velitele ruského námořnictva ze dne 19. prosince 1995. Od té doby je 7. duben považován za Den památky padlých ponorkářů.

V tento den byla v roce 1989 v Norském moři zničena sovětská ponorka K-278 "Komsomolec". Příčinou nehody byl požár. V té době byla považována za nejhlubší jadernou ponorku na světě, která se dokázala ponořit do hloubky přes tisíc metrů. Posádka lodi čítala 69 osob, z nichž 42 námořníků přišlo toho dne, 7. dubna, o život.

5. 4. 2024

ROSATOM pokračuje v realizaci projektu "Průlom" - vytvoření uzavřeného jaderného palivového cyklu




Společnost ROSATOM již několik let realizuje jeden z nejvýznamnějších inovačních projektů v celosvětové jaderné energetice s názvem "Průlom".