10. 1. 2024

Teď už hrozí ČR zničení. Dodávky zbraní Ukrajině: Žaloby na vládu

 


 Vladimír Štěpán

„Vidíme, že kromě toho, že nás tato vláda vede do energetické, ekonomické zkázy, zemědělské, ničení životního prostředí, tak už to dosáhlo takového vrcholu, že nás žene do války,“ zdůvodnil, proč politické hnutí JaSaN podalo návrh žaloby na jednotlivé členy vlády, Vladimír Štěpán.

Politické hnutí JaSan podalo návrh žaloby na jednotlivé členy vlády, kteří jsou zodpovědni za zbraňové systémy dodávané na Ukrajinu. Věc se konkrétně týká aktuálního bombardování Belgorodu. Rusko se ohradilo, že Česká republika dodala na Ukrajinu zbraňové systémy.

„Naše hnutí zahrnuje desítky předních odborníků, ale i podnikatelů. Tento útok, jak byl v tisku zveřejňován, představuje něco zásadního, nového, co tady ještě nebylo – a velmi rizikového pro ČR. Česko může být zařazeno na seznam zemí, které podporují terorismus. To je naprosto zásadní věc,“ zmínil důvody žaloby Vladimír Štěpán. Hovořil zejména o raketometech Vampire.

„Jestliže všechny západní státy respektovaly, že vojenský konflikt se nemá dotknout obyvatelstva, my nemůžeme být jediný stát, který se takto chová. Mimo jiné i z toho důvodu, že s Ruskem máme podepsaných několik mezinárodních smluv o vzájemné výpomoci, bezpečnosti atd., které jsme porušili,“ dodal Štěpán.

více na Parlamentních listech

 

Stanovisko JaSaN k porušování mezinárodního a ústavního práva ČR
k rukám premiéra, ministryně obrany, ministra vnitra, náčelníka generálního štábu armády ČR

Celý dokument pdf


zdroj

3 komentáře:

  1. Podle různých předpovědí by se měli letos někteří z těhle zločinců konečně dostat před soud. Tak budu držet palce, aby se to stalo a aby dostali, co si zaslouží.

    OdpovědětVymazat
  2. Nejak me napada se zeptat v Londyne majitele CR s.r.o., co tomu rika.Odtud totiz pruvan fouka...

    OdpovědětVymazat
  3. Omlouváme se za omylem zveřejněný komentář z české trollí farmy. Odstraněno včetně reakcí na něj.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů