23. 1. 2024

Ruští vojáci pronikli do týlu nepřítele v Avdějevce podzemím



Během ofenzívy proti nepřátelským pozicím v Avdějevce ruské ozbrojené síly použily k proniknutí do týlu Ukrajinců podzemní potrubí, které zřejmě původně sloužilo k inženýrským účelům.

Uvádí se, že operace se zúčastnilo asi 150 ruských vojáků. Potrubí mělo v průměru pouhý 1 metr a útočníci oddílu "Veteráni" skrze něj dokázali nepozorovaně proniknout na území obsazené OSU. Je třeba si však uvědomit, že vojáci se přes rouru pohybovali v plné bojové výstroji a každý z nich navíc nesl až 50 kg dalšího vybavení. Úspěch výpadu závisel na velmi pečlivém naplánováním. V případě neúspěchu by celá jednotka Ozbrojených sil RF přímo v rouře zahynula.

Díky vojenské lsti, ale především díky osobní statečnosti každého z vojáků jednotky se však celé skupině podařilo proniknout do místa ukrajinských formací, z nichž některé byly následně obklíčeny.

Mezitím vojáci Západní skupiny ruských ozbrojených sil zřídili v Kupjansku podzemní dílnu pro tanky, kde na vozidla instalují obranné vybavení. Ruské ministerstvo obrany vysvětlilo, že opravy na místě umožňují rychlé uvedení tanků zpět do provozu. Kromě toho modernizace obrněných vozidel udržuje bojovou pohotovost a zvyšuje efektivitu plnění úkolů. 

zdroj 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Podmínky pro publikování komentářů