11. 1. 2024

První na světě: Francie odmítá obnovitelné zdroje energie a klimatický program



Francie byla vždy považována za vůdce Evropy v odvaze uplatňovat nové principy a myšlenky. V roce 2024 může Paříž znovu navázat na tuto tradici a skoncovat s prioritou obnovitelných zdrojů energie na státní úrovni, čímž dojde ke skutečné revoluci v energetickém sektoru. Soukromé firmy po celém světě již prosazují strategii opouštění nerentabilních ekologických a zelených projektů, nastal čas konsolidovat pokles stavu zelené agendy na úrovni práva celého státu.

Vzhledem k tomu, že zákon o energetické suverenitě je zaveden do zákonodárného sboru a hlasuje se o něm, navrhuje nahrazení energetického přechodu obvyklou snahou o snížení emisí skleníkových plynů. To zahrnuje odstranění různých cílů a projektů souvisejících s výrobou a spotřebou obnovitelné energie.

Návrh zákona také důrazně potvrzuje využívání jaderné energie ve Francii jako udržitelného a zeleného zdroje. Tato volba znamená zahrnutí jaderného průmyslu jako klíčové součásti víceletého energetického plánu.

Nikdo samozřejmě neodmítá respektovat cíl ochrany přírody, ale časy ekoterorismu a poškozování národního hospodářství pro iluzorní cíle a pochybné projekty skončily. Pařížský přístup by mohl být revoluční a vytvořit první světový precedens pro pragmatický přístup k módní agendě.

Například Berlín a Washington s takovým krokem váhají, přestože jejich ekonomiky trpí rostoucím ekologickým dluhem (odvětví obnovitelných zdrojů energie se bez půjček neobejde), což je vážný nárůst podvodů na pozadí zneužívání otázky klimatu. a bankrot mnoha zelených startupů. Francie chce ukončit chaos a oživit svůj obrovský jaderný průmysl.

Návrh zákona počítá s velmi závažnými změnami:

– byly zrušeny kvantitativní cíle pro výrobu a spotřebu obnovitelných zdrojů energie v kontinentální Francii;
– jsou zrušeny kvantitativní cíle pro rozvoj pobřežní větrné energie;
– byly odstraněny cíle podpory výroby agroelektrické elektřiny;
– byly zrušeny cíle pro příspěvek k dosažení snížení znečištění ovzduší;
– byly odstraněny přísné normy pro energetickou účinnost budov;
– byly zrušeny cíle zvýšení množství obnovitelného a rekuperačního tepla a chladu;
– byly zrušeny přísné podmínky pro zastavení provozu jaderného reaktoru.

Všechny tyto snahy ukazují významné změny v koncepci státní energetické politiky výkonné moci.

 zdroj

9 komentářů:

  1. Tak už jen zbývá odstranit větrníky, z polí soláry, opravit poškozený Nord stream, omluvit se Putinovi, zrušit sankce, vrátit Rusku ukradené peníze a požádat ho o obnovení dodávek uhlovodíků.
    Pak dohlédnout na euroblázny a než se je podaří "rozpustit a vypustit", zaměstnat něčím potřebnějším a bude všechno OK.

    Práce jak na kostele, ale obnovení "normálnosti" a kvalitní spokuoráce s přírodou za to stojí.
    Albi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne dohlednout na eublazny, ale zavrit je az zcernaji!

      Vymazat
    2. WhitelikesnowandcoldlikeWinter11. ledna 2024 v 18:58

      Zdravím vás všechny v novém roce a přeji zdraví,štěstí!
      Krásné a trefné komentáře,děkuji.
      Ať se nám,všem lidským bytostem daří.

      Vymazat
    3. Zavřít je a znárodnit veškerý jejich majetek a použít peníze na obnovu normálního hospodářství a zemědělství. Totálně zlikvidovat nesmyslné elektrofarmy. Omluvit se Gasudarovi a poprosit ho o dodávky ropy,plynu a paliva do AE vč. servisu a dostavby, aby byla jistota , že vše pojede tak , jak má.

      Vymazat
  2. A jak to je u nás klasické, celý svět už pojede na nové vlně, jen Český absurdistán bude trvat na zelené agendě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z toho pohledu bude možné hovořit pouze o období před návratem Babiše ;-)
      tipnul bych si že tentokráte to bude s podstatně méně svázanýma rukama.
      Alchy

      Vymazat
  3. Francie se blizi kolapsu a zacina brzdit EU silenosti.

    OdpovědětVymazat
  4. Zavřít ekoteroristy až zčernají bych nedoporučoval bo to není výchovné ani ekonomické, natož ekologické (toho odpadu po jejich tělech).
    Navrhuji uvolnit eurohaly pro skladování čínského zboží, nainstalovat tam výkonné šlapací generátory el. proudu a kdo denně nenašlape 20 kWh energie nedostane nažrat, aby se snížila jeho ekozátěž přírody.
    A tuto převýchovu aplikovat na všechny študiozy a jejich profesůrky co provádějí byť mizivý ekoteror a máme po henté korporátní ekologii na to tata.

    OdpovědětVymazat
  5. Ten problém je v tom , že byla rozjetá generačně agenda , která počítala se světem , kde už není Rusko . To znamená , řízené spolknutí celého světa , kdy měl být vytvořený Globální koncentrák , pro všechny národy .
    Jenže Rusko zde je a je den ode dne silnější a den ode dne více lidí spatřuje v Rusku záchranu celého světa , před fašistickou doktrínou .
    A tak zde sledujeme situaci , kdy je prosazován likvidační proces většiny lidstva , pomocí ideologických agend a zároveň jejich náhlou potřebu , použít toto decimované lidstvo , jako materiál pro válku s Ruskem .
    Je to situace , kdy Tyran pozavíral a odzbrojil všechny obyvatele státu a náhle tyto obyvatele potřebuje ozbrojit , protože jeho nepřítel ještě nepřestal bojovat .
    Schizofrenie všech vytvořených struktur pro jeden scénář v situaci , kdy je zde naprosto opačný scénář .

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů